PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bana Anlatılan Tanrıyı Hiçbir Zaman Sevmedim


blackwater
17-10-2014, 10:10
Aşırı dinci bir çevrede büyüdüm.
Yani kimliğime islam olarak yazılmakla kalmadı hayatım boyunca kendi inandığı dini bile tam bilmeyen cahil müslümanların mahalle baskısını hissettim.

Dini yurtlarda kaldım, sohbetler dinledim, kitaplar okudum. Elbette okumaya erişebileceğim tüm kitaplar aynı amaç için yazılmıştı.

Dindar bir çevrede onlardan biri olmaya çalışırken bile bana anlatılan, kitaplarda bahsedilen Tanrıyı hiçbir zaman sevemedim.

Sürekli emirler veren, sürekli işkence etmekle, yakmakla, azab etmekle tehdit eden, günde 50 kez kendisine tapınmamı isteyen ama Muhammedi kırmadığı için pazarlıklar sonucu 5 vakite razı olan, elma yedi diye Adem ile Havvayı cennetten kovan, Egosuna yenik düştü diye en büyük Meleği Şeytan'ı dışlayan ama kendisi EGO'nun kralına sahip olan, dünyadaki güzelliklerden, iyiliklerden sorumlu olduğu kadar savaşlardan, ölümlerden, acılardan, kötülüklerden, sakat insanlardan, farkilikten sorumlu olan Tanrı bana hep sevimsiz gelirdi ama bunu en samimi arkadaşıma bile dile getiremezdim.

Ya bu Allah'ın hiç mi işi gücü yok dünyadaki milyarlarca insanı sırf Sınamak için bu kadar mesai harcıyor diye düşündüm.

Allah adil ise neden bazılarımız güzel bazılarımız çirkin ? Neden kimimiz sağlıklı kimimiz doğuştan sakat ? Neden kimileri çatlayıncaya kadar yiyebiliyor kimileri aç ? Neden kötü insanların küçücük çocukları katletmesini engellemiyor ? Neden güçlü olan zayıf olanı eziyor ve "Ol deyince her şeyi olduran" kudretli Allah bunlara müsaade ediyor. Neden Allah'ın filminin sonunda hep iyiler kazanmıyor ?

40 küsür sene bu ikilemlerle düşüncelerle geçti. Sonra dinsiz, sapık, ateist etiketiyle yaftalanıp katledilen Turan Dursun'un kitapları ile tanıştım. Sonunda birisi benim duymak istediklerimi yazmıştı. Okudukça öğrendim, öğrendikçe aydınlandım. Sonra bu forumu keşfettim. Halen okuyup öğrenmeye çalışıyorum.

Ne öğrendin dersen ? Özellikle ortadoğu kaynaklı dinlerin insanlığa kötülük, ölüm, zorbalık ve mutsuzluk dışında bir şey kazandırmadığını. Hepsinin akıl sahibi insanlar tarafından lanetlenmesi gerektiğini öğrendim.

Bu forumda emeklerini esirgemeden insanları akıl ve bilimi kullanmaya davet eden değerli kardeşlerime teşekkür ederim.

bilig
17-10-2014, 10:56
Tebrikler Sayın Blackwater. Sizin gibi yoğun İslam propagandası altındayken bile aklını kullanabilen insanların hikayelerini duydukça ülkemizin ve dünyanın geleceğine dair kapıldığım umutsuzluk azalıyor, var olun.

Orta Doğu dinleri, dinler içindeki en berbat olanlardandırlar hele ki İslam, bir tek adamın şahsi çıkarları doğrultusunda şekillendiği için en beteridir. Düşünün, evrenin hatta evrenlerin bir yaratıcısı var ve bu yaratıcı, yaşama, yaradılışa, evrene dair kutsal bir takım bilgileri bir adama yolluyor ve bunu 23 yılda tamamlıyor. Bu süreçte, sınırlı yer olan o kitapta kimi tuhaf bildirimler de var. Mesela Muhammed'in eşlerine ayar vermek, "Muhammed'imi üzmeyin yoksa ben ona daha iyilerini bulurum" mealindeki ayet gibi. Bu ayetten bugün kim ne çıkarım yapabilir? Hayatına ne katabilir? Ahzab 50 mesela, bugün hangi Müslüman Ahzab 50'den ne anlamalıdır? Hayatına oradan neyi alıp uygulayabilir? Kıyamete dek geçerli olan ve her bilgiyi kapsayan mucize bir kitapta bu tür ayetlerin ne işi vardır? Sizin gibi düşünebilen insanlar yanıtı bulurlar :)

Öte yandan tek tanrılı hiçbir din insanlığa hayır getiremez. Çünkü tek adam otoritesini pekiştiren kültürleri yansıtırlar. Mesela bakınız Hinduizmde binlerce tanrı vardır ve bu kültüre yansımıştır, Hindistan'da 12 resmi dil vardır, federal bölgeler vardır, herkes kendi bölgesini kendisi yönetir vb. Bunlar hep o coğrafyanın kültürüne ilişkin şeyler, ve çok tanrıcılıkla ilgili, çoğulculuk kültürü var. Hinduizmdeki tanrılar sınırlıdır mesela, her tanrının her şeye gücü yetmez, her tanrının ayrı bir gücü/görevi vardır. Bu, tek tanrı inancından çok daha mantıklı ve inanılasıdır bence (ehven-i şerdir yani).

İslam bir din bile değildir aslında, bir tür ideolojidir. Tek adama tapım içeren bir lider kültüdür. Bizdeki Kemalizm de aslında İslam'dan esinlenilmiş, onun küçük bir kopyasıdır. Neyse konu dağılmasın :) Foruma hoş geldiniz.