Orijinalini görmek için tıklayınız : beyler aklim karisik
RainFall
16-07-2014, 05:45
Ailemin yeri hakkinda dusuncelerime yon vermek benim elimde tamam ama bazen ailemin yerinin onemini hatirliyorum bir ateist olsamda onlar benim iyiligimi dusunurcesine bu fikrimden vazgecirmeye calistilarsada basaramadilar.Ailem benim tekrar dine geri donmemi istiyor.Emin olmak yeterliymis kesin dogruymis gibi kabul etmemi istiyorlar.Ama ben onlar gibi dusunmuyorum ne yapabilirim?
Onlara bir karınca akvaryumu alacağını söyle, karıncalara bir çok yol ayarlayacağını, yanlış yola giren karıncaları yuvadan çıkarıp çakmakla yakacağını, ocağın üstünde bir tavaya koyup alttan tavayı kızdıracağını anlat. Ama çok merhametli olduğunu da söyle bu arada. O yanlış yola giren karıncaların onlara vermiş olduğun yolu yalanladıklarını çok sapık olduklarını, onların yanması gerektiğini anlat.
onlara yine her gün 3 veya 5 kere bir yuvaya girip çeşit çeşit hareketler yapmasını bekle. yapmayanları yine tavada kızartacağını söyle
bir de onlara sürekli ben çok yüceyim ben çok uluyum kendime yemin ederim ki çoğunuzu tavada pişireceğim diyeceğini söyle.
Eğer Ailen sana oğlum sen kafayı yemişsin bu ne sapıklıktır derse onlara inandığı dinin yaratıcısını anlat.
knowledgetowisdom
16-07-2014, 09:24
Ailemin yeri hakkinda dusuncelerime yon vermek benim elimde tamam ama bazen ailemin yerinin onemini hatirliyorum bir ateist olsamda onlar benim iyiligimi dusunurcesine bu fikrimden vazgecirmeye calistilarsada basaramadilar.Ailem benim tekrar dine geri donmemi istiyor.Emin olmak yeterliymis kesin dogruymis gibi kabul etmemi istiyorlar.Ama ben onlar gibi dusunmuyorum ne yapabilirim?
dürüst, erdemli ve adaletli ve cömert olmayı; aklını kullanmayı asla bırakma..
din mi? boşver atalarını... yol senin yolun...
ne bulacaksan sen bul...ama dürüst, erdemli ve adaletli ve cömert olmayı; aklını kullanmayı asla bırakma..
bunları sana diyen muvahhid bir müslüman...
Narkiz Mitoloji
16-07-2014, 13:04
Düşünce kişiye sıkı sıkıya bağlı olan haktır yani kimse karışamaz dokunamaz,kişi bu düşünceyi seçmede özgürdür.
Dialectics
16-07-2014, 14:02
Aklının karışık olmasının sebebi aslında "ateist" düşüncende senin de tereddütlerinin olması mıdır? Aradığın sorulara bulamadığın cevaplar mı seni onların dediklerini kabullenmek seçeneğine götürmektedir?
İşin aslı insanlık adına ne üzücü bir durumdur. İyi bir evlat olmana, ana-baba sevgisi duymana rağmen, belki hayırlı işler de yapmana rağmen sırf onların inandım dediklerine sen inanmadığın için ailenin üzüntü duyması, dinlerin insan aklını nasıl 4 duvar arasına hapsettiğinin bariz örneğidir. Her türlü haksızlık, zulüm ve eziyetten uzakta iken sen "inandım" demedin diye sana cehennemde yanacak bir suçlu gibi bakılması, aslında senin değil bakanların karanlığıdır. Bu sebeple aydınlatılması gereken onlardır.
BrainDamage
16-07-2014, 14:16
Keşke ailene söylemeseydin.
Onlar ayrı bir dünyada yaşıyorlar. Aynı sonsuzluğu farklı pencerelerden bakıyorsunuz, onların üzüleceği belliydi. Bıraksaydın hayal dünyasında yaşasalardı mutlu mesut.
RainFall
16-07-2014, 14:34
Acikcasi bu dine hic inanasim gelmiyor ama ailem israr ediyor onlarin zorlamasiyla yoksa bu benim hakkim inanmamayi secmek ailemde ozel kisiler var konum itibariyle onlari karsima almaktan utaniyorum biraz.Buyuk ihtimal islamin pagan kokleri var.
knowledgetowisdom
16-07-2014, 15:50
benim ailem de koyu bir sünni..
onlara "islamda kadının saçı örtülmesi gereken bir yer değildir dediğimde ve bunu Kurandan ispatladığımda bana karşı sinir küpü oluyorlar"
bir doğrun varsa savunacaksın...
ama ölçüyü, adaleti, erdemi, cömertliği, saygıyı elden bırakmadan...
mrdragon
16-07-2014, 20:52
Acikcasi bu dine hic inanasim gelmiyor ama ailem israr ediyor onlarin zorlamasiyla yoksa bu benim hakkim inanmamayi secmek ailemde ozel kisiler var konum itibariyle onlari karsima almaktan utaniyorum biraz.Buyuk ihtimal islamin pagan kokleri var.
En azından, tamamen kendi ayaklarının üzerinde durana kadar ileriye gitmek zorunda değilsin. Düşünceler sana ait. Belli bir süreçten sonra seni kabul etmeyi de başaracaklar.
Dinlerin tabanda dogmatik ve düşünceden uzak, toplumu uyuşturan etkileri var. Bu aşamada ailenin bilincini açamadığın sürece, bir takım edası ile dinli-dinsiz ayrımına gidecekler. Dinsizlik onların iman ettiklerini düşündükleri tanrı adına bir seçim değil hastalıktır ve giderilmesi gerekiyor.
Evlatları olduğundan da, bir şekilde kendilerince doğru yolu bulmanı istiyorlar. Benim dinsiz olduğumu hala bilmeyen çok insan var. (ailem ve çok yakın arkadaşlarım değil.)
Gönül ister ki; alabildiğine özgür düşüncelerini ifade edeceğin bir dünya olsun. İleride belki birgün....
RainFall
16-07-2014, 22:28
biliyorum bay dragon biliyorum hastalık olarak görüldüğünü toplumda farklı düşüncelerin bazıları yok edilmesi gerektiğinide düşünür sonrada islam bu değil derler.
Dialectics
16-07-2014, 23:59
Birisi şöyle demişti: "Nasıl birkaç bin yıl önce ateşe, güneşe tapanları şimdi yadırgıyorsak, bizden bir kaç bin yıl sonraki insanlık da bizlerin inandığı dinlere bakarak bizleri yadırgayacak"
Bazı nörobiyologların yaptığı çalışmalar ispatlamıştır ki beyin iki kısımdan oluşuyor gibi çalışmaktadır: 'düşünen' ve 'ispatlayan'. Düşünen her şeyi düşünebilir; ayıp, günah, etik, yanlış, saçma vs. hiçbirşey ayırt etmez. 'İspatlayan' ise düşünen her ne düşünürse onu ispatlamaya çalışır.
Bir insanın beyninin 'düşünen' kısmını çocukluktan itibaren eğitiminizle, törenizle, yaşam biçiminizle velhasıl her açıdan inançla çepeçevrelerseniz eğer, beynin 'ispatlayan' tarafı siz her ne yaparsanız yapın 'düşünen' neye inanıyorsa onu ispatlamaya çalışacaktır. En büyük delilleri getirip sunsanız dahi 'ispatlayan' taraf "Bu da Allah'ın bizim imanımızı test etmek için koyduğu bir sınav olmasın" tezini ortaya atacaktır.
İnsanın beyni bir kere kitlendi mi o kelepçelerin zincirlerini kırmak çoğu durumda imkânsızdır.
İşin ironik tarafı Kur'an bu kitlenme olayını mühürlenme olarak anlatır ancak mühürlenmenin beyinlerde değil kalplerde olduğunu iddia eder, mühürlenmiş olanlar ise kafirlerin kalpleridir. Halbuki asıl zor olan 'düşünen'in inandırıldığı dünyanın yalanlığını idrak edişi, uyanışı ve o beynine geçirilen kelepçeyi, zinciri kırmasıdır. Asıl zor olan inanmak değil, inanmaktan vazgeçmektir. Yıllar boyunca ebedi cehennem ateşinde yanacağınız tehdiyle korkutulduğunuz bir psikolojide nasıl Tanrı'yı sorgulamaya cesaret edebilirsiniz? Dinden çıkmanın kafirlikle, münafıklıkla, sapkınlıkla, azgınlıkla bağdaştırıldığı bir kültürde; ateistlerin teröristler ile aynı kefeye konulduğu bir toplumda bir şeyleri sorgulama cesareti göstermek o kelepçeleri, mühürleri kırmaktır. Mühürlenmiş olan olsa olsa bu sorgulamaya cesaret edemeyenlerin akıllarıdır.