PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AİHM'den flaş din dersi kararı

evrensel-insan
17-09-2014, 00:01
"Dindar/kinder nesil yetistirecegiz" ile basliyan,4+4+4 ile hiz kazanan, her turlu iman hatiplesen, dersanelerin kapatilmasi olarak gelisen "haremlik/selamlik" diye ayrilan, Kuran'i mecbur kilan ve en son olarak ta, okullara; ustelik caminin yanindaki okullara; haremlik selamlik mescit insasina karar veren dictator egitiminin, son icrasi "Turgev'e okullari acmak" oldu.

Dun okullar acildi ve en az yarim milyon cocuk, henuz gidecek bir okul bulamadi.

Hal boyle iken, su haber; diktatore "dini nesil yetistirmeden once bir dusun" dedirtti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türk vatandaşı Mansur Yalçın ve 14 şikayetçinin 'zorunlu din dersi' ile ilgili Türkiye aleyhinde yaptıkları şikayeti haklı bularak, Türkiye'yi "mecbur din dersleri sistemini reforme etmeye" mahkum etti.

Kararda, istemeyen öğrenciye Din ve Ahlak Bilgisi dersine girmeme hakkı verilmesine hükmedildi.

Türk vatandaşları Mansur Yalçın, Namık Sofuoğlu, Serap Topçu, Ali Yüce, Ali Kaplan, Eylem Onat Karataş, Hüseyin Kaya, Sevinç Ilgın, İsmail Ilgın, Cafer Aktan, Hakkı Saygı, Kemal Kuzucu, Yüksel Polat ve Hasan Kılıç, 22 Haziran 2005 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanından, 'Alevi kültür ve filozofisini dikkate alarak, zorunlu din ve ahlak ders programnı gözden geçirmesini ve Alevi kültürünüde derslere ilave etmesini' talep etmişlerdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın taleplerini dikkate almadığı iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuran şikayetçilerin talebi, bugün karara bağlandı.

Mahkeme kararında, 'Türk eğitim sisteminin değişik din ve görüşleri hala eğitim sisteminde hayata geçirmediğini vurgulayarak', Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi'nin 2'nci maddesi 'eğitim hakkı'nı ihlal ettiğine hükmetti.

Mahkeme, geçmişte Hasan ve Eylem Zengin'in açtığı davada da Türkiye'nin aynı konuda mahkum olduğu belirterek, 'Türkiye'nin geçen süre zarfında sorunu halletmediği, en kısa zamanda eğitim sisteminde gereken değişiklikleri yaparak istemeyen öğrencilerin bir gerekçe göstermeden Din ve Ahlak Bilgisi derslerine girmeme haklarının verilmesine' karar verdi.

http://haber.rotahaber.com/aihmden-flas-din-dersi-karari_488773.html

Dialectics
17-09-2014, 00:16
AİHM doğru bir karar vermiş.

Dinler, yani "inanç sistemleri" insanlara çocukluklarından itibaren empoze edilmek yerine, seçimlerine tabÎ tutulmalı. Açık açık çocuklara varoluşun gizeminden bahsedilip, bunu açıklamaya çalışan her türlü felsefeden, materyalizmden ve idealizmden, idealizmin alt konusu olan türlü türlü dinlerden vs. bahsedilmeli. Gerçek özgür irade ancak bu şekilde tecelli eder, ya da eder gibi görünür...

Avrupa'da acaba insanlar bizim kadar dinlerini tartışıyorlar mı ki?
Hekesin dini kendine felsefesini kanımca bütün İslâmiyet aleminden çok daha iyi uyguluyorlar zaten..

Problem gelip laikliğe dayanıyor işte. Sen din ile devlet işlerini tamamen ayıramazsan, gidip de hocalara "şuna oy vermek dinin gereğidir" diye TVlerde propoganda yaptırırsan biz buralarda daha binyıl din tartışır dururuz. Halbuki bırak kim neye inanırsa inansın. Asıl tartışılması gereken bu "sistem".

Millet "bunlar müslüman" diye çoğu şeyi görmezden geliyor, halbuki böyle bir kaygıları olmasa, bu memleket nasıl düzlüğe çıkar, nasıl ileri gider, nasıl emperyalizmin köleliğinden kurtulur onları tartışır...

Bu milletin dini sebeplere dair hiçbir kaygısı olmasa, seçimlerde katılım oranı %90ları bulur ve %90ın %90ını da boş oy atar. Milletin bu "demokrasi" denilen çarpık ve adaletsiz sistemde gösterebileceği en iyi, en akıllı tepki budur, bu milleti ve devleti kimlerin yönetmeye layık olduğunu değil ama en azından layık OLMADIĞINI seçme hakları var en azından... Ama farkında değiller. Koyun gibi güdülmek zorunda olmadıklarını gösterebileceklerinin farkında değiller, sebep: din

evrensel-insan
17-09-2014, 00:24
Din bir derstir ve ogretilir. Bir egitim araci degildir.

Bir cocuk, ayni tarih cografya gibi; dunyadaki olan her biri dini ve de ozelliklerini bilgi olarak ogrenebilir.

Yalniz bu ne ozel bir dini hedef alir, ne de dini egitimi, ya da inancsal zorunlulugu.

Ustelik din dersinin ogretmenleri, en az deist olmalidir ki; hic bir dinin tarafinda olup ta, cocuklari etkilemesin.

Bizde din dersi yoktur, islam/sunni egitimi vardir.

Ustelik bu egitime her bir cocuk zorlanir.

Kisaca devlet eliyle dini egitim verilemez.

Dialectics
17-09-2014, 14:41
Yorumsuz

Başbakan Ahmet Davutoğlu MEB ziyareti sırasında AİHM’in ‘zorunlu din dersi’ ile ilgili kararını değerlendirdi. Davutoğlu, zorunlu din dersi için ‘bir ateistin dahi din kültürü bilgisi sahibi olması zarurettir’ dedi.

spartacus
17-09-2014, 16:47
Faşizm böyle bir şey. Bir dindarın da ateizm dersi alması zorunlu değil mi?

Birde imam hatiplere zoraki yazılan çocuklar var.

Faşistler.