PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Her şeyi özetleyen bir bilgece bir cümle..

knowledgetowisdom
25-06-2014, 00:43
"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."

knowledgetowisdom
25-06-2014, 00:47
Merhaba,

İşlerim dolayısı ile uzun süredir foruma giremiyordum.

Şöyle hızlıca bir neler yazılmış diye baktım...

Hep aynı kısır döngüler...

Yukarıdaki paylaştığım söz aslında dünyanın ve insanlığın durumunu güzel özetliyor...

Ancak son günlerde gündem beni fazlası ile üzüyor ve endişelendiriyor... Dünyaya bir şeyler oluyor....Akıl tutulması boyut değiştirdi ve ahmaklar hücuma geçti..

Bu noktada düşünen ve bilme gayretinde olan tüm insanlar birlik olmalı bence...

Adı veya sıfatı her ne olursa olsun..

Özgürce, aklın ışığında tartışabileceğimiz günler geride kalacak yoksa..

Saygılarımla...

Nova
25-06-2014, 01:32
Hayvansal besinlerden kaynaklandığını cidden düşünüyorum.

Teorim şudur:

Hayvan çiftliklerinde (sanayi staandartında) hayvanlar, malesef kimyasal verim arttırıcılara boğuluyor; ve ardından anti depresanları basıyorlar.

Bu ilaçlara mazur kalan hayvanların yapı yaşlarında bu maddelerden bolca bulunuyor artık. Yani her köfte de mir miktar prozac da yiyoruz :)

Görüyor farkediyor ama umursamıyoruz.

Yoksa, normal bir insanın bu kadar ahmakça yaşamasını (ahmak: hamak kökünden gelir, yattığı yerden konuşan, her şeye burnunu sokan ama kıçını yattığı yerden kaldırmayan.) bu sonuca bağlayabiliyorum.

mrdragon
25-06-2014, 08:19
Sayın knowledgetowisdom;

Sürekli üzerinde durduğum ana noktaya geldiniz. İslam dinini ne kadar modernize etmek isterseniz isteyin, akıl tutulması adına önemli bir anahtardır dininiz.

Zamanında islamın altın çağları dediğiniz dönemi de gören insanoğlu, yine otoriter arap tabanlı din ile aynı tutulmayı yaşadı.

Bu insanların bilincini kuran tabanında, sadece anlamak istediğiniz algı ile değiştiremezsiniz.

Oldukça üzücü olaylara şahit oluyoruz. Bu zihniyet sürekli başkaları tarafından kullanılıyor.

Nedir temel çare? Gelecek adına, bilim ışığında, eğitim ve öğretim sisteminin düşünce tabanlı alt yapısını oluşturmak, gelişitirmek ve bu bilinci geniş bir coğrafyaya yaymak gerekiyor. Dogmatik her türlü bilgiden uzak, aklın üretimde bulunduğu bir platform hazırlamak gerekiyor.

Bakın, aslında Osmanlı'dan sonra kurulan Türkiye adına da, benzer düşüncede eğitim devrimleri yapıldı ama, tabana ve geniş coğrafyaya yayılmadı. Sonrasındaki hükümetler de, bu geniş coğrafya da din ile bütünleşik yaşayan insanların(doğru ya da hatalı) beklentilerine ve oy potansiyellerine uygun adımlar attılar. Bu işin oldukça derin siyasi yanı.

Şu anda farkındaysanız; türkiye üzerinde hayat bulan nice, tarikat - mezhep var. Aynı şekilde, cemaat-iktidar çekişmesini izliyorsunuz. Bir de, radikal terör örgütlerine, maddi-manevi desteği düşünen, cihad uğruna eline silahı alıp bu radikal topluluklara katılan bir kesim var.

Tanrının nihai planının oluştuduğu tablo budur. Sizinle ya da diğer müslümanlar ile sürekli tartışmamın ana dayanağı da budur. Siz oturup belki, hadisleri bir şekilde pasifize edebilirsiniz lakin, elinizde sabit yazılmış bir kaynak durduğu sürece, ayetlerini silip yeniden yazamazsınız. Mealleri değiştirirseniz de, birileri yine kitabı okuyup cihadcı ve bilimden uzak, itaatkar Allah'ın askeri olma döngüsünü başlatacaktır.

alpeerkara
25-06-2014, 12:09
Aslında olan olaylar dibimizde değil içimizde. Irak'taki manidar örgüte katılan bir çok insan var ülkemizden. Ve bunların selefi akımdan olduğu iddia ediliyor. Peygamberin doğduğu yerden yükselen bir akımdır bu.

knowledgetowisdom
25-06-2014, 22:27
Sayın knowledgetowisdom;

Sürekli üzerinde durduğum ana noktaya geldiniz. İslam dinini ne kadar modernize etmek isterseniz isteyin, akıl tutulması adına önemli bir anahtardır dininiz.

Zamanında islamın altın çağları dediğiniz dönemi de gören insanoğlu, yine otoriter arap tabanlı din ile aynı tutulmayı yaşadı.

Bu insanların bilincini kuran tabanında, sadece anlamak istediğiniz algı ile değiştiremezsiniz.

Oldukça üzücü olaylara şahit oluyoruz. Bu zihniyet sürekli başkaları tarafından kullanılıyor.

Nedir temel çare? Gelecek adına, bilim ışığında, eğitim ve öğretim sisteminin düşünce tabanlı alt yapısını oluşturmak, gelişitirmek ve bu bilinci geniş bir coğrafyaya yaymak gerekiyor. Dogmatik her türlü bilgiden uzak, aklın üretimde bulunduğu bir platform hazırlamak gerekiyor.

Bakın, aslında Osmanlı'dan sonra kurulan Türkiye adına da, benzer düşüncede eğitim devrimleri yapıldı ama, tabana ve geniş coğrafyaya yayılmadı. Sonrasındaki hükümetler de, bu geniş coğrafya da din ile bütünleşik yaşayan insanların(doğru ya da hatalı) beklentilerine ve oy potansiyellerine uygun adımlar attılar. Bu işin oldukça derin siyasi yanı.

Şu anda farkındaysanız; türkiye üzerinde hayat bulan nice, tarikat - mezhep var. Aynı şekilde, cemaat-iktidar çekişmesini izliyorsunuz. Bir de, radikal terör örgütlerine, maddi-manevi desteği düşünen, cihad uğruna eline silahı alıp bu radikal topluluklara katılan bir kesim var.

Tanrının nihai planının oluştuduğu tablo budur. Sizinle ya da diğer müslümanlar ile sürekli tartışmamın ana dayanağı da budur. Siz oturup belki, hadisleri bir şekilde pasifize edebilirsiniz lakin, elinizde sabit yazılmış bir kaynak durduğu sürece, ayetlerini silip yeniden yazamazsınız. Mealleri değiştirirseniz de, birileri yine kitabı okuyup cihadcı ve bilimden uzak, itaatkar Allah'ın askeri olma döngüsünü başlatacaktır.

Mrdragon,

Temel noktada anlaşıyoruz.

Ben de siz de aklın ışığında, dogmalardan uzak özgürce düşünülen ve tartışılan bir ortam istiyoruz.

Muktedirlerin de dinden elini eteğini çekmesini istiyoruz...

Bu ortam sağlansın; hep birlikte..Benim korkum yok... Dileyen inanır dileyen inanmaz...

Fakat bu akıl tutulması olayı temelde İslam meselesi değil, insan meselesi... Aklını bir kenara bırakıp dogmalara sarılan insanın hikayesi...

İki hafta önce Roma ve Vatikandaydım.. Bir tarihi yakından görme fırsatım oldu..İsa'nın getirdiği din ile koskoca bir medeniyetin acaba ne alakası var diye bol bol düşündüm...

Ben Kuran'da sizin bahsettiğiniz şeyleri görmüyorum. Aklını bir kenara bırakmış insanlar din adına, Allah adına gördüklerini iddia ediyor ve kötülük hep 2-0 önde....

Neyse bunları zaten tartışırız; tartışıyoruz...

Benim dinim bana sonuna kadar inanmayanların inanmama hakkını kullanmasını savunmamı öğütlüyor...

Başkasının dini ne der beni ilgilendimez...İsterseniz bana çarpıtıyor diyebilisiniz... Sorun değil..

İnanmayanlarla özgürce ve saygı çerçevesinde sonuna kadar tartışırım ama onların inanmama haklarını ve istedikleri gibi yaşamalarını da sonuna kadar savunurum.

Bence sağlanması gereken ortam budur... Acilen....

RainFall
25-06-2014, 22:30
Hayatın felsefesi hayatta kalmak için mücadele et hayatta kalmaya çalış.İnançların konusunda ise hiçbirşey doğru değildir herşey mubahtır mantığıyla hareket etmelisin kendine tam hakim olabilmen için duygularına tercüman olan bu cümle.Senin duygularına rehberlik eder.Bu bir deyim.

hercümerç
25-06-2014, 22:41
Mrdragon,

Temel noktada anlaşıyoruz.

Ben de siz de aklın ışığında, dogmalardan uzak özgürce düşünülen ve tartışılan bir ortam istiyoruz.

Muktedirlerin de dinden elini eteğini çekmesini istiyoruz...

Bu ortam sağlansın; hep birlikte..Benim korkum yok... Dileyen inanır dileyen inanmaz...

Fakat bu akıl tutulması olayı temelde İslam meselesi değil, insan meselesi... Aklını bir kenara bırakıp dogmalara sarılan insanın hikayesi...

İki hafta önce Roma ve Vatikandaydım.. Bir tarihi yakından görme fırsatım oldu..İsa'nın getirdiği din ile koskoca bir medeniyetin acaba ne alakası var diye bol bol düşündüm...

Ben Kuran'da sizin bahsettiğiniz şeyleri görmüyorum. Aklını bir kenara bırakmış insanlar din adına, Allah adına gördüklerini iddia ediyor ve kötülük hep 2-0 önde....

Neyse bunları zaten tartışırız; tartışıyoruz...

Benim dinim bana sonuna kadar inanmayanların inanmama hakkını kullanmasını savunmamı öğütlüyor...

Başkasının dini ne der beni ilgilendimez...İsterseniz bana çarpıtıyor diyebilisiniz... Sorun değil..

İnanmayanlarla özgürce ve saygı çerçevesinde sonuna kadar tartışırım ama onların inanmama haklarını ve istedikleri gibi yaşamalarını da sonuna kadar savunurum.

Bence sağlanması gereken ortam budur... Acilen....

Evet size katılıyorum acilen inanmayanların inanmamaya haklarının olduğu tüm topluma aşılanması, gerekirse dayatılması gerekiyor; fakat 4 hak mezhepte mürtedin katli vacip değil midir, sizin inandığınız hangi din size inanmayanın inanmama hakkını savunmasını emrediyor?