Orijinalini görmek için tıklayınız : ArayiŞ İÇİnde olmak
spanker67
07-01-2015, 22:06
Herkese merhaba,
ilk olarak şunu belirteyim; 1 yıldır dinleri reddediyorum. Bir arkadaşımın sorduğu sorular sayesinde araştırmaya başladım. Daha önce hiç sormadığım sorulardı ve cevap veremiyordum. Hani kutsal saydığım bu din herşeyin cevabıydı ? Hani her karanlığa ışık tutuyordu ?
İşte bu şekilde başlayan yolculuğumda bu siteyle karşılaştım. En sonunda üye olarak ben de paylaşım yapmaya karar verdim.
Aynı zamanda bu içinde bulunduğum yolculukta ( arayış içinde olduğum ) facebook üzerinden karşılaştığım soruları,sorunları veya üzerinde tartışılması gereken durumları düzgün bir şekilde paylaşacağım.
Eğer beraber arayış içinde olmaktan ve arayış içinde olanlara fikirlerinizle yardım etmek isterseniz sayfama da beklerim.
Facebook Sayfamız : Arayışlar (https://www.facebook.com/pages/Aray%C4%B1%C5%9Flar/1531693273774964)
Herkese iyi forumlar...
SiriusBLACK
07-01-2015, 22:54
Bende üç yıldan beri ful araştırırım
Tanrı'ya şükür hala ateisttim
insannedir
07-01-2015, 23:00
bende ful 15-20 senedir beri ateistlerin sorularına muhattap olmuş ve her sorularına gönlümü aklımı doyuran yanıtlar vermişimdir.
dinimi çok daha iyi öğrendim
dinsizlere cevap aldı eseriyle tanıştığın Muhammed Şemseddin yeşil K.S. eserlerini ve bilhasa (Feyzuat) adlı kuran tefsirini okuyunca gönlüm aklım doydu Atesitleri soruları oyuncak gibi geldi bana hahahaha : D :)
tavsiye ederim
SiriusBLACK
07-01-2015, 23:07
Risalei Nur gibi. Birşeymi ?
Sayın insan nedir her soruyu cevaplamanız önemli deil önemli olan kendi içimizdeki soruları cevaplamaktır.
Ben ateistim ama. Kuran'ı altı kez hatim ettim. Ateistler Kuran'ı ve Allah'ı çoğu Müslüman'dan iyi bilir. Sen ve sizin gibiler. Sadece kendilerini kandırır
Biz Allah'ı inkar etmiyoruz yok diyoruz.
Esen kalın "
insannedir
07-01-2015, 23:19
Risalei Nur gibi. Birşeymi ?
Sayın insan nedir her soruyu cevaplamanız önemli deil önemli olan kendi içimizdeki soruları cevaplamaktır.
Ben ateistim ama. Kuran'ı altı kez hatim ettim. Ateistler Kuran'ı ve Allah'ı çoğu Müslüman'dan iyi bilir. Sen ve sizin gibiler. Sadece kendilerini kandırır
Biz Allah'ı inkar etmiyoruz yok diyoruz.
Esen kalın "
Yok Risale-i Nuru yazarı
Muhammed Şemseddin Yeşil K.S nin elini öpmüştür ve öptükten sonra söyle demiştir Eski saidi geri de bıraktım efendim... :)
Muhammed Şemseddin yeşilin eserlerini okuyan istisna gençler kendi içlerinde ki sorulara tam cevaplar bulmakta ve hayatlarını istisna olarak huzur ile yaşamaktadır..
feyzuat adlı kuranı kerim tefsirini okuyanlar şöyle demişlerdir
Kuranı kerim sanki Türkçe nazil olmuş...
okumanızı tavsiye ederim
acabalarınız kalkar
SiriusBLACK
07-01-2015, 23:25
Düşüncelerinize saygım sonsuz.
Lakin hekes çizmiş yolunu. Olsada olmasada Aceba da desek. Istan da etsek sussakta tanrı ile ayrı hesabımız var teşekkürler bu arada tavsiye için
insannedir
07-01-2015, 23:29
Düşüncelerinize saygım sonsuz.
Lakin hekes çizmiş yolunu. Olsada olmasada Aceba da desek. Istan da etsek sussakta tanrı ile ayrı hesabımız var teşekkürler bu arada tavsiye için
teşekkürünüze karşılık olarak tabiki Bir şey değil ne demek
Asinus Orientalis
17-01-2015, 21:44
Spanker dostum, artik sorgusuz sualsiz herseyi kabul etmenin donemi kapandi. Bu yuzden dinler tam bir acmazda. Roma'ya gidenler bilirler, pazar gunleri bile kiliselerin cogu kilitli, acik olanlar da bir avuc cemaata sahiptir. Uzun vadede bu ulkede de aynisi vuku bulacaktir. Gunduz labinda bilimsel tekniklere gore urun tasarlayan bir muhendisin veya arastirma sonuclarini bir ilaca ceviren bir tip adaminin gaipten ilham alanlarin izinden gidecegini zannetmiyorum. Rasyonel dusunce, bu ulkenin iliklerine isledikce bu son kacinilmaz olacak.