Orijinalini görmek için tıklayınız : Roman Emrah Serbes-Behzat Ç.
Sephiroth
27-10-2014, 01:12
Hepimizin onunla tanışması Türk tarihinin en iyi dizisiyle oldu elbette.Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat romanlarıyla girdi ilk defa hayatımıza.
Kişisel görüşüm Son Hafriyat romanı çok daha güzel ilk hikayeye oranla.Özellikle Red Kit'in hikayesi gerçekten etkileyici ve iz bırakan bir betimlemeyle anlatılmış.
Behzat'ın içinde bulunduğu bunalım,kızına duyduğu sevgi ve suçluluk duygusu..Yaşadığı travmalar ve onda bıraktığı derin yaralar kitapta okuyucunun gözleri önüne serilmiş adeta.Kitapların bazı yerleri gerçekten okuyucuda duygusallaşmaya yol açıyor.Emrah Serbes yazdığı şeyleri okuyucuya hissettirmeyi başarabilen yazarlardan.
Dizisinden sonra genelde pek beğenilmeyen ve bir tarafından eksik kalmış olarak yorumlanan yapımlar aslında.Bu kitaplara başlarken yapılması gereken en iyi şey;dizisinden bağımsız bir şekilde okunması.
Akbaba-Harun-Hayalet...Dizisi bitirildikten-bitirilmeye zorlandıktan sonra diyelim-insana ilaç gibi gelen romanlar bunlar.
Çok mu sevmiştin ?
Bilmem.Ben sevmesini bilmiyorum herhalde.Kimi sevdiysem bana düşman oldu.Hadi kalkalım..
Son olarak;
http://www.youtube.com/watch?v=Xm98K2Y6ZSA
Felâsife
27-10-2014, 05:00
Pek okuyan biri değilim, romanlara bir şey diyemeyeceğim, güzeldir muhakkak.
Maalesef bende Behzat Ç. yi geç bulup çabuk kaybedenlerdenim, tesadüfen 78. bölümü izleyince çok etkilenmiştim, bir kaç gün sonra netten bipsiz olarakta izledim, resmen büyülü bir bölümdü.
O bölüm bir odada başladı ve hiç başka dış çekim filan olmadan da bitti.
Psikolojisi bozuk bir baş komiser ile ondan daha iyi bir psikolojiye sahip olmayan ekip arkadaşlarının sabaha kadar süren, bol küfürlü ve alkollü diyalogları mükemmeldi gerçekten.
Finale doğru zaten koptu olay.
.."Beynimin içinde bebek var, öldürdüm ben onu."..
Ne denilebilir ki harikaydı.
Son sezonun başlangıcıda müthişti, geriye doğru onuda izlemiştim, sanrım 70. bölüm filandı, 5-6 tane Behzat Ç. olan bölüm, diziden ziyade film gibiydi.
Sephiroth
28-10-2014, 03:27
Sayın Felâsife
78.bölüm 96 bölümlük dizinin en güzel yeridir.Behzat Ç.'nin bu denli sevilmesinin en önemli nedeni samimi ve içimizden birinin olmasıdır.78. bölümü izleyen ne demek istediğimi zaten anlayacaktır.Dizi-İzleyici klişesinden uzak arkadaş-arkadaş şeklinde bir ilerleyişi var.
Özellikle şu düşünceye katılmamak elde değil;
https://pbs.twimg.com/media/BGjPylwCYAAozso.jpg
Felâsife
28-10-2014, 06:16
Kesinlikle özel bir bölümdü, ve benim hafızamda da öylece yer edecek/etti zaten.
Ama pek kendimle de pek özleştiremedim hani, o tür bir yaşam tarzı alkol filan bana uzak bir tarz, fakat benide çeken o uzaklık oldu zaten.
Başka bir yaşamın kendi içindeki zorlukları, yıkımları, buhranları, hesaplaşmaları vs. derken, bunu yapmacık olmadan ortaya döküşleri mükemmeldi.
Öteki türlü içimden biriydi dersem yalan söylemiş olurum, değildi.
Sezarın hakkı sezara dedikleri gibi, o dizide ki oyunculuğu görünce diğerleri susam sokağı gibi geliyor. :D
Bu arada Erdal Beşikçioğlu Reaksiyon dizisinede ağırlığını koymuş gidiyor bakalım, gerçi rol olarak BÇ den farklı, baş rol olmasada dayıdır aslan parçasıdır diye işi götürüyor.
Sevgiler
Deliduman'da istediğim Emrah Serbes kalitesini bulamasam da genel anlamıyla çok başarılı bulurum. Diziyi de bittikten sonra netten izlemeye karar vermiştim. Sanırım 50 bölüm kadar izledim. Çok uzun geliyor yerli diziler. Bahsi geçen 78. ve 96. bölümleri de izleyeyim madem. Bu kadar bahsi geçiyorsa kötü denemez.
Sephiroth
28-10-2014, 18:18
Sayın Felâsife
Samimiyet ve içimizden birinin olması dediğiniz gibi yapmacık olmayan tavırlardı aslında.Mesela 78.bölümde ki menemen sahnesi bile filmin ne kadar arkadaşlık ortamı ve samimiyet içerdiğini gösteriyor zaten.Harun'un siz kimsiniz sorularına verdiği cevaplar,Akbaboş-Hayalet atışmaları,gecekondu ortamına getirdiği gerçekçi bir yaklaşım;dizi değilde buna hayatın kendisi desek daha olur sanırım.
Sayın Subat
78.bölüm gerçekten dizinin en güzel ve en duygusal yeri.Behzat Ç.'yi maalesef bende geç bulup erken kaybedenlerden biriyim.Keşke Emrah Serbes Bir Ankara Polisiyesi romanlarına devam etse diye bekliyorum.
bsywithfth
15-02-2018, 00:39
Emrah Serbes'in şişirilmiş bir balondan fazlası olmadığını düşünüyorum, hemen hemen tüm kitaplarını okumuş biri olarak. Yeterli bira, beşiktaş, kaybeden erkek motifi kullanılarak çok daha iyileri yazılabilir. Tamamen tribünlere oynadı, kendini tanrılaştırdı ve insanların hayatını karartırken bile şov yapmaktan geri durmadı...