PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Sitesi İçin Sık Sorulanlar bölümüne önerileriniz?


14-02-2007, 16:44
Projesi yürütülen Evrim Teorisi Sitesi için sık sorulanlar bölümüne sorularınızı rica edeyim.

maddeoz
14-02-2007, 18:09
*Harun Yahya Yanılgıları (Uydurma, Yalan vs. demiyoruz )
*Dinler Neden Evrim Teorisine Karşılar?
*İlk Canlı Nasıl Meydana Geldi?
*Sosyalleşen İnsanın İlk Kanıtları
*Bilimle Uğraşmak İnsan'ı Allah İnancına Götürür mü?
Bir kaç istatistik. (http://forum.donanimhaber.com/m_5877859/printable.htm)

Aklıma bunlar geldi, birşeyler gördükçe üst kısmı değiştirip eklerim.

simonuniti
14-02-2007, 18:53
--Bilimden yana olmak icin Evrimi kabul etmemiz mi gerek?

--Evrim teorisinin dayanaklari ne kadar bilimsel?

--Evrim teorisi statik midir yoksa dinamik midir?

simonuniti
14-02-2007, 19:04
Darwinism ne demektir?

Evrim tesaduf mudur yoksa planli midir?

Fosiller Evrimi ne kadar destekler?

Kambriyen Patlamasi Evrim teorisini imkansiz kiliyor mu?

baska aklima gelirse yazrim,

Cem abi

bi de sey sorcam, www.evrim-teorisi.org ne zaman faaliyete geciyor tahmini bir sure var mi acilis icin?

14-02-2007, 19:14
Big bang teorisi evrim teorisi ile çelişir mi?

Yaratılış'a inandığı halde evrimi destekleyen bilim adamları var mıdır?

Akıllı tasarım diye yeni bir teori geliştirme ihtiyacı nereden doğmuştur?

fatmanur10
15-02-2007, 14:20
bence bir de dna ve protein molekullerının nasıl olustugunu ve big bung ten once ne vardı sorusuna cevap getirin.ayrıca bıyolojık duzenımızın yerlı yerınde olmasınında evrıme kanıt getıren cevaplarını bulun.ama oncelıkle sunu evrımce kanıtlatın.bu doganın tasarımını evrım nasıl yapıyor? basarılar arkadaslar.

bk yfln ne guzel soylemıs.evrimi acıklayın ılk once.ne demek? burdan baslayın.big bung bugun bilimin raporlarında var.ınkar edilmeye gerekmez herhalde.o halde evrım sorularından once.evrım nedir onu acıklayın.daha sonra bıg bung ten once ne vardı sorusuna cevap verın.ama bılımsel olcak.dna molekulunu acıklayın.daha sonra doganın tasarımı tesadufen olusmustur diye kanıtlar getırın.siteniz super olur.ama bunu tabi basara bilirseniz.

15-02-2007, 14:39
sevgili fatmanur,

soru önerilerime gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ederim ama bir yanlış anlamayı düzeltmek isterim, ben o soruların hepsine evrimi destekleyici gayet bilimsel yanıtlar verilebileceğini düşünüyorum.

saygılar..

fatmanur10
15-02-2007, 14:40
başarılar diliyorum.bazı şeylerin cevabını bilime bırakmak gerekıyor.herkes kendı kafasına gore yorumlarsa.yeryuzunde bilgi olmaz.hurafe olur.

15-02-2007, 15:50
Sevgili Yfln,

Evrim teorisi canlıların oluşumu ve türlerin oluşumuyla ilgili her sorunun yanıtını verdiğini iddia eden bir teori değil. Sitemizin ana sayfasındaki (sağda) Prof.Cemal Yıldırım'ın makalelerini incelerseniz evrim teorisinin henüz yetersiz kaldığı alanların da bizzat bu evrimci hocamız tarafından itiraf edildiğini göreceksiniz. Ancak her türlü eksikliklerine rağmen halen dünyada alternatifsiz bir teoridir.

Evrim teorisinin henüz açıklayamadığı alanlardan yani karanlıktan beslenen yaratılışçılardır. Bilinmeyen, sonsuza dek bilinemeyecektir anlamına gelmez. Önemli vurgu buraya olmalıdır. Dinler karanlıktan beslendiği için evrim teorisinin henüz bazı karanlık yerleri aydınlatamamasından dolayı dinciler gıdalarını almaya devam etmektedirler. Önemli olan bakış perspektifinizdir.

liopleurodon
15-02-2007, 16:09
>>> bence *bir *de *dna *ve *protein *molekullerının *nasıl *olustugunu *ve *big *bung *ten *once *ne *vardı *sorusuna *cevap *getirin.

Buna cevap getirmek için, önce karşındakinin DNA nedir, protein nedir, onu bilmesi gerekir ki, lise biyoloji derslerind ekıyısından bile geçemezsiniz.. Örneğin, DeoxyriboNucleicAcid ile, ribosome arasında nasıl bir bağlantı olduğunu biliyor olmak gerekir..

Bu sorulara cevap vermek üzere bu kadar şeyi okuyucunun üzerine yığmak, olmayacak duaya amin demek olur..

Bu hususta yapılacak olan, bu süreçlerin nasıl çarpıtıldığını göstermek olabilir..

Big bang? Bir bang evrimin konusu değildir.. Aslında DNA'nın, ilk canlının nasıl ortaya çıktığı da evrimin konusu değildir. Big bang denen çürümüş teoriyle, müsaade edelimde fizikçiler, kozmologlar uğraşsın...

15-02-2007, 16:30
sevgili Cem,

Vurgulamak istediğim şey, birbiri ile hiç alakası olmayan ve hepsi de "teori" olan çeşitli görüşleri, birbirini destekler ya da çürütür göstererek yaratılan kavram kargaşasına "sık sorulan sorular" başlığı altında bilimsel açıklamalar getirilebileceği idi, yoksa evrim teorisi her derde devadır diye bir sanıya kapılmış değilim.

sevgiler.....

fatmanur10
15-02-2007, 17:28
big bung curumus bir teorı mı ..ınanmıyorum gercekten.ateıstler bu gurup olamaz.daha mantıklı ve gercekleri red etmeyen bir gruba geldıgımı zannedıyordum.neymıs curumeyen teorı peki...tesadufculuk mu? dısarı cıkın ve bır bakın etrafınıza.MİLLET ASKI ICIN BİR KERE YALAN SOYLEMEYIN VICDANINIZA.bır kere bakın dısarı cıkarak.ve bana tesadufen olusan herhangi bir maddeyi gosterin.inanamıyorum gercekten.bu kadarına pes dedırtıyorsunuz yani.yaratılısla felan ılgısı yok.bu evren hic bir sekılde tesaduflerle acıklanamaz.nıye bunu anlayamıyorsunuz.bir kurucusu var.

fatmanur10
15-02-2007, 17:30
edwin hubble bir kozmologtur *canım arkadasım...anlasılan senın biraz bilgin yok bu konularda.

liopleurodon
15-02-2007, 19:31
Daha adını yazmayı bile bilmediğin teori üzerine pek konuşmaman tavsiye olunur..

Big bang çürüdü, evet, çünkü bir sürü şeye cevap veremez.. Ama tartışma yeri burası değildir.. Big bang veya her neyse, aç bir topik, orada deşeriz..

Big bangın evrim teorisini izah eden bir sitede yer almaması gerektiği, böyle her anti - bilimsel söyleve karşı çıkmaya çalışmakla çok dağılıp hiç bir bilgi çıkaramayacağımız gerçeğini unutmayalım.. Doğrusu, ilk hücrenin nasıl ortaya çıktığı bile evrim teorisini bağlamaz.. Ama sürecin öncülü olduğu için bir yerde el mahkum kalıyor..

frodo
15-02-2007, 19:32
Ana kurguyu mümkün olduğunca Darwin'in kitabındaki bölümlere göre oluştursak nasıl olur sizce ?

Evcilleştirme Etkisinde Değişim
Doğanın Etkisinde Değişim
Var Olma Savaşı
Doğal Seçilim - En Uygunların Kalımı
Değişimin Yasaları
İçgüdü
Hibritlik
Yerbilimsel Belgelerin Yetersizliği
Canlı Varlıkların Yerbilimsel Ardışımı
Biçimbilim, Embriyoloji
Coğrafi Dağılım
Teorinin Güçlükleri

liopleurodon
15-02-2007, 20:04
Tamamda, darwin'in teorisi değişeli çok oldu.. Örneğin, teorinin güçlükleri bölümü, genetiğin keşfi ile anlamsız oldu. Oradaki güçlüklerin kökten cevabını genetik tek başına verebilmektedir.

Elbette Darwin'in izinde gitmek lazımdır.. Ama günümüzde darwin'in temeli üzerinde bir gökdelen mevcut.. Buna göre bir kurgu gerekir.. Nasıl yaparız, vallahi (!?) bende bilmiyorum.. Yaparız herhalde bir şekilde, hep beraber..

soro
15-02-2007, 21:08
liop birak bu isleri.aha cokmus enkazda hurda aramaya benzer senin ki.dikkat et enkaz uzerine yigilmasin.lazimsin sen bana.

sosyalist18
15-02-2007, 21:31
-Insan maymundanmi gelmistir ?
(Cunku hala insanlar evrim teorisini bu cumle kadar saniyorlar :))
-Turler arasi akrabalik nerden geliyor?
-Neden ara formlar bulunamiyor?
(Harun Yahyacilarin dedigi anlamda Araformlar)
-Evrim uzun bir surectir?

kodoman
25-02-2007, 09:02
Daha önce bahsi geçtimi bilmiyorum ancak, bence sorulardan ziyade sorulara verilecek cevaplarda izlenecek politikanın tartışılması daha önemli.
Benim bu konudaki önerimlerim:

Öncelikle, sitenin "resmi" politikası olabildiğince dini söylemlere karışmamalı; Çünkü, her ne kadar sitenin bilimsel içeriği magazinsel, yani belgesel kıvamında olacaksada(yani tahminim o yönde, yanılıyor muyum?), evrim bilimsel bir konudur.
Mesela, doğrudan Adnan Oktar'a bir atıfta bulunulmamalı, aksi taktirde Adnan Oktar'ı muhattap alıyor izlemi doğurur. Elbette onun yalanları gözler önüne serilmeli ancak doğrudan onu muhattap alıcak biçimde yapılmamalı. "Kimi çevreler" vs. ifadeleri kullanılmalıdır.

Elbette bu dediklerim doğrudan sitenin sağladığı içeriği ilgilendiriyor, forumlarda vs.de bu dediklerim geçerli değil.