PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadron çarpıştırıcısı tekrar faliyette.

İlahimasal
06-04-2015, 12:35
hadi başarılar

2 yıl aradan sonra kadron çarpıştırıcısı cernde 2 kat enerji kullanılarak çalıştırılmış.

tanrı parçacığı!! bulunabilecekmi bulunabilecekmi takipteyiz.

hacı,hoca yaratıcı var deyince gülüyorum.

bilim adamları var desin inanmak için hazırım..

errata
06-04-2015, 13:08
Hadron çarpıştırıcısı, CERN.

Tanrı parçacığı zaten bulundu http://home.web.cern.ch/about/updates/2013/03/new-results-indicate-new-particle-higgs-boson

İlahimasal
06-04-2015, 13:13
Hadron çarpıştırıcısı, CERN.

Tanrı parçacığı zaten bulundu http://home.web.cern.ch/about/updates/2013/03/new-results-indicate-new-particle-higgs-boson

o harfi nasıl düzelticem üstad.

Yıldıztozu
06-04-2015, 14:31
Higgs parcacigini zaten buldular da simdi karanlık madde ve karanlık enerjiyle ilgili ipuçları arıyorlar, ayrıca anti maddeyle ilgili de.
Başka parçacıklar da bulabilirler, higgs bozonunun farklı formları olabilir.

Yıldıztozu
26-04-2015, 21:15
Geçtiğimiz günlerde yeniden çalıştırılan CERN’de mühendisler parçacıkları 6.5 trilyon elektronvolt enerji düzeyine çıkartarak dünya rekoru kırdılar. Daha önce çıkılan seviye ise 4 TeV’di. Yani artık LHC %40 daha güçlü.

http://www.fizikist.com/buyuk-hadron-carpistiricisi-enerji-rekoru-kirdi/

Aleph
26-04-2015, 21:43
Protonlara yazık.. :D

gur91
27-04-2015, 01:14
hadi başarılar

2 yıl aradan sonra kadron çarpıştırıcısı cernde 2 kat enerji kullanılarak çalıştırılmış.

tanrı parçacığı!! bulunabilecekmi bulunabilecekmi takipteyiz.

hacı,hoca yaratıcı var deyince gülüyorum.

bilim adamları var desin inanmak için hazırım..
Kimsenin sözüyle bir iş yapılamayacağını öğrenmiş olmanız lazım ister bilim adamı olsun , isterse çok saygın bir insan her kim olursa olsun bence kendimiz düşünerek , araştırarak hayatımızı şekillendirmeliyiz , işini menfaati için kullanan bilim insanları da olmuş , şunu unutmamak lazım hiç utanmadan , sıkılmadan , hiç belli etmeden çok rahat yalan söyleyebilen insanlar var o yüzden uyanık olmamız lazım kafayı çalıştırmalıyız kendi kararlarımızı kendimiz vermeliyiz saygılar.

İlahimasal
27-04-2015, 10:36
Kimsenin sözüyle bir iş yapılamayacağını öğrenmiş olmanız lazım ister bilim adamı olsun , isterse çok saygın bir insan her kim olursa olsun bence kendimiz düşünerek , araştırarak hayatımızı şekillendirmeliyiz , işini menfaati için kullanan bilim insanları da olmuş , şunu unutmamak lazım hiç utanmadan , sıkılmadan , hiç belli etmeden çok rahat yalan söyleyebilen insanlar var o yüzden uyanık olmamız lazım kafayı çalıştırmalıyız kendi kararlarımızı kendimiz vermeliyiz saygılar.

gur bey

mesela siz bana burda akıl vermişsiniz.kendimin düşünmesini engellemeye çalışmışsınız.
bilimin bana verdiklerine güvendiğim için,
bilim bana yaratıcı var derse,vardır yok derse yokdur..

bilimin yaratıcı var diye emek verdiğini düşünmüyorum
bilimin insanlık için emek verdiğini düşünüyorum.

bilim adamı kalkarda yaratıcı var ben miraca çıkdım gördüm,melekleri bana evrak getiriyor,gizli sırlar veriyor derse,,o bilim adamı olmuyor zaten.

gur91
28-04-2015, 17:19
gur bey

mesela siz bana burda akıl vermişsiniz.kendimin düşünmesini engellemeye çalışmışsınız.

Haklısınız özür dilerim , zamanında kurşun zararsız diyen bilim adamları da olmuş Cosmos belgeselinde izlemiştim , bilimi kötü amaçlarla kullanan birçok bilim adamı da olmuş , iyimser olan bilim adamları bilimin çoğu zaman kötü amaçlar için kullanıldığından yakınıyor.

İlahimasal
28-04-2015, 17:40
Haklısınız özür dilerim , zamanında kurşun zararsız diyen bilim adamları da olmuş Cosmos belgeselinde izlemiştim , bilimi kötü amaçlarla kullanan birçok bilim adamı da olmuş , iyimser olan bilim adamları bilimin çoğu zaman kötü amaçlar için kullanıldığından yakınıyor.

bilim dinin esaretinde gelişmiş. elbette deneme yanılma lar(deneyler) olmuşdur....fakat deve sidiği ilacı ,insanlar tarafından pekde cidiye alınmamış.
hemde peygamber sözù iken...

ben bilimden yanayım.

Şüpheci Dinsiz
20-06-2015, 10:34
Haberin doğru olmadığını umarım. Kirpice.com genellikle sahte haber üreten bir site.
Doğru ise, aklınıza mukayet olun arkadaşlar.

Edit: Haber sahteymiş, silindi.

Yıldıztozu
20-06-2015, 14:39
Haberin doğru olmadığını umarım. Kirpice.com genellikle sahte haber üreten bir site.
Doğru ise, aklınıza mukayet olun arkadaşlar.

Edit: Haber sahteymiş, silindi.

Cenabı allah zar atmaz hahahah :D

İlahimasal
20-06-2015, 19:19
Her bilim adamı bin bang için tek bir şey patladı d gördüğümüz her şeyde ondan oluşdu diyor.
hadi 2 şey ise, yada 3 şey ise.4-5-6-7............? Belkide hap vardı.

Bizim hacı larda bu bilgiye balıklama atlayıp aha allah diyorlar.

Aleph
21-06-2015, 00:34
Silinen haberi merak ettim şimdi.. :D

gur91
21-06-2015, 00:37
Silinen haberi merak ettim şimdi.. :D
http://www.kirpice.com/tubitakin-hadron-carpistirmak-allaha-sirk-kosmaktir-aciklamasina-tepki-yagiyor/

Aleph
21-06-2015, 10:22
Zaytungvari bir haber olmuş.. :D