PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba

maddalena
10-09-2014, 18:21
Merhaba arkadaşlar. Ben foruma birkaç gün önce üye oldum. Ama sınav hazırlıklarım nedeniyle yoğunum fırsat buldukça bakıyorum buralara. Benim aklım karışık. Aslında müslümanlık dinini sorguluyorum henüz. O dinin bana uygun olmadığını biliyorum ama yıllarca kafama sokulan kodlamalar yüzünden halen karışıklık içerisindeyim. Araştırmalarıma bu forumdan devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü kafa karışıklığı bana iyi gelmiyor. Umarım bana uygun olmayan bu dinin etkisinden kurtulmayı başarabilirim bir an önce. Kendinize iyi bakın. Sevgilerimle.

dindarateist
10-09-2014, 18:52
Zaten dinler topluma uygun olmasınlar diye tasarlanmışlardır. Onun için ortalıkta bu kadar çok din var. Kimi o yönden uygun değil, kimi bu yönden ama hepsi bir şekilde egemen sınıfların çıkarlarına uyuyor. İhtiyaca göre yani...

maddalena
10-09-2014, 19:28
Haklısınız. Araştırmalarımı kuran üzerinde tutuyorum. Çelişkiler benim için önem arzediyor. Çelişkiler benim için bir kanıt niteliğinde. Ama zihnim her çelişkiye bir kanıt uydurma çabası içinde. Bir de biraz net çelişkilere ihtiyacım var. Bir şeye bir ayette var denildiğinde ötekinde kesinlikle yok denen şeyler. Aslında semavi öncesi dinler bir şekilde sıcak geliyor. Çünkü o dinlerin çoğunluğu daha özgür.

dindarateist
10-09-2014, 19:33
Haklısınız. Araştırmalarımı kuran üzerinde tutuyorum. Çelişkiler benim için önem arzediyor. Çelişkiler benim için bir kanıt niteliğinde. Ama zihnim her çelişkiye bir kanıt uydurma çabası içinde. Bir de biraz net çelişkilere ihtiyacım var. Bir şeye bir ayette var denildiğinde ötekinde kesinlikle yok denen şeyler. Aslında semavi öncesi dinler bir şekilde sıcak geliyor. Çünkü o dinlerin çoğunluğu daha özgür.

Daha net ne çelişki olsun? Ayrıca Kur'an'da çelişki aramaya hiç gerek yok. Çelişkisiz doğru olarak kabul edilen önermeleri alt alta diz, bak bakalım senin ahlâk anlayışına uyuyor mu?

Bir din arayışı içinde olmak da gereksiz. İlle de bir dinin olacak diye kural yok. Dindar olmayı çok istiyorsan benim gibi "dindarateist" olabilirsin meselâ.

maddalena
10-09-2014, 20:39
Benim ahlak anlayışıma uymuyor tabiki. Ama acaba diyorum tanrı ya islamdaki gibi gaddarsa. İşte bunlar hep kafa karışıklığı.

dindarateist
10-09-2014, 21:19
Benim ahlak anlayışıma uymuyor tabiki. Ama acaba diyorum tanrı ya islamdaki gibi gaddarsa. İşte bunlar hep kafa karışıklığı.

Kafa karışıklığı kötü bir şey tabii ki. Mesela Magdalena'ya benzer bir rumuz seçmişsin ama maddalena demişsin. Şimdi çağrışım yaptı, bir arkadaş da marijuana yerine kafası karışıp Mary Juana diye bir rumuz seçmişti. Ömrü kısa oldu gerçi forumda, umarım seninki daha uzun sürer.

maddalena
10-09-2014, 22:30
Umarım. Ama bu forumu seviyorum ben uzun zamandır takip ediyorum. Aslında üye olmayacaktım ama sormam gerektiğine karar verdim. Cevaplayamadığım tüm soruların cevaplarını öğrenmek istedim. Teşekkür ederim bu arada.

Şüpheci Dinsiz
10-09-2014, 22:59
Hoşgeldiniz sevgili maddalena. :)

Felâsife
10-09-2014, 23:45
Umarım aradığınız cevapları bulursunuz, hoş geldiniz :)

maddalena
11-09-2014, 01:10
Teşekkür ederim. Aslında bayağıdır deistim ama o zaman tam olarak islam dininden kopamamışım demekki. ufak bir olay yaşadım ve aklım tekrar karıştı. cevapları bulacağımı biliyorum.

bayraktaro1
11-09-2014, 10:37
Hoşgeldin Maddalena;

Aday olmana son bir mesaj kalmış. Öncelikli olarak "Salt Gerçeğin" ne olduğu konusunda ilerlemen ve "Vicdanın ve Mantığın" sana doğru yolu gösterecektir. İlk başlardaki kafa karışıklıkları, korkuları bizde yaşadık, geçeceğine eminim. Bu sitedeki bilgiler sana yol gösterici olacaktır; ama Turan DURSUN'un eserleri ile başladığında daha net olacaktır.

İlk olarak; Külliteyn ve Müslümanlık ve Nurculuk eserleri ile başlayabilirsin. Kalıcı olman dileğiyle, bende 8 yıl önce bu siteye kayıt olmuştum. Bazı nedenler ayrıldım. 8 yıl sonra tekrar geldim... Aşabilirsin.

maddalena
11-09-2014, 11:02
Teşekkür ederim. Ben din bu eserlerinden başlamayı düşünmüştüm aslında. Kulleteyn ve nurculuğu şuan temin etmem mümkün mü araştırmam gerek, ama din bu dan başlasam sorun olmaz sanırım. Aslında bu din araştırma işlerini sınavdan sonraya ertelemek istedim. İyi bi yer kazanmak için çalışmam gerekiyor. Ama kafa karışıklığıyla da yaşanmıyor buyüzden ufak ufak araştırıyorum.

Şüpheci Dinsiz
11-09-2014, 11:08
Sevgili maddalena,
Teşekkür ederim. Ben din bu eserlerinden başlamayı düşünmüştüm aslında. Kulleteyn ve nurculuğu şuan temin etmem mümkün mü araştırmam gerek, ama din bu dan başlasam sorun olmaz sanırım. Aslında bu din araştırma işlerini sınavdan sonraya ertelemek istedim. İyi bi yer kazanmak için çalışmam gerekiyor. Ama kafa karışıklığıyla da yaşanmıyor buyüzden ufak ufak araştırıyorum.

Burası forumumuzun kütüphanesi.
http://turandursunkutuphanesi.wordpress.com/

Burası da kütüphanenin Turan Dursun bölümü.
http://turandursunkutuphanesi.wordpress.com/tag/turan-dursun/

Bir bakın bakalım, belki aradıklarınızı bulursunuz. :)

Sevgiler

bayraktaro1
11-09-2014, 12:10
Maddalena;

Bu bir zaman sürecidir. Din Bu 1 eseri ile de başlayabilirsin. Ben de ilk onunla başlamıştım. Kendini en uygun olduğun zamanda başla. Turan DURSUN'un eserlerini kitapçıların Din Bölümlerinde bulabilirsin.

Dialectics
11-09-2014, 13:13
Herşey "sormak" ile başlar. Bunu herkes yapamaz, hele hele yıllarca, küçüklüğünden itibaren çeşitli dogmalarla ile, o yasak bu günah zihniyetiyle büyütülen insanlarda "sormak" kabiliyeti neredeyse sıfırlanır.

7 yaşındaki yeğenim geçen gün annesine "Allah'tan önce ne vardı?" diye sormuş. Duyunca helal olsun dedim çocuğa ve bana bu bilgiyi veren akrabalara sordum "siz şimdiye kadar hiç hayatınızda bu çocuğun sorduğu soruyu kendinize sordunuz mu?". "Valla sormadık" dediler.

Dediğim gibi herşey sorabilmek ile başlar. Sormak, insanı yeni ufuklara açar. Sen başlamışsın sormaya, devam et. Ufkun açıldıkça resim netleşecek...

maddalena
11-09-2014, 14:10
Destekleriniz için teşekkür ederim. İyi insanlar olduğunuzu hissettim. Kitap konusunda şimdilik din bu serisine başladım, onu bitirince diğerlerini okuyacağım. Evet çocukken böyle sorular soruluyor o zaman zihin zincirlerle bağlanmamış olduğu için. Ben de sormuştum. Cevaplayamayınca "buna bizim aklımız ermez allah bilir küçücük aklınla bunları düşünme" demişlerdi. Ben de unutmuştum. Doğru söylediklerini zannetmiştim. Tabi şimdiki çocuklar benim kadar kolay ikna olmuyordur sanırım. Çünkü kitle iletişim araçlarını daha iyi kullanıyorlar.

bayraktaro1
11-09-2014, 16:17
Sevgili Dialectics;

Çok güzel bir noktada değinmişsin; Soru Sormak... Geçenlerde Discovery Chanell'de Stephan HAWKİNGS'in "Evreni Tanrı mı yarattı ?" belgeselini 6 yaşındaki oğlumla izledik ve oğlum dedi ki; "Büyük patlamayı Ya Allah yarattı, ya da kendiliğinden oluştu" nasıl tebrik ettim onu.. Kaç kişi bunu söyleyebilir.

Geçenlerde yine onunla bir hayvan belgeseli izliyoruz, dedim ki oğluma "Bak oğlum, bu şempazelerle aramızda belirgin bir fark yok. Önceden bizler de ağaçlarda yaşardık. Ağaçlar bitince yere indik ve iki ayak üzerinde yürümeye başladık. Bu maymunlar da çok zeki hayvanlar"

Oda dedi ki; "Bizler kuyruksuz hayvanlarız" - İlk aklıma SOKRATES geldi... Oğlumun daha şanslı olduğunu hissediyorum. Soru Sormak...

Bana geçenlerde de; Allah Hangi şekle benziyor diye sormuştu.

Dialectics
11-09-2014, 16:28
Sayın bayraktar01,

İnsanlığın ilerleyişi inanç ile değil bilgi ile olmuştur. Ömrünü bir kere bile türkçesini okumadığı arapça metinleri ezbere tekrar edip durmak ile geçirmekle, onu düşünme yasak, bunu sorma haşa dinden çıkarsın, niyesini sorma delirirsin vb. gibi yaklaşımlar o şempanzeler ne başardıysa bugüne kadar, bizim de ancak o kadarını başarmamızı sağlar.

Bir toplumun en değerli hazinesi zekâsıdır. Yatırım yapılması gereken şey zekâlarıdır. Ancak biz çocuklarımızı ingilizce kursu yerine, arapça kursuna gönderiyoruz; bilgisayar kursu yerine kuran kursuna yazdırıyoruz. Daha önce başka bir başlıkta ifade ettiğim gibi günde 5 vakit namaz kılmak ile ya da kara çarşafa sarınıp bürünmek ile aya ayak basılmıyor. Ve eğer gerçekten bir Tanrı var ise de onun beklediği tapınılmak, her dakika yalvarılmak değil, anlaşılmaktır...

maddalena
11-09-2014, 16:53
Arkadaşlar size bir sorum var ve bunun için yeni konu açmaya gerek görmüyorum. Burdan sormak istedim: Din bu, ya da Turan Dursun ve diğer dini eleştiren yazarların eserlerinden önce kuranıkerim i tam olarak okumalı mıyım? Açıkçası bunu yapmayı pek istemiyorum çünkü kuran bana sıkıcı geliyor uykum geliyor ve bir şey anlamamaya başlıyorum zamanla. Zaten sınav dönemindeyim yalnızca haftasonları araştırabileceğim büyük ihtimalle. Araştırmalarımdan da geri kalmak istemiyorum tabiki.

bayraktaro1
11-09-2014, 17:46
Sevgili Maddalena;

Senin yaptığın çalışmayı yıllar önce bende önce yapmaya çalıştım. Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün "Dört Kitap" çalışmasıyla başlamaya çalıştım. Sonra, Diyanet İşlerinin internet sayfasından iniş sırasına göre ayet ayet okumaya çalıştım. Kur'an gerçekten çok sıkıcı.. Fakat, Turan DURSUN bu konuda, bu ayetlerin neden böyle yazıldığına dair yol gösterici olmaktadır. Çünkü, sahih hadislerle birlikte yola çıkılınca; gündelik sorunları da anlayabiliyorsun.

Bence bu sınav döneminde kendine fazla yüklenme. Yavaş yavaş, bir parça Kur'an dan gidersin, bir parça Turan DURSUN'dan. İleride Müslüman arkadaşlarınla muhabbete girdiğinde, sana ilk soracakları soru "Kur'anı okudun mu?" Okumadım, sıkıldım dediğinde... Sanki kendileri yemiş gibi. "Daha Kur'anı okumamışın, hemen yorum yapıyorsun.....ooo.. Yanlı, para hırsı olan, şöhret olmak isteyen kişilerden başlarsan işte böyle olur" deyip... seni çok bilgileri ile yollayacaklardır. Kur'anı da ihmal etme, ama yavaş yavaş...

maddalena
11-09-2014, 19:04
Yok zaten hiç kuran okumayan biri değilim enazından okuduğum eleştri yazılarındaki ayetleri kontrol ediyorum tek tek. Tartışmaya girdim. Kendileri de kuran okumadıkları için "sen kuran okudun mu?" gibi bir şey sorulmadı. Ayet numaralarını söyleyince kem küm ediyorlar. "öyle bir şey yok, o ayette öyle demek istememiş, yanlış çeviri, sen yanlış yerden bakıyorsun doğrusu öyle değil" gibi şeyler diyorlar. Zaten dediğim gibi ayetleri hep kontrol ediyorum.

ozgur_beyin
11-09-2014, 19:29
sevgili maddalena sitemize ve aramıza hoş geldin.endişe etme hepimiz senin yaşadığın benzer sorunları yaşadıkve benzer sonuçlar elde ettik.

eğer kuranın ürkçesini merak ediyorsan 94,4 feza radyo var non stop türkçe kuran yayınlıyor. dinlersen kuranın ne kadar bitmez tekrarlamalr a dolu olduğunu anlarsın.
dinler hep birbirinden çalmışlar ve eklenip budaklanmışlar
aşağıdaki linki bile okusan sanırım ne dediğimi anlarsın

http://tr.wikipedia.org/wiki/Baal

Dialectics
11-09-2014, 19:49
Arkadaşlar size bir sorum var ve bunun için yeni konu açmaya gerek görmüyorum. Burdan sormak istedim: Din bu, ya da Turan Dursun ve diğer dini eleştiren yazarların eserlerinden önce kuranıkerim i tam olarak okumalı mıyım? Açıkçası bunu yapmayı pek istemiyorum çünkü kuran bana sıkıcı geliyor uykum geliyor ve bir şey anlamamaya başlıyorum zamanla. Zaten sınav dönemindeyim yalnızca haftasonları araştırabileceğim büyük ihtimalle. Araştırmalarımdan da geri kalmak istemiyorum tabiki.

Amacın şayet Kuran'daki çelişkileri tespit etmek ise hiçbir kitap almadan sadece Turan Dursun sitesini biraz inceleyerek bile bunu yapabilirsin. Miras ile ilgili ayetlerdeki matematik hatalarından, "Bu kitabı siz anlayabilesiniz diye Arapça indirdik" gibi ayetlere, Muhammed'in cinsel hayatı ile ilgili ayetlerden, bir söylediğini sonradan değiştiren yaratıcı imajına yol açan ayetlere, Allah'ın sanki peygamber ağzından konuşuyormuş gibi gönderdiği ayetlere kadar bikaç günlük okuma ile bilgi edinebilirsin. Sonradan gidip bu ayetleri kendin de kontrol edebilirsin...

Ancak Kur'an'daki çelişkilerden sonra kafanda yeni bir soru oluşacaktır: "Madem Kur'an bu kadar şaibeli, o zaman varoluşun sırrı ne?"
İşte bence asıl çok zaman harcaman gereken mevzu budur. Bunun için bilimsel yayınlardan, felsefeye, varoluşu açıklamaya çalışan diğer öğretilerden astronomiye kadar pek çok şey okuman gerekecektir.

Bazı kitaplar önereyim ben:

1. Incognito - David Eagleman (Beyin üzerine mükemmel bir kitap)
2. DNA Yaşamın Sırrı - Bahri Karaçay (DNA bilinmeyeni üzerine)
3. Çoklu Evrenler - John Gribbin (Son fiziksel teoriler)
4. 12. Gezegen - Zecheria Sitchin (İnsanlık tarihine ilginç bir bakış)
5. Emre Yılmaz - Genç Bir İşadamına (Sistemi sorgulaman için)
6. Emre Yılmaz - Şeytanın Fısıldadıkları (Sistemi sorgulaman için)
7. Nasıl Müslüman Olduk - Erdoğan Aydın

Yabancı dilin var ise

1. Armageddon Conspiracy - Mike Hockney
2. Millionere's Death Club - Mike Hockney
3. Last Bling King- Mike Hockkney
4. Kybalion

Ayrıca araştırma yaoman gereken konular:
Rupert Sheldrake-Morfik Alanlar makalesi
Kant - Kolektif Bilinçaltı (Collective Unconscious)
Leibniz in monad teorisi
Nietsche bengi dönüş teorisi ve Deccal adlı kitabı
Goethe - Faust
Hegel - Diyalektik ile ilgili düşünceleri

İzlemen gerekenler:
Wagner-Parsifal
Matrix
Fight Club

Mutlaka izlemen gerekenler:
Zeitgeist serisi (her 3 bölüm de)

maddalena
12-09-2014, 00:48
Teşekkür ederim. O zaman ben şimdilik kitaplardan değil de forumdan araştırma yapayım kuranın çelişkileri hakkında. Hem sorularımı sorma fırsatım olur bu konuda. Zaten yakında tüm merak ettiklerimi içeren bir konu açıp sorularımı yöneltmeyi düşünüyorum. Dediğiniz kitaplara bakacağım. Böyle yapmam daha iyi olur sanırım değil mi? bayağı beynim yıkanmış. :D çözmem gerekiyor.

bayraktaro1
12-09-2014, 09:30
Sevgili Maddalena;

Senin karşılaştığın durumla (inkar) bende çok karşılaştım. Yaşından tut, cinsel ilişkilere kadar kur'an da var olan bilgileri ayetlerinden söylediğimde; "Sen yanlış biliyorsun, yanlış tercümeden okumuşsun, tefsirine bakmak gerekir....vb) bir sürü bahaneler bulunmaktadır.

Dialectics arkadaş;

Bence arkadaşa fazla yüklenmişsin. Bir arkadaşımın lafı vardır. Bilgi, damla damla öğrenilir diye.. Fight Club, Matrix ve Zeitgeist serileri konusunda seninle aynı fikirdeyim.
----------------------------------------------------------------------------------
Ancak; Varoluşun nedenini öğrenmek için bir sürü varsayımlar içerisinde onu öğrenebilmenin ömrün yetebileceğine inanmıyorum. Bir sürü konular üzerine yürümüşsün; Beynin oluşumu, DNA yapısı, Teorik Modern Astro Fizik, Sosyoloji, Antropoloji, Felsefe, Psikoloji... her biri ciddi ayrı bilimsel çalışmalar. Bir şeylerin temelinin oturttuktan sonra ilerlemek daha sağlıklı olacaktır. Biyolojiyi bilmeden; evrim ve beyni incelemek, Newton Fiziğini bilmeden Modern Fiziğe Geçmek... Felsefe mantığını bilmeden; felsefi düşüncelere dalmak insanı farklı psikolojik durumlara neden olabilir.
---------------------------------------------------------------------------------------
Diaelektrik konusunda; Prf. Dr. Celal ŞENGÖR'ün "Bilgi ile Sohbet" (2014) eserini biraz inceleyebilirsin;
Tez, Antitez ve sonu sentez'in anlamsız olduğunu anlatır. Örnek olarak;

Bir adam yalancıdır (tez). Bu adam doğru söyler (antitez); Sentez; Bir adam bazen yalancıdır, bazen doğruyu söyler mi olacak der... Burada, diaelektriğin çürüdüğünü anlatır.

maddalena
12-09-2014, 09:54
Teşekkürler herkese destekleriniz için.