PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diktatorun Yeni Provakasyon Ortagi ISID

evrensel-insan
15-10-2014, 22:53
Artik gozlem ile deneyim ile ogrendik ve bilincine vardik ki, dictator ve parisi ve de yardakcilari her yeni bir olayda, kendine bir provakator ortagi seciyor ve "ona olan karsitliktan, kendi karsitligina vurgu yapiyor"

Iste su gunlerde bu provakasyon ortagi ISID'dir.

Bugun Kobani halkina yapilan saldirilarin her turlu karsitligi, diktatorun provakasyon kullaniminda ISID'dir.

Iste burden basliyarak siralar" PKK, Kurd, marjinal, vandal, terrorist v.s. ve baglar "darbeci, hukumet karsiti, devlet karsiti, demokrasi karsiti"

Kisaca bugun her turlu hak ve ozgurluk yanlilarinin karsitligi ne olursa olsun, onlarin damgasi hazirdir "PKKli terrorist, v.s."

Yani bugun herhangibir grup kisi kurum kurulus v.s. diktatore karsi olmaya gorsun, hemen bu damgayi yer.

Boylece dictator daha once kullandigi "cemaatci/parallel" provakasyonunu bugun, ISID'a cevirmistir.

Tabi bu algi size otomatikman gunesin altinda AKP olmayan ne varsa, onu yapar. Buna islam karsitligi, vatan hainligi v.s. de dahildir.

Kisaca dictator kendi her turlu cikari icin oyle durur, sadece doneme gore provakator ortagini belirler ve kendine karsi olan her kim her ne konuda karsi oluyorsa, onemli degildir. Onun gecmiste aldigi her turlu etikete bu sefer yenileri eklenir.

Peki bizler ne yapalim, sirf kendi cikarlari icin kendilerini diktatore kullandiran ve guya onsdan yana olmayanlari da, meselasu an D.Perincek'i de; dictator mantigi ile mi etiketliyelim.

Yoo bizlere yakismaz. Bizler sadece kimin nerde ne zaman nasil dusunup davrandigini kimi neden savundugunu kime neden karsi oldugunu gozlemler ve dile getiririz.

Burada her kendini kullandirtan da bundan nasibini alir. Diktatorun kullandiklari kullanilirken AKP'li olur, kullanilmazken de AKP karsiti olur.

Bu onlarin tutarsizligi ve ilkesizligi ve de cikar temelindeki durumlarinin yansisidir.

Bizler ise, diktatorun her turlu cikarci politikasini algilayanlar olarak, bu cikara boyun egmez ve hic bir zaman kendimizi diktatore kullandirtmayiz.

Bunun icin de uzerimize atilan her turlu camuru ve eklenmen etiketi; uzerimizde tutmayiz.

Cunku bizim tek bir etiketimiz vardir, o da insani degerlerle yasamak ve bu degerleri her cografi ve toplumda her saldiriya ugrayana yonelik savunmak.

Bu dun, gezi idi, bugun Kobanidir. Dun filistin idi, bugun Kobanidir, dun ezidilerdi, turkmenlerdi bugun Kobanidir.

Yarin da baska bir bolge ve halk olabilir, ya da ulkemiz ve toplumumuz bunyesinde bir savunu olabilir.

Bu durumda, dictator yeni bir provakasyon ortagi bulur ve onun isiginda yine kendine karsi olan bizleri etiketler. Bu sefer de kullandigi belki bugun ona karsi duran olacaktir.

Kendini kullandirtanlar degisir, bizler karsi duranlar olarak degismeyiz. Sadece karsi durus nedenimiz ve gerekcemiz degisebilir.

Bu diktatorun ayni gun icinde bile degisime ugrayan pragmatist cikarina ayak uydurabilmek ve karsitligimiza devam edebilmek iste bizim yaptigimizdir.

Cunku aslinda biliriz ki, bize verilen her turlu ve her donemdeki etiket, aslinda diktatorun kendi etiketleridir.

Onun hipokritikligi, yani kendi yaptiklarini baskalarinin yaptigi gibi gostermesi ve baskalarinin yaptigini da kendi yapmis gibi gostermesi artik saklanamaz bir gozlemdir.

evrensel-insan
15-10-2014, 23:32
Bugun "PKK, kurd" damgasi yemekten korkanlar, dun de "baazci, capulcu, ergenekoncu, cemaatci v.s." damgasi yemekten korkanlardi.

"Korkunun ecele faydasi yoktur"

"Kusdan korkan dari ekmez"

Onlar bu donem donem kullanilmalarini ve cikarlarini insanliga hak ve ozgurluklere tercih edebilirler.

Bizler ise, insanligimiz ve hak ve ozgurluklerimizi hic bir cikara tercih etmeyiz.

Yarin yeni damgalar yemeye de haziriz.

Tabi yine "yiyecegi damgayi begenmeyenler" AKP yanlarinda saf tutabilirler.

Hatta bunlar bugunku AKP "karsiti" olabilir.

Cunku onlarin karsitligi insanlik ve hak ve ozgurlukler ile degil; cikar ile belirlenir.

Iste aradaki en belirgin fark da budur.

Diktatore ve surekasina karsi olmak:

Ideolojik, inancsal, politik, etik v.s. cikar karsitligi mi? yoksa, evrensel hukuk ve insan haklarinin Hak ve ozgurluk karsitligi mi?

Bu karsitlik kendi cikari icin mi, yoksa hak ve ozgurlugu elinden alinanlarin halklarin bireylerin hak ve ozgurlugu icin mi?

Serbest Adam
16-10-2014, 00:58
Sana tek ışid 101 gün boyunca hangi ülkenin konsolosluk görevlilerini alıkoydu?

evrensel-insan
16-10-2014, 01:02
Sana tek ışid 101 gün boyunca hangi ülkenin konsolosluk görevlilerini alıkoydu?

Bu soruyu neden sordugunu anlamadim.

Cunku bildigini varsayiyorum.

Yine de yanitlayayim, Turkiye'nin Musul konsoloslugunda bulunanlari ali koydu.

Serbest Adam
16-10-2014, 01:03
belki haddim değil ama biraz zihnini açmak için yaptım,hani diyorsunuz ya akp-ışid ortak,buyur işte soru kabak gibi ortada.

evrensel-insan
16-10-2014, 01:48
belki haddim değil ama biraz zihnini açmak için yaptım,hani diyorsunuz ya akp-ışid ortak,buyur işte soru kabak gibi ortada.

Eee sorunun yaniti neyi degistirdi.

Basta neden esir alinmalarina izin verildi?

Peki neden serbest kalmalari icin aradan onca zaman gecti?

Neyin karsiliginda serbest birakildilar?

Serbest birakildiktan bunca zaman sonar, neden AKP hala ISID'a karsi sessiz?

Serbest Adam
16-10-2014, 10:40
izin verildiğini kim söylüyor?

aradan zaman geçmesi neyi değiştirir,sonuçta gizli bir çalışma yürütülmüş,basına yasak felan getirildi biliyorsun.

AKP,13 EKİM 2013 tarihinde Işid'i bakanlar kurulunda terör örgütü ilan etmiştir,daha ışid musulu almadan,konsolosluk görevlilerinin rehin almadan türk silahlı kuvvetleri tarafından ışid konvoyları vuruluyordu,bunu akp mi engelledi?

Serbest Adam
16-10-2014, 10:44
güya amerika,dünyayı karış karış izliyor,herşeyden haberdar ama mit'in yürüttüğü ve başarıyal sonuçlandırdığı kurtarma operasyonundan son anda haberleri oluyor,cıa başkanı mit başkanını arayıp tebrik ediyor,sen bunlara niye bakmıyorsun?

evrensel-insan
16-10-2014, 12:12
izin verildiğini kim söylüyor?

aradan zaman geçmesi neyi değiştirir,sonuçta gizli bir çalışma yürütülmüş,basına yasak felan getirildi biliyorsun.

AKP,13 EKİM 2013 tarihinde Işid'i bakanlar kurulunda terör örgütü ilan etmiştir,daha ışid musulu almadan,konsolosluk görevlilerinin rehin almadan türk silahlı kuvvetleri tarafından ışid konvoyları vuruluyordu,bunu akp mi engelledi?

Etti de ne yapiyor, neden Kobani'dekilere destek vermiyor, orada ISID'a karsi onlari korumuyor?

Nerede TSK isid'i vurmus belge gosterir misin?

Simdiye kadar TSK hic ISID ile bir savasa girmemistir.

Cunku giremez, ona gobekten baglidir, onu besler yardim ve yataklik eder. Her turlu yaralarini sarar.

evrensel-insan
16-10-2014, 12:15
güya amerika,dünyayı karış karış izliyor,herşeyden haberdar ama mit'in yürüttüğü ve başarıyal sonuçlandırdığı kurtarma operasyonundan son anda haberleri oluyor,cıa başkanı mit başkanını arayıp tebrik ediyor,sen bunlara niye bakmıyorsun?

Bu neyi degistirir. Basta konsoloslugun rehine alinmasina engel olmayarak izin veren zaten turkiye yonetimi.

Beni bunlardan ziyade, saldiriya ugrayan halklar, hak ve ozgurlukleri elinden alinanlar, olmayan evrensel hukuk, insaan haklari ve tamamen dictator elinde otokrasilesen ve teokratiklesen bir devlet ve hukumet teroru, baskisi ilgilendiriyor.

ISId zaten emperyalizmin bir eseri.

Serbest Adam
16-10-2014, 17:53
Buyurunuz,TSK'nın açıklaması.29 ocak 2014

TSK: IŞİD konvoyu vuruldu

TSK Suriye’de El Kaide bağlantılı IŞİD konvoyunu vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye topraklarında El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Örgütü'ne ait bir konvoyu vurdu.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Özgür Suriye Ordusu'yla çatışan IŞİD'in Kilis Elbeyli yakınlarındaki mevzilerinden Türk topraklarına bir havan mermisi düştü.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25495461/

Işid'İ doğuran sebepleri görmezden gelme,en başta 2003 amerikan işgaline karşı direniş,suriyede esad,ırakta da maliki diktatörlüklerin halk üzerinde baskı kurması en büyük etkenlerdendir.

evrensel-insan
16-10-2014, 17:59
Buyurunuz,TSK'nın açıklaması.29 ocak 2014

TSK: IŞİD konvoyu vuruldu

TSK Suriye’de El Kaide bağlantılı IŞİD konvoyunu vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye topraklarında El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Örgütü'ne ait bir konvoyu vurdu.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Özgür Suriye Ordusu'yla çatışan IŞİD'in Kilis Elbeyli yakınlarındaki mevzilerinden Türk topraklarına bir havan mermisi düştü.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25495461/

Işid'İ doğuran sebepleri görmezden gelme,en başta 2003 amerikan işgaline karşı direniş,suriyede esad,ırakta da maliki diktatörlüklerin halk üzerinde baskı kurması en büyük etkenlerdendir.

Diktator bu ayni gun bile bir dedigi bir dedigini yanlisliyor.

Verdigin tarih "ocak" o tarihte ne olduguna bakmak lazim. Cunku o gunden bugune koprunun altindan cok sular gecti.

Bir de ISID'a yapilan her turlu maddi destek ve yardim/yatakliklari ulke bunyesinde orgutlenmelerini v.s. sunsan; en azindan tek tarafli olmaz.

ISID'i yaratan emperyalizm dir. Amac Suriye'de kargasa cikarark Esad'i devirmekti. Bu geri tepince, ISID bahanesi ile tekrar one suruldu.

Yoksa dictator ve onun bas otokrati tezkere de Suriye'ye neden vurgu yapsin.

Misir'da Esma'ya timsah gozyasi doken, "Suriye bizim ic meselemizdir" diyen kendi yurdunda oldurulenleri gormemezlikten gelen, simdi de "Kobani'nin Turkiye ile ne alakasi var?" diye soruyor.

Hipokritiklige alismak, kudurmustan beterdir.

Serbest Adam
17-10-2014, 12:16
batlılara göre ışid,esad'dan beter(bana göre aralarında fark yok,kafa kesmek ile ekmek fırınlarına vari bombası fırlatmak arasında fark yok),sence batılılar esad'ın gitmesi pahasına ışid gibi köktendinci bir örgütü besleyip büyütebilir mi?

Serbest Adam
17-10-2014, 12:21
suriye bizim iç meselemizdir tabii,sınır komşumuz(1000 km'ye yakın bir sınır hattı) olması,tarihi,dini,kültürel bağlarımız olması hasebiyle(bunlar olmasa bile),şamdaki yönetim ülkesinde soykırıma kalkıştı,resmen insanlık dramı,milyonlarca mülteci türkiyede ve çevre ülkelerde,bu mesele çok doğal olarak bizi ilgilendirir ve çözüme kavuşması için mücadele etmemiz anormal birşey değildir.

Serbest Adam
17-10-2014, 12:23
halkına zulmeden bir yönetim daha fazla ayakta kalabilir mi?rusya ve iran olmasa esad diye,baas diye birşey tarih olmuştu.

evrensel-insan
17-10-2014, 13:58
batlılara göre ışid,esad'dan beter(bana göre aralarında fark yok,kafa kesmek ile ekmek fırınlarına vari bombası fırlatmak arasında fark yok),sence batılılar esad'ın gitmesi pahasına ışid gibi köktendinci bir örgütü besleyip büyütebilir mi?

Bugune kadar ve hala gorunurde de yaptiklari bu.

Ne zaman ISID uzerine ciddi bir sekilde giderler, o zaman tekrar bakariz.

evrensel-insan
17-10-2014, 14:01
suriye bizim iç meselemizdir tabii,sınır komşumuz(1000 km'ye yakın bir sınır hattı) olması,tarihi,dini,kültürel bağlarımız olması hasebiyle(bunlar olmasa bile),şamdaki yönetim ülkesinde soykırıma kalkıştı,resmen insanlık dramı,milyonlarca mülteci türkiyede ve çevre ülkelerde,bu mesele çok doğal olarak bizi ilgilendirir ve çözüme kavuşması için mücadele etmemiz anormal birşey değildir.

Peki suriye ic meselemiz ise, nasil oluyor da "Kobani'nin turkiye ile ne alakasi var?" denebiliyor?

Sen Suriye'den once kapindaki cani tehlikesi olan ISID'i gormelisin.

Suriye bugune kadar neden komsumuzdu da sonar dusman oldu?

Ne yapti suriye, turkiye'ye?

Senin diktatorun su anda kendi ulkesini kuruyor, bir de buna bak istersen.

evrensel-insan
17-10-2014, 14:02
halkına zulmeden bir yönetim daha fazla ayakta kalabilir mi?rusya ve iran olmasa esad diye,baas diye birşey tarih olmuştu.

Yakinda ve bu gidisle Turkiye'de tarih olacak.

Emperyalizmin oyunlarini goremeyen ulkeler tarih oluyor.

Zaten bu da bilinen BOP'un yasattigi ortam.

Serbest Adam
18-10-2014, 00:08
Suriye,turkiyeye ne mi yapti dedin?sen konuyu anlamamassin,mesele turkiye-suriye meselesi degil,bir dusmanlik meselesi degil,davutoglu bunun cevabini cok iyi vermisti:once dosttunuz,ne oldu da birdenbire "kardesim esad","katil,zalim esada donustu diyenlere ithafen demisti ki bunu soyleyenlerin kis uykusuns yatmis ayi olmasi lazim,200bini askin 300bini askn olu var.

Serbest Adam
18-10-2014, 00:11
Kobaninin turkiyeyle ne alakasi var sozu kobaniyi bahane edip turkiyeyi yakanlara,kan dokenlere nispeten soylenmistir.

evrensel-insan
18-10-2014, 00:15
Suriye,turkiyeye ne mi yapti dedin?sen konuyu anlamamassin,mesele turkiye-suriye meselesi degil,bir dusmanlik meselesi degil,davutoglu bunun cevabini cok iyi vermisti:once dosttunuz,ne oldu da birdenbire "kardesim esad","katil,zalim esada donustu diyenlere ithafen demisti ki bunu soyleyenlerin kis uykusuns yatmis ayi olmasi lazim,200bini askin 300bini askn olu var.

Sadece Suriye'de mi var bu olenler?

Irak'ta/Filistin'de yok mu?

Ayrica Suriye rejimine, kim savas acti?

Turkiye de dahil olmak uzere, emperyalizmin besledigi yardim ve yataklik ettigi egittigi teroristler degil mi?

Suriye'de Libya'da halk mi ayaklandi, yoksa emperyalizmin yarattigi besledigi egittigi ve silah verdigi her turlu yardim ve yartaklik ettigi teroristler mi?

Senin bas otokrat, yukaridakini soyluyor da, Esma'ya goz yasi dokuyorda;

Reyhanli'da

Soma'da

Gezi'de

En son Kobani eylemnlerinde oldurulenlere ile ilgili neden bir sey soylemiyor.

Her gun vahsi kapitalizm gunde en az 5 isciyi oldururken, neden sesi cikmiyor?

evrensel-insan
18-10-2014, 00:20
Kobaninin turkiyeyle ne alakasi var sozu kobaniyi bahane edip turkiyeyi yakanlara,kan dokenlere nispeten soylenmistir.

Oyle mi? Neden yakip doktuler?

Bu yakip dokenleri polisleri alkislamadi mi?

Elleri sopali sallamali siviller halka saldirirken, polis ne yapti?

Sadece toplanti hakkini kullanan silahsiz halka saldiran polisler ve diktatorun eli sopali sallamali tutulmus adamlari degil miydi?

Polisin, eli silahlilarin sivil beslenenlerin, teroristlerin disinda kan doken halk mi var?

Bu kanlar kimin emir, kiskirtmasi, provakasyonu ile dokuluyor?

Serbest Adam
18-10-2014, 00:20
Hafiz esad,1982de hamada katliam yaptiginda ne arap bahari vardi,ne akp,ne erdogan-davutoglu ne de buyuk ortadogu projesi.bana baasi ve esadi savunma,kurtler benim icin hayvandan degersiz degildir diyen esadi hele.

spartacus
18-10-2014, 00:23
Hafiz esad,1982de hamada katliam yaptiginda ne arap bahari vardi,ne akp,ne erdogan-davutoglu ne de buyuk ortadogu projesi.bana baasi ve esadi savunma,kurtler benim icin hayvandan degersiz degildir diyen esadi hele.

Hafız Esad demişsin zaten...

Bu şuna benzedi, Hamidiye alayları ile Ermenilere, alevilere zulmedenleri de bana savunma...

Yaklaşımınız bilimsel değil..

Bana kalsa ben kapitalist hiç bir ülkeyi savunmam, ama bu tür gerekçeler geçerli değil.

Serbest Adam
18-10-2014, 00:25
Pkk yi da savunur duruma gelmissin ya pes sana,kurban eti dagitmakta olan 3 genci nasil feci seklde oldurduklerini duymadin herhalde,kan donduran cinsten,3.kattan assagi atma,ustune heryerinden bicaklsma,ustunden arabayla ezip gecme felan bunlar son derece barisci eylemlerdi de bir ksim insanlar da bosuna infiale kaplip ellerine gecirdikleri sopalarla vs,ortaliga daldilar dimi?

evrensel-insan
18-10-2014, 00:25

Sen benim yazdiklarimdan bunu mu anliyorsun.

Benim savundugum uzerine saldirilan halklar hak ve ozgurlukleri elinden alinanlar ve sivil olarak sadece sokaga cikan halk ve hak ve ozgurluk destekleyicileridir.

Bana ne Esad'dan beni once Turkiye ilgilendirir.

Bugun Suriye halki da sokaga ciktiginda onu desteklerim. Dun filistini, Libya halkini, Irak halkini, ve her turlu ISID canilerinin saldirdigi halklari.

Benim savunmam saldiriya ugrayanin etik degeri yani etnik kokeni ya da mezhebi ile degil; saldiri altinda oldugu icindir.

Senin cikarci diktatorun ve surekasinin politik cikarinin one surdugu Esad degil.

Serbest Adam
18-10-2014, 00:26
Hafiz-besar n farkeder ayni zihniyet hortlamistir,baastir sonucunda.

Serbest Adam
18-10-2014, 00:28
Neyse tabletimin sarji bitiyor,yarin devam edebiliriz.hayirli geceler

evrensel-insan
18-10-2014, 00:28
Pkk yi da savunur duruma gelmissin ya pes sana,kurban eti dagitmakta olan 3 genci nasil feci seklde oldurduklerini duymadin herhalde,kan donduran cinsten,3.kattan assagi atma,ustune heryerinden bicaklsma,ustunden arabayla ezip gecme felan bunlar son derece barisci eylemlerdi de bir ksim insanlar da bosuna infiale kaplip ellerine gecirdikleri sopalarla vs,ortaliga daldilar dimi?

Bunu da nerden cikardin?

Ben sokaktaki sivil halktan elinde silah olmayan, ortaligi yakip yikmayan, molotof atmayan halktan bahsediyorum.

Isiniz gucunuz diktatorunuzu savunabilmek icin, yazilanlari carpitmak.

Benim icin terror terordur, hangi etik degree etnik ya da mezhepsel ait oldugu beni ilgilendirmez.

evrensel-insan
18-10-2014, 00:29
Hafiz-besar n farkeder ayni zihniyet hortlamistir,baastir sonucunda.

Tam da bu zihniyet T.C. degerlerinden hortlayan senin diktatorunun zihniyetidir.

Birakilsa yarin ulke ve toplumu Esad'dan beter yapar.

evrensel-insan
18-10-2014, 00:31
Neyse tabletimin sarji bitiyor,yarin devam edebiliriz.hayirli geceler

Sana da. Yalniz bir sey yazacaksan, en azindan yazdiklarin aldigin yanitlarla tutarli olsun.

Hak ve ozgurluk ve halk yanlilarini suclayacagina once savundugun diktatorunun ve yardakcilarinin ve de emir basi emperyalizmin yaptiklarina bir bak.