PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ateist mi? oda ne!

okeanos
09-08-2014, 17:54
merhaba dostlar. yav kim bana kuranı oku dedi... kuran yüzünden dinden çıkmak üzereyim. kuran tefsir hadis derken iş kötüye gidiyor

:target:batarya misali gittikçe şarzım (imanım) azalıyor..:target:

vartor
09-08-2014, 18:40
Ne eneteresan degil mi? Kurani okuyup anlayan ateist olma eylemine giriyor. Okuyup anlamayanlar dindar, hic okumayanlar yobaz.
Kainati yaratabilecek bir guce, iradeye hic de yakistiramiyacaginiz banal ve ilkel bir kitap oldugunu fark etmek uzun surmuyor korkusunu yenip de sorusturabilene. Onun icin terror dini deniyor ya bu kitabi takip edenlere... en basit ornegi ISID. 21inci yuzyilda, dunya uzayi arastirirken, bu dinin mensuplari sakal birakmadigi icin kelle kesiyor. Isid sagolsun, biz ateistlerin senelerdir anlatamadigini anlatiyor, ispatliyor objektif bakabilen dindarlara.

RainFall
09-08-2014, 18:46
Din nedir anlayamayan adamlar dindardir bu arada ifade cok komik.alttan atesmi veriyorlar la.

okeanos
09-08-2014, 19:24
rainfall cehennem zebanileri alttan veriyor da odunu veriyor :D

dindar arkadaşlarıma soruyorum bazen.

bana örnek olacak dört-dörtlük gerçek bir İslam ülkesi söyleyin diyorum..

sadece susup bana bakıyorlar..

vartor
09-08-2014, 20:47
1/4 de desen yine bulamazlar.

spartacus
09-08-2014, 21:13
merhaba dostlar. yav kim bana kuranı oku dedi... kuran yüzünden dinden çıkmak üzereyim. kuran tefsir hadis derken iş kötüye gidiyor

İşte bu yüzden Kur'an kursları var! Türkçe okunmasın, okuyanda anlamasın diye. Bir kitabın KURSU mu olurmuş, önce buradaki mantıksızlığa bakmak gerekir, zira adı üstünde kitaptır ve okuma bilen herkes alıp okuyabilir! İşte meselede bu herkes alıp okuyamasın, zaten okumuyorlar, Kur'an kurslarıda iyi bir rant kapısı, hem an itibariyle hemde geleceğe hazırladıkları insan(kul-köle) gücüyle.

dindarateist
10-08-2014, 11:10
Şarz değil, Şarj. Şarzın azalıyorsa o iman değildir.

Şüpheci Dinsiz
10-08-2014, 15:21
Sevgili okeanos, foruma hoşgeldiniz. :)

Akıl kullanıldıkça batıl terkediliyor. Eşyanın tabiatına uygun bir olgudur. Endişelenecek bir durum yok. Bataryanızı tüketen lüzumsuz devreleri ve programları devre dışı bıraktığınız için bataryanız asıl şimdi doluyor. Aklı kullanmaya devam.

Sevgiler

RainFall
10-08-2014, 15:35
Birsey olmayacak ateste sizi kebab yapmayacak hic bir tanri.Korkmayin dusunun aklinizi kullanin birey olun topluma uymayin gerekirse babanizin aliskanlarinida terkedin birey olun guvenin kendinize.Fikri gorusunuz nedir bilmiyorum ama ben gnostik panenteistim.

okeanos
10-08-2014, 15:54
Şarz değil, Şarj. Şarzın azalıyorsa o iman değildir.

yazarken farkettim google amacaya sorabilirdim gerçek yazılışını ama bildiğim gibi yazdım... azalan iman değilse ne o zaman ?

okeanos
10-08-2014, 15:58
Birsey olmayacak ateste sizi kebab yapmayacak hic bir tanri.Korkmayin dusunun aklinizi kullanin birey olun topluma uymayin gerekirse babanizin aliskanlarinida terkedin birey olun guvenin kendinize.Fikri gorusunuz nedir bilmiyorum ama ben gnostik panenteistim.

inanmamak ile ilgili küçük bir çalışmam var yakında buraya eklerim..

aynı anda hem aklımı hem dinimi kullanamıyorum.. ikisi çok zıt.

ya aklımı bırakıp iman etmem lazım. yada imanı bırakıp aklımı kullanmam lazım

vartor
11-08-2014, 03:41
Akil devreye girince, iman istesen de edemezsin. Ilk zamanlar acili olabilir, bunu hepimiz yasadik, ancak zaman gectikce, akilin dogru secim oldugunu yine aklin ispatlayacak.

RainFall
11-08-2014, 11:23
Orada bir yazim hatasi yapmisim ne yazikki akli kullanmak cok aci aliyor aci cekebiliyorsun.

okeanos
11-08-2014, 22:01
acı çekmek uzun uzun bir boşluğa bakıp düşünmek ve gece boyunca uyumayıp düşünmek ise evet zor kısmı geçse de artık dini olaylar mizah gibi geliyor bana

Felâsife
12-08-2014, 02:41
aynı anda hem aklımı hem dinimi kullanamıyorum.. ikisi çok zıt.

ya aklımı bırakıp iman etmem lazım. yada imanı bırakıp aklımı kullanmam lazım.
En güzeli bu tabii :)

Ama bazı durumda her ikisini de bırakmak/atmak gerekebiliyor, örn. tasavvufta buna "terk-i terk" adını vermişlerdir.
Terk-i dünya, terk-i ukba ve terk-i terk, yani terk etmeyi de terk etmek.

evrensel-insan
12-08-2014, 02:48
En güzeli bu tabii :)

Ama bazı durumda her ikisini de bırakmak/atmak gerekebiliyor, örn. tasavvufta buna "terk-i terk" adını vermişlerdir.
Terk-i dünya, terk-i ukba ve terk-i terk, yani terk etmeyi de terk etmek.

Yani hem nefsi (egoyu) hem de ruhu terk.

Felâsife
12-08-2014, 03:09
Yani hem nefsi (egoyu) hem de ruhu terk.
Tam böyle değilsede bir anlamda böyle.

evrensel-insan
12-08-2014, 03:19
Tam böyle değilsede bir anlamda böyle.

"Istemem ama, yan cebime koy" misali mi?

Felâsife
12-08-2014, 03:26
"Istemem ama, yan cebime koy" misali mi?

Yo öylede dememde, İnsan Nefsi üzerinde doğup büyüdüğü ve öldüğü için, terk ettiği şeylerde nefsine dair olan şeylerdir.
Diğer türlü ruhunu bilmediği için, bilmediğinide terk edemeyeceği için anca bildiğini terk edebilir ki o da nefsi ile ilgili olan her şeydir.
Kendi, dünya, din, tanrı vs. kısaca tüm bunlarla ilgili düşünceleridir.

evrensel-insan
12-08-2014, 03:54
Yo öylede dememde, İnsan Nefsi üzerinde doğup büyüdüğü ve öldüğü için, terk ettiği şeylerde nefsine dair olan şeylerdir.
Diğer türlü ruhunu bilmediği için, bilmediğinide terk edemeyeceği için anca bildiğini terk edebilir ki o da nefsi ile ilgili olan her şeydir.
Kendi, dünya, din, tanrı vs. kısaca tüm bunlarla ilgili düşünceleridir.

Yani ruh icin "orda bir koy var uzakta, bu koy bizim koyumuzdur;

Gitmesek te, gormesek te; o koy bizim koyumuzdur" diyorsun.

Felâsife
12-08-2014, 04:03
Yani ruh icin "orda bir koy var uzakta, bu koy bizim koyumuzdur;

Gitmesek te, gormesek te; o koy bizim koyumuzdur" diyorsun.

Bu iyiymiş, aynen.. :music: