PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Merhaba

Sephiroth
20-09-2014, 14:55
Herkese merhaba ve iyi forumlar..

İlk olarak dini sorgulamaya kendine "inançlı" diyen insanların davranışları sebebiyle başladım.Daha sonra okuyarak ve görerek din-tanrı kavramlarının insanları nasıl doğru yoldan saptırdıklarını görünce tamamiyle uzaklaştım.Zaman içerisinde zaten incelmiş olan ip koptu.
İnsanoğlunun yapması gereken tekşey vardır aslında;var olmayan bir cennet için var olan tek yaşamı cehenneme çevirmemek..

Herkese iyi günler dilerim..

Şüpheci Dinsiz
20-09-2014, 16:05
Hoşgeldiniz sevgili Sephiroth. :)

vartor
20-09-2014, 16:33
;var olmayan bir cennet için var olan tek yaşamı cehenneme çevirmemek.
Bu din fanatikleri bunu bir anlasa zaten dunya cennet olur.
Aramiza hosgeldiniz.

Sephiroth
20-09-2014, 16:47
Hoşbulduk,teşekkür ederim sizlere.

Önceden bu fanatiklerin bazı şeyleri anlayacağını ümit ederdim zaman geçtikçe gördük ki dünyanın bu düzeninden kurtulacağını ümit etmek boşuna.Şeytanı kibrinden dolayı lanetlerken:"ölümsüz olma" ve "evrenin tek hakimi olan canlı" kibriyle yanıp tutuşan bir topluluktan fayda beklenemez sanırım.

vartor
20-09-2014, 17:22
Maximilien Robespierre

Fransa'da giyotin satislarini arttiran adam. Onu da halletmis bu faniler:)

Sephiroth
20-09-2014, 17:57
Fransız Devriminin en önemli ismi belkide.Ancak devrimden sonra Jakobenlerin "Terör Dönemi" ile beraber halledilmekten çok kendi sonunu hazırlamış gibi sanki :)
Ancak bu sözünü oldukça severim,çok doğru bir tespit.

walla
21-09-2014, 00:02
Herkese merhaba ve iyi forumlar..

Herkese iyi günler dilerim..

Sanada merhaba ve hoş geldin

Sephiroth
21-09-2014, 00:06
Hoşbulduk,teşekkürler..

bayraktaro1
22-09-2014, 13:46
Sephiroth öncelikle hoşgeldin.

Bende, Fransız Devriminin yarattığı hoşnutsuzluktan yola çıkarak (Giyotin) saygılarımı sunayım. Victor Hugo "Bir İdam Mahkumunun Son Günü" adlı eserinde, giyotinle cezalandırılan kahramana sürekli "Giyotinin, acısız ve hemen bir ölüm olduğunu anlatırlar. Bu nedenle bunu seçtiklerini söylerler"

Kahramanın yanıtı "Nereden biliyorlar ? Kendileri daha önce giyotinle kafaları kesilmiş mi ? Yoksa, giyotinle kafası kopan birisi - Çok güzel ölüm, hiç acı hissetmiyorsun - mu dedi"

Boş boş cennet ve cehennemle seni ve beni uyuturlar. Kendileri daha önceden gitmişler mi ? Yoksa, giden birileri geri dönüp cennet ve cehennnemi mi anlattı ? Ne yazık ki, tek gerçek Muhammed... Hepimiz yalancıyız.

Sephiroth
22-09-2014, 14:46
Hoşbulduk,bayraktar01 bende saygılarımı sunarım..

Bana göre de Robespierre güç ve iktidardan sonra kendini kaybetme noktasına gelmiş ve karşı çıktığı terörün yaratılmasında en büyük paya sahip olmuştur.
Biliyorsunuz insanlar kendilerini her konuda bilge sanan bir topluluk.Günümüz insanları bizi yalanlasada daha doğrusu yalancı olarak etiketlesede tarih ve zaman elbet doğruları yazacaktır.Güç,iktidar,sonsuz olma isteği,evrenin tek hakimi olan varlık vs..
Düşünüyorumda Şeytan'ı kibrinden dolayı lanetleyenler bu kadar kibirle nasıl yaşıyor ?

bayraktaro1
22-09-2014, 17:53
Bu söylediğin bana bir animasyonu hatırlattı Sephiroth;

Bir çiftlikte, çiftlik hayvanları özgürlükleri için örgütleniyorlar. Sahiplerine karşı savaş açıyorlar ve sonunda sahiplerini yeniyorlar. Daha sonra, başa kim geçecek derdi oluşuyor. Sonunda, domuzlar başa geçiyor. Fakat; bu sefer de, Domuzlar sahipleri gibi davranıyorlar..diğer çiftlik hayvanlarına....

Sephiroth
22-09-2014, 18:41
Oldukça güzel bir animasyona benziyor gerçekten.
Güç ve iktidar.Bu "ikiz" kardeşlere boyun eğmeyecek kadar güçlü iradeye sahip çok az insan var gerçekten.Ölüm cezası yüzünden hukukçuluğu bırakan Robespierre'in insanlara terörü yaşatması bir çelişki gibi duruyor.

vartor
22-09-2014, 18:59

Bir çiftlikte, çiftlik hayvanları özgürlükleri için örgütleniyorlar. Sahiplerine karşı savaş açıyorlar ve sonunda sahiplerini yeniyorlar. Daha sonra, başa kim geçecek derdi oluşuyor. Sonunda, domuzlar başa geçiyor. Fakat; bu sefer de, Domuzlar sahipleri gibi davranıyorlar..diğer çiftlik hayvanlarına....

Bosuna dememisler "gelen gideni aratir" diye.
Simdi bu cumle de bana Tayyip- Davutoglu ikilisini cagristirdi nedense...

ozgur_beyin
22-09-2014, 19:50
sevgili sephiroth, sitemize ve aramıza hoş geldin. kısa yazılarından bile gönlü gözü açık biri olduğunu hissettiriyorsun.çok şeyi paylaşacağımızı umuyorum.

spartacus
22-09-2014, 20:31
Düşünüyorumda Şeytan'ı kibrinden dolayı lanetleyenler bu kadar kibirle nasıl yaşıyor ?
Galiba çıldırıyor :)

Hoşgeldin.

Sephiroth
22-09-2014, 20:51
Sizlere teşekkür ederim,hoşbulduk.

Sevgili ozgur_beyin;güzel sözleriniz için çok teşekür ederim,iltifat ediyorsunuz gerçekten.Henüz yeni emekleyen bir bebek gibi yolun başındayım.Sizlerden çok şey öğreneceğime inanıyorum.Umarım paylaşımlarımız herkes için yararlı olur.
Sevgili spartacus;"çıldırmak" deyiminize katılmamak elde değil :) Teistlerin kendilerine sorması gereken basit bir soru var aslında;Şeytan mı,Tanrı mı yoksa kendilerimi daha kibirli..

dindarateist
22-09-2014, 21:27

O'na "bir animasyon" değil, George Orwell'in "Hayvan Çiftliği" diyorlar bildiğim kadarı ile.

bayraktaro1
23-09-2014, 15:11
Sevgili Sephiroth;

Güç ve iktidar'a boyun eğmeyecek kadar güçlü çok az insan var. Cümlene katılmamak elde değil. Kendimden biliyorum, doğru olmadığını bildiğim halde nasıl boyun eydiğimi.

Bu arada dindarateist arkadaşım (nick'ini çok beğendim. Aklıma, İlhan ARSEL'in; imanlı inançsızlar yazısı geldi). O kitabın olduğunu biliyorum. Bu animasyonu TV'de izlemiştim. Demek ki, bu konudan yola çıkarak, animasyonunu yapmışlar.

Aynı; ilk dinazorların İngiltere'de Jura Devrine ait Purbeck tabakaları içinde bulunması ve 1842'de İngiliz Cuvier'si büyük paleontolog Sir Richard Owen tarafından Deinosauros (Dinazor) (Korkunç Kertenkele) olarak adlandırılmıştır. Bu bilgi, 19. YY sonuna kadar keşfedilen Jura Devrine ait kayıp Tetis Okyanusu kavramını ortaya atmış ve çoğu yanlışlarıyla beraber, bilimi de baltalayacak şekilde ünlü Jurassic Park serisinin doğmasına neden olmuştur. Tabii; paleontoloji de biraz mürekkep yalamış olanlar Jura dünyasında Tiranozor (T-Rex) ve Triseraptors (boynuzlu gergedana benzeyen gagalı dinazor) gibi geç Kretase dinazorlarının ne aradığını sorabilirler... (Kaynak/alıntı; A.M.Celal ŞENGÖR "Bilgiyle Sohbet" - İş Bankası Yayınları, 2014)

Sephiroth
23-09-2014, 15:20
Sevgili bayraktaro1
Kişisel olarak konuşmam gerekirse maalesef bende de o kadar güçlü bir irade yok.Bazı konularda zincirimizi kırmayı başarsakta çoğu zaman toplumun genel olarak belirlediği kuralların dışına çıkma cesaretini gösteremiyoruz.Ancak zamanın ne getireceği belli olmaz;ileride tamamiyle çelik bir irademiz olmasada bazı konularda yolumuza daha emin adımlarla devam edebiliriz diye düşünüyorum.

Aborjin
23-09-2014, 20:21
Hoşgeldiniz...

Sephiroth
23-09-2014, 21:16
Hoşbulduk,teşekkür ederim..

SiriusBLACK
07-01-2015, 22:50
Çıkar ve aldatma hepsi. Biz teşekkür ederiz. Turan dursun ailesi olarak