PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : #KobaneyeKoridorAç imza kampanyası

evrensel-insan
09-10-2014, 20:08
#KobaneyeKoridorAç imza kampanyası

Kobanê'ye insani ve askeri yardımların ulaştırılması amacıyla Türkiye’nin sınırları içinde koridor açılması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı

Aralarında Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Uğur Vardan, Özgür Mumcu, Ertuğrul Mavioğlu, Sema Kaygusuz, Reyan Tuvi, Belçim Bilgin gibi isimlerin bulunduğu bir grup aydın ve yazarın da desteklediği, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısı altındaki Kobanê’ye Türkiye sınırları içinden koridor açılması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

15 Eylül’den bu yana IŞİD saldırıları altındaki Rojava’nın Kobanê Kantonu’na insani ve askeri yardımların ulaştırılması amacıyla Türkiye’nin sınırları içinde koridor açılması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Hükümeti’ne” başlıklı kampanya metninde IŞİD saldırıları altındaki Kobanê’ye Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobanê’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açılması istendi.

‘Olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz’ denilen kampanya metni Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

Kampanya metninde şunlar ifade edildi:

“Biz aşağıda imzası bulunanlar olarak, günlerdir Rojava’daki (Suriye’nin kuzeyindeki Kürt Bölgesi) Kobani kentinde, İŞİD çetelerinin halka karşı yapmış olduğu saldırıları kaygı ile izliyoruz.

Bilindiği üzere, Kobani ağır silahlarla donanmış IŞİD’e ait çete grupları tarafından sarılmış durumdadır. Olası bir katliamın önünün kesilmesi için, kamuoyunun da talep ettiği gibi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’inden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobani’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması gerektiğine inanıyoruz.

Aksi takdirde yanı başımızda gerçekleşecek olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz.”

Destekleyenler

Noam Chomsky, Murathan Mungan, Ahmet Ümit, Fatih Akın, Onur Ünlü, Belçim Bilgin, Serra Yılmaz, Gaye Boralıoğlu, Tülin Özen, Mert Fırat, Ezel Akay, Yekta Kopan, Nesrin Cavadzade, Ömer Uğur, Cemal Şan, Uğur Vardan, Özgür Mumcu, Ahmet Öğüt, Reis Çelik, Nazmi Kırık, Funda Alp, Erol Mintaş, Melisa Önel, Aslı Erdem, Azize Tan, İsmail İçen, Murat Uyurkulak, Başak Emre, Marsel Kalvo, Mihemed Sanri, Aysim Türkmen, Belma Baş, Çiğdem Vitrinel, Murat Düzgünoğlu, Yamaç Okur, Zeyneb Gültekin, Ayhan Sonyürek, Sevilay Demirci, Emin Alper, Kaan Müjdeci, Ahmet Yurtkul, Kaya Özkaracalar, Huseyin Karabey, Gizem Soysaldi, Melis Behlil, Kaya Özkaracalar, Firat Yücel, Zümrüt Burul, Yavuz Ekinci, Çiğdem Mater, M. Cem Öztüfekçi, Selin Sevinç, Doğa Kılcıoğlu, Emre Yeksan, Deniz Yavuz, Senem Tüzen, Ferda Keskin, Yavuz Ekinci, Nesra Gürbüz, Şenay Aydemir, Ali Koca, Nadir Öperli, Feyyaz Duman, Murat Akagündüz, Emine Yıldırım, Enis Köstepen, Ramin Matin, Rezan Yeşilbaş, Berke Baş, Defne Halman, Murat Özyaşar, Zeynep Güzel, Cüneyt Cebenoyan, Erdem Murat Celikler, Aslı Filiz, Mehmet Y. Zengin, Metin Gönen, Funda Ödemiş, İnan Temelkkuran, Sinan Yusufoğlu, Hasan Cömert, Senem Aytaç, Abbas Bozkurt, Berke Göl, Zeynep Dadak, Ayça Çiftçi, Gözde Onaran, Aslı Özgen Tuncer, Övgü Gökçe, Ali Deniz Şensöz, Pelin Esmer, Memed Erdener, Özge Özdüzen, Taylan Mintaş, Memed Erdener, Ali Aydın, Seyhan Kaya, Elif Refiğ, Ezgi Baltaş, Ömür Atay, Derya Durmaz, Elif Bilge, Reyan Tuvi, Pelin Başaran, Melik Saraçoğlu, Funda Ödemiş, Murat Akagündüz, Seren Yüce, Emine Yıldırım, İnan Temelkuran, Ayça Damgacı, Selen Uçer, Banu Fotocan, Serkan Turhan, Barış Bağcı, Ahmet Rıfat Şungar, Cüneyt Yalaz, Can Kılcıoğlu, Barkın Engin, Fatih Kızılgök, Esra Ruşan, Deniz Akçay, Dersu Yavuz Altun, Özgür Doğan, Orhan Eskiköy, Elif Ergezen, Özcan Alper, Lusin Dink, Soner Alper, Bağış Erten, Şebnem İşiguzel, Yeşim Tabak, Tolga Karaçelik, Çağdaş Günerbüyük, Ilksen Başarır, Şebnem Vitrinel, Süreyya Güzel, Betül Esener, Nesimi Yetik, Seray Şahiner, Merve Kayan, Hüseyin Tabak, Nida Karabol, Yasemin Özcan, Neriman Polat, Selim Süme, Ali Taptık, Önder Çakar, Ali Ercivan, Dr. Deniz Yonucu, Seyfettin Tokmak, Toprak Işık, Behçet Çelik, Özkan Yılmaz, Sema Kaygusuz, Neslihan Önderoğlu, Sinan Sülün, Burcu Aykar, Şenay Aydemir, Kaan Karsan, Çağdaş Günerbüyük, Murat Özer, Melis Behlil, Yeşim Burul, Janet Barış, Ayla Kanbur, Z. Tül Akbal Süalp, Erkan Aktuğ, Serdar Kökçeoğlu, Kaya Özkaracalar, Esin Küçüktepepınar, Okan Arpaç, Engin Ertan, Metin Gönen, Senem Erdine, Ceylan Özçelik, Ceyda Aşar, Yusuf Güven, Burçin S. Yalçın, Olkan Özyurt, Sevin Okyay, Aylin Sayın, Evrim Kaya, Haşmet Topaloğlu, Orçin Okşan, Gül Abus, Müge İplikçi, Sibel K.Türker, Onur Çalı, Hasan Öztoprak, Berna Durmaz, Behçet Çelik, Ayşegül Çelik, Murat Özyaşar, Gönül Kıvılcım, Ayfer Tunç, Ahmet Büke, Sibel Oral, Hakkı İnanç, Ferat Emen, Bora Abdo, Murat Saraçoğlu, Belmin Söylemez, Somnur Vardar, Funda Ödemiş, Ertuğrul Mavioğlu, Asuman Susam, Mehmet Fırat Pürselim, Adnan Gerger, Ahmet Güneştekin, Jozef E.Amado, Zeynep Sönmez, Civan Özkanoğlu, Sezin Akbaşoğulları, A.Haluk Ünal, Serpil Güler, Cem Terbiyeli, Cahit Çeçen, Suat Usta, Serhat Karaarslan, Veysel Çelik, Aydın Sayman, Raşit Çelikezer, Nalan Barbarasoğlu, Erhan Sunar, Harun Tekin, Emrah Öztürk, Sedef Ece, Nuran Şekerci, Aziz Çapkurt.

Aynı zamanda sosyal medya üzerinden #KobaniyeKoridorAç ve #CorridorToKobane hasteg’leri açılarak paylaşımlarda bulunuluyor.

Kampanyaya buradan ulaşarak destekleyebilirsiniz.

https://www.change.org/p/tbmmresmi-insani-ve-askeri-yard%C4%B1m-i%C3%A7in-kobaniyekoridora%C3%A7

fosill
09-10-2014, 22:21
koridora gerek yok
pkk ortaokul çocuklarını nasıl elini kolunu sallayarak kandile götürüyorsa yahutta kendileri gidiyorsa,kobaniye de pek ala gidebilir ,yollar açık buyursun gitsinler.
pkk ,kck,pyd ,işidin önnünde tavşan türkiyede aslan kesiliyor
teröristlerin yüzkaraları ,ancak Türkiyede teröristcilik oynayabilir.
birisi kafa kesiyor,birisi kafa eziyor ne farkları var birbirinden

evrensel-insan
10-10-2014, 00:09
koridora gerek yok
pkk ortaokul çocuklarını nasıl elini kolunu sallayarak kandile götürüyorsa yahutta kendileri gidiyorsa,kobaniye de pek ala gidebilir ,yollar açık buyursun gitsinler.

Onemli olan Kobani'deki halkin Turkiye'ye gelebilmesi.

spartacus
10-10-2014, 00:30
koridora gerek yok

Hep aynı nakarat.

Türkiye de kulak kesiyor, dilini yasaklıyor, inancına karışıyor hatta insan yakıyor, kapıları işaretleyip ellerinde Kur'an ayetiyle yaşlı, çoluk, çocuk demeden katlediyor, hatta nine yaşındaki kadını bir aracın okuyla öldürebiliyor, mağaralarda zehirliyor, yargısız infazlar yapıyor, tank paletlerine bağlayıp sürüklüyor, ölüye tecavüz ediyor!, işkence ediyor, yazarını mahkum ediyor, aydınını hapsediyor, doktorunu, mühendisini, bilim insanını beyin göçlerine yol açacak biçimde baskıya alıyor, yeri geliyor eziyor, öldürüyor, oruç tutmadı diye insan öldürüyor, satırla sağa sola saldırıyor, kendi insanının en demokratik tepkilerine silahla, ölümle, gazla cevap veriyor, gazetelerini susturuyor, insanını yoksulluk sınırı altında yaşatıyor vs.............. Ne farkı var saydıklarından?

iyide bu benim canıma kastedilmesi gerektiği anlamına mı gelir? Ben hiç birisini yapmadım, üstelik siz destekleyenlere rağmen ülkemin kendi insanlarına bunları yapmasına rıza göstermiyorum, karşı çıkıyorum.

Demek ki yarın, öbür gün Türkiye işgal edilse, siz yine aynı empoz etkisinde olacaksınız...

Yahu konuya göre yazın, fikriniz yok ise eksik olun zor mu? Size zor ise bize kolay, lütfen konuya göre yazın, demagojik, ajidatif, provokatif propagandaları ilgili konularında yapın...

fosill
10-10-2014, 00:30
Onemli olan Kobani'deki halkin Turkiye'ye gelebilmesi.
Türkiye ne zaman kürtlere kucak açsa daima kürtler tarafından sırtından hançerlendi.
saddamın zulmünden kaçan kürtlere kucak açan yine türkler oldu karşılığında nankörlükden başka birşey görmedi.
nankörlüğün kitabını en iyi kürtler yazar ve yazmaya devam ediyor.HAİNCE ,SİNSİCE ,KAHBECE

evrensel-insan
10-10-2014, 01:16
Türkiye ne zaman kürtlere kucak açsa daima kürtler tarafından sırtından hançerlendi.
saddamın zulmünden kaçan kürtlere kucak açan yine türkler oldu karşılığında nankörlükden başka birşey görmedi.
nankörlüğün kitabını en iyi kürtler yazar ve yazmaya devam ediyor.HAİNCE ,SİNSİCE ,KAHBECE

Burada gecmis degil, su an ihtiyaci olan halka kucak acma soz konusu.

Ne oldu bunca suriyeli gelmedi mi?

Cok mu sorunsuzlar?

Ayrica Kobani'nin turkiye tarafi da biri biri ile akraba/yakin.

bayraktaro1
16-10-2014, 11:41
Daha önceden 49 Rehinenin kurtulması için ailesinin açmış olduğu imza kampanyasına da katılmış, arkadaşlarımı da bu sürece dahil etmiştim. Kurtulduktan sonra ailesinden teşekkür maili gelmişti.

Şimdi de Kobani için açılmış. Ben bu konu için "Koridor Açılması (insani yardım)" için Vicdani olarak "Evet" oyumu kullandım. Sizlere de bu konuda katılmanızı isterim. Mail aşağıdadır.
--------------------------------------------------------------------------

Sana bu mektubu Kobane’de yaşayanlarla ilgili yardımını istemek için yazıyorum. Ve senden, hemen burayı tıklayarak bu acil eyleme katılmanı rica ediyorum.

Günlerdir Kobane’de üç tarafı IŞİD militanları ile, ağır silahlarla, tanklarla çevrilmiş bir halk, yılmadan hayatta kalmaya çalışıyor. Kendisi Türkiye’de, ailesinin yarısı Kobane’de yaşayan insanlarsa, acıyla, çaresizlikle ailelerinin, kardeşlerinin öldürülmesine şahit oluyor. IŞİD ele geçirdiği her yerde kadınlara tecavüz ediyor, çocukları göz kırpmadan katlediyor. Bizlerse olan biteni kaygıyla, çaresizce izlemek istemiyoruz.

Sesimizi çıkararak yapabileceğimiz bir şeyler var. Kamuoyunun talep ettiği gibi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’inden ve Rojava’daki diğer kantonlardan Kobane’ye gönderilecek insani ve askeri yardımların ulaştırılması için, Türkiye’nin kendi sınırları içinde bir yardım koridoru açması gerektiğine inanıyoruz.

Aksi takdirde yanıbaşımızda gerçekleşecek olası bir katliamdan hepimiz sorumluyuz.

Şimdi vakit kaybetmeden imzanı at ve yetkililerden Kobane’ye yardım koridoru açılması talebini dile getir. Yarın çok geç olabilir.

Desteğin için şimdiden teşekkürler.

#KobanedeKatliamaDurDe Girişimi
NOT: Kampanyanı imzaladıktan sonra Twitter, Facebook ve e-posta yoluyla tanıdıklarına ileterek daha çok kişiye ulaşmamızı sağla. Kampanyanın kısa linkini de her yerde paylaşabilirsin:

www.change.org/kobane

bayraktaro1
16-10-2014, 11:48
".@TBMMresmi insani ve askeri yardım için #KobaniyeKoridorAç #KobaneyeKoridorAç" başlıklı kampanyamıza imza verdiğin için teşekkürler.

Bu kampanyanın başarıya ulaşması için arkadaşlarından da imza vermelerini ister misin? Arkadaşlarınla Facebook'ta paylaşması çok kolay -- kampanyayı Facebook'ta paylaşmak için buraya tıklaman yeterli.

Aşağıda arkadaşlarına iletebileceğin bir örnek email bulunuyor.

Tekrar teşekkürler -- değişimi birlikte gerçekleştiriyoruz,

#KobanedeKatliamaDurDe Girişimi

---------

Arkadaşlarına iletebileceğin bir not:

Merhaba!

Az önce, Change.org'da bu kampanyayı imzaladım ".@TBMMresmi insani ve askeri yardım için #KobaniyeKoridorAç #KobaneyeKoridorAç".

Bu bizim için çok önemli. Sen de imzalar mısın? İşte, linki de burada:

http://www.change.org/p/tbmmresmi-insani-ve-askeri-yardım-için-kobaniyekoridoraç-kobaneyekoridoraç?recruiter=42991264&utm_campaign=signature_receipt&utm_medium=email&utm_source=share_petition

Sağol!