PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRT ekranlarında kargaşa!

Vefik Sami
21-05-2015, 15:57
TRT’de ekrana gelen Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında Mustafa Çalık isimli bir şahsın sözlerini damgasını vurdu. Programa konuk olan Tarihçi Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil ile Mustafa Çalık arasında tartışma çıktı. Çalık’ın, Enver Paşa’yı överken “Bu adam gibi idealist bir kahraman var mı?” sorusuna program sunucusu Pelin Çift, “Atatürk var.” cevabını verdi. Çalık’ın, “Enver, 80 Atatürk’e” bedeldir demesi stüdyoda gergin anlar yaşandı.

İŞTE O ANLAR

Şimşirgil’in “dışı güzel ama içinden pislik akıyor” sözüne Çalık, “Enver’i tenkit edeyim derken tahkir edemezsiniz” diye çıkıştı. Üslup tartışmasının damga vurduğu programda Mustafa Çalık ayağa kalkarak Prof.Dr Şimşir’in üzerine yürüyünce programa reklam arası verildi.

http://www.msn.com/tr-tr/haber/turkiye/trt-ekranlarında-atatürk’e-hakaret/ar-BBk3SO1?li=AA520B

Şimdi mevzûyu böyle almamak lâzım. Bir kimse Mustafa Kemâl'i sevmeyebilir, beğenmeyebilir. O şahsın bu tavrını "hakâret" olarak algılamak yanlıştır. Bana göre Mustafa ÇALIK'a gereksiz bir tepki konulmuş. İnsanlar neyi, neden sevmediğini veya beğenmediğini rahatça söyleyebilmeli. Baskı riyâkârlığı artırıyor.

Ben de yıllarca inandığım dini terk ettim. İslâm Peygamberinin adını ne zaman yazsam "Hz. S.A.V." gibi ekler yapardım. Çünki inancımın nüvesini oluşturan şahıs idi. Şimdi inanmadığım için, müslümanlarca saygı ve ta'zim ifâdesi olan kelimeleri kullanmıyorum. Kullanırsam; riyâkârlık etmiş olurum. Kullanamayınca da kimi müslümanlar saygısızlık ettiğimi düşünmekte.

Ismarlama/zorunlu saygı olur mu ya hu ?

Dialectics
21-05-2015, 16:22
Zamanında hep TV'nin 1 no'lu kanalına yerleştirdiğim ancak uzun zamandır on küsurlu no'larda yer alan TRT1'deki bu programa dün akşam ben de tesadüfen denk geldim.

O zamanında türkçesi ile, mesafeli kaliteli duruşu ile anılan TRT'nin düştüğü hâl içler acısı. Programın sunucusu Pelin Çift, tıpkı sabah kadın programlarından fırlamış bir êda ile güya tarihsel gerçekleri irdeleyen bir tartışma programı yönetiyor. "Ay hocamlar", laubali tavırlar vs. Tartışılan fikirlerin doğruluğu yanlışlığı vb'si bir yana ama benim denk geldiğim kısımda sunucu Pelin Çift bu Mustafa Çalık isimli tarihçiye "şimdi bir tweet okuyacağım ama zıplamak yok tamam"mı diyor. Aşağıdaki videonun 36.-38. dakikasını izleyin, hem Pelin Çift'in tavırlarına hem de Mustafa Çalık'ın atılan tweete olan tepkisine de dikkat edin.

tYdp_KSIZBM

Vefik Sami
21-05-2015, 16:34
İslamcıların kültür devrimlerine karşı olduğu yeni bir durum değil. Ben bir komünist'in kültür devrimlerini yeterli görmemesini anlarım. Çünki; komünist, daha ileri bir aşamayı amaçlar. Ama; bir İslâmcının bunları eleştirmesini "hak"ları olarak görmekle birlikte, doğru bulmam. Türk toplumu olarak geldiğimiz noktadan çok daha geriye götürecek bir anlayışa izin vermek pek akıllıca durmuyor.

İlahimasal
21-05-2015, 17:45
sevmediğini siliceksin

trt 1.2.3.4......... hepsini sildim uydudan.

diğer yandaş kanallarıda sildim.

yakında imc ve diğerlerinide silmeyi düşünüyorum.

bu aralar ulusal kanal denen. ucube kanalıda silmeye hazırlanıyorum.

silince oluyormu diyeceksiniz.. buda benim gücümün yettiği kadar olan tepkim. ne yapayım.

güçlünün borazanlığını yapan kim olursa olsun silerim.

en dürüst devrimci gücün iktidarda olduğu anda ona yalakalık edenlere karşı muhalefet edendir.