PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun'u yine sever miydiniz?


balyapan
01-11-2014, 02:47
İnanın,sizleri öfkelendirmek için değil,aklıma takıldığı için soruyorum.
Cehenneme gideceğinizi bilseniz,Turan dursunu yine sever miydiniz?

Şüpheci Dinsiz
01-11-2014, 04:46
Sevgili balyapan,
İnanın,sizleri öfkelendirmek için değil,aklıma takıldığı için soruyorum.
Cehenneme gideceğinizi bilseniz,Turan dursunu yine sever miydiniz?

Bu gibi soruları sormadan önce ortaya bir kanıt koymanız gerekmez mi?

Sizin gibi bir başka tebliğci üye foruma girse, "pembe patikli filin cehennemine gideceğinizi bilseydiniz yine de hede höde yapar mıydınız" dese, bunun sizin sorunuzdan farkı olur mu? Buna da mı cevap verelim?

Yani sizin hiç kanıt olmadan inandığınız 1400 yıllık bir Ortadoğu örfü hakkındaki sorularınıza ne gibi mantıklı bir gerekçeyle cevap verilsin?

Şunu iyice bir anlatın da anlayalım.

Sevgiler

aliyarasfal
01-11-2014, 09:56
Kızacak bir şey yok. İnsan sadece yazdığını düşünerek yazmaya çalışmalı. Bilmekten bahsediyor isek, bildiğiniz nedir?

Ortada bildiğiniz bir şey yokken bilmediğiniz ve size başkalarınca dayatılarak öğretilmiş bir kavram üstüne doğru ön kabulü ile soru sormanın mantıksızlığını fark edin desek çok mu şey istemiş oluruz?

deist tr dostumun örneğinden yola çıkarsak, bilmek değil inanmak burdaki sorun. Bak oku şu cümleleri.

Yeryüzünü gezip dolaşmadınız mıki pembe patikli fili red ediyorsunuz. Sizden önceki kavimleri nasıl helak ettiğini görmediniz mi?Gözün gördüğünü karaciğer redetmedi.

Düşünmez misiniz, bu zikr pembe patikli filden size bir öğüttür. Dilediğini sapıttırır, dilediğini doğru yola eriştirir.

Kimki pembe patikli file ve onun kitaplarına, peygamberine itaat etmezse onun varacağı yer çetin bir azabın beklediği popcorn kuyularıdır.

Onlar gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, karaciğerleri var anlamazlar.

Boynuzlu orangutan sol böğrünüze vesvese verir. Karaciğerine indiririz vahyimizi.Doğrulardan iseniz hadi bunların bir benzerini yazın.

Pembe patikli file iman eden her inanırın inkar edenlerle savaşması farzdır. Size ne oluyorda kaçıyorsunuz savaşmaktan.

Oku siz atmıyorsunuz pembe patikli fil atıyor, onları siz öldürmüyorsunuz pembe patikli fil öldürüyor.

Sizide onlar öldürmüyor, pembe patikli fil öldürüyor ama sizde bu mantığı kuracak kısımlar devredışı bırakıldığından pembe patikli fil tarafından, inanmak ve sorgulamamak, bilmekten, öğrenmekten ve doğruyu kabulden kolay geliyor.

Türke türkçeden başka dilde kitap olur mu demeyesiniz diye bu zikri türkçe indirdik. Anladınız değil mi?

İşte pembe patikli fil böyle açıklar anlayasınız diye ayetlerini.


İsterseniz tüm kuranı inceleyin tanrı kavramı ve içerdiği kavramlar yazıldığı, kurgulandığı çağın insanlarının bilgi, kültür ve hayalgücünün ötesine taşamıyor. Bu nedenle insanoğlu varsayımsal bilseniz sözcüğüyle trilyonlarca tanrı ve din icat edebilir ve çocukça varsayımsal çıkarımlarla oyunlar oynayabilirsiniz.Ki aslında her insan aynı kurgulamaz ve birebir örtüşmez din konusundada.

Aynı din aynı metin üstünden bile farklı yorumlanırken hele, bilmek dinin sorunu hiç olmadı, inanırlarında sorunu hiç olmuyor haliyle.Ezberlemek dışındada bir şey yoktur dinlerin temelinde. Bu herkesin farklı tanrıya sahip olmasıda, yorumsal farklılıklardan başlayıp mezhepsel derken dinden kopuk anlayışlara ve zamanla farklı dinlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Tabi bu evrimi yaratanlar savaşla, baskıyla yapacak güce sahip değillerse bir anda yapamadığından zamana yayılıyor genelde. İslamın çıkışında zayıfken yahudiliğe bakış ve islamın güçlendikten sonraki bakışını düşünelim. Senin dinin sana benim dinim banadan evrilerek allah katıda tek din islamdıra dönüşüyor. Zamanlaması manidar.Dinden çıkmayı yasaklayan hükümlerin gelişi ve dinden dönenlere karşı yapılan savaşlar ve yapılan katliamlar ortada.

Başta uyun uygulayın denilen ve sahip çıkılan dinlere(tevrat-incil) dinden çıkmalar başlayıp eski dinlerine dönünce kızan ve yasaklayan tanrı anlayışını ve bu baskının sebebini ve dinden çıkanları hedefe koyan bu anlayışın sebebini sorgulayacak bilgi var mı inananlarda?Yok. Düşünme?

Yani kısacası dostum sizin sorunuza kıyasla ıssız adaya düşseniz yanınıza üç şey alsanız muhabbeti bile daha bilinir, örneği mevcut, yaşaması muhtemel varsayımdır.Bu ise bunun daha alt versiyonu.tamamen hayali.


Şimdilik saygımla gittim...

ozgur_beyin
01-11-2014, 19:50
İnanın,sizleri öfkelendirmek için değil,aklıma takıldığı için soruyorum.
Cehenneme gideceğinizi bilseniz,Turan dursunu yine sever miydiniz?

sevgili balyapan bende seni kızdırmak yada hakaret etmek için söylemiyorum.
o harika beynine göre cehennem bu evrenin neresinde
bir nebuladamı bir galaksidemi yoksa bir gezegendemi?
nerde söyle .
allahın istiva ettiği arş nerde bunuda söyle?

balyapan
02-11-2014, 00:03
Bir defa,evrenin tamamından bihaber olan insan,bir Yaratan'ın olmadığını maddi olarak bile ispat edemez.Çünkü,bunu iddia edebilmesi için,evrenin tamamını görmüş olması lazım.
Bakın,ne diyorum:Boşverin başka konuları.
Öncelikle şunu söyleyeyim:Müslüman olmanızı gerçekten isterim.
Ama bir düşünelim:Müslüman olarak ölmediniz.Cehennemin alevlerini gördünüz;ebedi azap,ebedi kahır...Bu durumda turan dursun hakkında ne düşünürdünüz?

Sephiroth
02-11-2014, 00:49
Bir defa,evrenin tamamından bihaber olan insan,bir Yaratan'ın olmadığını maddi olarak bile ispat edemez.Çünkü,bunu iddia edebilmesi için,evrenin tamamını görmüş olması lazım.

Evrenin tamamından bihaber olan insanın,birçok konuda hala zayıf sayılabilecek bilgiye sahip olan insanın herşeyi çözmüş gibi "Tanrı" kelimesini her sıfatta dile getirmeside ne kadar mantıklı acaba ? Neyse konu dağılmasın.

Ama bir düşünelim:Müslüman olarak ölmediniz.Cehennemin alevlerini gördünüz;ebedi azap,ebedi kahır...Bu durumda turan dursun hakkında ne düşünürdünüz?

Burada ki hiçkimse "abi ben Turan Dursun okudum,bilgilendim hemen dinden çıktım" durumunda değildir.Buradaki üyeler tek bir kaynağa/insana bağlı olmadan düşüncelerini genişleten kişilerdir.Okuyan,araştıran,sorgulayan vs vs.Bu durumda sorunuz ya eksik ya da hatalı diyebiliriz.Yinede cevap vermem gerekirse;herşeye rağmen düşüncelerinin arkasında sonuna kadar duran biri olarak ona sonsuz saygı duyarım ! Sadece Turan Dursun'a değil,düşüncelerinin arkasından duran herkesede.Şimdi bende size bir soru sorayım;
Bu inancınızla öldünüz,karşınıza sizi yargılamak için YHWH çıktı;o anda siz içinde bulunduğunuz duruma sebep olanlar hakkında ne düşünürsünüz ?
İnsanlık başlangıçtan beri "üst benlik" olarak gördüğü herşeye tapmıştır ve zamanlada Tanrı kavramı genişlemiştir,belkide milyonlarca Tanrı vardır.Siz kendi Tanrınızın doğruluğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? Hani insan evrenden bihaberdi ya,kendi için yaratılan evren hakkında bile cahil kalan insanoğlu bunu yaratanı nasıl bu kadar çabuk çözüyor ?

Şüpheci Dinsiz
02-11-2014, 00:52
Sevgili balyapan,
Bir defa,evrenin tamamından bihaber olan insan,bir Yaratan'ın olmadığını maddi olarak bile ispat edemez.Çünkü,bunu iddia edebilmesi için,evrenin tamamını görmüş olması lazım.
Bakın,ne diyorum:Boşverin başka konuları.
Hayır hayır, boş vermeyelim.

1- Örneğin siz evrenin her köşesine bakıp, başka ilahlar olmadığını, bir tek Allah'ın olduğunu gözünüzle gördünüz mü?

2- Her "pembe patikli fil" tadındaki iddiayı araştırmalı mıyız? İnsan nesli işi gücü bırakıp evrenin her köşesinde pembe patikli fil mi aramalı?

3- İspat yükümlülüğü iddia sahibine ait değil midir? Aittir. Peki, Allah iddiasını ortaya kim attı? Müslümanlar. O halde bu iddianın ispatı nedir?

İspat/kanıt olmadığı halde, "pembe patikli filin" var olduğu varsayımıyla, biz de pembe patik mi giyelim, pembe ibadethaneler mi açalım, inanmayanları kafirlikle mi suçlayalım, diğer renkleri küfür mü ilan edelim, pembe patik hariç diğer ayakkabıları günah mı ilan edelim, burnumuza hortum, kıçımıza kuyruk mu takalım, anayasaya pembe patikli fili eleştireni hapse atan, kamçılatan, kafasını kestiren, astıran maddeler mi ekleyelim?

Böyle yapsak çok saçma olmaz mı?

İddia sahibinin böyle bir kanıtı var mı?
İspat/kanıt? Boş laf, felsefe, çıkarım, üfürük değil, kanıt.

Sevgiler

errata
02-11-2014, 03:33
Turan Dursun, fikirlerini benimsediğim biri değildi, kitaplarını hiç okumadım. Ancak böylesi bir toplumda yetişmesine, bu toplumun dininde müftü olmasına rağmen, tüm maddi kazanımlarını elinin tersiyle itip, cesaretle reddiyeler sunması dolayısıyla saygı duyduğum biriydi. Öldürüldü.


...
evrenin tamamını görmüş olması lazım.
...
Cehennemin alevlerini gördünüz;ebedi azap,ebedi kahır...


balyapan; tanrının, sizin dininizin yaygın tanımına göre evrenin her yerinde mutlak olarak var olması gerekmez mi? Gerekiyorsa, neden "evrenin tamamını görmediniz" diyorsunuz? Tanrı, bugüne kadar gözlemlediğimiz yerlerde neden mevcut değil. Karanlıklarda mı gizlenmektedir?

Yine sizin dininizin yaygın kavramları olan cennet/cehennem gibi mekânlar henüz kurulu değildir ki, şimdiden buraları görelim de ibret alalım, iman sahibi olalım.

Siz ya dininizi bilmiyorsunuz ya da dininizi bizi kandırmak için esnetmeye uğraşıyorsunuz.

aliyarasfal
02-11-2014, 11:00
Sayın balyapan;

Şimdi bir düşünelim, diye başlayıp evrenin tamamını bilmemekten dem vurup, maddi olarak tanrıyı ispat edemezsiniz diyip kendi temeninle aynı çıkmaza sürüklemişsin konuyu.

Zaten sorun şu; sen maddi ne demek ve evren ve varlık (var olan) neden maddi olarak adlanır gram düşünmüyorsun.Bak kısaca anlatayım, evrenin temel yapıtaşları enerji parçacıklarıdır.Çeşitleri vardır, kendine hasta özellikleri var hali ile. bu parçacıklar maddi dediğin her şeyin yani varlığın olmazsa olmazıdır. Şu linkten az okuyup anlayabilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuark

Çünkü varlıklarını, en basit anlayacağın şekilde anlatayım, iki şekilde ortaya koyarlar.Taşıdığı yük ile kendi etrafında dönüş(spin) diye adlandırılan hareket ve diğer parçacıklarla etkileşim sonucu etki-tepkiyle aldığı durum .

Bunlar varlığın hem varlığını hem başka varlıklarla iletişimini sağlayarak algıyı temele koyan yani varlığın var olduğunu ortaya koyan temel bilgilerdir.


Etki ve tepki ile algılanamaz ama maddi olabilecek bir varlık olduğunu düşünmek varlığın fiziksel olma gerekliliğini, etkiyi-tepkiyi- yükü kütleyi anlamamışsınız demektir yada en azından somut olmayan hiç bir şeyin evreni ister bilin ister bilmeyin olmayacağınıda anlamanızdır.


Varlığa etki edecek her şey, yine somut varlık ve onun hareket ve yüküyle özelliklerine sahip olma zorunluluğundadır. Tanrı diye kurguladığınız hayali soyut kavram maddi değilse nedir? maddi değilse bu evren için yoktur. yani hiç bir maddi özelliği olmayan ama maddeye etki eden bir şey iddiası absürddür.

Nedenide basit maddeyi etkileyebilmenin tek yolu onun özelliklerinden birine sahip olabilmek, aksi halde ne etki, ne tepki nede algı oluşmaz. Etkileyebiliyor ise bu özelliklerden en az birinesahip demektir. Sahipse zaten maddi olarak varlığı ispatlanabilir dmektir. Zaten buda maddeye dahildir demektir.

Tanrınız bu nedenle ya madde, yada yok. Yani iki durumdada tanrı yok. madde ve türevi olan bir tanrı zaten sadece maddenin bilinçli üst seviyesi bir varlıktır, oda sizin işinize gelmez.Değilsede zaten öyle bir varlığın varlığından söz edilmesi bile saçmalıktır. Çünkü hiç bir etki-tepki ve algıya dahli söz konusu olmayan kurguların ispatıda bu evrene müdaheleside söz konusu olamıyor. Yok diyorsunuz aslında kısacada anlamıyorsunuz siz maddeden bağımsızlığın imkansızlığını anlamadığınızdan.

Şöyle diyeyim belki anlatırız meramımızı.

Bilinci, düşünceyi enerjiden bağımsız maddeden hariç ortaya koyabilirseniz tanrınızıda belki var edersiniz.Oturmuşta ya varsa masalıyla olmuyor be dostum. Olasılık dahilinde dahi değil tanrınız.


Yani sadece ne olduğu, ne özelliklere sahip olduğunu bile bilmediğiniz sadece sizin kurgunuzla var kabulünüze dayalı, ki bu iddiadan sonsuz sayıda üretilebilir, evrenin her köşesinde hezeyanlarınızın izlerini niyeyse bizlerin arayıp kanıtlamasını beklediğiniz ki gerek bile yok, tanrınızın(tanrıların)neden olamayacağını kısaca açıkladım yukarda, kurgularla çocukça sorular soruyorsunuz.


Kısacası yokluk üstüne boş varsayımları bırakın, varlık üstüne konuşun.

Örneğin tanrınız canlı mı? Çünkü biliyorsunuz ademe ruhundan üfleyip canlandırdığını söyler. Canlılarda ruh var inancınıza göre. Bu durumda bu ruh tanrınızdan bir parça ve canlılığın temeli.Canlıyı cansızdan ayıran temel olay dininizce ruhtur. Tevrat okudunuz mu hiç? Çakma tevrat olan dininizin kökeni aslında en iyi ordan anlaşılır ama siz daha kuranı zor okuyorsunuz tevratı napcaksınız değil mi?

Bu tanrınız ruhundan üflerken bir parçayı, ruhu neresinde? Varlığının temel taşları nedir? Ademinki toprak, tanrınızınki nedir? Canlılık ortak noktamız dininize göre tanrıyla.


Dostum Shibumi;

Cennet cehennem konusunda sorun yaşıyor müslümanlar, cennet/cehennem henüz kurulmamış derken tanrılarının ademi ilk cennete koyduğu kısmını unutuyorlar.

Şimdilik saygımla gittim...

inferno
02-11-2014, 12:33
Isa Mesih'in öğretilerine kulak vermeyip, sahte bir peygambere uyduğunuzu bilseydiniz. ve bu sizin cehennemde yanmanıza sebep olsa bile Muhammedi sever miydiniz?

spartacus
02-11-2014, 14:14
İnanın,sizleri öfkelendirmek için değil,aklıma takıldığı için soruyorum.
Cehenneme gideceğinizi bilseniz,Turan dursunu yine sever miydiniz?

Sevmek nasıl bir duygu? Biz Turan Dursun'u hislerimizle değil düşünce ve fikirlerini okuyup, anlayarak, irdeleyerek sahipleniyoruz.

Bu nedenle cehenneme gidip, gitmemenin birilerini sevip, sevmemekle ilgisi ancak islami bir kafayla kurulabilir. Zira islam her tarafıyla öküz altı buzağıcı... Yetmezmiş gibi insanların zerre iradesi yok islama göre, oysa biz koyun değiliz, ne birilerinin ardından gitmekle cennet olur ne de cehennem, bunu koyunlar yapıyor, lider yardan aşağı atlıyor diğerleride peşine....

Sanırım 2000 yıl öncenin bu tür anlayışları artık insan için geçerli değil, doğru yolmuş, eğri yolmuş birileride de önde gider, gerisi ardından giderse olu bulurmuş vs bu tür masal anlayışları eskide kaldı. Bize doğru yolda lazım değil eğri yolda, bize yol olsun ister, o da bilimdir, bilimsel verilerdir, bilinçtir, irdelemektir. İrdelemek geçerli bir yol ve Turan Dursun'da bunu layıkıyla yapmış, irdelemiş...

Kısaca kişilerin esiri, kulu, kölesi ya da efendisi değiliz, bize fikirler ve düşünceleri yeterli...

balyapan
10-11-2014, 02:06
Sevgili balyapan,
İspat/kanıt olmadığı halde, "pembe patikli filin" var olduğu varsayımıyla,
/QUOTE]

Hayırdır ya,turan dursuncuların da pembe patikli fili var da ,bizim mi haberimiz yok:)

[QUOTE=ozgur_beyin;529773]sevgili balyapan bende seni kızdırmak yada hakaret etmek için söylemiyorum.
o harika beynine göre cehennem bu evrenin neresinde
bir nebuladamı bir galaksidemi yoksa bir gezegendemi?
nerde söyle .
allahın istiva ettiği arş nerde bunuda söyle?

Konumuzla alakasını anlayamadım ama.

Isa Mesih'in öğretilerine kulak vermeyip, sahte bir peygambere uyduğunuzu bilseydiniz. ve bu sizin cehennemde yanmanıza sebep olsa bile Muhammedi sever miydiniz?
Turan Dursuncuysanız,o safta durmanız lazım.Hristiyanların safına geçmemeniz lazım.

evrensel-insan
10-11-2014, 02:09
[QUOTE=Deist_tr;529787]Sevgili balyapan,
İspat/kanıt olmadığı halde, "pembe patikli filin" var olduğu varsayımıyla,
/QUOTE]

Hayırdır ya,turan dursuncuların da pembe patikli fili var da ,bizim mi haberimiz yok:)



Konumuzla alakasını anlayamadım ama.


Turan Dursuncuysanız,o safta durmanız lazım.Hristiyanların safına geçmemeniz lazım.

"Turan Dursun'cu" derken, ne demek istedigini aciklar misin?

Şüpheci Dinsiz
10-11-2014, 04:11
Sevgili balyapan,
Hayırdır ya,turan dursuncuların da pembe patikli fili var da ,bizim mi haberimiz yok:)

Soruyu, hedefini anlamadınız veya anlamamış gibi yapıyorsunuz.

Kapıyı çaldınız, açtım, dediniz ki "tebliğe geldim, cehennem var ama sen kabul etmiyorsun, ölünce zaten cehennemin olduğunu göreceksin, şimdiden soruyorum, cehennem olduğunu görseydin yine de Turan Dursun'u sever miydin?". Ben de dedim ki; "cehennem olduğunun kanıtı nedir?"

- Elinizde kanıt var mı, yoksa kendisini 1400 yıllık üfürüklere kaptırmış bir "kesin inançlı" mısınız?
- Böyle -tıpkı sizin gibi- elinde her kanıt olmayan, üfürüklere her kendisini kaptırmış, kafası dinle afyonlanmış "kesin inançlı" vatandaş kapımızı çalsın mı?
- Böyle -tıpkı sizin gibi- elinde her kanıt olmayan, üfürüklere her kendisini kaptırmış, kafası afyonlu "kesin inançlıların" iddialarını dikkate almalı mıyız?
- Tebliğde maksat nedir? Tebliğin hedefi olan kişinin aptal/bilgisiz olduğu fikri mi? Tebliğcinin daha akıllı/bilgili olduğu fikri mi? İçinde bulunduğunuz akıl, mantık, şuur, tarih, bilim, sosyoloji yitikliğine ortak edip sizi eleştirecek kimsenin kalmaması mı? Bir başka coğrafyada doğmuş olsaydınız, şimdi bir başka dinin tebliği içinde bulunacağınız gerçeğinin utancını azaltmak mı, üzerini örtmek mi, nedir?

Ne gerekçeyle tebliğ yapıyorsunuz? Elinizde kanıt var mı?
Cevabınız var mı?
Konuyu değiştirmeyin, ilgisiz cevaplar vermeyin. Kanıt varsa yazın, yoksa dürüst olun, yok yazın.

Kapımı çaldınız, açtım, zamanımı çalıyorsunuz, buna hakkınız yok, ya kanıt sunun, ya gidin ve asla aynı gerekçeyle kapımı çalmayın.

Sevgiler

Godsgift
10-11-2014, 05:26
İnanın,sizleri öfkelendirmek için değil,aklıma takıldığı için soruyorum.
Cehenneme gideceğinizi bilseniz,Turan dursunu yine sever miydiniz?

Sadece demogoji yapmak icin soru soruyorsunuz. Amaciniz ogrenmek falan da degil, hem soru hem de yorumlarinizda acikca goruluyor bu.

Neyse, Turan Dursun bizim peygamberimiz ya da Allah'imiz degil. Bizler, deist veya agnostik veya ateist olduysak Turan Dursun'u takip ettigimiz icin olmadik. Turan Dursun gibi daha nice degerli dusunurlerin goruslerini okuduk, uzerinde kafa patlattik.

Turan Dursun furbol takimi degil ki "olumune " onun taraftari olalim?

Bize gore cennet cehennem yok. Dolayisi ile hic bir yere gitmiyoruz.

Size gore zaten ebedi cehennemligiz. Siz de bizim cehenneme gidecegimizden ve orada Turan Dursunlarla beraber ebedi iskencelerden gececegimizi biliyorsunuz. O zaman ne kadar mantiksiz bir soru olmus bu !!!....

Son soz, Turan Dursun'un sahsini tanimadigimiz icin sahsen sevmemeiz soz konusu degil. Fikirlerini, goruslerini ve calismalarini ise cok cok onemsiyor, deger veriyoruz.

Neva
10-11-2014, 05:56
İnanın,sizleri öfkelendirmek için değil,aklıma takıldığı için soruyorum.
Cehenneme gideceğinizi bilseniz,Turan dursunu yine sever miydiniz?

Cehennem ne ola ki?
O kadar sordunuz baslik actiniz zaten cevap verdik. Simdi bunu Turan Dursun'u da dahil ederek versiyon farkiyla sormaya gerek var mi? Bayatlamadi mi hala cehennem senaryolariniz? Daha once de soylemistim baska baslikta size, inanclardan ornekleyerek, atese tapan insani, cehennemle korkutmak da ayrica bir komedidir. Ustelik sizin bir insani sevmek icin kriteriniz, burun farkiyla sizden onde giden dininiz midir? Bu Turan Dursun, olur, x olur, y, olur. Ne farkeder?

Dialectics
28-11-2014, 00:39
Akla ve vicdâna aykırı öğretileri sorgulanmadan kabûl edilmesi gereken şeyler olarak sunan -ayrıca benim gibi inanabilmek için yıllarını vermiş kişilere bütün yakarılarına karşın doğru yolu ısrarla(!) göstermeyen- bir tanrının cehennemine girmek zül değil erdemdir. Turan Dursun'u sevmeyi bırakmak şöyle dursun onunla birlikte cehenneme bile girerim.

Muazzam yorum. Şiir gibi.. Edebi şahsiyetinize saygılar..

Lep
03-03-2015, 02:47
Isa Mesih'in öğretilerine kulak vermeyip, sahte bir peygambere uyduğunuzu bilseydiniz. ve bu sizin cehennemde yanmanıza sebep olsa bile Muhammedi sever miydiniz?

Bi arkadaş aklıma geldi ))

''Yüzde 50 şansım var olum bi gün hristiyan olucam bi gün müslüman inşallah doğru günde doğru inanc içinde ölürüm'' diyordu )) İşin özünde kararsızlık vardı. muhtemelen bu soru arkadaşa sorulsa cehenneme gittiğinde nefret edeceği ne isa ne de muhammed yalnızca tanrı olurdu.
Zira birbiriyle alakasız ancak kendi içinde bir o kadar da tutarlı iki farklı yol tasarı bildirerek kafasını karıştırdıgı için büyük olasılıkla da psikolojik gelgitler içinde kararsızlıgından ötürü iki inanç içerisinde bocalıyıp duruyordu. Muhtemelen o Tanrıyı suçlardı.

Bi de böylesi var yani ))))

Neva
06-03-2015, 04:21
Arkadaslar, devamindaki mesajlar, yeni basliga tasinmistir.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=36725