PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhammed''''in Mezarına Düşen Yıldırım


12-02-2005, 16:58
Muhammed''in mezarının Medine''de Mescid-i Nebevi''de bulunduğu bilinir. Tarihi belgelere göre 1200''lü yıllarda, yani Muhammed''in ölümünden yaklaşık 600 yıl sonra Mescid-i Nebevi''ye bir yıldırım düşer ve tüm mescid cayır cayır yanar kül olur.

Yani müslümanlara göre allahın en sevgili kulunun yattığı yer mahvolmuştur. Mevsimleri düzenleyen mikail meleğinin dalgınlığına mı gelmiştir yoksa allah oraya yıldırım düşeceğini evvelden bilmiyor muydu, çıkın bakalım işin içinden.

ngcoskun
12-02-2005, 17:32
muhammedin zamanında ki allahla sonraki zamanlar arasındaki allah arasında farklar olabilir.yani muhammedn allahı görevi devrettiği için onun yerine gelen allah da muhammedin mezarını unutmuştur.
olmaz mı...olmaz olmaz demeyin...herşey olur...

oguz
12-02-2005, 18:57
Bunlar Vahabi mezhebine bagli Suudi''lerin uydurmasidir. Vahabilige gore mezar (kabir) ziyareti mekruhtur (mecbur olmadikca yapilmasi haram olan sey). Bu sapik mezhep''e gore turbe ve kabirlerin imha edilmesi ibadet sayilir. Hatta bu mezhep, camilere minare yapilmasina bile karsidir...

Vandallik vahabilerin kanina islemistir. Bu sapiklar sayisiz turbe imha etmelerinin yanis sira, Kerbele''daki Huseyin turbesini de neredeyse tamamen tahrip etmisler, Taif''e girerek butun muslumanlari katletmislerdir.

Vahabi mezhebinin kurucusu Muhammed b. Abdulvahap denen pisliktir (1700''lerin basi). Mezhebi yaymaya calisan kisi ise, Suudi Arabistani yoneten Suud ailesinin en eski dedelerinden Saud b. Abdulaziz''dir. O donem bolge Osmanli egemenligindedir. Bu curuf gurup, Osmanli''ya karsi ayaklanmis ve sayisiz insanin kanina girmistir. Nihayetinde Misir valisi Mehmet Ali Pasa Misir''dan gelip, bu kanli mezhebin isyanini yine kanli bir bicimde bastirmis, elebaslari Istanbul''a yollanarak kelleleri alinmistir. O nedenden dolayi Suud familyasina mensup pislikler, Turk''lerden nefret eder ve her ortamda bu nefretlerini kusamaya calisirlar. (Mekke''deki Osmanli''lilara ait tarihi Ecyat kalesinin, otel yapilmak amaciyla dozerlerle yerle bir edilisini hatirlayin. Butun dunyanin ayaga kalkip itiraz etmesine ragmen, bu pislik millet kimseye aldirmamis ve bu son ederece degerli tarihi kale imha edilmistir. Bunun temelinde Suud''larin Turk''lere karsi duyduklari buyuk nefret yatmaktadir.)

Herneyse, fazla uzatip konunun disina ciktik..

Muhammed''in mezari yoktur. Fakat Muhammed''in mezarinin olmamasi, hic bir zaman olmadigi anlamanina gelmemeli. Bu kadar onemli bir kisiye, elbette ki olumunden sonra bir mezar yapilmistir. Iste bu mezar yukarida sozunu ettigimiz vandal Vahabi''ler tarafindan imha edilip, yeri yok edilmistir. Hac ziyaretine gidenler Mekke''den sonra Medine''ye de ugrarlar. Medine''ye gitmelerindeki en onemli neden, Medine''nin ziyareti Muhammed''in mezarini ziyaret etme anlamina geldigindendir.

Baslik yazisinda anlatilan palavra da, Vahabi''lerin peygamberlerinin mezarini imha etmelerine kilif uydurmalarindan baska bir sey degildir.

kitapsiz
12-02-2005, 21:07
Peki,
uzun zaman önce islami bir belgesel görmüstüm. icerigini unuttum. orada nerede oldugunu simdi hatirlamadigim ( topkapi? baska bir müze?) bir yerde "allahümmesallawallabilla efendimizin mezar topragi"! diye bir iki avuc? falan toprak vardi. müslolar o birazcik topraga bakip bakip agliyorlar! kendilerinden gecip bayginliklar geciriyorlar! kutsal! araba kendilerini cok yakin. dolayisiyla allaha yakin hissediyor ve oraya gelip o topragi görünce kendilerini cennette hayal! ediyorlardi! o neydiki?

bu konuda bilgisi olan varmi? anlatinda azcik daha üzüleyim! insanlik adina müslolarin kandirilmisliklarina....

haci
12-02-2005, 21:11
Walla ben toprağı bilmiyorum ama, allahümmesallawallabilla efendimizin sakalını ve hırkasını (hırka-i şerif) biliyorum.. Müslümanlar bakmaya doyamıyorlar.. Dokunamıyorlar tabii..
Ama dokunmanın acısını kara taştan çıkarıyorlar.. Onu öpüyor, kokluyor ve bağırlarına basıyorlar.. Onunla cinsi temasa teşebbüs eden oluyor mu bilmiyorum ama, putperest olduklarını henüz bilmiyor bizim Müslo kardeşlerimiz.. keeeeeh keeeeeh kehhhhhhhh

HACI

Creator
12-02-2005, 21:31
ya sizde herseyi allaha göndermeyin... :wink:
adam artik ihtiyarladi, yakinda öldü ölecek...

o da ne yaptigini biliyormu bu kadar is icinde? :D
töbestafurullah!!! olucak o kadarda...

Yarabbiiii bu! bi verir, bin alir

tsunamiyle dünya cennetini yerle bir etti, gik etmedi müslümanlar...
onun yaninda muhammedin mezari hic kalir..

yoksa?!
cebrael, mikael, petrus, iblis mafyalasti da kendi ceblerinemi calisiyor?

12-02-2005, 21:49
Bu kadar kutsal bildikleri peygamberlerinin mezarını nasıl olmuş da tahrip etmişler acaba oğuz? Bu konuda kaynak var mı?

12-02-2005, 22:23
Vahhabilik islamiyetten önceki Arap kültürünün tüm olumsuz yönlerini almis resmi yada gayri resmi mezhebidir. Hz.Muhammedin ve ailesinin mezarlarini tahrip ettikleri için halife (Osmanli Padisahligi) tarafindan sapkin ilan edilmis, su anki Kralin büyük amcası verilen bir fetva ile cezalandirilmistir. Bu konuda internette söyle bir anlatim da yaygindir;
"1700''lerden başlayarak yeni bir cihat dalgası başladı. arap yarımadasında muhammed el-vahab, islam''ın dünyevi kaygılarla bozulduğunu ve ancak ateşle temizlenebileceği yolunda vaazlar veriyordu. dinden çıkmış kafir müslümanlara karşı savaş açtı. ölümünden sonra vahhabi bedevi ordusu 1800''lerin başında birkaç şehri fethetti ve şehir sakinlerini katletti. bunlar, "sapkınları" çöle sürüp, kafalarını kestiler ve liderleri öldürdüler. bir yüzyıl süren karışıklıktan sonra vahabiler tekrar 1900''lerin başında ortaya çıktılar. arap yarımadası''nı fethedip suudi arabistan''ı kurdular."
Bu karisikliklar bile bugünkü Türkiyeli inanan vatandaslarin kraldan cok kralci olduguna kesin delildir.Allahin varligina inanmak güzel bir duygudur.Nerden geldim :?: Nasil oldum :?: gibi surulari insanin kendi kendine sormasi cok normaldir.Burada dikkat edilmesi gereken neye nezaman nasil destek verilmesi gerektigini iyi bilmektir.Bu tip insanlarin gecmiste neler yaptiklari va yapacaklari az cok her Türkiyeliyi ilgilendirir.Bu tip insanlar icin Türkiyeli insalarin birbirini bos yere yok etmis olmalari cok aci olaylar seklinde tarihte yerlerini almislardir.

SAYGILAR

oguz
13-02-2005, 15:06
Cem,

Vahabi''lerin Muhammed''in mezarini imha ettiklerine dair resmi bir kanit yoktur. (Fakat Muhammed''in torunu Huseyin''in turbesini imha ettikleri tarihi kayitlarda mevcuttur.) 1700''lerin basindan 1820''lerin ortasina kadar suren, Mehmet Ali Pasa''nin kafalarini koparmasiyla sonuclanan ayaklanma ve kargasa doneminde, Muhammed (hatta ailesi) de dahil olmak uzere, sayisiz Islam buyugunun turbeleri Vahabi''ler tarafindan imha edilmistir. Bu gun, Suudi Arabistan sinirlari icinde yasamis, Islam''in onemli kisiliklerinin hemen hic birinin turbesi yoktur.

Vahabi''leri daha iyi tanimak icin Islam ansiklopedisinden veya kapsamli bir ansiklopedi''den "Vahabi" maddesini okumak yeterlidir. Ama ben "Tarih boyunca Islam mezhepleri ve siilik" adli, Abdulbakiy Golpinarli''ya ait kitabi oneririm...

oguz
13-02-2005, 15:07
Kitapsiz,

Topkapi sarayinda bulunan mukaddes emanetler icinde Muhammed''in mezarindan getirilmis bir toprak yoktur. Boyle bir toprak mevcut ise, bu toprak Topkapi da degildir.

1500 kusurlarda Yavuz Sultan Selim''in Misir''i fethetmesiyle ele gecmis ve Istanbul''a getirilmis, sonradan diger bazi yerlerden de toplanan baska malzemelerle olusturulmus "mukaddes emanetler" paha bicilmez degerdedir.

Bunlarin icinde Muhammed''in sakali, ayak izi, kiliclari, yaylari, hirkasi, seccadesi, oldukten sonra yikandigi suyun bulundugu sise, takunyasi, teyemmum ettigi tas ve hirkasi bulunmaktadir. (Son donemlerde bu gune kadar sergilenmemis ve depolarda saklanan Muhammed''e ait pek cok bilinmeyen esya da bulunmustur. Bunlar ve mevcutlarin butun resimleri Topkapi muzesi tarafindan birinci sinif baski yapilmis bir kitap ile gecen sene satisa sunulmustur.)

Muhammed''den kalan esyalar icinde en kiymetlisinin muhammed''e ait bir hirkadir (hirka-i serif). Altin bir sandikta muhafaza edilen bu hirkayi, gecmiste Osmanli padisahlari savasa giderlerken giyerlermis.

Bunun yani sira bu eserlerin icinde Osman doneminde olusturulan Kuran''in orjinal bir kopyasi oldugu sanilan el yazmasi bir Kuran bulunmaktadir. Fakat bu Kuran''in Osman doneminde olusturulan orjinal Kuran oldugu hala kanitlanamamistir.

Ayrica Muhammed tarafinda cevre ulkelere gonderilen orjinal Islam''a teblig yazilari da bulunmaktadir. Bu yazilardan bir tanesi 1850''lerde Misir''daki bir manastirin kutuphanesinde bulunan, eski bir el yazmasi Incil''in kapagina yapistirilmis olarak bulunmus, isitilarak kapaktan kopartilan ceylan derisi uzerine yazilmis yazi kismen tahrip olmustur. Bunlar cok degerli el yazmalaridir.

Butun bunlarin disinda, mukaddes emanetler icinde son derece tartismali malzemeler de bulunmaktadir. Ebubekir, Omer ve Osman gibi son derece onemli kisiliklerin yani sira, pek cok sahabe''nin kiliclari da buradadir. Fakat bir kilic tartismasiz sahtedir; HZ. DAVUT''un kilici... Bunlarin yani sira yine sahte oldugu kesin olan, MUSA''nin unlu asa''si ve IBRAHIM''in tastan oyulmus tenceresi de bu muzededir...

kitapsiz
13-02-2005, 16:05
aciklamalar icin cok sagol oguz.

herzamanki gibi detayli ve ögretici. nerede idi acaba o "allahümmesallawallabilla efendimizin kabir"topragi? belki bilen bi müslüman vardir.

hatta gördügümde cok sasirmistim. mezar yok , toprak var...
allaan bi hikmeti iste.

reel
13-02-2005, 19:48
Vehhabilik mezarları talan etmez..Sadece mezar kutsiyetciliğine karşıdırlar okadar..Kümbet yapmak ,mezarları süslemek,ermiş deyip mezarları adeta bir tapınma yeri haline getirmek vehhabilikte yoktur..
Aslında doğru olanda budur..Bende mezarlar konusunda aynı görüşteyim.
MErak etmeyin H.z muhammedin mezarı yerindedir...

haci
13-02-2005, 20:44
Ben de şahsen mezar kavramına karşıyım.. Ne hakkımız var diyorum. Tesadüfen bu dünyaya geldik.. İçinde yaşadık.. Sonunda öldük..
Geride kalan ismimizden ve iyi kötü ün ve eserlerimizden başka katkımız olmadı.. Onlar da ilerde tarihe karışacak.. Yok olacak.. Bence bizler ölülerimizi yakmalı ve küllerini etrefa serpiştirmeliyiz.. En doğrusu ve temizi bu olmalı.. Ama herkes için bu yöntem doğru mu?

Aramızdan bazılarının olağan üstü başarıları olduğu kesin. Onlar yaşamdan büyük insanlar.. Onlar için ayrı bir strateji izleyebiliriz. Muhammed öyle bir insan.. Bence mezarını korumak önemli olabilir. Ayrıca ben Muhammed''in heykelinin bile dikilmesine karşı değilim. İsa''nın resimleri ve heyekleri var. Musa''nın da var. Muhammed''in neden olmasın! Muhammed''in mezarına önem vermemin nedeni O''nun insanlık tarihini değiştirmiş olması.. Bu iyi bir değiştirme değil ama, ne farkeder? Önemli olan Muhammed''in insanlık tarihine büyük bir imza atmış olması.

Ebu Leheb
14-02-2005, 21:10
sadece muhammedin mezarına yıldırım düşse iyi ama muhammedden önce ve sonra kabe''ye de 4 defa yıldırım düşmüş ve kabe de yanmıştır. bu nasıl bir tanrıki kendi elçisini kemiklerine ve kendi evine bile saygı duymuyor?

oguz
14-02-2005, 22:51
Hehheeee,

senede uc bes damla yagmur dusen cografyada, yildirim dusuyor ve tam da Muhammed''i nisan aliyor...

hehhh heeee

selamlar

explorer
15-02-2005, 09:36
doğa herkes gibi onuda etkilemiş olabilir.
tanrı gerçekten var olsa idi zaten muhammed 1000 sene fln yaşaması gerekirdi.

ella
15-02-2005, 11:52
Merhaba,
Genelde Ateist arkadaşların yazılarında yaptığı temel hatalardan birisi de bu yazıda işledikleri konudur. Kendi kafalarında bir din ve kurallar oluşturuyorlar sonra bu oluşturdukları kurallara uymayan şeylere göre eleştirilerini sıralıyorlar. Dinde olmayan bir iddiayı dinde varmış gibi gösterip sonra bunun tersine iddialarda bulunuyorlar.
Birincisi nereden çıkartıyorsunuz peygamberlerin başına bir şey gelmez diye? Nereden çıkartıyorsunuz peygamberin mezarının bulunduğu yere bir şey olmaz diye? Yada nereden çıkartıyorsunuz peygamberin mezarının kutsal olduğunu?
Bunlar nerede iddia ediliyor? Hangi ayette peygamberlerin başına bir şey gelmeyeceği yada mezarları korunacağı söyleniyor?
Bunların hepsi sizin vehminiz. Bu şekilde vehimler kurup onun üzerine yorumlar yapıyorsunuz. İlk kabulünüz yanlış olduğu için kurduğunuz tüm mantıklar!!! da yanlış oluyor.
İnsanlar gibi peygamberler de imtihan olurlar. Onlar da zorluklarla, saldırılarla, bollukla imtihan edilirler. Bırakın dokunulmaz olmaya, saldırıya uğrayan hatta öldürülen peygamberlerin varlığından Kuran’da söz edilir.
Mezarlarının ise hiçbir kutsiyeti yoktur. Aksine mezarları kutsal görmek ve onları bir ziyaret yeri haline getirmek, adaklar adayıp, yardım dilemek tevhit inancına aykırı olan bir tavırdır. Bunu yapanlar vardır, ama bunu dine rağmen yaparlar, din söylediği için yapmazlar. Kuran’da böyle bir tavır vaaz edilmediği gibi aksi yönde emirler vardır.

Explorer’ın yazısı bu açıdan çok ilginç:
doğa herkes gibi onuda etkilemiş olabilir.
tanrı gerçekten var olsa idi zaten muhammed 1000 sene fln yaşaması gerekirdi.

Burada Explorer kendi kafasında bir peygamber inancı oluşturmuş. Şimdi böyle bir iddia zaten yoktur. Bu Explorer’in verdiği mantık Kuran’da da işlenmektedir. Benzer örnekleri yüzyıllardır inkarcılar verirler.

25/7- Dediler ki: "Bu elçiye ne oluyor ki, yemek yemekte ve pazarlarda dolaşmaktadır? Ona, kendisiyle birlikte uyarıcı olacak bir melek indirilmesi gerekmez miydi?"
25/8- "Ya da kendisine bir hazinenin bırakılması veya (ürünlerinden) yemekte olduğu bir bahçesi olması (gerekmez miydi)?" Zulmedenler dedi ki: "Siz olsa olsa, ancak büyülenmiş bir adama uyuyorsunuz."
25/9- Bir bak; senin için nasıl örnekler verdiler de böylece saptılar. Artık onlar hiç bir yol bulamazlar.

Peygamberin normal bir insan gibi olması, diğer insanlar gibi ihtiyaçlarının bulunması ve onlar gibi yaşaması dönemin inkarcılarının da saparken getirdikleri örneklerden olmuştur. Aradan 14 asırdan fazla bir süre geçmesine rağmen Kuran’da onların söylediği gibi bir iddianın olmamasına, aksine peygamberin bir insan olduğu ve insan gibi yaşayıp imtihan olduğu bildirilmesine rağmen, yine en eski inkarcıların örneğini vermesi ilginçtir. Nesiller değişse de inkarcı mantığı/ mantıksızlığı değişmiyor.
Selamlar

ali oktay
15-02-2005, 12:18
Oguz yine alinacak ama ne yapayim yazmam gerek.
Kutsal emanetler denilen toplama esyalarin hemen hemen hicbiri Muhammede ait degildir.Ben bu konuyu Ateistforumda daha once uzun uzun yazmistim.Oguz ne kadar emin yazabilir bunlari?
Muhammedin Ayak izi denilen nesnelere bakan bir ilk okul ogrencisi bile bu yutturmacayi kolayca anlar.
Birincisi,tasa basmis da ayak izi nasil cikmistir tasa?hadi pismis toprak diyelim,yine bir yutturmaca var ortada aleni.Resim ile yakindan ilgilenenler bilirler.İnsan bedeninin en zor calisilan elemanlari eller ve ayaklardir,Leonardonun Monalisanin salt ellerini uc yil calistigi soylenir.Muhammedin ayak izi diye yutturulan tas parcasina baktiginiz zaman ayak dis cizgisinin dis bukey degil anatomi bilimine aykiri olarak ic bukey oldugu kolayca gorulur.Bu tur cizimler,yada yontular, cizim teknigini ve anatomiyi bilmeyen yerel amatorlerin isidir.Kaldi ki Muhammedin ayak izi denilen kalit bir degil iki cifttir ve ikisi arasinda en az uc numara fark vardir.Ben diger emanetlere deginmeye bile gerek gormuyorum.Yillardan beri bu emanetleri koruyan muzenin mudiresi bile bu hafta icinde aciklama yapti ve bunlarin Muhammetle bir ilgisinin olmadigini soyledi.Diger din ilgilileri de beklendigi gibi -Muhammede ait olmayabilir ama bunun onemi yok bunlar simgedir- seklinde aciklama yaptilar.Olu soymaya,yagmalamaya genetik duzeyde bagli olan bir toplumun bu emanetleri yuzyillarca saklamasi dusunulemez bile.Zaten bu hafta bu konunun medyada uzun uzun tartisilacagini saniyorum.

oguz
15-02-2005, 14:21
Bu esyalarin Muhammed''e ait oldugu iddiasinda olmadigim gibi, bunu soylemis de degilim. Ustelik butun dinlerin temelinin yalanlar ve sahtekarliklar uzerine kurulmus oldugunu da en cok zikredenlerdenim...

Bunlar yuzyillardir Muhammed''e aittir diye saklanmis esyalardir. Tamami Muhammed donemine tarihlense bile, Muhammed''in oldugunun kaniti yoktur. Ustelik yazimin bir kenarinda Davut''a ait kilictan da soz etmistim. Bir kilici, Davut gibi yasadigi hakkinda en ufak bir delil olmayan bir kisiye aittir diye sergileyen muzenin, diger esyalarin gercek olduguna dair inandiriciligi ise ciddi sekilde sarsilir.

Butun dinlerde benzer sahtekarliklar yapilir. Isa''ya ait oldugu sanilan Torino kefeni de benzer bir sahtekarligin urunudur. Karbon testi yapilan kefenin, Isa''dan 1500 sene sonraya, 1400 ila 1600''lu yillara tarihlendigi tespit edilmistir. Yine ayni sekilde Isa''nin gercekten yasadigina delil oldugu soylenen bir tas mezar vardir. Bu mezarin uzerinde kabartma harflerle "Mesih''in kardesi Yakup" yazisi bulunmaktadir. Tas mezar gercekten cok eskidir, fakat uzerindeki yazilar suphelidir. Bu yazilar son derece gelismis cihazlarla incelendiginde, 100-150 yil kadar once yazildigi anlasilmistir.

Topkapi sarayinda Muhammed''e ait oldugu soylenen esyalarin Muhammed''e ait olup olmamasinin hic bir kiymet-i harbiyesi yoktur.

Fakat gercekte ona ait olduguna inanilmasi daha yararlidir. Cekecegi turistler ve bu esyalari gormek icin gelenler sayesinde muzenin veya ulkenin kazanacaklari daha onemlidir.

nonconformist
15-02-2005, 14:26
oguz,

ateizm.org ne zaman faaliyete gececek belli mi ? bu kadar zor mu bu is haftalardir ?

oguz
15-02-2005, 14:54
Nonconformist,

biraz uzadi, ama yakinda faaliyete gececek. Yeni bir host''a gececegiz. Benzer sorunlarla karsilasmamak icin itina gosteriyor oldugumuzdan geciktik...

ali oktay
15-02-2005, 16:48
1500 kusurlarda Yavuz Sultan Selim''in Misir''i fethetmesiyle ele gecmis ve Istanbul''a getirilmis, sonradan diger bazi yerlerden de toplanan baska malzemelerle olusturulmus "mukaddes emanetler" paha bicilmez degerdedir.

Bunlarin icinde Muhammed''in sakali, ayak izi, kiliclari, yaylari, hirkasi, seccadesi, oldukten sonra yikandigi suyun bulundugu sise, takunyasi, teyemmum ettigi tas ve hirkasi bulunmaktadir. (Son donemlerde bu gune kadar sergilenmemis ve depolarda saklanan Muhammed''e ait pek cok bilinmeyen esya da bulunmustur. Bunlar ve mevcutlarin butun resimleri Topkapi muzesi tarafindan birinci sinif baski yapilmis bir kitap ile gecen sene satisa sunulmustur.)

Muhammed''den kalan esyalar icinde en kiymetlisinin muhammed''e ait bir hirkadir (hirka-i serif). Altin bir sandikta muhafaza edilen bu hirkayi, gecmiste Osmanli padisahlari savasa giderlerken giyerlermis.


Oguz hakli,ben okuma ve anlama ozurlu oldugumdan,farkli anlam cikarmisim.

15-02-2005, 18:09
Pazar günkü Milliyet gazetesi ekinde, Topkapı Sarayı''nın emekliye ayrılan bayan müdürüyle yapılan röportajda, eski müdür "mukaddes emanetlerin gerçekliğinden şüpheliyim" diyor.

oguz
15-02-2005, 21:17
Bazi yazilarimda Kuran Ayet ve Sure''leri icin, "inis sirasi sudur" veya "inmistir" seklinde ifadeler kullaninca, bazi muslumanlar "madem indi diyorsun, o zaman indigine inaniyorsun" seklinde sozler etmektedirler.

Mukaddes emanetler ile ilgili yazimda kullandigim ifadeler icin de, israrli sekilde yapilan bu bos iddianin da ayni amaca yonelik olmadigini ummak isterim...

Gerci ayni amaca yonelik olsa da, pek seyimde degil ya...

ali oktay
16-02-2005, 10:58
oguz,senin yukaridaki basinla ilgileniyorum asagidaki ile degil.
Yazinda bu kutsal denilen toplama esyalara yonelik bir tek serh koymamis,tam aksine herkesten emin bir sekilde "Muhammede ait hirkadir..."diye de kesinlik belirten ifade kullanmissin.
Ben polemik icin yazmiyorum bunlari.Senin soylemini carpittigim da yok.Hem -Muhammede aittir- diyeceksin hem de -benim soyleme tarzim bu,asil soylemek istedigim bu degil -gibi garip savunmalar yapacaksin.Bir de yazinin sonuna,seyimde dgil gibi gayet assagidan mesajlar vereceksin.
Polemigi bile beceremiyorsun.
Bunlara gerek yoktur.Yazarken karsinin nasil degerlendirecegini gozeterek yazmalisin.Bunlari eski bir ateist dostumun yazmasi elime gecen makarayi sarmami engelledi,oysa bulunmaz bir firsatti dogrusu.
Gerekenden fazla alinganlik gosterip, ustune bir de beni belinden asagisi ile muhatap etmen eski bile olsa dostluk iliskisi ve ateist etik ile bagdasmaz.

explorer
16-02-2005, 13:38
sevgili ella,
eğer peygamberlerde diğer insanlar gibi normal yaşaması gerekiyorlarsa

mucizeler(masallar) neyin nesi ??????

"kazanın doğurduguna inanıyorsunda, öldüğüne neden inanmassın ??.."

oguz
16-02-2005, 14:17
Genel gorus ve kabuller dogrultusunda, sadece bilgi amacli yazdigim bir yaziya, "demek sen de bunlarin dogruluguna inaniyorsun" seklinde getirilen yoruma, asil dusuncelerimi belirten bir baska yazi yazdim. Bu yazi, okuyan herhangi biri icin ikna olmaya yetecekken, her nedense Ali Oktay "biz okuma yazma ozurlumuyuz" diyerek polemik yaratmayi daha uygun gormustur.

Son yazim bu polemige girmeyecegimin acik anlatimindan ibarettir.

Kendi adima konuyu burada noktaliyorum.

Hic kimse de kendisini sinirlamasin... Isteyen istedigi sekilde makarasini sarsin, diledigiyle polemik yapsin... Fakat artik hic kimse bu forumda oguz ile polemik yapamayacak.

Cunku oguz bu forumdan cekiliyor...

kitapsiz
16-02-2005, 16:23
oguz ve ali oktay, haftalardir sevenlerinizi üzüyorsunuz! sanki aranizda kan davasi var! her ikinizinde birbirinize olan tutumunuzu ben kum havuzu hikayesine cok benzetiyirum! nedense?
ali oktay küsüyor, ateistforumu terkediyor! oguz küsüyor, T:D forumu terkediyor!
ben simdi oturdum nereyi terketsem daha karizmatik bi etki yaparim acaba diye düsünmekteyim...

oguz ile ali opktaydan geriye tekedilecek forum kalmadi ama... biliyorum. benim ne söyledigimin her ikiniz icinde bir önemi yok. ama be yinede söylemek geregi duyuyorum.

aranizdaki son haftalardaki gelismeler, benim her ikisinede ayri ayri saygi duydugum iki "eski dosta" YAKISMIYOR!

kitapsiz
16-02-2005, 16:26
yaw, yukardaki o siritan figür oraya nasil girdi bilemiyorum. bu klavyer beni dinlemiyor.

T.D forum olacakti.

ngcoskun
16-02-2005, 16:30
oğuzla ali oktay arasındaki sorunu ne olduğunu tam olarak anlamadım.mutlaka bir geçmişi vardır diye düşünüyordum.beni ilgilendirmez diyor ve her ikisini de severek okuyordum.ama şimdi işler değişti.birilerinden fire verdik.bence olmamalı...
kimse gitmemeli...lutfen...

ali oktay
16-02-2005, 17:14
Evet ,artik emin oldum kusur bende.
Okurlar bile apacik bir polemigi goremiyorlarsa kusur bende demektir.Demek ki bu tur forumlarda yazarken dogru-yanlis yerine bizden-sizden ayirimi yapmak gerekiyor.
İste ben buna gelemiyorum.Cok onemsedigim bir konudaki suregelen yanilgi yada aldatmacaya bir ateistin bir İnanirdan cok arka cikmasi elbette beni rahatsiz etmistir,bunu duzelteyim derken is polemige dokulmus, ardindan belden asagiya, derken ben gidiyoruma kadar varmistir.Her sey herkesin gozleri onunde cereyan etmektedir.Sakli gizli yoktur.Buna ragmen birilerinin kalkip "ne yapiyorsunuz" gibi essek-aptal ayaklarina yatmasi daha da aci vericidir.
Oguz yasaminin en zor gunlerini gecirmekte kendisini onanmaz sekilde yipratmaktadir.Onu daha once iki kez uyarmistim demek ki bir yarari olmamis.
Oguz, genel ile ozeli ayirt edecek duzeyde olgunluga erismis biri degildir, artik bundan iyice emin oldum.Ben nabza gore serbet,sekere gore diyabet verecek bir yalama degilim,bunu bilmesi gerekirdi.
Yukaridaki yazi Oguzun degil de ngcoskun''un yada Kitapsizin yazisi olsaydi bu tur duzeysiz bir seyir izlemiyecek konu cercevesinde tartisilacakti,oysa oyle olmadi,Oguz *terbiyesizce*soylemlerimi belden asagisina havale etti ve gerekenden yumusak bir yanitla kurtuldu.Buna sukretmesi gerekirken,isi daha da oteye tasiyarak, kasiklarini da kasiyarak "son gunlerin DİNgildek modasi "ben gidiyorum"a getirdi.Buradaki amaci alioktayin kolayca cozecegi cinsten ucuz bir ***provakasyon*** numarasidir.Amac ,forum yoneticilerine verilecek assagilik bir-bakiniz alioktay sorun cikariyor-mesajidir.
Oguz, battikca batmaktadir.Son sanslarini da kullanamamistir.

Merak edenler icin;Oguz ile aramda asla kisisel bir sorun yasanmamistir.Konuyu uc-dort yonetici arkadas bilmektedir.Bu da benim icin yeterlidir.Bu konu burada konusulacak bir konu degildir,konusulmasi Oguz acisindan sakincalidir.

ngcoskun
16-02-2005, 18:05
bence ali oktay biraz alınganlık yapıyorsun.okurlardan biri olarak durumu yanlış anladığını belirtmek isterim.burda yazıyı yazan oğuz olduğu için ona hitap ettik.ama sen olsaydın sana da yazardık.ya da kendi adıma öyle diyeyim.sizden bizden diye birşey yok.çünkü ikinizi de tanımıyorum.
ben yazımı yazarken şu haklıdır onun arkasındayım diyecek bir cümle yazmış mıyım ki..aksine demişim ki "her ikinizi de severek okuyorum."
şimdi taraf nerde.sadece bu tip durumlar olmasını istemediğimi belirtmiştim.sanane dersen orasını bilemem ama birbirimize düşmek gerekmez herhalde diye düşünüyorum.
kimsenin olayları kişiselleştirip forumdan ayrılmasını istemiyorum o kadar.

kitapsiz
16-02-2005, 18:47
Buna ragmen birilerinin kalkip "ne yapiyorsunuz" gibi essek-aptal ayaklarina yatmasi daha da aci vericidir.
------
bu esek-aptal ben olmaliyim ali oktay.
tesekkür ederim. bana verdigin degeri cok iyi yansittin.

ali oktay
16-02-2005, 19:04
sevgili coskun,ne demek istedin anlayamadim,senin bu yorumu cikaracagin imalarda bulunmadim,orada dedigim sey gayet basit;yazi oguzun degil senin ya da kitapsizin yazisi olsaydi is bu boyuta tasinmayacakti,cunku oguzun yazisina alioktay yanit yazinca oguz bunu kisisel tavir olarak algilayip degisk boyutlara tasiyor demistim siz neler anlamissiniz.
sorun yok,fazla uzatmayalim.

ali oktay
16-02-2005, 19:10
sevgili kitapsiz -ne yapiyorsunuz-sorusu yersiz bir sorudur.olan biten her zekanin anlayabilecegi duzeyde gozler onundedir.Dusunceler dostluklara gore tasnif edilemez anlayacagin.Ben bu tur platforumlari ciddiye alirim,oyun oynamam.

ali oktay
16-02-2005, 19:11
Ha unutmadan,Atesitforumda canim istedigi zaman YAZARİM.Su kisi bu kisi var diye de tinmam.

kitapsiz
16-02-2005, 19:26
ali oktay, yukardaki yazimi tekrar okudum ve ne yapiyorsunuz sorusunu göremedim. ne yaptiginizi ben forumlardanda özeldende birazcik anladim.

sunuda anladim. kirip gecirmekte ali oktay"dan daha büyük yok!

esek-aptallarla dosluk etmenin sana yakismayacagini düsünerek, yüksek sahsiniza karsi daha fazla esek-aptallik yapmamak icin dostlugumu dolaba kaldiriyorum.

ngcoskun
16-02-2005, 19:35
kimseye birşey olmamış durum bunu getirmiştir.işte ben bunun olmaması için o kadar uğraşmıştım.buyrun bakmadıysanız bakın.
http://turandursun.com/phpBB/viewtopic.php?p=5744#5744
birileri açık kollarken yapılanlar ayıptır.......

ali oktay
16-02-2005, 19:57
Kitapsiz,farkinda degilsin ama Oguzlasiyorsun,oguza kirilmama neden olan birinci sik bu idi.
Olgun bir insan birisi ile arasina mesafe koymak isterse sessiz sedasiz koyar,İLAN ETMEZ.
Oguz da ayni seyi yapti ve buna cok kizdim.Ustelik O bunu genel forumda degil ozel yonetici forumunda yaptigi halde.Bu tur davranislar kisiyi baglayan davranislardir,ucuncu sahislari ilgilendirmez,eger bunu halkin ortasinda yapiyorsaniz amaciniz uzum yemek degil bekci dovmektir.AliOktayin da boylesi ham adamlarin dostluguna falan ihtiyaci yoktur.
Ben gereksiz yere egilip bukulmem.Dogrusu ne ise onu cekinmeden soylerim.Bu tavrim itici ise iticidir.Dostluklarda da ozenle seciciyimdir.
Konuyu kapatmak yerine kasimak da anlasilir degildir.
Ayrica her soyledigimin bir de mealini yazmam gerektigini unutmusum.
ne yapiyorsunuz? seklinde bir soylem olmasa da alinilan tavir budur ve benim acimdan haksizliktir.Ben bir yanlisi duzelteyim derken PİSLK bir polemige cekildim ama sizler bile bunu fark edemediniz buna yanarim.

kitapsiz
17-02-2005, 17:12
bundan sonra ali oktayi hic bir sekilde dikkate almayacagim. ali oktay gibi saga sola gereksiz yere basit ve konu disi kisisel saldirilara gecmektense, oguz gibi asilane susmak daha iyi. oguzlasmak bana ali oktaylasmaktan daha uygun. bana forumda acikca hakaret etme cesareti bulan birine özel mesaj yazma geregi duymuyorum. hakaret burada yapilmis, yanitida burada verilmistir.
ali oktay ne derse desin artik her dedigi benim icin havadir. ona bir kez daha bana hakaret etme firsati vermeyecegim.

ella
20-02-2005, 00:53
Merhaba Explorer,
Yazını yeni gördüm. Kuran’da peygambere ait hiçbir mucize yoktur. Uydurma hadislerde bir çok hikaye anlatılır. Ama bunların hiç birini Kuran’da bahsedilmez. Peygamberin tek mucizesi Kuran’dır.
Selamlar.

baybars
20-02-2005, 01:05
Mucizeye bak... :P :lol:

narnia
08-02-2006, 18:27
Ben de şahsen mezar kavramına karşıyım.. Ne hakkımız var diyorum. Tesadüfen bu dünyaya geldik.. İçinde yaşadık.. Sonunda öldük..
Geride kalan ismimizden ve iyi kötü ün ve eserlerimizden başka katkımız olmadı.. Onlar da ilerde tarihe karışacak.. Yok olacak.. Bence bizler ölülerimizi yakmalı ve küllerini etrefa serpiştirmeliyiz.. En doğrusu ve temizi bu olmalı.. Ama herkes için bu yöntem doğru mu?

Hayır bana göre yöntem doğru değil. İsimsiz ve mezar taşsız mezarlara gömülmeli ve karbon çevrimine katılmalıyız. Tıpkı diğer canlılara olduğu gibi.

Yakılmak büyük bir israf olur.

AerA
07-08-2010, 01:43
İslam'ın Mekke döneminde müslümanlar Kabe'de namaz kılıyorlardı. Kendi mescidleri yoktu.

Mescidi Nebevi ya da Mescidi Nebi basit yapılıydı. Hurma kütüklerinden sütunları, hurma dallarından çatısı, adam boyunda avlu duvarlı mesciddi. Minberi, mihrabı yoktu. Bir bölümü Suffe denilen fakirler ve öğrencilere ayrılmıştı.

Ağlayan kütük olayı bu mescidde vuku bulmuştur. Muhammed Cuma hutbelerini minber olmadığından bir ağaç kütüğüne yaslanarak yapardı. Bir gün bu yaslandığı kütükten bir an ayrılmasıyla kütüğün inlediği, ağladığı hadis kitaplarında anlatılmaktadır. Peygamberin mezarı burada bulunmaktadır.

Gel gelelim "Gökteki"nin Peygamberine pekte rahat vermediğine. Adamcağızı kabrinde iki dakika rahat uyutmaz. Bakalım nasıl :



654 (Miladi 1256) yılındaki deprem ve yangında Peygamber Mezarını barındıran bu mescid yanmıştır. Sadece peygamberde değil, Ebu Bekir ve Ömer'in kabri de buradadır.




13 Ramazan 886 (5 Kasım 1481)’de (hemde Ramazan Ayında) minarelere düşen yıldırım neticesinde mescid büyük zarar görmüş ve yenileştirme ve tamir çalışmaları 888 (1483) senesine kadar devam etmiştir.


Allahım (!) hadi parmağın yok gözümüze sokamıyorsun ama kendi Peygamberine neden yaparsın bunu?

AerA
07-08-2010, 02:15
Eklemeyi unutmuşum;

İslami Kaynaklar (Ömer TELLİOĞLU - Şamil İslam Ansiklopedisi) 654 yılındaki büyük yangın olayının da Ramazan ayının ilk Cuma günü gerçekleştiğini bildiriyor.

Yani Yüce (!) Rabbım (!), gücüne gitmesin ama, sen bu yıldırımın nereye düşeceğini bilmiyormuydun? Bir hücreyi tasarlarken ki yeteneğin, bir doğayı oluştururken gösterdiğin özen..... Kasıtlımı yaktın yoksa mezarlarını? Zorun ne idi ki? Benim mezarıma düşse amennah ama adamcağızlardan biri peygamberin, diğer ikisi halifen. Rabbım (!) derler ya hani "İmam os.....sa, cemaat sı......mış". Bunu herşeyden önce senin yapman ayıp olmuyor mu? Hemde iki seferde de Ramazana denk getirmen. Bu seneki Ramazan içinde böyle bir planın var mı?

sorgulamak
07-08-2010, 03:24
değerli arkadaşlar

affınıza sığınarak,

resmen saçmalıyorsunuz...

yok mezar korunamamışta yok yanmış, depremde yıkılmış. eee

islamda mezarlar, ölümü hatırlatmak içindir. peygamber ÖLMÜŞTÜR.
ve ölü bedenin değeri yoktur. esas olan ölümsüz olan, sorumlu olan ruhtur.
peygamberin ruhudur.
hesap verecek olan cezalandırılacak yada ödüllendirilecek olan ruhtur. beden sadece bir araçtır. zamanı geldiğinde görevini yerine getirmiş ve yok olmuş olacaktır.
bırakınız türbe hurafelerini.

beden ölünce ruh uyanır. iyiler şükür, kibri ile sende kim oluyorsun ilah benim diyecek olan inkarcı ve iftiracı arkadaşlar, bu bir kamera şakasımı diye soracak :)

saygılarımla.

´ Just!ce `
07-08-2010, 03:31
değerli arkadaşlar

affınıza sığınarak,

resmen saçmalıyorsunuz...

yok mezar korunamamışta yok yanmış, depremde yıkılmış. eee

islamda mezarlar, ölümü hatırlatmak içindir. peygamber ÖLMÜŞTÜR.
ve ölü bedenin değeri yoktur. esas olan ölümsüz olan, sorumlu olan ruhtur.
peygamberin ruhudur.
hesap verecek olan cezalandırılacak yada ödüllendirilecek olan ruhtur. beden sadece bir araçtır. zamanı geldiğinde görevini yerine getirmiş ve yok olmuş olacaktır.
bırakınız türbe hurafelerini.

beden ölünce ruh uyanır. iyiler şükür, kibri ile sende kim oluyorsun ilah benim diyecek olan inkarcı ve iftiracı arkadaşlar, bu bir kamera şakasımı diye soracak :)

saygılarımla.

Sayın sorgulamak

kusura bakmada sen saçmalamışsın..Peygamberin sakalını ayak izini görmek için bugün 20-30 TL civarı para veriyosun topkapıda , hac olayının maaliyetini yazmıyorum bile..değersizde bunlar neden yapılıyor yada sen yapmıyomusun/imkanın olsa yapmıycakmısın ?

sorgulamak
07-08-2010, 03:51
değerli just!ce

beni hemen suçlamışsınız. siz din suçlayıcılarının genel özelliğimidir acaba :)

para veriyorsun topkapıda demişsiniz. benim oraya gidip para verdiğimi nerden biliyorsunuz. bu nasıl bir genellemedir. her müslümanım diyeni aynı kefeye koymak saçmalamak değilmidir. ben yapmıyorum imkanım olmasına rağmende yapmadım.

mesele sizin veya benim ne yaptığımız değil yapılması gerekendir.

hac islamın bir emridir. hacı topkapıdakilerle kıyaslamak hatadır. çünkü islam inancına göre kabe Allah'ın evidir.

bir kıl peşinde koşan onca cahil halk islamı islam alimlerinden değilde kurandan öğrenselerdi, bunun şirk olduğunu görürlerdi. nitekim şirk islam inancına göre en büyük günahlardan biridir.

islamda sadece Allah'ın adına yemin edilir. Allah'tan başkası adına yemin etmek bile şirktir. yani Allaha ortak koşmaktır. ve yine islamı sözde islam alimlerinden öğrenen halk herşeyin üzerine yemin eder.

bu örneği daha iyi anlayabilmeniz için yazdım.

saygılarımla

´ Just!ce `
07-08-2010, 04:07
değerli just!ce

beni hemen suçlamışsınız. siz din suçlayıcılarının genel özelliğimidir acaba :)

para veriyorsun topkapıda demişsiniz. benim oraya gidip para verdiğimi nerden biliyorsunuz. bu nasıl bir genellemedir.


her müslümanım diyeni aynı kefeye koymak saçmalamak değilmidir. ben yapmıyorum imkanım olmasına rağmende yapmadım.

mesele sizin veya benim ne yaptığımız değil yapılması gerekendir.

hac islamın bir emridir. hacı topkapıdakilerle kıyaslamak hatadır. çünkü islam inancına göre kabe Allah'ın evidir.

bir kıl peşinde koşan onca cahil halk islamı islam alimlerinden değilde kurandan öğrenselerdi, bunun şirk olduğunu görürlerdi. nitekim şirk islam inancına göre en büyük günahlardan biridir.

islamda sadece Allah'ın adına yemin edilir. Allah'tan başkası adına yemin etmek bile şirktir. yani Allaha ortak koşmaktır. ve yine islamı sözde islam alimlerinden öğrenen halk herşeyin üzerine yemin eder.

bu örneği daha iyi anlayabilmeniz için yazdım.

saygılarımla

Sayın sorgulayıcı ;

NOT : cevap verirken yazınızdan kalın punto ile alıntı yapıp onlara cevap yazıyorum.

1.kalın punto = ben din suçlayıcısı değilim , gördüğüm yanlışı eleştiririm.Din olmuş başka bişe olmuş farketmez KENDİMCE yanlış olanı eleştiririm.
2.kalın punto = ben zaten biliyorum demedim , yapıyormusunuz/imkanınız olsa yaparmısınız dedim , ve hayır cevabını aldım.
3.kalın punto = Evet kesinlikle saçmalamaktır fakat , ben öyle yapmadım , siz öyle anladınız.

Size tek bir sorum var ;
4.kalın punto = İslam anlayışına göre bütün evreni Allah yaratmıştır..Fakat kabeyi insanlar yapmıştır..Allahın evi olduğuna insanlar karar vermiştir ,insanların yaptığı bişeye hac ziyareti yapmanın puta tapmaktan farkı nedir ?

Saygı ve hoşgörü ile..iyi geceler.

AerA
07-08-2010, 04:12
Dostlar eklemeyi unutmuşum ;

654 yılının Ramazan Ayının ilk Cumasına denk gelen peygamber ve halife mezarlarının bulunduğu Mescid-i Nebevi yangınında bir çok el yazması Kuran ve Dini Eserde yanıp kül olanlardandır.

Rabbim (!) , yahu sen istersek Kabe üzerinde kuş uçurtmayız diyorsun ama ABD jetleri Arap petrolünü korumak için hep uçup duruyor semasında. Kuran'ı biz indirdik diyorsun, koruyacakda biziz diye ekliyorsun ama Ramazanın ilk Cumasında, herşeyi yüzü suyu hürmetine yarattım dediğin adamın mezarı ile beraber yakıyorsun Ayetullahı.

Rabbim (!) senin kutsal bellettirdiğin Kabe ile İslamın ilk camiisi ve peygamber efendimiz (!) in mezarının bulunduğu yere ne düşmanlığın var ki? İnsanlığın koruyamaması başka, senin ilmin-hikmetinle göklerden indirdiğin şimşek başka, dimi ama?

Rabbim (!) belki fazla oluyorum ama, senin yüzü suyu hürmetine kainatı yarattım dediğin adamın Dünyada kalanlarına, kutsal diyoruz, emanet diyoruz, Topkapılara koyup uğrunda para topluyoruz ama sen onları çoluğa çocuğa cinsel tacizden soruşturmaya alınan bir imama emanet ettiriyorsun.

Rabbim (!) darılma ama, bence sen ne kendi imamını seçebiliyorsun, ne şimşeğin düşeceği yeri biliyorsun, ne depremin nereye zarar vereceğinden haberin var, ne indirdiğinin Furkan'ın peygamber mezarıyla yanıp kül olmasını engelleyebiliyorsun.

Neyse geç oldu, devam ederiz bir ara söyleşiye. Darılma emi?

sorgulamak
07-08-2010, 04:15
değerli just!ce

islam inancına göre kabenin yapılmasını Allah istemiştir. cevap bu kadar basittir.

buna putperestlik denemez. çünkü müslümanların taptığı yöneldikleri kabe değil, onun sahibi olan Allah'tır.

saygılarımla

AerA
07-08-2010, 04:20
değerli just!ce

islam inancına göre kabenin yapılmasını Allah istemiştir. cevap bu kadar basittir.

buna putperestlik denemez. çünkü müslümanların taptığı yöneldikleri kabe değil, onun sahibi olan Allah'tır.

saygılarımla

sayın sorgulamak ;

Rabbim (!) le konuşmaya biraz ara verdim ve bakın size ne öğreteceğim.
Putperestlik, sanemperestlikte denir, yapılan putun kendine bir tapınma değildir aksine sembolize ettiği manevi bir fikre tapınmadır. Bakınız Lat,Menat,Uzza... Tapınım bunların simgelediklerine doğrudur. Put sadece yönü belirler.

sorgulamak
07-08-2010, 04:23
sayın just!ce

helva konusu cahiliye döneminde olan bir durumdu. gülünç bir olaydır.

insanoğlu hep yaratıcıyı aramıştır. amerikan yerlileri hayvanlara, ağaçlara (her ailenin kendi ağacı vardı) tapınma ihtiyacı hissetmiştir. çünkü tapınmak insanoğlunun kendini aciz hissettiği bir anda bazen kendiliğinden bazen yönlendirme ile ortaya çıkan bir ihtiyaçtır.

putperestlik bu ihtiyacın ürünüdür. çoğunluklada heykelin veya simgenin temsil ettiği önceki atalardır.

kabe farklı bir olgudur. islam inancına göre diyorum tekrar, rab bir ibadethane yapılmsını emretmiştir. yapılmıştır. inanan müslümanlar oraya dönüp ibadet ederler. böylece karmaşık bir durum ortaya çıkmaz, teklik oluşur. gayede budur. kabenin sahibi olan Allah herşeyin yaratıcısıdır. ve yeniden yaratıp hesap soracaktır.

yani kabe put Allah'ta onun temsil ettiği ruh değildir. biz böyle inanıyoruz. ve böyle söylüyoruz. sizlerde ama putperestliğe benziyor diyemezsiniz. çünkü tüm dinler birbirine benzer. bunun sebebide her devirde her topluma Allah tarafından bir inanç sisteminin elçiler yoluyla iletilmesidir. zamanla değişir. musanın kavmi gibi görmedikleri Allahı bırakıp deveye tapmaya başlar.

saygılarımla

´ Just!ce `
07-08-2010, 04:27
değerli just!ce

islam inancına göre kabenin yapılmasını Allah istemiştir. cevap bu kadar basittir.

buna putperestlik denemez. çünkü müslümanların taptığı yöneldikleri kabe değil, onun sahibi olan Allah'tır.

saygılarımla

Sayın sorgulayıcı ;

Bence yanlış , Bütün evreni o yaratmışsa , Amaç Allaha tapınmaksa, istediğim yönden taparım kuzeye dönüp Allah birdir ve tekdir Hz.Muhammed onun elçisidir , ben onun kuluyum deyince olmuyormu bu ? illa gözlerimin bakış koordinatlı kabeyimi göstermeli.Çok basit ve düz bir mantıktır bu ve benim kabullenebileceğim bişey değil..aslında mantıklı ve objektif (bu çok önemli) bakabilirseniz , sizde böyle düşünürsünüz.

sorgulamak
07-08-2010, 04:29
değerli AerA

putperestliğin puta tapınmak değil temsil ettiği ruha tapınma olduğunu bilyorum.

bir sürü putun ve temsil ettiği bir sürü ruhun evreni ellele verip yarattığı fikri ile tek bir gerçek yaratıcının herşeyi var etmesi arasındaki fark tek tanrılı din inancının temelini oluşturur.

bir aklı evvelin çıkıp bu ruhlar uzaylıdır bizi onlar yarattı demesi olasıdır :)

putperestlik ve kabe arasındaki fark insanlar kafalarına göre bir heykel yapar ve onun temsil ettiği ruha tapar. hatta bazen o putu helvadan yapar, tapar ve acıktığında onu yer. umarım ruh kızmaz :)

oysa kabe islam inancına göre Allah tarafından peygamberine yapılması emredilmiş ilk ibadethanedir. ve kuaran' da kabeye yani Allahın evine yönelinmesi ve ziyaret edilmesi belirtilir. kimse kafasına göre oraya dört duvar dikip, tanrım ne güzel yerde oturuyor dememiştir.

yaratıcı ile konuşmak çok güzeldir. insanı inanmaya sevkediyor. bence devam edin.

saygılarımla

´ Just!ce `
07-08-2010, 04:30
sayın sorgulamak ;

Rabbim (!) le konuşmaya biraz ara verdim ve bakın size ne öğreteceğim.
Putperestlik, sanemperestlikte denir, yapılan putun kendine bir tapınma değildir aksine sembolize ettiği manevi bir fikre tapınmadır. Bakınız Lat,Menat,Uzza... Tapınım bunların simgelediklerine doğrudur. Put sadece yönü belirler.

Kesinlikle sayın AreA , anlatmak istediğim zaten buydu yukardada.
Müslümanların putperestlikle ilgili düştükleri en basit yanılgıdır bu.."Ulan heykelin neyine tapıyor bu manyaklar" heykele tapmıyor işte sayın sorgulayıcı , sizin gibi heykelin arkasındaki maneviyata tapıyor.

Saygılarımla.

sorgulamak
07-08-2010, 04:36
AerA'nın rabbi

arkadaşın aklı biraz karışık. seni ve kendini anlamakta zorluk çekiyor. seni anlamayı fiziki dünya ile kavramaya çalışıyor ki yanılıyor. sınavın gereği olarak hatırlamıyor.
hatırlayamayınca ruhunu yani özünü sahte ve sınav yeri olan bu evreni gerçek biliyor. ama yinede seninle konuşuyor. biliyor varsın. ama seni sevmiyor. çünkü sen işkencecisin ona göre. çünkü sen ona işkence yapılacağını açıkça söylemişsin.

seni insani bulmuyor. sanki sen insanmışsın gibi. sanki kendisi insanmış gibi, sanki bizler gerçekten insanmışız gibi. ruh olduğumuzu hatırlamıyor. çünkü sınavın şartlarında biri gerçek benliğimizi hatırlamamak. işte bunu hatırlayamıyor. hatırlayamaz, ama anlamaya çalışmıyor.

sana kızıyor. çünkü sen bebekler ölürken, yoksullar aç kalırken, katliamlar yaşanırken müdahale etmiyorsun. oysa bilmiyor ki o da onların sınavıdır.
oysa bilmiyor ki bunların hiç biri gerçek değil. gerçek olan bizim ölüm dediğimiz uyanmaktır. uyanınca hatırlayacağız.

saygılarımla

´ Just!ce `
07-08-2010, 04:36
değerli AerA

putperestliğin puta tapınmak değil temsil ettiği ruha tapınma olduğunu bilyorum.

bir sürü putun ve temsil ettiği bir sürü ruhun evreni ellele verip yarattığı fikri ile tek bir gerçek yaratıcının herşeyi var etmesi arasındaki fark tek tanrılı din inancının temelini oluşturur.

bir aklı evvelin çıkıp bu ruhlar uzaylıdır bizi onlar yarattı demesi olasıdır :)

putperestlik ve kabe arasındaki fark insanlar kafalarına göre bir heykel yapar ve onun temsil ettiği ruha tapar. hatta bazen o putu helvadan yapar, tapar ve acıktığında onu yer. umarım ruh kızmaz :)

oysa kabe islam inancına göre Allah tarafından peygamberine yapılması emredilmiş ilk ibadethanedir. ve kuaran' da kabeye yani Allahın evine yönelinmesi ve ziyaret edilmesi belirtilir. kimse kafasına göre oraya dört duvar dikip, tanrım ne güzel yerde oturuyor dememiştir.

yaratıcı ile konuşmak çok güzeldir. insanı inanmaya sevkediyor. bence devam edin.

saygılarımla

Sayın sorgulayıcı kalın punto ile işaretlediğim yerleri tekrar araştırmanızı öneririm..Fakat harunyahya org felan olmasın.putperesklik , paganlık vs. çoğu dinden daha çok gizem barındırır ve çok daha eskidir..öyle vikipedi den okumanın yeterli olmayacağı kanısındayım.

Saygılarımla.

sorgulamak
07-08-2010, 04:38
mesaj sıralamasımı karışıyor banamı öyle geliyor. yazdıklarım benim ekranımda ilk sayfaya uçmuş. diğeride ortaya. :)

AerA
07-08-2010, 04:41
Rabbim (!) , gene ben. Hangi sen diye sormazsın umarım.

Rabbim (!) sen İbrahim'den bu yana tapınırken bize yön veren Kabe'yi hikmetinle var ettinde, yüzü-suyu hürmetine kainatı yaratım dediğin ve sonrasında Furkanla beraber mezarını yaktırdığın bu adamcağız neden bir ara yönü değiştir di? Beğenmedi mi Kabe'yi? Sezonlukmu yaptırdın sen Kabe'yi? O bir tarafa, "Biz koruruz" deyipte yolladığın şimşekle yanan Furkanıda es geçiyorum ama nasıl doldurttun Kabe'yi putla mutla? Muhammed'e kadar Musa'n, İsa'n hiç müdahale edemedi mi buna?

AerA
07-08-2010, 04:42
mesaj sıralamasımı karışıyor banamı öyle geliyor. yazdıklarım benim ekranımda ilk sayfaya uçmuş. diğeride ortaya. :)

Sayın sorgulamak ,

bendede aynı....

Esen kalınız.

evrensel-insan
07-08-2010, 04:46
Saygideger arkadaslar;

Sorun, mesajlarda zamanlama "hatasi"

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=326915#post326915

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur
07-08-2010, 10:41
Konu başlığına göre yorum yapıcam...

Eee tabi Muhammed ölünce allahda uyandı. Çünkü şöyle bir baktı ki hep muhammed için çalışmış. Yok cinsel hayatını düzene koymuş.

Mezarları ve kuran ayetlerini yoketmesiyle ilgili

maymun gözünü açtı diyebiliriz. :)

YasasinBilim
07-08-2010, 17:28
AerA'nın rabbi sana kızıyor. çünkü sen bebekler ölürken, yoksullar aç kalırken, katliamlar yaşanırken müdahale etmiyorsun. oysa bilmiyor ki o da onların sınavıdır.
oysa bilmiyor ki bunların hiç biri gerçek değil. gerçek olan bizim ölüm dediğimiz uyanmaktır. uyanınca hatırlayacağız.



Sayın Sorgulamak;

inananların, özellikle de müslümanların sığındıkları bir yanılgı vardır. Başa gelen her türlü felakette "Allah beni/bizi sınıyor." yanılgısı.

Red-Kit'in köpeği Rin-Tin-Tin de kendisine yapılan cezaları ödül olarak algılardı, hatırlar mısınız?

Sizler elinizden gelen her türlü ibadeti yapıyorsunuz, muhammedin dikte ettirdiği kurallara uyuyorsunuz ama yine de başınız beladan çıkmıyor.

Allah sizi cezalandırmak istiyorsa başka ne yapması lazım? Muhammede kanmayın demek için sizi başka nasıl uyarmalı? Kabenin başına gelenler bunun en güzel örneğidir.


Müslümanların başına gelen felaketler tanrının sınaması değil, uyarmasıdır. Bir de bu ihtimali düşünün.

saygılar...

AerA
07-08-2010, 17:56
Orta doğu ve balkanların en ilginç argümanı olmuş.
Meydanı boş bulmuş AerA derken sanki şimşeği ben indirmişim mezarına merhumun :becky:, sanki "Onu biz koruyacağız" dediği Kuran'ı peygamber kabri ile ben yaktım. Ayı ortadan böldürten (!) rabbim, sen acizsin.

Ayrıca nasihat olarak ÖLÜM, yoruma gerek bırakmıyor bile.

sorgulamak
07-08-2010, 18:54
değerli YasasinBilim

sınandığımızı varsaymak, yanılgı değildir.

siz değerli arkadaşlar küçük küçük resimlere bakmaktan çerçevenin tümünü görememektesiniz.

yaşadığımızı ve gerçekliğinden şüphe etmediğimiz, sıkı sıkıya sarıldığımız dünya hayatı, bir cezalandırma yada ödüllendirme değildir. sadece yaşadığımızı varsaydığımız, bu hayatta olaylara kişilere fırsatlara vb. ne tür tepkiler vereceğimizin bizlere ıspatıdır.

çerçeveye biraz daha geriden yani uzaktan bakmayı deneyiniz. gerçek çok açık. sadece hatırlayamıyoruz. ama hatırlayamamamıza rağmen anlayabilmemiz için bir çok ipucu yaşamımıza yerleştirilmiştir.

sorun zere kadar gerçek olmayan bu hayatı tek gerçek, kendimizi ruhun sınava tabi tutulmasına sebep olan kibri ile üstün görmemiz, asıl olan gerçeği görmemize engel olmakta.

değerli arkadaşım, adı ölüm olan durum sadece uyanıştır. mecazen söylemiyorum. öldüğümüzü sanırken sadece uyanacağız. hatırlamaya başlayıncada kibirli, zalim, ve kötü olduğu ıspatlanan ruhlar eyvah diyecekler.

biz sınava sığınmıyoruz. biz bir sınavda yaşadığımızı biliyoruz. buradaki herşey çok ama çok gerçek görünmesine rağmen zerre gerçek değildir. bunu biliyoruz.

saygılarımla

YasasinBilim
07-08-2010, 23:36
değerli YasasinBilim

sınandığımızı varsaymak, yanılgı değildir.

siz değerli arkadaşlar küçük küçük resimlere bakmaktan çerçevenin tümünü görememektesiniz.

yaşadığımızı ve gerçekliğinden şüphe etmediğimiz, sıkı sıkıya sarıldığımız dünya hayatı, bir cezalandırma yada ödüllendirme değildir. sadece yaşadığımızı varsaydığımız, bu hayatta olaylara kişilere fırsatlara vb. ne tür tepkiler vereceğimizin bizlere ıspatıdır.

çerçeveye biraz daha geriden yani uzaktan bakmayı deneyiniz. gerçek çok açık. sadece hatırlayamıyoruz. ama hatırlayamamamıza rağmen anlayabilmemiz için bir çok ipucu yaşamımıza yerleştirilmiştir.

sorun zere kadar gerçek olmayan bu hayatı tek gerçek, kendimizi ruhun sınava tabi tutulmasına sebep olan kibri ile üstün görmemiz, asıl olan gerçeği görmemize engel olmakta.

değerli arkadaşım, adı ölüm olan durum sadece uyanıştır. mecazen söylemiyorum. öldüğümüzü sanırken sadece uyanacağız. hatırlamaya başlayıncada kibirli, zalim, ve kötü olduğu ıspatlanan ruhlar eyvah diyecekler.

biz sınava sığınmıyoruz. biz bir sınavda yaşadığımızı biliyoruz. buradaki herşey çok ama çok gerçek görünmesine rağmen zerre gerçek değildir. bunu biliyoruz.

saygılarımla

sayın Sorgulamak;

tıpkı Nihat Hatipoğlu ve Cübbeli Ahmet gibi konuşmuşsunuz.

Onlar da sanki öteki tarafa gitmiş, geri gelmişlerdir ve bu seyahat sırasında yaptıkları gözlemlere göre yorumlar üretirler.

1) Öteki yaşamın olup olmadığını kimse bilemez. Sırf antik çağlardan gelen bir temenni ile sözde kutsal kitaplar bundan bahsediyor diye, buna inanmak akılsızlık olur. Bu kitapların insanlar tarafından yazılmış olduğu bir gerçektir. Görmek istemeyen görmez. Kur-an'da yazılanlara inanmak için önce Kur-an'ın tanrı kelamı olduğuna inanmak gerekir. Ne yazık ki Kur-an tanrı kelamı olamayacak kadar, hatalarla dolu bir kitaptır.

2) Çerçevenin tümü diye birşey varsa, bu kesinlikle din değildir. Din ayrıntı içinde ayrıntılardan oluşan, kendi içerisinde tutarsız, ölümden korkan insanları tuzağa düşüren bir düzenektir.
Çerçevenin tümü ancak (sırrını çözemediğimiz) evren olabiliir. Bu evrenin bir yaratıcısı var mı yok mu bunu hala sorguluyoruz. Ama eğer bir yaratıcısı bir varsa, bu çok akıllı ve herşeye gücü yeten bir güçtür ve antik çağ efsaneleriyle, "ister inan ister inanma, benden söylemesi" mantığıyla hareket etmez. Bizler çerçeveye bu mantıkla bakarız.

3) Varsayın ki biz non-teistler haklıyız.
Din yüzünden bölünmüş insanlığa ve binlerce yıldır işlenmekte olan cinayetlere bakın. Bu yaşamından vazgeçip, kendisini öteki dünyaya adamış zavallılara bakın. Yazık değil mi bu insanlara? Üç-beş sahtekarın kendi şahsi çıkarları için uydurdukları yalanlar insanlığı ne hale getirmiştir. Bilimin ilerlemesine her fırsatta ayak bağı olan din kurumunun ne kadar büyük bir zehir olduğunu görürsünüz.

4) Varsayılım ki siz teistler haklısınız. O zaman bir an önce öteki tarafa gitmek için çaba gösterin. Bu dünya zaten bir sınav. Üç-Beş soruyu doğru cevapladıktan (yeterince sevap işledikten) sonra öteki dünyaya gitmek en akıllıca olanıdır. Ne kadar yaşarsanız o kadar günah işleme riskiniz var çünkü. Öyle hastalanınca kapılarına akın ettiğiniz doktorlara, hayatı kolaylaştıran teknolojiye dolayısı ile bilime falan da ihtiyacınız yok. Çocuklarınızı okutmanıza da gerek yok.

saygılar...

sorgulamak
08-08-2010, 00:41
sayın YasasinBilim

beni anlamadığınız yada kendimi ifade edemediğim kanısındayım.

ne hava atma peşindeki hatipoğluna nede basit söylemlerle cennete gitmeye çalışan cübbeliye çok şükür ki benzemem. sadece kendim gibiyimdir.

hastalandığımda doktorada gider tedavimide olurum. öyle öleyimde cennete gideyim diye bir şey abesle iştigaldir.

din yüzünden cinayetler işlenmemiştir. insanlar kendilerine görev icad edip din adına cinayetler işlemişlerdir. sorumlusu din değil sınava tabi tutulan, inanırken bile kendi hezeyanlarına yenik düşen bencil ve kibirli ruhtur.

ben ne turan dursuna nede başka bir inanmayana sahtekar diye hiçbir zaman hitap etmedim.
bana düşen saygı duymaktır.

ben ne öte tarafa gidip geldim, ne de ordan haber getirdim. aynı şekilde sizde 1400 sene öncesine gidip gerçeği görmediniz ki o devirde yaşayanlara hakaret edesiniz.

insanların kutsalına peygamberine sahtekar diye hitap edemezsiniz.
yalanlayabilir, karşı çıkabilir ama hakaret edemezsiniz. ettiğiniz anda, insanları bölenlerden biri olursunuz.

saygının olmadığı yerde neye inanıp inanmadığınızın bir önemi kalmaz.

saygılarımla.

AerA
08-08-2010, 00:51
din yüzünden cinayetler işlenmemiştir. insanlar kendilerine görev icad edip din adına cinayetler işlemişlerdir. sorumlusu din değil sınava tabi tutulan, inanırken bile kendi hezeyanlarına yenik düşen bencil ve kibirli ruhtur.

Rabbim (!) yine ben, bilirim ki 8 milyar Dünyalı içinde her birini duyabilecek iletişim ağına sahipsin ama inanırların arasında kopukluk var. Yahu Rabbim (!) sen değil misin "Apaçık Kitap" indiren? Nasıl onlarca meshep ve yığınla tarikat oldu bunlar böyle? Her okuyan farklı anlıyabiliyor mu Furkanı? Öyleyse neden anlaşılır, yoruma meal bırakmayacak bir kitap indirmedin ki? Beceremedin mi yoksa? bak her okuyan farklı anladı Kitabullahı, kim "Vur" dedi, kimi "Öldür", çok azı "Sev" dedi oda öldürecek kalmayınca. Rabbim (!) kırılma, gücenme ama sen beceremiyorsun bu işi. Bir Furkan indirmişsin, her türlü ahlaksızlığa kılıf olmuş. Bir Furkan indirmişsin her cinayeti meşru kılmış. Sonrasında da kimileri çıkıp "Uygulayıcının hatası, Dinin değil" demiyor mu? Furkan cidden 1 olsa, her okuyana 1 olsa böyle mi olur?

Neyse Rabbim (!) gece gece başını ağrıttım.

sorgulamak
08-08-2010, 01:00
değerli AerA

yaratıcı ile biraz sitemkar, biraz alaycı konuşmanıza hayranım.

eninde sonunda konuşa konuşa anlayacağınızı umuyorum. bende çok konuşurum. araya din adamları mezhep icatçıları girmediği zaman anlaşmak ve anlamak kolay oluyor.

kendinizde ne güzel söylüyorsunuz. apaçık olan kuran. işte insanoğlu, yani bencil ve ben daha iyibilirimci kibirli ruh, yazarının apaçık dediği kuranı halk anlayamaz ben daha iyi anladım dur halka ben anlatayım demesiyle dinler bu hale gelmiştir zaten.

apaçık olan kuranı, yaratana karşı çıkarak daha iyi anlatabilmek için ciltler dolusu kitaplar yazmış, içine cennetlik olduğu için kendi fetvalarını ve hezeyanlarını eklemiş, sizde bak falanca alim böyle dede demişsiniz.
bırakınız falanca alimi, yazarına bakınız.

saygılarımla.

YasasinBilim
08-08-2010, 01:12
sayın YasasinBilim

beni anlamadığınız yada kendimi ifade edemediğim kanısındayım.

ne hava atma peşindeki hatipoğluna nede basit söylemlerle cennete gitmeye çalışan cübbeliye çok şükür ki benzemem. sadece kendim gibiyimdir.

hastalandığımda doktorada gider tedavimide olurum. öyle öleyimde cennete gideyim diye bir şey abesle iştigaldir.

din yüzünden cinayetler işlenmemiştir. insanlar kendilerine görev icad edip din adına cinayetler işlemişlerdir. sorumlusu din değil sınava tabi tutulan, inanırken bile kendi hezeyanlarına yenik düşen bencil ve kibirli ruhtur.

ben ne turan dursuna nede başka bir inanmayana sahtekar diye hiçbir zaman hitap etmedim.
bana düşen saygı duymaktır.

ben ne öte tarafa gidip geldim, ne de ordan haber getirdim. aynı şekilde sizde 1400 sene öncesine gidip gerçeği görmediniz ki o devirde yaşayanlara hakaret edesiniz.

insanların kutsalına peygamberine sahtekar diye hitap edemezsiniz.
yalanlayabilir, karşı çıkabilir ama hakaret edemezsiniz. ettiğiniz anda, insanları bölenlerden biri olursunuz.

saygının olmadığı yerde neye inanıp inanmadığınızın bir önemi kalmaz.

saygılarımla.

sayın Sorgulamak;
benim refereansım Kur-an'dır. Neticede 1400 yıllık belgedir. Orda ne yazıyorsa ona göre islamı yorumlarım.

Kur-an'ın uydurma olduğunu iddia edenlerdenim. Eğer Kur-an uydurmaysa muhammed bir sahtekârdır.

Bugün laik herhangi bir ülkede hakim karşısına çıksam, muhammede sahtekâr demekle suçlansam beraat ederim. Çünkü elimde hiç bir hakimin çürütemeyeceği deliller var. Kur-an'ın bir insan tarafından yazıldığı apaçık ortadadır. İnanç yerine akıl-mantık gözlüğüyle bakan herkes bunu görür.

İnanç gözlüğünün nasıl bir şey olduğunun kanıtı siz sevgili teistlerseniz.
Bu da akıllara durgunluk veren kanıtı.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19162&highlight=m%FCsl%FCmanlara+soru

Çinde 1 milyara yakın insan var. 12 yaşını geçmiş tek bir Çinliyi bile Kur-an'ın tanrı kelamı olduğuna ikna edemezsiniz. Ancak çok küçük yaşlarda onu şartlandırabilir ve sorgulama yollarını kapatırsanız başarılı olabilirsiniz.

İnsanları ve de insanlığı kandıranla için sahtekâr kelimesi az bile kalır.

saygılar...

sorgulamak
08-08-2010, 01:19
değerli YasasinBilim

esen kalınız

saygılarımla.

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 01:31
değerli arkadaşlar

affınıza sığınarak,

resmen saçmalıyorsunuz...

yok mezar korunamamışta yok yanmış, depremde yıkılmış. eee

islamda mezarlar, ölümü hatırlatmak içindir. peygamber ÖLMÜŞTÜR.
ve ölü bedenin değeri yoktur. esas olan ölümsüz olan, sorumlu olan ruhtur.
peygamberin ruhudur.
hesap verecek olan cezalandırılacak yada ödüllendirilecek olan ruhtur. beden sadece bir araçtır. zamanı geldiğinde görevini yerine getirmiş ve yok olmuş olacaktır.
bırakınız türbe hurafelerini.

beden ölünce ruh uyanır. iyiler şükür, kibri ile sende kim oluyorsun ilah benim diyecek olan inkarcı ve iftiracı arkadaşlar, bu bir kamera şakasımı diye soracak :)

saygılarımla.

Sayin sorgulayan

Simdi Bu sacmaliklari ele alalim !

( Kainetimce Dininizi , Ayetlerinizi , Hadisi Seriflerinizi Nereden tutsak elimizde kaliyor )

Madem öldükden sonra ÖLÜ BEDENIN BIR ÖNEMI YOOOOK Ozaman Internet aleminde boy göstermis ! Bütün Müslüman forumlarda sitelerde dolasan su sacmaliga göz atalim !




Hadîs-i şerîfte buyuruldu ki:
Namaz Kılmayan Allah'ın Verdiği 15 Sıkıntı (http://www.forumacil.com/namaz-namaz-arsivi/92755-namaz-kilmayan-allahin-verdigi-15-sikinti.html) (Namazı özürsüz kılmayan kimseye, ALLAHü teâlâ onbeş sıkıntı verir
Bunlardan altısı dünyada, üçü ölüm zamanında, üçü kabirde, üçü kabirden
kalkarkendir

Dünyada olan altı azap:
Dünyada çekeceği azaplar:
1- Namaz kılmayanın ömründe bereket olmaz
2- ALLAHü teâlânın sevdiği kimselerin güzelliği, sevimliliği kendine kalmaz
3- Hiçbir iyiliğine sevap verilmez
4- Duâları kabûl olmaz
5- Onu kimse sevmez
6- Müslümanların birbirlerine yaptıkları iyi duâlarının buna fâidesi olmaz

Ölürken çekeceği azaplar:
1- Zelîl, kötü, çirkin can verir
2- Aç olarak ölür
3- Çok su içse de, susuzluk acısı ile ölür

Mezarda çekeceği acılar:
1- Kabir onu sıkar Kemikleri birbirine geçer
2- Kabri Cehennem ateşi ile doldurulur Gece, gündüz onu yakar
Cehennem ateşi dünya ateşine benzemez
3- ALLAHü teâlâ, kabrine çok büyük yılan gönderir Dünya yılanlarına
benzemez Hergün, her namaz vaktinde onu sokar Bir an bırakmaz
Kıyâmette çekeceği azaplar:
1- Cehenneme sürükleyen azap melekleri yanından ayrılmaz
2- ALLAHü teâlâ, onu kızgın olarak karşılar
3- Hesâbı çok çetin olup, Cehenneme atılır)
Namaz kılmayanın ömründe, bereket olmaz Ömründe, hayır ve menfaat
görmez Ömrü çeşitli hastalıklarla, sıkıntılarla geçer Ma'nevî huzûru
olmaz Sahip olduğu dünyalıklar onu rûhî sıkıntıdan kurtaramaz

Özellikle O siyah olarak yer verdigim KABIR AZABI Hadisi seriflerde apacik RUHU DEGIL ÖLMÜS BIR BEDENI ANLATIYOR !!

Gelde simdi buna bir kilif uydur bakalim !

Yahu hic anlamis degilim Her müslüman kendince bir müslümanlik üretiyor !

bazi müslümanlar icin su söyleyken bazi müslümanlar icinse buda böyle. Ama 1 bucuk milyar müslümani 2 ser 2 ser ayiripda her birinin biririne ZIT düsündügünü göstersek yaklasik 600 milyon ayri bir düsünce ortaya cikiyor !

ISLAM EVRIM MI GECIRMIYOR ne ?

AerA
08-08-2010, 01:32
Ey Yüce Rabbim (!), sıkıyorum kesin, mutlaka daha önemli işlerin vardır ama imzaya girmesini istediğim şu hususa bir baksan. Şimdi Rabbim (!), cidden sana akıl-fikir ermiyor. Yani yarattım dediğin insan sayısından daha çok polemik yaratmayı nasıl becerdin?

Birde Rabbim (!), kısıtlı zekalarınızla beni anlayamazsınız derken kendini karanlıkta bıraktığının farkındamısın? Çünkü insanoğlu için karanlıkta o kadar çok konu var ki, Mesela nasıl var olduk sorusu. Sana güvenip de cevap veremiyoruz be Rabbim (!). Ancak karanlığı ikiye katlamış oluyoruz ki kısıtlı aklım bile almıyor bunu. Bilinmeyeni çözümlemek, cevabı özümsemek için bilinmeyen sayısını arttırmak sence cevap olabilir mi? Offff offff, a bi cevap ver be Rabbim (!). Fazlam var ama neyim eksik milatlık çöl bedevilerinden?

sorgulamak
08-08-2010, 01:44
sayın nano second

insanların birbirlerine söyleyerek aktardıkları sözler her zaman ama istisnasız her zaman eksiltme veya eklemeye tabi kalır.

lütfen hiç bir zaman bana cevap verirken hadisleri rivayetleri kullanmayınız. bir kısım hadis kuranla örtüşse de kesinliği yoktur. ben kesinliği olmayan bir rivayeti yada sözü yorumlarımda kullanmam banada cevaben kullanılmamasını tercih ederim. kuran dışında ne bir hadisi nede rivayeti kaale almam.
değişen islam değildir. aklı evvellerin islama bir şey katma hevesidir.

saygılarımla.

AerA
08-08-2010, 01:54
insanların birbirlerine söyleyerek aktardıkları sözler her zaman ama istisnasız her zaman eksiltme veya eklemeye tabi kalır.

lütfen hiç bir zaman bana cevap verirken hadisleri rivayetleri kullanmayınız. bir kısım hadis kuranla örtüşse de kesinliği yoktur. ben kesinliği olmayan bir rivayeti yada sözü yorumlarımda kullanmam banada cevaben kullanılmamasını tercih ederim. kuran dışında ne bir hadisi nede rivayeti kaale almam.
değişen islam değildir. aklı evvellerin islama bir şey katma hevesidir.

Ah Rabbim (!) Ah....

Şimdi aklıma geldi, bir önceki sorularım imzaya girmediyse şunuda altına ekleyiversek. Rabbim (!), sen neden Furkan'a herbir şeyi koymadında peygamber sünneti peşinden koşanları var ettin? Yahu Tanrı dediğin namazı, abdesti koymaz mı Furkan'a? Ondan bundan aktarıla aktarıla gelen namaz kılım merasimine ben nasıl güveneyim? Şurdan burdan rivayet edilen abdest şöyle, boy abdesti böyle alınıra nasıl inanayım? Düşün ki Ehli Sünnet değilim, e ben ne yapayım?

Bi şerbet içermiyiz?.....Şimdi nereden mi bulacağız? E, yolla Cebraili kapsın gelsin işte. bana secde etmedi mi? Ben mi getireyim.

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 01:56
Sayin sorgulamak !

Bizde Hadislerin ve Kurani kerimin dogru olup olmadigini tartisiyoruz zaten !

malum sorulan sorular allah neden söyle böyle yapsin derken.

melekler kica vuruyor derken

burda allahi suclamiyorum zaten.. sadece allahin böyle birsey oldugunu aciklayan kuran ve hadisler .. ama bu isin icinde bir is oldugu degistirilmis yada uydurulmus oldugu kesin oluyor yani !

Ben allahimi kitapsiz bir sekilde daha iyi ve net düsünebiliyorum

malum kitapda öldürünüz yazarken , benim kendi özümde öldürmek yokdur dermisim!

Ozaman ben allah inancini red etmis olmuyorum sadece daha vicdanli daha iyimser daha sevgili bir insan olmaya calisiyorum.. cennet ve cehennem düsüncelerim korkularim isteklerim hic yokdur . malum insan dunyada mutlu oldugu sürece huzurludur !

mutlulugu getiren etken nedir kitapdaki siddetmidir yoksa....

sorgulamak
08-08-2010, 02:19
değerli arkadaşlar

anlayamadığız kısım zaten burası. yani kuran üstüne basa basa söylüyorum, dünyada cenneti vaat etmemiştir. daha iyi bir dünya hayatı sunmaz. uyarının özüde budur.

kuran kendi isteğinle sınav oldun, bunu sen kabul ettin, burada yaptıkların gerçek kişiliğini sana ıspat edecek demektedir.
lakin sizler ısrarla dünya neden kötü deyip durmaktasınız. kuran daha iyi bir dünya hayatı vaat etmez, ama daha iyi bir hayat kurmayında demez.

kuranda nerde öldürünüz demiştir. sureyi baştan sona okuyunuz ama anlayarak okuyunuz.

saygılarımla

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 02:45
değerli arkadaşlar

anlayamadığız kısım zaten burası. yani kuran üstüne basa basa söylüyorum, dünyada cenneti vaat etmemiştir. daha iyi bir dünya hayatı sunmaz. uyarının özüde budur.

kuran kendi isteğinle sınav oldun, bunu sen kabul ettin, burada yaptıkların gerçek kişiliğini sana ıspat edecek demektedir.
lakin sizler ısrarla dünya neden kötü deyip durmaktasınız. kuran daha iyi bir dünya hayatı vaat etmez, ama daha iyi bir hayat kurmayında demez.

kuranda nerde öldürünüz demiştir. sureyi baştan sona okuyunuz ama anlayarak okuyunuz.

saygılarımla

Saygi deger arkadasim anliyorumki gene kendi irademizden bahsediyorsun !

Peki Ozaman Kader nedir ?

Öldürmeye gelince

Haram aylar cikinca müsrikleri buldugunuz yerde öldürün !

Hadi ben hic müsrik öldüreni görmedim Ama Bir kadin zina yapti diye taslanarak öldürüldüklerini !

Escinsel olduklari icin Asilarak öldürüldüklerini gördüm !

Yani Sureyi bastan sona okumaya gerek yokki. seriat kurali apacik ortada !!

sorgulamak
08-08-2010, 03:06
değerli arkadaşım

haram aylar çıkınca müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün demiş ayet.
ilginçtir mekke fethedildiğinde kimse öldürülmemiştir. inançlarınada karışılmamıştır.
savaş durumunda düşmanınızı öldürürsünüz. bu tüm devletler için normaldir. olması gerekendir.

taşlanarak öldürülme ye gelince

kuranda varmıdır?
tamamen yahudi geleneğidir. o devirde uygulanmışsa bile o zamanın ve toplumun adetlerine suç ceza anlayışlarına uygundur. islamla alakası ne.

kuranda eşcinselleri öldürün diye bir emir varda benmi görmedim. lut kıssası anlatılır. inanmayı reddettikleri için helak olmuşlardır. bu kıssaya bakarak eşcinsellik islamda idam gerektiri demek doğru değildir. nitekim bir çok kavim değişik inanmayı reddettikleri için helak edilmişlerdir. sadece eşcinlet lut kavmi değil.

islamda kabul görmeyen bir durumdur. lakin bir cezası varsa bunuda allah verecektir.

bana görede hoş olmayan bir durumdur. ama banane. yaratıcı düşünsün ki düşünecektir.

saygılarımla.

TurkceRap
08-08-2010, 03:13
sayın YasasinBilim

beni anlamadığınız yada kendimi ifade edemediğim kanısındayım.

ne hava atma peşindeki hatipoğluna nede basit söylemlerle cennete gitmeye çalışan cübbeliye çok şükür ki benzemem. sadece kendim gibiyimdir.

hastalandığımda doktorada gider tedavimide olurum. öyle öleyimde cennete gideyim diye bir şey abesle iştigaldir.

din yüzünden cinayetler işlenmemiştir. insanlar kendilerine görev icad edip din adına cinayetler işlemişlerdir. sorumlusu din değil sınava tabi tutulan, inanırken bile kendi hezeyanlarına yenik düşen bencil ve kibirli ruhtur.

ben ne turan dursuna nede başka bir inanmayana sahtekar diye hiçbir zaman hitap etmedim.
bana düşen saygı duymaktır.

ben ne öte tarafa gidip geldim, ne de ordan haber getirdim. aynı şekilde sizde 1400 sene öncesine gidip gerçeği görmediniz ki o devirde yaşayanlara hakaret edesiniz.

insanların kutsalına peygamberine sahtekar diye hitap edemezsiniz.
yalanlayabilir, karşı çıkabilir ama hakaret edemezsiniz. ettiğiniz anda, insanları bölenlerden biri olursunuz.

saygının olmadığı yerde neye inanıp inanmadığınızın bir önemi kalmaz.

saygılarımla.




Sayın Sorgulamak,

iş fiziksel eyleme dönmedikçe kimse hiçbir şeye saygı duymak zorunda değildir, Çünkü saygı içten gelen birşeydir, kişileri aksine zorlamak Kendiniz saygı beklerken karşınızdakinin kendini ifade etme hakkını engellemekten başka birşey değildir.

insanları bölmek konusuna ise hiç girmeyelim isterseniz, Tarih boyunca Organize dinlerden daha çok bunu başaran olmamıştır sanırım.

Çünkü, Tüm Organize dinlerin (öteki) anlayışı vardır, bunun olduğu yerde de insanların birbirine cephe alması kaçınılmazdır.

Gelelim dinler cinayet işleyin dememiştir iddianıza.

Mâide Suresindeki ayetlere hiç girmeyeceğim, bunlar savaş durumunu ilgilendiren ayetlerdir gibisinden bir savunma gelirse bunu çok da mantıksız bulmam, fakat Sizin dininiz değilmi ki, Şeriatında mürted olanın dinden çıkanın öldürülmesini buyuran?

Bizler eğer Şerri hükümlerin uygulandığı bir ülkede yaşıyor olsaydık, hiç birimizin kurtulma şansı yoktu (iddiamızdan vazgeçmediğimiz sürece).

Mürtedlik kavramı dışında, Kuranda birçok ayetin eğilip bükülmeye müsait olduğu da bir gerçektir.

Saygılar.

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 03:15
Saygi deger arkadasim eger tartismayi seviyorsan buyur tartisalim ! Ama öncelikle yazilarimizida atlamayalim !

Yukarda yazdigin yaziya göre Insanin kendi iradesinden bahsediyorsun !

O halde Kader nedir sorusuna malum bir cevap göremedim ?


Birde dikkat ettimde cogu konular banane diyerek es gecmissin ama tartisidigimiz seyler kurani kerim ve islam ama sizin savudugunuz seyde Kurani Kerimi ve Islam ..

Bunun icinde banane gibi kelimeler kullanacaginiza konuya aciklik getirelim !

Size göre hos olmayan bir durum.
Bana göre hos olan bir durumsa

Peki hangimiz hakliyizdir !

Bu sana göre hos degilse bunu neye göre karar vermekdesin ?

Sana göre hos olmayan durumdan gercekden cok bilgin varmi ?

Eger hos olmayan bir durumda savudugunuz örnekler ve bunun neden hos olmadigini aciklayan nedenler bunlari siralayabilirmisin ?

Örnegin biz kurani kerimi tartisirken bize hos gelmeyen örnekleri bir bir acikliyoruz !

sorgulamak
08-08-2010, 03:22
değerli arkadaşım

yani siz benim inancıma bende sizin inançsızlığınıza küfür edebilir, böylece gül gibi geçinip gideriz öylemi.

fiziksel eylemin başlangıcı her zaman sözlü eylemler olmamışmıdır. fiziksel veya sözsel her türlü hakaret yanlıştır. nitekim turandursun sitesi tüzüğümüz madde 46 bu sitenin dinlere ve peygamberlere hakaret amacıyla kullanılamayacağı yazmaktadır. hakareti eleştiri olarak kabul edersek doz her gün artacak ve insanlar kırılacaktır.

benim gördüğüm kadarıyla burası adil bir düşünce paylaşımı sitesidir. fikirleri çürütmeye çalışmak bilimseldir. fikirlere hakaret etmek sadece başka hakaretleri getirir. fikir alışverişi hakaret alışverişine dönüşür. anlatmak istediğim budur.

saygılarımla

sorgulamak
08-08-2010, 03:38
sayın nano second

olaylara tabiki değişik bakış açılarımız olabilir.
örneğin
bana göre hoş olmayan bir insanın eşcinsel olmasıdır.

bir eşcinsel için bu hoş bir durum olabilir.

benim için hoş olmaması onun hayatını kısıtlayabilme hakkını bana vermez. banane der geçerim. kendi sınavıdır, kendi kararıdır der geçerim.

inançlarıma göre yanlıştır, hesabını Allah'a verecektir.

Allah'ın işine karışma hakkımda yoktur. ödülü veren ben değilimki cezayı verme hakkını kendimde göreyim.

sanırım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

kader için cevap istemişsiniz. işte burada kader devreye giriyor. eşcinsel olup olmamak kişinin kendi elindedir gibi bir garabetten sözetmeyeceğim.
bu bir sınavdır. fiziki bedene sahip insanların değil bedeni araç olarak kullanan ruhun sınavıdır.

Yaratıcı tüm ruhların ne olduğunu biliyor/du. içinde bulunduğumuz dünya hayatı ilede bize ne olduğumuzu ıspatlıyor.

kader Allah'ın bildiğidir. bize yap dediği veya yaptırdığı değildir. biz yapıyoruz, zaten yapmaya hazırdık. kötü olan fiziki bedende tüm kötülüğünü ortaya dökmekte. ve tüm deliller toplanmakta. kayıt altına alınmakta. gün gelecek önümüze konulacak. ben böyle biri değilim diyemeyeceğiz. nasıl olduğumuzu Allah bize ıspatlayacak.

tüm hayata var olan ve olacak herşeye geniş bir çerçeveden baktığım zaman gördüğüm budur. kaldıki konu bu değildir. öncelikle bir yaratıcının var olup olmadığı kesinlik kazanmalı. yoksa gerisi hikayedir. varsa sonrasına bakılır.

saygılarımla

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 03:51
Sayin Sorgulamak

Inanciniza göre Escinselligin bir sinav oldugunu anlatmaya calisiyorsun !

Ama Bu (Sinav) gene inancina göre yanlisdir !

Öncelikle bana escinselligin ne oldugunu aciklayabilirmisin ?

Peki bu nasil bir sinavdir.. Bu Sinav sadece Escinsellere yönelik oldugunu mu düsünüyorsun ? Peki buna neye dayanarak karar verebiliyorsun ?

Kurana görede bana escinselligi aciklayabilirmisin ?

Ama bunu aciklamadan önce öncelikle escinselligin ne olup olmadigini bana aciklaman lazim !

sorgulamak
08-08-2010, 04:06
sayın nano second

konu başlığından uzaklaştık ve bu rahatsız edici bir duruma geldi.

çünkü insanların yaşam şekillerini yargılamak ne bana nede size düşer. kişiyi ve inançlarıma göre yaratıcıyı ilgilendirir.

sınav sadece eşcinsellik değildir. insanlarla konuşma şeklidir, yardımlaşmadır, çalışmaktır, aklımıza gelebilecek herşey birer sınavdır.

kuranda eşcinselleri öldürün, onları yok edin onlar mutlak kötüdür ve cehenneme gideceklerdir diye bir şey yoktur. sadece lutun kavmini eşcinsel ve inkarcı lanetlemiştir. bunun yanında bir çok kavimde değişik inançlar ve inkarlar nedeniyle yok edilmiştir. ben kuranı esas alırım. hiç bir islam alimi bir eşcinselin cennete giremeyeceğini iddia edemez.

Allah'ın yargı kavramı bu kadar basit değildir. islam da Allah'ın affetmeyeceği tek şey kul hakkıdır. çünkü Allah kimin hakkını yediysen ancak seni o affedebilir demektedir.
diğer konular Allah'n tekelindedir ve o merhametlilerin en yücesidir.

çok ağır suçlar işleyenler içinde Allah kahredenlerin en yücesidir.

kuran bir yol gösterici ve uyarıcıdır. içinde kesin hüküm olmayan bir şey için islama göre kötüdür deme hakkım yoktur. insanların hayatını değişik yorumlara görede yargılayamayız.

saygılarımla

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 04:12
Sayin Sorgulamak olay anlasilmisdir !

Fakat bundan sonra ISLAMI ve KURANI benimseyipde Benim inancima göre yanlisdir diye düsünmeniz . Aranizda bulunan müslüman ESCINSELLERI psikolojik acidan COK ve COK Etkilenmekdedirler !!!!

Eger Kurana göre bu konuyu tartismaya meyili olsaydin AYDINLATICI fikirlerim gelecekdi !

Ama bunu artik baska zamana baska kisilerlerle tartsimaya birakiyorum !

Siz gene kendinizi gösterdiniz ! Escinsel cennet ve cehennem acisini falan !

Ama bunun zittini düsünen varsa ciksin karsima benimle tartissin dermisim

Saygilar ve Sevgiler !!!

sorgulamak
08-08-2010, 04:32
sayın nano second

önceki mesajımda yok edildiği yazmak yerine lanetlendiği diye yazmışım. kuranda lanetlenmeyi ararken bir yandada yazarsan olacağı bu. düzeltiyorum.

kuranda eşcinselliğin bir lanet olduğu, onların yokedilmesi gerktiği yazmazken, islam adına hareket ettiğini söyleyen hiçbir sistem onları asamaz.

esas olan kurandır. ve kuranda lut kavminin eşcinsellik, yol kesmek, toplantılarda edepsizlik yapmak, inkar etmek gibi nedenlerle yok edildiği yazmaktadır.

bu ayete göre idam cezası verilecekse yol kesenler, toplantılarda edepsizlik yapanlar ve inkar edenlerinde idam edilmesi gerekirdi.

insan hayatı yorumlara bırakılamayacak kadar değerlidir.

esen kalın saygılarımla.

TurkceRap
08-08-2010, 04:46
değerli arkadaşım

yani siz benim inancıma bende sizin inançsızlığınıza küfür edebilir, böylece gül gibi geçinip gideriz öylemi.

fiziksel eylemin başlangıcı her zaman sözlü eylemler olmamışmıdır. fiziksel veya sözsel her türlü hakaret yanlıştır. nitekim turandursun sitesi tüzüğümüz madde 46 bu sitenin dinlere ve peygamberlere hakaret amacıyla kullanılamayacağı yazmaktadır. hakareti eleştiri olarak kabul edersek doz her gün artacak ve insanlar kırılacaktır.

benim gördüğüm kadarıyla burası adil bir düşünce paylaşımı sitesidir. fikirleri çürütmeye çalışmak bilimseldir. fikirlere hakaret etmek sadece başka hakaretleri getirir. fikir alışverişi hakaret alışverişine dönüşür. anlatmak istediğim budur.

saygılarımla




Ancak çiğ bir yapıya sahipse insan sözden dolayı karşısındakine saldırabilir.

Bu konudaki uzun uzun tartışmalarımızı ve benim en son iletimi

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=322969#post322969

Okuyabilir ve yine orada konuya dahil olabilirsiniz.

Herkesle geçinmek zorunda değilsiniz, kişilerin haklarına engel olmayın yeter.

Bu konuyu geçtikten sonra.

mürtedlik konusuna hiç değinmemişsiniz.

Dinler cinayet işleyin demiyormu demiştiniz?

http://www.hilafet.com/kitaplar/Islam_Hukukunda_Ceza/14.htm
http://www.islamiforum.com/index.php?showtopic=52011

Saygılar.

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 04:52
Inanisiniza göre Escinselligin bir sinav oldugunu

Ama sonradan LANET lenmesi ?

Saygi deger arkadasim Kurana göre lanetlenen escinsellik mi yoksa gay iliskimi livata mi zinami tecavüz mü ?

ESCINSELLIK BIR INSANIN KENDI CINSINE ILGI DUYMASINA DENIR !

ESCINSELLER 3 e ayrilir !

GAY = ERKEK ESCINSELLER
LEZBIYEN = KADIN ESCINSELLER
BISEKSUEL = HEM KENDI CINSINE HEMDE KARSI CINSE ILGI DUYAN KADIN / ERKEK

Simdi Lut kavmini ele alalim !

Siz gerçekten, sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı 'çirkin bir utanmazlığı' yapıyorsunuz ?

Söyle bir tarihi arastirip baktigimizda LUT kavminde ESCINSEL olduklari icin helak edilen toplum Kayıp Sodom ve Gomorra

Bunlar Helak Edilmeden 2000 sene önce yasayan UYGARLIK ( SÜMERLERDE ) Escinsellik yaygindi !!!

Bu Konu hakkinda bir kanit !

http://www.sonsuzlukotesi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=36

Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz.

ISTE BOMBA BURDA PATLIYOR...

Lanetlenen sey ESCINSEL mi Yoksa ERKEK ERKEGE OLAN ILISKIMI ????

Bu LUT Kavmine ait olan Ayetlerde ESCINSELLIGI nerden cikartiyorsunuz ???

Neden Kuranin hic bir ayetinde LEZBIYENLERDEN BAHSEDEN BIR AYET YOK !

Oysa bugün dünyada Kadin Escinseller daha yaygindir ama cok gizlilerde genelde kendilerini belli etmezler !!!

O yüzden LUT kavmini andiran bu ayetler ESCINSELLIk üzerine degil

ZINAYA , Aile ici ensent , zorla tecavüze ( erkeklere ) verilen bir lanettir !

Zina hem kadina hemde erkekge yasak degil mi ?? Bugün ERKEK ERKEGE evlilik olsa ZINA olurmuydu ????

malum kuranda birde Livata yasak !!

ama bu kadinlar icinde gecerli , Sadece erkekler icin degildir !!

O halde Erkek erkege ORAL iliski yasak diyemessin arkadasim !!!

Ama Escinsellik cinsel birlesmeden cok ilgi duymakdir.. ( asik olmak ve sevmek )

O yüzden sizin bu LUT kavminiz cokdan cökmüs anlaminda yada olay sadece o döneme ait ve Bu dönemi kapsamayan bir olaydir !

TurkceRap
08-08-2010, 05:21
Sayın Nano Second,

Hale hazırda konunun dışına çıkmış olduğumuzdan Bakın homofobik tayfanın çırpınışlarına dair bir yazı da benden

http://www.akv.org.tr/butun-semavi-dinler-escinselligi-lanetliyor-cn74.html

Tabi bir yandan bu konuda mağdur olan insanların hak ve özgürlüklerini savunurken bir yandan da eşcinselllikle alakamız olmadığını söylemek zorunda hissetmemizde başka üzücü bir durum.

saygılar.

sorgulamak
08-08-2010, 18:16
değerli nano second

yazdıklarınız beni doğrulamaktan öteye gidememiş.

aynı şeyleri söylüyoruz.

lut kavmi eşcinsel olduğu için değil, bir çok suçtan ve en önemlisi taşkın bir inkarcılıktan dolayı helak edilmiştir.

lut kıssası ile ilgili ayetlere bakıp eşcinsellik lanetlenmiştir, eşcinseller öldürülür denemez.

benim dediğim budur. eşcinsellik bir sapkınlıktır. lakin bu sözümü yanlış anlamayın.

sapkınlık, sapmak kökünden gelir. yani toplumlarca doğru kabul edilen yoldan sapmak demektir. özellikle sapkınlık kelimesini açıkladımki yanlış anlaşılmasın.

kimi toplumlarda bu normal karşılanırsa normal bir davranış olur.

lut kavmi yoldan çıkmıştı. tecavüz yağmalama vb. toplumca hoş görülmeyen bir sapkınlık içindeydiler. yaratıcı uyarmış lut kavmi dinlememiş ve neticede helak edilmişlerdir.

sayın turkcerap

homofobik değilim. yazılarımdan bu anlaşılmıştır. hoşuma gitmez demişim. ama topluma zarar vermediği fuhuş yapmadığı yani yasalasın dışına çıkmadığı sürece beni ilgilendirmez. herkesin özgür iradesi kendini bağlar

saygılarımla

sorgulamak
08-08-2010, 18:32
sayın turkcerap

ilgili linkte yazdıklarınızı okudum. herşeye özgürlük ama özellikle kutsal değerlere saldırmaya özgürlük gibi oldukça tahammülsüz bir tablo çizmişsiniz.

insanların ailesi ve eğer inanıyorsa inancındaki karakterler kutsaldır. herkese düşen buna saygı duymaktır.

ancak çiğ bir insan buna fiziki karşılık verir demişsiniz. haklısınız ve ancak çiğ bir insan başkasına saygı duymak yerine onun kutsal değerlerine hakaret etme gereği duyabilir.

hakaret etme isteği kin ve nefretin dışa vurumudur.

bana hakaret etme özgürlüğü istiyorsunuz. ve bunada demokrasi diyorsunuz. eşit yurttaşlıkta kimse kimsenin inancına değerlerine ve kendisine hakaret edemez. ederse cezalardırılır.

kuran size göre yalan peygamberide sahtekardır. böyle düşünebilirsiniz. ama bunu dile getiremezsiniz.

bana görede turan dursunun kuranı yalanlama çabaları dayanıksız mesnetsiz ve yalandır. bu da turan dursunu benim gözümde farklı yapar. ama bana ona hakaret etme hakkı vermez.

oturulur tartışılır. ama ne siz bize nede biz size inanmak zorunda değiliz. tartışırız bir karara varamayız ama çıkar dışarıda oturur bir çay içer şurdan burdan konuşuruz. çünkü birbirimize saygı duyarız.

insanlar her konuda anlaşmak zorunda değillerdir. lakin anlaşabileceği değişik konular vardır. tek bir konuya kilitlenip bir grubu aşağılamak tahrik etmeye çalışmak açıkça kötü niyettir. yapan kim olursa olsun yanlıştır.

saygılarımla.

n4n0_s3c0nD
08-08-2010, 22:15
Sayin sorgulamak !

Bu dünyada hic kimse birine kural koyamaz !

Senin icin yoldan sapma ise , onun icin en dogru yol olabilir !

Peki o halde DOGRU YOL hangisidir ? Senin iddia ettigin mi yoksa onun iddia ettigi midir ??

Yasadigin Toplum bugün müslüman bir toplum oldugu icin O TOPLUMA göre gayet sapiklik olarak adlandiriliyor ! Asil sorun burada neyde var ??

Birde escinsel oldugunuzu düsünün , biri gelip sana sapiksin yoldan sapmissin diyecek olursa bu durum karsisinda ne yapabilirsin ?

Kendinize yapilmasini sevmediginiz seyi baskalarina yapmayiniz diye bir Atasözü vardir !

Nedemek istedigimi anlaman icin bir kere onlar gibi düsünmen gerekiyor !

Onlarda basli basina bir insandir kendi kendilerini yönetecebilecek bir akila sahipdirler !

O yüzden o kisi hakkinda o ne oldugunu Sen degil O kendisi karar verebilir..

Hangi yolda oldugunu sen degil o kendisi daha dogrusunu bilir !

Sen böyle olmadik sürece bu yolun dogru olup olmadigini bilemessin !

Lakin Escinsellerin cok oldugu bir toplumda onlarda heterosexuellik bir sapiklikdir derlerse ozaman sen bu kurali kendine dogru bulabilecekmisin ???

Cünkü yasadigin toplumda escinsellerden cok heterolar mevcut olunca onlarin verdigi karara karsin dogru bulabilmekdesin !

Ortada bir fark oldugunu görüyoruz !

sorgulamak
08-08-2010, 22:50
sayın nano second

ısrarla tekrar belirtiyorum.

ikimizde aynı şeyi söylüyoruz.

her toplumun kendi kuralları vardır. kural dışına çıkanlara sapkın denir.

doğru tektir. insanların malına, canına, hayat düzenine müdahale edilmediği sürece kimse kimseye karışma hakkına sahip değildir.

benim inancıma göre herkes kendi sınavını yaşar ve kendi sınavından hesaba çekilir.

nitekim dinde zorlama yoktur. sizin dininiz inançlarınız size benim dinim ve inançlarım banadır.

toplum düzenini tehdit eden bir suç varsa bunun cezasını yasalar ile biz insanlar veririz. Allah'ın düzenine karşı bir suç varsa bunun cezasınıda verecek olan Allah'tır.

saygılarımla.

AerA
09-08-2010, 00:06
nitekim dinde zorlama yoktur. sizin dininiz inançlarınız size benim dinim ve inançlarım banadır.

Rabbim (!) yine ben. şimdi merak ettim sen, "Dinde zorlama yoktur" diyorsun ama inanmayanı kor ateşler üzerinde kazığa geçirme planların var. Bu zorlama olmuyor mu? "Senin dinin sana, benim dinim banadır" gibi bir kelam ettiyorsun mezarını yaktığın adama ama başka dinleri, ya tahrif edilmişlikle, ya sapkınlıkla suçluyorsun. Onların dini onlara ise bu sana batıyormu?

Neyse yine kafanı şişirdim. Görüşmek üzere.

sorgulamak
09-08-2010, 00:20
sayın AerA

bu kadarmı peşin hükümlü olunur.
bu kadarmı bilgiden uzak olunur.

anlatmak istediğimi anlamamakta direniyorsunuz.

istediğinize inanabilirsiniz. zorlama yoktur. ama inandığınız, yaptığınız, herşey ama herşey için hesaba çekilecek, suçlu bulununcada itina ile işkencelerden geçirileceksiniz.

e bu zorlama değilmi? değil değerli arkadaşım.
uyarılmışız. başımıza gelecekler insalara binlerce kez anlatılmış. peygamberi kesmişiz, çarmıha germişiz, katletmişiz, göndersene ulan azabını demişiz, biz tutmuş alay etmişiz, dalga geçmişiz, neredesin ulan haydi beni çarpsana demişiz, hadi lan işine demişiz. çarpma vakti geldiğinde çarpmasından şikayet ediyoruz.

ister inanalım ister inanmayalım, inandığımız veya inanmadığımız, davranışlarımız sözlerimiz, yaptıklarımız yani her şey için hesap vereceğiz. yürürken farkında olmadıyıp ezdiğimiz karınca için bile hesap vereceğiz.

Allah bize diyecekki ben sizin ne olduğunuzu size söyledim bana inanmadınız, sınav olmayı kabul ettiniz. ne olduğunuz ortaya çıktı. şimdi buyrun pek muhterem zebani kullarımın yanına.

ha bunu insani bulmuyormuyuz. e o kısımda yaratanı zerre ilgilendirmiyor.

saygılarımla.

AerA
09-08-2010, 00:33
istediğinize inanabilirsiniz. zorlama yoktur. ama inandığınız, yaptığınız, herşey ama herşey için hesaba çekilecek, suçlu bulununcada itina ile işkencelerden geçirileceksiniz.

Rabbim (!) varya alemsin. Yarattığın insan sayısından daha çok polemik yaratmışsın ya bravo. Şimdi Rabbim (!), aslında komiğime giden ne biliyormusun? Dinde zorlama yoktur diyosun, senin dinin sanadır diyosun fakat sonrasında zorlama olmayan dine inanmayanı veya kendisinin dinine inananı cehemnemde yakacağına dair tebligatta bulunuyorsun. Yahu sen ciddi misin?

Rabbim (!), Bir bababın çocuklarına meslek seçiminde karışmaması ama onun istediği mesleği seçmeyen evlatlarını yakmakla tehdit etmesi babanın seçime uzaktan seyirci kalması değil baskı ile kendi doğrularını kabul ettirmesi değil midir Rabbim (!). E bu zorlama değil midir? O zaman sen nasıl bir babasın? İnanasım gelmiyor sevgine.

Cebrail soğuk soğuk bişeyler getirsinde içelim. Bu gece uzun olacak gibi.
Cebrail meşgul şimdi ne demek? Vahy götürülecek peygamber kalmadı ki beyav. Hadi bi tembihle kapsın gelsin iki gazoz, önümde secde ederken iyidi.

TurkceRap
09-08-2010, 03:26
sayın turkcerap

ilgili linkte yazdıklarınızı okudum. herşeye özgürlük ama özellikle kutsal değerlere saldırmaya özgürlük gibi oldukça tahammülsüz bir tablo çizmişsiniz.

insanların ailesi ve eğer inanıyorsa inancındaki karakterler kutsaldır. herkese düşen buna saygı duymaktır.

ancak çiğ bir insan buna fiziki karşılık verir demişsiniz. haklısınız ve ancak çiğ bir insan başkasına saygı duymak yerine onun kutsal değerlerine hakaret
etme gereği duyabilir.

hakaret etme isteği kin ve nefretin dışa vurumudur.



Ortada bir tahammülsüzlük varsa o da Siz Müslümanların fanatizmden kurtulamamasından geliyor.

Fiziksel eylem ile ilgili "çiğ" tabirini klullanmamın tek nedeni ise sizin fiziksel eylem hakaret ile başlar söyleminizdir.

Yoksa Benim burada "erdemli insan nasıl olmalıdır" gibisinden bir tasarım yok, insanlar Mutlu olabilir, sevinebilir, üzülebilir, kızabilir, öfkelene bilir, bunu dışa vurmakta isteyebilir, bunun için insanlar fikir ve hislerini ifade etmeye gereksinim duyar.




bana hakaret etme özgürlüğü istiyorsunuz. ve bunada demokrasi diyorsunuz. eşit yurttaşlıkta kimse kimsenin inancına değerlerine ve kendisine hakaret edemez.
ederse cezalardırılır.



Yanlışınız var Size özel hiçbir şey istemiyorum, tamamen Her insanın doğuştan getirdiği, (Sizin, Benim, Herkesin) kendini ifade etme hakkından bahsediyorum.

Onu da Siz bana verme lutfunda bulunamazsınız, o zaten benimdir.

dediğinize de Demokrasi veya eşit yurtdaşlık değil, despotizm denir, bu da dikta rejimlerinde görülür.



kuran size göre yalan peygamberide sahtekardır. böyle düşünebilirsiniz. ama bunu dile getiremezsiniz.



Hadi Canım, düşüneceğim ama dile getiremeyeceğim, Bunada siz karar vereceksiniz :D

Siz Orta Çağda takılmışsınız kuzum, yıl 2010 ve Blasphemy artık insanlık için "oturma organları ile güldükleri" kötü bir anı olarak kaldı.

Ama az daha unutuyordum, Biz daha 17 yıl önce Sivasta Modern çağın göbeğinde yargısız imfazla gelen bir engizisyon vakasına tanık olmadık mı?


bana görede turan dursunun kuranı yalanlama çabaları dayanıksız mesnetsiz ve yalandır. bu da turan dursunu benim gözümde farklı yapar. ama bana ona hakaret
etme hakkı vermez.


Hocam bırak Tiribünlere oynamayı, Turan Dursun Peygamberlik iddiasında bulunmadı sonuçta, Dinler, Özellikle İslam ve Kutsal kitabı Kuran ile ilgili çıkarımlarda bulundu.

eğer Siz Turan Dursun'un herhangibir sahtekarlığını biliyorsanız, buyrun koyun ortaya onu da tartışalım.

hakaret zırvasının arkasına sığınmak ortada bir sahtekarlık varsa bunu örtemez.

Son olarak söylemek istediğim, Konuyu yeterince dağıttık, bu konuda söylemek istediğiniz birşey varsa diğer linkten buyrun, konu başlığını amacından iyice saptırmayalım.

Saygılar.

sorgulamak
09-08-2010, 04:01
sayın turkcerap

buradaki konu yeterince dağıldı zaten.
izninizle cevabımı burda vermek istiyorum.

1.bir genelleme yaparak müslümanları fanatizm ile suçlamışsınız. çıkarlar için fanatik ve kışkırtılmaya hazır bir kitle her yerde her zaman vardır.

sizin yaptığınızda fanatizmdir. çünkü fanatikler kendilerini ve fikirlerini tek doğru kabul etmekle kalmaz, başka fikirlere tahammülde göstermezler. inanan olsun inanmayan olsun, beğenmediği fikire hakaret eden fanatiktir.

2.bana özel bir şey istemediğiniz ortada. tüm inanalara özel bir şey istiyorsunuz. hindistana gidip BUDA bir sahtekardır diye bağırın, bakalım hint fakirinin tepkisi ne olacak. hiç kimsenin kutsal saydığına hakaret edemezsiniz. bunu ben değil, medeniyet söylüyor.

3.düşünürsünüz, yalanlayabilirsiniz, inanmıyorum, bana saçma geliyor diyebilirsiniz. ama kalkıp benim peygamberime sahtekar diyemezsiniz. dediğiniz an sizinle konuşacak bir şeyim kalmaz. konuşamayız anlaşamayız sadece birbirimizden nefret ederiz.

oysa insanları bağlayan veya ayıran tek bir sebep değildir. bir sebepte ayrılsak dahi başka konularda aynı düşünebiliriz. böylece nefret değil saygı doğar.

4. ortaçağ zihniyeti sadece dini despot değildir. despotizmin her türlüsü ortaçağ zihniyetidir. benim size inanmayı dayatmam hakaret etmem nyse sizlerin bana inanmamayı dayatmanız, hoşunuza gitmeyince hakaret etmenizde aynı şeydir.

5.sivas olaylarını kimlerin çıkardığı bugün ortaya çıkmıştır. lakin az önce anlattığım konuya gider. insanların kuranına şeytan ayetidir der hakaret ederseniz, bir grup kendini bilmezden böyle bir tepki görmeniz olasıdır. yani hakaret şiddeti doğurur. herkes, peygamberime, kitabıma küfretti. ne olacakki canım demez. savunmasız insanlara karşı girişilen bu infial yanlıştır, kınanmalı, cezalandırılmalıdır. aynı şekilde insanların en kutsal değerlerine böyle pervasızca şeytan ayetidir demekte yanlıştır, kınanmalıdır.

6. tribünlere oynamıyorum hocam.
turan dursun ayetin başından sonundan çekiştirerek çelişki aramaya koyulmuş, çelişki dediklerinin tümününde cevapları olduğu ortaya konulmuştur. bu turan dursunu sahtekar yapmaz. öyle inanmıştır. öyle yapmıştır. ama yanılmıştır.

7. sahtekarlık size göre iken bana göre peygamber yerden göğe kadar haklıdır. siz sadece yanlıştır deme hakkına sahipsiniz. hakaret edemezsiniz.

saygılarımla.

AerA
09-08-2010, 04:16
Rabbim (!) bazen bakıyom bazı bazı sitelere insanlar kıyasıya kapışıyor senin için. Kimisi neferleri oluyor savunuyor, kimisi karşı çıkıyor "Olmaz" diyor. Merakımdan soruyorum tarihte bir gün bu polemikleri ortadan kaldırmak için bir şey yapmışlığın var mı? Mucize deme ne olur, görenimi var, duyanı mı? Ondan bundan rivayet. Furkan'ın kendi mucize deme ne olur, cayır cayır yaktın peygamber mezarı ile. Hem "Kimse yazamaz aynısı gibi" dedin, yazanı öldürdüler. Yazılabiliyor demekki be Rabbim (!).

TurkceRap
09-08-2010, 06:57
Sorgulamak, Yukarda verdiğim linkte delilleri ile medeniyetin bu konuda ne dediğini ıspatladım.

Hoş her ne kadar Hindistan bizden daha çok adam olmaya niyetliyse de henüz medeniyet olarak örnek verilecek konumda değildir.

Kaldı ki, zahmet edip o linki okusaydın, kişilerin sözlere göre dilediği tavrı (fiziksel saldırı hariç) alabileceğini, fakat devletin bu işe karışmaması gerektiğini söylediğimi görürdün.

Ha birde Ben tüm Müslümanlar fanatiktir diye bir önerme getirmedim, Bir toplulukta sık gözlenen bir davranış biçimini vurguladım.

sorgulamak
09-08-2010, 20:49
sayın türkcerap

verdiğiniz linkteki örneklemeleri bir kaç kere okudum.

örnekleriniz hep aynı. insanların kutsalına hakaret suç değildir. medeniyetin böyle yaptığını savunmuşsunuz. medeniyet ne amerikadır nede suudi arabistan. medeniyet herkesin eşit, saygılı ve değerli ve her inancın eşit saygılı ve değerli olduğu düzendir.

yeryüzünde böyle bir düzen yoktur.hiç kimse ne isayı aşağılayabilir, ne birinin kuranını, ne de birinin inanmamasını.

medeni olduğunu iddia eden devlet herkesin özgür ve güvende yaşayabileceği bir ortam oluşturan devlettir.

medeni olan devlet, biri çıkıp ben bir tarafımdan din uydurdum artık buna inanıyorum dediği zaman, ona istediği gibi ibadethane yapan, masraflarını karşılayan ve onu eşitlik özünde serbet bırakan güvende tutan devlettir.
diğerlerine ne yapıyorsa onada yapması gereken devlettir.

insanların bir tarafını açmasına özgürlük, bir tarafını kapatmasına tu kaka diyen zihniyet medeniyet değildir. aynısı tersi içinde geçerlidir.

duyduğunuz saygı kadar özgürsünüzdür.

saygılarımla.

TurkceRap
09-08-2010, 22:08
sayın türkcerap

verdiğiniz linkteki örneklemeleri bir kaç kere okudum.

örnekleriniz hep aynı. insanların kutsalına hakaret suç değildir. medeniyetin böyle yaptığını savunmuşsunuz. medeniyet ne amerikadır nede suudi arabistan. medeniyet herkesin eşit, saygılı ve değerli ve her inancın eşit saygılı ve değerli olduğu düzendir.

yeryüzünde böyle bir düzen yoktur.hiç kimse ne isayı aşağılayabilir, ne birinin kuranını, ne de birinin inanmamasını.

medeni olduğunu iddia eden devlet herkesin özgür ve güvende yaşayabileceği bir ortam oluşturan devlettir.

medeni olan devlet, biri çıkıp ben bir tarafımdan din uydurdum artık buna inanıyorum dediği zaman, ona istediği gibi ibadethane yapan, masraflarını karşılayan ve onu eşitlik özünde serbet bırakan güvende tutan devlettir.
diğerlerine ne yapıyorsa onada yapması gereken devlettir.

insanların bir tarafını açmasına özgürlük, bir tarafını kapatmasına tu kaka diyen zihniyet medeniyet değildir. aynısı tersi içinde geçerlidir.

duyduğunuz saygı kadar özgürsünüzdür.

saygılarımla.




Sorgulamak,ne tür kafa yapıcı birşey kullanıyorsun?

Hem Benim yazdığım Örnekleri görmüşsün MNedeniyet Ne Amerikadır Hem de Suudi Araabistan değildir diyosun, Sonrada Yeryüzünde böyle bir düzen yoktur diyosun, Var işte ıspatlamışız sana, daha ne saçmalıyorsun?

Ayrıca, devletde benim verdiğim vergiyi havaya savurma hakkına sahip değildir, O kadar dindarsanız ama vakıf kurar, ama aranızda para toplar imamlarınızın maaşını da ödersiniz, camilerinizi de onartırsınız, Yenisini de yaptırırsınız, ama benim verdiğim vergiyi Birilerinin Peygamberilk iddiasıyla gördüğü Halüsünasyonlara harcayamazsınız.

Çünkü ben o vergileri Güvenliğim sağlansın, Okullar Hastahaneler yapılsın, Bir eksiği varsa giderilsin diye veriyorum.

Ha Devletin en fazla yapacağı şey Mabedlere vergi muafiyetidir, ona birşey dediğimiz yok.

ama kafanıza göre demokrasi uydurup, bunu da kimseye zorla dayatamazsınız.

Dünyadan bihabersiniz, başkalarını da kendiniz gibi sanıyorsunuz!.

sorgulamak
10-08-2010, 00:21
sayın turkcerap

kafa yapıcı bir şey kullanmıyorum. dinimde yasak. ama sizde serbest. siz kullanırken başkalarınında sarhoş kafa ile saçmaladığını sanabilirsiniz.

size özgürlük,
sizin gibi düşünenlere özgürlük.
çünkü sizin gibi bilge ve yüce insanlar dururken diğerleri ne bilecek.
despotça fikir dayatacaksınız. kabul edilmeyincede kafana göre demokrasi uydurma diyeceksiniz. benim kafamdaki demokrasi insandır. sizdeki sadece inançsızların esip gürlediği, dilediğine hakaret ettiği bir despotizmdir.

amerika sizin için medeniyet olabilir. medeniyet sizin için insanların kutsalına hakaret etmek olabilir. benim için değil. herkesin kutsalları vardır. annesi gibi babası gibi. bir insanın annesini babasını kendime malzeme yapıp tiyatroda küçük düşürmek, fuck yazısı ile mahkemelere girip egoma masturbasyon yapmak eleştiri değildir. terbiyesizliktir. ve kutsal olan herşey için bu istisnasız geçerlidir.

sizin vergilerinizi bana cami yapmak için devlet harcasın demedim. camiye harcıyorsa cemevinede, kiliseyede, havrayada, hatta bir yerinden din uydurmuş tek bir adamada harcarsa medeniyettir dedim. yani eşit muamele, birinin diğerinden üstün olmadığı, birinin diğerine sen ne bilirsin diyemediği, birinin diğerine dayatmadığı, dayatması kabul edilmeyince vahşice hakaret etmediği bir düzendir medeniyet.

bir insanın annesi babası, hindunun buda'sı, hristiyanın isa'sı yahudinin musa'sı, alevinin ali'si yezidinin meleké tavusu, ve daha niceleri KUTSALDIR. bu ve benzeri terimler, hiç bir haddini bilmezin, sadece ben bilirimci terbiyesizin kendi kişiliğini tatmin edici kelime şaklabanlığı olamaz.

kimse kimseyi sevmek zorunda değildir, ama saygı duymak zorundadır. bu istisnasız herkes için, müslüman için, budist için, yahudi için, ateist için ve diğerleri için böyle olmalıdır. yoksa vahşice birbirimizi ezmeye, katletmeye devam ederiz.

birbirimize inançlarımızı anlatalım, eleştirelim. ama hakaret edemeyiz.

umarım hangi inanç veya inançsız sistemden olursa olsun tüm despot kafalara derdimi anlatabilmişimdir.

saygılarımla.

AerA
10-08-2010, 00:21
Rabbim (!) tekrardan ben. sana bir şey soracam kızmazsan. Rabbim (!), senin paraya ihtiyacın mı varda senin kurumların vergiden muaf tutuluyor? Bu Dünya'da eğitimden sağlığa tüm kurumlar vergilendirilirken, senin paran mı yok da vergiden muafsın? Oysaki en büyük vaatleri veren sensin, kenarda iki kuruş birikmişin yokmu senin?

TurkceRap
10-08-2010, 06:33
sayın turkcerap

kafa yapıcı bir şey kullanmıyorum. dinimde yasak. ama sizde serbest. siz kullanırken başkalarınında sarhoş kafa ile saçmaladığını sanabilirsiniz.

size özgürlük,
sizin gibi düşünenlere özgürlük.
çünkü sizin gibi bilge ve yüce insanlar dururken diğerleri ne bilecek.
despotça fikir dayatacaksınız. kabul edilmeyincede kafana göre demokrasi uydurma diyeceksiniz. benim kafamdaki demokrasi insandır. sizdeki sadece inançsızların esip gürlediği, dilediğine hakaret ettiği bir despotizmdir.

amerika sizin için medeniyet olabilir. medeniyet sizin için insanların kutsalına hakaret etmek olabilir. benim için değil. herkesin kutsalları vardır. annesi gibi babası gibi. bir insanın annesini babasını kendime malzeme yapıp tiyatroda küçük düşürmek, fuck yazısı ile mahkemelere girip egoma masturbasyon yapmak eleştiri değildir. terbiyesizliktir. ve kutsal olan herşey için bu istisnasız geçerlidir.

sizin vergilerinizi bana cami yapmak için devlet harcasın demedim. camiye harcıyorsa cemevinede, kiliseyede, havrayada, hatta bir yerinden din uydurmuş tek bir adamada harcarsa medeniyettir dedim. yani eşit muamele, birinin diğerinden üstün olmadığı, birinin diğerine sen ne bilirsin diyemediği, birinin diğerine dayatmadığı, dayatması kabul edilmeyince vahşice hakaret etmediği bir düzendir medeniyet.

bir insanın annesi babası, hindunun buda'sı, hristiyanın isa'sı yahudinin musa'sı, alevinin ali'si yezidinin meleké tavusu, ve daha niceleri KUTSALDIR. bu ve benzeri terimler, hiç bir haddini bilmezin, sadece ben bilirimci terbiyesizin kendi kişiliğini tatmin edici kelime şaklabanlığı olamaz.

kimse kimseyi sevmek zorunda değildir, ama saygı duymak zorundadır. bu istisnasız herkes için, müslüman için, budist için, yahudi için, ateist için ve diğerleri için böyle olmalıdır. yoksa vahşice birbirimizi ezmeye, katletmeye devam ederiz.

birbirimize inançlarımızı anlatalım, eleştirelim. ama hakaret edemeyiz.

umarım hangi inanç veya inançsız sistemden olursa olsun tüm despot kafalara derdimi anlatabilmişimdir.

saygılarımla.




Bak güzel insan,

Despotluk tek taraflıdır, Yani illa da saygıda saygı demekte bir tür despotluktur.

Benim söylediğimse Benim için de, Sizin için de, x ya da y şahıs içinde geçerlidir.

Yani Siz de Ben de, Kendimizi nasıl daha iyi dile getirebiliyorsak öyle dile getirmeliyiz.

Velhasılı Kelam, Zorunluluk olan yerde medeniyetten bahsedemezsiniz.

Neyse Sonuç Olarak, Siz böyle edepti, terbiyeydi daha çocuklara küçüklükten itibaren ağzına biber sürmekle tehdit ede durun, Her değişen nesil size cevabını veriyor, vermeye de devam edecek.

Ha bir de Organize dinlerden daha iyi kafa yapıcı bulamazsın emin ol.

sorgulamak
10-08-2010, 14:24
sayın turkcerap

saygıyı dayatmak desptizm ise tüm kanunlarda despotizmdir.

bir insana adam öldüremezsin diye dayatmak, kırmızı ışıkta geçemezsin diye dayatmak despotizmdir.

kanunlar toplum düzeni için vardır. ve bence en iyisi, insanların başka insanların hayatına müdahale etmeyeceği bir özgürlük düzenidir.

canımın istediği gibi ama bir diğer bireyi rahatsız etmeden yaşarım.

ben çocukların ağzına biber sürmek örneği gibi tehdit etmiyorum. her yeni gelen nesil bana neden cevap verme gereği duysunki. istediği gibi yaşasa ben istediğim gibi yaşasam, bir yerimizden birşeymi eksilir.

tüm hayatını benim inançlarımı boşa çıkarmak için uğraşarak geçirirse kendi hayatını es geçer ve bence yazık eder.

ateist arkadaşlarımla tek bir konuda aynı fikirde olmasakta, bir arada güzel vakit geçirebiliyor, birbirimizin sıkıntılarına elimizden geldiğince yardımcı olabiliyoruz.

ben onlara, onlar bana hakaret ederse çok güzel dostlukları yok etmiş oluruz.

saygı duymak karşılıklı hoşgörüdür.

saygılarımla

denklem
11-08-2010, 02:00
yazılanların hepsini okudum.çok yoruldum.
bu yazının başından itibaren hatırlayabildiklerimden bir kaç kişiye ve konuya çok kısa olmak üzere değinmek istiyorum izninizle.bu konuları yeni araştıran biri olarak saçmaladığım durumlar olacaktır,ama çoğu kez düşündüğüm şeyler..
Aera arkadaşı çok bilgili görüyorum.ayrıca biraz sıkılmışta olabilir tek düze hep aynı kalıplarda giden tartışmalardan,çünkü artık direk bahis konusu olanla konuşmaya başlamış,eğlenceli oluyor ayrıca düşündürücü mesajlar veriyor.
'' Ayrıca, devletde benim verdiğim vergiyi havaya savurma hakkına sahip değildir, O kadar dindarsanız ama vakıf kurar, ama aranızda para toplar imamlarınızın maaşını da ödersiniz, camilerinizi de onartırsınız, Yenisini de yaptırırsınız, ama benim verdiğim vergiyi Birilerinin Peygamberilk iddiasıyla gördüğü Halüsünasyonlara harcayamazsınız.''
türkçerap arkadaşın bu yazısını özellikle aldım.kul hakkı yemek islamda en korkulacak şeylerden biridir çünkü bu mevzuda allah devre dışı kılıyor kendisini.ama bir yandanda başka ayetinde allaha inanmayanın iyiliklerinin, yaptığı güzel şeylerin önemi olmadığı söyleniyor.bizim hakkımızı yiyenlerden ahirette alacağımız, günaha karşılık sevaplar ne işimize yarayacak.yine hakkımız yenmış olmaz mı?
benim asıl ilğilendiğim kuranda matematik hatası.içimde şüphe bırakmayacak bir konu bu.allahın peygamberleri bile mucize istemiş allahtan,''kalbim daha iyi meyletsin''
diyerekten.
konunun başlarında konuşulan mesele, mezar vesaire mevzunda ben suudilere hak veriyorum.adamlar islamı bizim memlekettekiler gibi yanlış anlamamışlar.tabu, şirk pozisyonuna düşecek her şeyi silmek yok etmek istemişler.niye?bizde buğün ,bilmem sakalıydı, bastığı yerdi ,hırkasıydı gibi şeylere nerdeyse tapılıyor.bunlar resmen hala putperest.putlara tapan o kadar insan varki şaşıyorum.vahabiler yok etmişler mezarları iyikide yapmışlar.muhammedin mezarı tam belli olsaydı,sakalına,suyuna böyle delirenler
mezarında kimbilir neler yapardı.aslında buğün bu bizim babalarımız analarımızın bilgizizliğinden kaynaklı çaresizliği gibi..kurban kesmek hac ile eş tutulmuş kuranda
bunu yapsalar yeter, bide traş olmayacaklar kurbanın gittiğini öğrenene kadar. önemli olanın ne olduğunu bilmiyorlar.
sorgulamak rumuzlu arkadaşa çok saygı duyuyorum.sadece kuranı klavuz yaptığı için gerçekten güçlü yazıyor.ben kuranı okuyorum bu aralar sonlarına yaklaştım.sorun gördüğüm yerleri bu sitede sizlerle paylaşacağım.
saygılarımla.

TurkceRap
11-08-2010, 05:17
Sayın Sorgulamak,

İnanın bana konuyu çok alakasız yerlere çekiyorsunuz.

Saygı, sevgi Çiçek böcek bunların hepsi güzel, Siz çok saygılı bir kişi olabilirsiniz, Ben çok saygılı bir kişi olabilirim, ama bu kişileri ilgilendiren bir meseledir, alınacak tavır tamamen kişisel olmalıdır, Mahkemelerin daha önemli işlere bakması gerekir, Söylediğim budur.



sayın turkcerap

saygıyı dayatmak desptizm ise tüm kanunlarda despotizmdir.

bir insana adam öldüremezsin diye dayatmak, kırmızı ışıkta geçemezsin diye dayatmak despotizmdir.



Dostum Sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz, Bir kişinin canına kastetmek ya da trafiği birbirine katmak ile kişinin kendini ifade etmesi aynı şeyler değildir.

Bu konuda (Tabi dilerseniz) farklı Anayasalarda ilgili bölümleri okumanızı nacizane tavsiye ederim.



kanunlar toplum düzeni için vardır. ve bence en iyisi, insanların başka insanların hayatına müdahale etmeyeceği bir özgürlük düzenidir.

canımın istediği gibi ama bir diğer bireyi rahatsız etmeden yaşarım.



Kanunlar toplum düzeni için değil, Bireyin can ve Mal güvenliğini, hak ve özgürlükler temelinde korumak için vardır, Toplum dediğimiz şeyse sizin, Benim bir araya gelerek oluşturduğumuz soyut bir varlıktır.



ben çocukların ağzına biber sürmek örneği gibi tehdit etmiyorum. her yeni gelen nesil bana neden cevap verme gereği duysunki. istediği gibi yaşasa ben istediğim gibi yaşasam, bir yerimizden birşeymi eksilir.




“siz öyle yapıyorsunuz” demiyorum, daha çocukluktan insanlarımıza bazı şeyleri tabulaştıran bir toplumsal yaklaşım biçimimiz var.

Sizin iletilerinizden anladığım, düşündüğümüz bazı şeyleri dile getirmememiz gerektiğini söylüyorsunuz, Ben de biber örneğini bu yüzden verdim.

Ayrıca, seçtiğiniz yaşam biçimi konusunda ise hiçbir şey söylemedim, Bu forumda uzun zamandır yazan birçok kişi Liberal fikirlere sahip olduğumu bilir, O yüzden bunu yanlış kişiye söylüyorsunuz, Ben zaten yetişkin kişilerin dilediği hayatı seçmekte özgür olduklarını söylüyorum.


Sadece sizinle anlaşamadığımız nokta, Sizin (Bana göre ) yanlış olan saygı anlayışınız.

Eğer ben gelir Siz namaz kılarken sizi engellersem saygısızlıktan da öte hoşgörüsüzlük etmiş, hatta ve hatta Özgür iradenizle yapmak istediğiniz bir şeyden sizi fiziksel olarak alıkoymuş olurum.

Dolayısıyla böyle bir hakkım yok, Siz isterseniz 7/24 namaz kılarsınız, Camiden çıkmazsınız, başkasını da buna zorlamadığınız sürece kimse buna bir şey diyemez, Buna karşın Biz de dilediğimiz karikatürü çizme, dilediğimizi yazma ya da söyleme hakkına sahibiz.

Ha Eğer bu karikatür, yazı veya söylediklerimde dile getirdiğimiz iddialar doğru değilse, siz bunları yanlışlama hakkına da sahipsiniz.




tüm hayatını benim inançlarımı boşa çıkarmak için uğraşarak geçirirse kendi hayatını es geçer ve bence yazık eder.



Burada kimsenin kişisel inançlarla sorunu olduğunu sanmıyorum, varsa da bu yine inançların kendisiyle ilgilidir.

Bu insanlardan bazıları belki bir kişi daha sorgulasın istiyor, belki de inançların kendilerinden çaldığını düşündükleri şeyleri fikirleriyle geri alabilecekleri kanısındalar vs.

Hepsininse Büyük olasılıkla bu forum dışında da bir kişisel hayatları var, Ben Mesela, çalışırken bir şöyle 5 dakka mola veriym diyip bakıyorum, birşeyler yazmam gerekirse yazıyorum, sonra yine işime veya ne yapıyorsam ona devam ediyorum.

O Yüzden, siz nasıl ki bizlerin böyle şeylerle vakit kaybettiğini düşünüyorsanız, Deist, panenteist ve Ateist akımlara yakın arkadaşlar da Sizlerin dinlerle vakit kaybettiğinizi düşünebilir.

Ama sonunda herkesin bir nedeni vardır, O yüzden bırakın insanlar kendilerini sorumlu hissettikleri şeyleri yapsınlar.

Kaldı ki, Bu sitenin ne amaçla kurulduğunu, nerede yazıp-çizdiğinizi bildiğinizden eminim.



ateist arkadaşlarımla tek bir konuda aynı fikirde olmasakta, bir arada güzel vakit geçirebiliyor, birbirimizin sıkıntılarına elimizden geldiğince yardımcı olabiliyoruz.

ben onlara, onlar bana hakaret ederse çok güzel dostlukları yok etmiş oluruz.

saygı duymak karşılıklı hoşgörüdür.

saygılarımla



Hocam ne alakası var şimdi bunun konuşuğumuz konuyla? Sizinle dışarıda bi yerlerde karşılaşsak boğazınıza sarılacağımızı mı düşünüyorsunuz?

Ben burada birçok mnilletten insanla beraber yaşıyorum, farklı kıtalardan, Hepsi farklı ülkelerden, farklı kültürler, farklı dilden, farklı miletten, farklı dinden insanlar, Bunların birçoğu ile arkadaşız, bi arada gül gibi geçinip gidiyoruz.

Yeri gelir her şeyle dalga da geçeriz, ama kimse kalkıp da işi fanatizme dökmez.

Mesela Yakın arkadaşlarımdan 6 tanesi Siyahi/Afrikalıdır, bunlardan biri 17 sene Arab okullarında okumuş Ana dili gibi fusha biliyor, Bir ara Beni Mürtedlikten çevirme peşindeydi ama şimdi pek uğraşmıyor artık :)

Velhasılı kelam ona takılırım bazen Senin büyük büyük büyük Dedelerin maymundu diye, o da ya güler ya 1şey söyler, ama ne kırgınlık olur ne dargınlık (Biraz dindar biri olmasına rağmen).

İki tane söze takılacak biri değilim, Ha illa takılmam gereken bir şey varsa da gidip mahkeme kapılarında hakim amca bak bu bana ne dedi demem, kendi kişisel meselelerimi kendim halledebilirim, uzak durmam yeterli olacaktır, ne maganda gibi davranmaya gerek var ne de başka birşey.

Saygı ve hoşgörü konusunda da söylemem gerekeni söyledim zaten.

Saygılar.

TurkceRap
11-08-2010, 05:37
Sayın Denklem'in iletisini baz alarak Ben de Müslüman arkadaşlara birşey sormak istiyorum.

Biz deistlerin durumunun ne olacağını düşünüyorsunuz? Biz TANRI'ya inanıyoruz, fakat organize dinlere inanmıyoruz.

TANRI'ya inandığımız halde, Muhammed, İsa, Musa, davud ya da başka herhangi bir peygambere inanmadığımız için cezalandırıla bileceğımızı düşünüyorsanız şayet, Sizce bu adaletmi?

Bu konuda Müslüman arkadaşların fikirleri nelerdir?

sorgulamak
11-08-2010, 22:51
sayın turkcerap

kimin haddinedir ki, insanları cennetlik veya cehennemlik diye ayırmak.

biz kimiz ki, Allah sizi cehenneme atacak diyelim. yaratıcının yargısı siyah ve beyazı değil aradaki tüm tonları hesaba katacaktır.

siz bir yaratıcıya inanarak, iman ettiğinizi zaten belirtiyorsunuz.

yaratıcı;

''İman edip salih ameller işleyen kimseler için mağfiret ve bol rızık vardır.'' derken kim Allah adına aksini iddia edebilir.

kurana ve beraberinde bu ayete inanmıyor olsanız bile, Allah dilediğine hidayet verendir.
o dilediği iyi olan ama yolunu kaybetmiş ruhlardır.

her namaz kılanın oruç tutanın cennete gideceğini kim iddia edebilir. asıl olan kibirdir. ruhun kibirli olup olmadığıdır. nedir kibir? ilahlık taslamaktır, kendini çok önemli görmektir. fiziki hayatta kendini sağlama alıp kafa tutmaktır. kötülük yapmak, insanları ve hayvanları ezmektir. ihtiyacı olmadığı halde bir bitkiyi yerinden sökmektir.

namaz kılıp hak-hukuk gözetmeyenler, zulmedenler, kendini bir şey sananlar, çıkar peşinde koşanlar,ve üstüne üstlük kendini cennetlik görüp başkalarını cennetlik cehennemlik diye ayıranlar, yani kibirlerinden kurtulamayanların cennete gideceğini kim idda edebilir.

küçük bir hikaye anlatacağım. eskilerden gelen insan kibrini anlatan bir kıssa, tabiki gerçek değildir. ama ben böyle düşünürüm.

musa, Allah ile görüşmek için sina dağına doğru yola koyulmuş. giderken bir atlıya rastlamış. elinde yay göğe doğru okları savuruyor. musa, yanaşıp sormuş. ne yapıyorsun demiş. adam Allah benim kardeşimi öldürdü bende onu öldüreceğim diyormuş. musa her ne kadar anlatmaya çalıştıysada adam sinirli kendini kaybetmiş dinlemiyormuş. musa orayı terketmiş.
yolda bir köye rastlamış. köy halkı neredeyse durmadan ibadet ediyor sürekli oruçlu geziyorlar.
musa soruyor:
-neden böylesiniz. halk -cennete girmek için sürekli ibadet ediyoruz diye yanıt vermiş.
musa peygamber kendini tanıtmış. musayı ağırlamışlar. sonra musa peygamber yola koyulmuş.
yolculuğun sonunda Allah sormuş ey musa bana gördüklerini anlat. musa anlatmış ve Allah biliyormusun o beni öldürmek isteyen adam cennete gidecek, o bana ibadet eden köylülerin hepsi cehenneme gidecekler, demiş
musa bir anlam verememilş nasıl olur.
Allah git onlara deki ben Allahı tüm dünyayı bir saç teli ile tutarken gördüm. o zaman ne dediğimi anlarsın. musa peygamber dönüşte ibadet ehli köye varmış anlatmış onlara ve demiş ben Allahı tüm dünyayı bir saç teli ile tutarken gördüm.

halkta uğultular, abartma olurmu öyle şey bir saç teli koca dünyayı nasıl tutar.

Allahtan cennet isteyenler, Allah'ın gücüne inanmıyor.

çıkmış atlının yanına gelmiş. hala sinirli ve hala göğe ok fırlatmakta.

musayı görünce durmuş. ve musa anlatmış. ben allahı tüm dünyayı bir saç teli ile tutarken gördüm.
adamda en ufak şaşkılık belirtisi yok. yapar o yapar, hiç görünmeden ve hissettirmeden kardeşime can veren ve onun canını alan dünyayı saç teli ilede tutar.

tabiki böyle bir olay olmamıştır. lakin benim inandığımı anlattığı için yazdım buraya. yani inandığım şeyi daha iyi anlatabilmek için.

yani iman şeklen değildir. iman sadece inanmaktır.

saygılarımla.

emperrordiablo
12-08-2010, 02:52
sayın turkcerap

kimin haddinedir ki, insanları cennetlik veya cehennemlik diye ayırmak.

biz kimiz ki, Allah sizi cehenneme atacak diyelim. yaratıcının yargısı siyah ve beyazı değil aradaki tüm tonları hesaba katacaktır.

siz bir yaratıcıya inanarak, iman ettiğinizi zaten belirtiyorsunuz.

yaratıcı;

''İman edip salih ameller işleyen kimseler için mağfiret ve bol rızık vardır.'' derken kim Allah adına aksini iddia edebilir.

kurana ve beraberinde bu ayete inanmıyor olsanız bile, Allah dilediğine hidayet verendir.
o dilediği iyi olan ama yolunu kaybetmiş ruhlardır.

her namaz kılanın oruç tutanın cennete gideceğini kim iddia edebilir. asıl olan kibirdir. ruhun kibirli olup olmadığıdır. nedir kibir? ilahlık taslamaktır, kendini çok önemli görmektir. fiziki hayatta kendini sağlama alıp kafa tutmaktır. kötülük yapmak, insanları ve hayvanları ezmektir. ihtiyacı olmadığı halde bir bitkiyi yerinden sökmektir.

namaz kılıp hak-hukuk gözetmeyenler, zulmedenler, kendini bir şey sananlar, çıkar peşinde koşanlar,ve üstüne üstlük kendini cennetlik görüp başkalarını cennetlik cehennemlik diye ayıranlar, yani kibirlerinden kurtulamayanların cennete gideceğini kim idda edebilir.

küçük bir hikaye anlatacağım. eskilerden gelen insan kibrini anlatan bir kıssa, tabiki gerçek değildir. ama ben böyle düşünürüm.

musa, Allah ile görüşmek için sina dağına doğru yola koyulmuş. giderken bir atlıya rastlamış. elinde yay göğe doğru okları savuruyor. musa, yanaşıp sormuş. ne yapıyorsun demiş. adam Allah benim kardeşimi öldürdü bende onu öldüreceğim diyormuş. musa her ne kadar anlatmaya çalıştıysada adam sinirli kendini kaybetmiş dinlemiyormuş. musa orayı terketmiş.
yolda bir köye rastlamış. köy halkı neredeyse durmadan ibadet ediyor sürekli oruçlu geziyorlar.
musa soruyor:
-neden böylesiniz. halk -cennete girmek için sürekli ibadet ediyoruz diye yanıt vermiş.
musa peygamber kendini tanıtmış. musayı ağırlamışlar. sonra musa peygamber yola koyulmuş.
yolculuğun sonunda Allah sormuş ey musa bana gördüklerini anlat. musa anlatmış ve Allah biliyormusun o beni öldürmek isteyen adam cennete gidecek, o bana ibadet eden köylülerin hepsi cehenneme gidecekler, demiş
musa bir anlam verememilş nasıl olur.
Allah git onlara deki ben Allahı tüm dünyayı bir saç teli ile tutarken gördüm. o zaman ne dediğimi anlarsın. musa peygamber dönüşte ibadet ehli köye varmış anlatmış onlara ve demiş ben Allahı tüm dünyayı bir saç teli ile tutarken gördüm.

halkta uğultular, abartma olurmu öyle şey bir saç teli koca dünyayı nasıl tutar.

Allahtan cennet isteyenler, Allah'ın gücüne inanmıyor.

çıkmış atlının yanına gelmiş. hala sinirli ve hala göğe ok fırlatmakta.

musayı görünce durmuş. ve musa anlatmış. ben allahı tüm dünyayı bir saç teli ile tutarken gördüm.
adamda en ufak şaşkılık belirtisi yok. yapar o yapar, hiç görünmeden ve hissettirmeden kardeşime can veren ve onun canını alan dünyayı saç teli ilede tutar.

tabiki böyle bir olay olmamıştır. lakin benim inandığımı anlattığı için yazdım buraya. yani inandığım şeyi daha iyi anlatabilmek için.

yani iman şeklen değildir. iman sadece inanmaktır.

saygılarımla.

Anladığım kadarı ile dilediğine hidayet veriyor dilediğine vermiyor ise ben bu hidayetten en az nasiplenen olarak,hem soyut satanist hem temel safkan ateist bir insanım o halde beni de esirgeyen ve bağışlayan yanında tutup cennete koyması muhtemel lakin amellerimle değerlendirecekse eğer,e o zaman ben isyan ederim ama!Ben cehennemi istiyorum bari bir seçme şansım olsa...

Prometeheus
12-08-2010, 03:22
Ayrıca, devletde benim verdiğim vergiyi havaya savurma hakkına sahip değildir, O kadar dindarsanız ama vakıf kurar, ama aranızda para toplar imamlarınızın maaşını da ödersiniz, camilerinizi de onartırsınız, Yenisini de yaptırırsınız, ama benim verdiğim vergiyi Birilerinin Peygamberilk iddiasıyla gördüğü Halüsünasyonlara harcayamazsınız.

Çünkü ben o vergileri Güvenliğim sağlansın, Okullar Hastahaneler yapılsın, Bir eksiği varsa giderilsin diye veriyorum.

Ha Devletin en fazla yapacağı şey Mabedlere vergi muafiyetidir, ona birşey dediğimiz yok.


Sevgili TürkceRap,

Aslında doğru şeyer yazmışsınız.Bu kadar Kul hakkını savunan ve sözde önemseyen sütlü müsliler...Senin benim hakkımı,Vergimi afiyetle yiyor...
100bin öğretmen açığı olan ülkede 70-80 bin imam Yan grlip yatıyor.
Maaşlarını biz veriyoruz.Hepsi de Yan gelirleri ile birer öğretmenden fazla para kazanıyor.
Neden? Güya Ruhban sınıfı yokmuş...Uydurma bir namaz için...

Ancak son cümleniz ilginç olmuş:)
Mabedlere Vergi mafiyeti??? Ne vergisi alınacak ki zaten? Ticari bir faaliyet görünürde-yok?

Sevgi ve Saygılarımla dostum.

denklem
12-08-2010, 04:09
sorgulamak arkadaşım şu soruma cevabın varmı?
kul hakkı yemek islamda en korkulacak şeylerden biridir çünkü bu mevzuda allah devre dışı kılıyor kendisini.ama bir yandanda başka ayetinde allaha inanmayanın iyiliklerinin, yaptığı güzel şeylerin önemi olmadığı söyleniyor.
bu durumda bir müslüman bir inançsızın yada başka dinden birinin hakkını yemişse
inançsız hakkını nerde arıyacak.müslümanların kafirlerin hakkını yemesi mübahmı sayılıyor yoksa.

sorgulamak
12-08-2010, 14:33
sayın denklem

cehennemi istemeniz, cehenneme gideceğinizin garantisi değil. kim neyi haketmişse onu alır.

öldüğümüz zaman, uyanacağız. bu uyanmak mecazen değildir. fiziki bedende ölürken, arkamızda sevdiklerimiz ağlarken, bizler gerçek hayata uyanacağız. çok büyük bir yükten kurtulmuş gibi uyanacağız. işte uyandığımız zaman hatırlayacağız ve cehenneme gitmeyi isteyeceğimizi sanmam. hayatımız bir film şeridi gibi dözlerimizin önünden geçeçek. yaptıklarımızı tekrar hatırlayacağız. yaptıklarımızın unutulmadığınıda anlayacağız.

kim demişki sizin mallarınız barışta bize helaldir. kul hakkı sadece Allaha kulluk edenlerin değil, Allahın tüm kullarının hakkıdır.

kuranda belrtir ki;

inkar edenlerin yaptıkları iyilikler hiç bir işe yaramayacaktır.

ama bu benim sizin hakkınızı yemem böylece hesap gününde borçlu kalmamı gerektirmez. çünkü sizin hakkınızı gasbettiğim an ahirette size borçlu olacağım.

Allah en iyisini bilendir.

saygılarımla.

AerA
12-08-2010, 17:01
kuranda belrtir ki;
inkar edenlerin yaptıkları iyilikler hiç bir işe yaramayacaktır.

Rabbim (!) yine ben. Bildiğin üzere biraz meşguldüm konuşamadık seninle bir süre. Yahu Rabbim (!) her dediğin bir ikilem, her dediğin çelişki. Kasten mi yaparsın yoksa, "kısıtlı zeka ile yarattım" dediklerinle maytap mı geçersin? Rabbim (!), hem "Dinde zorlama yoktur" diyorsun, hem cehennem azaplarından dem vuruyorsun, hem "Senin Dinin sana, Benim Dinim banadır" dedirtiyorsun mezarını Furkanla beraber yaktığın adama, hem "İnkar edenlerin yaptıkları iyilikler hiçbir işe yaramaz" diyorsun.

Rabbim (!), ya ciddi ciddi zorlama insanları bırak kendi dini kendine olan, kendince yaşasın. Yada yak "Senin Dinin Sanadır" sayfalarınıda bir kısım insan "Dinde zorlama yoktur" demesin.

Rabbim (!), senin varlığın bile zaten kendi dinlerini yaşamak isteyenlere bir zorlama niteliğinde iken, bırak istersen insanları. Uzaktan "Cehennem Çığırtkanlığı" ve "İnkarcının İyiliğinin İşe yaramaz" olduğuna dair manipülasyonlarla bulandırma "İmtihan Ortamını". Ne dersin, başarabilir misin?

denklem
12-08-2010, 21:34
sayın sorgulamak
bir çok ayette allahı peygamberini ve ayetlerini inkar edenleri affetmiyeceğini söylüyor,mutlaka cehennemi boylayacaklarını söylüyor yanlış hatırlamıyorsam.
''cehennemi istemeniz, cehenneme gideceğinizin garantisi değil. kim neyi haketmişse onu alır.'' demişsiniz.bunu anlamadım.
sorumu biraz daha açmak istiyorum.
ayetleri inkar eden allahı kabul etmeyen biriysem kesin cehenneme gideceğim anlaşılıyor ayetlerden, bu yanlışmı?.
eğer böyle biriysem ve bir müslüman hakkımı yemişse, öbür tarafta ben hakkımı
nasıl alacağım.bu kul hakkımda allah taraftar da değil. bu durumda ben hakkımı yiyen müslümanın bütün sevaplarını alıp onun cehenneme gitmesine neden olamazmıyım.
bu bakışla ateistlerin vergileri camilere harcanırken,müslümanların vergileri ateistler için harcanmıyor.bu durumda ateist olanlarda ,inananlarda cehenneme gidecek demektir?
ne diyorsunuz?

sorgulamak
12-08-2010, 22:44
sayın denklem

yazdıklarınızı okurken aklıma
''ilahi azrail sen adamı öldürürsün'' repliği geçti. :)

sizin cehennemi istemeniz yada bizim cenneti istememizle olmuyor o işler. yargı safhasında kime nerden ev verileceği kesinleşecektir. :)
Allah, beni ve ayetlerimi inkar edenleri cehenneme atacağım diyorsa bu tamamen onun tekelindedir. o halde öyle yapacak.
ben, arkadaşın ben Allaha inanıyorum ama dinlere inanmıyorum, sözüne cevaben tamamen kendi fikrimi yazmıştım. bunun hakkında kuranın hükmüne bakmak gerek. biz insanların kimin cennete gidip kimin gitmeyeceğini belirleme yada bilmek gibi bir özelliği yokken, kimse kimse için cennetlik yada cehennemlik diyemez. dediğim budur.
şüphesiz Allah en iyisini bilir.

ateist arkadaşların vergileri camilere harcanıyorsa bunun sorumlusu devleti idare edenlerdir. lakin devlet halktan aldığı vergileri adil bir şekilde halk için kullanmalıdır. ateistler küçük bir azınlıkken, inan gruplar daha çokturlar dolayısıyla daha çok vergi verirler.

durum hernekadar böyle olsada ateistlerin vermiş olduğu vergiler çok küçük bir yüzde dahi olsa inananlar için harcanmaktadır. bunun sorumlusu halk değil, bu işi yapan devlettir.

ya eşitlik sağlamalı yani inanmayanlar içinde benzer şekilde harcama yapmalı, benim vergim camiye gitmesin diyenlerden alınan vergiler ayrılıp o amaç için kullanılmamalı.
bunun yanında müslüman çoğunluktan toplanan vergiler ile okullar hastaneler yapılmakta sizde bunlardan faydalanmaktasınız.

demokratik bir ülkede yaşıyoruz. inanmayan arkadaşlar devlete dilekçe verip, böyle bir istekte bulunabilirler. sorumlu camisi yapılan halk değildir. çünkü kendince kendi vergilerinden, namaz sonrası toplanan paralardan, yapılmakta ve masrafları karşılanmaktadır.

sorumlu devleti yönetenler ve kanun koyuculardır. öte tarafta ben sizin yerinizde olsam davacı olurdum.

saygılar.

emperrordiablo
13-08-2010, 01:07
sayın denklem

yazdıklarınızı okurken aklıma
''ilahi azrail sen adamı öldürürsün'' repliği geçti. :)

sizin cehennemi istemeniz yada bizim cenneti istememizle olmuyor o işler. yargı safhasında kime nerden ev verileceği kesinleşecektir. :)
Allah, beni ve ayetlerimi inkar edenleri cehenneme atacağım diyorsa bu tamamen onun tekelindedir. o halde öyle yapacak.
ben, arkadaşın ben Allaha inanıyorum ama dinlere inanmıyorum, sözüne cevaben tamamen kendi fikrimi yazmıştım. bunun hakkında kuranın hükmüne bakmak gerek. biz insanların kimin cennete gidip kimin gitmeyeceğini belirleme yada bilmek gibi bir özelliği yokken, kimse kimse için cennetlik yada cehennemlik diyemez. dediğim budur.
şüphesiz Allah en iyisini bilir.

ateist arkadaşların vergileri camilere harcanıyorsa bunun sorumlusu devleti idare edenlerdir. lakin devlet halktan aldığı vergileri adil bir şekilde halk için kullanmalıdır. ateistler küçük bir azınlıkken, inan gruplar daha çokturlar dolayısıyla daha çok vergi verirler.

durum hernekadar böyle olsada ateistlerin vermiş olduğu vergiler çok küçük bir yüzde dahi olsa inananlar için harcanmaktadır. bunun sorumlusu halk değil, bu işi yapan devlettir.

ya eşitlik sağlamalı yani inanmayanlar içinde benzer şekilde harcama yapmalı, benim vergim camiye gitmesin diyenlerden alınan vergiler ayrılıp o amaç için kullanılmamalı.
bunun yanında müslüman çoğunluktan toplanan vergiler ile okullar hastaneler yapılmakta sizde bunlardan faydalanmaktasınız.

demokratik bir ülkede yaşıyoruz. inanmayan arkadaşlar devlete dilekçe verip, böyle bir istekte bulunabilirler. sorumlu camisi yapılan halk değildir. çünkü kendince kendi vergilerinden, namaz sonrası toplanan paralardan, yapılmakta ve masrafları karşılanmaktadır.

sorumlu devleti yönetenler ve kanun koyuculardır. öte tarafta ben sizin yerinizde olsam davacı olurdum.

saygılar.

Davacı olsanız ya ibda c sizi vurur ya tarikatlar tarafından kaybedilirsiniz.Bırakın eşitliği daha yeni doğan bir bebenin alnına islam etiketi yapışıyor,bilmiyorum burada yazan tüm ateistlerin nüfusunda ne yazıyor_?Benimkinde müslüman yazıyor...

Gelelim cennet cehennem yargıya bunu daha öncede yazdım ne turunç memeli karı ne kadehler dolusu her ne ise ondan istemiyorum,ayrıca cehennemi merak eden arkadaşlara babam derki korkmayın sorgulamaya devam edin,siz sorguladıkca ereceksiniz cehennemin hidayetine o dilediğine hidayet verip dilediğinden ala dursun Sn.Area bu kısmı size..:Siz hidayeti kendi elinde tutanlar dünyanın en kıymetli varlıklarısınız bir kadeh rakı bi de iki lokma levrek size de bulunur elbet cehennemde ben emperrorun babası isem dünyada denksiz bir kuvvet gösterin merak etmeyin en korkacağınıza ben denkim.Sizlerle kadeh tokuşturmayı çok özledim...

Ayrıca bir soru:Şimdi bu müminlerin en masumunun bile kafasına silahı dayasak ölmek istemez ?Cennetin varlığı mı şüphelidir?Kendi amelleri mi şüphelidir?Bu faniyat bu kadar güzel gelir de korkarlar?Ya allaha ya kendilerine mi güvenmiyorlar?

denklem
13-08-2010, 02:09
sayın sorgulamak
100 inançlıdan vergiyle hastane yol cami yapılıyor ve bunlardan 100 inançlı faydalanıyor.
1 inançsızdan 1 vergi alınıyor bundan da 1 kişi faydalanıyor.
ama inançsız sadece hastane veyoldan faydalanıyor..
doğru orantı kurduğumuz zaman çoğa çok aza az gelir fakat faydalanılan yerler eşit değil.
aleviler cemevi konusunda diyanete veya başka mercilelere başvurdu zaten.sonuç yok
ayrıca bir islam devleti varsa ve allahın adaletini uygulayacaksa
kul hakkı yememek için bunları gözetmek zorunda.
hiç bir islam devletinde gözetiliyormu bu.gerçi kimse kimseyi islam devletide kabul etmiyor ya buda başka bir konu.
ben soruma cevap alamadım.yada siz sanırm bunu allah bilir diyosunuz.aslında ben sorumla ayetlerde bir çelişki olup olmadığını soruyorum.
ayetlerde kul hakkı mevzusuna karışmam diyor.
bir başkasında inkarcıları kesin yakacağım diyor.
inkarcı birinin müslümandan kul hakkı olarak ne alabileceğini,alsada(ne alırsa alsın)
cehenneme gideceği görülüyor.sizin tanıdığınız bildiğiniz biri varsa bu konuda bana
ayrıntılı bilgi getirebilir misiniz?
saygılarımla.

sorgulamak
13-08-2010, 03:34
sayın denklem

fetva kurumu değilim :)

önceki yazımda da inanan sayısı çok olsada, bir fazla kullandıklarını anlatmaya çalıştım. bunun sorumlusu devlettir.
cemevide bir inanan grubunun ibadethanesidir. aynı şey geçerlidir. bir ateist ödediği vergilerin başkalarına ibadethane yapmak için devletin kullanamayacağını iddia edebilir ki bence haklıdır.
hak herkes için haktır.

inanmayan birinin böylelikle inananlardan kul hakkı alacaklı olduğunuzu iddia ediyorsunuz. lakin dağıtımı yapan devlet sorumluları oldukları için suçlu onlardır. bunda beis görmeyip yiyenlerde suçlu olabilirler. kesin bir şey diyemem. hüküm Allah'ındır.

hagisi şeriat devleti.
haklısınız. zira islamda şeriat devleti olduğuna inanmıyorum. en azından bizim bildiğimiz açıdan bir şeriat devleti yoktur. olduğunu iddia etmek sınava müdahil olmaktır. müslüman toplumlar devlet yasalarında ve yönetiminde kuranı ve toplumun geleneklerini esas almalılar. yani kurandan faydalanmalılar. bu katı bir yönetim kurmaya bahane olamaz. insanların özgür iradesine müdahil davranamazlar.
kimseyi örtünmeye, namaza, oruca zorlayamazlar. böyle yapmak Allah'a, bak onlar yapmıyor ama ben yaptırıyorum demektir. oysa Allah isteseydi kendisi yaptırırdı. esas olan insanın kendi özgür iradesi ile yaptığı seçimlerdir. ve seçimlerinden hesaba çekilecektir. kuran yeterince özgürlükçüdür. inanmayanlara zorla yaptırın, cezalandırın demez. bilakis kendisinin cezalandıracağını beyan eder. hal böyleyken, örtünmek istemeyeni zorla örtmek, namaz kılmayanı zorlamak, oruç tutmayanı dövmek kendisini cezalandırıcı yapmaktır ki, hiçbir inananın böyle bir hakkı yoktur. sadece anlatmak ve kurana göre uyarmakla mesuldur.

kuranda belirtilen bir kaç suç ve ceza vardır. bunların dışında kalan kısımlar akla ve toplumların oluşum şekline göre oluşturulmalıdır.

inanmayan arkadaşların bu kul hakkından dolayı, inananlardan tüm sevaplarını istemelerine gelince,

değerli arkadaşım, inanmıyorsunuz ki niye dert ediyorsunuz :) nede olsa böyle bir mahkeme olmayacaktır!

şaka bir yana, kuranda bu yönde bir bilgi mevcut değilken, bir şey söylemek haddime değildir. devlet yöneticileri dağıtımı yaptıkları için sorumlu onlar olacaktır. varsa sevapları talep etmekte özgürsünüz. Allah'ın mahkemesinde torpil geçmeyecek, herkese hakettiği verilecektir.

ben Allah'ın adaletine inanırım. kimsenin hakkını kimsede bırakmayacaktır.

kaldıki inanmayan arkadaşların, öte tarafta, mahkeme kurulduğunda, cennete gitmesi zannımca kendileri için pek iyi olmayacaktır. çünkü reddettikleri, alay ettikleri ve hatta hakaret ettikleri Allah'ın huzurunda ve inananların arasında başları eğik olacaktır.
her inananında cennete gideceğinin garantisi yoktur.

sadece bir tahmin.

saygılarımla

sorgulamak
13-08-2010, 03:57
sayın diablo

ne ibda-c ne başka bir şey, Allah'ın temsilcileri olamaz. islamda dine karşı savaşmadığınız sürece dilediğiniz gibi yaşama hakkı vardır. aksini iddia eden cahildir. aşırılar hangi güruhta yoktur ki. hiç sebepsiz sırf tahrik ve hakaret amaçlı müslümanlar için kutsal olan peygamberin karikatürünü yapan ne ise dini örgütlerde odur. salman rüşti ne ise, din adına kendisi gibi düşünmeyenleri sırf kendisi gibi düşünmüyor diye katleden odur.

sizin seçtiğiniz inanmamak değildir. inananlara inat şeytana tapmaktır. hayatı boşa harcamaktır. bir şeye inanmak zorunda değilsiniz. inanmayıverin olsun bitsin.

bence yezidilik inancını araştırmalısınız, sizinkinin elle tutulur tarafı yok çünkü.
nefret etmez, kin güdmezler. insanı ve doğayı severler. biraz yanlış inanırlar ama güzel inanırlar.

saygılarımla.

TurkceRap
13-08-2010, 07:36
Sayın sorgulamak,

Bunu uygulayan devlet yöneticileri kadar Dinî konularda vergilerin toplanmasına itiraz etmeyen inananlar da suçlu değilmidir?

Saygılar.

TurkceRap
13-08-2010, 07:50
Sevgili TürkceRap,

Aslında doğru şeyer yazmışsınız.Bu kadar Kul hakkını savunan ve sözde önemseyen sütlü müsliler...Senin benim hakkımı,Vergimi afiyetle yiyor...
100bin öğretmen açığı olan ülkede 70-80 bin imam Yan grlip yatıyor.
Maaşlarını biz veriyoruz.Hepsi de Yan gelirleri ile birer öğretmenden fazla para kazanıyor.
Neden? Güya Ruhban sınıfı yokmuş...Uydurma bir namaz için...

Ancak son cümleniz ilginç olmuş:)
Mabedlere Vergi mafiyeti??? Ne vergisi alınacak ki zaten? Ticari bir faaliyet görünürde-yok?

Sevgi ve Saygılarımla dostum.





Dinî vakıfların ticaret harici işleri diye düzeltebiliriz dostum ;)

Tabi bu durumda da üçkağada prim vermemek lazım ama, onu da Kanun yapıcılar düşünsün artık.