PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güven duygusunun ikamesi

Olimpiyat
24-10-2014, 22:41
İnançlı insanlarda gördüğüm şey, çoğunun ellerinde sağlam deliller olmadığı halde, inanılmaz bir eminlikle Tanrıya inanmaları.

Bunun nedeni çok açık. Kendilerini güvende hissediyorlar .
Ya ölümden sonrası varsa diyerek, kendilerini güvence altına almak için TANRI ya inanıyorlar.
Hem ucuz ve kolay bir yol. İnanmaktan ne kaybederler ki. Tam tersine, böylece kendilerini güvende hissettikleri için huzurlu oluyorlar bu noktada.

Peki bizler, bu güven duygusunu ne ile ikame edebiliriz?
Çünkü çoğu bu güven duygusundan dolayı sığınıyor Tanrıya

RainFall
24-10-2014, 22:43
Tanri demeyelim din nasil yerlesmistir ilk insandan beri nasil topluluklarda gelisti buyudu cesitlendi dallara ayrildi bolumlere ayrildi?Ibadetleri nasil ornegin?Ibadetler size bir mesaj veriyormu?

Neva
24-10-2014, 23:02
Inanclilar korku sebebiyle, tanriya iman edip kendilerini guvende hissebilirler bu cok normal ve insansi. Bu korkularin altini cizen temel unsur da cehennem kavrami ayrica vaadler de cennet'e iliskin. Onlarin gerekcesi bunlar. Veya cogaltilabilir.

Cennet vaatleri ve cehennem ne ifade ediyor ki sizin icin ornegin, yerine guven babinda ikame edilecek olani aramaktasiniz?

hercümerç
24-10-2014, 23:20
"bakın, bir şey var; şüphe ve belirsizlikle, bilmeden yaşayabilirim. bence bilmeden yaşamak, yanlış olabilecek cevaplarla yaşamaktan çok daha heyecan vericidir. yaklaşık cevaplarım, olası inançlarım ve değişik konular hakkında değişik derecelerde kesinliklerim var; ancak hiçbir şeyden tamamen emin değilim ve hakkında hiçbir bilgim olmayan bir sürü şey var. ama bilmek zorunda değilim. bir şeyleri bilmemek beni korkutmuyor; amaçsız görünen -ki anlayabildiğim kadarıyla gerçekten öyledir- bir evrende kaybolmuş olmak... beni korkutmuyor. bu nedenle evrenle olan ilişkimizle ilgili özel hikayelere de inanamıyorum."
richard-feynman