Orijinalini görmek için tıklayınız : Torah (Tevrat)ve ve Sözlü Torah Mucizeleri
Thelogical Facts
08-09-2014, 01:48
sU87ZWEt_a4
3wONcQETUm4
Bunu çeviren Yahudi bir arkadaş.Burdaki din adamı yaptığı tartışmalarda İsa'nın Tevrat'ta ön bildirisi yapılan Mesih olmadığını defalarca kanıtlamıştır tipik Yahudi zekası var adamda.Yutmuyor mesela İsa'nın Davut'un soyundan gelmediği halde Yusuf'un Davut'un soyuna bağlanıp İsa'yı evlatlık edinmesine şöyle karşılık verir.
''Mesih Davut'un soyundan gelecektir.Evlatlık olarak değil biyolojik olarak.İsa ise Yusuf Davut'un soyundan olsa dahi Yusuf'un biyolojik oğlu değil Mesih değildir Hristiyanlık inancı peri masalından ibarettir''
Burdaki mucize iddaalarını da şunun içn paylaştım bunu yapan sadece bizimkiler değil Kuran mucizecilerinden önce Kabbalacılar vardı bu Rabbi(öğretmen) gibi Torah'da mucize bulanlar sayısal gizemler arayanlar vardı.O zaman önce buna inanacaksınız Musevi olacaksınız çünkü Tevrat değişmemiş mucize var.Müslümanların Kuran'da mucize var demek ki değişmemiş iddaasını kendilerine özgü bir iddaa sanmalarına güzel bir yanıt bu videolar...
Thelogical Facts
16-09-2014, 02:33
3wONcQETUm4
1.27.15'ten 1.29.27'ye kadar olan sürede yani sonlarda Yahudi din adamı reenkarnasyonu kabul ettiğini söylüyor.Bu tüm Yahudi din adamları için geçerli sanırım.
Ayrıca bu konuya ek olarak , 2 bölümlü bu videoyu önceden da paylaşmıştım ,bakın sonlarda Yahudi din adamı yani Rabbi (tıpkı bizim reformist Müslümanların Kuran'daki 19 mucizesi gibi) Torah'da da kodlarla mucizeler olduğunu söylüyor .Kuran'da var denilen mucizelerin de uydurma olduğunu söylüyor.Hatta araştırma yapılmış ve bir tek Torah'daki mucizeler sağlam çıkmış (!) Zaten bu video ve bu videonun 1. partı Tevrat'taki mucizeler üzerine yapılmış.Daha çok da sözlü Torah aslında. Bu da mucize var saçmalığının hangi gelenekten geldiğini ve aslında tüm geleneklerde olduğunu gösteriyor.
Thelogical Facts
16-09-2014, 02:39
Ayrıca Ömer Çelakıl misali ve daha da saçma mucize iddaları için 1. part ve 2. partı izleyin forumda paylaşmıştım.Ömer Çelakıl gibiler de bu Kabala geleneğinden etkileniyor.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35631
Tum Yahudi din adamlari icin, reenkarnasyonun gecerli olmasi mumkun degildir.
Thelogical Facts
17-09-2014, 01:28
Tum Yahudi din adamlari icin, reenkarnasyonun gecerli olmasi mumkun degildir.
Bahsettiğim yaklaşık 2 dakikayı izlediniz mi bana sanki geçerli gibi geldi.
Izlemedim,zira daha once izlemistim. Bahsettiginizin mumkun olabilmesi icin, yahudilikte mezheplerin olmamasi gerekirdi.Dolayisiyla reenkarnasyon fikri genel olarak tum yahudi din adamlarini baglamaz.
Thelogical Facts
17-09-2014, 02:14
Izlemedim,zira daha once izlemistim. Bahsettiginizin mumkun olabilmesi icin, yahudilikte mezheplerin olmamasi gerekirdi.Dolayisiyla reenkarnasyon fikri genel olarak tum yahudi din adamlarini baglamaz.
Tamamını izlediyseniz şuu sorayım o zaman: Rabbi'nin yaptığıyla bizim mucizecilerin yaptığı ne kadar benzer sizce?Aynı kanıtlar aynı mucizeler aynı sayısal iddaalar hatat biraz daha abartı.
Thelogical Facts
17-09-2014, 02:55
Ayrıca bu Yahudi din adamının biraz radikal olabileceğini düşünmeye başladım çünkü 3. bölümün başlarında özgür iradeden bahsederken yahudi olmayanlar yani yahudi doğmayanlar da 10 Emir'den 7'sinden sorumludur ve bunları yaparlarsa diğer dünyada iyi yerleri olabilir daha düşük olsa da diyor.Düşük olmasının sebebi ise onların daha az şeyden sorumlu olmasıymış.
3. bölüm için :
IOq4XhuQ_bU
Tamamını izlediyseniz şuu sorayım o zaman: Rabbi'nin yaptığıyla bizim mucizecilerin yaptığı ne kadar benzer sizce?Aynı kanıtlar aynı mucizeler aynı sayısal iddaalar hatat biraz daha abartı.
Cok sasilacak bir durum degil dinler adina. Kabbalah oldukca eski bir dal musevilikte, dolayisiylarakamlara , sembolizm'e yogun bir inanc mevcut. Bu yuzden cok sasirtici degil. Ancak Musevilik salt soz konusu Rabbi'den ibaret de degil.