Orijinalini görmek için tıklayınız : Allahın geleceği bilmesi üzerine
RainFall
30-05-2014, 18:16
Şimdi şöyle aklımda bir yöntem geliştirdim islamı çürütebilmek için islamda büyü varmı?Varsa eğer muhammed hadislerde bildirmiş olabilir.Büyü inancı allahın geleceği bilebilmesi gücü mukadderat(kader bilgisi) önceden ileride gerçekleşecek sorunlara değinmesi muhammed aracılığıyla önlem alması.Bana kalırsa biraz islamı incelemek gerek şu şekilde islamın açığı bulunabilir.Muhammede böyle kasdettiğim şunu yaparsan şu olur gibisinden inançlar var ise islamda zaten çökmüştür.Biraz incelemem gerek.Kafirlerin üzerine kopması üzerine kıyamet örneğin bu düşünülüyor halbuki dünya genelinde 7 milyar insan var bunlar topu birden allaha inanmasa kıyamet falan kopmaz bu inanışa göre.Birşeyin olması birşeye sebebiyet verir gibi düşünmek gerek.İslamı çökertebilmek için.Allahın planı kafirleri yok etmek değil mi kendi yanına almak inanırları dünyada kafirler kaldığında kendi iradesini kullanacak ve ansızın bir kıyamet gelecek.Aklımdaki düşünce bu.
mrdragon
30-05-2014, 21:50
Şimdi şöyle aklımda bir yöntem geliştirdim islamı çürütebilmek için islamda büyü varmı?Varsa eğer muhammed hadislerde bildirmiş olabilir.Büyü inancı allahın geleceği bilebilmesi gücü mukadderat(kader bilgisi) önceden ileride gerçekleşecek sorunlara değinmesi muhammed aracılığıyla önlem alması.Bana kalırsa biraz islamı incelemek gerek şu şekilde islamın açığı bulunabilir.Muhammede böyle kasdettiğim şunu yaparsan şu olur gibisinden inançlar var ise islamda zaten çökmüştür.Biraz incelemem gerek.Kafirlerin üzerine kopması üzerine kıyamet örneğin bu düşünülüyor halbuki dünya genelinde 7 milyar insan var bunlar topu birden allaha inanmasa kıyamet falan kopmaz bu inanışa göre.Birşeyin olması birşeye sebebiyet verir gibi düşünmek gerek.İslamı çökertebilmek için.Allahın planı kafirleri yok etmek değil mi kendi yanına almak inanırları dünyada kafirler kaldığında kendi iradesini kullanacak ve ansızın bir kıyamet gelecek.Aklımdaki düşünce bu.
Biraz kafanız karışmış gibi. Bazen bu gibi durumlarda dinlenmek iyi gidebilir.
İnceleme kısmına gelince, evet ama incelemeyi ne üzerine yapmayı düşünüyorsunuz?
Yani mesela kuran tabanına göre, kıyamet şu salisede dahi kopabilir. Hadislerin kıyamet senaryoları ve varsayımları ile kuran içinde anlatılanlar örtüşmez.
Önce bir kuran analizi çıkarmanız gerekiyor.
Hadisler biraz farklı konu;
Kuran kıyamet alametlerine uygun değildir. Oysa hadislerde destansı kıyamet belirtileri dizilir.
Kuranda ise kıyametin kopmaya başladığı an itibari ile gelişen olaylar yazılır.
Kıyametin zamanını bilme şansınız yoktur, aynı zamanda kıyametin kopması için gerekli bir önkoşul da yoktur.
Hadislere göre kıyametin kopacağı zaman, inanırların hepsi zaten rahmete kavuşmuştur.
Kurana göre kabir azabı gibi bir üfürmenin olması mümkün değil. Hadisler insanların daha fazla acı çekmesini hayal ederek daha fazla korku aşılamak istemiş olacak ki, bu hikaye değişmez gerçek olarak kabul ediliyor.
Elinizde sabitlenmiş olarak duran kaynağı öncelikle iyi inceleyin kısmı burada önemli kriter.