Orijinalini görmek için tıklayınız : Kobani Katliami Icin AKP'lilesmek
evrensel-insan
08-10-2014, 09:33
Rojava saldirilarinda pek aciga cikmayan "insanliga verilen deger ve saldiriya ugrayan halktan yana olma" farkindaligi, algisi ve bilinci; 23 gundur, dini/mezhepsel cagdisi ve insanliktan cikmis bir terrorist saldirisinin, Turkiye bunyesinde her turlu dini/mezhepsel ve milli/etnik farka sahip halkin cagri uzerine sokaga dokulmesi ile ortaya cikti.
Demekki, turkiye bunyesindeki; her turlu farkli ideolojiden inanctan izmden ve etikten ilericinin, devrimcinin, elitin, kendine "aydin" diyenin, medyanin, kurum ve kuruluslarin Kobani'ye yonelik algi ve bilincini gorebilmek icin; uzerine saldirilan halkin kurd kokenli, onlari koruyanlarin kurd teroristleri ve saldiranlarin da dini/mezhep kokenli olmasi gerekiyormus.
Turkiye bunyesinde hemen hemen butun basin, iki gundur tum Turkiye capindaki sokaga cikan halkin ayni gezi deki gibi, "Kobani'de katledilenlerin yasam hakkina sahip cikma" sini, bir turkluk edasiyla, ayni gezi'deki her turlu provakasyon eylemleri ile ozdes tuttular.
Hic bir basin, insanlik ogesini one cikaramadi, vicdan ogesini one cikaramadi, evrensel hukuk insan haklari hak getire. Hak ve ozgurluk mu? Kurdler icin mi?
Kimlikler insanligin insanligini ve vicdanini o kadar elinden almis ki; zaten olmayan insanlik bilinci dunku olaylari degerlendirirken tamamen bir politik sova donusturulmus.
Guya "ozgur basin", guya "AKP karsiti basin" hepsi, bilerek ya da bilmeyerek insanlik yerine; mala deger sembollerine gelen zarardan bahsediyorlar.
Bir bayraga, bir buste duyduklari saygiyi; bir insanoglu yasamina duymuyorlar.
Resmi rakamlara gore sadece dun 14 can yitirildi. Kimdi bu katledilenler, turk muydu, kurd muydu, PKK'limiydi, kimliginin ne onemi var? 14 tane can alindi.
Yalniz ve demekki kimliginin onemi varmis, bu canlarin hic onemi yokmus.
Demekki aslinda herkesin AKP'lilestigini gorebilmek icin, saldiriya ugrayanlarin kurd kokenli olmasi gerekiyormus.
Bu nasil bir algidir, bilinctir? Dun sokaklara dokulen onca kitleyi, sadece kurd kokenli olarak ve PKK yanlisi olarak algilamak?
Dun sokakta olanlarin arasinda hic mi baska kokenli kisiler yok?
Demekki bunu boyle degerlendirenler ve kendisini kurd kokenli olarak gormeyenler, dun bu eylemlere destek vermedi.
Peki ya insanlik, ya katledilenlerin yasam hakki? Onlari kimler savunuyor?
Yazik, cok yazik. Bilgi ve bilisim toplumunda, gezi bilincini gostermis bir turkiye toplumunda demekki degerlendirme olarak kimse gezi bilincinden insanlik hak ve ozgurluk nasibini almamis.
Yalniz kimseunutmasin, insanlik muasmelesi gostermeyen de, yeri geldiginde insanlik muamelesi goremez.
Dunyanin hic bir cografyasinda toplum ve halk olarak; kimlikler etiketler v.s. yasamiyor, insanoglu yasiyor.
Her kim ki kendi yasam hakki oldugunu dusunur, unutmasin ki onun yasam hakki baskalarinin da hakkidir.
Yasam hakkina sahip cikamayan bir beyin, yarin kendi yasam hakkina da sahip cikamaz.
Daha once de dedigim gibi, emperyalizmi onun cikar oyunlarini onun emir kullarini insanligi hak ve ozgurlukleri ayaklar altina aldigini gorebilmek, algilayabilmek, farkina varabilmek oncelikle bunu yapacak olanlarin insanoglu oldugunun algisi ve farkindaligini gerektiriyor.
Yoksa, su ideolojiden bu inanctan o izmden bu etik degerden olmussun, insan olamadiktan sonra; insanlik gosteremedikten sonra, politik cikari kimlik cikarini insanligin onune koyduktan sonar fark etmiyor.
Al birini vur otekine.
Onemli olan insanoglunun kendisine verdigi deger etiketleri degil; kendisinin ne oldugunun farkindaligi ve bilincidir.
Bir soylem vardir herkesin bildigi "oglum ben sana basbakan olamadin demedim, insan olamadin dedim" diye.
Simdi ben de soyle diyorum "kurd, turk, hanefi, alevi, sii v.s. olamazsin demedim, insan olamazsin dedim"
Bugunku her turlu medya yukaridaki soylemi dogrulayarak, beni hakli cikardi.
Keske hakli cikmasaydim da, onlar insanliklarini gosterebilseydi.
Dunku olaylarda turk nefretini otekilestirmesini ayrimciligini olaylara kor bakmasini v.s. cikarmak kolay, ama; insanligi ve yasam hakki savunusunu cikarmak zor.
O yuzden ben dun sokaga cikanlar arasinda gezi bilinci tasiyan ve kurd kimligi tasimadigi halde, kendi kimligi her ne ise onun ile Kubani'deki katliamlara karsi eylem yapan her bir ferdi, kutluyorum.
Herkesi de insanligini yasam hakkini sorgulamaya davet ediyorum.
evrensel-insan
08-10-2014, 10:15
Baslikta kullanilan "AKP'lilesmek" fiiline ne anlam ve icerik verildigini aciklamak istiyorum.
Dunku olaylarda basinin AKP'lilesmesi demek "dun, yurdun dort bir yaninda cagri uzerine sokaga cikan onca kitlenin neden sokaga ciktigini algilamak, yitirilen 14 cani dile getirmek, onlarin eylemine insanlik halk Adina destek vermek yerine; sadece ya milli reflex ile, planli programli provakasyonlari gormek, mala ve turk etik/milli degerlerine bu provakatorlerin yaptigi zarari dile getirmek, dunku olaylari sadece politik cikarin bir duygu somurusu yapmak"
Yani, gezi'deki ayni dictator ve surekasinin tutumunu sergilemek.
Şüpheci Dinsiz
08-10-2014, 10:17
Sevgili evrensel-insan,
Başta Sol gazetesini, Cumhuriyet gazetesini, saymadığım bir kaç gazeteyi ve köşe yazarını bu eleştirilerden muaf tutmak gerekiyor.
Hırsızı, katili sırf Müslüman olduğu için yücelten bir milletin basını da böyle olur.
--/--
İnsanlığın bittiği şu habere bakalım:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/128023/ABD__Oncelikli_hedefimiz_Kobani_degil_.html
ABD: Öncelikli hedefimiz Kobani değil!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suriye'de PYD ile "aracılar vasıtalıyla temasta bulunduklarını" söyledi. Psaki,"Kimse Kobani'nin düşmesini istemez ama bizim öncelikli hedefimiz IŞİD'in bir güvenli bölgeye sahip olmasını önlemek" dedi. Psaki, bu noktada öncelikli odaklarının, hava saldırılarını yapıldığı yerlerde petrol rafinerileri gibi yerlerin kontrolünü sağlamak olduğunu ifade etti.
Yani sen tut Irak'ı işgal et parçala, Suriye'nin başına onbinlerce teröristi üret, semirt, eline silah ver, insanların başına bela et, bütün dincileri örgütle, bölge kan gölüne dönsün, 1.6 milyon insan ölsün, yüzbinlercesine tecavüz edilsin, yüzbinlercesi yetim yalsın, yüzbinlercesi evsiz yurtsuz kalsın, ülkeler tamamen harabeye dönsün...
Sonra çık de ki, "öncelikli hedefimiz petrol rafinerilerinin kontrolünü sağlamak".
Ah bu halklar.
Bi' akıllanamadılar.
Bi' demediler "başımıza bütün bu belaları açan sensin ABD denen insanlık tarihinin en sinsi, en acımasız, en kanlı katili".
Bi' demediler "bölgeden defol"
Bi' demediler "kendi başımızın çaresine bakamazsak başkası başımızın belasına bakar."
Bi' demediler "Haydi el ele verelim, barış içinde yaşayalım, bağnazlıktan kurtulalım, bilimle uğraşalım, sanatla uğraşalım."
Sevgiler
evrensel-insan
08-10-2014, 10:22
Sevgili evrensel-insan,
Başta Sol gazetesini, Cumhuriyet gazetesini, saymadığım bir kaç gazeteyi ve köşe yazarını bu eleştirilerden muaf tutmak gerekiyor.
Hırsızı, katili sırf Müslüman olduğu için yücelten bir milletin basını da böyle olur.
--/--
İnsanlığın bittiği şu habere bakalım:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/128023/ABD__Oncelikli_hedefimiz_Kobani_degil_.html
Yani sen tut Irak'ı işgal et parçala, Suriye'nin başına onbinlerce teröristi üret, semirt, eline silah ver, insanların başına bela et, bölge kan gölüne dönsün, 1.6 milyon insan ölsün, yüzbinlercesine tecavüz edilsin, yüzbinlercesi yetim yalsın, yüzbinlercesi evsiz yurtsuz kalsın, ülkeler tamamen harabeye dönsün...
Sonra çık de ki, "öncelikli hedefimiz petrol rafinerilerinin kontrolünü sağlamak".
Ah bu halklar.
Bi' akıllanamadılar.
Bi' demediler "başımıza bütün bu belaları açan sensin ABD denen insanlık tarihinin en sinsi, en acımasız, en kanlı katili".
Bi' demediler "bölgeden defol"
Bi' demediler "kendi başımızın çaresine bakamazsak başkası başımızın belasına bakar."
Bi' demediler "Haydi el ele verelim, barış içinde yaşayalım, bağnazlıktan kurtulalım, bilimle uğraşalım, sanatla uğraşalım."
Sevgiler
Tabi ki. Hani bir deyim vardir "yarasi olan gocunsun" diye. :)
Ben sadece gezi bilinci ile bir mukayese yaptim.
Yani orada gezi bilincini degerlendirenlerin cogunun; dunku olaylarda turkluklerine "yenilmesini"
Ayrica unutmayalim, bugun kurd halki diye "burun kiviranlar" yarin, gunu geldiginde Turkiye cografyasini da koruyamayacaklar.
Yarin ISID terorunun ABD'nin bir politik cikari olarak Turkiye cografyasinin ustune surulmesini de algilayamayacaklar.
Cunku bu gidisat, Turkiye cografyasinin bugunku Kobani yerine gececegini gosteriyor.
Kobani'yi koruyamayan, Turkiye'yi de koruyamaz.
evrensel-insan
08-10-2014, 10:57
Gazete mansetleri;
http://www.sondakika.com/gazeteler/aydinlik-gazetesi/
http://www.gazeteoku.com/gazete-mansetleri.html
Tek cumleyle ozetlemissin sevgili Deist_tr.
Arkadaslar konuyu, kisisellestirerek, vatan haini, terorist, pkk yandasi vb. etiketlemeler yapmadan tartisabilecekseniz devam edin, aksi takdirde bu icerikteki mesajlariniz forum kirine gonderilecektir.
Benim konu ile ilgili attığım mesajların silinmesi, sizin bu mesajlara cevap vermekte ne kadar acziyet içinde olduğunuzu gösteriyor.
Buyrun kendiniz çalıp kendiniz oynayın izin verdim, biraz kendini kendinize masturbasyon yapın.
Körler - sağırlar birbirini ağırlar.
Arkadaslar konuyu, kisisellestirerek, vatan haini, terorist, pkk yandasi vb. etiketlemeler yapmadan tartisabilecekseniz devam edin, aksi takdirde bu icerikteki mesajlariniz forum kirine gonderilecektir.
Şu mesajımda, bahsettiğiniz ithamların hiçbirisi yoktu ama sildiniz;
"Senin insanlık bilincin Türk askerini şehit edip, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkıp öldüren Pkk'nın yanında değil, öyle veya böyle Pkk'yı gebertenlerin yanında olmanı gerektirir.
İnsanlık bilincine sahipsen Pkk'nın yok olmasına köstek değil, destek olacaksın.
Kobani'de başka etnik kökenlerden yaşayan varsa Türkiye hemen yanlarında, Türkiye'ye sığınabilirler, bugün Türkiye tüm sığınmacılara kapısını açtı, Pkk'nın himayesinde olmayı seçenler zaten Pkk'lılardır."
evrensel-insan
08-10-2014, 12:36
[I]"Senin insanlık bilincin Türk askerini şehit edip, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkıp öldüren Pkk'nın yanında değil, öyle veya böyle Pkk'yı gebertenlerin yanında olmanı gerektirir.
Bu mesajinin ve de yanitimin silinecegini bile bile sana yanit veriyorum.
Kobani de yasayan ceyrek milyon kisinin, PKK terorunun "yaninda oldugunu" ve benim turkiye'de buradaki halk katliamina destek vermek icin, provakatorler disinda sokaga cikan halka destek vermemi "PKK terorunun yaninda olmak" olarak neye dayanarak soyluyorsun?
Eger ogrenmek istersen benim PKK teroru ile ne dusunup yazdigimi, sitedeki mesaj ve basliklarima bakabilirsin.
En kolay sey bir kisiye camur atmnak ve ona etiket vermektir, zor olan ise insanlik ve etik kimligi ne olursa olsun, saldiri altindaki halka gosterilen dayanismadir.
İnsanlık bilincine sahipsen Pkk'nın yok olmasına köstek değil, destek olacaksın.
Ben sadece PKK'nin degil, emperyalizmin yarattigi ve besledigi her turlu terore karsiyim. Cunku terorun, etik kimligi yoktur; politik cikar kimligi vardir, bu da insanlik dusmani olmaktir.
Kobani'de başka etnik kökenlerden yaşayan varsa Türkiye hemen yanlarında, Türkiye'ye sığınabilirler, bugün Türkiye tüm sığınmacılara kapısını açtı, Pkk'nın himayesinde olmayı seçenler zaten Pkk'lılardır.
Siginamiyorlar. Sinirlar kapali ve etraflari ISID teroru ile cevrili. Ustelik Turkiye'den insani guc te gidemiyor. Diktator giris/cikislari kapatmis.
Orada yasayanlar, Esad'in zulmunden kurtulanlar. Askeri guce sahip halktan bahsetmiyoruz.
Sen once bolgede olup biteni bir ogren ondan sonar fikir yurut.
Once bilgi sahibi ol.
"Senin insanlık bilincin Türk askerini şehit edip, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkıp öldüren Pkk'nın yanında değil, öyle veya böyle Pkk'yı gebertenlerin yanında olmanı gerektirir.
Kobani'de başka etnik kökenlerden yaşayan varsa Türkiye hemen yanlarında, Türkiye'ye sığınabilirler, bugün Türkiye tüm sığınmacılara kapısını açtı, Pkk'nın himayesinde olmayı seçenler zaten Pkk'lılardır."
Evet silindi, zira dunden beri tartisma uslubunuz ayni minvalde.
Kaldi ki hic kimse, Pkk'yi gebertiyor diye, Isid'i desteklemek, yaninda olmak zorunda degildir. Neticede ikisi de teror orgutudur. Insanlik bilincine sahip olmak, Isid'e destek vermek de degildir.
*Bu mesajlar da okunduktan sonra forum kirine yollanacaktir.
Ben Işid'i sadece Pkk'yı vuruyor diye destekliyorum, çünkü Pkk Türkiye'nin düşmanıdır, M.Kemal'in kurduğu cumhuriyete kastederek vatan bütünlüğümüzü tehdit eden, silah ile zorla bölücülük yaparak, askerimizi ordumuza kurşun sıkan bir düşmandır.
Bu düşmanı Işid de gebertse, başkası da gebertse destek veririm.
Fakat buradaki üyelerin çoğu Pkk yok oluyor diye neredeyse ağıt yakacak. Pkk'nın yokolmasını istemeyenlere Pkk yandaşı denir, başka da birşey denmez.
Pkk yandaşına "Pkk yandaşı" demeyeceksek bu forumda yazmanın bir anlamı yok, aksi taktirde gerçek yorumu yapamayız, diye düşünüyorum.
evrensel-insan
08-10-2014, 13:14
Ben Işid'i sadece Pkk'yı vuruyor diye destekliyorum, çünkü Pkk Türkiye'nin düşmanıdır, M.Kemal'in kurduğu cumhuriyete kastederek vatan bütünlüğümüzü tehdit eden, silah ile zorla bölücülük yaparak, askerimizi ordumuza kurşun sıkan bir düşmandır.
Bu düşmanı Işid de gebertse, başkası da gebertse destek veririm.
Fakat buradaki üyelerin çoğu Pkk yok oluyor diye neredeyse ağıt yakacak. Pkk'nın yokolmasını istemeyenlere Pkk yandaşı denir, başka da birşey denmez.
Pkk yandaşına "Pkk yandaşı" demeyeceksek bu forumda yazmanın bir anlamı yok, aksi taktirde gerçek yorumu yapamayız, diye düşünüyorum.
Kimse "PKK yok oluyor" diye aglamiyor. Bu senin yikanmis fikir sabitligin. Ayrica PKK'da yok olmuyor, kendini kandirma. Orada olanlar PKK degil, onun suriye kolu olan PYD/YPG. PKK Turkiye'ye yonelik terror orgutu.
Yazilan mesajlari iyi oku.
Kimse terore, provakasyona ister ISID ister PKK ya da digger orgutleri olsun, sahip cikmiyor.
Butun sahip cikilan Kobani halki ve onun icin iki gundur ve bugunde devam eden eylemler.
Buradaki eylemlerde, kimse mala zarar verenlere, molotof kokteyli atanlara, polise tas atanlara da, turk degerlerine zarar verenlere, polisin her turlu siddetine de sahip cikmiyor.
Sadece Kobani halki icin hakki olan eylemini yapanlara sahip cikiyor.
Şüpheci Dinsiz
08-10-2014, 13:22
Kobane'nin durumu şudur:
- Türkiye sınırında tanklar ve asker beklemektedir.
- Türkiye sınırından yardım için Kobane'ye geçmek isteyenler engellenmektedir.
- Kobane halkının Türkiye tarafına geçişi de engellenmektedir.
- Kobane'nin Suriye tarafı tamamen IŞİD katillerinin kuşatması altındadır. IŞİD katilleri Suriye kara birliklerinin yardıma gelmesini engellemektedir.
- Kobane'ye destek vermenin tek yolu ağır silahlar ve hava bombardımanıdır.
- Türkiye'nin koyduğu tek taraflı angajman kuralı gereği sınıra 5 km yaklaşan Suriye hava savunma/saldırı araçları düşürülmektedir. Bu sebeple Suriye hava kuvvetlerinin Kobane'ye yardım etmesi engellenmiş durumdadır.
- IŞİD katilleri bir kanalın canlı yayını sırasında Türkiye sınırını geçerek Kobane'ye roket atmış, Türkiye askeri birimleri buna göz yummuştur.
- IŞİD'in Irak askerinden (ve malum kaynaklardan) elde ettiği silah gücü, neredeyse devlet gücüne eşittir, Kobane'nin silah gücü IŞİD'e göre çok zayıftır, gerilla düzeyindedir.
ABD, önceliğinin Kobane'yi savunmak olmadığını, petrol rafinerileri olduğunu açıklamıştır. Türkiye yönetimi de IŞİD'in kuduzluğunu zevk alarak izliyor gibi gözükmektedir. IŞİD Türkiye'ye komşu olsunda gelsin petro-dolarlar diye el ovuşturanlar kendilerini gayet belli etmektedirler bu aralar.
Kobane halkı kendi topraklarını, canlarını, ırzlarını, mallarını işgalci, tecavüzcü, yağmacı, katliamcı IŞİD'e karşı savunmaktadır. Buna sonuna kadar hakları vardır.
Yani, ata toprağını, canlarını, ırzlarını, mallarını savunmakta olan insanlar göz göre göre katledilmeye terk edilmiştir.
Bundan;
- PKK, YPG vs. isimleri öne sürerek ırkçı zevk alan, oh olsun diyenlerin,
- IŞİD Müslüman, diğerleri kafir diye düşünerek dinci zevk alan, oh olsun diyenlerin,
- "Aman bana ne" diye duyarsız kalanların,
İnsanlığından şüphe bile etmem.
PKK'nızı da, YPG'nizi de, askerinizi de, polisinizi de, kan ve para bağımlısı tiranlarınızı da, ABD'nizi de, siyasetinizi de, ırkınızı da, dininizi de alın gidin, düşün masum halkların yakasından. Masum insanların yaşamı tüm kutsallardan daha değerlidir.
Pkk'nın feryatları,
Pkk'nın çırpınışları,
Kobane'nin Pkk'nın evi olduğunun, Pkk'nın barınağı olduğunun resmen bir kanıtıdır, Kobane konusunda şu ana kadar T.C'nin tavrını destekliyorum.
T.C'nin başına bela olan Pkk'yı, kendi çıkarlarına uydurarak da olsa bir şekilde yoketmeyi amaçlamış Işid'e "bu konuda" destek verilmesi gerekiyor. Eğer Akp hükümeti Pkk'yı bitirme konusunda Işid ile anlaşmışsa sonuna kadar destek veriyorum.
Buna destek vermeyenlerin de bir an önce ekmek yediği vatanını savunmayı ve emekçi masalını bırakıp ülkelerine sahip çıkmayı tavsiye ediyorum.
Dialectics
08-10-2014, 14:45
Pkk'nın feryatları,
Pkk'nın çırpınışları,
Kobane'nin Pkk'nın evi olduğunun, Pkk'nın barınağı olduğunun resmen bir kanıtıdır, Kobane konusunda şu ana kadar T.C'nin tavrını destekliyorum.
T.C'nin başına bela olan Pkk'yı, kendi çıkarlarına uydurarak da olsa bir şekilde yoketmeyi amaçlamış Işid'e "bu konuda" destek verilmesi gerekiyor. Eğer Akp hükümeti Pkk'yı bitirme konusunda Işid ile anlaşmışsa sonuna kadar destek veriyorum.
Buna destek vermeyenlerin de bir an önce ekmek yediği vatanını savunmayı ve emekçi masalını bırakıp ülkelerine sahip çıkmayı tavsiye ediyorum.
T.C'nin Kobani konusundaki yaklaşımını destekledin de merak ediyorum bu açılım politikalarını, güneydoğu anadolunun adı konmasa da özerkleştirilmesini, pkk'nın kimlik kontrolünden okul kapatmaya kadarki icraatlarına ses çıkarılmamasını, güneydoğuda askeri gücün kademe kademe azaltılmasını, öcalan ile oturulan pazarlık masalarını vs. de destekledin mi çok merak ediyorum???
T.C'nin Kobani konusundaki yaklaşımını destekledin de merak ediyorum bu açılım politikalarını, güneydoğu anadolunun adı konmasa da özerkleştirilmesini, pkk'nın kimlik kontrolünden okul kapatmaya kadarki icraatlarına ses çıkarılmamasını, güneydoğuda askeri gücün kademe kademe azaltılmasını, öcalan ile oturulan pazarlık masalarını vs. de destekledin mi çok merak ediyorum???
Hayır desteklemedim.
Dialectics
08-10-2014, 15:34
Hayır desteklemedim.
Peki bu desteklemediğin politikaları izlemiş olan hükümetin, bu politikasını neden destekliyorsun? Sence ne değişmiş olabilir de hükümet tavrını değiştirmiş olabilir?
Yoksa bir danışıklı dövüş olmasın yine işin içinde?
IŞİD'in eline tankların, topların nasıl verildiği aşikâr. Irak ordusu tek bir kurşun sıkmadan bırakıp gidiyor. Işid Musul'un dibine kadar geliyor, valisi terk ediyor da o kadar üstün istihbaratımıza rağmen bizim konsolosluk boşaltılmıyor. Afyon'da ölen 25 şehidin gecenin bir yarısı kimin mühimmatını taşıdıkları meçhul. Yakalanan silah yüklü tırların nereye gittikleri sır.
Derken IŞİD günler sonra bizim rehineleri bırakmaya karar veriyor. Öyle büyük bir kozu elinden niye bırakıyor IŞİD? TC'nin elini kolunu bağlamışsın, T.C. A.B.Dnin açıkladığı koalisyon destek güçlerinin içinde bile yer alamıyor güya bu yüzden. Ama bir anda, hem de hiç fidye ödenmeden IŞİD rehineleri bırakıveriyor ve hemen meclisten tezkereyi geçiriyoruz.
A.B.D'nin isteği belli. Bizi Suriye'ye saldırtmak, Esad'ı devirtmek. RTE bunu muhalifleri destekleyerek yapmak istedi beceremedi, derken bir de IRAK kendi petorlünü kendi satmak isteyince birden IŞİD diye bir örgüt peydah oldu. IŞİD şimdi etrafı bir güzel karıştırıyor, iyice dağıtıyor. Ama her kaosun sonunda bir düzen şart, IŞİD'in dağıttığını demokrasi getiriyoruz, barış getiriyoruz diyerek birilerinin toparlaması şart. Herhalde T.C taşeronluk görevini üstlenecek bu konuda...
Güneydoğu'da bir ayaklanma olsa bugün ne olur? Ayaklanma için bir sebep lâzım. O sebebi verecek miyiz bakalım? Ne de olsa ortamları germek konusunda çok yetenek var memlekette...
bayraktaro1
08-10-2014, 15:41
Bana da zamanın birinde tüm TV'lerde, tüm belgesellerde, tüm kitaplarda "İslam Barış Dini" diye anlattılar. İslamiyetin içinde var olan bir Türk olarak çok gururlandım. Ama, kazın ayağı hiç de öyle değilmiş; Bunun için 33 adet kitap okudum...
Suriye ve Irak'ta olanlar; tüm TV'lerde, tüm gazetelerde anlatılanlar "IŞİD ile PKK ya da PYD savaşıyor, terör bitiyor." Ama, kazın ayağı hiç de öyle değil....
evrensel-insan
10-10-2014, 13:37
Diktatorun bas otokrati, mahkemesiz, aciklamasiz, savcisiz, delilsiz v.s. "yargisiz infaz" yaptigini acikladi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında faillerin 'cezalandırıldığını' söyledi.
Arkadaşlar, polisler, dün Mardin-Nusaybin'deki göstericileri yatıştırmak üzere, "Ölürem Türkiyem" türküsünü TOMA'dan fon müziği olarak kullanınca,
http://www.youtube.com/watch?v=_rADVYBPakE
gerginliğin daha da artmasına neden olmuşlar.
Bence, TOMA'dan fon müziği olarak şu türkü çalınmış olsaydı göstericiler hemen yatışacak ve "ben ettim, sen etme abi!" diyeceklerdi:
http://www.youtube.com/watch?v=7cnu_EWgeJc
toma uygun müziği çalmış helal olsun
kürtlerin
çalıp söyleyeceğ şarkı (rüyalarda buluşuruz)(bu şarkıyla konuşuruz)
olmalı
sırrıcım kendini gezide kepçenin önüne atıyordun
işidin tankının önüne de yatmanı bekliyoruz.
toma uygun müziği çalmış helal olsun
kürtlerin
çalıp söyleyeceğ şarkı (rüyalarda buluşuruz)(bu şarkıyla konuşuruz)
olmalı
sırrıcım kendini gezide kepçenin önüne atıyordun
işidin tankının önüne de yatmanı bekliyoruz.
Bence, İsmail Türüt'ün okuduğu türküyü de ortama uygun olarak,
"Eylem yapmayın, eylem"
şeklinde değiştirmek gerekiyordu!
bayraktaro1
13-10-2014, 09:06
Ulan bilerek mi seçiyorlar nedir ? Tüm ülkücüleri polis yapmışlar.
bursali68
13-10-2014, 09:13
Ulan bilerek mi seçiyorlar nedir ? Tüm ülkücüleri polis yapmışlar.
Merhaba,
Bu bugünkü durum değil...Yıllardır, eskiden ezelden ağırlıklı olarak polis MİLLİYETÇİ ( özellikle ülkücü ) dir.
Sağlıcakla kalınız...
evrensel-insan
13-10-2014, 21:21
Merhaba,
Bu bugünkü durum değil...Yıllardır, eskiden ezelden ağırlıklı olarak polis MİLLİYETÇİ ( özellikle ülkücü ) dir.
Sağlıcakla kalınız...
Daha once ulkuculeri "sol" harekete karsi kullanmislardi, simdi de guya "kurd/pkk" hareketine karsi kullaniyorlar.
spartacus
13-10-2014, 22:20
Daha once ulkuculeri "sol" harekete karsi kullanmislardi, simdi de guya "kurd/pkk" hareketine karsi kullaniyorlar.
Her kılıfa rahatlıkla sokulabiliyorlar. Ezan suturulmak isteniyor hurra diye tepeden birisinin sinyal vermesi yeterli, şartlı refleksle yönlendiriliyorlar. Ya da vatan elden gidiyor hurra diye tarifsiz adreslere yöneltilmeleride kolay, hatta o derece ki vatanı savunma yapıyormuş gibi görünüp emperyalistlere satmakta en sağlam maşa olarak bile rahatlıkla kullanabiliyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
ırkçılık, milliyetçilik, mezhepçilik-din, kısaca aidiyet ve biat eksenine bağlı her yapı, içi boş bir aidiyet, biat kültürü yarattığı için, onlara ne buyrulursa onu yapıyorlar her kılıfa sokulabiliyorlar. O dereceki savunduğunu sanırken aslında zarar bile veriyorlar... Örneğin 68 lerde devrimciler 6.filo defol diye eyleme çıkarken, üşlkücülerde devrimcilere engel olmak-saldırmak için iş yapıyorlardı, hatta o kadar garip ki camilere konan bombaların altından dahi bu zevat ya da polisteki birimlerinin işi çıkıyordu... Perhiz ve lahana ve hayatlarının büyük çoğunluğu böyle yanlış kullanımla ve bilinçle geçiyor. Koy bir camiye bomba ya da kondu propagandası yap, bunları sal çayıra, öl de ölsün...
Aynı şey İŞİD içinde geçerli....
evrensel-insan
16-10-2014, 00:31
Guncel olan Kobani saldirilari ve turkiye halk savunuculari gercegi gostermistir ki, cikar cikmaz guya "cemaat/parallel" safsatasiyla AKP'lilesmeye baslayan, D.Perincek ve surekasini takiple, AKP'lilesmek sirasi daha dun "ergenekon" adi ile AKP karsitligi yapan, ulkuculer, turk milliyetcileri ve ulusalcilar olmustur.
Iste bu AKP'lilesmek her turlu cikarin pesinde kosanlar icin bulasicidir.
Simdi hep bir agizdan "Kobaney'i bahabe ederek sokaga cikanlar, PKK'li ve kurddur" sarkisini soylemektedirler.
Ayrica sokak eylemlerini ayni bir zamanlar Gezi bilinci direnisinde oldugu gibi "terorizm, vandallik, polise saldiri, turk milli degerlerine zarar verme, ortaligi yakip yikma v.s." ile ozdeslestirmisler, . Turkiye'nin 79 beldesinde sokaga cikan hak ve ozgurluk savunucularini gormemislerdi.
Cunku onlar hic bir zaman evrensel hukuk ve insan haklarinin hak ve ozgurluklerinin yaninda ve de saldiriya ugrayan halklarin yaninda olmadiklarindan, bu amacla sokaga cikanlari da gormeleri imkansizdir.