PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba

sys_init
23-05-2015, 15:01
merhaba 6-7 yıllık din hayatımı geride bırakdım..bol oruçlar,bol namazlar,aşırı tutumlar,ismailağalar,mahmud hocalar,medreseler,çarşaflar,cübbeler,takkeler derken şimdi bu noktaya geldim.çevremdeki kimse ile bunu konuşmadım zaten konuştuğumda nasıl tepkiler alacağımı biliyorum çünkü çevremdeki çoğu insan aşırı dindar..biraz araştırmalara girdim konumumda olan kimseler varmı diye ? turan dursun ismiyle tanışdım sonradan cinayete kurban gittiğini öğrenince bir kez daha içimde "selam'a" karşı soğukluk hissettim..insan psikolojisi bilirsiniz,insanlar konuştukça rahatlar çevremde aklı başında insanlar bulmakda oldukça zorlandım/zorlanıyorum neyse uzun lafın kısası siz değerli arkadaşlarımla bari bu forum aracılığıyla(sanal bir ortam olsada) sanırım dertleşip,çıkan sorulara/sorunlara birlikte cevap bulucaz..artık neye cevap bulucaksak orasıda ayrı bir konu :)

tekrardan merhaba..

Şüpheci Dinsiz
23-05-2015, 15:09
Hoşgeldiniz sevgili daidalus. :)

Umarım kendinize -dindar çevrenizle sorun yaşamadan- özgür yaşam kurmanın bir yolunu bulursunuz. Ve umarım bizler, ihtiyacınız olan gücü ve dostluğu size verebiliriz.

Sevgiler

turin
23-05-2015, 15:12
Hoş geldin, uzun kalasın sevgili daidalus..

Allah yolunu açık etsin :)

spartacus
23-05-2015, 15:13
sevgili daidalus
Hoşgeldin.

Sorunalrdan evvel, nefes alıp vermeniz dahi önemlidir, bu hayat demektir ve bu bile başlı başına yeterli.

sys_init
23-05-2015, 15:13
teşekkür ederim..

sanırım taklit yapmak ile bazı sorunları kısmi bir şekilde şimdilik giderebiliyorum..:) peki neden taklit derseniz? bildiklerimin insanları derin bir şekilde rahatsız edebilecegini biliyor ve bu rahatsızlık küfürlere,hakaretlere,zorbalıklara varabilecegini hissetiyorum yani yaşamadan önce anı yaşıyor gibiyim..:)

bu sebeple dışarıdan alıcağım bir baskıyı şu an kaldıramam..sonuçta bende bir insanım..:)

kut
23-05-2015, 15:31
Hoşgeldin daidalus. Bence seçimini kimseye çaktırma, benim birincil akrabalarımdan hiç kimse durumu bilmiyor mesela. Şimdi kalkıp 60 ilâ 80 yaşları arası akrabalarla durduk yere tartışmaya gerek yok, bir de boş ve gereksiz bir üzüntü duyacaklar, "bizim oğlan dinsiz olmuş" diye, gerek yok, çaktırmadan devam :)

gur91
23-05-2015, 15:55
Hoşgeldin kardeşim , bende 1 sene ismailağa cemaatinin sohbetlerine gitmiştim , cübbeliyi de az dinlemedim internetten kurtulduğuna sevindim umarım istediğin hayatı yaşayabilirsin.

sys_init
23-05-2015, 16:33
mistizm en yüksek seviyede yaşandığı cemaat'dir.
tasavvuf ekolune bağlıdır bu yüzden mistizm çok fazla işlenir..tasavvuf dersleri vardır,dersler sene başları değişir.
rabıta kavramı yine buradadır.insanın latifeleri olduğuna inanılır.senelik alınan dersler'de sürekli olarak zikirler değişir.ilk ders rabıta+5000 Allah zikriyle başlar.bu yaklaşık günde 1.5 saat denk gelir.daha sonraları değiştirilen senelik derslerde zikir çeşitleri ve saatler uzar(50.000 zikirlere varan) ..son ders 20.ders dir buraya ulaşmak için 20 sene gerekir 2. ve 3. derslerde 2-3 saat kadar bir odada tek başına oturulup gözler kapalı ders işlenir(tüm derslerde bu vardır ileride daha sık işlenir)...insanın kendi iç dünyasına çekilmesi olarak adlandırılır..baya uzun yani ismailağa cemaati mistizm(islamın getirdiğinin dışında) en yüksek seviyede yaşandığı yerdir.Fena-fillah,Fena-fil şeyh gibi kavramları vardır ve akıl en büyük düşmandır..

şimdilerde geçmişde yapmış olduklarım sebepiyle içimde büyük bir boşluk olduğunun farkındayım fakat gerçekler acıdır..

Aleph
23-05-2015, 16:49
Foruma hoş geldiniz daidalus. Çok eskiden benim de Nakşilerle münasebetim olmuştu. Şimdi geriye dönüp baktığımda Atatürk'ün ne büyük bir önder olduğunu daha iyi anlayabiliyorum. Maalesef bütün o gücüne rağmen o da dogmaları ve dogmalardan beslenen bu akıl dışı sapkın örgütlenmeleri tümüyle ortadan kaldıramadı. İnsanlığa ve ülkeye en büyük hizmeti belki de Elmalılı Hamdi Yazır'a Kuran meali ve tefsirini yazdırması olmuştur. Kazım Karabekir'e hitaben şöyle demiştir:
"Evet Karabekir; Arap oğlunun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kur'anı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutacağım. Taki budalalık edip aldanmakta devam etmesinler!"
Maalesef aldanmakta devam etmişler, halen de ediyorlar..

Tekrar hoş geldiniz..

errata
23-05-2015, 17:17
şimdilerde geçmişde yapmış olduklarım sebepiyle içimde büyük bir boşluk olduğunun farkındayım fakat gerçekler acıdır..

Ağzın bal yesin.

Hoş geldin kardeşim.

Felâsife
23-05-2015, 21:49
mistizm en yüksek seviyede yaşandığı cemaat'dir.
tasavvuf ekolune bağlıdır bu yüzden mistizm çok fazla işlenir..tasavvuf dersleri vardır,dersler sene başları değişir.
rabıta kavramı yine buradadır.insanın latifeleri olduğuna inanılır.senelik alınan dersler'de sürekli olarak zikirler değişir.ilk ders rabıta+5000 Allah zikriyle başlar.bu yaklaşık günde 1.5 saat denk gelir.daha sonraları değiştirilen senelik derslerde zikir çeşitleri ve saatler uzar(50.000 zikirlere varan) ..son ders 20.ders dir buraya ulaşmak için 20 sene gerekir 2. ve 3. derslerde 2-3 saat kadar bir odada tek başına oturulup gözler kapalı ders işlenir(tüm derslerde bu vardır ileride daha sık işlenir)...insanın kendi iç dünyasına çekilmesi olarak adlandırılır..baya uzun yani ismailağa cemaati mistizm(islamın getirdiğinin dışında) en yüksek seviyede yaşandığı yerdir.Fena-fillah,Fena-fil şeyh gibi kavramları vardır ve akıl en büyük düşmandır...
Böyle bir manzara karşısından anca kurtulmuşsunuz, geçmiş olsun demek gerekir.
Şeyhtir, rabıtadır, zikirdir, bunların adıda tasavvuf olmuş, yapacak bir şey yok.

İnsanlar bazı gerçekleri, gerçeğin hiçte öyle olmadığını, bizzat onu deneyerek öğreneceklerdir ki bu açıdan çokta pişmanlık duymayın.
Öyle olması gerekiyormuş öylede olmuş, o adamlar değişmez ama siz değişmişsiniz.
Hasılı değişim denilen şeyin kendisine alışın, anlaşılan değişimler hayatınızda her daim varolacak.
Zaten insanlar bu değişim denilen şeye direnç gösterdikleri için, pek gelişemezler.

Değişim, Dönüşüm, Gelişim, Bu da Hayattır.

Bu arada hoş geldiniz.

sys_init
24-05-2015, 04:01
evet maalesef değişim zor.birde şeriat şalvarı giyip pipinizin ucunada kürdanla pamuk tıkayıp necasetin iç çamaşırınızı kirletmenizden önleyecek kurallara sahip bir insansanız(bu cemaatin takındığı bir durumdu)...değişim için rasyonaliteye adapte olmak gerekir sanırım 7 sene kabuğuna kapanmış biriydim çünkü değişim için herhangi bir dil bilmiyordum.önümde sadece bir takım tefsirler,hadisler,ayetler daha fazlası değil sadece bu ve büyüklerimize ait olan kitaplar birde haftanın belirli günleri akşam saatleri hatme hace adı altında müthiş ruhani ortama giriş loş ışıklar derin sessizlik çekili olan perdeler dağıtılan küçük taşlar ve çember ortasında bir hoca...neyse bir gün felsefi bir tartışma buldum okudum hocama sordum çok fazla üstüne gitme dedi haram dedi yasakladı daha sonrası bende bu tutuma karşı bir inatlaşma oldu ve yasaklananın üstüne gittim ilkinde vay kafirler nede insanın aklını çelen şeyler yazmışlar dedim sonra işte merak okudukça okudum şunu fark ettim sorular sorabiliyorum,yani artık birşeylere karşı eleştirel yaklaşabiliyordum. her sorunun bir cevabı olması gerektiğine inanıyordum.sorularımı yönelttiğim hocalar bu soruyu sormak bile haram deyince sanırım bir yerlerde hata var(yani hocaların tutumu doğru değil).çünkü biz hakikat ehli idik yani bizde bilgiler olmalı benim getirdiklerimin karşılığı olmalı fakat yokdu.bende bizimkilerin çok da hakikat ehli olmadığını anladım(6 sene sonunda olsada.. :) )..cemaati değiştirmeye karar verdim kendime başka arkadaşlar edinmeye karar verdim fakat temelde baz aldığım akıldı,yani akıl temelli bir kuran anlayışı arıyordum..moderniteye tabi olan hocaları dinledim ama kuran ve hadis bilgim vardı bu sebeple bir takım kaideleri biliyordum mesela onlar dövmek fiiline ayırmak diyecek kadar habersizlerdi yada öyle inanmak istiyorlardı...neyse bende onlar gibi bazı hadisleri inkar ettim,herhalde artık sorun yok dedim bak inandıklarımın hepsi doğru,ama bir dakika ya inandığım kuran onuda 1 aya didik didik inceledim hadisler olmadan zaten bunlar(ayetler) pekde anlaşılmıyor hadisler olmadan..birde kuranda konuşanın kim olduğunu anlamanız zor her ne kadar belagat deselerde özneyi bulmakda bile bazen güçlük çekiliyor..zaten kuran tevil yönü çok açık nereye çekerseniz oraya gider...benim görebildiğim bir takım çelişkiler zaten görülmüşdü mesela miras paylaşımı,çoçuğun hamilelik süresi,hızırın suçsuz yere bir çoçuğu öldürüp sebepinin velisinin iyi biri olması ve sonunda ona iyi bir evlat verileceği olması ama bir tarafdan da tanrı onların kalplerine otursun diye şeytana sonsuza kadar müsaade etmesi bunlar kafa karıştıran olaylar oldu benim için çok merhametli birşey yokdu karşımda artık...kendime şu soruları sorduktan sonra ateist olmaya karar verdim neydi o soru "şimdi evren olmasa şu tanrı ne iş yapardı,hakikaten canı çok sıkılırdı değil mi?","tanrı yaratmaya başlarken yaratabildiğinin farkına vardı sanırım kendisine karşıda bir zamanlar bilinçsizdi..","tanrıyla birlikte var olan sıfatları onu kendisine karşı kısıtlamamışmıydı?","tanrı tüm zıtlıkları kendisinde barındırmıyormu?çok adaletli , çok azap eden gibi.." sanırım oldukça uzun bir mesaj oldu..bir yerde okuduğum ama birazda kendimden kattığım bir sözle bitirmek istiyorum mesajımı..

"adem'i sırf elma yedi diye cennetten kovan ve sonrasında tekrardan cennetine kabul eden fakat neslinden de gelecek milyarlarcasına ayvayı yedirecek tanrı varsa cidden problemli demektir.."..

vartor
24-05-2015, 07:05
Aramiza hosgeldiniz, sizin gibi dusunenler oldugunu gormek bile yeter zor gunlerinizi asmaniza.

Aleph
24-05-2015, 11:17
"adem'i sırf elma yedi diye cennetten kovan ve sonrasında tekrardan cennetine kabul eden fakat neslinden de gelecek milyarlarcasına ayvayı yedirecek tanrı varsa cidden problemli demektir.."..

Bu soruyu birçok müslüman sormuyor işte, ya da sormaktan kaçınıyor. Yapılan tahminlere göre bugüne kadar yeryüzünde 108 milyar insan yaşamış. Kuran insanların çoğunun hüsranda olduğunu söyler. Burada çoğunluk olarak yarıdan bir fazlasını dahi alacak olsak en az 54 milyar insanın sonsuz cehennemde kalacağı sonucu çıkıyor. Bir insan ancak böyle Gaddar bir Tanrıyı kabul ederek müslüman kalabilir. Ben kabul edemedim.