PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : biz yorulan bir tanrı istemiyoruz !!!

habilis
07-02-2007, 14:37
arkadaşlar sizce tanrı yorulur mu ? evet yorulur ayetlere birazdan bakacağız , fakat şunu belirtmek isterim ki ;yorulan bir varlık tanrı olamaz ,, ozaman benden farkı *kalır mı *! *:D

sizinki aciz ,olmayan bir varlığı yüceltmektir !

TEVRAT

ÇIK.31:17
Bu, İsrailliler'le benim aramda sürekli bir belirti olacaktır. Çünkü ben, RAB yeri göğü altı günde yarattım, yedinci gün işe son verip dinlendim.'"

Is.1:14
Yeni Ay törenlerinizden, bayramlarınızdan nefret ediyorum.
Bunlar bana yük oldu,
Onları taşımaktan yoruldum.

Is.43:24
Benim için güzel kokulu kamış satın almadınız,
Doyurmadınız beni kurbanlarınızın yağıyla.
Tersine, beni günahlarınızla uğraştırdınız,
Suçlarınızla usandırdınız.

Jer.15:6
Sen beni reddettin" diyor RAB,
"Gerisin geri gidiyorsun.
Ben de elimi sana karşı kaldıracak,
Seni yok edeceğim;
Merhamet ede ede yoruldum.

evreni yarattıktan sonra epey bi yorulmuş sonra "dinlenmiş , istirhat etmiş "

insanların sorunlarını ele almaktan , onları koruyup kollamaktan yorulmuş...

eee .. *oldumu şimdi !

biz böyle tanrıyı ne yapalım *:lol:

anthemoessa
08-02-2007, 00:13
http://www.islamacevap.net/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=62

habilis
08-02-2007, 02:03
barıs bey referans yapmışınız siteyi . ama bir kelime etmemişsiniz. * paylaşımınızı beklerim herzaman ..

siteyi zaten biliyorum ben tekrar inceledim ve bu konuda bişiler yazmaya karar verdim ;

SİTE :Tanrı nın yaratmayı durdurması,"yaratma işinden çekilmesi"...tam olmasa da anlatılmak istenen budur.

bu şekilde açıklamaya kalkmışlar.dikkat et açıklamaktan bahsediyorum ..yani açıkça tanrının yorulması ( ki evreni yaratma olayı bu )ndan bahsediliyor..işi kurtarmaya çalışanlar bunu " işten geri çelilme" olarak yorumluyorlar.

aynı şekilde tanrının bayramlardan da yorulduğu bunaldığı anlatılır ayetlerde ..yasa kitabını tekrar okumanızı öneririm size ; orda göreceksinizz ki o "nefret ettim "dediği bayramların kutlanmasını zaten kendisi emrediyor ,yapılmasını zorunlu kılıyor !! nasıl oluyosa zaman içerisinde kendisi bıkıyor verdiği kanunlardan :)

SİTE:Basitçe bu ayetin anlamı "Tanrı yaratmayı durdurdu" dur.

yaratılış

BÖLÜM 2

1 Gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı.

2 Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi.

3 Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, Yarattığı bütün işi bitirip dinlendi.

bu türk modern çeviridir ...kilisede ve benim evimde olan YÇ dir.

SİTE:..aslında bugünkü dillere tam anlamını verecek şekilde çevrilemez..

yani kutsal kitap yetersiz mi kalıyor kardeşim :) çağın gerisinde mi kalıyor. *???? ki bu beyan bugün kullanılan dillere çevrilemiyor :)

neden" durdurdu" *açık ve kesin bir ifade olmasına karşın kullanılmıyorda dinlendi kullanılıyor ( ki onlara göre anlamı zaten buymuş ) ?

ozaman elimizdeki *bu kutsal kitap güveniir değildir *..tam olarak kendini ifade de edemez !!! anlaşılan bu .
denmek isteniyorki " kardeşim senin elindeki kitap hatalı , yanlış çeviri ve anlatımlar var. ama biz size güzelce açıklıyoruz" !! açıklamalardan bu anlaşılıyor. !!
kutsal kitap hatalıymış demekki !! kendini tam ifade edemiyormuş ...

SİTEye göre bu dinlenme işlemi yaptığı işten geri çelilmek durdurmak mış !! fakat bu tamamen yanlış bir çıklamadır ..tüm dikkatle bir ayete bakalım :

cik.31:17 Bu, İsrailliler'le benim aramda sürekli bir belirti olacaktır. Çünkü ben, RAB yeri göğü altı günde yarattım, yedinci gün işe son verip dinlendim.'»

işe son vermek mi ? burda hem işe son verdim diyor hemde dinlendim diyor. iki nokta var burda.

Exd 31:17 It [is] a sign between me and the children of Israel for ever: for [in] six days the LORD made heaven and earth, and on the seventh day he rested, and was refreshed.

יז *בֵּינִי, וּבֵין בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--אוֹת הִוא, לְעֹלָם: *כִּי-שֵׁשֶׁת יָמִים, עָשָׂה יְהוָה

אֶת-הַשָּׁמַיִם וְאֶת-הָאָרֶץ, וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי, שָׁבַת וַיִּנָּפַשׁ. *{ס}

başka hangi çeviriyi getirirseniz getirin sonuç aynıdır. ne yapsanız *tanrıyı kurtaramazsınız.!

!!