PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist olmanın faydaları/zararları

Yıldıztozu
09-05-2015, 00:59
Nelerdir?

Faydalarından bazıları.

1- Farkındalık. Gerçeğin farkında olmak. Doğruya ulaşmış olmak. Gerçekliğin tanımını yapamayız o ayrı.

2- Özgür hissetmek. Dini yasaklara boyun eğmek zorunda kalmamak.

3- Elimizdeki tek hayatı en iyi şekilde yaşamaya çalışmak. Hayata daha sıkı bağlanmak. Daha çok aktivite amacında olmak.

4- Entelektüellik seviyemizi artırmış olması. Ateistler daha entelektüel insanlardır genelde. Bu bir gerçek.

Zararlarından bazıları.

1- Yok olacağının bilincinde olmak. Bunu kabullenmek en zoru sanırım.

2- Var oluşumuzu amaçsız ve anlamsız hissetmek. İnananlar bu anlamda bedavaya psikolojik destek sağlamış oluyorlar. İnanıp huzur bularak.

3- Dua edecek kimse bulamamak, cennet hayaliyle yaşayamamak.

4- Birisi kötülük yaptığında eğer hukuk tarafından cezalandırılmamışsa yanına kar kalması.
İnananlar hakkını haram ederek tatmin olabilirler bu konuda.

5- Toplumda dışlanmak ve yalnızlaşmak. Bu sorun da önemli.

Benim için 1. maddede bahsettiğim şey hepsine bedel görünüyor.
Gerçeğin farkında olmak müthiş bir haz veriyor.
Hayallerle kendimi kandıracağıma gerçeklerle yüzleşirim daha iyi gibi.

Şunu sormak istiyorum size, gerçeğin hiç farkında olmayıp cennet hayaliyle yaşamak daha eğlenceli ve huzurlu olabilir miydi?
Hani çocuklar gibi gerçeklerin farkında olmadan mutlu yaşamak.

6 aydır ateist birisiyim. Müslümanlık ve ateist dönemlerimi kıyasladığımda karşılaştığım fayda ve zararlar bunlardı.
Faydalar daha ağır bastı açıkçası bende.
Daha çok şey yaşıyorum.

Ama allah diye biri tarafından yaratılmış olmak isterdim.
Keşke ona iman ettiğimizde ölümsüz cennetler olsaydı.
Bu masalların gerçek olmasını isterdim.
Eğlenceli olurdu.

gur91
09-05-2015, 01:47
Gerçekten ateistsen senden daha mutlusu yok , öyle bişey pek mümkün mü onu bilmiyorum , ateistlikten deistlikten felan anlamam beni aşıyor kendimi dinsiz olarak nitelendiriyorum buna rağmen ben gerçekten dinsiz miyim onu bile çözemedim daha , değişen şeyler oldu elbet ama değiştirmek istediğim halde değiştiremediğim şeylerde yok değil

İlahimasal
09-05-2015, 01:48
kalbinde zerre kadar iman taşıyorsun sen yıldız tozu..hala allah olsa falan

konu başlığına gelince

ateist ( dinsiz,agnostik,deist ,v,s)olmanın faydasıda yok ,zararıda nötr bir durum bence

fakat dinci(sahtekar, üç kağıtcı,hırsız,sapıık,ahlaksız,kişiliksiz,hain,yal ancı,v,s) olmanın faydaları çok, bu parantez içindeki tüm vasıflarla dünyalıklarını elde ederler,yinede geberiip yok olcaklarını bildikleri halde ,birbirlerine riyakarlık yapmakda yarışırlar..

inandığını idaa eden tüm müminler allah,cennet,cehennem gibi kavramların olmadığını kendileri de çok iyi biliyorlar,,,fakat bu dünyalıkları elde etmek için bu iman soytarılığına devam ediyorlar.

dünyaya dinci gibi bakmayan her birey dürüsttür. gerisi sahtekar.

Yıldıztozu
09-05-2015, 02:32
kalbinde zerre kadar iman taşıyorsun sen yıldız tozu..hala allah olsa falan

O masalların gerçek olması bence eğlenceli olurdu.

Düşünsene cennete gidip ölümsüz oluyorsun falan.

Ama masalalr güzel diye gerçeklerden kopacak değilim.

Hayır imanım kalmadı.

Zaten inandığım zamanlarda ''ya varsa'' korkusundan dolayı inanırdım.
O ihtimali çürütünce inanmayı tamamen ve kalıcı olarak bıraktım.

Kalbimi mühürledim :D

Yıldıztozu
09-05-2015, 02:33
Gerçekten ateistsen senden daha mutlusu yok , öyle bişey pek mümkün mü onu bilmiyorum , ateistlikten deistlikten felan anlamam beni aşıyor kendimi dinsiz olarak nitelendiriyorum buna rağmen ben gerçekten dinsiz miyim onu bile çözemedim daha , değişen şeyler oldu elbet ama değiştirmek istediğim halde değiştiremediğim şeylerde yok değil

Sen sağlam dinsizsin bence şüphe yok:hippie:

Sundance
09-05-2015, 10:47
Nelerdir?

Faydalarından bazıları.

1- Farkındalık. Gerçeğin farkında olmak. Doğruya ulaşmış olmak. Gerçekliğin tanımını yapamayız o ayrı.

3- Elimizdeki tek hayatı en iyi şekilde yaşamaya çalışmak. Hayata daha sıkı bağlanmak. Daha çok aktivite amacında olmak.

4- Entelektüellik seviyemizi artırmış olması. Ateistler daha entelektüel insanlardır genelde. Bu bir gerçek.

Zararlarından bazıları.

2- Var oluşumuzu amaçsız ve anlamsız hissetmek. İnananlar bu anlamda bedavaya psikolojik destek sağlamış oluyorlar. İnanıp huzur bularak.

4- Birisi kötülük yaptığında eğer hukuk tarafından cezalandırılmamışsa yanına kar kalması.

Şunu sormak istiyorum size, gerçeğin hiç farkında olmayıp cennet hayaliyle yaşamak daha eğlenceli ve huzurlu olabilir miydi?

6 aydır ateist birisiyim. Müslümanlık ve ateist dönemlerimi kıyasladığımda karşılaştığım fayda ve zararlar bunlardı.
Daha çok şey yaşıyorum.

Eğlenceli olurdu.

Niye ateistlerin amaçsız ve anlamsız hissettiğini düşünüyorsunuz ki? 15 - 16 yaşımdan beri ateistim. Hiç kendimi öyle depresif, amaçsız, anlamsız hissetmedim. Dünyada o kadar çok uğruna yaşanacak şey var ki illa dine ihtiyacınız yok.

Youtube'daki videolarda da ateistler devamlı mutsuz, bunalımlı, sıkıntılı, kıvranan insanlar olarak gösteriliyor. :)

Yapmayın allah aşkına :)

Entellektüellik de ateizmin sonucu değil, ateizm entellektüelliğin sonucu bana göre.

Benim bir ateist olarak yaşadığım en büyük sıkıntı, tarafıma duyulan düşmanlık, doğrusunu bilsem dahi saçma sapan şeylerin doğrusunu söyleyememek, dinin zararları yüzünden geri kalan toplumun içinde yaşıyor olmam.

İlahimasal
09-05-2015, 11:55
O masalların gerçek olması bence eğlenceli olurdu.

Düşünsene cennete gidip ölümsüz oluyorsun falan.

Ama masalalr güzel diye gerçeklerden kopacak değilim.

Hayır imanım kalmadı.

Zaten inandığım zamanlarda ''ya varsa'' korkusundan dolayı inanırdım.
O ihtimali çürütünce inanmayı tamamen ve kalıcı olarak bıraktım.

Kalbimi mühürledim :D

muhammed ezik (peygamber uydurmasını) olduğu dönemde bu cennet ,huri,şarap akan kevser ırmaklarını, gezdiği yörelerde hayal ediyordu.

muhammedin ezikliğini bir düşünsene hatice malı ve mülküyle dövüyordu muhammedi , cennet arıyordu kendine ruyasında ve buldu. uydurmaca bir yaratıcı. allah(kabe putu)

bu allah uydurmacası ile cariye,mal,mülk edinmiş cennetini oluşturmuş.yaşadığı dönemde

muhammedde ateistti ,isanında,musanında,ibrahiminde. yaratıcı uydurmalarına inanmıyordu,aynı biz

ezik dönemi atlatınca. mutlu oldu

gerçekden yok bu muhammedin allahı ,korkmayın be, testi kolay

bedenim yok olana kadar varım. bedenim ölmeden önce neyse öldükden sonrada aynı şey olacak,anımsamayacağım .

Yıldıztozu
09-05-2015, 11:56
Niye ateistlerin amaçsız ve anlamsız hissettiğini düşünüyorsunuz ki? 15 - 16 yaşımdan beri ateistim. Hiç kendimi öyle depresif, amaçsız, anlamsız hissetmedim. Dünyada o kadar çok uğruna yaşanacak şey var ki illa dine ihtiyacınız yok.

Youtube'daki videolarda da ateistler devamlı mutsuz, bunalımlı, sıkıntılı, kıvranan insanlar olarak gösteriliyor. :)

Yapmayın allah aşkına :)

Entellektüellik de ateizmin sonucu değil, ateizm entellektüelliğin sonucu bana göre.

Benim bir ateist olarak yaşadığım en büyük sıkıntı, tarafıma duyulan düşmanlık, doğrusunu bilsem dahi saçma sapan şeylerin doğrusunu söyleyememek, dinin zararları yüzünden geri kalan toplumun içinde yaşıyor olmam.

Söylediklerine katılıyorum.

Hayatın kendisinin bir amacı yok, bizim hayata kattigimiz amaçlar ve anlamlar var bunu demek istedim.

Ateist olduğum için huzursuz falan değilim bilakis daha ozguvenli ve daha özgür hissediyorum.

Huzur ateizmde:D

Ama şunu belirtmek lazım, biz ateizmi hoşumuza gittiği için secmiyoruz, gerçek olduğunu düşündüğümüz için seçiyoruz.

Müslümanlar bazen diyorlar da sanki biz zevkimiz için ateist olmuşuz gibi.

errata
09-05-2015, 12:41
Zevkin için ateist olamazsın. Ateist oldum demekle de ateist olunmaz. Senin için hayat ve varoluşa dair bir takım sorular açısında kabullere kavuşursun, bakış açın daha öncesinde istemsizce değişmeye başlamıştır ve bir de bakmışsın tam olarak ateist tanımının içine girmişsin.

Ateist olana kadar insan pek çok tabusunu, kafa kıskacını yitirir zaten. Ateist olmak özgürlük, kafa açıklığı, zekâ sağlamaz. Böyle olduğu sanılıyorsa sorunlar var demektir.

Zira hayat bir dağa tırmanmak gibiyse ateist olmak zirvedir. O zirveye çıkana kadar insan zaten ateist oluşun gereklerini elde eder.

Diğer bakımdan hayat bir dağa tırmanmak ise dindar olmak da bir zirvedir. Sen zirveye çıkana kadar pek çok yol kateder ve kendini zirvede bulursun. O noktada dindar tanımının içine otomatik olarak girersin.

Yolun ve yolun içeriğinin neyle doldurulduğudur mühim olan.

Bazen insan, "karşıki dağlar daha mı güzel" der ve oraya gitmenin yollarını arar ama kimse zirveden zirveye doğrudan atlamaz, atlayamaz.

Sen bir kaç ay önce burada pek çoğumuzla dini mevzular hakkında tartışmalara giriyordun ve bir müddet sonra ateist olduğunu ilân ettin. Normaldir, bunu ilk yapan sen değilsin. Eski arkadaşlar bunun pek çok örneğini aktaracaklardır.

Ancak, geçiş sürecinin ciddiyetini es geçmemekte fayda var. İnsanin, uzun yıllar süren inancın beyninde yarattığı tortuyu kolayca atmayı beklememesi lâzım. Bazıları belli süre başka bir takım inançlara kayar, bazıları doğrudan ateist olduğunu ilân eder. Doğrudan ateist olduğunu iddia etmeyi rahatlık varsayanların kafalarının arka tarafında cevaplanmamış sorular döner durur.

En azından o sorular bitene kadar kendini dinlemek, hakikat için çaba sarfetmek gerek. Hakikat; ateizm, İslâm veya Şintoizm değil. Bunlar sadece insanın hakikati arayışında otomatik olarak girdiği kalıplar, etiketler. Ve hiç biri hakikati örten karanlığı tek başına aydınlatmaya yetmez.

Yatağa yatıp kafanı yastığa koyduğunda, hala aydınlatamadığın binlerce ağır soruyla cebelleşiyorsan, ama "aman ya ben ateistim" diyerek rahatlıyorsan yanlış yoldasın demektir.

Sen hakikati mi arıyorsun, kendini mi rahatlatıyorsun? Onun ayırdına varıp kendine gel, kendine samimi ol ve sonra ne yapacaksan devam et.

Bu anlattıklarımı hem Yıldıztozuna, hem de "ateist oldum/olucam" diyenlere, samimi özeleştiri yapabilmelerine kapı aralayabilmek adına anlattım. Zira kendi içinde samimi değilsen, olduğunu söylediğin şeye kendin de akıl erdirememişsen o iş yaş arkadaş.

İlahimasal
09-05-2015, 13:05
ateist demek bana göre ne demek.

dünyadaki tüm dinlere inanmamak demek.

her dinin kendisine özel tanrısı vardır.her dinin tanrısınında kendine özel kuraları.

hiç bir dini tanımazssan hiç bir tanrıyıda kabul etmiyorsun demekdir.

ateist= tanrıtanımaz demek ise

dinsizlikde=( ateist= tanrıtanımaz) demek olur.

teisttinde. ateistinde. bilgi yönünden zirveleri olabilir.

teisttinde. ateistinde. bilgisizlik yönünden dibi olabilir.

bu durum(dinsizlik=ateist) şahsım için bir süreç, yaratıcı korkularını aşdım.bilgi konusunda ise zaman ve benim ilgim lazım.

birilerine hava atmak için ibadetini ve din konusunu ön plana çıkaran bir teist ile hava atmak için ateistim diyen bir kişi arasında fark yokdur.

bilgisi üstün olduğu için ,diğer teistleri küçümseyip muhattap olmayan( şeyh,şıh,padişah) teistler ile

bilgisi üstün olduğu için ,diğer ateistleri küçümseyip muhattap olmayan( ateist şeyhler)
aynı zirvede duran kişilerdir.

Yıldıztozu
09-05-2015, 14:26
.
Sen bir kaç ay önce burada pek çoğumuzla dini mevzular hakkında tartışmalara giriyordun ve bir müddet sonra ateist olduğunu ilân ettin.

Müslüman olmayı ben seçmedim ama ateist olmayı ben seçtim.

Yeterli sorgulama ve düşünme işlemlerini gerçekleştirmemiş herkes inançlı olabilir. Dünyanın en zeki insanı da olsa bu aşamaları geçmeden inançlı olması muhtemeldir.

Ben inançlı olduğum zamanlarda kendimi hep agnostik-teist olarak tanımladım.
Hiçbir zaman allah kesin vardır dinler kesin doğrudur gibi yargılarda bulunmadım.
İnancımın en önemli nedeni ''ya varsa'' ihtimali ve korkusuydu.
Ateist olmadan evvel bütün soruları çözdüm zaten. Sonrasında ateist oldum. Şuan aklımda problemler kalmadı.
Bilimden, felsefeden ve dinlerden yeterli bilgiye ve deneyime sahibim.
Puzzle'ın bütün parçalarını çözdüğümü tahmin ediyorum.
Zaten her şeyi çözesiye kadar inanmaya devam ettim.

Dinlerin doğru olma ihtimali %1 bile olsa yine inanmaya devam ederdim. O ihtimali sıfıra düşürdükten sonra ateist olduğum için şuan rahatım.

İnançlıyken yaptığım yorumların birçoğunun mantıklı olduğunu düşünüyorum. Varsayımlar üzerine dayalıydı tabi.
Kesin doğrular ve gerçekler değildi ama mantıktan çok uzak da değildi.

Yıldıztozu
09-05-2015, 14:30
.

Ateizm sadece dinsizlik demek değil biliyorsunuz.

Aslında kimse tanrının yokluğunu ispatlayarak ateist olmuyor.
Tanrının varlığına inanmadığı için ateist oluyor.

Bir bakıma agnostisizm de denilebilir buna.

Ama agnostik olduğumu söyleyince sanki tanrı var olabilir demiş gibi görünüyoruz. O yüzden ateistim demeyi tercih ediyorum.
Bir bakıma ateistlerin de tamamı agnostiktir bence.

Ama tanrının varlığı, uçan ineklerin varlığı gibidir ateistler için.
İkisinin de yokluğu ispatlanamaz.

İlahimasal
09-05-2015, 14:45
Ateizm sadece dinsizlik demek değil biliyorsunuz.

Aslında kimse tanrının yokluğunu ispatlayarak ateist olmuyor.
Tanrının varlığına inanmadığı için ateist oluyor.

Bir bakıma agnostisizm de denilebilir buna.

Ama agnostik olduğumu söyleyince sanki tanrı var olabilir demiş gibi görünüyoruz. O yüzden ateistim demeyi tercih ediyorum.
Bir bakıma ateistlerin de tamamı agnostiktir bence.

Ama tanrının varlığı, uçan ineklerin varlığı gibidir ateistler için.
İkisinin de yokluğu ispatlanamaz.

dinler tanrı var diyor.kesin bir dille söylüyorlar bunu

ben dinlere inanmayınca tanrılarıda hemen yok oluyor.

anlatmak istediğim budur.

hiç bir dinden deilsen tanrında yokdur.

Yıldıztozu
09-05-2015, 15:26
dinler tanrı var diyor.kesin bir dille söylüyorlar bunu

ben dinlere inanmayınca tanrılarıda hemen yok oluyor.

anlatmak istediğim budur.

hiç bir dinden deilsen tanrında yokdur.

Deizm'i naptın :D

Ya da Spinoza'nın tanrısı

İlahimasal
09-05-2015, 15:30
Deizm'i naptın :D

Ya da Spinoza'nın tanrısı

şahsen kelimelere takılmıyorum,

bir müslüman için , ateist,deist,agnostik,panteist. ve diğer dinlere inananlar öldürülmesi yok edilmesi gereken din dışı kafirlerdir.

keza. diğer dinlerde böyle düşünür. ama uygulamaları deişir.

ya dinli olucaksın ya dinsiz, tercih sizin.

inferno
09-05-2015, 15:57
Ateizm de bir inanç meselesidir.
Yaşadığı kültür toplum ahlakı alarak iyiyi kötüyü o topluma göre beyninde şekillendiren,
iyi bir yönetici nedir?
kötü bir yönetici nedir?
gibi kavramları toplumunun kültürünün verdiği ahlak yapısına göre Tanrıyı da çok iyi, dürüst, adil, hatasız olarak tasfir eder.
Beyninde bu Tanrı tarifini yaptıktan sonra ilk önce bu tanrıyı en yakın din ile mukayese eder.
materyalist bir düşünce ile içinde tasarladığı tanrı ile inançların tarif ettiği tanrı arasında bir bağ kuramadığı zaman, Tanrıyı değil, inançların tarif ettiği tanrıyı reddeder.

postalmarx
09-05-2015, 18:05
Inferno, çok enteresan bir düşünce. Bence büyük ölçüde doğru.

spartacus
09-05-2015, 18:28
Ateizm de bir inanç meselesidir.
Yaşadığı kültür toplum ahlakı alarak iyiyi kötüyü o topluma göre beyninde şekillendiren,
iyi bir yönetici nedir?
kötü bir yönetici nedir?
gibi kavramları toplumunun kültürünün verdiği ahlak yapısına göre Tanrıyı da çok iyi, dürüst, adil, hatasız olarak tasfir eder.
Beyninde bu Tanrı tarifini yaptıktan sonra ilk önce bu tanrıyı en yakın din ile mukayese eder.
materyalist bir düşünce ile içinde tasarladığı tanrı ile inançların tarif ettiği tanrı arasında bir bağ kuramadığı zaman, Tanrıyı değil, inançların tarif ettiği tanrıyı reddeder.
İnanç meselesi değildir.. tabi burada mevzu edilen fizik ötesi ilahi şeylere dair. Tanrıya inandınız, inanmadınız kimsenin problem ettiği, edeceği bir konu değil, inanç, inanan da olabilir hiç inanmayan da, bu çerçeveyi dinlerin doğası dışında düşünmek gerekir. İnanç ile ideolojik-teolojik şartlanmışlığı ayrı tutmak gerekir diye düşünüyorum. Hastayımdır 3 gün sonra iyileşeceğime inanırım, misal(aslında hiç bir şeye inanmam, zira inanmak-aldanmaktır da), ben 3 gün sonra iyileşeceğime inanıyorsam bundan kime ne? Değil mi? Bunun siyaseti, empoze edilmesi mi olur, olmaz vs... Ha gerçekte ise 3 gün sonra iyileşme ihtimalim olduğunu düşünürüm, inanmam, düşünürken de belki daha evvelde olabilir, daha geçte olabilir diyebilirim, her şey bu konuda elimdeki nesnel,somut veriye bağlı, inanç mefhumuna filan değil ki...

Benim adıma inanç faktörü olarak dayattığınız tanrı superman olsun, peki neyin inancını yaşayacağım? Ki bir ateist zaten böyle bakmaz, bu geçerli değil ama teistler, deistler için onların bakış açılarıyla baktığımızda belki anlamlı bir örnek olabilir.

Ateistlerin kendi dünyalarında doğru tanınmadığını görüyorum. Superman, Zeus size ne anlam ifade ediyor ki, ateistin kafayı superman ve yaptığı, yapacakları ya da Zeus ile bozmuş olsun veya kendini buna göre konumlandırsın, sadece masal, kurgu, 3D teknolojide gelişti, animasyon olabilirler-belki-. Ateistler her gece kapılarına sarımsak asıp, aman vampirler ya gelirse, gerçekse, neyse superman beni kurtarır belki ama ben yine de sarımsağı asayım vb düşüncesiyle uyuyan kişiler değil ki.

Teoloji, ideolojik bir zemindir, teistler din üzerinden işin siyasetine bulaştırılmıştır, haliyle teist toplumsal baskılar, şartlanmalar, inançç temelli değildir, siyasidir ve atesitlerin olduğ kaar her türden farklı inancın ret etme veya farklı düşünme hakkı vardır, bu hak gaspedilirse de karşıtlıklar açığa çıkar, bunlar ise birer konumlanmadır, inanç ya da şu bu merkezli iradi tercih sebebi değildir, koşullara bağlıdır.

postalmarx
09-05-2015, 18:45
Bence her türlü ateizm "tanrı" kelimesi kullanılarak yeniden ifade edilebilir:

Newton'un ve Darwin'in Tanrısı: Tanrı bir matematikçidir, bizim hayatımızla ilgilenmez, atomların dansını izler, ödevimiz kainatın matematiksel kanunlarını Tanrı'nın yazdığı şekliyle keşfetmekten ibarettir

Nietzsche'nin Tanrısı: Tanrı bir sanatçıdır ve hayatlarımızla sadece estetik açıdan ilgilenmektedir, bazılarımızın hayatını bir romanmışcasına diğerlerinden daha güzel bulur, ona güzel bir roman sunalım

Heidegger'in Tanrısı: Tanrı zamanın ötesindeki sonsuz muammadır, ona bir şiir yazalım

Seküler Hümanistlerin Tanrısı: Öte hayat olmaması rağmen Tanrı yine de bize ahlaken notumuzu verir ve bu bizim sonsuzlukta bırakacağımız tek imzamızdır, bunun ödülü ve cezasını başta türlü de görmeyeceğiz çünkü öldükten sonra yok olacağız

Sıradan zıpçıktı özenti ateistin Tanrısı ("ateistlerin" %90'nına tekabül eder : Tanrı klasik teist dinlerin tasvir ettiğinden çok daha kutsal, çok daha olgun, çok daha anlayışlı olmalıdır, çünkü onların Tanrısına çok kızgınım!!! Çok çirkinim ve kızarkadaşım yok!! Hep Onun yüzünden!!

Sanırım daha çoğaltılabilir.

AloneUnderRain
09-05-2015, 19:29
Elbette zararlari var olabilirde ben okuyup bir kenara atiyorum.

turin
10-05-2015, 00:26
Soruya başka bir açıdan cevap verecem, dinlere inananlar...

Herhangi bir dine mensup herhangi birisi; çok fazla sorgulamadan kendisine öğretilenleri yerine getirmektedir..

Biraz sorgulayan ve ötesine gidenler, neyse!!

Ateistlerin faydası; sizin ateist olmanızın ve bu düşünce yapısında argümanlarınızı ortaya koymanızın-dine inanmayan insanlar olarak bunu yapmanızın; dinde sorgulayan/düşünen insanların ortaya çıkmasına ve dini meselelerin bir şekilde gelişmesini sağlamak gibi bir faydanız var..

Zarar ise; genel olarak nefret/öfke şeklindeki tutumdan dolayı dogmanın kölesi, daha sorgulamayı öğrenenememiş müslümanların gerek dinde kalmalarına, gerek ateist düşmanı olmalarına sebebiyettir..

Yıldıztozu;

Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol..
Dinden çıkmana bir şey demem, hatta ne mutlu sana/bize..
Lakin; yaşlı bir müslümanın dinden çıkması ya da senelerce bunla mücadele etmiş bir ateist gibi olmak farklı..
Dün inandığın şeye inanan insanlara karşı laflarını değiştirmen, kendini yeni konumlandırdığın pozisyonda bulunan insanlarla aynı olduğunu -ben sizdenim- gösterme çaban, bakma sen kadem düz olduğu kadar dik/doğru da konuşan birisi ki boş laf etmiyor burada.. Sen en iyisi mi, yeni bir email ile yeni bir hesap aç rahat rahat söv müslimlere;)
Benden sana haddim olmasa da tavsiye, dayanamadım artık!!

Yıldıztozu
10-05-2015, 00:53
Yıldıztozu;

Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol..
Dinden çıkmana bir şey demem, hatta ne mutlu sana/bize..
Lakin; yaşlı bir müslümanın dinden çıkması ya da senelerce bunla mücadele etmiş bir ateist gibi olmak farklı..
Dün inandığın şeye inanan insanlara karşı laflarını değiştirmen, kendini yeni konumlandırdığın pozisyonda bulunan insanlarla aynı olduğunu -ben sizdenim- gösterme çaban, bakma sen kadem düz olduğu kadar dik/doğru da konuşan birisi ki boş laf etmiyor burada.. Sen en iyisi mi, yeni bir email ile yeni bir hesap aç rahat rahat söv müslimlere;)
Benden sana haddim olmasa da tavsiye, dayanamadım artık!!

Ben düşüncelerimden ve arayışlarımdan vazgeçmedim.

Herhangi bir dönüş yapmadım.

Benim felsefem her konuda her zaman gerçeği arayış olmuştur.
Bu felsefemin sonucunda gerçeğe ulaştım.

Yani felsefemden dönüş yapmadım, eskiden neysem hala oyum.

Aleph
10-05-2015, 00:55
dini meselelerin gelişmesini sağlamak gibi bir fayda mı?

Yıldıztozu
10-05-2015, 01:26
dini meselelerin gelişmesini sağlamak gibi bir fayda mı?

anlamadım.

dini meseleleri geliştirmek ne demek

demek istediğim şu ki sen de bir zamanlar inançlıydın sanırım, peki o hayatınla şimdiki hayatın arasındaki farklar nelerdir olumlu ve olumsuz şeklinde.

benim yazdıklarım sanki ateist oldum huzursuzum gibi anlaşılmış, ama öyle değil.. ateizmle birlikte mutluluk oranım artmıştır... ama ateist olma nedenin mutlu olmak için değil, gerçek o olduğu için

Aleph
10-05-2015, 01:39
Sorum sana değildi yıldıztozu, turin'e yönelikti. Yukarıdaki mesajında yazmış bu cümleyi. Dini meselelerin halen gelişebildiğini düşünüyorsa bir kişi ve bunu bir fayda olarak tanımlayabiliyorsa henüz dinden yakasını kurtaramamış demektir.

Ben senin eski mesajlarını da rast gelince okuyorum bazen. Senin çizginde bir değişme yok. Eskiden de sorguluyordun şimdi de sorguluyorsun. Ama gerçeği aramak için sorguluyorsun. İşte önemli olan da bu. Kimileri inandığı şeyin doğruluğuna kendini ikna etmek için sorgular..

Ateist olduktan sonra ne değişti meselesi çok geniş bir konu. Buraya sayfalarca yazmam gerekir. Senin sıraladığın artılara ve eksilere genel olarak katıldığımı söylemekle yetineyim.

Bu arada Ramazan yaklaşıyor ve ben yobazların arasında nasıl oruç yiyeceğim onun telaşına düştüm şimdiden..

Tez zamanda tası tarağı toplayıp buralardan gitmeli!..

turin
10-05-2015, 02:02
Evet, dini meselelerin gelişmesini sağlamakta..
Dinden yakayı kurtarmak nedir??? Yok, öyle bir şey..
Dinden yakayı kurtardığını sananlar dine/dinlere çok büyük hizmetler sağlamaktalar, sağolsunlar varolsunlar..

Din yok, dinler var- yanlış ifade ben kaynaklı...

Aleph
10-05-2015, 02:07
1400 senedir gelişimini tamamlayamayan ve halen gelişmek için pislik ve aşağılık olarak tanımladığı inançsızların desteğine ihtiyaç duyan bir din hak din olabilir mi?

turin
10-05-2015, 02:09
Sorgulamadan dönüş yapmamak aynı olmak değildir..

Aynı olmak; dün laf geçirmediğine bugünde laf geçirmemektir..

İnsan geçiş sürecinin bile farkında olmalı..

Kadem doğru bir şeye işaret ediyor-> samimiyet/dürüstlük/istikrar..

Bunlar sizde yok anlamında değil.. Siz gayet samimisiniz, dürüstsünüz buna şüphe yok lakin istikrar, davranışlarınızda bu yok..

En iyisi yeni hesap açmak hazır tazelenmişken :)

turin
10-05-2015, 02:12
Hak dinler hep imansızların elinde ortaya çıkmıştır...

Aleph
10-05-2015, 02:25
İyisi mi ben biraz Cüppeli izleyeyim...

turin
10-05-2015, 02:37
Hayırrrrrrrrr!!!

İzleme o safı!!!

Güzel şeyler izle :)

Aleph
10-05-2015, 02:53
Yanlış anlama turin, ciddi soruyorum: Sen hap falan mı içtin? Yoksa alkollü müsün?..

turin
10-05-2015, 02:54
Ne alaka??

Aleph
10-05-2015, 03:00
Sence gecenin bu saatinde neden Cüppeli izlemek istemiş olabilirim?..

turin
10-05-2015, 03:03
Bilemem,

Ben çok geceler dinledim kendisini-- böyle fatih altaylı kıvamında sohbetlerde değil onlar!!

Sen alkollusun sanırım :)

Buranın chati varmışda kullanan yok..

Feleksiz
02-09-2015, 19:52
Nelerdir?

Faydalarından bazıları.

Zararlarından bazıları.

Daha çok şey yaşıyorum.

Eğlenceli olurdu.

Kırk yıllık ateistim bu söylediklerinin hiç birini düşünmedim :)

Turdur
29-11-2017, 02:23

En zoru da bu, kabullenmesi çok zor olduğu gibi 3 yıldır aklımdan çıkmıyor. İnsanı durgunlaştırıyor. İnsan kendisini yalnız ve çaresiz hissediyor. Zaman ne gösterir bilmiyorum ama kolay bir şey değil bunları yaşamak. İleri aşta ateist olmanın ve sorgulamanın bir çok psikolojik etkisi ve depresyon süreçleri oluyor.