Orijinalini görmek için tıklayınız : İsterseniz yine dövün ama...
yucemanitu
13-09-2014, 19:47
Bazı arkadaşlar Kemalizme o kadar kinlenmiş o kadar hınçlanmış ki. Her konuda AKP'yi yani İslamcı bir partiyi canla başla savunuyorlar. O kadar saplantılılar ki AKP'ye yönelik en ufak bir eleştiriyi yapana "Bu kesin Kemalisttir." gözüyle bakıyorlar. Forumda linç etmek için, saldırmak için ara sıra Kemalist üye avına çıkıyorlar. Ve sonuçta ne oluyor biliyor musunuz? O "diktatör" dedikleri "baskıcı" dedikleri "vesayetçi" dedikleri kadrolar ve kişilerden zerre farkları kalmıyor. Kemalizme duyulan nefret onları Kemalistlerden daha katı statükocu ve daha otoriteryan yapıyor. Buyrun gelin sevgili Kemalistkler ve sevgili Kemalist bulsam da saldırsam diye aranan üyeler şimdi iki taraf birden bana hakaret edin, ikiniz birden beni linç edin kaç yıldır bu forumda iki taraftan da dayak yemeye alıştık ne de olsa.
elbetteki kemazlime saldıracaklar. kemalizm cahilliğin din sömürücülüğünün karşıtıdır. kemalizm olduğu yerde din sömürücülüğü yapamazsın..
gerçi son zamanlarda kemalizm in de suyunu çıkartıyor bazıları ama gerçek kemalizmin olduğu yerde yobazlık din sömürücülüğü olmaz..
evrensel-insan
13-09-2014, 19:55
elbetteki kemazlime saldıracaklar. kemalizm cahilliğin din sömürücülüğünün karşıtıdır. kemalizm olduğu yerde din sömürücülüğü yapamazsın..
gerçi son zamanlarda kemalizm in de suyunu çıkartıyor bazıları ama gerçek kemalizmin olduğu yerde yobazlık din sömürücülüğü olmaz..
Senin kemalizm align hangisidir?
Milliyetsiz milletcilik mi?
Yoksa milliyetli yurtseverlik mi?/Ulusalcilik mi?
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=525185&postcount=50
yucemanitu
13-09-2014, 19:59
Sanırım ne demek istediğim tam anlaşılmadı bunu yapanlar yani Kemalist avına çıkıp "Bir Kemalist bulayım iki laf sokayım da rahatlıyayım" diye dolanan üyeler inançlı üyelerimiz değil. Bunlar non-teist ve işin tuhafı büyük bir kısmı AKP'li non-teist. (Kemalist düşmanı üyeler yapmıyoruz demesin. O tartışmada yoktum ama bir üyenin lafına arka arkaya hihoo kapaak, aliminyum folyo kapaak diye yazan non-teist üyeleri unutmadım. Bir de aydınlık savaşçısı olmak iddiasındasınız utanın biraz.)
yucemanitu
13-09-2014, 20:01
Bu saçma tutumlar bu anlamsız saldırılar beni de Kemalist yapacak diye korkmaya başladım artık.
evrensel-insan
13-09-2014, 20:04
Sanırım ne demek istediğim tam anlaşılmadı bunu yapanlar yani Kemalist avına çıkıp "Bir Kemalist bulayım iki laf sokayım da rahatlıyayım" diye dolanan üyeler inançlı üyelerimiz değil. Bunlar non-teist ve işin tuhafı büyük bir kısmı AKP'li non-teist. (Kemalist düşmanı üyeler yapmıyoruz demesin. O tartışmada yoktum ama bir üyenin lafına arka arkaya hihoo kapaak, aliminyum folyo kapaak diye yazan non-teist üyeleri unutmadım. Bir de aydınlık savaşçısı olmak iddiasındasınız utanın biraz.)
Cemaatcilerin icin de, ateistler/non teistler yok muydu?
Bunlar vahsi kapitalizmin savunuculari ve bu vahsi kapitalizmden cikar saglayanlar, ya da "bana bulasmasin da" diyen bananeciler.
Bunlar ilk "askeri vesayet karsitligi" olarak yola ciktilar "yetmez ama, evet" dediler, askeri/milli vesayetin, dini/sivil vesayet ile degistirimini ya algilayamadilar, ya da cikarlari dogrultusunda sessiz kaldilar.
Kisaca "taraf/yandas olmayi, bertaraf olmaya tercih ettiler."
evrensel-insan
13-09-2014, 20:07
Bu saçma tutumlar bu anlamsız saldırılar beni de Kemalist yapacak diye korkmaya başladım artık.
Korkacak bir sey, yok. Eger kemalizmin
Eger yurtseverlik temelinde "ben yurdumu seviyor ve sayiyorum. Buradaki sevgim ve saygim yurdum bunyesindeki her turlu farkin, farkindaligi farklar esitligi ve farklarinin taninma ve temsili temelinde yasam ve iliskiye degerleri ile birlikte tasinmasidir. Bu yurdun butunlugu ve birligi ancak tum farklarin varligi yasami ve biri birini icsellestirmesi ve hic birinin digerine ustun ve hakim olmamasi temelinde ve bir farkin tarafinda ustun ve hakim bir devletin olmamasi temelinde, milli-politik olmayan bir devlet temelinde gerceklesir"
Kisaca cesitli milliyetlerden olusan ulusal birligin her bir milliyetin farkindaliginda korunmasi ve ortak savunusu.
Ancak boyle bir algi yurtsever ve yurt sayar olabilir. Milliyetcilik yurt severlik degildir.
Bu temeldeki ulusalcilik, yurtseverligi icerir.
bu sekilde ise. :)
Bence forumlarda daha cok humanistler var, bu saydiklarin kucuk bir azinlik ve ozgur dusunceye tahamulleri olmayan birkac kisi. Son secimlere kadar AKP'den, ben de dahil, demokratik olabilme ihtimali icin temkinli bir medet umanlar vardi, ancak Tayyip'in megalomanik ve diktatorluk derecesindeki yonetme tutkusu hemen herkesi aleyhine cevirdi.
Ateistlerin hicbir putu olmamasi dogaldir, Kemalistlere de, tayyipcilere de tepkilerine sasirmamak gerekir.
Senin kemalizm align hangisidir?
Milliyetsiz milletcilik mi?
Yoksa milliyetli yurtseverlik mi?/Ulusalcilik mi?
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=525185&postcount=50
kuru kuruya sonradan oluşturulmuş kavramlarla pek işim olmaz.
ben Türkiye cumhuriyeti(AtaTürk) milliyetçisiyim. Türk üm. Türkiye cumhuriyetini oluşturan tüm diğer ırklarada saygım sonsuz.
ayrıcada milliyetsiz milliyetçilik nasıl oluyormuş? osmanlı gibimi mesela? :)
yucemanitu
13-09-2014, 20:29
Bence forumlarda daha cok humanistler var, bu saydiklarin kucuk bir azinlik ve ozgur dusunceye tahamulleri olmayan birkac kisi. Son secimlere kadar AKP'den, ben de dahil, demokratik olabilme ihtimali icin temkinli bir medet umanlar vardi, ancak Tayyip'in megalomanik ve diktatorluk derecesindeki yonetme tutkusu hemen herkesi aleyhine cevirdi.
Ateistlerin hicbir putu olmamasi dogaldir, Kemalistlere de, tayyipcilere de tepkilerine sasirmamak gerekir.
Vartor hocam Tayyipçilere tepkili değiller sorun şu ki bazı Ateist arkadaşlar her konuda koşulda her ne olursa olsun Tayyip'i savunuyor ve Tayyip'i eleştiren herkese insafsızca saldırıyorlar. "Ateistlerin hicbir putu olmamasi dogaldir" demişsin ama bunların putu var. Ve çok ilginç bir şekilde o put Ateistlerin köküne kibrit suyu dökmek isteyen AKP ve Tayyip benim anlayamadığım işte bu tuhaf dururm.
evrensel-insan
13-09-2014, 20:37
kuru kuruya sonradan oluşturulmuş kavramlarla pek işim olmaz.
ben Türkiye cumhuriyeti(AtaTürk) milliyetçisiyim. Türk üm. Türkiye cumhuriyetini oluşturan tüm diğer ırklarada saygım sonsuz.
ayrıcada milliyetsiz milliyetçilik nasıl oluyormuş? osmanlı gibimi mesela? :)
Osmanli millet degil, ummetti.
Ayrica millet ve milliyet konusu irk degil, sosyo etik bir degerdir.
Senin turk milletinin bir vatandasi olarak, milliyetin var mi? Varsa nedir?
Turkluk milletin bir degeri mi, milliyetin bir degeri mi?
evrensel-insan
13-09-2014, 20:45
Vartor hocam Tayyipçilere tepkili değiller sorun şu ki bazı Ateist arkadaşlar her konuda koşulda her ne olursa olsun Tayyip'i savunuyor ve Tayyip'i eleştiren herkese insafsızca saldırıyorlar. "Ateistlerin hicbir putu olmamasi dogaldir" demişsin ama bunların putu var. Ve çok ilginç bir şekilde o put Ateistlerin köküne kibrit suyu dökmek isteyen AKP ve Tayyip benim anlayamadığım işte bu tuhaf dururm.
Burada anlamiyacak bir sey yok.
Bu kisiler icin politikanin AKP'ciligi one cikiyor. Yani "yeterki askeri/milli vesayet olmasin da, ne olursa olsun" diyecek kadar, tutucular.
Ayrica vesayetsiz bir ulke ve toplum da dusunemiyorlar, cunku politik olmayan bir devlet ya da sosyo-etik degerlerin politik bir deger olmadiginin algisinda ve bilincinde degiller.
Dolayisi ile hak ve ozgurlukleri, sadece kendi politik cikasrlarinin hak ve ozgurlugu olarak algiliyorlar. Yani kendi politikalarindan olmayanlar uzerinde vesayet uygulanmasina razilar.
spartacus
13-09-2014, 21:36
Kim onlar?
Yucemanitu, şahsen benim hiç bir şeye amentüm yok, o nedenle her türlü amentülü olanlar örneğin beni sevmezler, AKP'lisi, kemalisti, Türk Solucusu, teisti, faşisti, kapitalisti, tarikat kafalı sözde sosyalisti vs beni sevmeyebilir, milliyetçiliği örneğin sosyo-politik, soyut bir kalıp olarak görürürüm(yani siyasi bir olgu) ve din kadar sonuç alıcıdır, dinin muktedir olduğu her şeye neredeyse muktedirdir, onlarda beni sevmez, ama ben bir çoğunu severim. Ben insanı insan olduğu için sevmeye çalışırım, insanın fikri, düşüncesi olur, katılır veya katılmayız, herkes dile getirmekte özgür olmalı. Nede olsa her etiketin-tabunun bir kafiri var, bende oyum. Allah maymunlar olun demiş, hani eşek gibidirler dediği vs heh o benim, çünkü kafirim, onlar gibi inanmıyor ve onlar gibi düşünmüyorum bu nedenle de her türlü rencide edici, yok sayıcı, dışlayıcı davranış onlar içinmeşru. Başka kimlerin kafiri olabilirim?... Lakin bu sevgisizlik düşüncelerimi, görüşlerimi, herhangi bir konuda fikrimi söylemeye engel mi? Değil,herhangi birisinin hoşuna gitmek zorunda mı? hayır.
Neyse sen kimin düşüncelerinden rahatsız oldun, bir kemalist bulsakta haklasak diyenler kimler? Açık olalım, üyeler aşırı genel bir söylem, burada herkes üye, bu tarz heptencilik beni üzüyor ve ben öyle bir üye ne görüyorum, ne de tanıyorum.
Bildiğim tek şey bazı insanlar amentü istiyor, fakat kimin, ne amentüsünü kabul edelimde biat edelim, dinimiz yok ve bu durum görüşlerimizi beğenmeyenler açısından sorun çıkartıyor. Ne yapalım, susalım mı? Yoksa her önüne gelenin amentümü oku biat et demesine amin mi diyelim... Demezsek adımız çıkıyor dokuza, belkide mum bile söndürüyoruzdur kimbilir? Değil mi?
yucemanitu
13-09-2014, 23:35
Kim onlar?
Yucemanitu, şahsen benim hiç bir şeye amentüm yok, o nedenle her türlü amentülü olanlar örneğin beni sevmezler, AKP'lisi, kemalisti, Türk Solucusu, teisti, faşisti, kapitalisti, tarikat kafalı sözde sosyalisti vs beni sevmeyebilir, milliyetçiliği örneğin sosyo-politik, soyut bir kalıp olarak görürürüm(yani siyasi bir olgu) ve din kadar sonuç alıcıdır, dinin muktedir olduğu her şeye neredeyse muktedirdir, onlarda beni sevmez, ama ben bir çoğunu severim. Ben insanı insan olduğu için sevmeye çalışırım, insanın fikri, düşüncesi olur, katılır veya katılmayız, herkes dile getirmekte özgür olmalı. Nede olsa her etiketin-tabunun bir kafiri var, bende oyum. Allah maymunlar olun demiş, hani eşek gibidirler dediği vs heh o benim, çünkü kafirim, onlar gibi inanmıyor ve onlar gibi düşünmüyorum bu nedenle de her türlü rencide edici, yok sayıcı, dışlayıcı davranış onlar içinmeşru. Başka kimlerin kafiri olabilirim?... Lakin bu sevgisizlik düşüncelerimi, görüşlerimi, herhangi bir konuda fikrimi söylemeye engel mi? Değil,herhangi birisinin hoşuna gitmek zorunda mı? hayır.
Neyse sen kimin düşüncelerinden rahatsız oldun, bir kemalist bulsakta haklasak diyenler kimler? Açık olalım, üyeler aşırı genel bir söylem, burada herkes üye, bu tarz heptencilik beni üzüyor ve ben öyle bir üye ne görüyorum, ne de tanıyorum.
Bildiğim tek şey bazı insanlar amentü istiyor, fakat kimin, ne amentüsünü kabul edelimde biat edelim, dinimiz yok ve bu durum görüşlerimizi beğenmeyenler açısından sorun çıkartıyor. Ne yapalım, susalım mı? Yoksa her önüne gelenin amentümü oku biat et demesine amin mi diyelim... Demezsek adımız çıkıyor dokuza, belkide mum bile söndürüyoruzdur kimbilir? Değil mi?
Neden hiddetlenip alındığını bilmiyorum. Ad vermiyorum ama o kişilerden biri gelirse bir laf ederse "sen" diyeceğim. Şu an gıyabında konuşmuyorum sadece. Biraz forumu tararsan "hahaha kapaak" "aliminyum folyo kapaak" yazılarını sen de bulursun. Kapak ne demek yaa? Biz birbirimize kapak takmak için mi burdayız yoksa fikir alışverişi mi yapıyoruz? Biraz forumu tararsan Demirtaş'ı Alevilere yaptığı terbiyesizlik üzerinden eleştiren birinin direk Kemalist olmakla suçlandığını görürsün. İlle isim vermem mi gerek, bu olayları uydurmuyorsam şayet isim vermeme gerek yok. Ben uyduruyor muyum yoksa gerçek mi? Şu an aklıma gelen bu iki olay yaşandı mı yaşanmadı mı? Önemli olan işte bu. Forumu biraz tara ve gör. Geçmişte Kemalistler fazlayken onlardan da az dayak yemedim. Ermenilerden özür başlığında olsun Çin'deki Uygurları Türkiye'deki Alevilere benzettiğim başlık olsun bazı Kemalist üyeler afedersin ağzıma salıncak kurdular. O iki başlığa da bakarsan kimlerin ağzıma salıncak kurduğunu görebilirsin. dediğim gibi kast ettiğim üyelerden biri gelirse sen diyeceğim. Sana demeyecektim ama sen işi mum söndürüyoruz bilmemne diye terbiyesizce saçmalamaya kadar götürdün. Kime ne amentü istemişim saçmalayıp duruyorsun yazık. Eskiden sana biraz saygım vardı onu da yok ettin zırvalamalarınla yazık. Yönetici olmak önce biraz eleştiri kaldırmayı gerektirir. Nerden bulaştımsa buraya, al siteni başına çal sayın moderatör!
yucemanitu
13-09-2014, 23:38
Biraz forumu tararsan "hahaha kapaak" "aliminyum folyo kapaak" yazılarını sen de bulursun. Kapak ne demek yaa? Biz birbirimize kapak takmak için mi burdayız yoksa fikir alışverişi mi yapıyoruz? Biraz forumu tararsan Demirtaş'ı Alevilere yaptığı terbiyesizlik üzerinden eleştiren birinin direk Kemalist olmakla suçlandığını görürsün.
Alın işte isim vermiş kadar oldum. Şimdi tamam oldu mu? Haydi kalın sağlıcakla!
spartacus
14-09-2014, 01:18
Alın işte isim vermiş kadar oldum. Şimdi tamam oldu mu? Haydi kalın sağlıcakla!
Tartışmalardaki karşılıklı atışmalar için ise;
Bir de aydınlık savaşçısı olmak iddiasındasınız utanın biraz
Bu söz nedir, kimedir yucemanitu? Yani bu şekilde bir sonuca varman beni rahatsız etti.
bana forum aratacağına, neden alıntı yapıp sonra eleştirini yapmıyorsun? Öylesi daha yerinde değil mi? Ya da o başlıkta yap alıntını fikrini yaz, kim engel olabilir?
Ortak müşterekler kimin umrunda, kimin değil biz bilemez ve belirleyemeyiz... Düşünceyi ifade edebilme özgürlüğü kimin umrunda, değil bilemeyiz. Ateist bulayımda laf sokup rahatlayım diyende olabilir(hatta bir dolu), kemalist bulsam da laf sokup rahatlasam, kemalist olmayanlara laf sokayım da rahatlayım, sosyalistlere laf sokayım da rahatlayım(ki bir dolu başlık açmışlardır), dinsizlere laf sokayım, dinlilere laf sokayım da rahatlayım.....
Olabilir yucemanitu, olabilir, toplumumuzun genel yapısı belli, malzememiz belli... Gerçekler hoşumuza gitmeyebilir, yine de gerçek olarak kabullenebilmek gerekir diye düşünüyorum.
Yani kimsenin ayrıcalığı yok bu konuda, her an her kafadan böyle hisseden insanlar çıkabilir.
Yalnız konularda kişiler kapak, folyo kapak terimi kullanabilirler, neden "kemalist bulsam da dövsem" hissiyatı iliştiriyorsun? Bu yüklemeyi sen yapmış oluyorsun, şahsen ben senin çıkarttığın sonucu çıkartamıyorum. Yani öylesi düşünenler genelde başlık açıp, haydin müslolar! haydin ataistler! tarzında başlık açıp, 2 satır boş dalaşma sözleri yazıyorlar.
Thelogical Facts
14-09-2014, 01:24
Ben kemalistim ve kemalizmin kendini dahi eleştiren bir sistem olduğunu dogmalarını olmadığını biliyorum.Olağanüstü koşullar hariç yani devrim v.b
evrensel-insan
14-09-2014, 06:55
Ben kemalistim ve kemalizmin kendini dahi eleştiren bir sistem olduğunu dogmalarını olmadığını biliyorum.Olağanüstü koşullar hariç yani devrim v.b
Yukarida koyulasmis olan "bildiginiz" kismini, bizimle de paylasirmisiniz?
Yani "kemalizmin nasil kendini elestirdigini ve dogmalari olmadigini" aciklar misiniz?