PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkiye'de "Mafya" Hesaplasmasi

evrensel-insan
24-07-2014, 19:39
Mafyanin hemen hemen her konuda birlikte hareket ettigini herkes bilir.

Yalniz, yine herkes bilir ki; mafya'da kimse kimsenin gozunun yasina bakmaz ve her zaman guc ve otorite temelli cikar on planda gelir.

Boyle bir cikar sorunu ya da firsati ciktiginda da butunluk icindeki mafya, kendi cikar hesabini kendi icinde kendi cozer.

Turkiye su kisa 8 senede bu ornegin ucunu de canli yasadi.

Once mafya birlikteligi birinin gucu ve otoritesi temelinde, 1980 ile baslatilan her turlu degisimin, pratigini T.C. degerlerine savas acarak basladi.

Ordu ve mafya olarak deger baslari diye adlandirilanlar; cesitli oyunlarla tutuklandilar.

Ergenekon, balyoz, oda tv, v.s. adindaki bu tutuklamalar, 2006'larla basladi.

Ondan sonraki mafya hesaplasmasinda, yukaridaki tutuklasmaya ortak imza atanlardan; bu imzada basi cekenlere, digerleri cikar temelinde "madik atmaya basladilar"

Bu hesaplasmanin yeni yuzu idi ve bu yuz, ayni ilk tutuklamada basi cekenler tarafindan misillemeye tasindi ve 17/25 aralik yarim kalan operasyonlar basladi.

Su siralar ise, diger kanat ataga gecerek; hem 2006 hem de 17/25 aralikta basi cekenlere karsi bir operasyon baslatti.

Aslinda bu oyle bir hesaplasmaki, tamamen devlet ve hukumet bunyesinde her turlu gorev ve yetkiye sahip kisileri kapsiyor.

Burada ilginc olan bu tutuklamalarda hemen hemen herkesin, sadece kendi tuttugu taraf olarak bu tutuklamalara politik bakmasiydi.

Halbuki burada asil bakilmasi gereken aci; hukuk ve hukukun evrensel isleyisi olmali.

Zaten bu acidan bakildiginda ve de beklendigi gibi, mafya da evrensel hukukun degil de; orman kanunlarinin gectigi bilincinde olarak; 2006'da baslayan ve degisik taraflarla yonlenen bu tutuklamalarda, evrensel hukuk degil de; orman kanunu isledi.

Iste burada butun bu olanlara karsi cikilacak ana nokta, evrensel hukuk yerine orman kanunlarinin islemis olmasidir.

Bu oyle bir orman kanunudur ki; mafya ile ozdestir.

Mafya ne yapar?

Once kendince kisiyi saptar ve sonra da onu infaz eder.

Yani suctan once, suclu ismi saptanir ve ona bir suc yuklenmesi yapilir.

Halbuki evrensel hukuk ta; "herkes sucu ispat edilene kadar masumdur" ve suclu olarak etiketlenene suc tayin edilmesi yerine; once suc tayin edilir ve sonrta da bu sucun suclusu aranir.

Gorundugu gibi, evrensel hukuk her yonu ile; gozaltisi, tutuklamasi, mahkemesi, yargisi, cezasi v.s. ile orman kanununa tamamen zittir.

Eee mafya da evrensel hukuku uygulasa, mafya olmazdi zaten.

Ustelik bu tip tum devleti hukumeti ve yonetimin her bir kurumunu ve kurulusunu iceren mafya hesaplasmalari ancak gostermelik demokrasilerde mumkundur.

Tabi ki buna sandik demokrasisi de dahildir.

Dahil olmayan, katilimci esitlikci ve hak ve ozgurlukcu demokrasilerdir. Buralarda zaten mafya devleti ve hukumeti ele geciremez.

upuaut
24-07-2014, 21:14
Mafyanin hemen hemen her konuda birlikte hareket ettigini herkes bilir...

Bu hesaplasmanin yeni yuzu idi ve bu yuz, ayni ilk tutuklamada basi cekenler tarafindan misillemeye tasindi ve 17/25 aralik yarim kalan operasyonlar basladi.

Su siralar ise, diger kanat ataga gecerek; hem 2006 hem de 17/25 aralikta basi cekenlere karsi bir operasyon başlattı...

Tek bir soru soracağım. Yukarıda "9/11" gibi "17/25"ten söz ediyorsun. Ve bu, şimdilerde çokça dillendirilir oldu.

Fakat F Operasyonu öncesinde herkes, "17/24" diyordu. Ne oldu da, 17/24'ten 17/25'e geçildi?

Buna sağlam kanıtla bir cevap verirsen çok memnun olacağım!

evrensel-insan
24-07-2014, 21:46
Tek bir soru soracağım. Yukarıda "9/11" gibi "17/25"ten söz ediyorsun. Ve bu, şimdilerde çokça dillendirilir oldu.

Fakat F Operasyonu öncesinde herkes, "17/24" diyordu. Ne oldu da, 17/24'ten 17/25'e geçildi?

Buna sağlam kanıtla bir cevap verirsen çok memnun olacağım!

Birincisi, 9/11 sadece bir gunluk tarihi;

17/25 ise iki gunluk tarihi gosterir.

Aslinda normal takvim; "gun/ay/yil" olarak yazilirken, ABD takvimi "ay/gun/yil" olarak yazar. O yuzden de "11 Eylul katliami" ABD'de "9/11, nine-eleven" olarak gecer.

Ben her yerde haberin cikisinin 26 olaylarin 25 Aralik'ta oldugunu biliyorum.

Sen 24 tarihini nerden aldin?

Yani gazeteler, olayi 26'sinde duyurdular.

Olaydan bir gun sonra.

25 ile ilgili bir link;

Türkiye dün belki de tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşadı. İçine kendimi de koyduğum büyük bir kesim darbe girişimi olarak değerlendirdi 25 Aralık'ta yani dün yaşananları.

Önce neler yaşandı kısaca bir hatırlayıp, ardından dünkü operasyonun şifrelerini çözelim.

http://haber.rotahaber.com/25-aralik-postmodern-darbe-plani_425355.html

Yukaridaki haberin tarihi, 26 Aralik.

Ayrica "operasyon oncesi" bir varsayimdir. Operasyonlarin yasandigi tarihler ise; 17 ve 25 Araliktir.

upuaut
24-07-2014, 21:58
Birincisi, 9/11 sadece bir gunluk tarihi;

17/25 ise iki gunluk tarihi gosterir.

Aslinda normal takvim; "gun/ay/yil" olarak yazilirken, ABD takvimi "ay/gun/yil" olarak yazar. O yuzden de "11 Eylul katliami" ABD'de "9/11, nine-eleven" olarak gecer.

Ben her yerde haberin cikisinin 26 olaylarin 25 Aralik'ta oldugunu biliyorum.

Sen 24 tarihini nerden aldin?

Yani gazeteler, olayi 26'sinde duyurdular.

Olaydan bir gun sonra.

25 ile ilgili bir link;

http://haber.rotahaber.com/25-aralik-postmodern-darbe-plani_425355.html

Yukaridaki haberin tarihi, 26 Aralik.

Ayrica "operasyon oncesi" bir varsayimdir. Operasyonlarin yasandigi tarihler ise; 17 ve 25 Araliktir.

Bilmiyorum, ben konunun uzağında kaldığım için sordum zaten.

Şimdi, F Operasyonu öncesinde medyanın hepsinde Hükümet'in yolsuzluğu ile ilgili "17 ve 24 Aralık..." şeklinde bir vurgulama yapılır ve konuya öyle girilirdi. Ama sonra ne olduysa bu tarihler ilk kez Başbakan'ın "17 ve 25 Aralık..." demesinden sonra medya döndü ve bu sefer bu tarihleri anmaya başladı.

Bunu nerden biliyordun, dersen; 2014 Dünya Kupası Yarı Finalleri'nde,

Brezilya-Almanya: 1-7
Hollanda-Arjantin: 2-4

şeklinde alınan sonuçlar tam da bu tarihlere denk geliyordu ve hatta size bu sonuçlar nedeniyle küçük bir sürpriz yapmaya bile çalışmıştım. Ama sonradan vazgeçtim!

Yani soru şu: Herhalde Başbakan 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili resmi belgeleri incelemiş ve 17-25 Aralık tarihlerini tespit etmiş olmalı ki, bu tarihleri ilk kez kendisi, ondan sonra tüm medya dillendirmeye başladı!

Ben olayı böyle anladım ya da çözümledim.

evrensel-insan
24-07-2014, 22:03
Bilmiyorum, ben konunun uzağında kaldığım için sordum zaten.

Şimdi, F Operasyonu öncesinde medyanın hepsinde Hükümet'in yolsuzluğu ile ilgili "17 ve 24 Aralık..." şeklinde bir vurgulama yapılır ve konuya öyle girilirdi. Ama sonra ne olduysa bu tarihler ilk kez Başbakan'ın "17 ve 25 Aralık..." demesinden sonra medya döndü ve bu sefer bu tarihleri anmaya başladı.

Bunu nerden biliyordun, dersen; 2014 Dünya Kupası Yarı Finalleri'nde,

Brezilya-Almanya: 1-7
Hollanda-Arjantin: 2-4

şeklinde alınan sonuçlar tam da bu tarihlere denk geliyordu ve hatta size bu sonuçlar nedeniyle küçük bir sürpriz yapmaya bile çalışmıştım. Ama sonradan vazgeçtim!

Yani soru şu: Herhalde Başbakan 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili resmi belgeleri incelemiş ve 17-25 Aralık tarihlerini tespit etmiş olmalı ki, bu tarihleri ilk kez kendisi, ondan sonra tüm medya dillendirmeye başladı!

Ben olayı böyle anladım ya da çözümledim.

Senin demene gore "olaylar kamuoyundan bir gun saklanmis olur" ki neden boyle bir sey yapilsin?

Sen eger 25 Aralik tarihli bu operasyondan bahseden bir link bulursan, goster.

Genelde basin olaylari ertesi gun yazar.

Ben, herzaman tarih olarak 25'i hatirliyorum.

Yahu ne yaptin sen!

Dunya kupasi temmuzda oynandi, operasyonlar ise aralikta oldu.

Arada tam 7 ay fark var.

upuaut
24-07-2014, 22:41
Senin demene gore "olaylar kamuoyundan bir gun saklanmis olur" ki neden boyle bir sey yapilsin?

Sen eger 25 Aralik tarihli bu operasyondan bahseden bir link bulursan, goster.

Genelde basin olaylari ertesi gun yazar.

Ben, herzaman tarih olarak 25'i hatirliyorum.

Yahu ne yaptin sen!

Dunya kupasi temmuzda oynandi, operasyonlar ise aralikta oldu.

Arada tam 7 ay fark var.

Temmuz'da oynandığını biliyorum ama, Yarı Finaller'deki sonuçlar Hükümet'in yolsuzluklarına ilişkin operasyonların 17 ve 24 Aralık 2013 tarihlerindeki günleri gösteriyordu.

Şimdi sana Dünya Kupası Yarı Finalleri maçları oynanırken başımdan geçen bu ilginç tesadüfü anlatmam gerekiyor.

Çok ilginç bir tesadüf!!!

Öncelikle Almanya'nın Brezilya'yı 7-1 yenmesine ilişkin çıkışın medyanın hemen her tarafında yankı bulduğunu biliyoruz. Maç sonrası ben her zamanki gibi Gerçek Gündem'e baktı ve orada ne gibi gelişmelerin olduğunu bakmaya çalıştım. Çünkü ben her zaman sık aralıklarla bu haber portalını ziyaret ederim.

Bu haber sitesinin girişinde sağında haber başlıklarının toplu olarak verildiği yerde "Sosyal medyayı sallayan Brezilya‬ caps'leri (http://www.gercekgundem.com/galeri/spor/2854/sosyal-medyayi-sallayan-brezilya-capsleri/34#image)" haberi vardı ve ben de capslere bir bakayım dedim. Bu capslerin biri şöyleydi:

http://www.gercekgundem.com/images/galleries/gallery_2854/8cece75fde207d06.jpg (http://www.gercekgundem.com/galeri/spor/2854/sosyal-medyayi-sallayan-brezilya-capsleri/34#image)
Detaylı bilgi almak için resmin üzerine tıklayınız!

Tabii ki ben bu ve diğer caspleri gördüğümde sadece güldüm ama diğer taraftan düşünmeden de edemiyordum.

Neyse, ertesi gün Holllanda-Arjantin maçı oynandı ve bu maç da 2-4 sonucuyla bitmişti. Ama yukarıdaki capsten hareketle bu sonucun neyi ima ettiği üzerinde durmamıştım.

Aynı gün (ki maç penaltılara kalmış, maç bir sonraki güne sarkmıştı) oruçlu halde yatakta sağa-sola dönerken birden aklıma bu maçın sonucuyla birlikte yukarıdaki capsteki ima geldi ve ben, "bu maçın sonucu 2-4 olarak mı yazıyordu, yoksa 4-2 mi?" sorusunu yanıtlamak üzere düşünmeye başladım. Cep telefonumda zaten "FIFA World Cup 2014" adıyla geçen bir program vardı ve ben de hemen cep telefonumun bildirimlerinde geçen bu maçın sonucuna baktım. Ayıtır söylemesi, telefonum Samsung Galaxy S5'tir. Ben bu bildirimi görmek için tek bir parmağımla üstten aşağıya doğru kaydırmam yeterliydi ve öyle de yaptım.

Galaxy S5'in bildirimleri açılır açılmaz, orada ülke bayraklarıyla birlikte şu yazıyordu:

Holland 2-4 Argentina.

Tabii ben bu sonucu yukarıdaki capsteki imayla birlikte düşününce hafifçe güldüm ve "acaba bizim Turan Dursun Forumu'ndaki arkadaşlara bir sürpriz yapsam mı?" diye kendi kendime sordum. Fakat site o sırada kapılıydı.

Olay budur yani!

Ha, 17-24 tarihlerini söyleyen ben değilim; izlediğim Halk TV, Ulusal Kanal ve diğer medya kaynakları böyle söylüyordu. Ben de bu yüzden Dünya Kupası Yarı Finalleri'ndeki bu sonuçlar nedeniyle hafifçe gülümsemiştim zaten!

evrensel-insan
24-07-2014, 22:53
Temmuz'da oynandığını biliyorum ama, Yarı Finaller'deki sonuçlar Hükümet'in yolsuzluklarına ilişkin operasyonların 17 ve 24 Aralık 2013 tarihlerindeki günleri gösteriyordu.

Şimdi sana Dünya Kupası Yarı Finalleri maçları oynanırken başımdan geçen bu ilginç tesadüfü anlatmam gerekiyor.

Çok ilginç bir tesadüf!!!

Öncelikle Almanya'nın Brezilya'yı 7-1 yenmesine ilişkin çıkışın medyanın hemen her tarafında yankı bulduğunu biliyoruz. Maç sonrası ben her zamanki gibi Gerçek Gündem'e baktı ve orada ne gibi gelişmelerin olduğunu bakmaya çalıştım. Çünkü ben her zaman sık aralıklarla bu haber portalını ziyaret ederim.

Bu haber sitesinin girişinde sağında haber başlıklarının toplu olarak verildiği yerde "Sosyal medyayı sallayan Brezilya‬ caps'leri (http://www.gercekgundem.com/galeri/spor/2854/sosyal-medyayi-sallayan-brezilya-capsleri/34#image)" haberi vardı ve ben de capslere bir bakayım dedim. Bu capslerin biri şöyleydi:

http://www.gercekgundem.com/images/galleries/gallery_2854/8cece75fde207d06.jpg (http://www.gercekgundem.com/galeri/spor/2854/sosyal-medyayi-sallayan-brezilya-capsleri/34#image)
Detaylı bilgi almak için resmin üzerine tıklayınız!

Tabii ki ben bu ve diğer caspleri gördüğümde sadece güldüm ama diğer taraftan düşünmeden de edemiyordum.

Neyse, ertesi gün Holllanda-Arjantin maçı oynandı ve bu maç da 2-4 sonucuyla bitmişti. Ama yukarıdaki capsten hareketle bu sonucun neyi ima ettiği üzerinde durmamıştım.

Aynı gün (ki maç penaltılara kalmış, maç bir sonraki güne sarkmıştı) oruçlu halde yatakta sağa-sola dönerken birden aklıma bu maçın sonucuyla birlikte yukarıdaki capsteki ima geldi ve ben, "bu maçın sonucu 2-4 olarak mı yazıyordu, yoksa 4-2 mi?" sorusunu yanıtlamak üzere düşünmeye başladım. Cep telefonumda zaten "FIFA World Cup 2014" adıyla geçen bir program vardı ve ben de hemen cep telefonumun bildirimlerinde geçen bu maçın sonucuna baktım. Ayıtır söylemesi, telefonum Samsung Galaxy S5'tir. Ben bu bildirimi görmek için tek bir parmağımla üstten aşağıya doğru kaydırmam yeterliydi ve öyle de yaptım.

Galaxy S5'in bildirimleri açılır açılmaz, orada ülke bayraklarıyla birlikte şu yazıyordu:

Holland 2-4 Argentina.

Tabii ben bu sonucu yukarıdaki capsteki imayla birlikte düşününce hafifçe güldüm ve "acaba bizim Turan Dursun Forumu'ndaki arkadaşlara bir sürpriz yapsam mı?" diye kendi kendime sordum. Fakat site o sırada kapılıydı.

Olay budur yani!

Ha, 17-24 tarihlerini söyleyen ben değilim; izlediğim Halk TV, Ulusal Kanal ve diğer medya kaynakları böyle söylüyordu. Ben de bu yüzden Dünya Kupası Yarı Finalleri'ndeki bu sonuçlar nedeniyle hafifçe gülümsedim zaten!

Iste o yuzden "bana 24'u ile ilgili bir link ver" diyorum

Ayrica hic bir mac penaltilara kalinca bir sonraki gune sarkmaz.

Mac once 90 dakika oynanir, esitlik bozulmazsa; 15'er dakikalik iki devre daha oynanir. Yine esitlik bozulmazsa penalti atislari yapilir ve bir takim esitligi bozana kadar da bu atislar devam eder.

Butun bunlar ayni macin bunyesindedir. Yani mac, uzatma ve penaltilar.

Ertesi gune de sarkmaz.

Burada "ertesi gun" den kastin, "macin saat gece 12 den sonraya sarkmasi" ise onu bilemem.

Bu hangi ulkeden maci seyrettigin ile paraleldir.

Ayrica "2-4" sonucunun, 24 Aralik ile de bir ilgisi yok.

Ustelik bu sekilde yazisin mantigi "Hollanda'yi ilk ve evsahibi takim yapomaktir" ki; Aslinda Arjantin bir G.Amerika takimi olarak evsahibidir.

Dolayisi ile sonuc "4-2" dir.

Ayni diger sonucun evsahibi brezilyanin ilk takim olmasi temelinde "1-7" oldugu gibi.

Buradaki "sayi benzerligi" yaratmak biraz, "ucuk olmus" :)

upuaut
24-07-2014, 23:02
Bu da ispatı!

Yarkadaş AKP'nin son taktiğini açıkladı (http://www.gercekgundem.com/siyaset/25174/yarkadas-akpnin-son-taktigini-acikladi)

http://www.gercekgundem.com/images/posts/201402/8f973dc4bbf533e2_480x270.jpg

Barış Yarkadaş, önceki gece Halk TV'de yapılacak düzenlemeyi açıkladı.

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, Halk TV'deki ''Nereye Gidiyoruz?'' adlı programda 17 ve 24 Aralık tarihinde yapılan yolsuzluk operasyonunda tutuklananların tamamının 25 Şubat günü tahliye edileceğini açıkladı...

Arkadaşlar, ben, Dünya Kupası Yarı Finalleri'ndeki sonuçların bir önceki mesajımdaki bir caps'ten (ki o bana ait değildir) hareketle size resimli bir caps hazırlamak için bilgisayarımda çalışma da yapmıştım. Ama ilk maçtaki skoru gösteren stat içinden alınmış bir görüntüyü bulmama rağmen ikinci maçtaki skoru gösteren stat içinden alınma görüntüye ulaşamadım. Ben de Photoshop ile bu capsi hazırlamaktan vazgeçtim. Hatta bu capsin başlığı bile hazırdı: "İlahi Adalet".

evrensel-insan
24-07-2014, 23:04
Bak, wiki de 25 Aralik diye yaziyor.

HSYK gerilimi ve 25 Aralık operasyon girişimi

Hükümet, 17 Aralık'ta yapılan operasyondan bakanların haberi olmadığını görünce, 20 Aralık'ta "Adli Kolluk Yönetmeliği"nde değişiklik yaparak, soruşturmaları başsavcılığa ve en üst dereceli kolluk amirine bildirme zorunluluğu getirdi.[52] Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bu değişikliğin anayasaya aykırı olduğunu açıkladı.[53]

HSYK'nın açıklaması ile aynı gün, 25 Aralık'ta, Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş karapara aklama ve yolsuzluklarla ilgili ikinci bir operasyon için düğmeye bastı. 30 şüpheli için gözaltı kararı yazdı, ancak Emniyet Müdürlüğü savcının talimatını uygulamadı.[54] Bunun üzerine görevini yapmasının engellendiği şeklinde bir basın açıklaması yaptı.[55] Hükümet kanadı ise savcı Muammer Akkaş'ın ikinci dalgayı gerçekleştirmek isterken hukuk dışı işlemler yaptığı sebebiyle dosyanın İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı tarafından elinden alındığını ileri sürdü.[56][57] Muammer Akkaş'ın elinden alınan dosya beş başka savcıya verildi.

http://tr.wikipedia.org/wiki/AKP-Cemaat_%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1

O acidan bir hic bir yerde "24 Aralik" olarak gormedim ve bilmiyorum.

evrensel-insan
24-07-2014, 23:05
Bu da ispatı!

Arkadaşlar, ben, Dünya Kupası Yarı Finalleri'ndeki sonuçların bir önceki mesajımdaki bir caps'ten (ki o bana ait değildir) hareketle size resimli bir caps hazırlamak için bilgisayarımda çalışma da yapmıştım. Ama ilk maçtaki skoru gösteren stat içinden alınmış bir görüntüyü bulmama rağmen ikinci maçtaki skoru gösteren stat içinden alınma görüntüye ulaşamadım. Ben de Photoshop ile bu capsi hazırlamaktan vazgeçtim. Hatta bu capsin başlığı bile hazırdı: "İlahi Adalet".

Bu haberin yayin tarihi 24 temmuz

Yani 7 ay sonra.

Sen bana 24 Aralik tarihli gazete lin ki ver, olaydan bahseden.

upuaut
24-07-2014, 23:08
Bu haberin yayin tarihi nedir?

O mesajımdaki

Yarkadaş AKP'nin son taktiğini açıkladı (http://www.gercekgundem.com/siyaset/25174/yarkadas-akpnin-son-taktigini-acikladi)

başlığını tıklasaydın görecektin: 14 Şubat 2014 13:46.

Bu tarih Gerçek Gündem'in habere koyduğu tarihi gösterir. Programın Halk TV'deki yayın tarihi ise (linki tıklarsan haber altındaki videodaki başlıkta görebilirsin) 12.02.2014'tür.

evrensel-insan
24-07-2014, 23:14
O mesajımdaki

başlığını tıklasaydın görecektin: 14 Şubat 2014 13:46.

Bu tarih Gerçek Gündem'in habere koyduğu tarihi gösterir. Programın Halk TV'deki yayın tarihi ise (linki tıklarsan haber altındaki videodaki başlıkta görebilirsin) 12.02.2014'tür.

Tamam olabilir. Burada onemli olan 24 Aralik tarihli bir gazete haberidir.

14 Subat operasyondan sonraki tarihtir.

Sen bana 24 Aralik tarihli olarak bir link ver.

evrensel-insan
24-07-2014, 23:20
Sana siteden ornek vereyim.

Benim actigim basligin tarihi, gazeteler ile ayni yani olaydan bir gun sonra "26 Aralik"

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34397

upuaut
24-07-2014, 23:38
Sana siteden ornek vereyim.

Benim actigim basligin tarihi, gazeteler ile ayni yani olaydan bir gun sonra "26 Aralik"

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=34397

Sayın evrensel insan, bu şekilde kaynak göstererek bir sonuca varamayız. Ben, sadece takip ettiğim medya kaynaklarında 17 ve 24 Aralık tarihlerini duyduğumu söyledim.

Ben seçiciyimdir; medyadaki yandaş, candaş, yalaka vs. kanal ve yayınlara bakmam. Ben bu tarihleri Halk TV ve Ulusal Kanal'da duydum ve bu kanallarda ne zaman bu konuda bir program yapılsa, hep bu tarihler geçiyordu. Barış Yarkadaş Halk TV'de sürekli bu tarihleri dile getirirdi. Yani ben onun yalancısıyım. Eğer bu tarihlerde bir hata yapılmışsa ona aittir; bana ait değildir.

Ulan, bir de tutuklandıklarında, mahkeme kapısından girerlerken medyaya şov yaparak, "Ben harama uçkur çözmedim!" diye bağırmıyorlar mı, adamı deli ederler!

Evet, siz belki haram yememiş olabilirsiniz ama bundan daha büyük günahlar işlediniz. Sizin yatacak yeriniz yok!

evrensel-insan
24-07-2014, 23:49
Sayın evrensel insan, bu şekilde kaynak göstererek bir sonuca varamayız. Ben, sadece takip ettiğim medya kaynaklarında 17 ve 24 Aralık tarihlerini duyduğumu söyledim.

Ben seçiciyimdir; medyadaki yandaş, candaş, yalaka vs. kanal ve yayınlara bakmam. Ben bu tarihleri Halk TV ve Ulusal Kanal'da duydum ve bu kanallarda ne zaman bu konuda bir program yapılsa, hep bu tarihler geçiyordu. Barış Yarkadaş Halk TV'de sürekli bu tarihleri dile getirirdi. Yani ben onun yalancısıyım. Eğer bu tarihlerde bir hata yapılmışsa ona aittir; bana ait değildir.

Ulan, bir de tutuklandıklarında, mahkeme kapısından girerlerken medyaya şov yaparak, "Ben harama uçkur çözmedim!" diye bağırmıyorlar mı, adamı deli ederler!

Evet, siz belki haram yememiş olabilirsiniz ama bundan daha büyük günahlar işlediniz. Sizin yatacak yeriniz yok!

Bak ben de sana "sayi mucizeleri" olarak 17/25 toplami olan 1725 yilinda olanlari vereyim.

Belki burdan da bir mucize cikar.

Rus 1. Katherina donemi

Rus carinin olumu

Osmanli'da ilk matbaa girisimi (ibrahim muteferrika adli macar)

Jean-Baptiste Van Mour (Valenciennes-Flandre, 9 Ocak 1671 - İstanbul, 22 Ocak 1737)

1725’te ‘Kralın Doğu’daki Sürekli Ressamı’ unvanıyla onurlandırılan sanatçı Galata’da vefat etti ve Saint Benoit Kilisesi’ne defnedildi.

İstanbul’da dünyada tek ”Kâbe ölçülerine göre yapılan camii” Fatih Çarşamba'daki İsmail Ağa Camii'dir

Camiyi ilk defa 18. Yüzyıl’da şeyhülislamlıktan azledilen Ebuishak İsmail Efendi yaptırdı.

1723’te, cami inşasının bittiği yıl hastalandı. 8 Ağustos 1725’te öldü.

Simdi sen bu tarihi haberlerden bir sayi mucizesi cikar bakalim. :)

upuaut
25-07-2014, 00:14
Peki şuna bir bak bakalım, çözebilecek misin?

http://www.superpoligon.com/img/news/hrant_dink2.jpg (http://www.superpoligon.com/haber/3832)
Hrant Dink'i kim vurdu?

İpucu: Hrant Dink, vurulmadan 3 dakika öncesinde AKBANK'ın içinde duruşuyla (ki bu pozisyon bir harfi andırır) kim olduğunu söylüyor aslında!

Hadi bakalım, bunu çöz!

evrensel-insan
25-07-2014, 00:41
Peki şuna bir bak bakalım, çözebilecek misin?

http://www.superpoligon.com/img/news/hrant_dink2.jpg (http://www.superpoligon.com/haber/3832)
Hrant Dink'i kim vurdu?

İpucu: Hrant Dink, vurulmadan 3 dakika öncesinde AKBANK'ın içinde duruşuyla (ki bu pozisyon bir harfi andırır) kim olduğunu söylüyor aslında!

Hadi bakalım, bunu çöz!

Bakalim.

Hrant Dink o resimde soyadina yakisir sekilde dim dik duruyor.

Saat de Istanbul'un fethi.

Birinci sonuc "H.Dink, dim dik durusu ile bankayi fethetti."

Ikinci sonuc, Fatih Istanbulu dim dik fethetti.

Bir ipte iki fatih feth edemez oldugundan da, H.Dink dim dik olarak katledildi.

upuaut
25-07-2014, 01:07
Bakalim.

Hrant Dink o resimde soyadina yakisir sekilde dim dik duruyor.

Saat de Istanbul'un fethi.

Birinci sonuc "H.Dink, dim dik durusu ile bankayi fethetti."

Ikinci sonuc, Fatih Istanbulu dim dik fethetti.

Bir ipte iki fatih feth edemez oldugundan da, H.Dink dim dik olarak katledildi.

Doğru dik duruyor ama sağ koluna bak?

Hrank Dink, sağ kolunu öne uzatarak ne demek istemiş olabilir sence? Acaba farkında olmadan, kendisini vuranların baş harfini mi söyledi?

upuaut
25-07-2014, 01:16
Aşağıdaki sağ üst köşedeki karikatüre bak bakalım. Ne görüyorsun orada?

http://www.gazeteoku.com/gazete/60000/24-07-2014/aydinlik-gazetesi_76363.jpg (http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri/aydinlik-gazetesi.html)

evrensel-insan
25-07-2014, 01:25
Doğru dik duruyor ama sağ koluna bak?

Hrank Dink, sağ kolunu öne uzatarak ne demek istemiş olabilir sence? Acaba farkında olmadan, kendisini vuranların baş harfini mi söyledi?

Adam vurulmadan "kendini vuranlari" medyumluk yaparak mi teyit etti?

Bu F tipi iktidar savaslari oncesi iktidar bunyesinde farkli olarak var miydi?

evrensel-insan
22-08-2014, 02:32
Iktidar bunyesindeki mafia hesaplasmasi, diktatorun cumhurun basi olmasi ve kendine biat edecegine kendince emin oldugu Davutoglu'nu hem parti basi hem de hukumet basi olarakj aday gostermesi, iktidar mafyahesaplasmasinda yeni bir boyuta ulasiyor.

Birincisi 3 donem kurali ile bir suru AKP milletvekili bir daha milletvekili olamayacak, A.Gul dictator eliyle partied istedigi yeri alamayacak butun bunlara parallel olarak; diktatorun hesaplastigi parallel yapi milletvekilleri de partiden temizlenecek.

Eger secime katilim orani yuksek olsa; bugun AKP'nin alacagi oy orani %38 lerdedir.

Ayrica secmen AKP'yedegil; direk diktatorun sahsina oy vermistir.

Yeni adayin, her turlu uluslararasi iliskisinde ulke ve toplumu nerelerden nerelere getirdigi de ortadadir.

Dolayisi ile, AKP bunyesindeki hesaplasma da, ordan ayrilanlarin bir parti kurmasi ve milletvekilliklerini devam ettirmek isteyecekleri de aciktir.

Diktator su an kendince zaten "yari baskanligi" saglamistir ve "yeni Turkiye ve 2023 hedefi" ile toplumun karsisina cikarak; partisinin propagandasini yapacak ve onumuzdeki secimlere oy isteyecektir.

Oyle veya boyle bu "dersane krizi" ile gun yuzune cikan hesaplasmadan bu yana, AKP oy kaybetmekte ve secmenin gozunde gerilemektedir.

Davutoglu'nun, diktatorun sagladigi "karizmayi" secmeni Adina saglayip saglayamayacagi da belli degildir.

Ayrica PKK tekrar terror hareketlerine baslamis, ISID ile de diktatorun dialogu sekteye ugramis, rehineler hala serbest birakilmamistir.

Turkiye ulke ve toplum olarak 2015 secimlerine iyi hazirlanmali, AKP'yi iktidardan indirecek alternatifini biran once bulmali ve hukumete getirmelidir.

Yoksa diktatorun amaci anayasa degisikligi ile baskanlik sistemi ve kisaca her turlu kurumun ve idarenin tek yetkili basi otoritesi olma istemidir.