PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Değişim zamanı gelmedi mi?

Dialectics
28-01-2015, 00:06
Bilmiyorum sizlere de benzer bir his geldiği oluyor mu ama ben bazen dünyada köklü bir değişimin zamanı geldiğini hissediyorum. Bir şeylerin yaklaştığını, yeni bir şeylerin... Bir şeyler değişecek, antitezler artık yepyeni bir senteze yol verecekmiş gibi hissediyorum.

Ve hatta dün düşündüm de Yunanistan'daki seçimlerde SYRIZA'nın galibiyeti belki de bu değişimin, dönüşümün, aydınlanmanın başlangıcıdır....

b7q92L1PdUI

Nevandaar
28-01-2015, 00:24
Dünyadaki egemen ekonomik bakış, siyasi bakış açısı vesair gibi konular şartların değişmesi ile, var olan formüllerin işe yaramıyor hale gelmeye başlaması ile yavaş yavaş değişir.
Bu konuda kısa sürede çok köklü bir değişikliğin olacağını sanmıyorum.

Savaşlar konusunda ise çekincelerim var. Yerli ve yabancı medyayı takip ederken yaklaşan büyük bir savaşın öncü sarsıntılarını yaşıyormuşuz gibi hissediyorum bazen. Büyük savaşların olması demek büyük değişimlerin olması demektir zaten.

Syriza meselesine gelir isek...
Türkiyede bu parti neden bu kadar allanup pullanıyor anlayamıyorum.
Ekonomik bunalımdan, kemer sıkma politikalarından bıkmış olan halkın hoşuna gidecek laflar söylüyorlar sadece. Olan gelen bu.
Ekonomide iddaa ettiklerini gerçekleştirmeye kalkar iseler-ki zerre kadar akılları var ise buna kalkışmazlar- Yunanistan yanar biter kül olur.

Dialectics
28-01-2015, 00:53
Syriza meselesine gelir isek...
Türkiyede bu parti neden bu kadar allanup pullanıyor anlayamıyorum.
Ekonomik bunalımdan, kemer sıkma politikalarından bıkmış olan halkın hoşuna gidecek laflar söylüyorlar sadece. Olan gelen bu.
Ekonomide iddaa ettiklerini gerçekleştirmeye kalkar iseler-ki zerre kadar akılları var ise buna kalkışmazlar- Yunanistan yanar biter kül olur.

Evet belki Syriza'nın iktidara gelmesinde şaşacak bir şey yok gibi görünüyor ancak bunu antitezin teze galip gelmesi olarak da değerlendirebiliriz ki bu da aslında bir çeşit "değişim"i ima eder.
Yani süreç diyalektiktir. O halkı o kadar süründürecek, kemer sıktıracak vb. hale getiren neoliberal politikalardır. Yani tez neoliberalizm. Antitez de Syriza. Bakalım sentez ne olacak...

Selmet
28-01-2015, 11:01
yunanistanin turkiye kadar stratejik onemi yok emperyal gucler icin. onlar kafalarina gore degisebilirler. ama turkiye oyle degil. bizi serbest birakmazlar. bu dinci, maneviyat somurucu siyasetten kurtulmamiz zor. ha yinede bu ulke icin bir degisiklik olacakasa oda haziran secimlerinden sonra olur. eger akepe anayasayi tekbasina degistirecek oyu alirsa, iste ozaman gorun siz degisimi!

kartopu
28-01-2015, 23:47
Bilmiyorum sizlere de benzer bir his geldiği oluyor mu ama ben bazen dünyada köklü bir değişimin zamanı geldiğini hissediyorum. Bir şeylerin yaklaştığını, yeni bir şeylerin... Bir şeyler değişecek, antitezler artık yepyeni bir senteze yol verecekmiş gibi hissediyorum.

Ve hatta dün düşündüm de Yunanistan'daki seçimlerde SYRIZA'nın galibiyeti belki de bu değişimin, dönüşümün, aydınlanmanın başlangıcıdır....

Hep hayal kurarız iyi yönlü değişimler olsun
Birde sonuç a bakarak kurgular oluştururuz. Komşuda oldu bizde neden olmasın. işte Türkiye de gezi oldu hemen umutlandık bir şeyler değişebilir ama arkasında cumhur başkanlığı seçimi yapıldı sonuç bizim hayallerimizi desteklemedi.

Şimdi Yunanistan da olan seçimle yine umutlar taşır olmamız bizim kötüyü hiç hak etmediğimizi düşündüğümüzü anlatır. Anadolu ya baktığımızda kimsenin bizim gibi düşünmediğini göreceğiz.

O zaman değişimin bize sunulmayacağını bizim onu yaratmamız gerektiğini anlarız.

Ama dünyada değişim gerekiyor Türkiyede de bu ülkede uyuşturucu kullanımı 12 yaşına indi bu ülkede nüfusun 1/3 ü psikolojik hasta borcunu ödeyemeyen insan sayısı 5 milyon her gün icralık insan artmakta devlet bütçesi açıkları çoğalmakta devletin harcamaları daha fazla büyüyor. Dalkavuk gazeteci sanatçı çoğalmakta kimse kimseye güvenmez oldu .Bu durumda biraz aklı olanın her gün biraz daha karanlığa gömülüyor olduğumuzu görecektir.

İy bir şey isteme umut etme en insani arzu olmaktadır.