PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nereden bilecekti ki?

Felâsife
20-10-2014, 13:49
Dedesinin kucağında saf gözlerle objektife bakarken, ondan sonra hayatının nasıl değişeceğini, nelerle karşılaşacağını o çocuk nereden bilecekti ki...

https://lh5.googleusercontent.com/-_LHZrap6rqQ/VETZkRbfscI/AAAAAAAABA8/o-zm3CKTgTs/w600-h384-no/mazi.jpg
Nereden bilecekti ki;
Kaç kere zatüreye yakalanıp, bulaşıcı ne kadar hastalık varsa bulaşıp, düzinelerce penisilin yiyeceğini...

Nereden bilecekti ki;
1.sınıfa giderken trafik kazası geçirip, fiili hafıza kaybı yaşayıp sınıfta kalacağını ve okuyamayacağını ve unutkanlık problemleri yüzünden, kalan hayatı boyunca sayısız tuhaf durumlara düşeceğini...

Nereden bilecekti ki;
7-8 yıl boyunca hemen her ay birde bademcikleriyle uğraşıp, 3-4 gün boyunca yatak döşek yatıp, ebeveyn'leri tarafından bir gün bile dr.a götürülmeyeceğini...

Nereden bilecekti ki;
Babasının 16 yaşındayken Annesi ve 4 kardeşini temelli olarak Almanya'ya götüreceğini, senide 1 ay sonra götüreceğiz diye avutup, ebeveyn'leri tarafından yıkılan hayallerinin enkazı altında yalnızlığa mahkum edileceğini...

Nereden bilecekti ki;
Evlendiği insanın kardeşiyle geçinmeyip, ikisinin de ortalığı ayağa kaldıracağını, ikisinin de aslında kaprislerinden başka bir düşünmeyip bencilce davranacağını...

Nereden bilecekti ki;
Evlendikten 3 ay sonra ağrılar dünyasına yatay ve dikey ne kadar geçiş varsa hepsinden geçip, Bel fıtığı ve Romatizma'yla tanışarak, yıllarca teşhis edilemeden yaşayacağını...

Nereden bilecekti ki;
Sözde Başkent ama hakikatte köy bile olamamış bozkırın ortasında ki koca bir şehirde 6 yıl sonra hastalığına zar-zor teşhis konulup, dr.unun "Bu hastalığı ölene kadar çekeceksin, bir tedavisi de yok" dediğinde, kalan umutlarınında ipotekleneceğini ve aslında o gün öleceğini...

Nereden bilecekti ki;
Bütün işinin gücünün ters gideceğini, neyi elini uzatsa kuruyacağını, tüm eş dost ve akrabalarının ondan uzaklaşıp, bir cüzzamlı gibi muamele göreceğini...

Nereden bilecekti ki;
Kardeşlik denilen şeyin "Karın-daşlık" olmadığını, "Yüzük kardeşliği" gibi bir menfaate dayanıp, yüzük varsa kardeşlik var, lafa geldi mi abi, icraata geldi miydi de adam yerine konulmayacağını...

Nereden bilecekti ki;
40 yaşında bu resme bakıp bunları yazacağını, devleşmiş bir insan mı? yoksa hala büyümemiş bir çocuk mu olacağını? en önemlisi de yıkılmadım ayaktayım mı? diyebileceğini...Nereden bilecekti ki?
.
.
.
Ben o çocuğu çok iyi tanıyorum o çocuk bunları asla bilemezdi.
Kaldıki o çocuğun bir yansıması olan bende bunları bilemezdim.
Ne var ki Felek adama vura vura öğretiyor(muş)
.
.
.
-------------/*

Not: 40 lı yaşların başlarındayken 35 yıl öncesine ait bu fotoğrafım elime geçince, kaleme alınmış bir yazımdır.