PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkiye, ISID'a Karsi Savasir mi?

evrensel-insan
04-03-2015, 21:50
Bilindigi gibi, Irak herneden ve hernasilsa, ISID ile savasmaya karar aldi ve hedefleri Musul'u ISID'in elinden kurtarmak.

Buna dayali olarak Turkiye'den yardim istedi.

Turkiye'de iki ucak dolusu yardimi Irak'a ulastirdi.

Irak'in neden ilk basta ISID ile savasmayi tercih etmeyip, Bagdat'a cekildigini ve ISID'in Musul'uele gecirmesine izin verdigini ve de bunca zaman, neden ISID'a karsi ustelik emperyalistler bile onlari havadan bombalarken savasmadigi ilk soru isareti.

Ikincisi Kurd bolgesinde olan Musul'u ISID'dan kurtarma savasiminda, neden kurdlerin yer almadigi da, ikinci soru isareti.

Turkiye eger Irak'in Musul'u almak icin verecegi savasa bilfiil askerini kullanarak katilirsa, ne olur; katilmazsa ne olur?

ISID ile Turkiye'nin savasa girmesi ne demektir?

Bilindigi gibi gecenlerde 3000 ISID militaninin Turkiye'ye giris yaptigini MIT Emniyete bildirdi.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=36647

Bunun yaninda ISID'in Turkiye bunyesinde ofisleri oldugu ellerini kollarini salliyaraktan Istanbul, Ankara ve Izmir dahil genelde G.Dogu sinirindaki sehirlerde cirit attigi ve hatta ISID'a buralardan uye yaptiklari ve onlari egittikleri de biliniyor.

Eger Turkiye ISID'a savas acarsa, ISID o zaman ulke bunyesinde cok ses getirecek ve katliamlara neden olacak terrorist girisimlerde bulunmaz mi, yani ulkeyi bir terror alanine cevirmez mi?

Ulke boyle bir ortam yasarsa, bu Turkiye olarak bir "s1k1yonetim ve OHAL" olmaz mi?

Boyle ortamlarda tum demokratik hak ve ozgurlukler tamamen kisitlanmaz mi?

Hatta secimler iptal edilmez mi?

Boyle bir gelecek, dusunuldugunde kimin isine ve neden gelebilir?

Ayrica boyle bir durumda digger(yani ISID olmayan) terrorist eylemciler, sessiz mi kalir?

Emperyalizmin bu isine gelir mi?

Diktatorun bu durum isine gelir mi?

Bir Iran ve de Suriye sinir komsusu olarak ne gibi bir politika izler?

Turkiye bir NATO ulkesi olma vasfi ile, zaten ulkede konuclanmis olan NATO guclerinin ve NATO'nun bu durumda tavri ne olur?

Rusya ve muttefiklerinin politik tutumu ne olur?

ISID ulke ici ve disi gucu ile ulke de nasil bir duruma gelebilir, saldirilarina destek bulur mu?

Bir ic savas cikabilir mi?

Bu durumda, inanirlar, muslumanlar, turkler, kurdler, ulusalcilar, MHP'liler v.s. nasil bir tutum alir.

Bir K.Evren donemi mi yasanir?

Eger Turkiye, Irak'in savas yardimini geri cevirirse, o zaman Irak'in tutumu ne olur?

Boyle bir savasi topraklarinda yasayan pesmergenin tutumu ne olur?

Son zamanlarda ISID'la tum O.Dogu ulke ve bolge bunyesindeki savasanlar ve ISID'i geri puskurtenler arasinda ortak bir tutum var midir?

ISID bolgelerinde "kaybetme sureci" ne mi girmistir?

O.Dogu da yeni bir sekillenme/sekillendirme mi soz konusudur?

Evet, bu konulardaki gorusleriniz ve sorulan sorulara yanitlariniz nelerdir?

Yıldıztozu
04-03-2015, 23:32
Amerika savaş derse savaşırız.

Uçakları göndermemizi de onlar istedi sanırım.
Baskı kurdular en azından.

Yalnız ışid yakında bizim buralara da sarmasın, ben korkuyorum valla.

Eylemlere başladı mı suriyelileri de alır yanına oo tamam.

evrensel-insan
04-03-2015, 23:44
Amerika savaş derse savaşırız.

Uçakları göndermemizi de onlar istedi sanırım.
Baskı kurdular en azından.

Yalnız ışid yakında bizim buralara da sarmasın, ben korkuyorum valla.

Eylemlere başladı mı suriyelileri de alır yanına oo tamam.

Kusdan korkup, dari ekmediysen; korkunun ecele faydasi yoktur.

Alibey
14-03-2015, 13:33
Yok savaşmayız. İşid eşittir muhammedin ordusu. Ona karşı savaşmaz bunlar. Ama ganimeti bol verirse abd muhammedi bile satar bunlar. Analarını sattıkları gibi.

ahura mazda
15-03-2015, 04:56
Savaşır,suudi arabistan ve körfez ülkeleri ile ittifak kuruldu ışid'e operasyon yapılacak hemde baya geniş çaplı tamamen temizlenecek. Ondan sonra İran'a karşı ittifaklar oluşturulacak. Ben yaza bekliyorum operasyonu ama nisana da sarkabilir hazır seçimde yaklaşıyor arada kaynar her şey.