PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DNA Melezleştirme(Hibridizasyon)

Nana Buluku
25-04-2015, 18:27
DNA melezleştirme yönteminde iki farklı canlının DNA'ları birbirine karıştırarak melez bir DNA yapılır. Bu mezel DNA ve normal DNA(melez olmayan) ayrıştırılır. İki DNA arasında ki ayrışma ısısı farkı bize iki türün DNA'larının ne kadar farklı olduğunu gösterir. 1 °C'lik fark DNA'lar arasında % 1 fark var demektir.

DNA Saati

Eğer türler arasında ki genetik uzaklık zamanla uyumlu olarak artarsa DNA bir saat işlevi görür. Ancak bunu kesin bir zamana dönüştürmek için fosil kayıtlarıyla, ortak atadan ayrılma zamanı bilinen iki tür gerekli. Bu bilinirse diğer tüm türlerinde ne zaman ayrıldığı bulunabilir. Bu bilgiler primatlar için biliniyor. Yani insanın evrimi hem fosillerle hem de DNA ile kanıtlı.

Aleph
25-04-2015, 18:54
Normal DNA'mız ve şempanzelerle elde edilen melez DNA'mız arasında 2 derecelik fark var o halde? İlginç! %2'lik bir fark, teleskop yapıp uzayı gözlemelerini ya da kitle imha silahı üretip kendi türlerini topluca öldürmelerini engelliyor..
https://www.youtube.com/watch?v=EsUP2dftN9w
Genetik, merak ettiğim bir konu. National Geographic Genom Project de ilgimi çekiyor. Belki ileride ben de numune gönderir ve katılırım.. ;)

Nana Buluku
25-04-2015, 19:10
Normal DNA'mız ve şempanzelerle elde edilen melez DNA'mız arasında 2 derecelik fark var o halde? İlginç! %2'lik bir fark, teleskop yapıp uzayı gözlemelerini ya da kitle imha silahı üretip kendi türlerini topluca öldürmelerini engelliyor..

Genetik, merak ettiğim bir konu. National Geographic Genom Project de ilgimi çekiyor. Belki ileride ben de numune gönderir ve katılırım.. ;)

Aslında daha az bir fark % 1.6. Belki bu % 1.6'nın da bahsettiğin davranışları kazanmamızda tamamının etkisi bile olmayabilir. Çünkü bu farklı olan kısmımda ki genlerin hangisinin bu davranışları sağladı bilinmiyor. Bunun dışında başka insana özgü davranışlar da var; Sanat, zararlı madde bağımlılığı ve dil. Dil bana göre bu noktaya gelmemizde ki en önemli etken.

DNA melezleştirme ve DNA Saatini biraz yüzeysel anlattım. Umarım anlaşılabilmiştir.(?)

Nana Buluku
26-04-2015, 18:07
Güncelleme.