Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm Derneği İnternet Sitesi Kapatıldı
Sadece ama sadece derneğin ismi ve iletişim bilgileri bulunan internet sitesi "Halkı kin ve nefrete düşürmek, bir kısım kimsenin inançları ile bla bla... yapmak" suçundan ötürü erişime engellendi.
Engelleyen müslümAMcık öküz, keşke siteye bir baksa idi. Sadece derneğin ismi ve iletişim bilgileri vardı.
Sundance
04-03-2015, 12:56
Sadece ama sadece derneğin ismi ve iletişim bilgileri bulunan internet sitesi "Halkı kin ve nefrete düşürmek, bir kısım kimsenin inançları ile bla bla... yapmak" suçundan ötürü erişime engellendi.
Engelleyen müslümAMcık öküz, keşke siteye bir baksa idi. Sadece derneğin ismi ve iletişim bilgileri vardı.
Ateizmin Türkiye'deki konumunu gösteriyor. Ben bundan 4-5 ay kadar önce incelediğimde dernek yönetim kurulu, tüzük, kayıt vs gibi bölümler bulunmaktaydı. Yasal bir derneğin internet sitesini bırakın, iletişim bilgilerine bile tahammül edemiyorlar.
En kısa zamanda mahkeme kararı ile açılmasını umuyorum.
Yıldıztozu
04-03-2015, 15:25
Dini eleştirdiği için kapatıldıysa laik topluma yakışmayan bir hareket olmuş.
Lakin dindarlara hakaret ettiği için kapatıldıysa haklı bir kapatma olmuş.
Aynı şekilde ateistlere hakaret eden dinci siteler de kapatılmalı öyleyse.
Dini eleştirdiği için kapatıldıysa laik topluma yakışmayan bir hareket olmuş.
Lakin dindarlara hakaret ettiği için kapatıldıysa haklı bir kapatma olmuş.
Aynı şekilde ateistlere hakaret eden dinci siteler de kapatılmalı öyleyse.
Sadece iletişim bilgileri vardı. Birde basında kendileri hakkında çıkan 2-3 tane haber küpürü.
Dernek genel faaliyet ve benzeri duyurularını facebook üzerinden yapıyor zaten. Kapatılan sitede hiç bir şey yoktu yani.
Kısacası "ismine bile" dayanamadılar.
Unutmuyorum dernek ilk açıldığında "Yeni AKit" gazetesi, "Gör Müslüman bunu da gör. Kuran ile yoğrulması gereken bir toplumda ateist dernek açmışlar." diyerek alenen hedef gösteren haber yapmıştı.
Yıldıztozu
04-03-2015, 15:41
Sadece iletişim bilgileri vardı. Birde basında kendileri hakkında çıkan 2-3 tane haber küpürü.
Dernek genel faaliyet ve benzeri duyurularını facebook üzerinden yapıyor zaten. Kapatılan sitede hiç bir şey yoktu yani.
Kısacası "ismine bile" dayanamadılar.
Unutmuyorum dernek ilk açıldığında "Yeni AKit" gazetesi, "Gör Müslüman bunu da gör. Kuran ile yoğrulması gereken bir toplumda ateist dernek açmışlar." diyerek alenen hedef gösteren haber yapmıştı.
Öyleyse gün gelip ateistler ülkeyi yönetenlerin koltuğuna oturduğunda müslümanların g*tüne koyacaklar:D
Siz bize yaptınız, intikam zamanı diyerek.
http://s14.postimg.org/sktq0h65p/redfaceeeeeeee.gif Takunya tayfasi ateist icadi internete musallat olmayagorsun.
evrensel-insan
04-03-2015, 16:43
Yahu birisi cikipta "senin beni sucladigini, senin kuran'in yaziyor" diyerek neden Kuran'i dava etmez.
En bariz ayristirici nefret ettirici kinder sadece bir tek inanci dayatan bir kitap.
Öyleyse gün gelip ateistler ülkeyi yönetenlerin koltuğuna oturduğunda müslümanların g*tüne koyacaklar:D
Tarih hep şunu gösterdi;
Müslüman gruplar sürekli kendi istedikleri olsun istedi. Genel olarak zorla dayattılar bir şeyleri. Birisi çıkıp "Höt" dediğinde ise, müslümanlar eziliyor oldu adı.
Yahu birisi cikipta "senin beni sucladigini, senin kuran'in yaziyor" diyerek neden Kuran'i dava etmez.
En bariz ayristirici nefret ettirici kinder sadece bir tek inanci dayatan bir kitap.
Büyük olasılıkla "ifade özgürlüğü" adı altında gözü dönmüş müslümanların kafamızı kesmesini sağlarlar. Hemen akabinde de İslam bu değil diyerek aradan sıyrılırlar.
Acaba, bu sorunun yanıtı ülkemizde "Laiklik" ilkesinin olmadığı olabilir mi? Çünkü bu tür olaylar ancak laikliğin olmadığı ülkelerde oluyor!
Ne yazık ki küfür, hakaret, inançlarla ilgili saldırılar ateistlerden çok, Müslüman topluluklarda oluyor.
Bir sürü site, forum gezdim ve ateistlerin yalnızca dinle ilgili dalga geçtiklerini ve bunu aşmadıklarını gördüm. Yani onların ki yalnızca günlük serüvenlerdir. Oysa Müslüman sitelerde bundan daha fena şeyler gördük.
Ateistlerin yönetici koltuklarına oturduklarında, inançla ilgili işleri olmadığı için, hiç zaman inançlara saldırma gibi bir lüksleri olmamıştır. Çünkü ateistlerin kitaplarında böyle bir şey yazmaz! Fakat aynı şey Müslümanlar için geçerli değildir!
İşte BATI ülkelerinde Müslümanlar'ın her seferinde hor görülmesi bu yüzdendir. Yani BATI bu durumu biliyor ve aman vermiyor. Burada ise senin dediğin ve Müslümanlar tarafından başlatılan bir kapışma sürüp gidiyor.
Peki o zaman sorun ne kardeşim?
Tek bir sorun var ve bu, "MEDENİYET" ya da "UYGARLIK"tır.
Biz, insanlık medeniyetine katılmadığımız ve bir katkıda bulunmadığımız sürece BATI'nın bize karşı çifte standartı sürüp gidecektir.
Mehmet Akif Ersoy, ne demişti: "Tek dişi kalmış canavar (medeniyet)".
O, bunu medeniyetin savaşlarda bir silah olarak kullanılması üzerine söylemiş olsa gerektir. Yoksa, tüm insanlığın tek gayesi budur!
Öyle, çünkü hayattaki her şey; ilim-fen, inanç, başarı vs. bunu etrafında şekillenir.
evrensel-insan
04-03-2015, 20:44
Acaba, bu sorunun yanıtı ülkemizde "Laiklik" ilkesinin olmadığı olabilir mi? Çünkü bu tür olaylar ancak laikliğin olmadığı ülkelerde oluyor!
Bu sorunun cevabi, birey yetismemesi ve birey bilinci olmamasidir. Bir toplumda birey bilinci yoksa, demokrasiyi laikligi esitligi bilincli olarask etik olarak savunan da olmaz, boyle bir savunun arkasinda duracak sivil bir kurum/kurulus ta olmaz.
Devlet ve hukumet iktidarin politik cikar ve somurusunun sadece kullandigi bir arac olur?
Soruda "vatandasin hak ve ozgurluklerini kim ve nerede savunacak/koruyacak?" olur.
evrensel-insan
04-03-2015, 20:54
Büyük olasılıkla "ifade özgürlüğü" adı altında gözü dönmüş müslümanların kafamızı kesmesini sağlarlar. Hemen akabinde de İslam bu değil diyerek aradan sıyrılırlar.
Turkiye acisindan oyle de, ben bunu Insan Halkari Mahkemersi bunyesinde dusunmustum.
Yani birisi kuranda bulunan tum "iman etmeyenler" ile ilgili ayetleri, "neden iman etmiyen olarak kendisinin her turlu hak ve ozgurlugunu her turlu saldiri, korkutma, santaj, hakaret, satasma v.s. ile ihlal ettigini ve bunun neye dayanarak bir suc oldugunu" her bir ayet icin ayri ayri aciklayarak ve evrensel hukuk temelinde Kuran'i mahkemeye verecek.
Ayrica bu kuran'daki "iman etmeyenlere" yonelik yazilanlar yuzunden kac kisinin katledildigini de tarih ve yer olarak bu davasina ekleyecek.
Bir de kuranda yazanlar yuzunden, inanirtlarin bile birbirini kendi algisinca nasil "iman etmeyen" olarak degerlendirdigini ve katlettigini de yer zaman olarak ortaya koyacak.
Boyle bir davanin dunyayi sarsacagi kesin. Kisi her turlu koruma isteyecek ve can guvenligini AIHM. YUKLENECEK.
Sonrada baskalari ayni seyi digger kitaplar icin yapacak.
Yine ayni sey butun dinler icin yapilacak.
Boylece belki de hangi dinden olursa olsun, inanirlar hak ve ozgurluk ihlal etmeden once iki kere dusunecekler.
Cunku bu davada sadece kuran dava edilmeyecek, kuran'a dayali inanirlarin her turlu inanci temelindeki hak ve ozgurluk ihlalleri de suc sayilacak ve ceza gorecek.
Bugün cnnturk'e ateizm derneğinden biri konuk oldu. Kapatma nedeni sanırım sitenin forumunda açılan "islam barış dini midir" tarzında bir başlıkmış. Şimdi o başlığın içeriğini bilmiyorum ama hukuğumuzda bu konuda çelişkili maddeler var. Bir yandan herkes görüşünü açıklamakta özgürdür deniliyor bir yandan da belli bir kesimin görüşleri aşağılayan kişilere ceza öngörülüyor. Senin ateist olduğunu örneğin açıklama özgürlüğünü var e peki ateizme göre tanrı yok dolayısıyla dinler yalan,peygamber de ya yalancı ya da şizofren bu durumda. Bunun başka bir açıklaması olabilir mi dinsiz biri için? veya hadi komplo teorilerine girelim birileri tarafından kullanılmış bir saf ama sonuçta yalan söylediği için bir dinsize göre yine yalancı. Şimdi biz yalancı olduğunu söylediğimiz için aşağılamış mı oluyoruz? veya dindeki uygulamalar bize göre barbarca bunu söyleyince aşağılamış mı oluyoruz? ne yapalım yani içimizden mi düşünelim?
evrensel-insan
04-03-2015, 23:34
Bugün cnnturk'e ateizm derneğinden biri konuk oldu. Kapatma nedeni sanırım sitenin forumunda açılan "islam barış dini midir" tarzında bir başlıkmış. Şimdi o başlığın içeriğini bilmiyorum ama hukuğumuzda bu konuda çelişkili maddeler var. Bir yandan herkes görüşünü açıklamakta özgürdür deniliyor bir yandan da belli bir kesimin görüşleri aşağılayan kişilere ceza öngörülüyor. Senin ateist olduğunu örneğin açıklama özgürlüğünü var e peki ateizme göre tanrı yok dolayısıyla dinler yalan,peygamber de ya yalancı ya da şizofren bu durumda. Bunun başka bir açıklaması olabilir mi dinsiz biri için? veya hadi komplo teorilerine girelim birileri tarafından kullanılmış bir saf ama sonuçta yalan söylediği için bir dinsize göre yine yalancı. Şimdi biz yalancı olduğunu söylediğimiz için aşağılamış mı oluyoruz? veya dindeki uygulamalar bize göre barbarca bunu söyleyince aşağılamış mı oluyoruz? ne yapalım yani içimizden mi düşünelim?
Buradaki sorun, hak ve ozgurluklerin carpik algisinda, ya da politik cikar algisinda.
Yani demokrasi hukuk ve hak ve ozgurlukler sadece taraf icin gecerli.
Kisaca "her turlu demokratik hak ve ozgurlukler Turkiye'de muslumanliktan yanadir" yani onlar musluman olmayanlarin (buna Aleviler de dahil) hak ve ozgurlugunu ihlal edebilirler, onlar uzerinde muslumanlik baskisi, zorlamasi tek tarafliligi uygulayabilirler onlari cezalandirabilirler v.s. yani kanunlari sadece kendi taraflarindan alirlar; ama bu musluman olmayanlara gelince ve onlar bunu yaptiginda kendi hak ve ozgurluklerinin ihlal edildigini dusunurler ve yineceza verirler.
Kisaca onlardan olmayanlar, iki durumda da ezilir, baski altindadir, onlardan olmaya zorlanir ve ustelik hak ve ozgurlukleri de ihlal edildigi halde, yine de ceza gorurler.
Iste demokratik hak ve ozgurluklerin etik olmayan ve politik cikar tarafli algisi budur.