PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kurtlar vadisi gerçeği

fatmanur10
16-02-2007, 13:02
KURTLAR VADİSİ GERÇEĞİ

Değerli arkadaşlar,dün çok üzüldüğüm bir olayla karşı karşıya kaldım.bunu sizinle paylaşmak istiyorum.bilmiyorum sitenin misyonunla ilgisi olmaya bilir ama.ben aklımdakilerini bütün her şeyiyle paylaşan bir ruha sahip olduğum için,bu konuyu da sizlere aktarmak istedim nacizane görüşlerim olarak.

Ben bir bayan olduğum halde,kurtlar vadisi hayranı bir insanım.bunu şu bab’da kesinlikle soylemiyorum.sadece erkeklere mi hitap ediyor o dizi diye.kesinlikle değil tabi ki.boyle anlaşılmasıda beklenmez zaten.ancak biraz daha sert bir tabiatı olduğu için.erkeğe hitap etmesi daha bir farklı oluyor boyle yapımların diye dusunuyorum.

Dun aksam cayımı aldım ve dızının başına geçtim,seyretmek için.bizim evde babam dahi seyretmez o diziyi.hatta bana soyler, “kızım sen erkek olmalıymıssın” der her defasında.ama seviyorum bu diziyi ne yapayım.her neyse,tam aksam keyfim yerınde, cayımı da aldım ki.maalesef diziyi şikayet etmişler.ve yapımcı firma, pananın yazıları geçti show tv de.uzuldum gercekten...içim cız etti.

Dizinin kapatılma nedeni arkadaslar,benim gorusume gore,kürt-türk meselesini hazmedemeyen bazı capulcu insanlar gibi geliyor bana.soyle ki; bu dizinin kurucusu malumunuz ki; Osman sınav,kişiliğine cok saygı duydugum bir adam.bu diziyi taa başından beri seyrettiğim için,kurtlar vadisinin misyonu olarak; gercekleri ön plana çıkarmayı planladığını haber özele soylemişti.inanır mısınız türk tarihine damgasını vurdu bu dizi.

Olayı biraz daha sadet yönüne getirmek istiyorum.kurtlar vadisinin bir cok şikayet yönü oldu.bunlar en populer oldugu zamanlarda bile yapıldı.en berbat sahnelerinden bile,polatın kafa kesme sahnesınde bile kapatılmayan bu dizi.pkk terorunu ele aldıgı bu yenı mısyonunun daha ılk bolumunde rtuk tarafından mecburi olarak banlanmak zorunda kalıyor.nedeni; ulkenin genc beyınlerıne kotu ornek oluyor muş? Peki guzel rtuk,kafa kesme sahnesinde bunu neden yapmadınız,diziyi devam ettirdiniz ki.simdi hangi sebeple kapatıyorsunuz.gosterilen neden bana biraz sacma geldi arkadaslar.sizlerinde goruslerını almak ıcın bu konuyu acmak ıstedım sizlere.

Kurtlar vadisi bir gercektir arkadaslar.bugun derin devlet karmasası yasanıyorsa bu ulkede.ve de bir polemik haline getirilmisse.bu mevzunun gerceklik payını kurtlar vadısı gozler onune serdi.butun karakterlerin bir gerceklik payı var.polatın bile bu ulkedeki gerceği varken,ve bu gercekte ulkeye en populer halde sinemaya aktarılıyorsa…kurtlar vadısı dizisi, dızıden daha cok,bir haber bülteni nitelıgı tasımakta olmuyor mu bu durumda. inanır mısınız! ben,,dizide cekılen sarjorlerı ınanın takıp bile *etmıyorum...benım takip ettiğim olayın haber boyutudur.yani ulkenın gercek vizyonuna olayı cuk dıye oturtmak ıcın seyrederım ben kurtlar vadısını.ancak bazı cevreler,belkı haklı oldugu nedenlerden dolayı…dızı bır mafya ornegı olusturuyor,dızıyı seyreden gencler ellerine silahı alıyor.peki kurtlar vadısı olmaz sa bu sorun cozulcek mi? Yanı kurtlar vadısı yayından kaldırılırsa.genclerımız sılahı bırakacaklar mı ? ben hic ınanmıyorum arkadaslar.bu ulkede hep bir seyler olmustur.bunun dızı yonu degıl daha cok gercekleri gosteren bır dızının birilerini rahatsız ettiği için yayından kaldırıldığı kanaatıne ınanıyorum.

Inana biliyor musunuz? Kafa kesılme sahnesınde kapatılmayan bir dızı.pkk terorunu yansıttıgı için dun aksam kapatılıyor.kim kapatıyor.soz de halkın oyları:gerekce ne: kotu ornek oluyor.bugun haberlerde tonlarca ıc kavga olaylarını gosteren haberler varken.bu ulkede kurtlar vadısı gıbı bır dızı neden kapatılıyor.mılletın gerceklerı ogrenmesı sadece sınema yoluyla engellenırse,peki diger bultenlere nasıl bir sınırlama getıreceksınız.silah diye bir kavramı sen sınemadan cıkarırsan,sınemanın kalbını cıkarmıs olursun.kaldı ki,bugun haberlerde cıkan olayların aynısını kurtlar vadısı ıslemısse,bunda suclu olan kurtlar vadısı ekıbı mı oluyor.o halde bu memleketı gunluk guneslık yapın.bizde eglenelım arkadaslar.yapın o halde bu ulkede hic bir sey olmayan.mutluluk tablosuna cevirin.becere biliyormusunuz keske becere bilseniz.o halde niye kavramsal olarak senınle ılgısı olmayan bir diziyle ugrasıyorsun ki; millet polatı mı ornek alıyor dersınız? Polat ne yaparsa bızde onu yapalım mantıgımıdır sızce.yoksaaa!!! *bu ulkenın degerlerine sahip cıkmayan ınsanların bozuk anlayısından dolayı.insanların turkıyenın yasamına lanet etmesı mıdır?

Yani olayın ozu su; bu ulkede aç ınsan sılahı elıne almak ıcın kurtlar vadısını ızlemek zorunda degıl.kahpelıgı yapcak adam her yerde kahpelıgını yapar.kurtulus savasını ızledıgımızde bu bir destandır dıye bıldıgımıze gore.gerceklerı bıze aktarmayı basaran mıllıyetcı bir Osman sınavın dızısınden ne ıstene bilir ki? Olay tam bir provokasyondur.ve haksızca gercekleri gostermek ıstemeyen bir medyaya sahıp oldugumuz bir kere daha ortaya cıktı.

Bes para etmeyen paparazı programları genclerımıze cok mu guzel ornek oluyor dersınız kı; her kanal da 10 larcası cırıt atıyor.bır dusunmek lazım.gercegı gormek ısteyen ınsan,kurtlar vadısını ızlemese.o gercekler ort pas mı edılmıs olcak insanların beynınden dersınız...hayır kesınlıkle.bugun pıyasada gerceklerı anlatan bır cok yazarın kıtabı var.o zaman bellı bir kota onlara da getırelım.ne guzel olur degıl mı? Paparazılerle dolduralım butun gundemımızı.amerıkanın sapkın ıdeolojısıne bır kez daha evet dıyelım.bu mudur yanı ?

Yanlıs mı dusunuyorum bılmıyorum arkadaslar.ıstersenız bıraz tartısalım bu konuyu
Saygılarımla-fatmanur

simonuniti
16-02-2007, 13:57
gecen hafta kurtlar vadisinin ilk bolumunu izlemistim,Polat alemdar
her zamankinden daha fazla kaslarini catmisti,sesi biraz daha toktu
kana susamis bir yaratik gibi aynen.Kafasi oldurmekten baska bir seye
calismayan hayatindaki tek amacin sirret oldugunu gozlerimle sahit olunca
uzuldum,,

gercekten ulkemiz adina bu dizinin yayindan kaldirilmasi bizim icin
hayirli olmustur.Ortaokullardaki cocuklarda bile bu etkiyi kolayca
gorebiliyordum malesef...

Pkk sorunu boyle sacma dizilerde mi cozulmeli yoksa kurt kardeslerimizle
oturup senin derdin ne kardesim diye konusmak mi daha dogru olur.Biraz daha
insani olalim ve bakin o zaman Pkk gibi (bana gore Polat in kafasindan farki yok)
orgutler cikiyor mu?

Biraz daha sagduyulu ve bu tur dizilerin ulkemizi karanliga giturecegini unutayalim,
nitekim aramiza kin,nefret koymaktadir.

saygilar

tewderi
16-02-2007, 14:36
Pkk çevirecekse gitsin dağdaki çatışmaları çevirsin doğu ve güney doğuyu çevirmesin..

mitch
16-02-2007, 14:47
bencede simonuniti doğru söylemiş hayatımız şavaşlarlamı geçecek devamlı güç kaybediyoruz bunları göremiyormusunuz herşeyle başa çıkmanın bir formulü vardır ama bu akılcı formuldür
bu savaşta yakınlarını kaybetmiş biri olarak şunları söyleyebilirimki bu gibi yayınlar bizleri dahada fazla kinlendirir ama sağlıklı düşünemeyiz netekim örneğini okullarda yaşıyoruz kurtlar vadisi bıçakları kurtlar vadisi gaz tabancaları peynir ekmek gibi satılıyor zararı gene bizlere bizim çocuklarımıza oluyor

sayın fatmanur kardeşim osman sınavın kişiliğine saygı duyuyorum diyorsun biyografisini de yazsaydın senin kadar bizde tanımış olurduk bir zamanlar ekranlarda kemal sunal furyası vardı inan ismini hatırlamadım birden aklıma salako kelimesi geldi ve googlede arattım isminide öyle hatırladım faydası ne oldu o jenerasyon büyüğünü küçüğünü tanımaz asi terbiyesiz oldu şimdide asi katil mi olsun ama diğer taraftan bu filmleri yapanlar sadece ceplerini doldururlar bizler vatan sever değilmiyiz esas oyuncular biziz onlar sadece ateşi maşayla karıştırır biz yanar kül oluruz

medyaya bak kötü ne varsa halka pompalarlar ama bir çözüm getirmezler şubat 18 akşamı aynı konuda birkanal olayın gerçek kahramanı olan komutanımızın bizzat kendisiyle röpörtaj yapmış olayı anlatıyor ölen 400 pkk lının resmini çekmek için medyadan bir zat olay yerine geldiğinde o koskoca yürekli komutana ki oralarda canını vermek için aç susuz dere tepe kendini vatan evlatlarıyla beraber bu vatanı savunurken biz sıcak evlerimizde hiç birşeyden habersiz eğleniyorduk  ona emir verir gibi ölüleri bir araya toplayın resmini çekeyim diyor neden. çünki halk 400 ölüyü bir arada görmezse inanmazmış baksana halkı ne kadar tanıyorlar medyanın halka güveni yok ama kalkla askerin ilişkisinden hiç haberleri yok halkımız haala o büyük komutan mustafa kemal atatürkün kurduğu orduya inanır güvenir bu günlerinide ona borçlu olduğunu bilir.

osman sınav bunun kaçta kaçını yapmıştır bizler neden gerçeklere önem vermeyiz neden hayalleri ön plana çıkarırız bence gerçekleri oku seyret birinsan ne kadar bilirse o kadar insandır insanlar birbirlerini öldürmekle iyi birşey yapmış olmaz unutma bir gün sıra sanada gelebilir herşeyi beyinimizle çözmeliyiz sorun kaynağından kurutulmalıdır bizde sorun çözülmek için çalışılmaz rant sağlamak için çözülmez kırdıysam kusura bakma ama ne yazıkki gerçekler böyle saygılar.