PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolu Partisi bir umut olabilir mi?

Dialectics
01-12-2014, 09:44
Emine Ülker Tarhan'ın kurduğu Anadolu Partisi dün Kurucular Kongresini gerçekleştirdi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde yayınlanan SONAR anketinde Anadolu Partisi %8 civarında oy almıştı.

Emine Ülker Tarhan'ın kongrede söylediklerinden alıntılayacak olursak:

"Ülkemiz kritik bir eşikteyken kurduk Anadolu Partisi'ni. Halkın umutsuzluğu had safhadayken. Çünkü seçim yapılsa da sonuç hiç değişmeyecek gibi hissediyorlar artık. Son seçime baktığımızda tıpış tıpış söylemine nasıl karşılık verdiğini gördük. Bu sonuç sadece AKP ile açıklanamaz. Toplumsal muhalefet var ancak siyasal muhalefetten fayda yok. Gezi'yi hatırlayın. Partisi yoktu. Hatırlayın AKP'nin baskılarına karşı vicdanı olan her kesimden insan sokaklardaydı. O gün korku duvarlarını yıktılar. Sonuç aldılar mı aldılar. Oraya Topçu Kışlası yapılamadı. Ama siyasal muhalefet bunu başaramadı. Haftalık grup toplantılarına sıkışıp, iktidarı besledi. Kim istemez böyle muhalefeti. İnsanlar bir çıkış arıyor. İşte bir çıkış yolu bulma arayışından doğdu Anadolu Partisi. Türkiye'nin sürüklendiği uçurumun farkındalar. Bunu gidermek, geleceği yeniden inşa etmek için onların talebiyle doğdu Anadolu Partisi. İktidar ve muhalefetin birlikte büyüttüğü kabusu defetmek için. Yüzyıllardır bu ülkenin hırpalandığını gördükleri her anda bu erkekler ve kadınlar, gençler onu canlı tutma cesareti bulmuşlardı. Yine buldular. işte bu yüzden buradayız."

"Birilerinin bir şey yapması gerekiyordu. Bu da sadece siyasi bir örgütlenme ile mümkündü. Tek tek yakılan ateşler, çiseleyen bir yağmura bile dayanamaz. Oysa yangına dönüşen bir halk ateşini söndürmeye okyanuslar yetmez. Bakın bakın Anadolu’nun gençlerine, o ateşi göreceksiniz. Önümüze çıkacak engellerin farkındaydık. medyanın kapılarını kapatacağını biliyorduk ama fark etmezdi. Bakmayın kenardan eleştirenlere, onlar için doğru yapılan her hareket yanlıştır. Hele halkın çocukları bir şey yapmaya görsün hemen parmak sallamaya kalkışırlar. Anadolu'nun gücüne, halkın enerjisine güvenmeyenler, dün de böyle demişlerdi, bugün de. 1919 yılında umutsuz bir imparatorlukta, işgale boyun eğmeyen Mustafa Kemal'e Refik Halit şöyle yazmış:

'Anadolu’da bir patırtı, bir gürültü, kongreler, beyannameler filan.... Sanki bir şey yapabilecekler... Blöf yapmanın sırası mı şimdi? Hangi teşkilatın, ne gücün var? Bu ne hayal! Kuzum Mustafa sen deli misin?'

Sonuç o deli dediği adam Kurtuluş Savaşını kazanıp Cumhuriyet'i kurmuştur. Zübeyde ananın oğlu ufkun ötesini görmüş, kimin ufkunun dolduğunu da göstermiştir. Anlattığım hikaye bir karşılaştırma değil asla ama açık bir öykünme."

"Yaptığımız şeye, buna ne derseniz diyin, politik değişim arzusu, meydan okumak, ne derseniz diyin. Bakın arkadaşlar, sevgili kardeşlerim, dünyadaki başka hiçbir şey... hiçbir ordu, hiçbir güç... Zamanı gelen bir düşünceden daha güçlü olamaz... Zamanı gelen o düşüncedir Anadolu Partisi. Gücünü zamanın ruhundan alır. Diyelim ki, hayal görüyoruz, diyelim ki hayal ediyoruz. Söyler misiniz bunu yapmamıza hangi güç engel olabilir. Heyecanımızı kim zapt edebilir. Burayı asla zapt edemezler. Çünkü burada Anadolu var burada Cumhuriyet var. Ve buradan ilan ediyorum ki, burada hiçbir şey sıradan olmayacaktır. Bize soruyorlar; 'neye güveniyorsunuz, ne yapabilirsiniz' diye… Hala göremiyorlar, hala duyamıyorlar, hala anlayamıyorlar… Anadolu’nun, Cumhuriyetin kızlarına-oğullarına, bize ‘tıpış tıpış’ değil, sevgiyle, coşkuyla koşan milyonlara güveniyoruz. Eşitlik, adalet, kardeşlik ve özgürlük yeniden hatırlansın istiyoruz. .Sömürüsüz bir toplum istiyoruz. Anadolu Partisi'nin çizgisi birleştirmektir. Ayrışarak küçülen bir Türkiye’de değil, birleşerek büyüyen bir Türkiye’de iktidar olmak temel hedefimiz. Bizim kuruluşumuz yeni bir halk hareketi, Anadolu kongresiyle işte tam buradan başlıyor."

Henüz çalışan bir web siteleri yok, dolayısı ile parti tüzüğüne erişemiyoruz. İletişim için verdikleri mail adresi dahi bir gmail hesabı. Belli ki imkânsızlıklarla çıkıyorlar ortaya. Merak ettiğim ne kadar medya desteği görecekleri?

Ne dersiniz? Bir umut olabilir mi? Yoksa oyları bölüp başkalarının ekmeğine yağ sürme durumu söz konusu olabilir mi?

Neva
01-12-2014, 11:45
Umut olur/olmaz bilinmez ama, oy'lar bolunsun diye kurulmus olabilir.

Dialectics
01-12-2014, 12:44
Umut olur/olmaz bilinmez ama, oy'lar bolunsun diye kurulmus olabilir.

İşin doğrusu oylar bölünmesin diye de gidip gidip mecburiyetten, içimize sine sine oy verememekten de usandık gayri. Nasıl bir demokratik temsil sistemi ise bu da...

Anti
04-12-2014, 23:44
Umut olur/olmaz bilinmez ama, oy'lar bolunsun diye kurulmus olabilir.O zaman AKP önümüze başkanlık sistemini dayattığında da itiraz etmeyelim. Hem böylece oylar da bölünmemiş olur. Ama muhtemelen siz başkanlık sistemine de karşısınızdır, oylar bölünmesin diyenlerin tamamına yakınının da karşı olduğu gibi...

upuaut
05-12-2014, 02:43
Arkadaşlar, aşağıdaki deklarasyondan sonra fazla söze gerek var mı?

http://www.odatv.com/images/2014_11/2014_11_30/iktidarla-muhalefet-arasinda-gizli-mutabakat-var-bu-maskeli-baloyu-bitirecegiz-3011141200_m.jpg (http://www.odatv.com/n.php?n=iktidarla-muhalefet-arasinda-gizli-mutabakat-var-bu-maskeli-baloyu-bitirecegiz-3011141200)

CHP hakkında söylenebilecek söze gerek yok. Çünkü geçmişi CHP'nin ne olduğunu bize fazlasıyla anlatıyor. Aynı şekilde, AKP ve onun koltuk değneği olan MHP'nin de ne olduğunu anlatmamıza gerek yok!
O halde, bu maskeli balonun sona ermesinin vakti geldi ve hatta geçti bile!

Neva
05-12-2014, 03:59
O zaman AKP önümüze başkanlık sistemini dayattığında da itiraz etmeyelim. Hem böylece oylar da bölünmemiş olur. Ama muhtemelen siz başkanlık sistemine de karşısınızdır, oylar bölünmesin diyenlerin tamamına yakınının da karşı olduğu gibi...

Sayin Anti, edin tabi ki, bunda bir beis yok, en dogal hakkiniz.

Sadece kisisel fikrimi belirttim dikkat ederseniz. Cumhuriyet tarihinde, bunun benzeri ornekleri de goruldugu icin..

http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Anadolu_Partisi

Diger cumleleriniz, benim adima dusunup yaptiginiz yorumlar oldugu icin, dikkate almiyorum.

Dialectics
05-12-2014, 09:09
Kâinatta pendulum ilkesinden bahsedilir. Herşey salınır. Yükselir ve düşer. AKP zirveyi görmüştür ve artık düşüşe geçmiştir.

Normal şartlarda adı demokrasi olan hiçbir yönetim sisteminde bu kadar yolsuzluğa bulaşan, hukuksuz icraatlara imza atan, çarpık ilişkileri ayyuka çıkan hiç bir hükümet ayakta kalamazdı. İstifa ederlerdi. Ancak bunlar direndiler, inat ettiler. Terazinin ayarını bozmak da denemez buna. Darmadağın olmuş, parçalanmış teraziyi eciş bücüş birleştirip onla hala bakkallık yapmaya çalışmaya devam ediyorlar denebilir belki. Ancak bu şekilde gitmez, gidemez kanımca.

Yani ben her şeye rağmen, giderek kararmaya devam eden ufuğa rağmen, umutluyum. Aydınlanmanın kaçınılmaz olduğuna inanıyorum ve bu bağlamda E.Ü. Tarhan'ın şu ifadesini çok manidar buldum: "Bakın arkadaşlar, sevgili kardeşlerim, dünyadaki başka hiçbir şey... hiçbir ordu, hiçbir güç... Zamanı gelen bir düşünceden daha güçlü olamaz... Zamanı gelen o düşüncedir Anadolu Partisi. Gücünü zamanın ruhundan alır." Zamanın ruhu eninde sonunda yozlaşmışlığı yıkacaktır diye düşünüyorum ve de hissediyorum.

Belki de CHP'nin de tarihin sayfalarına gömülme zamanı gelmiştir. 12 yıldır ibret olacak şekilde dönüşen Türkiye'de hiçbir kıpırdanma, silkinme yaratamayan, muhalefetçilik oynayan, kimlik kargaşasına düşen CHP bence umut saçmıyor. Hele hele Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra genel başkan yardımcısı Muharrem İnce'nin çıkıp da "E. İhsanoğlu'nun adaylığını tv'lerden öğrendim" diye açıklama yapması bir skandaldır. Demek ki tepeden inme, birilerinin emirleri doğrultusunda bir aday gösterildi. İki seçim yenilgisine rağmen hala koltuğunu bırakmayı düşünmeyen Kılıçdaroğlu da koltuk sevdalılığı endeksinde RTE'den çok geride değil gibi görünüyor. Kılıçdaroğlu'nun tek umudu o "zamanın ruhunun" kendiliğinden ona iktidarı sunması umudu...

Geçenlerde sanırım buralarda bir arkadaş bir video paylaşmıştı, Genç Bakış programından. "İddiaya göre CHP ve MHP, Cemaatten aldıkları direktifler ile hareket ediyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde denmiş ki bunlara "Öyle bir aday çıkarın ki RTE C.başkanı seçilsin, böylece ondan boşalan başbakanlığa zayıf biri geçer de siz de bir dahaki seçime koalisyonla hükümete girersiniz. Zaten başka türlü de olmaz" şeklinde bir muhabbet vardı.

Bu bağlamda iktidar-muhalefet işbirliği iddiası da doğru olabilir.

Kanımca bu mevcut muhalefet partilerinin de tarihe gömülerek, yerlerine daha şeffaf, bugünün zorba ve yozlaşmış düzenine antitez, kutuplaştırıcı değil birleştirici, çıkarcı değil paylaşımcı, beyin yıkayıcı değil aydınlatan bir hareketin zamanı çoktan gelmiştir...

Olimpiyat
05-12-2014, 11:22
AKP, liderleri hayatta iken düşmez.

Çünkü, her an her sonuca müdahale edebilecek en azından nötrleştirebilecek güçleri var.
Basının çoğunu ele geçirdikleri için de, kendi tabanlarını istedikleri gibi manipüle edebiliyorlar.

Düşünün yüzyılın hırsızlık soygunu oldu, artık bakanlar bile doğrudan inkar edecek yüzü bulamıyorlar, ama AKP tabanına sorulduğunda, batının komplosu diyebiliyor. Durumun az çok farkında olanlar da, çalıyorlar ama çalışıyorlar, biraz da bizimkiler çalsın diyebiliyor.

Yani, AKP kilit kurumları elinde bulundurduğu için asla ciddi düşüş yaşamaz. Yaşasa da yaşamaz. Yani, manipüle edip kontrolü eline geçirir.

Bunu söylemek istemiyorum ama AKP yi doğrudan indirecek tek şey, ciddi bir savaş ve onun sonucu oluşacak kıtlık ve düşük yaşam standardı.

Olimpiyat
05-12-2014, 14:20
Hırsızlık soygunu ne ya :)

Türkçem iyice elden gitmiş.

Anti
06-12-2014, 00:39
Sayin Anti, edin tabi ki, bunda bir beis yok, en dogal hakkiniz.

Sadece kisisel fikrimi belirttim dikkat ederseniz. Cumhuriyet tarihinde, bunun benzeri ornekleri de goruldugu icin..

http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCy%C3%BCk_Anadolu_Partisi

Diger cumleleriniz, benim adima dusunup yaptiginiz yorumlar oldugu icin, dikkate almiyorum.İyi de, BANAP herhangi bir siyasi partinin iç çekişmelerinden doğan bir parti mi?
Anlıyorum, Türk Siyasal Hayatı siyasi partiler mezarlığıdır demek istiyorsunuz, ve buna ben de katılıyorum.
Ancak...
CHP içerisinde, özellikle Ergenekon süreci ile başgösteren bir "ulusalcı-sosyal demokrat" ayrışması var; bunu kimse inkar edemez.
Ve bugün sosyal demokrat kimseler, cemaatlerle, partinin bugüne kadar siyasi arenada kavga verdiği çevrelerle işbirliği yaparak ortaya hiç de alışık olmadığımız bir CHP portresi çıkartıyorlar.
Anadolu Partisi de buna itirazı olanların, bu birliktelikleri kabul etmeyenlerin başlatmış olduğu bir yenilik hareketidir.
Bunu neden millîciler yaptı da sosyal demokratlar yapamadı; orası tartışılır.
Ulusalcılardan haz etmezler ama SHP örneğinde olduğu gibi yeni bir parti de kuramazlar.
Ben, CHP ismi üzerinden oy toplarız düşüncesinde olan insanlara oy verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Konunun özünden sapmayalım ve tek cümle ile özet geçelim: "Anadolu Partisi, CHP içerisindeki ayrışımın bir sonucu olarak kurulmuştur ve misyonu da Ergenekon kisvesi altında tarumar edilmek istenen bir kitlenin halka kendini sıfırdan anlatma arzusudur."

kartopu
07-12-2014, 10:46
AKP son oyunlarını oynuyor.
Türkiye de AKP den rahatsız olan kitlelerde AKP hiç bir şekilde gitmeyecek korkusu hakim, bunlar genelde aktif siyaset yapanlardır. Muhalefet hareketinde bir umutsuzluk kaplamış gönülleri .Evet UMUT bitti mi yaşamda bitmiştir o zaman niçin yaşamaktayız .

Unutmayın bu ülkede gezi olayları denilen bir kalkışma yaşandı bu olaylar hem iktidar partisini korkuttu hem muhalefet partilerinin planlarını değiştirdi gezi olayları bir çok zıt görüşü bir meydanda topladı bir çok insanı bir sofraya oturttu.

Bu olaylar küçümsenemeyecek derecede bu ülke insanlarında iz bıraktı arkasından 17- 25 aralık oporosyanları ile bir koğalisyon bozuldu bu koğalisyon değilmi idi AKP denilen çatıyı oluşturan. İş adamları bile artık bu ülkede ne sermayenin güveni var ne insan hayatının demeye baladı bu ülke yöneticilerini uluslar arası kuruluşlara şikayet etmeye başladı .Bu iş adamları değimiydi 2011 de bu hükümet krizi çok güzel yönetti diyenler.

AKP artık içinden çatlayacak çünkü kendi içinde bir suçlu bulması gerekiyor yolsuzluk hukuksuzluk foturalarını birilerine kasmeli gelmekte olduğu sonu yeni bir başlangıç için toluma lanse etmelidir .Yeni bir döneme girdiğini kendileri bile söylüyorlar daha baskıcı daha anti demokratik bir dönem AKP artık 12 eylül dönemi ile kıyaslanmaya başladı AKP karşısında 12 eylül dönemi daha masum denmeye başladı suçları sorgulanan bir hareketin ömrü tükenmiştir.

Elbette AKP gibi bir yapılanma normal yollarla bu mekanları terk etmeyecek çünkü onlar sitemi değiştirmek isteyen idolojilere sahip örgütler ama unutulmasın bütün AKP liler bu idolojinin mensubu değil onlardan da sisteme bağlı çok büyük çoğunluk var.

Türkiye de siyaset yapan bütün muhalefet AKP nin bu mekanı terk etmesi için çaba harcıyor sürekli yeni örgütlenmeler yeni staretejiler üretmektedir.
İşte birleşik Haziran hareketi bu yeni örgütlenmeler içindedir işte anti kapitalist Müslümanlar yeni örgütlenmelerdir.
Umutsuz olmayalım AKP son oyunlarını oynuyor.

prometheZEus
25-12-2014, 03:03
Kesinlikle hiçbir şansı yok.Seçimler de 0.00 lı bir sonuçla hüsrana uğrayacak..

Aborjin
25-12-2014, 11:55
%10 barajı kalkmadan hiçbir parti işe yaramaz. Hatta öyle ki particilik hiçbir zaman kurtuluş olamaz.

"Oy vermek işe yarasaydı yasaklanırdı." Emma Goldman

Friedrich
25-12-2014, 17:12
Chp çok küçücükte olsa bölünecek ama sonu türkiye değişim haraketi gibi olur düşüncesindeyim %00.. larda olur sonu.

Anti
27-12-2014, 14:37
Seçime altı ay kala hiçbir parti rüzgâr yaratamadı.
Bu da demek oluyor ki mecliste temsil edilen siyasi partilerle yola devam edeceğiz.
Tek değişiklik eğer HDP seçime parti olarak katılır ve baraj altında kalır ise gerçekleşir.
Bu da AKP'nin meclisteki temsiliyetini büyük oranda artırır.

Selmet
27-12-2014, 14:53
"tecavuz kacinilmaz olmussa birakin zevkini cikarin" diye bir deyimimiz var.. suanki durumumuzu en iyi bu deyim ozetliyor. zevkini almaya bAkalim. akepe tam bir klasik turkiye partisi. bu tecavuzden bebek olacak maalesef.

SeKaNg6
27-12-2014, 16:56
Bize ülkeyi terk etmek düşer...

bursali68
29-12-2014, 00:58
Merhaba,

CHP içerisinden ayrılarak yeni bir parti kurmak...Bölünmek olarak nitelenebilir, AKP nin ekmeğine yağ sürmek olarak nitelenebilir ...v.s....v.s...Her eleştirinin kendine göre haklı nedenleri vardır...

Ancak " demokratik " olduğunu iddia eden bir patinin demokratik olduğunu, lider sultasını eleştiren bir partinin " lider sultasından " bağımsız olduğunu kanıtlaması gerekirdi....

Herşeyden önemlisi siyasi başarı gayet net olarak ya seöimi kazanmak veya iktidarı zora sokacak sandalye sayısı kazanmaktır ki kaç seçimdir zaten bu olmuyor...Bu anlamda şu anki CHP zaten AKP nin ekmeğine yağ sürüyor...Bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Yerel yönetim seçimlerinde, referandumlarda defalarca gördük yaşadık...Yani yeni bir partinin kurulması, bundan daha kötü bir sonuç çıkartmayacaktır diye düşünüyorum...

Partilerde ki bu patilere CHP de dahil, KEMİKLEŞMİŞ delegeler ve KOLTUĞA sıkı sıkıya bağlı il ve ilçe yönetimleri olduktan sonra parti yönetimlerinin radikal bir şekilde değişmesi mümkün değildir....O partilerin içerisindeki vekillerin de itirazları sadece önlerindeki kalın duvarlarda yankılanır, o duvarları aşamaz...O zaman ne yapmak gerek...Ya parti yönetiminin suyuna gideceksiniz, ya ayrılıp kabuğunuza çekileceksiniz veya ayrılıp insanları bilinçlendirmeyi hedef alacaksınız ki buradaki durumun ben " insanların silkinerek kendilerine gelmelerini sağlamak, bilinçlendirmek " olduğunu düşünüyorum...Tutar-tutmaz ayrı bir konu benim için...

Sağlıcakla kalınız...

Dialectics
30-01-2015, 23:11
Anadolu partisinin mutlaka %10u geçmesi lâzım... CHP'ye tepki oylarını çekecek de, başka kimden oy toplayacak ancak onu tam bilemiyorum...

kartopu
31-01-2015, 10:53
Bence Anadolu Partisi bir rüzgar yaratmamıştır Emine Ülker Tarhan a yazık olacak halbuki bilgisi karizmatik duruşu ile çok şeyler değiştirebilirdi.

İsterim ki atıl kalmasın uzun vadeli programla kalıcı olsun sadece seçimlere yönelik siyasetçi olmasın.

Bana göre CHP içinde kalsa idi bu dönemden sonra daha başarılı politika yapma şansı vardı. CHP içinde Kılıçtaroğlu sorgulanmaya başlamıştı CHP topluluğu gelen seçimleri Kemal bey için son şans olarak görecek gibi geliyor bana.

Bunun dışında belki seçimler Türkiye de bir çok değişimde başlangıcı olacak Türkiyede büyük bir ekonomik kriz beklentisi var bu ekonomik krizin siyasi krize dönüşmesi büyük olasılık. Seçim sonuçlarından ben bir değişiklik beklemiyorum asıl balon seçimlerden sonra patlayacak. Bu iktidar bu güne getiren çemaatın kadroları bu partiye uluslar arası desteği cemaat sağladı bu kadrolar devletten tasviye ediliyor ve iktidar aslında kendi ayağına kurşun sıkıyor.

Bu iktidarın (bence iktidar değil tek kişilik yönetim) bu güne kadar krizleri iyi yönetti ama artık yönetemiyor sürekli baskı artıyor bu baskı en alt birimlere inecek gibi görünüyor ve bundan sonra seçimde artık normal yollarla olmayacak Tayip beyin istediği parti istediği kişi seçimlere katılacak ve seçime katılım oranı oldukça düşecek. Belki türkiye bir çok uluslar arası kuruluşlardan atılacak. Türkiyeden sermaye çıkacak enflasyon beklentisi hakim.

İşte bunlar hep Tayip bey ve ailesi için yapılacak yeni dönem hepimiz için çok karanlık.

Vefik Sami
31-01-2015, 19:09
Türk seçmeni üzerinde tv kanalları çok etken. Muthiş bir yönlendirme faaliyeti sürdürmekteler. Bizim seçmen ekranlarda sık görmediği kişiye oy vermez.

Ha; bir da kendisine "lider" denen parti başkanının ağzı iyi laf edecek.
Demagog olmazsa beğenmiyoruz.
AKP, CHP ve MHP deki parti sözcülerine dikkat edin.
Hep sivri konuşmayı metod edinmiş kimseler.
Demagograside işler böyle yürüyor.

*

Almanya başbakanı Gerhard Schröder'in kardeşi kanalizasyon işçisiydi.
Schröder başbaklıktan ayrılana kadar da değişen bir şey olmadı.
Bizde, başkanlık hayalleri kuran şahsın mahdumu bilaloğlan kısa sürede "gemicik" sâhibi oldu.

Eh, gemicik sahipleri elhamdülillah müslüman.
Alamanya eski başbakanı ve kanalizsayon işçisi kardeşi "Şirk ehli/kefere" tabii.
Kefere ne anlar; kul hakkından, dürüstlükten ?

kartopu
01-02-2015, 12:42
kimse kusura bakmasın Türkiye halkları biraz oportonist.
Bir çok kişi küçük çıkarları için büyük konuşur her kes her şeyi bilir görünür ama cahildir cahilliğinde inkar eder. Bu sadece siyaset sahnesinde değil dindede aynıdır.

Feca book ta bir ayet yayınla bunu ben yazıyorum de her kes sana küfür eder zahmet edip araştırmaz.
Riskli bir söz söylemesi gerekiyorsa mümkün olduğunca eğilir bükülür söylediklerinden bir şey anlaşılmaz hale getirir ama arkasından bir çok ilaveler yaparak olanca kötü sözü söyler.

Bezen insanların bu iktidarın bu inanlara çok bile dediklerini duyarız.

Bu toplum hep bir kurtarıcı aramış kendisinin gücünün farkına bile varmamış.Hiç bir kimse rey verdiği partinin programına bakmaz kendine ne verilecek ona bakar.
Halbuki bilse kendine verilen her şeyin birilerinden alındığını başkalarına verilecek olanlarında kendinden alınacağını ama hiç uğraşmaz.

Bu toplumlarda plan program önemsizdir onlara bir kahraman gerekir onun için partilerde en istenen liderdir bir de rüşvet.

Türkiyede kuran her yerde satılıyor ama her kes bir şeh,e bir şıh a bir imama inanmak ister lafa geldiğinde allahla kulun arasına girilmez derler. Bizim dinimiz mantık dini derler.

Geri kalmış toplumlar hep böyledir Türkiye toplumu da ileri sayılmaz.
Siyasi tercihler inanışlarla farklı değildir.