PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Perinçek:Kobanede Türk-Abd savaşı

xcan
15-10-2014, 03:13
Perinçekin

Gündem Özel 09.10.2014 günü Ulusal Kanalda yaptığı konuşma yeri yerinden oynatmalıydı.
Türkiyede gerçek sol siyasetler olsaydı.
Okonuşmayı üzülerek izledim ,ve tepkileri bekledim.
Malesef hiç bir tepki almadı.
Perinçek diyorki:'' Türk ordusu kobanede Abd ile savaşıyor''
İşid - Türk
Pyd - Amerika.
Önce videoyu izleyin ,söylediklerimi teyit edin .
Sonrada yorumlarınızı yapın.

http://www.youtube.com/watch?v=ygZiTTZp6zI

23:50 gakikadan

Neva
15-10-2014, 04:53
Sayin xcan;
Siz ne dusunuyorsunuz bu soylenenler hakkinda, gercekten Turk-Amerikan savasi mevcut mu ilgili bolgede?

xcan
15-10-2014, 07:56
Ben şöyle bakıyorum
Sadece Abd uzantılı güçler bunlar.
AKP,işid,Pkk,=Bop ortaklığı,Pyd biraz farklı çünki Suriyeye saldırmıyor.
Fakar perinçek şu yukardaki söylemle işid ile savaş yoldaşlığı ortaya koymuş oluyor.
bu çok tehlikeli.
Bir insan bırakınız solcu olmayı,bırakınız Atatürkçü olmayı ,sosyalist yada komunist olmayı azıcık vicdanlı olsa işide nefret duyar,ve tavır alır işit masum sivillerin kafalarını kesiyor karılarını kızlarını tecavüz edip satıyor.
Perinçek bu lafı söylemekle silahlı kuvvetlerin şerefini ayaklar altına alıyor.
Perinçek sol ahlakı ayaklar altına alıyor.
Perinçek bu lafı söylemekle Suriyeyi arkadan vuruyor
Abd projesinde yer alabileceğini söylemiş oluyor.
Kobanede hedef Suriyedir.
Pydyi Esada karşı cepheye mecbur etmektir.
Perinçek Bopta rol almaya aday olmuştur.
Perinçek eskidende SSCP ye karşı ABD cephesinde yer almıştı.
Tarih tekerrür ediyor.

aliyarasfal
15-10-2014, 09:17
Dostum xcan;

Perinçek dediğiniz adam daima derin devletin adamıydı, o işini yapıyor, asıl kötü yanı, ona inanıp onun peşine takılmış nice solcu, sosyalist genç var ve hepsinin çabası dolaylı olarak perinçeğin hizmet ettiği güce hizmet ediyor. Düşününüz, militan sayılacak gençlik buralarda denetim altında ve yapmaya çalıştığının tersine hizmet ettirildiğini dahi fark edemiyorlar.Çünkü bir kez inandınızmı yanıldığınızı kabul zordur ve farketmenizde bu kaosa düşmüş siyasi ortamda mümkün bile değil. İnanmak tehlikelidir.

Şimdilik saygımla gittim...

errata
15-10-2014, 13:31
Ben şöyle bakıyorum
Fakar perinçek şu yukardaki söylemle işid ile savaş yoldaşlığı ortaya koymuş oluyor.
bu çok tehlikeli.
Bir insan bırakınız solcu olmayı,bırakınız Atatürkçü olmayı ,sosyalist yada komunist olmayı azıcık vicdanlı olsa işide nefret duyar,ve tavır alır işit masum sivillerin kafalarını kesiyor karılarını kızlarını tecavüz edip satıyor.
Tarih tekerrür ediyor.

Solculuğu Atatürkçü'lükle, ulusalcılıkla falan ilişkilendirme bence. Zira ulusalcıların cahilce Deniz Gezmiş sevdası dışında bu konuların birbiriyle hiç bir bağlantısı yoktur.

Türkiye'deki solun evrensel sola yaklaşabilecek bir varyasyonu aranıyorsa bu İbrahim Kaypakkaya'dır. Deniz Gezmiş gibi sığ bir popüler kültür ikonunu değil, İbrahim Kaypakkaya gibi bir adamı anlamaya çalışmak okumak, solun ne olduğunu anlamaya çalışmak için gereklidir. Deniz Gezmiş'in korkusuz, dirayetli bir insan olduğunu teslim ederken son derece sığ ve teoriye önem vermeyen biri olduğunu da aktaralım.

Konuya gelirsek; Perinçek, her zaman yaptığı gibi gücün ekseninde dolanıyor şu anda. Hapisten çıktığından beri AKP ve Erdoğan'a tatlı su muhalefeti yapıyor ve güçlü farzettiği argümanlarını hep Erdoğan'ın elini sağlamlaştırabilecek komplo teorilerine dayandırıyor.

Yahu Perinçek heb böyle idi...

xcan
16-10-2014, 05:22
Solculuğu Atatürkçü'lükle, ulusalcılıkla falan ilişkilendirme bence. Zira ulusalcıların cahilce Deniz Gezmiş sevdası dışında bu konuların birbiriyle hiç bir bağlantısı yoktur.

Konuyla ilişkisini kavrayamadım

errata
17-10-2014, 00:21
Bir insan bırakınız solcu olmayı,bırakınız Atatürkçü olmayı ,sosyalist yada komunist olmayı azıcık vicdanlı olsa işide nefret duyar

Diyorum ki enternasyonel sol kavrayışın Atatürkçü'lük veya kemalizm gibi artık ideolojileriyle aynı kapsamda tartışılacak bir bağlantısı yok.

Önceki anlatımlarından senin Atatürkçü ve ulusalcı olduğunu hatırlıyorum. Ya da yurtseverlik adı altında milliyetçilik yapıyordun vs.

Bu kurduğun cümle sakattır veyahut yanlış anlamaya müsaittir.

Neyin bağlantısını kavrayamadın?

spartacus
17-10-2014, 00:43
Ben şöyle bakıyorum
bu çok tehlikeli.
Tarih tekerrür ediyor.

Sevgili xcan

Biz taa 1990 ların başında işçilerle özelltirmeye karşı yapılan basın açıklamaları, mitinglerde iken, İP yan taraftan(karşı kıyıdan) kortej yapar girmek isterdi, bırakın solcuları, sosyalistleri, meydandan işçiler kovardı bunları. Zira ne Perinçek solcudur ne sosyalisttir, Perinçeği anlamak için bakılması gereken adres Mussolonidir.

Ve bu adam İŞİD üzerinden ABD-Türkiye savaşı diyerek hedef saptırıyor, bildiğiniz 1960 larda ülkücülerin, anti-emperyalistlere karşı kullanılması gibi bir tavır çiziyor. Yani arada inceden bir kabullenebilirlik söylemleri, bir çeşit alıştırma ifadeleriyle İŞİD'e destek vermek, emperyalizme karşı durmaktır noktasına varıyor. Yani kahraman Türk ordusu İŞİD üzerinden ABD ye kafa tutup O'nunla savaşıyor vs diyor-demeye çalışıyor, halbuki İŞİD'in savaşı sadece insana karşı ve arkasındaki güçte bölgenin maddi zenginliklerini paylaşım ve yeniden paylaşım, yağma adına 3-5 şerefsiz, zombileşmiş petrol ve silah devlerinin sömürüsü için.

Daha önce sitede belgesiyle bir şey yayınlamıştım, Somali'yi karıştıran da, yönetende BP idi...

Neyse uzatmayım Perinçek için zaman harcamaya da ciddiye almaya da değmez. Bu adam her seçimde gümbür, gümbür geliyoruz, iktidarız deyip 100.000 civarı oy alan bir adam, her zaman tribünlere oynuyor, bunu bol, bol Mussoloni, Hitler yapmıştı, ama onlar dönemi gereği ve popülizmin yeni, yeni filizlendiği ve etkili olduğu dönem gereği başarılı olmuşlardı.
CHP %10 barajını geçemez diyor, yani bu hep işkembeden sallıyor. Zaten ne olduğu belli, öteden beri işi, görevi kitle eylemleri düştüğü ve SSCB yıkıldığı için eski faşist-ırkçı örgütlenemelerden boşalan yere konmak.

xcan
17-10-2014, 06:38
Sevgili dostum
İşte bir haber sana( KEMALİST EĞİTİMİN TARİH DERSLERİ" 1931-1941 YILLARI ARASINDA LİSELERDE OKUTULAN TEMEL ESER. İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN... (http://www.kaynakyayinlari.com/kemalist-devrim-in-tarih-dersleri-seti-4-cilttakim-p362251.html)
MÜTHİŞ BULUŞ! İNGİLİZCE KONUŞMANIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ. NASIL MI? TIKLAYIN! (http://www.konusarakogren.com/?referer=odatv0507)

PYD ile ilk kez doğrudan...

2 (http://www.odatv.com/n.php?n=pyd-ile-ilk-kez-dogrudan...-1610141200#)

http://www.odatv.com/images/2014_10/2014_10_16/pyd-ile-ilk-kez-dogrudan...-1610141200_l.jpg

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü günlük basın brifinginde, ABD’nin Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile zaman zaman aracılar vasıtasıyla görüştüğünü söyledi.
El Cezire Türk'ün Reuters'tan aktardığı habere göre, geçen hafta ise ilk kez doğrudan bir görüşme yapıldığını açıkladı. Psaki’ye göre, bölge dışında gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili katıldı. PYD tarafından kimin olduğu hakkında ise bilgi vermedi.)

Şunu biliyoruz Suriyede Esada karşı Abd taşaronları savaşıyor.
Abd uzun zamandır Taşaronlarına Pyd 'yi katmaya çalışıyor.
Hadise açık Pyd Abd itlerine katılırsa esad yenilir ,hesabındalar.
İşid Abd köpeği.Ve Abd İşidi Pyd 'nin üzerine sürüyor ve kendisi kurtarıcı rolüne oynuyor ki Pyd Abd'nin boyunduruğuna girsin.
Akpde bu oyunda Abd politikasının hizmetkarı.
Olaylar açık.
Serinçek baştan beri esadın yanındaymış gibi göründü.
Çünki komunistler emperyalizmin saldırganlığına karşı ayaktaydı.
Mazlumun yanında görünmek puan demekti Perinçek için.
Somuttan gidiyorum.
Pernçek dürüstse Abd 'nin bu oyununa karşı olmalıydı oysa o ne yaptı tıpkı senin dediğin gibi İşidin yanında olmak vatanseverliktir diyerek Abd'nin değirmenine su taşıdı.
Pyd'nin Abd kucağına itilmesi için bir oyuna girdi.
Bu tutum Suriyeyi arkadan hançerlemektir.
Perinçeki çok iyi tanıyorum.
Bu yazıyı Gezide Aydınlanma hareketine katılmış TGB'li gençler gerçeği görsünler ve satır aralarını iyi okusunlar diye yazıyorum.
Devrimci enerjileri Perinçek marifetiyle yanlış yönlere akmasın diye
çabalıyorum.

spartacus
17-10-2014, 07:06
Sevgili xcan, TGB den umutlanmaktansa, kamuoyuna paylaşmak baa göre daha yararlı, bu anlamda boşver TGB'yi, oradan bir şey çıkmaz, Perinçeğe rağmen orada onlar :)

PYD Esad'ın gitmesini merkeze koymuş değil, PYD sadece demokratik özerklik talebinde(bu güne kadar). Butalebinide etnik temellere dayandırmamak çerçevesinde ifade etmeye çalışıyor(Türkler, Ermeniler, Kürtler, Araplar) ibaresi düşüyor.

Hukukun içinde ötekileştirme ya da referans alımı zaten hukuk dışıdır, bana kızabilirsin belki ama TC anayasası hukuktan sınıfta kalıyor...

Neyse, Perinçek İŞİD gibi bir örgütün ardına kahraman türk ordusu ABD ile savaşıyor diyebilecek kadar basiretsiz, çapı belli ifadeler kullanabiliyor, halbuki perinçeği geçin, az buçuk bilinç sahibi olmuş birisi komşularındaki bu tür paravanlaştırma, iktidarsızlaştırma ve ülkelerin paylaşımı ve yeniden paylaşımına karşı çıkar.

Örnek vereyim, SSCB parçalandığında, Bakü petrolleri Azerbaycan'a kalmıştı, iyi dönüp vbakılsın o tarihlere, Azerbaycan'da darbe üstüne darbe tezgahlandı. Sözde ermenilere karşı savaş adı altında, MHP den toplananlar orada darbe için kullanıldı, o zaman başabakan Tansu Çiller'di, amaç Bakü petrolünün paylaşımı idi!

Sonuç ne oldu? bakü petrolü paylaşıldı, Azerbaycan'a sanırım %10-12 civarı bırakıldı!

Tepede böylesine alçak planların döndüğü bir ülkeyi düşünün, bunun yine tepede ortakları vs olur, bakü için onca yaygarayı bir yana bırakalım, ya Ortadoğu petrolü? Ortadoğu emperyalsit ilişkileri yok edip, petrol devlerini def etmedikçe hiç bir zaman durulmaz, durulmayacaktır, emperyalizmin en ideal taşeronu ise din ve milliyetçiliktir...

Irak savaşının nednei ise Saddam'ın bundan sonra petrol Irak halkınındır demesidir, Libya içinde sorun aynı.

Peki Suriye'de sorun ne?
Aynı ve stratejik nedenler, yine taşeron din, beri yanda milliyetçilik...

Perinçek neyin nesi? Bunun için bakü petrolünün paylaşımına kadar gitmek lazım, üzerine düşen rol, bu gün için sanırım Tansu Çillerinkinden yada darbe için çalışan MHP lilerinkinden başka bir şey değil. Belli ki AKP, bazı kaygıları nedeniyle olsa gerek MHP yi tercih etmedi, Perinçek ile iş kotarmaya çalışıyor vs.

xcan
17-10-2014, 07:37
Neden kızayım Spartaküs Türkiyede hukuk yokki zaten.
Spartaküs dostum.
Yazılarımı insan için ,mazlum için yazarım,halk için yazarım.
Fakat bu yazımda halk için olduğu halde ,Perinçekin maskesini indirmek amaçlıydı,özellikle onun etkisi eltındaki dürüst insanlaraydı.
Ki biliyorsun ergenokon davasında hukuksuzluklara ne kadar karşı çıktığımı,ve perinçek bile olsa hukuksuzluk sözkonusu olduğunda savunurum ama yüzündeki maskeyide yırtmak boynumuzun borcu.
Bütün savaş petrol için bunu bizler tabikide biliriz.
Müslim bu savaşın bir parçası olmadığı için dövülüyor.
Şimdi geriye doğru Ergenokon davasına baktığımda Perinçekin bu davaya Abd tarafından sızmak ve parlatılmak amacı ile dahil edildiğini düşünüyorum.
Buna dair en güçlü donede Yargılananlardan sadece Perinçekin sözlü ve görüntülü savunması basına sızdırılmasıdır(Perinçekten kahraman türetmek içiAbd'nin sol yumruğu yapmak için)
Son gelişmelerle bu daha bir belirginlik kazanıyor.
Perinçek geçmişten bu güne çizgisi ile hiç kuşkum yok görev elemanı.
Saygılar.
Bu arada bizler her görüsten vatansevere seslenmek durumundayız ,tarih bu yükü sırtımıza yüklüyor.
Tek kişide kalsam gücüm elverdikçe onlara sesleneceğim dostum.