PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hosgeldin

vartor
17-02-2007, 04:37
Hosgeldin byspy, yildirim gibi yetistin
Simdi Dilaver'le konusuyordum senin de guruba katilma istegini soyledi, hemen aliyoruz.
* *Simdilik TD sitesinin ana sayfasindaki biliyor muydunuz? altindakileri tercumeye basladik,
*Sen hemen (Kıble, önceleri Kabe iken, hicretten sonra Yahudileri çekebilmek için onların kutsal kenti Kudüs'e çevrildiğini, ancak Yahudilerin bu değişiklik nedeniyle alay etmesinden dolayı, kıblenin tekrar Kabe'ye çevrildiğini.) konusuna baslayabilirsin.
*Daha merhaba demeden ise suruyoruz seni ama cabuk ilerleyip Turkiye disina hitap etmek esas gayemiz.

byspy
17-02-2007, 05:05
olmuş bill vartor abii

dilaver
17-02-2007, 10:50
simonuniti de grubunuzun yeni üyesidir, kendisine başarılar diliyorum.

* * *saygılarımla

simonuniti
17-02-2007, 10:53
sagol dilaver abi...

simonuniti
17-02-2007, 11:00
yalniz vartor abi soyle bir durum var.Bir takim sebeplerden dolayi fazla
free time yok bende.biraz esnek olursa benim icin iyi olur.ama merak etme
gerekli ozveriyi sagliycam...

saygilar

vartor
18-02-2007, 00:22
Simonuniti, ana sayfadaki biliyor muydunuz? kolonunda Muhammed'in sünnet olduğuna dair sağlam İslami kaynakların olmadığını. konusunu tercumeye baslayabilir misin?
* Ne kadar muhlet istedigini sen soyle, konuya bir goz at ve kac gunde yapabilecegini bir zahmat bana bildir.
* * * Butun guruba iyi calismalar ve sevgiler.

simonuniti
18-02-2007, 00:33
tamamdir,yarin pazar *buyuk ihtimalle *baslarim,pazartesi sana ulastirrim.

hadin kolay gelsin.

vartor
18-02-2007, 00:53
Yaw simdiden gurur duyuyorum bu ekiple, hepiniz de zehir gibisiniz.

vartor
18-02-2007, 21:02
Degerli arkadaslar, gurubumuza antimuhammedin de katildigini sevincle bildiririm. Bu gidisle bize tercume dayanmayacak gibi. Tekrar hepinize basarilar.

simonuniti
19-02-2007, 19:07
antimuhammed hosgeldin basarilar.

vartor
25-02-2007, 03:38
Degerli dostlarim, aramiza kragan'in da katildigini sevincle bildirir, gurubumuz adina kendisine hos geldin derim.

simonuniti
25-02-2007, 16:48
kragan usta hos geldin

ravachol
25-02-2007, 21:00
öncelikle hoşbulduk, *odtü havacılık müh 3. sınıf öğrencisiyim, yaklaşık on sendir ingilizceyle iç içeyim *bi katkım olabilir diye düşünüyorum. sitedeki aktif arkadaşların çalışmalarını dışarıdan takip etmek yerine onlara dahil olmak, bu ülkenin aydınlanması hususunda dışarıdan yakınmak yerine çorbada çok da az olsa bi miktar tuzumun olmasını istedim. vartor ve simonuniti adına tüm arkadaşlara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.
kendimce bi konuya başlamak istemiyorum. hepimize iyi çalışmalar

ravachol
25-02-2007, 21:00
öncelikle hoşbulduk, *yaklaşık on senedir ingilizceyle iç içeyim *bi katkım olabilir diye düşünüyorum. sitedeki aktif arkadaşların çalışmalarını dışarıdan takip etmek yerine onlara dahil olmak, bu ülkenin aydınlanması hususunda dışarıdan yakınmak yerine çorbada çok da az olsa bi miktar tuzumun olmasını istedim. vartor ve simonuniti adına tüm arkadaşlara misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim.
kendimce bi konuya başlamak istemiyorum. hepimize iyi çalışmalar

dilaver
01-03-2007, 14:26
teotihuacan isimli üyemiz de grubumuzun üyesi olmuştur. Kısıtlı zamanı olmakla birlikte kendisi bize destek verecektir. Hoşgeldin der iyi çalışmalar dilerim.

teotihuacan
01-03-2007, 16:24
teşekkürler dilaver, hoşbulduk ve herkese merhaba

elimden geldiği ve vakit bulabildiğim kadar yardımcı olmaya çalışacağım. umarım bilgim güzel birşeyler çıkartmaya yeterli olur.

vartor
01-03-2007, 17:02
Aramiza hos geldin teotihuacan.
* *Degerli zamanindan bize de ayirabilecegin icin mutluyum. Hep birlikte, daha da guclu olacak ve bir gun sesimizi diger ulkelerdeki ateistlere duyurabilecegiz.

simonuniti
01-03-2007, 17:20
teotihuacan usta hosgeldin aramiza

iyi calismalar

dilaver
04-03-2007, 14:40
larra adlı üyemizin de aramıza katıldıgını müjdelemek istiyorum. Kendisine hoşgeldin diyor ve iyi çalışmalar diliyorum.

* * * *http://www.atheism.ru/library/Bahr_1.phtml

* *Vartor kendisi yukarıdaki metni tercüme ediyor. İngilizceden Türkçe tercümeler yapacak . Bu arada bir de Rusça bilenimiz oldu.

* * * * *saygılarımla

simonuniti
04-03-2007, 15:07
Larrra hosgeldin,iyi calismalar.

Bu arada Vartor abi sana Ozel Mesaj attim.Bi bak ona.tercume ile ilgili

saygilar

vartor
04-03-2007, 20:16
Sevgili dostlarim, aramiza burlap isimli yeni bir uye daha katildi, lara ve burlap'a hosgeldiniz der, gittikce guclenen gurubumuzun, herbirinizin katkisiyla daha da etkili calismalar yapabildigini sevinc ve gururla gormekteyim. Hepimize basarilar,,,,

larra
05-03-2007, 06:41
Sevgili

dilaver,
simonuniti,
vartor

Tesekkur ederim. Tercumeyi bi kac gun icinde ozel mesaj olarak atacagim.
http://www.atheism.ru sitesinin adminleriyle baglanti kurmak gerekiyorsa kurayim..

Saygilar

dilaver
05-03-2007, 14:05
sevgili larra

* *biten tercümenizi bu ana başlıkta yer alan tercümeler başlıgına asarsanız ya da başka bir başlık açarsanız daha iyi olur. Böylece gruptaki tüm arkadaşların degerlendirmesine açık olur. Daha sonra sizin yaptıgınız kısmı site içinde genel kullanıma açık yeni bir bölüme asarak herkesin kullanımına sunabiliriz.

* * Gene sizce degerli olabilecek , herkesin faydalanmasının dogru oldugunu düşündügünüz ingilizce metinler varsa bunları da önerebir ve buraya asabilirsiniz.

* * *atheism.ru sitesi agırlıklı olarak rusça üzerine herhalde. Gene de link alabilirseniz, veri transferi imkanları yaratabilirseniz bize faydası olur kanaatindeyim. Bu siteye sitemizi temsilen bir yazı yazabilir TD sitesinin tanıtımını saglayabilir, bizle baglantıda olmalarını gerçekleştirebilirsiniz. Onların tepkilerini de bizimle paylaşabilirsiniz.

* * *Sovyet devleti altında din politikasının ve uygulamalarının bir tarihçesini ve gelişimini ögrenerek bizim bilgilenmemizi saglayabilirsiniz. Bu konu oldukça çarpıtılan ve bilinmeyen bir şey. Sovyetlerin dine ve kiliseye karşı uygulamaları nasıldı, yanlışları var mıydı. Uzun süren sovyet iktidarı altında gelişim ateistlerden yana mı oldu, dinden yana mı. *Bu konuda birinci elden bilgi verebilir ya da var olan araştırmaları tavsiye edebilirlerse bizlerin cehaletini gidermeye yardımı olur sanırım.

* * *Aslında sovyetlerle ilgili o kadar çok karanlık ve çarpıtılan şey var ki bir yerden sizin buna el atıp , agırlıklı olarak din ile ilgili bilgileri bizlere taşımanız çok faydalı olur düşüncesindeyim.

05-03-2007, 14:16
Sevgili Vartor,

Hoşbulduk. Çeviri yapmaya hazırım. Anasayfada herhalde hala çevirisine başlanmamış metinler var.

Sağlıcakla...