Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm Yayılıyor mu ?
alpeerkara
11-08-2014, 05:27
Eski arkadaşlarımla konuştum. Ateizme geçen arkadaşlarım var benim gibi. Sizce de ateizm gün geçtikte yayılıyor mu ?
RainFall
11-08-2014, 11:21
Baskidan dolayidir ateizmin yayilmasi.
Eski arkadaşlarımla konuştum. Ateizme geçen arkadaşlarım var benim gibi. Sizce de ateizm gün geçtikte yayılıyor mu ?
islamdan hristiyanlığa geçiş gibi ateizme geçilmez.. ateizm dinlerin uyduruk tanrılarını red etmektir.. hepsi okaaa
RainFall
11-08-2014, 12:01
Selmet hakli donup dinine soyle bir bak sonra ateizme gecersin.
alpeerkara
11-08-2014, 15:53
Yanlış anladınız arkadaşlar ya da ben yanlış anlattım. Benim 1 yılı geçti sanırım. Ateizme geçmek yanlış bir kullanım oldu. Ama seküler düşünce yayılıyor. Yani hristiyanlıktan sonra en büyük nüfusu ateizm,deizm vb. paylaşmaya başladı.
Dinlerin cogu ilkel ve uyduruk ortadogu hikayeleri masallaridir bana gore bunu en guzel sekilde prof dr celal sengor hocamiz izah eder
ilerlemeci
05-03-2015, 18:29
İnsanlar binlerce yıl Ra'ya, Amon'a, Zeus'a taptılar, ibrani dinlerde bir gün bunlar gibi tarihi bir mitoloji olarak tarihte yerini alacaktır ama bu malesef pek yakın gibi görünmüyor. En azından biz bu günleri göremeyiz.
Yıldıztozu
05-03-2015, 18:55
Evet yayılıyor ve bu da peygamberin mucizesi.:D
1400 yıl önceden söylemiş ahir zaman geleceğini ve insanların yoldan çıkacağını :D:D
Vefik Sami
05-03-2015, 20:47
İnsanların hangi dine inandıkları o kadar önemli değil.
İnandıkları İlah'ın onları nasıl ve neye karşı motive edip yönlendirdiği önemli.
Bu konuda Kur'an'ın müslümanlardan temel beklentisi nedir; âyetleri inceleyerek bakalım.
"Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler..." (Tevbe: 111)
Açıklığa kavuşturulması gereken iki husus var.
Birincisi; 'Allah yolunda savaş' ne anlama geliyor ?
İşkembe-i Kübrâ'dan sallamayalım.
Yine Kur'an'a mürâcaat edelim.
"Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür." (Enfâl: 39)
Öyle anlaşılıyor ki; dünyada Allah'a inanmayan insanların yaşadığı yerler ya da başka dinlerin egemen olduğu coğrafyalar birer potansiyel "fitne" alanları.
Bu alanlarda yaşayanlar behemehal "müslüman" yapılmalı; olmayan ehl-i kitap "küçülerek" cizye ödemeye mahkûm edilmeli
İkinci olarak; "Allah'ın dini " ne demek; buna bakalım.
"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette kaybedenlerden olacaktır." (Âl- İmran: 85)
Kur'an'ın İlah'ı aslâ İslamdan başka din kabul etmezken, bu hesâba göre de - tüm dünyada İslâm egemen olana kadar - Allah yolunda savaşmak müslümana farzdır. Gerçi hemen bütün dinler, kendi müntesipleri dışında kalan "öteki"ne Cennet kapılarını kapatır da, hiç olmazsa diğerleri herkesi kendi bünyelerine katmak için savaş emretmezler.
Hayâtında bir defâ olsun Kur'an'ı açıp kendi dilinde okumamış milyarlarca insan, fısltı gazetesi aracılığıyla edindikleri bilgilere bakıp, "İslam, barış ve selâmet dinidir" üfürmesine inandılar. Benim esas hayret ettiğim şey; Kur'an'ı okuyanların da bu "şehir efsânesi"ne inanmaları.
Ya da edindikleri sosyal statü ve servet nedeniyle "inanmış" görünmeleri...
Yıldıztozu
05-03-2015, 22:01
"Kim İslâm'dan başka bir din ararsa, bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette kaybedenlerden olacaktır." (Âl- İmran: 85)
Kurana göre Allahın gönderdiği dinlerin hepsinin adı İslamdır.
İslam kuranla başlamış bir din değildir.
Yani bu ayette söylenenler, tanrının yolladığı dinin(biz buna dinlerin diyoruz)dışındakiler hakkındadır.
Ayrıca kuranda savaşla ilgili tüm ayetlere birlikte bakıldığında baskı ve zorlamanın olmadığı, savaşların savunma amaçlı olması gerektiği anlaşılıyor.
Vefik Sami
05-03-2015, 23:03
İslâm Kur'anla başlayan bir dindir.
"...Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim." (Mâide: 3)
Ehl-i Kitap'ın dini de "İslâm" ise, "Kemâle erdirme"yi nasıl anlayacağız ?
Bir de Kur'an'ın Rabbi "Sizin için İslâm'ı seçtin" diyor;
"Ademden bu tarafa din olarak gönderdiğim İslamdan sizi de sorumlu tuttum" demiyor.
Yani bu ayette söylenenler, tanrının yolladığı dinin(biz buna dinlerin diyoruz)dışındakiler hakkındadır.
Yahu azıcık okuyup, araştırın; bilgi sahibi olun, biz de yaptığımız münâkaşalardan istifâde edelim. Sürekli müslüman ezberini tekrar edip duruyorsunuz. Bu nasıl İlah, nasıl bir din ki; Adem'den bu tarafa Windows gibi devamlı güncelleniyor.
Yahudiler hâlen ilk şeriatle hükmederler. Tevrat tahrif edilseydi, Mûsâ'nın yasası diye bilinen hükümler Yahudiler arasında tartışma konusu olurdu. En azından daha sonra gelen peygamberler iddia edilen o "tahrifat"ı düzeltme adına yeni hükümler getirirdi.
Ama yok böyle bir şey.
"Aşağı mahallede bir yalan üfürdüm. Yukarı mahalleye çıktım; kendim de inandım" demiş vatandaşın biri.
Sizinki böyle bir şey.
Ayrıca kuranda savaşla ilgili tüm ayetlere birlikte bakıldığında baskı ve zorlamanın olmadığı, savaşların savunma amaçlı olması gerektiği anlaşılıyor.
"Din Allah'ın oluncaya kadar savaşın" emrine "kör mü bakıyorsun ?
Ya da;
"Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve Âhiret gününe inanmayanlar, Allah'ın ve Peygamberinin haram kıldığını haram saymayanlar ve hak dini (İslâm'ı) din edinmiyenlerle —boyun eğip küçülmüş olarak elden cizye verinceye kadar— savaşın !" (Tevbe: 29)
Tevbe: 5 hükmü geneldir.
Müşrikler Ya müslüman olacaklar, ya öleceklerdir.
Andlaşmalı kabielerle savaşmama süresi, ilgili andlaşma süresi kadardır.
Bu andlaşmaya devam edip etmeme Muhammed'in insâfına kalmıştır.
Daha önce de başka bir vesileyle yazmıştım.
Kendi zan ve kurgularınızı "gerçek" gibi satmaya çabalayacağınıza az okuyun.
Misâl; Necran Hristiyanları Muhammed ile yaptıkları andlaşmaya en ufak bir itaatsizlik etmişler mi ?
Fakat buna rağmen II. Halife Ömer tarafından yurtlarından sürüldüler.
Gerekçe ne idi biliyor musun ?
İşte şu rivâyet.
“Yahudilerle hristiyanları Arap yarımadasından mutlaka çıkaracağım; Öyle ki (orada) Müslümandan başka kimseyi bırakmayacağım.”
Müslim, H. No: 1767, K. Cihad ve siyer, babı
Hayır, yanlış. Bu, Abdülmelik'in Kaya Kubbesi'nde ve sikkelerinde Hristiyanlara karşı kullandığı Tevbe 33 ya da Saf 9 ayetindeki gibidir.
Adam akıllı. Politik programını (yani KURAN'ı) Eski ve Yeni Ahit'i bastıracak şekilde düzenlemiş ve "Dur bakali, acaba ne diyecek?" diyen ahmaklara da kandırılmak düşer.
Her zaman söylerim: Bu akıl hastalarında kurtulmanın tek yolu, HİTLER'e göre bir mermidir ama bana göre, ona karşıt bir politik programı bir an önce uygulamaya sokmaktır.
Sözkonusu bu politik program ateizm olsa da, önce bunlardan kurtulmanın yolu karşıtlarıyla işbirliğinden geçer!
Yıldıztozu
06-03-2015, 19:23
İslâm Kur'anla başlayan bir dindir.
"...Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı seçtim." (Mâide: 3)
Ehl-i Kitap'ın dini de "İslâm" ise, "Kemâle erdirme"yi nasıl anlayacağız ?
Bir de Kur'an'ın Rabbi "Sizin için İslâm'ı seçtin" diyor;
"Ademden bu tarafa din olarak gönderdiğim İslamdan sizi de sorumlu tuttum" demiyor.
Yahu azıcık okuyup, araştırın; bilgi sahibi olun, biz de yaptığımız münâkaşalardan istifâde edelim. Sürekli müslüman ezberini tekrar edip duruyorsunuz. Bu nasıl İlah, nasıl bir din ki; Adem'den bu tarafa Windows gibi devamlı güncelleniyor.
Yahudiler hâlen ilk şeriatle hükmederler. Tevrat tahrif edilseydi, Mûsâ'nın yasası diye bilinen hükümler Yahudiler arasında tartışma konusu olurdu. En azından daha sonra gelen peygamberler iddia edilen o "tahrifat"ı düzeltme adına yeni hükümler getirirdi.
Ama yok böyle bir şey.
"Aşağı mahallede bir yalan üfürdüm. Yukarı mahalleye çıktım; kendim de inandım" demiş vatandaşın biri.
Sizinki böyle bir şey.
"Din Allah'ın oluncaya kadar savaşın" emrine "kör mü bakıyorsun ?
Ya da;
"Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve Âhiret gününe inanmayanlar, Allah'ın ve Peygamberinin haram kıldığını haram saymayanlar ve hak dini (İslâm'ı) din edinmiyenlerle —boyun eğip küçülmüş olarak elden cizye verinceye kadar— savaşın !" (Tevbe: 29)
Daha önce de başka bir vesileyle yazmıştım.
Kendi zan ve kurgularınızı "gerçek" gibi satmaya çabalayacağınıza az okuyun.
Misâl; Necran Hristiyanları Muhammed ile yaptıkları andlaşmaya en ufak bir itaatsizlik etmişler mi ?
Fakat buna rağmen II. Halife Ömer tarafından yurtlarından sürüldüler.
Gerekçe ne idi biliyor musun ?
İşte şu rivâyet.
Dinden çıkmak için bir sürü neden bulunabilir ama o nedenler bunlar değil.
Bu ayetlere açıklama getirilir.Mantıklı hale sokabilirim.
Şahsen dinden çıkacak olsam bile bu ayetlerden dolayı çıkmam gibi.Başka nedenlere bakıyorum ben.
Nana Buluku
06-03-2015, 20:32
Dinden çıkmak için bir sürü neden bulunabilir ama o nedenler bunlar değil.Başka nedenlere bakıyorum ben.
Nedir o nedenler ?
ahura mazda
11-03-2015, 02:44
Demek istediğini anladım ve evet Ateist düşünce yayılıyor Türkiye'de akp hükümeti ile beraber daha çok yayıldı. Dinin çarpıklığı daha göze batar hale geldi.
spartacus
11-03-2015, 03:43
Dinden çıkmak için bir sürü neden bulunabilir ama o nedenler bunlar değil.
Bu ayetlere açıklama getirilir.Mantıklı hale sokabilirim.
Şahsen dinden çıkacak olsam bile bu ayetlerden dolayı çıkmam gibi.Başka nedenlere bakıyorum ben.
Muhakkkak öyledir, muhtemel dinden çıkan sapkındır, aptaldır, ahlaksızdır, hastalıklıdır vb sana göre, aradığın başka nedenler bu olsa gerek, dine değil de kişilere yönelmek, kişiselleştirmek...
Bu tür ayetlere açıklama getirmek ayrı(gırla kıvırma), bunu objektif, önce kendisine dürüst saygılı bir çerçevede, ikiyüzlü olmadan, yalana/yanlışa/kendini kandırmaya, işi politiğe vurmadan açıklama getirmek, sizler açısından mümkün görünmüyor.
Evet yayılıyor ve bu da peygamberin mucizesi.:D
1400 yıl önceden söylemiş ahir zaman geleceğini ve insanların yoldan çıkacağını :D:D
zfr87 peygamber onu biliyordu ama yahudilerin onun kiblesi kudus'e donmiyeceklerini bilmiyordu. cok ugrasti ama su yahudiler nuh deyip peygamber demediler :) kudus yerine kabe oldu kibleniz....
sunnetten tut basindaki takkene kadar hepsi yahudi isi.
Ateizm yayılıyor mu? Evet, kesinlikle yayılıyor:
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/29876400.asp
Ateizmi bilmem ama bana göre deizm yayılıyor..
Bu yanlış bir ifade.. Antlaşmalar süreleri dolana kadar uygulanacak ve sonrasında herhangi bir bağlayıcılıkları kalmayacak. Burada Muhammed'in insafına bırakılan bir şey yok, anlaşma dışında da kime nasıl davranılacağı açıklanmış ayrıca Tevbe 5'in kendisi hangi koşullarda müşriklerin serbest kalacağını da açıklamış.. Keza tevbe 6 ile 5 te bahsedilen şartta ortadan kaldırılarak müşriklerin sadece "aman" dilemeleri özgür kalmaları için yeterli görülüyor..
5 - Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.
Ateizm yayılsa ne yayılmasa ne?
Ateizm, insanların kooperatif işler yapmasını sağlayacak bir maya değildir. Bireysel bir şeydir ve yayılması da gerekmez. Aklını kullanan insan, bir şekilde ateist olur zaten.
Yayılması gerekmez, diğerlerinin ateiste baskısı ortadan kalksa kâfidir.
Ateizm yayılıyor da ne oluyor sanki icatlar mı artıyor , bilim insanları mı artıyor , zihin mi berraklaşıyor.Kaliteli ateistler elbette vardır ama çoğu dinini bilmeyen müslümanlar gibi sanki.
Yıldıztozu
23-08-2015, 03:36
Türkiye şuan islamiyeti bırakıp ateizmin baskın olduğu bir topluma dönüşse, on yıl içinde ekonomide, bilimde, teknolojide, eğitimde, siyasette, sanatta patlama yapar.
İslam yerine hristiyanlık bile gelse yine gelişme hızlanır.
Dinlerin ve özellikle islamın, hesaplanamaz zararları var, fark ettirmeden zarar verebiliyor.
Bence ülkenin en büyük problemi islam. Etkileri her yere bulaşmış durumda.
Dini bir ceket veya halı gibi cisimleştirirsen yanılırsın. Din veya Allah inancı at deyince atılacak bir şey değildir. Buna gerek de yoktur. Kendi sınırlarını bilmesi yeterlidir. Kendi sınırlarını bildiği çokça örnek var. İslâm'ın ne kadar reforme edilebileceği, bireysel özgürlük sınırlarına riayet edeceği bir noktaya nasıl çekilebileceği başlı başına bir konudur. Türkiye'nin gelişememesinin nedenleri arasında İslâm listeye bile giremez. Bu, arkaplanını Arap düşmanlığının beslediği mesnetsiz bir korkudan kaynaklanır.
Çok boyutlu bir sistemsizlikden bahsediyoruz. Yunanistan Hıristiyan da ne oldu? Ya da son seçimde sosyalistler hükümet oldu da ne değişti? Rusya komünist iken ne yapıyordu, şimdi seküler görünümlü Ortodoks oldu ne yapıyor?
Ateizm bir maya değildir. İnsanları sevk ve idare etmek için kullanılamaz. Tersini diyen halt etmiş. İnsanları ateist derneğe toplayıp, fukaraya ekmek dağıtmanın ateizmle ne alakası var?
Derdi hakikat olan bir ateist yalnızca hakikatle ilgilenir. Hakikati aramakla, hakikate ışık tutan metodları özendirmekle, veriye ulaşmakla ilgilenir. Ve diğerlerine "gölge etmeyin" diyebilme özgürlüğünden başka da birşeye ihtiyacı yoktur.
Normalde dinlerden uzaklaştıkça, rasyonalizmin artması lazım fakat internetten gözlediğim kadarıyla bu olmuyor.
Yani;
Dinlere inanmasalar da, aynı dinler gibi farklı şeylere inanmaya devam ediyorlar.
Bu da demek oluyor ki;
Türkiye'de İslam dininden çıkanların birçoğu şüphe ve akılcılık nedeniyle değil, Arap ve AKP karşıtlığı yüzünden dinden çıkıyor.
Tamam da;
Bunun topluma bir faydası yok ki;
Çünkü AKP ve Arap karşıtlığı nedeniyle dinden çıkan, ters durumlar oluştuğunda başka benzer bir akıl dışı inanca girer tekrar. Ayrıca toplumda somut faydalı etkileri olmaz.
Kilit nokta dinden çıkmak değil ki; akılcılık.
Yani bu şuna benziyor.
Zombi üstüne doğru koşuyor, "huqwaaaaaa huqwaaaaa" diye.
Kafaya koyuyon bir tane zombinin.
http://www.zombiediary.com/wp-content/plugins/rss-poster/cache/19fa9_Zombie-Killing-e1364654860978.jpg
Zombi yere düşüyor. "Aha kurtuldum" diyon.
Bu sefer de Kurt Adama dönüşüyor.
http://edition.cnn.com/video/showbiz/2010/02/11/kj.matthews.wolfman.remake.cnn.640x360.jpg
Bu şekilde ülkenin tamamı Ateist olsun isterse, hiçbir bok değişmez yani...
.
.
.
Engse Hohol
23-08-2015, 07:45
80 milyonlu Türkiye'de %3 küçük bir rakam gözükebilir ama etkin bir rakam. %77 müslümanların islam forumlarına bakın hep benzer konu ve yazıları göreceksiniz; "baldaki şifa, hatim duası, kuranın mucizeleri, esmaül hüsna duası, allaha tevekkül, hac rehberi, namazın fazileti...vs"
Oysa %3'ün 2 tane ateist forumu var ve konuları genelde araştırmaya dayalı tartışmalar ve bireysel düşünce katkılı. Türkiye'de gözlem ve veriler ateist sayısının arttığını söylüyor bu iyi birşey ama nufus cüzdanlarında benim gibi birçok kişi, halen dini islam gözüküyor ki bu bir sorun bence.
İslam ve Arap karşıtlığından Ateist olanlardan bir baltaya sap olmaz.
Muhammed Türk olsa, Kuran'ın orjinali Türkçe olsa, bu adamlar şimdi İslam'ı savunuyor olacaklardı bu sefer.
Normalde dinlerden uzaklaştıkça, rasyonalizmin artması lazım fakat internetten gözlediğim kadarıyla bu olmuyor.
Yani;
Dinlere inanmasalar da, aynı dinler gibi farklı şeylere inanmaya devam ediyorlar.
Bu da demek oluyor ki;
Türkiye'de İslam dininden çıkanların birçoğu şüphe ve akılcılık nedeniyle değil, Arap ve AKP karşıtlığı yüzünden dinden çıkıyor.
Tamam da;
Bunun topluma bir faydası yok ki;
Çünkü AKP ve Arap karşıtlığı nedeniyle dinden çıkan, ters durumlar oluştuğunda başka benzer bir akıl dışı inanca girer tekrar. Ayrıca toplumda somut faydalı etkileri olmaz.
Kilit nokta dinden çıkmak değil ki; akılcılık.
Yani bu şuna benziyor.
Zombi üstüne doğru koşuyor, "huqwaaaaaa huqwaaaaa" diye.
Kafaya koyuyon bir tane zombinin.
http://www.zombiediary.com/wp-content/plugins/rss-poster/cache/19fa9_Zombie-Killing-e1364654860978.jpg
Zombi yere düşüyor. "Aha kurtuldum" diyon.
Bu sefer de Kurt Adama dönüşüyor.
http://edition.cnn.com/video/showbiz/2010/02/11/kj.matthews.wolfman.remake.cnn.640x360.jpg
Bu şekilde ülkenin tamamı Ateist olsun isterse, hiçbir bok değişmez yani...
.
.
.
Sen yaz, biz okuyalım Boolean.. :thumb: