Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden ateizm?
Çevremde gözlemlediğim Ateistler ışığında cevap vermem gerekirse;
1-Ergenlik çağının getirdiği farklı olma çabaları
2-Marjinal görünerek bar,pavyon gibi ortamlarda karı kaldırmaya çalışmak
3-Dinin emrettiği doğruluk ve dürüstlük gibi kavramları, kişisel çıkarları ile bağdaştıramama
4-Alkol,fuhuş,uyuşturucu gibi din dışı yaşam tarzlarına ilişkin öğelere dair özenti
3-Dinin emrettiği doğruluk ve dürüstlük gibi kavramları, kişisel çıkarları ile bağdaştıramama
4-Alkol,fuhuş,uyuşturucu gibi din dışı yaşam tarzlarına ilişkin öğelere dair özenti
Kardeş bu işin sonuna ebedi cehennem koymuş adamlar , türlü türlü işkencelerden bahsediliyor şu saydıkların uğruna kim böyle bir şeyi göze alabilir ki , savaş mesela Allah'ın kesinlikle bir emridir ama neredeyse hiçbir müslüman yerine getirmez bunu 3. yazdığını sen bir daha düşün acaba kimin kişisel çıkarları din ile bağdaşmıyor
Dinler icinde bu unsurlar yok yani oyle mi?
Neden ateizm sorusu bence yanlış. Ateizm bir tercih değildir. Ben inancımı sürdürmek için çok yoğun ve ısrarlı bir çaba içinde bulundum. Ancak sonunda yüreğimin ve aklımın beni götürdüğü yer burası oldu. Şunu açık bir yüreklilikle söyleyebilirim ki hakikati görse dahi herkes ateist olamaz. Bunun için belirli bir bilişsel ve entelektüel seviyenin üzerinde olması gerekir. Ancak bu da yetmez. Kişinin kendi içinde cesur ve kendine karşı dürüst olması gerekir aynı zamanda. Ben kedime asla yalan söyleyemem mesela. İçimde sahte bir imanla yaşayacağıma ateist oldum, daha doğrusu ateist olduğumu fark ettim.
sanalulke
09-12-2015, 02:08
Bazı kişilerde rastladığıma göre medyada bahsedilen ateistlerin çok zeki olduğu yanılsamasıdır.
Yıldıztozu
09-12-2015, 02:17
Ben kedime asla yalan söyleyemem mesela.
Kedin vardı değil mi, bir de konuşuyorsun onunla demek:)
Şaka bir yana dediklerine katıldım. :yo:
YeniAteist
09-12-2015, 12:54
Bazı kişilerde rastladığıma göre medyada bahsedilen ateistlerin çok zeki olduğu yanılsamasıdır.
Medyada bahsedilen ateistler kimlerdir? Ateist olduğunu toplumda açıkça beyan edebilen kaç ateist tanıdığın var? Bu senin tanıdığın ateistler, hangi medyatik ateistin zeki olduğunu ve onun takipçisi olduğunu söylediler? Ateistlerin peşinden gittikleri Muhammed, İsa, Musa gibi bir önderleri var mıdır?
Ateistlerin zeki olmalarının yanılsama olduğunun kanıtı nedir? Bugün nimetlerinden yararlandığın icatların pek çoğunun ateistler tarafından bulunmuş olmasını nasıl açıklıyorsun?
Olaylara nesnel ve bilimsel açıdan bakan ateistler zeki değilse, "penisin ucuna Kuran ayeti okuyun, iyi kalksın" diyen Cübbeli Ahmet sana göre zeki midir? :)
Vinylshakerz
09-12-2015, 15:23
Bedevi sen ne komiksin öyle,Müslümanların hepsini kastetmiyorum ama çoğu zina etme derler,zina ederler.Cennette hurileri beklerler,Kızlarla küçük yaşlarda ilişkiye girerler,4 tane karı alırlar.Sizin yaşam tarzınız bu bir kere,cübbeli ahmet hoca gibi vaaz verir,zina yapar :D
Bedeviyi ciddiye almayın yahu adam her 2 haftada bir ayrı bir kılıkta trollük yapıyor.Şimdi de yobaz Müslüman olmuş.
Kurdistannn
10-12-2015, 12:09
4-5 gün önce, tatlı su müslümanı bir arkadaşla kafede konuşurken bana dönüp, ;
-Peki ama neden ateizm, dedi.
Ben de;
- Neden olmasın, dedim.
Konu kapandı:)
kkwejr213
10-12-2015, 12:31
Çünkü en büyük ateist tanrıdır. Siz bakmayın salak dincilerin itaat, ibadet, cehennem falan dediğine, tanrı hakkında en ufak bir fikirleri yok.
Dünyadaki bütün dinlere bir bak bakalım hangisi faşist değil?
Git falanca ülkeye çoluk kadın yaşlı demeden öldür diyeninden tut, Kendisine inanmayana türlü türlü hakaretler savurup çocuk gibi zırlayanına kadar. Bir tarafta ineğe saygı duydururken, bir tarafta maymunu aşağılayan tanrı.
Adam sosyolog olmuş da diskoda barda kız tavlamak için ateist olmuşuz tehşisini koymuş.
Demiyor ki inanan niçin inanıyor diye.
Git Hindistana yol ortasındaki ineği neden kenara çekmiyorsunuz diye?
Ya da gir bir kiliseye söyle bütün hıristiyanların yanında neden Hıristiyanlık diye?
Ya da git İsraile Tavuğu neden kafanda çevirip duruyorsun diye?
Ya da git Mekkeye niye bunun etrafında aval aval dolanıyorsunuz diye?
Bunu soran kişi de bilgeliğin nirvasına ulaşmış, alimül mülk olmuş Hayatın tüm gizemini çözmüş
Neden Ateizm diye soruyor?
Bunu soran kişi de bilgeliğin nirvasına ulaşmış, alimül mülk olmuş Hayatın tüm gizemini çözmüş
Neden Ateizm diye soruyor?
imzalara takilacaksak seninki de fena degilmis