Orijinalini görmek için tıklayınız : ben imam hatipte öğretmenim
notbyforce
11-05-2015, 01:00
merhaba. 3 ay öncesine kadar normal bir müslümandım. namazda niyazda gözü olmayan ama islamiyete en küçük hakareti affetmeyen yurdum müslümanı işte. 3 ay önce tayinimi imam hatipe istedim :frusty: gayet huzurlu okulumdan döndüğüm bir akşam internette kitap araştırması yapıyordum.tesadüfen muazzez ilmiye çığ hanımın kuran incil ve tevratın sümerdeki kökeni isimli kitabına denk geldim. işte her şey o andan sonra başladı. kitabı internetten buldum ve bir gecede tamamını okudum. sonrası malum soru işaretleri, kafa karışıklığı, nasıl yani her şey yalanmıydı düşünceleri vs. ve aranızdayım.
ruh halin nasıl diye sorarsanız evet bazı konularda rahatladım. ama bazı konularda inanılmaz çıkmazdayım. çıkmazda olduğum en önemli konu aile ve toplum baskısı. nasıl olacak ki bundan sonrası? müslüman görünmeye devam eden bir inançsız gibi yaşamak düşüncesi beni çok üzüyor. hele de çalıştığım okul imam hatip olunca siz düşünün ne ızdıraplar çekiyorum her gün öğretmenler odasında...
notbyforce
11-05-2015, 01:22
mesleğimi severek yapıyorum. ancak mesleğimi devam ettirdiğim kurum benim çelişkilerime uygun düşmeyen bir kurum. o kurumda çalışan insanlar çok değerli iyi insanlar olabilirler. ancak onların yanında kendimi iki yüzlü, yalancı gibi hissediyorum. sanırım katlanmaktan başka da yapacak birşey yok.
bu duruma düşmemde benim de bir suçum yok. madem ki yaratıcı istediğini hidayete erdiyor ve inananlar safına katıyor, istediğinin de kalbini, gözlerini mühürlüyor ve inançsızlardan yapıyor, o zaman benim yaratıcıya karşı gelecek gücüm yok. beni de inanmayanlardan yapmayı uygun görmüş.
Bence okulunuzu değiştirmeye çalışın mümkünse orada çalışmak sizi yıpratabilir
İnsan inancını kaybetmeye başladığında pek çok soruyla boğuşur, ben 4-5 yıl kadar debelendim. İlk başlarda çok yoğun bir şekilde hissedilen "izleniyorum", "bir yaratıcı" olmalı duygusu yıllar geçtikçe etkisini yitirir. Şimdi artık benim hatırlayamadığım pek soru, durum ve duygu hali yaşanabilir.
Unutmayın ki çocukluğunuzdan bu yana süregelen bir travmanın etkilerinden kurtulmaya çalışıyorsunuz. Aklınızı, beyninizi 7/24 tersine zorlasanız bile bir yerlerde kırıntılar hâlâ tanrı/cehennem/azap diye mırıldanır.
Ancak, üzerinden kayda değer bir zaman dilimi geçtikten ve siz de bu geçiş sürecinde kendinizi geliştirmek adına verilerle donandığınızda neredeyse tüy gibi hafif olacaksınız.
Muazzez İlmiye Çığ iyi bir başlangıç olmuş. Kitaplarında kendi subjektif yorumlarından ziyade Sümerce'siyle çevirdiği tarihi belgeleri aktarır. İnsana "hadi canım yok böyle şey" diyecek alan bırakmaz.
Meslek değiştirmek falan zor iştir, kolayca yeni bir mesleğe zıplayamayacaksanız bir profesyonel olduğunuzu unutmadan, anlattıklarınıza inanmanız gerekmediğini idrak ederek işinize devam edin derim. En nihayetinde temel bilimler dışında pek çok müfredat dersi zâten aslı astarı bulunmayan hikayeler manzumesidir. Kimse o dersleri gerçekten öğrenmek için almaz.
Tavsiyem : İmam hatipten kurtul önce. Kendini çok iyi geliştir. Sonra normal bir lisede ışık gördüğün çocukları da kurtarmaya bak.
notbyforce
11-05-2015, 02:05
okul değiştirmek için 3 yıl beklemek gerekiyor. ben din dersiyle alakalı bir dersin öğretmeni değilim. yani dersimle alakalı inanmadığım bir durum yok. ancak tek sıkıntı öğrenciler yoğun olarak din dersleri aldığı için diğer dersleri de dinle bağlamaya çalışıyor. sonrasında öğrenciler haklı olarak tuhaf sorular soruyorlar. hocam anlattığınız şey mantıksız ilk insan hz. adem, hocam yanlış biliyorsunuz insan yaratıldığında dilleri biliyordu vs. bu sorulara cevap versen bir türlü vermesen bir türlü :)
okul değiştirmek için 3 yıl beklemek gerekiyor.
Becayişle felan değiştirmeye çalışın bence , 3 yıl gerçekten yıpratır gibi , beni yıpratırdı şayet , herkesin bünyesi farklıdır tabi sizin için normal gelebilir belki
Sevgili notbyforce,
Aramıza hoşgeldiniz. Dezavantajları avantaja dönüştürmelisiniz bence. Akıllı ve mantıklı öğrencilere yol gösterebilir onları bu dogmalardan kurtarabilirsiniz. Sizin yerinizde olmayı çok isterdim aslında, biliyorum katlanması güç bir durum ama böyle beyin yıkayan yerlerde sisteme çomak sokmayı keyifle yapardım.
İkiyüzlü yaşama konusuna gelince insanlarla mesafenizi koruyup niye namaz kılmıyorsun vb sorulara sizi ilgilendirmez diyecek samimiyette olmalısınız ki irdelemesinler. Benim ailem ve çevrem de aşırı dindar, ailem bile neden namaz kılmıyorsun sorusunu soracak cesareti bulamıyor, yakın arakdaşlarım da zaten beni bilir. Tabi bunlar zamanla olacak belirli süreçlerden geçerek şekillenecek.
Tekrardan aydınlığa hoşgeldiniz...
Saygılarımla
bakkalmahmud
11-05-2015, 12:07
merhaba. 3 ay öncesine kadar normal bir müslümandım. namazda niyazda gözü olmayan ama islamiyete en küçük hakareti affetmeyen yurdum müslümanı işte. 3 ay önce tayinimi imam hatipe istedim :frusty: gayet huzurlu okulumdan döndüğüm bir akşam internette kitap araştırması yapıyordum.tesadüfen muazzez ilmiye çığ hanımın kuran incil ve tevratın sümerdeki kökeni isimli kitabına denk geldim. işte her şey o andan sonra başladı. kitabı internetten buldum ve bir gecede tamamını okudum. sonrası malum soru işaretleri, kafa karışıklığı, nasıl yani her şey yalanmıydı düşünceleri vs. ve aranızdayım.
ruh halin nasıl diye sorarsanız evet bazı konularda rahatladım. ama bazı konularda inanılmaz çıkmazdayım. çıkmazda olduğum en önemli konu aile ve toplum baskısı. nasıl olacak ki bundan sonrası? müslüman görünmeye devam eden bir inançsız gibi yaşamak düşüncesi beni çok üzüyor. hele de çalıştığım okul imam hatip olunca siz düşünün ne ızdıraplar çekiyorum her gün öğretmenler odasında...
Öncelikle hos geldiniz,bildiyiniz gibi islamin iki yüzü var,yerinizde olsam,reddedemiyorsam iyi yüzünü savurum.saygilar
Dersiniz din dersi degil ise, ki olmadigini zaten soylediniz, iki yuzlu olmanizi gerektirecek birsey yok. Bence de talebelerinizin sorgulamasina cesaret verici sekilde davranmaniz, onlarin da bu yanlisliklari erken yasta fark edip, belki de sizin gibi dusunmelerine neden olabilirsiniz. Bu da sizi daha da onemli bir egitici, dinlerden ozgur bireyler yetistiriyor olmanizin baslangici olabilir.
Bence durumunuzda pozitif bir avantaj var. Bir imam hatip mezunu olan ozgur beyin kardesimiz belki de sizin gelecek uc senenizin planini yapmaniza yardimci olabilr.
Bu arada aramiza, evinize hos geldiniz.
notbyforce
11-05-2015, 20:30
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Tekrardan hoş bulduk diye başlamak istiyorum yazıma. Gerçekten hayatımın en ilginç evresini geçiriyorum şuan.
Kafamdaki soru işaretlerini başlatan Muazzez İlmiye Çığ Hanım'dan sonra dünyanın şeklini anlatan ayetler, miras paylaşımı ayeti, ganimet paylaşımı ayetleri, peygamberin evine nasıl girilip çıkılacağını anlatan detaylı ayetler ve din adamlarının kelime oyunlarıyla insanın kafasını karıştıran ve aslında hiç de açıklayıcı olmayan ifadeler kafamdaki soru işaretlerini iyice artırdı.
Sonra kendi kendime dedim ki bu kadar bilinmez ve çelişkili ifadeler varken ortada, yaratıcı kendisine inanmamı nasıl bekler. Ben bir sınavdaysam şuan, bu sınav hiç adil değil. Hem yaratıcı olarak istediğine iman istediğine küfür vereceksin hem de sınavda başarısız olanları cehenneme göndereceksin. Ben bu sınavı geçemem arkadaş! Sorular çok zor ve hep bilmediğim yerlerden sorulmuş. Adem bir elma yedi diye benim günahım ne? Ben o elmanın tadını bile bilmem. Şeytan bile her şeye gücü yeten sonsuz kudret sahibi yaratıcıyı gördüğü halde ona kafa tutmuş, Adem bile yaratıcıyı bildiği halde onun yasağını çiğnemiş, peygamberler döneminde yaşayanlar bile peygamberlerin açık! mucizelerini gördükleri halde onlara inanmamışlar, ben kimim ki hiçbir şey görmeden bilmeden yaratıcıya inanıyım.
Hep kafama takılan bir konu vardı. Peki diyelim ki her din yalan. O zaman bu hayatın başlangıcını yapan kim? Yani çok küçük olsa da bir maddeden evren oluştu diyelim. Bu küçük maddeyi yaratan kim. Kendi kendime bunu hep düşünürdüm. Bu düşüncenin altından da şöyle kalktım. Madem ki dindarlar sonsuz, doğmamış, doğurmamış bir yaratıcının var olabileceğini düşünüyorlar o halde sonsuz, doğmamış, doğurmamış bir maddenin varlığına da inanılabilir.
Sonuç olarak tarih boyunca İslam ülkelerine kan ve gözyaşından başka birşey getirmeyen bir inancı huzur bu dindedir diye zorlamaya da gerek yok diye düşünüyorum. Günümüzde bile din adına insanlara dünyadayken cehennemi yaşatan bir inanç bana bilmediğim bir yerde cennet vadetse ne olur!
spartacus
11-05-2015, 20:46
Sonra kendi kendime dedim ki bu kadar bilinmez ve çelişkili ifadeler varken ortada, yaratıcı kendisine inanmamı nasıl bekler. Ben bir sınavdaysam şuan, bu sınav hiç adil değil.
Sevgili notbyforce Hoşgeldin.
Bu bir sınav değil ki? Bir yönüyle ŞANTAJ, diğer yönüyle de acz'in örtülmesi. Siz öyle noktalar bulursunuz ki, peki bu ya da şunlar neden var, madem mükemmel bir yaratıcı ... Burada bir eksiklik olduğu açıktır, ifade ise nettir ve anında gereksiz bir savunma her şeyi kesip atar;SINAV. Yani ortada sınav olmasa her şeyi mükkemmel yaratacakmış. heyhat gel görki, diğer taraftan da her şeyi mükemmel yarattığı iddiasından da geri durulmaz, sınav'da sınava benzemez!. Sınav adil bir koşulda yapılmamaktadır, bu saçmalığı geçsek bile, sınav sınamak içindir, buradan dahi tanrılarının yüceliğini zedelemiş olurlar(sınamasa sonuçları bilmiyor demek ki), ama öte yandan da kendilerini kandırmanın bir yolunu bulmuş olurlar..
Şantaj kısımı ise, ölümden, acıyı, insanın başına gelecek, gelen her türlü doğal felaketi örnek vererek, kişilerin, kitleleri kandırması, istismar eliyle korku salması ve kendine biat sağlamasıdır. Dediğimi yapın yoksa başınıza şu gelir, dediğimi yapmazsanız Sakarya Depremi gibi hepiniz helak olacaksınız. Başlarınızı örtün örtünmezseniz Allah Sakarya Felaketi gibi sizleri cezalandıracak... Bu sadece ŞANTAJ'dır, Korku İmparatorluğudur. Şantaja, korkutmaya, ödüle, cezaya, tuzağa MUHTAÇ OLAN bir tanrının yüceliği tartışmalı değil midir? öyledir, lakin gel görelim ki, insanların kendi kendilerini kandırmaları için ellerinde hayli etkili uyuşturucu var, sınav denir ve iş kotarılır...
Din belirli bir insan kesiminin, zümrenin tüm diğerlerini, gündelik hayat dahilinde kendilerine köle etmek, onları kendilerine bağlamak üzerine bina edilmiş, bir yapıdır. Tamamen bazı çıkar, şer odaklarınca kişilerin inancının istismarı üzerine kuruludur.. Neyden koruyor, çekiniyor ya da neye özlem duyuyorsanız, size ve çevreye karşı bunların silah olarak kullanımıdır, din budur.
En güncel örnek Ortadoğu ve petrol savaşı verilebilir, sadece dış egemenler değil, iç egemenlerde(şeyhler vs) birbirini yüce Allah emirleri, din kullanarak saf dışı tutmaya çalışır, ilksel örnek olarak, 4 halife devri denen devir, gayet nettir. İnsanlar daha doğrusu o azınlık süper olanaklara sahip zümreler(Emevi ve Abbasi kabileleri), din sayesinde tiranlıklar kuruyorlarken, birbirlerini de hançerlemekten geri durmadılar ve zaten islam dinini yaratan, revize eden 2 ailedir, Emeviler ve Abbasiler... Sebep? Elbette çıkarlardı, din bazılarının çıkarına hizmet için, yine diğerlerinin inandığı, çekindiği, korktuğu, özlem duyduğu şeyleri siyasi olarak istismar edip kullanıp, insanı, insana kul etmenin, en etkili kitlesel uyuşturucunun, insanların rahatlıkla canlarını ortaya atmalarını sağlayacak düzeyde kafese almanın temel örgütlerinden birisidir.
notbyforce
11-05-2015, 21:15
Sayın Spartacus, çok doğru dediklerin. Din sadece korkuyla yayılabilecek birşey de değildir bence. İnsanlar aslında yok olmaktan korktukları için de kendilerine çıkar bir yol aramışlardır hep. Kim ister yok olmayı! Ya da sevdiklerinden sonsuza dek ayrılacağını düşünmek insana acı veren bir düşüncedir. Bebeğini kaybeden bir anneye ilaçtır din. Sevdiklerini kaybeden insanların tesellisidir. "Lanet olsun bu hayata. Adam 1 milyonluk arabayla gezerken ben yiyecek ekmek bulamıyorum." diyen adamın belkide tek tutunacağı daldır din. İnsanlar bu duyguları yaşarken elbet birileri çıkıp bunun rantını sağlayacaktı. Bunun adına da din dedi, yaratıcı dedi, ahiret dedi..."Yalanın İcadı" diye bir film vardı. O filmde çok güzel anlatıyordu bu durumu
spartacus
11-05-2015, 21:27
Elbette, korku ile kastım konuya giren kısımdı, yani şantaj kısımı.
Toplamda sizin ifadelerinizde "kaygı" kavramıyla, ölüm korkusuda bir korku ama tümü kaygıdır. Dinin özü, istismara dayalı, korku, kaygı, çaresizlik, özlem, teselli anları ne varsa, tümünün de istismarı ve bir şeyin vaadi, dediğimizi yaparsanız helak olmazsınız veya istekleriniz siz ölünce gerçek olacak, ama olması içinde ne dersek yapmak zorundasınız(işte kölelik ve bunu insanların korku, acz, kaygı, zaafları sağladı, zayıf anlarından birileri faydalandı).
Din inancında istismarıdır, dini olanın inancı, inancı olanın dini olmaz, ben böyle derim, çünkü din inancın tüccarlığı, pazarlığı, siyaseti, istismarı, birilerinin çıkarları..... İnanç bir kez bunlara meyletmiş ya da kullanılmış ise, inanç olmaktan çıkmış demektir.
Yani inanç dinden önce geliyor, hele ki teselli kısmıyla... Din ise bu tür fırsatları anında değerlendiren bir şer kapısı-yapısı aslında, o günün dünyasında daha basit, daha net, iktidar ve servet, bu gün ise biraz daha tabanda ve karışık.. Örneğin Bosna Hersek yardım kampanyası ne oldu? belki birilerinin kolunda milyonluk saat, belki ötekinin altında birer villa, lüks bir araba, belki bir inşaat şirketi, belki bir Jet Fadıl, bilemedim başka her ne ise...
İlahimasal
11-05-2015, 22:40
notbyforce hoş geldiniz.
kendinizden çok bize faydanız olur temenisi ile.
emin olun etrafınızdaki insanlarda sizin gibi düşünüyor ve sizin ona ne tepki vereceğinizi düşünüyor. durum göründüğü gibi deil aslında. siz onlara açılınca onlarda size açılacak.
sizin gibi olduklarını gördüğünüzde şok olucaksınız.
notbyforce
11-05-2015, 22:41
Dini ve dinleri sorgulamaya başladıktan sonra kendimde çok büyük eksiklikler görmeye başladım. Aslında dine bağlı olarak yaşamak daha kolaymış. Ben de müslümanların büyük bir çoğunluğu gibi ezber bilgilerle veya birilerinin söyledikleriyle yaşayan bir insandım. Sorgulamak, araştırmayı öğrenmeyi gerektiren bir durum. Şimdi diyorumki keşke Kuranı ezbere bilsem, keşke Arapçanın bütün lehçelerini ana dilim gibi konuşabilsem, keşke diğer dinlerin kitaplarını da ezbere bilsem karşılaştırmalar yapabilsem. Ancak bu şekilde doğru tartışmaların içine girebilirim diye düşünüyorum. Yoksa şu anki bilgilerimle sadece düşünebiliyorum ve anlayabiliyorum. Hazır cevap din adamlarını konuşturmayacak hatta benimle tartışmaya girdiklerine pişman edecek seviyeye gelmek istiyorum. Umarım bu yolda başarılı olurum.
Sundance
11-05-2015, 22:47
Hoşgeldiniz;
Ben ateist bir aile içinde büyüdüm. O yüzden yaşadığınız duygulara ne ölçüde empati yapabilirim bilemiyorum.
Toplum içinde, aile çevreniz içinde iki yüzlü, yalancı hissetmesi gereken siz değil size çocukluğunuzdan beri empoze edilen yalanlardır asıl. Eğer insanları yönetmek için uydurulan masalların, yalanların gerçek olmadığını gördüyseniz bunda sıkıntı duyulacak hiç bir şey yok. Yalanı söyleyen siz değilsiniz.
İnsanların karakteri tuğla bir duvara benzer. Hayat görüşünüzün temelleri de aynı bir tuğla duvarın temeli gibidir. Küçük yaştan itibaren aldığınız eğitim beyninize öyle bir yer eder ki öyle bir şartlanırsınız ki bazı şeyleri bilinçli olarak değiştirmeye çalışsanız bile değişmesi çaba ve zaman alacaktır.
Neden ve nasıl sorularına ister istemez cevap arayacaksınız. Evren nasıl oluştu, hayat nasıl oluştu, insan nasıl oluştu gibi. Bu konuda kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz.
Size önerim bu yalanı görmeye hazır olmayanlara müdahale etmeyiniz. Bir insanın yaşam haritasını değiştirmesi zordur. İnsanlar bu zorluğun üstesinden gelmektense bir yalanı yaşamaya devam etmeyi tercih edebiliyorlar. Sonunda siz kötü oluyorsunuz.
Sundance
11-05-2015, 22:49
Dini ve dinleri sorgulamaya başladıktan sonra kendimde çok büyük eksiklikler görmeye başladım. Aslında dine bağlı olarak yaşamak daha kolaymış. Ben de müslümanların büyük bir çoğunluğu gibi ezber bilgilerle veya birilerinin söyledikleriyle yaşayan bir insandım. Sorgulamak, araştırmayı öğrenmeyi gerektiren bir durum. Şimdi diyorumki keşke Kuranı ezbere bilsem, keşke Arapçanın bütün lehçelerini ana dilim gibi konuşabilsem, keşke diğer dinlerin kitaplarını da ezbere bilsem karşılaştırmalar yapabilsem. Ancak bu şekilde doğru tartışmaların içine girebilirim diye düşünüyorum. Yoksa şu anki bilgilerimle sadece düşünebiliyorum ve anlayabiliyorum. Hazır cevap din adamlarını konuşturmayacak hatta benimle tartışmaya girdiklerine pişman edecek seviyeye gelmek istiyorum. Umarım bu yolda başarılı olurum.
İmam hatip'de öğretmenlik yaptığınız için merak ettim. Arapça'yı biliyor musunuz?
İlahimasal
11-05-2015, 22:51
İmam hatip'de öğretmenlik yaptığınız için merak ettim. Arapça'yı biliyor musunuz?
sundance tüm düz liseler imam hatip oldu ya. 4+4+4
Vefik Sami
11-05-2015, 23:00
VI. DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİ
Madde 24- Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
14'üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbestir. Kimse, ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatleri açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.
Dünyanın hiç bir yerinde, insanların anayasal hakları, onları "ikiyüzlü" yapmaz.
balyapan
11-05-2015, 23:09
Ne öğretmenisiniz?Matematik falansa o kadar sıkmayın kendinizi:)
notbyforce
11-05-2015, 23:30
Din dersleriyle alakalı değil branşım. Benim sıkıntım daha ziyade ikili ilişkilerde ve muhabbetlerde. Dinini yaşayan insanlarla muhabbet ediyorsanız eğer, konunun içeriği de muhtemelen dinle inançla alakalı olur ve siz inanmıyorsanız ya oradan uzaklaşıp yalnızlığa çekileceksiniz ya da onları onaylar şekilde muhabbete dahil olacaksınız. Tartışma gibi bir lüksünüz yoktur çünkü kimse sizin sözlerinizle inancından vazgeçmez. Tartışmanın sonucu olarak sizi kafirlikle münafıklıla suçlayıp işin içinden çıkıverirler. Arkalarında inançlı insanların desteğinin olması sizinle dalga geçmelerini bile sağlayabilir. Ben ömrümde hiç inançsız bir insanla dostluk ya da arkadaşlık kurmadım. Yani çevremde hiç bu tarzda insan yok. Eğer ben etrafımdaki insanlara düşüncelerimi anlatsam eminimki yalnız kalacağım. Yalnız kalmamak için kendimi gizlemem ise bana ikiyüzlülük gibi geliyor. İşte benim sıkıntım burda.
Durumum kolay değil arkadaşlar. Ben ki çocukluğunda ve gençliğinde Allah'ı düşünüp gözyaşı dökmüşüm. Ben ki sabah namazını camide kılmak için sabaha kadar uyumadan beklemiş bir insanım. Ben ki müezzinlik yapabilmek için caminin kadrolu müezzini ile kavga etmiş adamım :) Şimdi bunlar komik geliyor ama hayatımızdaki izler öyle kolayca peşimizi bırakmıyor
Din dersleriyle alakalı değil branşım. Benim sıkıntım daha ziyade ikili ilişkilerde ve muhabbetlerde. Dinini yaşayan insanlarla muhabbet ediyorsanız eğer, konunun içeriği de muhtemelen dinle inançla alakalı olur ve siz inanmıyorsanız ya oradan uzaklaşıp yalnızlığa çekileceksiniz ya da onları onaylar şekilde muhabbete dahil olacaksınız. Tartışma gibi bir lüksünüz yoktur çünkü kimse sizin sözlerinizle inancından vazgeçmez. Tartışmanın sonucu olarak sizi kafirlikle münafıklıla suçlayıp işin içinden çıkıverirler. Arkalarında inançlı insanların desteğinin olması sizinle dalga geçmelerini bile sağlayabilir. Ben ömrümde hiç inançsız bir insanla dostluk ya da arkadaşlık kurmadım. Yani çevremde hiç bu tarzda insan yok. Eğer ben etrafımdaki insanlara düşüncelerimi anlatsam eminimki yalnız kalacağım. Yalnız kalmamak için kendimi gizlemem ise bana ikiyüzlülük gibi geliyor. İşte benim sıkıntım burda.
Durumum kolay değil arkadaşlar. Ben ki çocukluğunda ve gençliğinde Allah'ı düşünüp gözyaşı dökmüşüm. Ben ki sabah namazını camide kılmak için sabaha kadar uyumadan beklemiş bir insanım. Ben ki müezzinlik yapabilmek için caminin kadrolu müezzini ile kavga etmiş adamım :) Şimdi bunlar komik geliyor ama hayatımızdaki izler öyle kolayca peşimizi bırakmıyor
Öncelikle hoşgeldiniz, geçmiş geçmiştir, etrafınızdaki insanlara da çok takılmayın sonuçta onlar o şekilde mutlu-lakin bu mutlulukları doğrultusunda sergileyecekleri bağımlı bir takım davranışlar sizi zaman içerisinde sinirlerini kontrol edemeyen birisine dönüştürebilir ve nihayetinde tepki göstermeye başlayabilirsiniz. Mesleki geleceğiniz için bu durum tehlikeli olabilir, bunun bilincinde olarak hiç değilse daha az din ekseninde sohbet edecek insanların bulunduğu eğitim merkezlerine yönelmenizi öneririm..
Bir de dinden çıkmanız ne kadar sürdü? Herşeyin yalan olduğunu tam anlamıyla kabullenebildiniz mi ? Merak ettim..
Tekrar hoşgeldiniz ;)
aydınlıkhasreti
12-05-2015, 15:42
Merhaba.Ben de İmam hatipte öğretmenim.hem de dini olan tüm meslek derslerine giriyorum.şimdilik ücretli öğretmenim.mecbur kaldığım için din öğretmenliği yapmak zorundayım.fakat bu sonsuza kadar sürmeyecek.tarih bölümünü de açıktan okuyorum.öğrencilerde hiç kapasite göremiyorum okulumda.biraz şüpheci, araştırmacı olsalar sorular sorsalar yardımcı olurdum.ama hiçbiri böyle konulara kafa yormuyor.
4 yıldır inançsız olmama rağmen hala türbanlıyım.Ailem yüzünden.Ama bu da değişecek bir gün.Sabırla hedeflediğim günü bekliyorum.kendimi ikiyüzlü hissetmiyorum.işimi yapıyorum.Arapça öğretiyorum.yabancı dil sonuçta.diğer dersler de sonuçta bilim...islam tarihi vs..
Siz de bence bir süre katlanabilirsiniz.Ne de olsa okul dışında da dini ortam epey yoğun bu memlekette.
Bir de dinden çıkmanız ne kadar sürdü? Herşeyin yalan olduğunu tam anlamıyla kabullenebildiniz mi ? Merak ettim..
İlk mesajda yazıyormuş, özür dostum..
Merhaba.Ben de İmam hatipte öğretmenim.hem de dini olan tüm meslek derslerine giriyorum.şimdilik ücretli öğretmenim.mecbur kaldığım için din öğretmenliği yapmak zorundayım.fakat bu sonsuza kadar sürmeyecek.tarih bölümünü de açıktan okuyorum.öğrencilerde hiç kapasite göremiyorum okulumda.biraz şüpheci, araştırmacı olsalar sorular sorsalar yardımcı olurdum.ama hiçbiri böyle konulara kafa yormuyor.
4 yıldır inançsız olmama rağmen hala türbanlıyım.Ailem yüzünden.Ama bu da değişecek bir gün.Sabırla hedeflediğim günü bekliyorum.kendimi ikiyüzlü hissetmiyorum.işimi yapıyorum.Arapça öğretiyorum.yabancı dil sonuçta.diğer dersler de sonuçta bilim...islam tarihi vs..
Siz de bence bir süre katlanabilirsiniz.Ne de olsa okul dışında da dini ortam epey yoğun bu memlekette.
Tebrik ederim zor olanı başarıyorsunuz , hoşgeldiniz bu arada
aydınlıkhasreti
12-05-2015, 16:49
hoşbulduk.aslında yıllardır üyeyim.ama ara sıra giriyorum foruma.
Kusura bakmayın siz yazdıktan sonra gördüm aslında yeni olan benmişim :)
notbyforce
12-05-2015, 20:43
Hocam bizim okulda ücretli Arapça öğretmeni var. O da türbanlı. Yoksa :)
Bugün sokakta yürürken karşıma çıkan insanlara yalnızca insan olduklarını düşünerek baktığımı farkettim. Türbanlısına da taytlısına da. Eskiden böyle bakmazdım. Karşıdan gelen birini ilk gördüğümde onun giyimine bakarak önce inancını düşünürdüm.
Sundance
12-05-2015, 23:02
Ben çok merak ediyorum, imam hatip liselerinde hiç kurandaki hatalar tartışılıyor mu?
Tartışılıyorsa nasıl üstesinden geliyorlar? Her hataya bir kulp takarak atlatıyorlar mı kendi aralarında da?
aydınlıkhasreti
13-05-2015, 18:59
Açıkçası hiç mi hiç tartışılmıyor.2 imam hatip lisesinde çalıştım ikisinde de böyle tartışma ortamı olmadı. Bazen münazaralar oluyor.Yok aile mi önemli okul mu gibi gereksiz konular hakkında yapılıyor. Recmi tartışalım, mezhepler çeşitlilik mi bölünme mi konularında münazara yapalım diyorum.Müzik yasaklanmalı mı islama uygun mu konularını sunuyorum. Kimse yanaşmıyor. Ama 1-2 öğretmen biliyorum mezhepleri kabul etmeyen. Onlar da erkek. Genelde erkek öğretmenler biz kadınların yanına gelmiyor.Ve şunu söyleyebilirim, ne öğretmen ne öğrenci..Yüzde doksan dokuzu sorgulamıyor.
aydınlıkhasreti
13-05-2015, 19:06
Hocam bizim okulda ücretli Arapça öğretmeni var. O da türbanlı. Yoksa :)
Bilmiyorum ki.Sanmıyorum.Büyük bir tesadüf olurdu.Her yer imam hatip dolu ne de olsa.
Bence simdilik kimseye bir sey soylemeyin. inancsiz olarak imam hatip okulunda calismak akp doneminde bence tehlikeli. ben de bir kac ay once inancimi kaybettim. ilk zamanlar zordu ama zamanla alisiyor insan. simdi kendimi cok daha ozgur hissediyorum.
wow, inancsiz olup turbanli olmak cok zor olmali. bana iskence olurdu
hercümerç
17-05-2015, 16:50
bence o çocukların sizin gibilere diğer liselerdeki çocuklardan çok daha fazla ihtiyaçları var, aleyhinizde kullanılabilecek koz vermeden bilinçlendirebildiğiniz kadar bilinçlendirin onları, nice zeki çocuklar din bataklığında boğulup gidiyorlar.
evet dönem tehlikeli bir dönem ancak sustuğumuz kaçtığımız sürece daha da tehlikeli bir hal alacak bu sefer diğer liselerde hatta universitelerde bile hiç rahat olamayacaksınız.
farketmez
05-06-2015, 15:43
Burada birçok insan sizinle aynı kaderi paylaşıyor. toplumumuz kendi gibi olmayanı, çoğunluğa uymayanı psikolojik baskı altına alan, ötekileştiren bir toplum maalesef. ne kadar erdemli olursan ol, ne kadar iyi niyetli, topluma faydalı bir birey olursan ol, eğer onlar gibi değilsen bir hiçsin.
Özellikle din konusu mevzu bahis ise tahammülsüzlük en üst seviyeye çıkıyor. inanmayan bir insan bunu açık seçik dile getirdiği zaman toplumdan dışlanıyor psikolojik ve hatta fiziksel şiddete maruz kalıyor..
insanlar kraldan daha çok kralcı oldukları gibi tanrıdan daha çok tanrıcı olmakta da bir beis görmüyorlar. güce tapmanın, güçlüye yağcılık yapmanın dayanılmaz hafifliğine teslim olmuş durumdalar. işin ilginci ise hiç görmedikleri ve var olduğu söylenen bir tanrıya kalben ve mantıken çoğu inanmadığı halde "ulan ya tanrı varsa" düşüncesiyle her ihtimale karşı kendilerini garantiye almak istiyorlar.
Size herhangi önerim yok hocam. yapabileceğiniz tek şey toplumun sizi ittiği noktada olmak. yani yalan ve riya ile yaşamak zorundayız.. tahammül ve anlayış beklemeyin bu toplumdan. oyununuzu oynayın hepimiz gibi, dışlanıp,fişlenmekten ve zarar görmekten daha iyidir bu :)
Türkiye'deki durumdan rahatsızlık hissettiğim için biraz açık konuşmaya başladımıştım son dönemlerde. Özellikle sosyal ortamda. Hiç tahmin etmediğim insanların çok hoşgörülü, hoşgörülü sandığım insanların ise aslında ne kadar saldırgan olduklarını farkettim.
Bazı muhafazakar müslüman arkadaşlarımdan bu kadar açık konuşmamam gerektiği konusunda iyi niyetli uyarılar aldım. Yani kendileri de toplumun, forumda konuşulan şeylere henüz hazır olmadığının farkındalar.
Eğer fikirlerinizi belirtme veya sezdirme kararı verirseniz, bu tecrübemi sizinle paylaşmak istedim.
Dengeli ve duruma göre hareket etmek, bireysel açıdan en faydalısı olabilir diye düşünüyorum bu sıralar.