PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6 Yıl Yatılı Kuran Kursunda Kaldım!

womery
18-04-2015, 13:35
Merhabalar,

Ben 87'liyim, İstanbulda doğdum büyüdüm tek çocuğum kardeşimde yok. Ailem aşırı derecede dindar süleymancılar tarikatından babam ilkokul mezunu annem ortaokul ve onların aileleri de aşırı dindar. Böyle bir ailede yetiştim büyüdüm konuşmayı öğrenirken allah peygamber okula başlamadan sureler öğrenmeler zorla namaz kılmalar yapmazsan cehennemde yanacaksın etlerin derilerin pişecek klasik aşırı dinci aile tablosu.
İlkokula başladım bir şekilde evden okula git gel 5 sene bitti ve karneyi aldım bir hafta sonra babam tuttu beni süleymancıların kursuna götürdü. Baba dedim niye getirdin beni buraya napcam ben burada, o da "dinini öğreneceksin bende gittim sende gideceksin bu benim görevim yoksa allah hesabını bana da sorar cehennemde bende yanarım" dedi ve bıraktı beni oraya hocaların yanına. Tipler hep aynı çizgili seksenlerden kalma gömlekler kıçının arasına kaçmış kumaş pantolonlar yana taranmış saçlar ince bıyıklar... Akşama kalmadı babam valiz getirdi "bunlar eşyaların bunları kullanacaksın" dedi ve gitti. Dizlerimin üzerine çöktüm ağlamaya başladım ilk defa ailemden ayrı kalıyordum henüz 11 yaşımdaydım, ordan hocanın teki çıktı geldi "sen ne zırlıyorsun burda yürü git abdest al namaz başlıyor görmim seni burada" dedi baktım benim yaşlarımda birsürü çocuk merdivenden yukarı doğru çıkıyorlar peşlerine takıldım mecbur mescide gittim.
İlk hafta sabahlara kadar ağladım, yaşamayan bilemez o yaşta yaz tatilnde akranların dışarda oyun oynayıp bisiklete binerken sen onlara camdan bakmakla yetiniyorsun kendini dışlanmış, ailesinin umrunda olmayan bir çocuk gibi görüyorsun, sabah akşam dini ders kuran peygamber süleyman hilmi tunahan vs zırvalar... Bide bunların rabıta dedikleri birşey var, dizinin üstüne oturuyorsun başını kalbinin üzerine doğru büküyorsun süleyman hilmi tunahanı karşında hayal edip onun kalbinden senin kalbine bir olukla açık çay renginde nur aktığını düşünüyorsun ve hergün en az 15 dk yapmak zorundasın sonunda da kişinin manevi rütbesine göre tesbih sayısı veriyorlar onu çekiyorsun, ilk başlayanlara 100 adet allah çektirirler sonra rakam artar.
Zaman bir şekilde geçti okul dönemi başladı yurttan çıkıp okula gidiyorduk okuldan sonra da yurda. Eğer dışarda takılıp geç girersen sağlam bir dayak da seni bekliyordu yurtta.
Bi şekilde ortaokulu da bitirdim yazlı kışlı 36 ay yani 3 sene yurtta kalarak kuran profesoru olmuştuk artık bunun yanı sıra tecvid, fıkıh, ilm-i sarf(kuran tercümesi için okutulan ders) öğretiyorlardı..
Lise dönemi başladı istediğim liseye gidemedim yurt göndermiyor diye ailem "yurt izin vermezse gidemezsin onlar en iyisini bilir" dedi ve mecbur düz liseye yazıldım. O kadar zor günlerdi ki şuan yazarken gözlerim doluyor o günlerimi kim bana geri verecek diye! Televizyon bile izlemek yasaktı dünyadan bihaber yaşıyorduk...
Lisenin ilk ayları okula alışmaya çalışıyoruz falan derken bir kızdan hoşlandım. Bir hafta kadar sessizliğimi korudum düşünüyordum ne yapabilirim diye çünkü hiç kız arkadaşın olmamış çevre baskısı vb sebeplerden içine kapanık yaşıyorsun, bende yurttan bir arkadaşıma anlattım dedim bak böyle böyle konuşmam lazım kızla yardımcı ol, sağolsun çok yardımcı oldu gitti yurttaki hocaya söyledi o gün yediğim dayağı hiç unutamam.
Televizyonun yasak olduğunu söylemiştim, bunun yanı sıra müzik walkman radyo vs şeyler de yasak fakat ben müziği çok severdim beatles hayranıydım yatakhanede yatağımın altına saklardım kasetlerimi tabi saklamak yetmiyor çevredeki arkadaşlarından da saklaman lazım ama fazla sürmedi yine şerefsizin biri ispiyonladı hoca bütün kasetlerimi ve walkmani kırdı, onunla da kalmadı bi de dayak faslı var tabi... Yaşadıklarımın hepsini anlatsam roman olur hatta yüzlerce bölümlük bir dram dizisi çıkar.
Dini derslerde kuran tefsiri yapıyorduk, bir çok sureyi türkçeye çevirdim fakat yolunda gitmeyen şeyler vardı. Diğer kaynaklardan da türkçesini okuyordum kuranın anlamaya çalışıyordum nasıl olur bu kadar saçma şeyler allahın işi gücü yok da ayet indircek peygamberin evinde fazla oturmayın eşleriyle perde arkasından konuşun onşarın eşleri size haram kılınmıştır vs birsürü anlamsız ayet. Bunları allah nasıl göndermiş olabilirdi? Peygamber mucizeleri de bana çok saçma gelmişti hatta hoca anlattığında gülmüştüm kahkahayla 50 kişinin içinde dövmüştü beni.
O kadar kötü bir durum ki anlamaya çalışıyorsun ama etrafındaki herkes aşırı dinci kimseye bu tarzda birşey soramıyorsun sorsan lafı sen kafir misin inanmıyor musun dinde sorgulama olmaz mutlak itaat var vs durum aileme kadar gider. Yapabildiğin tek şey kendin birşeyler çıkarmak aklınla mantığınla, internet vs birşey de yok araştırma da yapamıyorsun. İnançla inançsızlık arasında gidip geldim hep. Yaşadığım boktan hayata anlam veremiyordum, amerikada doğsam ailem katolik olurdu bende kuran kursu yerine manastırda olurdum veya hindistanda olsam budist olurdum. Herkes birbirinin dinini kötülüyor madem hak din islam o zaman niye en çok budist var sonra hristiyan? O kadar insan salak da bu coğrafyada yaşayan müslümanlar mı akıllı? O yaşta bunları sorgular oldum.
Yurtta hep hocalar hurafelerden anlatırdı bizlere yok cenabet gezersen çarpılırsın burada bitanesi gusulsuz kurana dokundu çarpıldı, yere koydu çarpıldı dalga geçti çarpıldı... hep birşeyler oluyordu kural dışına çıkanlara. Bende dedim ne olacaksa olsun bu şey ya gerçekten var yada yok test etmeye karar verdim tabi o yaşta bunlara inanıyorsun. Gusul almadım bir gün o şekilde yemek yedim namaza çıktım kuran okudum tercüme yaptım hiç birşey olmadı sonra çıktım terasa kimse yoktu sesli konuşmaya başladım "bak her nerdeysen beni görüyorsun biliyorsun ben şuan cenabetim senin kuranına dokundum namaz kıldım hadi çarpsana ne yapacaksan yap bana yüce yaratıcı diyoruz sana ama konuşmaktan acizsin tepki vermekten acizsin" dedim ama hiçbirşey olmadı. Hırsımı alamadım çok sinirlenmiştim indim mescide aldım kuranın tekini aklınıza gelebilcek herşeyi yaptım ama kuran yanmaz yakamazsınız derlerdi onu da yaptım ve tekrar "nerdesin sen bak ben napıyorum yanmaz dediğin kuranını yakıyorum çarpsana beni senin kelamlarını yırttım üstüne bastım yaktım ama sesin çıkmıyor tepkisizsin yine acizsin dedim ordaysan ispatla çarp beni birşey yap yeter artık" dedim yine bir cevap alamadım. O yaştaki aklımca öyle bir cevap alacağımı düşünmüştüm ama yanılmışım. Kafamda deli sorular artık hiç birşey içimden gelmiyordu inanmak istemiyordum zorla ibadet ettiriyorlar hayatımı çalıyorlardı.
Bu sırada lise hayatım da bir yandan devam ediyordu, hiç kız arkadaşım olmamıştı hiç bir kızın elini tutamamıştım okulun her yerinden bizim yurttan kişiler çıkabiliyor karşına ispiyonlarlar korkusuyla kızlara yaklaşamıyorsun lise hayatım boyunca da hiç sevgilim olmadı. Ailemin maddi durumu da yoktu zaten yıllarca harçlıksız yaşadım ben yurtta ne yemek çıkarsa onu yedim bayramda ne elbise dağıtırlarsa onu giydim, okulun kantinine inip hiç hambuger yiyemedim kola içemedim arkadaşlarımla, hatta hayatımda hiç hamburger yememiştim sadece kokusundan nasıl birşeyo olduğunu düşünmeye çalışırdım, çağıran arkadaşlara da yok ben hamburger sevmiyorum diyip geçiştirmek ne demek bilir misiniz?
2 haftada bir ev izni kullanırdık 1 günlüğüne evini aileni görmek için. Eve gidiyorum ayrı bir tablo dolapta yiyecek birşey yok un var biraz annem ekmek yapıp onu veriyor komşular arada bir erzak yardımı yapıyor ev kira zaten babam işsiz annem arada bir temizliğe gidip destek olmaya çalışıyor. Ayakkabımın altı delik diyemiyorsun ki baba bana ayakkabı al, annem farketmiş içine karton koymuş ayağıma taş batmasın diye. "Allah sen görümüyorsun bunları ha? Beni boşver başını secdeden kaldırmayan anneme babama da mı acımıyorsun kulluksa kulluk ibadetse ibadet itaatse itaat ne istersen köle gibi yapıyorlar nerde senin o nimetlerin bolluğun bu mu sonsuz merhametin sefillikten süründüren sınav mı olur?" diye her seferinde sitem ediyordum... Akşam ezanı okunmadan yurtta olmam gerekiyordu mahalleden arkadaşlarım maç yaparken bende elimde valiz onlara baka baka hapishane yolunu tutuyordum.
Günler böylece geçti gitti resim konusunda başarılı birisiydim okulda sergilere resim yapıyordum tiyarolara büyük fon resimleri yapıyordum fransaya yarışmaya yağlı boya tablosu gönderiyordum. Bu işi gerçekten çok seviyordum ve okuldaki resim öğretmeni de beni yetenek sınavlarına hazırlıyordu 5 kuruş param yoktu sergide resimlerimi beğenip alan iş adamları bana malzeme alınması için para verirdi onlarla boya, fırça, tuval alınırdı bana. Hedefim mimar sinan ünv. Güzel sanatlar bölümüydü ve çok rahat kazanacağımı iddaa ediyordu öğretmenler. Bu hedefimi aileme söyledim onlarda gidip hocalar sormuş gelen vaaz belli resim çizmek günah kesinlikle olmaz! Başımdan aşağı kaynar sular döküldü çok istediğim bi o kadar hazırlandığım sınav için dini ritüellere takılmıştım, geleceğim hedeflerim hiçe sayıldı saygısızca...
Lise son sınıfa gelmiştik artık, yurt dışarıdan kültür dershanesiyle anlaşmıştı öğretmenler gelip yurttaki etüdlerde yani dersliklerde öss hazırlığı yaptıracaktı. Bide bunun bir maliyeti ücreti vardı dönem ücreti olarak 800 TL istiyorlardı. 40 kişiydik son sınıflar olarak yurtta, inanır mısınız 39'u gitti sadece ben gidemedim dershaneye... Nerde kaldı sizin din kardeşliğiniz cemaatciliğiniz ey süleymancılar o kadar gelen yardım paralarını napıyorsunuz? 6 ay boyunca onlar öğretmenlerden ders görürken ben tek başıma ders çalışıyordum, içimdeki nefreti ezikliği kırgınlığı ifade edecek hiç birşey bulamıyorum...
Dershaneye gitmeme rağmen 2004 yılında okul puanı dahil 295 almıştım bu da bana yetiyordu 4 yıllık üniversiteye yerleşmeme. Ama tercih yapmadım yaparsam üniversite hayatı boyunca yine yurtta kalmak zorundaydım artı ailemin maddi durumu yine çekeceğim maddi imkansızlıklar bu sebepler yüzden üniversiteyi açıktan okudum. Düşünsenize 6 yıl kalmışım zaten 4 sene daha toplam 10 sene aile zoruyla yurtta kalmayı hangi bünye kaldırabilir ki.
O lanet olası yurt hayatı bitmişti artık özgürdüm ama o 6 yılımı çocukluğumu gençliğimi kim geri verecek, kim geri verecek o yaşayamamışlığımı, zorla ibadet ettirdikleri taptırdıkları işledikleri insanlık suçunun cezasını kim verecek onlara? İnanın hepsine işkence edip idam etseler yine sönmez bu içimdeki acı.
Bu yaşıma kadar hep sorguladım araştırdım inanç gerçeklerini beynimden dini bilgi fışkırıyor artık o dindarlar derler ya okumadınız bilmiyorsunuz cahilsiniz allah hidayet versin diye onlarda birazcık akıl olsa inanmazlar zaten eğer dinleri biliyorlarsa. Çok çıkmazlara düştüm nasıl oluyor niye varız diye ama bilim diye birşey var ve hepsine ışık tutuyor, yıllarımı aldı bu karar çünkü kolay değil böyle bir aileden böyle bir dini eğitimden sonra bunu kabullenmek ben ateistim demek. En zoru da ne biliyor musunuz inanmayıpta hep inanıyormuş gibi davranmak inanmadığım şeye babam hadi cumaya gidiyoruz diyip inanmadığın şeye aptal gibi secde etmek. Keşke diyebilsem ben inanmıyorum diye ama ailem direk evlatlıktan reddeder.
Benim hikayem en kısa haliyle bu, gözyaşlarımı tutamadım saatlerimi aldı yazmak.
Saygılarımla...

kalemerre
18-04-2015, 14:54
Benim hikayem en kısa haliyle bu, gözyaşlarımı tutamadım saatlerimi aldı yazmak.
Saygılarımla...

Sevgili womery hoş geldiniz.

Yaşadıklarınızı yaşamadığım için sizi anlamaya çalışıyorum sizi takdir ve tebrik ediyorum. Yolunuz daima açık ve aydınlık olması dileğim ile sevgiler.

gur91
18-04-2015, 14:56
Eğer elime bir fırsat geçerse bu saçmalıkların kökünü kazıyacağım aha da buraya yazıyorum , herkes kendi içinde yaşasın arkadaş dinini ana avrat küfür edesim geldi..

Yıldıztozu
18-04-2015, 15:25
Daha gençsin, birçok şey yapabilirsin. Erkenden fark etmişsin bile denilebilir. Şanslısın bence.

Aleph
18-04-2015, 15:51
womery, hikayenizi okumak yüreğimi sızlattı. Sizinle benzer hikayesi olan yüzlerce, belki binlerce kişi olduğunu bilmek de ayrıca üzüntü verici. Yardım almak istediğiniz konular olursa lütfen ateizm derneğine başvurun.

Benim abimin yakın bir arkadaşı da Süleymancılar yurdunda maruz kaldığı katı disiplin ve baskıcı eğitim sonucu psikolojik travma yaşamıştı. Adamı doktora götüreceklerine yine hacı hocaya götürdüler. Hacı hocalar bu hale getirmiş zaten, alın doktora götürün dediğimde bana tepki göstermişlerdi. Sonunda benim sözüme geldiler, bir kliniğe yatırdılar. Sonra o arkadaşa ne oldu hiç bilmiyorum..

upuaut
18-04-2015, 15:56
Yurttaki "Falaka" ile şuradaki olay ne kadar da birbirine benziyor, değil mi?

Haydi çocuklar, onlar sizi vuramazlar! (http://www.anzacsite.gov.au/2visiting/tr/trwalk_02ariburnu.html)

... Yarı yolda, 11. Tabur’dan iki asker bir Türk siperine rastgeldi. Bean, bu olayı şöyle anlatıyor:
Bir Türk tavşan gibi sıçradı, tüfeğini atıp, kaçmaya çalıştı. En yakındaki asker, tüfeği kumla dolu olduğu için ateş edemedi. O, Türk askerini sırt çantasından süngüledi ve esir aldı. ‘Esir var’ diye bağırdı (Bkz; Karayip Korsanları filmine. Bu filmde "Esir Olmak Hakkı" denilen bir hadise vardır). Tepeden yukarıya çıkanlardan tek duydukları sözler ‘Vurun piçi’ idi. Fakat, Avustralya askeri, katıldığı her muharebede kullandığı sözlerden daha insancıldı. Türk esiri yaralı bir askerin eşliğinde aşağıya, plaja gönderildi.
[Charles Bean, The Story of Anzac, cilt.1, sayfa.258-259 (http://www.anzacsite.gov.au/2visiting/tr/trwalk_02ariburnu.html)] Yani onlar ne kadar haklı iseler, Anzaklar da o kadar insancıldır ve insancıllık adına (yukarıdaki alıntıda kırmızı renkle vurguladığım) bu türden hakaretler görmezden gelinebilir!

womery
18-04-2015, 16:03
Teşekkürler arkadaşlar, benimle aynı sorunların olan binlerce çocuk ve gençler var ama binlerin içinde kaç kişi farkına varabiliyor bunların? Benim gibi hikayesi olupta ateist olan tanıdığınız varsa tanışmak isterim gerçekten...

Şüpheci Dinsiz
18-04-2015, 16:22
Sevgili womery foruma hoşgeldiniz.

Yaşayamadığınız çocukluğunuz için çok üzüldüm. Yaşam, insanların ezici çoğunluğu için adaletsiz davranıyor maalesef. Gelmiş geçmiş olsun. Umarım sonrasında daha mutlu bir yaşamınız olur, ki okuduğum kadarıyla bunun temellerini atmışsınız bile.

Sevgiler

İlahimasal
18-04-2015, 17:34
hoş geldiniz. sayın womery.

içindekini anlatmak kadar güzel bir duygu olamaz...

rahatlıyor insan,

turin
18-04-2015, 18:04
Acayip tatsız bir durum, çok rahatsız edici.. Ama ailenize kızmayınız bana imkanlar nedeniyle bu yolu tercih etmişler gibi geldi. Bu yaşadıklarınızıda yaşamamış olsaydınız belki hala dini bir takım dogmaları sorgulamadan yapan milyonlarca insandan biri olurdunuz, olumlu yönlerinden bakmaya çalışın lütfen..
Hoşgeldiniz

Bu arada şu kız arkadaş olayını ispiyonlayanı toplanıp dövelim isterseniz:)

womery
18-04-2015, 21:24
İmkansizliklar sebep değil malesef. Zararın neresinden dönersek kardır diyerek hayatıma devam ediyorum :)
takıntılı biri değilim sadece bunları yazarken çok duygulandım aklıma geldi o günlerim

vartor
18-04-2015, 23:42
Ailen de kendi aileerinden gorduklerini, hic sorusturmadan uygulamis sana; Onlara karsi anlayisli ol ve kendi ailen oldugunda cocuklarini ozgur yetistirerek bu aptalca gelenegi boz.
Aramiza, evine hos geldin .

Dialectics
19-04-2015, 00:08
Sayın womery,

Hikayeni okurken bizim de gözlerimiz doldu. Cehennemden sağ çıkmayı başarmışsın.

Saygılarımı sunuyorum.

Bedevi
19-04-2015, 02:13
Su an ne yapiyorsunuz? Okuyor ya da calisiyormusunuz ?

HERTURAL
19-04-2015, 02:32
Sevgili kardeşim womery hikayeni bi çırpıda okudum ve senin adına çok duygulandım. Ben de hikayene benzer bi durumdan dolayı depresyon tedavisi görmüştüm. Artık dinlerin palavra olduğunu anladım. Tanrı inancım hala var. Ama içime öyle korkular oturmuş ki hala etkisi var. Bunlar iğrenç yaratıklar dostum. Artık bize düşen çocuklarımızı aydınlatmak. Ne yapalım. Sevgiyle kal...

womery
19-04-2015, 02:41
Çalışıyorum güzel bir kariyerim var, allah denilen nasip ettiği için değil emek verdiğim için var.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilk defa kendimi dusuncelerimle yabancı hissetmediğim bir yer buldum, destekleriniz için tekrardan teşekkürler...

Bedevi
19-04-2015, 16:21
Çalışıyorum güzel bir kariyerim var, allah denilen nasip ettiği için değil emek verdiğim için var.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilk defa kendimi dusuncelerimle yabancı hissetmediğim bir yer buldum, destekleriniz için tekrardan teşekkürler...

Öncelikle şu an güzel bir kariyer sahibi olman, senin, Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri (r.a.)'nin (Allah onu korusun ve şefaatçimiz eylesin) temellerini attığı söz konusu tarikatta geçirdiğin süreçte edindiğin disiplin ve çalışma azminin bir sonucudur. Bu bakımdan bugünkü mesleki başarıları ve bunun sonucunda elde ettiğin maddi bereketleri Süleymancıların yanında geçirdiğin sürecin bir mükafatı olarak görmen ve onlara müteşekkir olman gerekirdi.

İkinci olarak ise İslam dışı bir hayat tarzına mensup ailelerde büyüyen çocuklara bakarsan sigaradan, alkole, uyuşturucudan, fuhuşa kadar geniş bir yepazede ahlaksızlığın ve yozlaşmışlığın bataklığına saplandıklarını görürsün. Fakat tarikat disiplini ve onun ''Emr-i maruf nehy-i münker'' anlayışı etrafındaki yönlendirişi seni, bu gibi olumsuz eylem ve hayat tarzlarından korumuştur. Bu da Süleymancılara minnet duyman için geçerli olabilecek ikinci bir husustur.

Rabıta konusuna gelirsekte benimde pek çok talebem dünyanın sorunlarından, sıkıntılarından ve hayal kırıklıklarından kurtularak sakin ve huzurlu bir köşeye çekilip, beni düşünerek rabıta yapmaktadırlar. İnanırmısınız bugün maddi sorunlarından, sağlık sorunlarına, cinsel sorunlarından, ruhani sorunlarına kadar pek çok problem ve sıkıntılarına deva buldukları, manevi anlamda feyz aldıklarını söylemekteler. Bu bakımdan rabıtayı ve onun ruhsal getirilerini asla ama asla küçümsememe!

Sonuç olarak tarikata dair çok büyük bir haksızlık ve gıybet içinde bulunmaktasın şu an. Bu noktada senin yapman gerekenler ise şunlardır;

1)Derhal kelime-i şehadet getirip İslamiyete girerek, şu an bulunduğun mürted konumundan kurtulman.
2) Süleymancılara giderek helallik istemek. Zira sana bunca şey kazandırmış, sana bu kadar emek vermiş bu insanlar aleyhinde konuşarak çok büyük günah işlemektesin.
3) Kazandığın maddi bereketleri, bunları kazanmanı sağlayan nitelik ve becerileri sana kazandıran Süleymancılar ile paylaşman, onların yeni yurtlar ve evler açarak etkinlik alanlarını genişletmelerine yardımcı olman.

Aleph
19-04-2015, 16:54
Bahadir91 forumun delisidir womery, görmezden geliniz..

İlahimasal
19-04-2015, 17:02
İkinci olarak ise İslam dışı bir hayat tarzına mensup ailelerde büyüyen çocuklara bakarsan sigaradan, alkole, uyuşturucudan, fuhuşa kadar geniş bir yepazede ahlaksızlığın ve yozlaşmışlığın bataklığına saplandıklarını görürsün.

bu yazın aleni bir şekilde hakaret,,ancaak haddinide bildiririz..

bu dediğin özelliği sahip insanların başında sizin cinsi sapık muhmd gelir.

uyuşturucu çekip ,kendisine bi yerlerden haber (ayet) geldiğini idaa edip, tüm aile bireylerini yatağa atmayı,gelinine sulanıp koynuna almayı,6 yaşındaki kız çocuğuna sapık duygular besleyen muhammedin sünnetsiz bir şekilde ki ahlaksızlığından kurtulan insanlara öğüt vereceğine sende kurtul o ahlaksız yapıdan...

seninin mhmd in kemiklerini sızlatacak bu tip cümleler kur sen....veririz ayarını.

Şüpheci Dinsiz
19-04-2015, 17:06
bahadır91,

Çocukların savunmasız beyinlerini mi kertiyorsun sen pislik herif?
Rabıta konusuna gelirsekte benimde pek çok talebem dünyanın sorunlarından, sıkıntılarından ve hayal kırıklıklarından kurtularak sakin ve huzurlu bir köşeye çekilip, beni düşünerek rabıta yapmaktadırlar. İnanırmısınız bugün maddi sorunlarından, sağlık sorunlarına, cinsel sorunlarından, ruhani sorunlarına kadar pek çok problem ve sıkıntılarına deva buldukları, manevi anlamda feyz aldıklarını söylemekteler.

Nana Buluku
19-04-2015, 17:11
Rabıta konusuna gelirsekte benimde pek çok talebem dünyanın sorunlarından, sıkıntılarından ve hayal kırıklıklarından kurtularak sakin ve huzurlu bir köşeye çekilip, beni düşünerek rabıta yapmaktadırlar.
İnanırmısınız bugün maddi sorunlarından, sağlık sorunlarına, cinsel sorunlarından, ruhani sorunlarına kadar pek çok problem ve sıkıntılarına deva buldukları, manevi anlamda feyz aldıklarını söylemekteler. Bu bakımdan rabıtayı ve onun ruhsal getirilerini asla ama asla küçümsememe!

İnanmam.

Bedevi
19-04-2015, 17:29
bahadır91,

Çocukların savunmasız beyinlerini mi kertiyorsun sen pislik herif?

Terbiyenizi muhafaza edin rica ederim. Bana ''pislik herif'' şeklinde hitap edemezsiniz!

Ayrıca talebelerim çocuklardan değil, 18 yaşından 40 yaşına kadar geniş bir yelpazeye ulaşan yetişkin kitlelerden oluşmaktadır ki çoğunluğunu da bayanlar teşkil etmektedir. Evet kadınların bana yönelik özel bir ilgileri olduğu inkar edilemez bir gerçektir.

gur91
19-04-2015, 17:33
Arkadaş sizin gibileri hiç anlamıyorum Allah diyor ki ;
Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır.(9/111)

Sen burada boş şeylerle uğraşıyorsun İslam'a ters işler yapıyorsun , keyfine bakıyorsun ondan sonra da müslümanlıktan bahsediyorsun kaç tane ayette savaşman emrediliyor , buraya gelmiş boşuna laf yapıyorsun.
Bak bizim hükmümüz verilmiş aşağıdaki ayette , bizi boşver sen kendini düşün Allah'a ne hesap vereceksin emirlerini yerine getirmediğin için onları düşün..

İnkâr edip zulmedenleri Allah asla bağışlayacak değildir. Onları (başka) bir yola iletecek de değildir.Ancak orada ebedî kalmak üzere cehennem onları yoluna (iletecektir). Bu da Allah'a çok kolaydır.(4/168-169)

Ayrıca şunu da belirteyim rabıtayı hintlilerin dinlerinden arakladınız , ben müslüman olsaydım puta tapan adamların ritüellerini asla yapmaz ve övmezdim.

Nana Buluku
19-04-2015, 17:40
Evet kadınların bana yönelik özel bir ilgileri olduğu inkar edilemez bir gerçektir.

Sapık!

Seninde onlara karşı özel ilgin vardır kesin.

gur91
19-04-2015, 17:54
Bâdecigillerden mi, trollerden mi anlayamadım.
Trol bu ya :)

Bedevi
19-04-2015, 17:55
Sapık!

Seninde onlara karşı özel ilgin vardır kesin.

Sümme haşa!

İslamiyete göre evlilik dışı ilişki zina hükmündedir ve ağır bir ilahi müeyyidesi vardır.

Bu ilgi sadece şahsımın fiziksel göz alıcılığı ve cazibesi ile manevi olarak eriştiği yüksek mertebenin yol açtığı bir hayranlıktır sadece...

Aleph
19-04-2015, 18:01
Bâdecigillerden mi, trollerden mi anlayamadım.
Trollerden.

Şu seviyesize cevap yazarak womery'e haksızlık yapıyoruz, konuyu mundar etmesine lütfen izin vermeyelim..

womery
19-04-2015, 18:02
Bahadır91 çok güldürdün beni ya :)
Senin gibi din tüccarları ile geçti benim hayatım, insanlara nasihat vermek senin haddine düşmez sen önce düştüğün o yalan bataklığından kendini kurtar bence.
O din tüccarlığından kaldırdığın parayla da ateist nüfusu %80 üzeri olan iskankandinav ülkerini ziyaret et ahlakın ve edebin dinle olmadığını o beynine (sizin kuran beyin fonksiyonlarını kalpte olduğunu sandığı için "kalbine") sokarsın belki...

Nana Buluku
19-04-2015, 18:08
Bahadır, Rainfall yetip artıyordu bu foruma sen nereden çıktın yaw ?

gur91
19-04-2015, 18:13
Sümme haşa!

İslamiyete göre evlilik dışı ilişki zina hükmündedir ve ağır bir ilahi müeyyidesi vardır.

Bu ilgi sadece şahsımın fiziksel göz alıcılığı ve cazibesi ile manevi olarak eriştiği yüksek mertebenin yol açtığı bir hayranlıktır sadece...
Kerametlerinde var mı , yazdığıma cevap versene bu konu hakkındaki düşüncelerini merak ettim hazır cennet varken neden oyalanıyorsun buralarda ?, cevap vermek zorunda değilsin bunu belirtmek isterim

Felâsife
20-04-2015, 14:04
Sevgili @womery
Belki dediklerimi yanlış anlaşılacak ama olsun ben genede diyeyim, aslında şurada (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=35924) dediklerim bile yeterli olur diyeceklerime ama azcık açarsam.
O çocuğu bağışlayacak, saracak, sarmayalacak, yaralarını saracak tek kişi varsa, o da gene sensin.
Zira o çocuğu en iyi tanıyan sensin!...
Ve o çocuğun bu yaraları sarılmadıkça 100 yaşına gelsende o çocuk, ne zaman baksan sana gene öyle üzgün üzgün bakacak.
Peki bu çocuk niye böyle üzgün bakar, niye acıların içinde yaşar ve senide yaşatır.

O çocuk beni bağışla der aslında.
Ben suçlu değilim, bir suçum yoktu der... hal lisanıyla.
ve hayat bu noktada öyle inatçıdır ki bu sahneleri sürekli karşına çıkartır, TA Kİ SEN O ÇOCUĞU AFFET diyedir bu.

Özetle o çocuğu bağışlarsan, onu acımayla değil, sevgi ve şefkatle olduğu gibi bağrına basarsan, seversen, okşarsan onun acılardan kurtulduğunu da göreceksin. Onun kurtulması seninde kurtulman demektir.
Bu zor bir olaydır lakin yapabilirsende devleştiğinide hissedersin...

Ama yok ben devleşmek, büyümek istemiyorum acımı yaşamak istiyorum diyorsanda, unutma ki küçücük bir çocuk bu acılarla nasıl yaşasın. Onu kurtarmak istiyorsan "bağışlama" denen şeyi düşün, diğer türlü zaten o acıların sana büyük bir bilgide verdiğini söylemişsin ki demek ki herşey kötü olmamış.
Zaten en iyi bilgi ACI ile pişen bilgidir. ACI olmadan bilgi olmayacağına göre, yaşanılan ne varsa bilgidir.

Sevgiler

womery
20-04-2015, 15:56
Merhaba felasife,

Dediklerinizde yanlış anlaşılacak hiç birşey yok haklısınız da.
Siz de zor bir yaşamdan gecmissiniz ki bu olgunluğa o acıları sararak erişmişsiniz. Bende acilarimla yaşamıyorum tabi ki sardim bir bir yaralarımı ama bu unutmak anlamına gelmiyor çünkü unutulmaz ne yapsanız, ama geride kaldı o günler. Dediğiniz gibi bu acılarla doğru orantılı olarak hayat tecrübesi bilgi kendini geliştirme yenetegi artıyor bunlarda pozitif yanları. Dezavantajları hırslı bir şekilde firsata çevirmek düşüyor bizlere bu sayede.

Saygılarımla

İlahimasal
20-04-2015, 17:22
Sümme haşa!

sümme haşa demişin hacıda.

muhammedin cariyeleri ile nikahsız çarpışmasına ,çarpışmadan çıkan maddeye ne diyecen.

islam halifelerinden bunu yapmayanda yok....cariylerele nikahsız çarpışmak

demekki evlilik dışı ilişki muhammede ve allahın gölgesi olan halifelerine serbest......allah neki gölgeside var hiç anlamam...

Felâsife
20-04-2015, 17:49
Merhaba @womery
Dediğim gibi bunu en iyi bilecek sizsiniz, herşey kaleme gelmezde zaten, o yüzden bunu paylaşmak bile zaten pek çok şeyleri aştığınız anlamınada gelir.
Pozitif yanlar, dezavantajlar derken yaşamada tutunmuşunuz ki kolay değil artık pek öyle yıkılmak, eyvallah.

Unutmak konusunda dediğim gibi hayat inatçıdır, siz unutsanızda o unutmaz ve eğer tedavi edilmemiş bir geçmiş varsa, bunuda karşınıza sürekli getirir bunu unutmayın.
Tabi benimkisi nasihatten ziyade, naçizane yolun yarını geçmiş biri olarak kendimden kıyastır, yoksa kimse kimseyi bilmez nihayetinde.

Son bir şeyde eğer gerçekten geçmiş tedavi edilmişse, o çocuğun yaraları sarılmışsa, (bu mümkün) o olaylar artık hatıranıza gelmez, sizide rahatsız etmez bir daha.
Silinip giderler...
1971 den beridir aynı evde oturan biri olarak bunu kesinlikle söyleyebilirim, bu kendini kandırmacadır diyen olursa, yok asla değil.
Bu acı ile öğrenilen bilgi sayesinde, karanlıklarda ki bir çocuğu tedavi edip iyileştirmektir derim.

Sevgiler.

Şüpheci Dinsiz
20-04-2015, 20:19
Bahadir91,
Terbiyenizi muhafaza edin rica ederim. Bana ''pislik herif'' şeklinde hitap edemezsiniz!
Haklısınız, etmemem gerekirdi, özür dilerim.

turin
20-04-2015, 22:20
Bahadir91,

Haklısınız, etmemem gerekirdi, özür dilerim.

Şu tutumu hayatta ne kadar az görüyorum..

Teşekkürler size

umbra
21-04-2015, 15:09

Evet Aynen arkadaşın yazdığı gibi bir PİSLİKSİN
Din tüccarı ve aşağılıksın

İlahimasal
21-04-2015, 15:48
Evet Aynen arkadaşın yazdığı gibi bir PİSLİKSİN
Din tüccarı ve aşağılıksın

umbra sağlam vuruş yapmışsın..

ama yazık ya buda insan,acıyalım zavallıya

zavallı belki kurtulur. din foseptiğinden.

aydınlanmak onunda hakkı.

Aleph
21-04-2015, 16:07
O kadar pisliksin ki Bahadır; pislik, sana ve senin gibilere bulaşırsa pislenir!..

Bedevi
21-04-2015, 16:14
وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا

Ve rahmânın kulları, öylesine kullardır ki yeryüzünde tevazuyla yürürler ve bilgisizler, onlara söz söyleyince sağlık, esenlik size diye cevap verirler.(FURKÂN-63)

Bu sebeple üzgünüm arkadaşlar, sizin bu gayri-ahlaki itham ve hakaretlerinize benzer bir karşılık verebilmem hem aldığım terbiye, hemde inandığım değerler sebebiyle mümkün değildir.

İlahimasal
21-04-2015, 16:32
وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِينَ يَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا

Ve rahmânın kulları, öylesine kullardır ki yeryüzünde tevazuyla yürürler ve bilgisizler, onlara söz söyleyince sağlık, esenlik size diye cevap verirler.(FURKÂN-63)

Bu sebeple üzgünüm arkadaşlar, sizin bu gayri-ahlaki itham ve hakaretlerinize benzer bir karşılık verebilmem hem aldığım terbiye, hemde inandığım değerler sebebiyle mümkün değildir.

ayıp deilmi senin ve allahının yapdığı.

Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir

senin allahın pislik diyecek...adab olucak...birileri senin şahsına diyi ce edepsizlik haaaaaaa

git önce allahına küs.

Aleph
21-04-2015, 16:41
Ve rahmanın kulları öylesine kullardır ki henüz sütten kesilmemiş çocuğu olan bilgisiz bir kadın kendisine laf söyledi diye bu kadını yatağında öldürten arap liderine koşulsuz itaat eder ve o kimsenin uydurduğu kitaba Tanrı sözüymüş gibi inanarak ondan yerli yersiz alıntılar yapar..

gur91
21-04-2015, 17:39

Savaşa niye gitmiyorsun bari buna bir cevap verseydin , Işid bile bazen sizden daha değerli görünüyor benim gözümde en azından samimiler Allah'ın kandırılmayacağını biliyor adamlar , kitap neredeyse baştan sonra savaş derken sizin gibilerin vaaz verip dindarmış gibi davranmaları son derece sinirlerimi bozuyor , yaşamayı haketmiyorsunuz senin gibiler fazla bu dünyaya

Bedevi
21-04-2015, 18:13
Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar.
senin allahın pislik diyecek...adab olucak...birileri senin şahsına diyi ce edepsizlik haaaaaaa

Mescid-i Haram, İslam inancı açısından kutsal sayılan ve en önemlisi de bünyesinde ''Allah'ın evi'' olarak tanımlanmış Kabeyi bulunduran bir mekanı ifade etmektedir. Burada ki ''Allah'ın evi'' ifadesi, bu mekanın Allah'a aitliğini belirtmektedir ki bu da söz konusu mekanın mülkü üzerindeki tasarruf hakkının tamamen ona ait olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla bu mekanda kimin bulunup, kimin men edileceği noktasında söz sahibi olanda yine alemlerin rabbi ve kainatın efendisi olan Allah'ın kendisidir.

''Pislik'' ifadesi ise söz konusu Allan tanımayan, putperest kitlenin İslam dini açısından gerekli dinsel arınmayı gerçekleştiremediği için bu kutsal mekana girebilecek paklığı taşımadığını ifade etmek için kullanılmıştır. Söz konusu ifadenin herhangi bir topluluğu inançları ya da kültürü sebebiyle aşağılama ya da küçük düşürme gibi bir niteliği de bulunmamaktadır.

İlahimasal
21-04-2015, 18:22
Mescid-i Haram, İslam inancı açısından kutsal sayılan ve en önemlisi de bünyesinde ''Allah'ın evi'' olarak tanımlanmış Kabeyi bulunduran bir mekanı ifade etmektedir. Burada ki ''Allah'ın evi'' ifadesi, bu mekanın Allah'a aitliğini belirtmektedir ki bu da söz konusu mekanın mülkü üzerindeki tasarruf hakkının tamamen ona ait olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla bu mekanda kimin bulunup, kimin men edileceği noktasında söz sahibi olanda yine alemlerin rabbi ve kainatın efendisi olan Allah'ın kendisidir.

''Pislik'' ifadesi ise söz konusu Allan tanımayan, putperest kitlenin İslam dini açısından gerekli dinsel arınmayı gerçekleştiremediği için bu kutsal mekana girebilecek paklığı taşımadığını ifade etmek için kullanılmıştır. Söz konusu ifadenin herhangi bir topluluğu inançları ya da kültürü sebebiyle aşağılama ya da küçük düşürme gibi bir niteliği de bulunmamaktadır.

o taş binanın tapusumu var...var deme bende bi tapu yaparım oraya

senin muhammed o taş binanın etrafında peygamber olmazdan önce temizmi geziyordu..bize bu hikayeleri anlatma.

küsmede
pislik bazen faydalıdırda içinde yararlı bakterilerde olur.

aşı kötü bir śeymi.
senin allahın,yarattığı pisliğin içindeki faydalı bakterileri unutmuş.

insanları temizliğinden sebep deil .fikirlerinden dolayı bu gün kabeye sokmuyorsunuz....geçin bu işleri

ahura mazda
29-04-2015, 22:09
womery tebrik ederim,bu ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

womery
30-04-2015, 10:27
https://www.youtube.com/watch?v=rV5Jhzl394k

Aynen genç arkadaşımız olayı çok kısa özetlemiş...

womery
30-04-2015, 10:31
womery tebrik ederim,bu ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

Teşekkürler ahura mazda. Dogmalardan kurtulup gerçekleri kabullenebilecek bir toplum olsak bunca gencin beyni yıkanmamış özgürlüğüne zincir vurulmamış olur.

aydınlıkhasreti
12-05-2015, 16:12
merhaba sevgili womery.ben süleymancıların kursunda 6 yıl talebelik, 3 yıl hocalık yapmak zorunda kaldım babamın zoruyla. babam onlarda epey yetkili biri.

Hala o hayattan kurtulmuş değilim.imam hatipte ücretli öğretmenim. hala türbanlıyım. süleymancı biriyle evliyim. çevrem süleymancı dolu. derslerim süper olmasına rağmen liseye gönderilmedim.kızlara daha ağır baskı yapıyorlar malum.açıktan okudum. şimdide açıktan tarih okuyorum. okul bitince kurtulacağım hepsinden.

Aborjin
12-05-2015, 16:33
bu bahadır91 kesin dindarateist trolü.

womery
13-05-2015, 18:21
merhaba sevgili womery.ben süleymancıların kursunda 6 yıl talebelik, 3 yıl hocalık yapmak zorunda kaldım babamın zoruyla. babam onlarda epey yetkili biri.

Hala o hayattan kurtulmuş değilim.imam hatipte ücretli öğretmenim. hala türbanlıyım. süleymancı biriyle evliyim. çevrem süleymancı dolu. derslerim süper olmasına rağmen liseye gönderilmedim.kızlara daha ağır baskı yapıyorlar malum.açıktan okudum. şimdide açıktan tarih okuyorum. okul bitince kurtulacağım hepsinden.

Merhaba aydınlıkhasreti;

Sözün bittiği yerdesiniz gerçekten neler çektiğinizi anlayabiliyorum çünkü kız yurtlarındaki baskı ve sistem hakkında bilgim var. Anlaşılan hayatı size de zindan etmişler, hayat kısa bu kısacık hayatta mutlu olmak için elinizden geleni yapın doğrularınızın peşinden gidin çevreniz zaten sizi anlamayacaktır ki o çevrenin anlaması mümkün değil. Özgürlüğünüz için maddi ve manevi imkanları sağladığınızda 1 saniye bile beklemeyin...

zosyn
18-05-2015, 05:03
cok uzuldum yasadiklarina. umarim hayatin simdi daha iyidir. senin kadar cok ibadet etmediysem bende cok dindardim. bazen inancim olmadigi icin uzuluyorum ama sirf inanmak icinde inanmak ta olmuyor. inancimi kaybedince aslinda hayatin ne kadar kiymetli olduguna farkina vardim. kendimi butun insanlara daha yakin hissettim. artik bu musluman hiristiyan vs yoktu benim icin. dedigim gibi umarim hayatin cok daha iyidir simdi

Bybars
18-05-2015, 12:35
womery kardeşim,yaşadıklarınız gerçekten uzuntu verici ve ben bir musluman olarak aynı dinden olmaktan utanç duyuyorum.suleymancılar grubunu ben de yakından bilirim,2007,2008,2009 yazlarında yatılı olarak kalmıştım,ben de o yurtların baskıcı ortamından çok ama çok muzdariptim.disipline çok önem verirler,fethullahcılar kadar serbestiyetçi değiller,fethullah yurtlarında kalanlardan duyduğuma göre,rahat rahat sigara bile kullanabiliyorlarmış,telefon,tv serbestmiş.oysa suleymancılar grubunda böyle şeylere cuzi miktarda izin verilir,adeta hapishane hayatı,bilmem kaldığınız yurtta fark ettiniz mi,hocalar gomleklerinin boğaz dugmelerini bile kolay kolay acmaz(40 derece sıcak bile olsa)gomlekleri pantolonun içersine koyacaksın,onların kopek oturuşu diye tanımladıkları bir oturuş şekli vardır,öyle oturanı gorunce deliye donerler,yani belli bir oturma kuralı da vardır,hele de kuran ortadayken bağdaş kurarak oturmayı bile hoş gormezler,illa ki iki dizinin üstune oturacaksın,aksi halde çarpılabilirsin bile maazaallah.kuranı gogus seviyesinin altında tutmak en büyük gunahlardandır onlara göre,kuranın üstüne herhangi bir kitap asla konulamaz,kuranın üstüne ancak bska bir kuran konulabilir,başka bir dini kitaba bile cevaz yoktur vs vs.Yani anlayacağınız insanı psikolojik çokuntuye uğratır ve dinden soğutur bu insanlar.

Aleph
19-05-2015, 14:32
Sende gelişme görüyorum Baybars, bir de noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk ve cümle başlarında büyük harf kullansan harika olacak.. :thumb:

Bybars
19-05-2015, 17:13
Sende gelişme görüyorum Baybars, bir de noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk ve cümle başlarında büyük harf kullansan harika olacak.. :thumb:
yazı duzeni konusunda eleştiriniz haklıdır sayın aleph ama bu dusuncelerim yeni değildir ve 4 senelik bir geçmişi vardır.din anlayışım o vakit keskin bir değişime uğramıştı zaten.

mikko
08-07-2015, 02:08
Mrb womery sana bi hamburger sozum olsun.gercekten uzuldum yasadiklariniza universte okuyorum ve dedikleriniz cikiyor burdada bir suru suleymancilar fetocular vs var bende sohbetlerine rabitalarina girip tovbe bile aldim.ama sonra sormaya arastirmaya basladim ve ateist olmaya karar verdim.ne zaman mi arefe gunu tatli su muslumanlari deli gibi alisveris yapip para harciyordu ve sokak ortasinda arabalarin yanindan gectigi bir noktada 7 yaslarinda bir cocuk kopegib 5 dk once karistirdigi posetten ekmek parcalarini yedi.hic kimsede gormuyor veya gormemezlige atiyordu tanrida gormek istemiyordu.cunku onun icin alisveris yapip dua edenlerle ilgileniyordu...

womery
13-07-2015, 20:40
Böyle bir ülkede işimiz çok zor malesef bide ilerisini düşündükçe daha da çıkmaza giriyorsun. Ailene ve çevrene söyleyemezken bu durumu evlenmek istediğinde ne yapacaksın? Hoşlandığın sevdiğin insana bunu açtığında nasıl bir tablo seni bekliyor olacak hiç düşündünüz mü? Hep katogorize ediliyoruz inanmayana saygı yok onlara göre yaşamaya bile hakkımız yok...

upuaut
13-07-2015, 20:48
Böyle bir ülkede işimiz çok zor malesef bide ilerisini düşündükçe daha da çıkmaza giriyorsun. Ailene ve çevrene söyleyemezken bu durumu evlenmek istediğinde ne yapacaksın? Hoşlandığın sevdiğin insana bunu açtığında nasıl bir tablo seni bekliyor olacak hiç düşündünüz mü? Hep katogorize ediliyoruz inanmayana saygı yok onlara göre yaşamaya bile hakkımız yok...

Buyur!

http://40.media.tumblr.com/9ddd58cf3db357df87773f94171055e1/tumblr_mn5bw71b5g1rwfs3oo1_1280.jpg
"İnanmak değil, bilmek istiyorum…", Carl Sagan.

Agnostica
13-07-2015, 21:10
Kuran Kursu = Deliler hastanesi

iyi bilirim.

Bedevi
13-07-2015, 21:40
Hoşlandığın sevdiğin insana bunu açtığında nasıl bir tablo seni bekliyor olacak hiç düşündünüz mü?

Kendin gibi sapkın ve inkarcı biri ile evlenmen hususunda bir sorunla karşılaşabileceğini düşünmüyorum ama mümin ve namuslu bir bayan ile evlenmen, necis olman hasebiyle söz konusu dahi olamaz.

Bu sebeple kendine karı ararken sınırlarını ve haddini bilmeni, herhangi bir Müslüman kadına ters bir bakış bir atmamanı sana tavsiye ederim. Yoksa sonuçlarına katlanırsın!

İlahimasal
13-07-2015, 21:52
Kocanda seni şeyhine teklif etmişdir.islamda kısas var .
http://galeri7.uludagsozluk.com/225/sibel-%C3%BCresin_292165.jpg

Barlas
13-07-2015, 21:55
"Hani marjinal bizdik?" :thumb:

Bedevi
13-07-2015, 22:18
http://galeri7.uludagsozluk.com/225/sibel-%C3%BCresin_292165.jpg

Üresin'in tavsiye ettiği bayan bir yakınınızmıydı ki bu kadar içerlediniz

unbeliever2
24-08-2015, 17:53
Senin güruhundan veya yakınlarından biri olabilir bedevi...

Ah bedevi....aah...yazık sana acımaktan başka bir şey gelmiyor elimizden..

Bak kutuplardan sana haber var. bu aralar çok şanssızmışsın. Dikkat et kendine.

Aleph
24-08-2015, 19:10
Herhalde kadınlık yapamıyor. Vajinismus falan olmuş olabilir. Bir de bu açıdan bakmak lazım..

blackwater
25-08-2015, 13:17
Yazdıklarını okuyunca kendi çocukluğuma döndüm.

2 yıl Süleymancıların yurtlarında kaldım.
TV izlemek, radyo dinlemek, gazetelerin spor sayfasına bakmak, ıslık çalmak, top oynamak yasaktı.

En çok top oynayamamak koyardı. Çoraplarımızı iç içe geçirip yuvarlak haline getirir, ranza demirlerini kale direği yapar gizlice top oynardık.

Çarşı izninde aldığımız radyo ile tavan arasında tuttuğumuz takımın maçlarını dinlerdik gizlice. İspiyonculuk düzenini yurtlara yerleştiren bu şerefsizlere hizmet eden bir çocuk şerefsiz bizi ispiyonlamıştı da çok fena dayak yemiştik.

Çocuğa şiddetin her türlüsünü gördüm yaşadım Süleymancı yurtlarında. En kötüsü de sızlanan bir çocuk değildim ve anneme babama asla anlatmıyordum. Eğer aynı şeyleri benim çocuğum yaşasa ve benim haberim olsa oradaki hocaların ırzına geçerdim.

Bunlar yurt işini adam yetiştirme ve kendilerini geçindirme işi olarak benimsemişler. Ellerinde makbuz sürekli esnafı dolaşıp dilenirler. Allah rızası için diyerek paraları toplarlar. Öğrenci yetiştiriyoruz derler ama aslında kendilerine ve sapık liderlerine biat edecek robotlar yetiştirmek isterler.

Tesbih namazı kılarlardı yatsıdan sonra. Bir gün secdeye gittiğimde uyuyakalmışım. Uyandığımda mescitte tek başımaydım secde halinde uyumuşum.

Herşeyi sorgulamaya başlamam ve dincilerin doğru insanlar olmadığını düşünmeye başlamam o dönem sayesindedir. Belki de bu şerefsiz dinciler yüzünden bugün dogmalardan kurtulmuş özgür bir insanım.

Müslümanlardan, hristiyanlardan, yahudilerden, budistlerden kısacası bir dine inanan herkesten tiksiniyorum.

Merhabalar,

Ben 87'liyim, İstanbulda doğdum büyüdüm tek çocuğum kardeşimde yok. Ailem aşırı derecede dindar süleymancılar tarikatından babam ilkokul mezunu annem ortaokul ve onların aileleri de aşırı dindar. Böyle bir ailede yetiştim büyüdüm konuşmayı öğrenirken allah peygamber okula başlamadan sureler öğrenmeler zorla namaz kılmalar yapmazsan cehennemde yanacaksın etlerin derilerin pişecek klasik aşırı dinci aile tablosu.Saygılarımla...

analog
02-09-2015, 21:29
Ben de bir dönem gitmiştim. Yatılı kalmıyordum neyseki.

Yazını okurken neler yaşayıp, hissetiğini düşündükçe çok üzüldüm. İslam ülkelerinde daha ne canlar nelere katlanıyor. Hele de kızlar.

Alibey
02-09-2015, 22:13
Kendin gibi sapkın ve inkarcı biri ile evlenmen hususunda bir sorunla karşılaşabileceğini düşünmüyorum ama mümin ve namuslu bir bayan ile evlenmen, necis olman hasebiyle söz konusu dahi olamaz.

Bu sebeple kendine karı ararken sınırlarını ve haddini bilmeni, herhangi bir Müslüman kadına ters bir bakış bir atmamanı sana tavsiye ederim. Yoksa sonuçlarına katlanırsın!
..
Bence kainatın gelmiş geçmiş en necis insanı bence muhammettir. Muhammedin sahtekar tanrısı bile muhammedin ahlaksızlıklaRına tahammülün sonuna gelince. Muhammede ahzap.52 de artık evlenme ayağı ile düzdüğün kadın yeter başka kadın almanı sana yasaklıyorumm diyor. Ayrıca karılarını başkalarının eşleri ile değiştirip takas etmenide yasaklıyorum diyor. Bu durumda senin tabirinle en büyük necis. Muhammettir.
Sizlerde muhammet ehlinden olduğunuza göre muhammet gibi eş değiştirme yapıyormusunuz karın kızın anan baban diye size daha önce sormuştum cevap verememiştin sorumu yineliyorum. Geçende adanada eş değiştirme yapanlar gibimisiniz.
Hadi itiraf et ahzap.52 yi . Muhammedin sex işlerinden sorumlu ellok Ellahı neden kızmış bu kadar muhammede.

Alibey
05-09-2015, 13:57
Celal Yıldırım: (Ey Peygamber!) Bundan böyle kadın almak sana helâl olmaz. Onlardan birini başka eşlerle —güzellikleri senin hoşuna gitse bile— değiştirmen de helâl değildir. Ancak sahip olduğun cariyeler müstesna. Allah her şeyi görüp gözetendir.

Bedevi sana hala soruyorum sende eşini muhammed gibi değiştiriyormusun. Eş değiştşrmek necis ( pisilik lik mi )

Cortex A15
19-02-2017, 21:29
Geçmiş olsun kardeşim.

dontcryforme
09-09-2017, 05:53
Öncelikle şu an güzel bir kariyer sahibi olman, senin, Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri (r.a.)'nin (Allah onu korusun ve şefaatçimiz eylesin) temellerini attığı söz konusu tarikatta geçirdiğin süreçte edindiğin disiplin ve çalışma azminin bir sonucudur. Bu bakımdan bugünkü mesleki başarıları ve bunun sonucunda elde ettiğin maddi bereketleri Süleymancıların yanında geçirdiğin sürecin bir mükafatı olarak görmen ve onlara müteşekkir olman gerekirdi.

İkinci olarak ise İslam dışı bir hayat tarzına mensup ailelerde büyüyen çocuklara bakarsan sigaradan, alkole, uyuşturucudan, fuhuşa kadar geniş bir yepazede ahlaksızlığın ve yozlaşmışlığın bataklığına saplandıklarını görürsün. Fakat tarikat disiplini ve onun ''Emr-i maruf nehy-i münker'' anlayışı etrafındaki yönlendirişi seni, bu gibi olumsuz eylem ve hayat tarzlarından korumuştur. Bu da Süleymancılara minnet duyman için geçerli olabilecek ikinci bir husustur.

Rabıta konusuna gelirsekte benimde pek çok talebem dünyanın sorunlarından, sıkıntılarından ve hayal kırıklıklarından kurtularak sakin ve huzurlu bir köşeye çekilip, beni düşünerek rabıta yapmaktadırlar. İnanırmısınız bugün maddi sorunlarından, sağlık sorunlarına, cinsel sorunlarından, ruhani sorunlarına kadar pek çok problem ve sıkıntılarına deva buldukları, manevi anlamda feyz aldıklarını söylemekteler. Bu bakımdan rabıtayı ve onun ruhsal getirilerini asla ama asla küçümsememe!

Sonuç olarak tarikata dair çok büyük bir haksızlık ve gıybet içinde bulunmaktasın şu an. Bu noktada senin yapman gerekenler ise şunlardır;

1)Derhal kelime-i şehadet getirip İslamiyete girerek, şu an bulunduğun mürted konumundan kurtulman.
2) Süleymancılara giderek helallik istemek. Zira sana bunca şey kazandırmış, sana bu kadar emek vermiş bu insanlar aleyhinde konuşarak çok büyük günah işlemektesin.
3) Kazandığın maddi bereketleri, bunları kazanmanı sağlayan nitelik ve becerileri sana kazandıran Süleymancılar ile paylaşman, onların yeni yurtlar ve evler açarak etkinlik alanlarını genişletmelerine yardımcı olman.

Çok gereksiz ve saçma bir yorum başını okuyunca gerisini okumamaya özen gösterdim sebebi ise belli;

Burada resmen müslümanlık çok iyiymiş gibi bir de seni içkiden falana kurtardı demişsin.Bu çocuk bütün gün içki içseydi ve kuran kursuna gitmeseydi bu anları düşünüp üzülmezdi beyninde böyle kötü anlar olmazdı . Keşke içki içseydide böyle anlar yaşamasaydı. Şahsen ben insanlıktanda çıktım artık benim için her şey önemsiz bana böyle bir şey yapılmış olsa ilk ailemin kafasına sıkar sonrada kendi kafama sıkardım nede olsa hayatın bir amacı yok tanrıda olmadığına göre . E ölüncede yok olduğuna göre gayet mantıklı ben yaşayamadıysam onlarda yaşamasın ki ben bile şuan aileme söz geçiriyorum kapayın lan çenenizi doğurmasaydınız diyorum susuyorlar.Ve 2 sene sonra onları terk edeceğim çünkü yobazlar ve ben öyle insanlarla yaşamam sende kalkmış diyorsun ki güzel bir şey.Okurken ben bile dayanamadım bunları yapması gerekir mi gerekmez mi orası tartışılır.Fakat içkiden falan kurtardı demen saçma müslümanların birsürü saçma özelliği var içkiden kurtarsa ne olacak ben içkiden ölen adam görmedim hani abartıya kaçılmadığı sürece. Su bile çok içilse öldürüyor gerçi. 2 şişe biradan bir şey olmazdı içkiyi bu kadar kötü görme.10 yıl camide yaşamaktan iyidir.

Yıldıztozu
28-05-2020, 13:52

Böyle insanların bu foruma daha fazla yazmasını isterim.

Bugün kendi dindar günlerim aklıma geldi.
Lise yıllarımda sürekli camiye giderdim, bir caminin müezziniydim, ezan bile okurdum.
Üniversite yıllarımda fetö evlerinde kalmıştım, said nursi okurduk, teheccüd namazına kalkardık.

Gençken cenneti tamamen gerçek sanardım. Allah'ın varlığından şüphe duymak aklıma bile gelmezdi. Tüm hayat planımı cennete gitmek olarak tasarlamıştım. Diğer her şey önemsizdi.

Korkardım. Sözde günah olan şeylerden korkutulmuştum. Aslında hep zekiydim, ama dindar biri için dünyaya dair hedefler koymak anlamsızdı, asıl hedef sonsuz hayata hazırlanmaktı.

O dönemler bir gün dinden çıkacağım aklıma bile gelmezdi. Çevremde dinsiz kimse yoktu, internet de yoktu henüz.

Din kurgusunun farkına varmamın önemli bir faydası da başka kurguların arayışına girmem oldu. Din gibi başka kurguların olduğunu fark ettim.
İnsan kurgularının farkına varmak bir insan için önemli bir aşama.

kartopu
29-05-2020, 11:20
Bu tür olaylarda bile Devletin niteliği ve önceliği çıkıyor ortaya . Devlet tercihini İnsan hakları ve demokrasiden yana kullansa bu insanlar daha çabuk kurtulur bu tür yobazlık, bağnazlık, cehaletten.

Aysun Kayacının Şu tercihi hep hoşuma gitmişti Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir tutulmamalı. Bu söz söylendiğinde bir çok solcu bile tepki gösterdiğini hatırlıyorum Sn Kayacıya.

Bu günü ve bu tür olayları gördükten-duyduktan sonra bir daha hak verdim Sn Kayacıya. Eğitim şart.
İşte görüyoruz Süleymencı ve diğer cemaat ve teriketlar İktidarın sırtından ayrılmıyor tek istekleri para servet mal mülk. Hani cennet. İnsan cennete sırtında servet taşıyarak mı giriyor.