PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evimin çözülemez ikilemi

humuetb
11-08-2014, 18:06
TAVUK MU YUMURTADAN YUMURTA MI TAVUKTAN ÇIKTI?

Sevgili evrimcilerimiz gıcık oluyorlar ama onlara klasik bir soru sormak istiyorum. Bu sorunun akla mantığa uygun cevabı evrimi ters yüz edecek kadar önemlidir.

Eğer bu tür soruların sorulması istenmiyorsa soruya evrime olduğu kadar akla, mantığa uygun bir cevap verilmeli ya da evrim saçmalığından vaz geçilmelidir.

sorumuz:

Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıktı?

Tavuk yumurtadan çıktı cevabı akılcı, mantıklı VE BİLİMSEL değildir.

Nedeni ise her hangi bir yumurtadan civciv çıkmayacağıdır.

Civciv çıkacak yumurta bir horoz tarafından aşılanmış olmalıdır.

Diğer ifade ile en baştan eksiksiz yapılarıyla bir tavuk ile bir horozun gerekliliği ortaya çıkar.

Bu örnek eşeyli üreyen tüm canlılar için geçerlidir.

Eeee!!!!! Evrim nerede kaldı?????

evrensel-insan
11-08-2014, 18:17
TAVUK MU YUMURTADAN YUMURTA MI TAVUKTAN ÇIKTI?

Sevgili evrimcilerimiz gıcık oluyorlar ama onlara klasik bir soru sormak istiyorum. Bu sorunun akla mantığa uygun cevabı evrimi ters yüz edecek kadar önemlidir.

Eğer bu tür soruların sorulması istenmiyorsa soruya evrime olduğu kadar akla, mantığa uygun bir cevap verilmeli ya da evrim saçmalığından vaz geçilmelidir.

sorumuz:

Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan çıktı?

Tavuk yumurtadan çıktı cevabı akılcı, mantıklı VE BİLİMSEL değildir.

Nedeni ise her hangi bir yumurtadan civciv çıkmayacağıdır.

Civciv çıkacak yumurta bir horoz tarafından aşılanmış olmalıdır.

Diğer ifade ile en baştan eksiksiz yapılarıyla bir tavuk ile bir horozun gerekliliği ortaya çıkar.

Bu örnek eşeyli üreyen tüm canlılar için geçerlidir.

Yumurtadan tavuk cikmaz, civciv cikar.

Evet bir insanoglu uremesi icin, erkek ve disi insanoglu gerekir.

Yani insanoglu ureme olarak ucten baslar.

AerA
11-08-2014, 18:49

Horoz ve tavuğun fiziksel ve biyokimyasal olarak mevcut şeklini almasında...

Çok kolaymış aslında, değil mi?

humuetb
11-08-2014, 21:33
Horoz ve tavuğun fiziksel ve biyokimyasal olarak mevcut şeklini almasında...

Çok kolaymış aslında, değil mi?

Ya ya ya ne kadarda kolaymış.

Evrim dede fiziksel ve biyokimyasal üretim fabrikalarına sipariş vermiş olmalı tez elden yumurtlayan bir tavuk ve onu aşılayacak bir horoz imal edilsin diye.

İmalat sırasında nasıl üremişler acaba merak ettim.

Malum evrim bir kaç milyoncuk sene kadar sürüyor:laugh:

AerA
11-08-2014, 22:29
Ya ya ya ne kadarda kolaymış.

Evrim dede fiziksel ve biyokimyasal üretim fabrikalarına sipariş vermiş olmalı tez elden yumurtlayan bir tavuk ve onu aşılayacak bir horoz imal edilsin diye.

Tez elden olduğuna dair kanıya nereden kapıldınız? Ben böyle bir şey söylemedim. Kendiniz uydurdunuz.

İmalat sırasında nasıl üremişler acaba merak ettim.

Malum evrim bir kaç milyoncuk sene kadar sürüyor:laugh:

İmalat diye bir şey yok. Bu bölümüde kendiniz uydurdunuz. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsanız kanımca.

inferno
11-08-2014, 23:53
Kurbağadan yumurta çıkar.
Bu yumurtaların sıkı korunmuş bir zırhı yoktur.
balıklar bu yumurtaların en yumuşaklarını tercih ederler.
zırhı en kıkırdak olanlar tercih edilmezler.
hal böyle olunca yumurta zırhları birer kıkırdak olmaktan daha çok daha da sert bir kıvama gelene dek evrimleşir.
hem bu yumurta avcılarının gagalarını evrimleştirmiştir.
hem de yumurtanın sertliğini evrimleştirmiştir.
gagası sert olanlar yumurta kırarak neslini çoğaltmış, sert kabuklu yumurtalarda neslini koruyarak, doğuma varabilmiştir.

Tüm canlılar yumurtlar.
memeliler de kuşlar da yumurtlarlar.

Memeliler yumurtasını daha kabuklaşmasına gerek duymadan karın bölgesinde kendi vücut ısısında besleyerek yumurtlarlar.
kuşlar da tüm gerekli olan besini yumurta içine bırakarak, bazen bir kumun içinde, basen kendi gövdesinin altında, bazen de suyun derinliklerinde görünmeyecek bir yerlerde, böceklerde bu durum çok daha acımasız hale geldiği de olur. Mesela bir böcek yumurtalarını farklı bir canlının içine enjekte eder. o yumurtalar diğer canlının içinde gelişir, doğar ve içeriden canlıyı tüketmeye başlarlar.
Hayat acımasızdır. diğer canlıların deri ve deri üzeri zırhları da bu yönde gelişir.

Şimdi Yumurta mı tavuktan çıkmıştır? yoksa Tavuk mu yumurtadan?
bu süreç yumurtanın yumurta olmasından milyon yıl önce başlamış,
yumurta varken zaten tavuk yoktu.
demek ki tavuk yumurtadan çıkmıştır.
Zaten bildiğimiz bir gerçek Tavuk eskiden uçan bir canlıydı,
yerdeki besin miktarı Tavuğa yeterli deldiği için tavuğu şişmanlattı, uçmayan tavuğun da kanatları zayıf düştü.

Şimdi sorum sana...
Madem bu evren mükemmel ve canlılar da mükemmel,
Allah bu tavuğun kanatlarını, tavukçularda ayrı fiyattan satılsın diye mi böyle yarattı?

uyar
12-08-2014, 00:00

uremek icin illa esey (disi/erkek) gerekmedigini biliyorsun umarim ;))

peki sence allah once yumurtayi mi yapti yoksa tavugu mu? yoksa allah mi yumurtladi ilk once?