PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler bilimi engelliyor.

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:15
Önce türkiyeden bahsedersek, ateistlerin tek muhabbetinin kuran ayetleri ve islam olduğunu görürüz.
Bunlarla uğraşacaklarına biraz bilimsel seviyeyi yükseltseler belki de ülkeyi kalkındıracaklardı.

Ateistlere göre dinler uydurmadır.Uydurma bir şey hakkında bu kadar vakit harcamaları boşunadır.Daha faydalı işlerle uğraşabilirler.

Ayrıca tüm dünyada evrim teorisi gibi bilimsel gerçekleri ateizmle birleştirme çabaları yüzünden birçok insan bilimden uzaklaşıp soğumaktadır.
Sanki bilim tanrıyı reddediyormuş izlenimi vermeye çalıştıkları için bazı insanlar bilimle ilgilenmekten korkar oldular.

Ayrıca tarihe bakarsak dinler ve tanrı inancı sayısız bilim insanını bilim yapmaya motive etmiştir.
Bu yüzden dinlerin ve tanrı inancının bilime katkısı sonsuzdur.
Ateistelere bakarsak tam tersi etkide bulunarak hem kendileri bilimle uğraşmıyorlar hem de bazı inançlı insanların bilimden uzaklaşmasına neden oluyorlar.

AerA
09-01-2015, 22:25
Önce türkiyeden bahsedersek, ateistlerin tek muhabbetinin kuran ayetleri ve islam olduğunu görürüz.

Ateizm din karşıtı bir görüş olduğundan eleştiri oklarının din olması normal değil mi? Bu seni rahatsz mı etti? Ateizmin ilgi alanı zoruna mı gidiyor?

Türkiyede baskın din İslam olduğundan Kuran çerçevesinde ilerliyor olmasınlar sakın. Yani sen Yahudi isen, onu bilemem. Seninle de farklı ülkelerin ateistleri ilgileniyor.

Bunlarla uğraşacaklarına biraz bilimsel seviyeyi yükseltseler belki de ülkeyi kalkındıracaklardı.

Bilimsel seviyeyi yükseltecek kişiler bilim insanlarıdır ve onların dine inanıp inanmamaları önemli değildir.

Misal sen hangi bilimsel buluşa imza attın, ülkeyi kalkındırdında konuşuyorsun... Kel aynak

Ateistlere göre dinler uydurmadır.Uydurma bir şey hakkında bu kadar vakit harcamaları boşunadır.Daha faydalı işlerle uğraşabilirler.

Dindarların din çığırtkanlıklarına ortamı boş bırakmamızı mı istiyorsun? Dindar ve din çığırtkanları -şayet bir tanrı var ise- boş işlerle uğraşmıyor mu?

Ayrıca tüm dünyada evrim teorisi gibi bilimsel gerçekleri ateizmle birleştirme çabaları yüzünden birçok insan bilimden uzaklaşıp soğumaktadır.

Evrim Teorisi ve dinler aynı kulvarda koşmadıklarından söylediğin şey uydurmadır. Evrimcilerin içinde inanan da vardır, inanmayan da.

Sanki bilim tanrıyı reddediyormuş izlenimi vermeye çalıştıkları için bazı insanlar bilimle ilgilenmekten korkar oldular.

Bilim deniz sularının karıştığını söyler. Arap Tanrısı karışmadığını. Bu noktada bilimle ilgilenmeye korkan kişi Arap Tanrısının şakşakcıları olmasın :)

Ayrıca tarihe bakarsak dinler ve tanrı inancı sayısız bilim insanını bilim yapmaya motive etmiştir. Bu yüzden dinlerin ve tanrı inancının bilime katkısı sonsuzdur.

Dünya yuvarlak diyen adamı Marslılar öldürdü zaten değil mi? Dindarlar değil... Bu kadar salakça cümleler kurmak için gittiğin bir medrese falan var mı?

İbn-i Sina'da kadavra deneylerini gizli gizli yapıyordu :)

Ateistelere bakarsak tam tersi etkide bulunarak hem kendileri bilimle uğraşmıyorlar hem de bazı inançlı insanların bilimden uzaklaşmasına neden oluyorlar.

Ateistim ve blim insanıyım. Senin asla sentezlenemez dediğin proteinleri sentezleyip yıllık 4 milyon kutu ihracat yapıyoruz. Bu yolla hem hastalıkların tedavisini sağlıyor hemde ülkeyi kalkındırıyoruz.

Bu arada sen ne halt yapıyorsun? Kelaynak...

Bu adamı atın forumdan... İnancın ötürü değil, zeka seviyesizliğinden ötürü...

evrensel-insan
09-01-2015, 22:32

Dinler gayet canli ve gercek insanoglu yasamindaki etik/ideolojik/inancsal yonlendirim ve bazi cografyalarda da system/duzendir.

Bilimin literaturunde ve alaninda tanri yer almaz. Tanri felsefenin ve teolojisinin konusudur.

Ayrıca tarihe bakarsak dinler ve tanrı inancı sayısız bilim insanını bilim yapmaya motive etmiştir.

Herhangi bir seyin bir seye katkisindan ziyade, zarari varsa ve katki yapacaginin anlam ve icerigini degistirirse; o katki olmaktan cikar,asilmasi gereken engel olur.

Bilimin bilimselligi baskadir, her bir bilim kisisinin kendi ozel felsefi dini ve teolojik inanci baskadir.

Burada onemli olan bu kisiler bilim Adina konusurken, kendi kisisel inanclarini/ideolojilerini v.s. bilime katmamalaridir.

Bu da zaten bilimselligin bilisselligine varmis beyinler icin, hemen algilanir.

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:37
bana zekadan bahsettin demek Aera

şu teste girer misin http://www.zekatestimerkezi.com/

puanım 176

AerA
09-01-2015, 22:40
bana zekadan bahsettin demek Aera

şu teste girer misin http://www.zekatestimerkezi.com/

puanım 176

Ateistim ve bilim insanıyım. Senin asla sentezlenemez dediğin (daha sonra abiyogenezden de haberiniz yok dediğin) proteinleri sentezleyip yıllık 4 milyon kutu ihracat yapıyoruz. Bu yolla hem hastalıkların tedavisini sağlıyor hemde ülkeyi kalkındırıyoruz.

İnternetten test mi çözüyorsun :photo:

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:41
Tarihteki bilim insanlarında din motive edici unsur olmuştur.

Newton ve Darwin gibi insanların bilim yapma amacı tanrıyı keşfetmekti.

Motivasyon unsuru olması önemli.

Tabi zaman zaman ters etkilerde de bulunmuştur dinler.Bunlar da mevcut.

Ama artık günümüzde bilime en çok zarar veren dinler değil dinsizler.

Her bilimsel gelişmeyi tanrısızlığa yorumlarsanız bir sürü insan bilime önyargılı yaklaşır.

Ben akıllıyım önyargılı yaklaşmam kendim araştırırım.

Şimdi bunları inkar edemezsiniz herhalde, tarafsız düşünelim.

İstisnalarla örnek vermeyin ama.

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:43
Ateistim ve bilim insanıyım. Senin asla sentezlenemez dediğin (daha sonra abiyogenezden de haberiniz yok dediğin) proteinleri sentezleyip yıllık 4 milyon kutu ihracat yapıyoruz. Bu yolla hem hastalıkların tedavisini sağlıyor hemde ülkeyi kalkındırıyoruz.

İnternetten test mi çözüyorsun :photo:

bak şuraya evrime inanan insanların oranında amerika ve türkiye en alt sırada.
http://news.nationalgeographic.com/news/bigphotos/21329204.html

neden böyle sence?

çünkü evrimi öcü gibi anlattılar insanlara, halbuki tanrının varlığıyla ilgili olmadığını anlatsalar insanlar evrime inanırlardı

AerA
09-01-2015, 22:43

Her bilimsel gelişmeyi tanrısızlığa yorumlarsanız bir sürü insan bilime önyargılı yaklaşır.

İnternetten ALLAH ŞAKŞAKCILIĞI mı yapıyorsun :photo:

AerA
09-01-2015, 22:44

neden böyle sence?

çünkü evrimi öcü gibi anlattılar insanlara, halbuki tanrının varlığıyla ilgili olmadığını anlatsalar insanlar evrime inanırlardı

Üsttede var bir tane...

İnternetten İSTATİSTİK mi çıkartıyorsun :photo:

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:44
evrensel insan sen de linkteki veriler hakkında ne düşünüyorsun?

evrime inananların amerika ve türkiyede çok az olmasının nedeni nedir

dinlerin suçu olabilir ama dinsizlerin evrimi ateizmle evlendirmelerinin de hiç suçu yok mu

dawkins gibi

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:46

İnternetten İSTATİSTİK mi çıkartıyorsun :photo:

istatistik dediğin natgeo'nun güvenilir.

Kendiliğinden maddenin canlıya dönüşmesi sözkonusu değil, senin bahsettiğin şey farklı.
ben abiyogenezdeki dönüşüm hala gözlemlenmedi diyorum

AerA
09-01-2015, 22:50
istatistik dediğin natgeo'nun güvenilir.

Kendiliğinden maddenin canlıya dönüşmesi sözkonusu değil, senin bahsettiğin şey farklı.
ben abiyogenezdeki dönüşüm hala gözlemlenmedi diyorum

İnternetten BİLMEDİĞİN KONULARA yorum mu yapıyorsun :photo:

DİP NOT : Amino asitleri reaktöre doldurup uygun katalizörler ile-ki bunları uzaydan getirmiyoruz, hepsi dünyada var-protein sentezliyoruz. Bu metodu abiyogenetik sentezin babasına borçluyuz. Yani abiyogenetik olarak peptitler sentezlendi. Sen bilmiyorsan ben ne yapayım. Ben sentezleyip satıyorum. Hatta halen çalışma arkadaşı arıyoruz... İstersen linki yine vereyim :)

Sen ne yapıyorsun kelaynak... İnternetten BİLMEDİĞİN KONULARA yorum mu yapıyorsun :photo:

Yıldıztozu
09-01-2015, 22:57

İnternetten BİLMEDİĞİN KONULARA yorum mu yapıyorsun :photo:

DİP NOT : Amino asitleri reaktöre doldurup uygun katalizörler ile-ki bunları uzaydan getirmiyoruz, hepsi dünyada var-protein sentezliyoruz. Bu metodu abiyogenetik sentezin babasına borçluyuz. Yani abiyogenetik olarak peptitler sentezlendi. Sen bilmiyorsan ben ne yapayım. Ben sentezleyip satıyorum. Hatta halen çalışma arkadaşı arıyoruz... İstersen linki yine vereyim :)

Sen ne yapıyorsun kelaynak... İnternetten BİLMEDİĞİN KONULARA yorum mu yapıyorsun :photo:

Senin bahsettiğin şey farklı.Anlamı çarpıtıyorsun.
Aminoasitler Miller deneyinde kendliğinden oluştu ama daha sonrası oluşturulamadı henüz.Dna veya RNA oluşmadı mesela.
Sen yapay maddeler katarsan oluşur tabi.

Benim mesleki alanım matematik ve felsefe, ilgi alanım fizik ve biyoloji.

AerA
09-01-2015, 23:04
Senin bahsettiğin şey farklı.Anlamı çarpıtıyorsun.
Aminoasitler Miller deneyinde kendliğinden oluştu ama daha sonrası oluşturulamadı henüz.Dna veya RNA oluşmadı mesela.
Sen yapay maddeler katarsan oluşur tabi.

Benim mesleki alanım matematik ve felsefe, ilgi alanım fizik ve biyoloji.

Yapay madde mi? Ne katıyorum misal ortama yapay?

İnternetten HALEN BİLMEDİĞİN KONULARA yorum mu yapıyorsun :photo:

DİP NOT : Miller deneyinde amaçlanan anorganik amonyaktan organik amino asitlerdi. Gerçekleşti. Wächtershäuser sistemleri ilede peptit sentezine ön ayak olduk. Bu yolla 4 milyon kutu sentetik protein anana babana ilaç oluyor her yıl. DNA-RNA'nın oluşum şartları zaten evrimin konusu değil be oğlum. Evrim ondan sonrası...

İnternetten HALEN BİLMEDİĞİN (ama ilgi alanım dediğin) KONULARA yorum mu yapıyorsun :photo:

Yıldıztozu
09-01-2015, 23:05
Evrim tartışmıyoruz ki zaten, abiyogenez tartışıyorduk.
Konuya çok hakimmişsin gerçekten bravo :)

spartacus
09-01-2015, 23:08

neden böyle sence?

Sayfanın en üstüne çık, bak ne yazıyor? Dinlerden özgürlük.
Bu da tüzüğün birinci maddesi
1- TD Sitesinin varoluş gerekçelerini paylaşan üyelerimizin katıldığı ateizm, deizm, panteizm, panenteizm ve agnostizm gibi din karşıtı felsefeleri benimsemiş olan bireyleri bir araya getirerek, bireysel-toplumsal gelişime katkıda bulunma ve ortak amaçlar doğrultusunda dayanışma amacı güder. En az bir ay süre ile siteye aktif katılımda bulunmuş, dinlerden bağımsız deist, agnostik, panteist, panenteist ve ateist üyelerden oluşur. DÖ Grubu’na üyelik için yapılan başvuru grupta tartışılır ve değerlendirilir; olumlu bulunanlar onaylanır.

senden özel ricam, ne olur bilim kelimesini , hiç olmazsa dürüst olmayı başardıktan ve B'sinden olsun anladığında cehaletini sergile, ya da ne bileyim takıntılarını dillendir...
Bak bu son deyişim, bizim kur'an/islam diye bir derdimiz yok, bu kadar cahil olmana da anlam veremiyorum, güzel kardeşim, din iktidarlar eliyle, belirli kesimlerin çıakrı uğruna, İNANCIN politik, maddi, manevi kullanımı, istismarı üzerine şekillenmiş, ilgili çağları bağlayan(aslında), dönemin hakimlerinin, kulalarına uyması gereken buyrukalrı, yasaları ve kendi hukukları çerçevesinde örgütlenmiş üst-yapı kurumlarıdır...

Hal böyle olunca bulunduğumuz coğrafya da ne yazık ki çağımız da sistem kapitalizm de olsa, dinin getirdiği inanç kullanımı ve sağladığı muazzam fayda-istismar-rant adına etken olarak kullanılmaktadır. Bu çerçevede dinler ancak bilimin-aydınlığın görece az olduğu yerde daha etkin oluyorlar, bilim ne kadar ilerlerse bir toplum belleğinde, dinler o derece geriler. İnsanları koyunlaştırmanın temel yolalrından birisidir, bu aşılmadıkça ve bu anlayış hakim oldukça, okuldaki müfredatı, küçücük çocukların bile etek arasını, başını bile bu sakat anlayışlar belirledikçe, sizin gibi az buçuk ağzı laf yapan bir dirhem daha az cahillerin bile, günlerini abuk subuk masal kurallarıyla, saplantılı bağımlılıkla geçirdikçe, politik olarak bizde baskılandıkça, ve elbette içinde bulunduğumuz çağda, bu karanlığa karşı mücadele ederek yol alınabilir. Bilimin gelişimim ve etkinliği ancak hali hazır iktidar ve dinlerin(toplumu belirli kesimlerin maddi/manevi çıkarı çerçevesinde kölelştiren/sürüleştiren/duyarsızlaştıran) siyasi arenada ne derece hakim olup/olmadığıyla ilgilidir, ve birisi yükseliyorsa, diğeri düşüyordur. Yani bir coğrafya da din ne derece faal ve etken ise, bilim o derece geridedir, sadece bilim değil, insan hayatı, yaşam standartları dahi!!! Neden? Bu dinin kötülüğünden filan mı? hayır, dinlerin kullanımının yarattığı çıkarlar gereğidir, bir toplumu güdenler, o toplumun aydınlanmasını, bilinçli olmasını ister mi? Bir çoban koyunların çıkıp, bizim sütümüz bize ait, yünümüz, etimiz, artık sana koyun olmayacağız demesini ister mi?!

neyse, madem sen etinden, sütünden, yününden faydalandırmaya devam edeceksein, güzel kardeşim kuyu dibinde kendi gökyüzünle ilgilen, bizim dışarıda baktığımız, sınırsız gökyüzüne burnunu sokma, sokcaksan da çık o kuyudan, sonra aklınsıra kötüle, neyi kötüleyeceksen..

Şu takıntılarını artık bırak, zira bu başlık sadece kir özünde...

Dinin ne olduğunu sana belkide 10 kez izah ettim, hala holiganca saplantılarının derdindesin, işte sorun bu! O saplantılar üzre ülkeler yönetiliyor, bir coğrafya da bilimin etkinliği ile dinin etkinliği tahteravalli gibidir, hangisi baskınsa öteki hava da kalır... dinden, inançtan vs mi? hayır! Dinin yapısı gereğinden kaynaklanır. Geçmiş çağlarda, belirli bir efendi-iktidar kesiminin kendi maddi/manevi çıkarları temelinde, topluma karşı kullandıkları, inanç istismarına dayalı, kendi çıkarları temelinde yasa, hukuk vs belirleyip, TANRINIZ BÖYLE buyurdu demenin aracıdır, daha doğrusu din bir üst-yapı kurumudur. İnancı kullanır. kimlerin inancını? İnsanların. Kime? Yine onlara karşı! Günümüzde ise o sistemler artık tarih oldu, yani insanın yasa yapamayacağı, yasayı ancak tanrının temsilcilerle yapacağı, insanın yönetemeceği ancak tanrının temsilcilerle bu işi yapabileceği enjeksiyonu artık geçersiz! Bak uyanıklara! Yani günümüzde ne yazık ki bazı coğrafyalarda sitismar hala faal ve etkin olarak kullanılmakta, toplumalrın bilinçlenmesi, gündemlerine yaşam biçimlerini, hayatlarını, bilgi, bilinci, bilimi almalarını istemiyorlar. eee sağlayacak olan etkenelrden birisi, biçilmiş kaftan-afyon olarak, işte din var orta yerde! Kısaca şuncacığı dahi idrak edemeyip, gelip şurada bilim diye, diye ahkam kesiyorsun, hani bari dinime küfreden müslüman olsa derler ya, seninkisi o hesap.
Senin gerçekten ne bilim diye bir derdin var, ne bilinç diye... Keza git dünyaya bak, coğrafyalara, istatistiklere bak, bilim ve insan hayatı, insan değeri namına(!) ve lütfen ondan sonra gel konuş, deki bilim ve aydınlık uğruna şu ya da bunlarla mücadele etmek gereksiz, ya da de ki iktidarlar bile dini pazarlayarak, insanalrın inançlarını pazarlayarak, istismar ederek oylar alıp, sonrada bu toplumun zararına cehaleti örgütlemiyorlar!!!....

AerA
09-01-2015, 23:09
Evrim tartışmıyoruz ki zaten, abiyogenez tartışıyorduk.
Konuya çok hakimmişsin gerçekten bravo :)

İnternetten HALEN BİLMEDİĞİN KONULARA ISRARLA yorum mu yapıyorsun :photo:

DİP NOT : Abiyogenez yaşamın oluşması için gerekli anorganik şartlardan organik yapıya geçişi inceler... Gerçekleşti. Yılda 4 milyon kutu protein anana babana ilaç oluyor...

İnternetten HALEN BİLMEDİĞİN (ama ilgi alanım dediğin) KONULARA ISRARLA yorum mu yapıyorsun :photo:

lak
09-01-2015, 23:12

İnternetten HALEN BİLMEDİĞİN KONULARA ISRARLA yorum mu yapıyorsun :photo:

DİP NOT : Abiyogenez yaşamın oluşması için gerekli anorganik şartlardan organik yapıya geçişi inceler... Gerçekleşti. Yılda 4 milyon kutu protein anana babana ilaç oluyor...

İnternetten HALEN BİLMEDİĞİN (ama ilgi alanım dediğin) KONULARA ISRARLA yorum mu yapıyorsun :photo:

ilaçlar kendiliğinden olmuyor mu?

Yıldıztozu
09-01-2015, 23:15
spartacus öyleyse 1. maddeye göre benim siteden atılmam gerekiyor, niye atılmıyorum?

ayrıca her şeye muhalefet etme amacında görüyorum seni ve bazılarını.

tamam dinlerin de zararı var bilime ama dinsizlerin de çokça propagandaları oluyor.

bu gerçeği kabullenmek yerine ısrarla karşı çıkışını önyargına bağlıyorum.

bu da gösteriyor ki tek derdin veya derdiniz karşıt görüşe karşı çıkmak.

buna şartlanmana gerek yok, bazı konularda hak verirsen daha inandırıcı olur.

at gözlüğünü çıkaralım.

Yıldıztozu
09-01-2015, 23:16
ben ne yapıyorum söyleyeyim Aera

bir insan toplumdan önce kendi bilimsel birkimini geliştirmeli.

bunu yapıyorum, herkes önce bunu yaparsa toplum zaten gelişir.

illa bir şey icat etmem gerekmiyor.

evrensel-insan
09-01-2015, 23:18

Din motive edici bir unsur degildir.

Yalniz karanlik cagdan sonar insanoglunun tum zihinsel dusunsel ve davranissal gelisimini saglayanlarin rahip olmasi da, kacinilmazdir. Yani din onlari motive etmemis, sorgulatmis ve "ifade/dusunce ozgurlugunu, laikligi, sekulerligi, evrimi v.s. ve ronesansi getirmistir.

Burada din ya da teoloji ve de fizik otesi sadece bunu asanlar icin, negative etki yapmis ve yeni bilinclenmelere ve farkindaliklara yon vermistir.

Bilime zarar veren "bilmek, farkindalik, bilinc, bilgi, bulus, olgu" gibi kavramlar degil; tam da din, metafizik (fizik otesi), teolojik ve etik temelli dogmatic, alisilagelmis yerlesmis ve sorgulanmaz inancsallar ve ideolojilerdir.

En azindan bir dinsiz, dinin bu dogmasindan kurtulmustur. Yani bilime daha yatkindir. Cunku inanc yerine bilmeyi ve bilinci tatmistir.

Bilimin literaturunde tanri kavrami yoktur.

Sen neden durmadan teolojik bakis acilari ile bilimi bir birine bagliyorsun.

Sen bir ateistin ya da her ateistin bilimsel oldugunu falan mi zannediyorsun?

Ateizmin bilim ile ilgisi yoktur, felsefi ve teolojiktir.

Ayrica ayni her bir bilim kisisi gibi, ateizm de kisisel bir durustur. Bunun da bilim ile ilgisi yoktur.

Ustelik bazi kendine ateist diyenler, ayni inanirlar gibi koktencidirler ve inanirlara yasam hakki tanimazlar.

Dolayisi ile koktencilik ve tutuculuk, cagdisilik, dogma ve otoritenin yonlendirdigi; ateizm dahil her bir felsefi ideoloji inanc v.s. icin gecerlidir.

Insanoglunu felsefi gorusunden (metafizik, etik, ideolojik, inancsal) dolayi katleden bir inanir ile kendine ateist diyenin ya da herhangibir izm savunucusunun katletmesinin hic bir farki yoktur.

Kendi savunduklarina uymayanlari, katletmekte birlesirler.

AerA
09-01-2015, 23:22
ilaçlar kendiliğinden olmuyor mu?

Yok Allahın izni ile oluyor. O yüzden dolara endeksli. Ama sana bedava :)

ben ne yapıyorum söyleyeyim Aera
bir insan toplumdan önce kendi bilimsel birkimini geliştirmeli.

Çok güzel. Ben bir adım daha öteye gittim. Sadece kendimin değil ülkenin bilimsel gelişimine katkıda bulundum. Ve sen utanmadan bilimin önünde ki engel olarak alakalsız bir şekilde beni gösterdin. BRAVO....

illa bir şey icat etmem gerekmiyor.

Açtığın konuya bakarsak, her ateistin bir şey icat etmesi gerekiyor. Lakin sen bundan muafsın :) Çifte standart yapma. Aramızda ki tek fark, ben fazladan bir Tanrıya daha inanmıyorum.

4lperTunga
05-02-2015, 01:29

Bilim tanrıyı zaten reddediyor, tanrı bir varsayımdan başka bişey değil.

kasarsis
05-02-2015, 04:02

Türkiyede yaşayıp budistleri eleştircek değil herhalde Türkiyedki ateistler