Orijinalini görmek için tıklayınız : Soykırım hayalleri kuran bir Marksist...
Evet, bu isim Roni Margulies. Kendisi Marksist bir arkadaş, konuşması uzun, tümünü izlemek isteyenler vakitleri varsa izlesinler. Benim, bu arkadaşın konuşmasında dikkatimi çeken kısım, Kemalistlere/Chplilere yönelik olarak sunduğu "sürmek" (tehcir, kovmak) ve "apo'nun eline teslim etmek" (soykırım) kısımları. Gerçi kendisi konuşmada "bunların doğru olduğunu düşünmüyorum" diyerek tekliflerini yumuşatmaya ve kıvırmaya çalışsa da gerçek hayalini söylemiş oldu. Söz ettiğim kısmı 38:00'inci dakikadan itibaren izleyebilirsiniz. Şimdi bu başlığı neden açtığıma geleyim, bir Marksist bu şekilde tehcir ve soykırım hayalleri kurar mı? Kendisi gibi düşünmeyen bir kesime yönelik bu tür hayaller kuran kişi Kürtçü falan olsaydı fazla şaşırmazdım, ancak bir Marksist'ten böyle hayal ve temenniler duymak beni şaşırttı doğrusu, hani Marksistler faşizm karşıtı ya o yüzden. Forumdaki Marksist arkadaşlar Roni'nin bu teklif ve hayalleri için ne düşünürler merak ettim. Bir Kemalist/Atatürkçü olarak şunu diyeyim, umarım bir gün Roni'nin ya da benzeri Marksistlerin eline düşmeyiz, en iyi ihtimalle bizi İzmir'e sürmeyi hedefliyor kendisi :) Bu arada sevgili Roni şunu bilmiyor, Türkiye'deki Kemalist/Atatürkçü kitle %23 değil (ki bu bile az buz bir oran değil), en aşağı %30-35'lik bir kitleden söz ediyoruz, yani soykırım ya da tehcir hayali biraz zor gibi gözüküyor, ama Roni isterse şansısı deneyebilir yine de, sonuçları ne olur hep birlikte seyreyleriz :)
hV6fzY8vw7Q[/youtube]
spartacus
28-05-2015, 20:33
Evet, orada hiciv yaparken biraz Kemalistleşmiş, muhtemel de bilerek yapmış...
Şu anda Türkiye'de Sürgün, Tehcir gibi kavramları savunan kimler? Bu sorunun yanıtı önemli... -> Kemalistler
Kenan Evren'de kemalistti, Deniz'in savcısı, yargıcı, celladı da... Bu tarz tartışma anlayışı anlayış mıdır, sanmıyorum... Sosyalizmi tartışmak ise amacınız sosyalizmi ele alırsınız, Kemalizmi tartışmak ise amacınız Kenan Evren'i tartıştırmak olmamalıdır. Bu tarza çamur atmak denir sevgili Kut, ve çamur atan, ilk kirlenir... Bu şekilde gelirseniz, Kenan Evrenler hep karşınıza sunulacaktır, çünkü malezeme olacaktır sizlere, zira attğın çamurda kirlettiğin elin olacaktır...
Yalnız bu eleman stratejk bir şey üzerinde fikir belirtmiyor ki, gündelik siyaset üzerine fikirlerini dile getirmiş... Ona göresi..
postalmarx
28-05-2015, 21:56
bir Marksist bu şekilde tehcir ve soykırım hayalleri kurar mı? Kendisi gibi düşünmeyen bir kesime yönelik bu tür hayaller kuran kişi Kürtçü falan olsaydı fazla şaşırmazdım, ancak bir Marksist'ten böyle hayal ve temenniler duymak beni şaşırttı doğrusu, hani Marksistler faşizm karşıtı ya o yüzden.
Forumdaki Marxist arkadaşları kızdırmak istemem ama sen de çok cahilsin be Kut. Asıl bu işlerin erbabı Marxistlerdir. Stalin'in Ukraynalılara yaptığını mesela bir araştır öğren: Holodomor.
Faşizm karşıtı derken şiddet karşıtı demek değil. Faşizm karşıtı ama yöntemler aşağı yukarı aynı. İki ideoloji de "modernleşmeci", "devrimci" ve "bilimsel" olarak kendini tanımlar genelde. İkisi de yeni bir insan ve toplum yaratma vaadinde bulunur. İki ideoloji de bireylerin özgür olması fikrinden, açık bir toplum fikrinden yani liberalizm ve demokrasiden nefret eder ve bunu ortak düşmanları görür. İkisi de geleneksel dine ve ahlaka karşıdır. Bunun sonucunda zaten böyle vicdansız işler yapabiliyorlar.
Zaten bunların genelde eskilerde bir kankalıkları da oluyor. Mussollini ile Lenin'in 1910larda falan mektup arkadaşı olduğu, teorik konuları tartıştıkları söyleniyor. Hitler de Nazi olmadan önce sosyaldemokratmış diyorlar. Zaten Nazi partisinin tam açılımı da "Almanya Nasyonel Sosyalist Partisi" idi. Ortadoğuya gelirsek mesela Kaddafi veya Saddam için insan sosyalist mi faşist mi demeli bilemiyor.
Belki de bu sebeple Türkiyede 60larda 70lerde Kemalizm ve Marxism bu kadar yanyana gidebildi. Bu iki ideoloji, yani faşizm ve marxism aslında kan davalı iki kardeş gibi aslında.
Şu sayfada bu iki ideolojinin enteresan bir karşılaştırması var. Malesef sayfa İngilizcedir: http://www.friesian.com/poly-1b.htm#relative
[Bu arada bu friesian.com adlı site hakkında bir iki şey söylemek isterim. Bu site beni zamanında çok etkilemişti. Uzun yıllar önce ben ilk Müslümanlıktan çıktığımda Marxisme kapılmıştım. Fakat bu site beni Liberteryen yapmıştı, sene 2002-2003 falan. 2007 krizi olunca Liberteryen ideolojiye olan inancım sarsıldı büyük ölçüde ama hala bu sitede öğrendiğim Klasik Liberal paradigma bağlamında olayları yorumluyorum büyük ihtimalle.]
spartacus
28-05-2015, 22:25
Neden liberal Pinochet (http://tr.wikipedia.org/wiki/Augusto_Pinochet) olmasın.
Hiroşimaya da atom bombasını Marksistler attı, Engizisyon mahkemelerinide Marksistler kurdu, kapitalistler ise dünyanın gelmiş geçmiş ne iyi yürekli babacanlarıdır, hatta Mustafa Suphi ve arkadaşlarını da Karadenizde Marksistler boğdurdu.... 200 Yılda gerilerinde savaş, yağma, talandan başka bir şey bırakmadılar, ama aslında kapitalistlerde gizli Marksçıdırlar.
Hatta Afrikayı köleleştiren, yerlilere soykırım yapanda kapitalistler değildi, bu kapitalistler yerliler direnirse aaayyyyyh, ayolll şiddet uyguluyor, ay kız bunlar barbarrrrr demeye başlarlar(bu kibar celladın ağzının içindeki dili alıp kotuna sokarsan suçlusun), direnmeyecen, ölecen, onlar kafa derisi filan yüzecek sen iyi geldi abi birde kıçımın kenarı vardı onuda yüz filan diyecen(postalmarkın istediği, beklediği, ama adamına göre), onlar talan edip düzleyecekler, direnirsen senden kötüsü yok, tarihide böyle yazıyor bunlar. Gerçi onlarda gizli Marksist idi, zaten marksizmin özüde İlluminatidir de işte saklıyorlar, hem zaten Marx bir yahudi idi...
H.Yahyanın da dediği gibi faşizmin sebebi Drawinizmdi, bir başka başlıkta dediğim gibi;
Bu tarz için insanın beyni olması gerekmiyor, kuş kadar götü olması yeterli zira papağanlık zor iş değil :)
Evet, bu isim Roni Margulies. Kendisi Marksist bir arkadaş, konuşması uzun, tümünü izlemek isteyenler vakitleri varsa izlesinler. Benim, bu arkadaşın konuşmasında dikkatimi çeken kısım, Kemalistlere/Chplilere yönelik olarak sunduğu "sürmek" (tehcir, kovmak) ve "apo'nun eline teslim etmek" (soykırım) kısımları. Gerçi kendisi konuşmada "bunların doğru olduğunu düşünmüyorum" diyerek tekliflerini yumuşatmaya ve kıvırmaya çalışsa da gerçek hayalini söylemiş oldu. Söz ettiğim kısmı 38:00'inci dakikadan itibaren izleyebilirsiniz. Şimdi bu başlığı neden açtığıma geleyim, bir Marksist bu şekilde tehcir ve soykırım hayalleri kurar mı? Kendisi gibi düşünmeyen bir kesime yönelik bu tür hayaller kuran kişi Kürtçü falan olsaydı fazla şaşırmazdım, ancak bir Marksist'ten böyle hayal ve temenniler duymak beni şaşırttı doğrusu, hani Marksistler faşizm karşıtı ya o yüzden.
Sayin kut,
Bu tur konusmalarda hicv yontemi kullanmak normaldir. Mesela yine ulkede populer, sevilen bir isim de zamaninda "Butun entelleri otobuse doldurmak istiyorum" demisti.
Buradaki maksat onlari oldurmek,surmek, vb. falan degildi elbet, ama boyle elestirmeyi uygun gormustu.
Bakin bu da baska ornek mesela;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29782
Bunu anlamak icin Marksist olmaya filan da gerek yok ustelik.
Ilaveten bunlari yazarken, mesajlar asilmis.
Kestirmeden su basliklari verelim;
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26017&highlight=jadi
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26656
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31318
Forumdaki Marxist arkadaşları kızdırmak istemem ama sen de çok cahilsin be Kut. Asıl bu işlerin erbabı Marxistlerdir. Stalin'in Ukraynalılara yaptığını mesela bir araştır öğren: Holodomor.
Faşizm karşıtı derken şiddet karşıtı demek değil. Faşizm karşıtı ama yöntemler aşağı yukarı aynı. İki ideoloji de "modernleşmeci", "devrimci" ve "bilimsel" olarak kendini tanımlar genelde. İkisi de yeni bir insan ve toplum yaratma vaadinde bulunur. İki ideoloji de bireylerin özgür olması fikrinden, açık bir toplum fikrinden yani liberalizm ve demokrasiden nefret eder ve bunu ortak düşmanları görür. İkisi de geleneksel dine ve ahlaka karşıdır. Bunun sonucunda zaten böyle vicdansız işler yapabiliyorlar.
Zaten bunların genelde eskilerde bir kankalıkları da oluyor. Mussollini ile Lenin'in 1910larda falan mektup arkadaşı olduğu, teorik konuları tartıştıkları söyleniyor. Hitler de Nazi olmadan önce sosyaldemokratmış diyorlar. Zaten Nazi partisinin tam açılımı da "Almanya Nasyonel Sosyalist Partisi" idi. Ortadoğuya gelirsek mesela Kaddafi veya Saddam için insan sosyalist mi faşist mi demeli bilemiyor.
Belki de bu sebeple Türkiyede 60larda 70lerde Kemalizm ve Marxism bu kadar yanyana gidebildi. Bu iki ideoloji, yani faşizm ve marxism aslında kan davalı iki kardeş gibi aslında.
Şu sayfada bu iki ideolojinin enteresan bir karşılaştırması var. Malesef sayfa İngilizcedir: http://www.friesian.com/poly-1b.htm#relative
[Bu arada bu friesian.com adlı site hakkında bir iki şey söylemek isterim. Bu site beni zamanında çok etkilemişti. Uzun yıllar önce ben ilk Müslümanlıktan çıktığımda Marxisme kapılmıştım. Fakat bu site beni Liberteryen yapmıştı, sene 2002-2003 falan. 2007 krizi olunca Liberteryen ideolojiye olan inancım sarsıldı büyük ölçüde ama hala bu sitede öğrendiğim Klasik Liberal paradigma bağlamında olayları yorumluyorum büyük ihtimalle.]
Bağlantısını verdiğin site ilginçmiş, zaman buldukça bakacağım. Bu arada son günlerde siyasi gündem hakkında tartışmalar, söyleşiler yaptığım arkadaşlarım arasında bir iki tane liberal de var, LDP'ye oy vermem konusunda aklımı çelmeye çalışıyorlar, nasıl olsa oy kullanmayacağım, belki LDP'ye de verebilirim, zaten oy kullanmamaktansa LDP'ye oy atmak da bir seçenek :)
Son günlerde bir sürü kişiyi izliyorum internette, özellikle de ideolojime ters kişileri takip ediyorum (Marksistler, solcular vb.), bunlar arasında LDP genel başkanı Cem Toker de var. Açıkçası Cem Toker'in konuşmaları bana yakın geliyor gibi.
Sağcılık, solculuk vb. çok da anladığım konular değil, senin de dediğin gibi çok cahilim :) ama kendimi bildim bileli sol, komünizm ve marksizm bana hep soğuk ve ürkütücü gelmiştir, hiç tarzım değiller :) liberalizm bana daha yakın gibi, bakarsın Atatürkçülüğü/Türkçülüğü bırakıp liboş olurum :)
Bugün Cem başkanı dinledim biraz, bağlantısını vereyim. Kararsız bir seçmenim, ama galiba Yunus'a (LDP) atacağım gibi, dur bakalım... :)
nYWZc15969s[/youtube]
postalmarx
28-05-2015, 23:02
Hiroşimaya da atom bombasını Marksistler attı, Engizisyon mahkemelerinide Marksistler kurdu, kapitalistler ise dünyanın gelmiş geçmiş ne iyi yürekli babacanlarıdır, hatta Mustafa Suphi ve arkadaşlarını da Karadenizde Marksistler boğdurdu.... 200 Yılda gerilerinde savaş, yağma, talandan başka bir şey bırakmadılar, ama aslında kapitalistlerde gizli Marksçıdırlar.
Hatta Afrikayı köleleştiren, yerlilere soykırım yapanda kapitalistler değildi, bu kapitalistler yerliler direnirse aaayyyyyh, ayolll şiddet uyguluyor, ay kız bunlar barbarrrrr demeye başlarlar(bu kibar celladın ağzının içindeki dili alıp kotuna sokarsan suçlusun), direnmeyecen, ölecen, onlar kafa derisi filan yüzecek sen iyi geldi abi birde kıçımın kenarı vardı onuda yüz filan diyecen(postalmarkın istediği, beklediği, ama adamına göre), onlar talan edip düzleyecekler, direnirsen senden kötüsü yok, tarihide böyle yazıyor bunlar. Gerçi onlarda gizli Marksist idi, zaten marksizmin özüde İlluminatidir de işte saklıyorlar, hem zaten Marx bir yahudi idi...
H.Yahyanın da dediği gibi faşizmin sebebi Drawinizmdi, bir başka başlıkta dediğim gibi;
Bu tarz için insanın beyni olması gerekmiyor, kuş kadar götü olması yeterli zira papağanlık zor iş değil :)
Çok yanlış bir karşılaştırma. Yani iki ülkenin savaşı ayrı şeydir. Bir devletin kendi vatandaşıyla savaşı ayrı şeydir.
Mesela Osmanlı devletinin Ermeni vatandaşlarına yaptığı soykırımı birisi kalkıp iki devletin savaşıyla benzetme yoluyla aklamaya çalışırsa buna ne dersin? Ya da Almanya kendi vatandaşı Yahudilere o soykırımı yaparken orada iki ülkenin savaşı mı söz konusu? Yoksa kendi devletinin polisi gelip seni alıp götürüyor mu?
Şimdi Marxism insancıl bir ideoloji olarak kendini sunuyorsa, ama uygulamada hiçbir ahlak kuralı yoksa, yeri geliyor Ukraynada olduğu gibi 4 milyon vatandaşını açlıktan öldürerek "terbiye ediyorsa", toplama kamplarını, GULAG'ları dolduruyorsa, memleketin yarısını işkenceden geçiriyorsa, demek ki bu ideolojinin insancıllığı yalandır. İki kere iki dört yani.
Milletlerin devletlerin ülkelerin birbirine karşı acımasızlığı tarihin en eski hikayesidir. Ama bir devletin kendi vatandaşına yaptığı akıl almaz zulüm ve katliamı bu şekilde sadece Marxistler savunuyor.
George Orwell'in 1984 romanında bir karakter vardır O'Brien diye. Okuduğum bir yoruma göre Orwell bu karakterle Marxist entelektüeli tasvir etmiş.
:lol::lol: Benim fosilim hikayesi aklima geldi.
Sen Chicago Boys'lari bilir misin?
http://mm.queaprendemoshoy.com/wp-content/uploads/2013/10/chicagoboys.png
Veya Berkeley Mafyasi ;
http://www.indonesia-digest.net/Photobank/tokoh/berkeley5bar500.jpg
postalmarx
28-05-2015, 23:06
Kut, LDP'ye ben iki kere oy verdim şahsen. 2002 ve 2010 seçimlerinde. 2010'da AKP'ye verme niyetiyle gitmiştim ama elim varmadı. LDP'ye basmıştım gene.
LDP'ye oy vermek tabii ki bir etki taşımaz ama Türkiye'de bir liberteryen partimiz de var, yok değil. Keşke daha güçlü bir parti olsaydı tabii.
İngiltere'nin LDP'si o ülkede üçüncü büyük parti bunu biliyor muydunuz? Hatta bir önceki hükümette koalisyan ortağıydılar. Uygar memleketin hali başka oluyor tabii.
spartacus
28-05-2015, 23:59
Çok yanlış bir karşılaştırma. Yani iki ülkenin savaşı ayrı şeydir. Bir devletin kendi vatandaşıyla savaşı ayrı şeydir.
Yahu sen bir kıtlığı ÖRNEK veriyorsun, KITLIK (http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1tl%C4%B1k)!!!! Ukrayna'da kıtlığın ağır koşullarının en önemli sebebinden birisi, seninle aynı kafada olan, çıkarım diye ölen postalmarkların, servetleri ve ambarlarını kullanıma kapatmasından dolayıdır. Hitler propagandasını artık bırak, bunlar zamanında Nazi Enformasyon Bürosunun savaş üstünlüğü adına yaptığı 5.Kol faaliyelerinin bir bölümü, ve bu ispatlandı, yani senin tutunduğun tavrın Nazilerin psikolojik harp dedikleri şey olduğunu bilmediğini sanmıyorum. Örneğin, Ukrayna konusunda o propagandalar etkin kulalnıldı, Almanya Ukraynayı işgal etmek niyetindeydi, Ukraynayı Almanya'nın malı görüyordu... Biraz tarih öğren, ama dürüstçe...
Hitler öldü Postalmark, lideriniz öldü ve kaybetti, artık bunu kabullenin yahu, bırakın şu Nazi tarzlı propaganda saçmalığını, her konuda gına getirdi. Sana, bana, bize ne fayda sağlıyor bilinç namına? Sistemler bölye eleştirilirse senin yatacak yerin kalmaz postalmark, iyide bu seviye hiçte aklı başında, olgun-aydın bir insanın seviyesi olamaz...
Endonezya'da seninle ayn düşünce-aynı ölçüye sahip olanlar iktidara gelince 3.000.000 fazla sosyalisti 3 yılda katlettiler, bunun 10 katından fazlası ise işkence gördü, hapislere atıldı. Üstelik bu rakamlar senin yaptığın tarz Hitler metoduyla adice verilmiyor... bak KITLIK demedim!
Ve sen kapitalizmi savunan birisin üstelik! ne gam, ne gam!!!
SSCB kurulduğun da 12 Kapitalist devletçe işgal ediliyor. Bu bir savaş değil mi? Şimdi bu 12 devlet senin neyin? 6.000.000 yakın insanı ölüyor yahu! Ve bunlar(kapitalistler) iç savaşta örgütlüyor, öldürülenler insan değil mi? Bu bir SAVAŞ değil mi?
O dönemlerden hemen sonra tüm Dünya'da kıtlık baş gösteriyor! Al sana ABD!!! Git araştır ABD de kıtlık ve salgın hastalıkla etkilenen-ölenlerin sayısı 7 milyonları bulmayacak mı?
Sadece kıtlık değil, kıtlığın getirdiği hastalıklar ve salgınlar en ağır darbeyi vurur...
Peki sana Pinochet'i linkledim o rakamlardakiler kendi insanı değil miydi??? Endonezya dedim yetmedi mi?
Hem ne zamandan beridir Marksizmi, Stalin temsil ediyor, ki ben Marksist değil, sosyalistim???
Al kapitalizmin, hangisidir Marksist olan(Yüzde, yüz diyebileceğimiz kapitalizm işte)... Yatacak yerin yok, kendi seviyenle bakarsak...
Ne yani 3-5 kodamanın çıkarı için milyonlarca insanın ölmesini hoş ve cici göstermen ve savunma hakkını sana kim ve ne veriyor postalmark?! kafan ayık mı?
Çin'de Chongqing hükümeti dönemi, yıllar 192-1944 arası. Kıtlıklar, Henan Kıtlığı, bengal kıtlığı. Ölen insan sayısı 7 milyon üzeri....
Birleşik devletlerde XIX yüzyılda yerlilere karşı savaş, ölü:100.000
İngiliz-Boer savaşı(sebep? Güney Afrikayı denetime almak) ölü: 100.000
XIX-XX. Yüzyıl arası uzakdoğu sömürgeleştirme savaşları: Ölü 500.000
Rus-japon savaşı 1904-1905 ölü: 300.000
Rusyada 1905 devriminin bastırılması ölü: 100.000(kendi insanı değil mi?)
Trablusda İtalya-osmanlı savaşı ölü :50.000
Balkan savaşları ölü: 500.000
Ermeni Soykırımı ölü:1.000.000
Birinci Dünya savaşı ölü: 8.500.000
SSCB nin işgali(12 kapitalist devlet) ve iç savaş ölü: 6.000.000 (kapitalist ülkelerin kayıbı 300.000, SSCB askeri kayıplar 3 milyon üzeri, kalan ise işgalcilerce öldürülen halk- tüm bu rakamlarda sosyalistlerin üzerine yıkılmıştır, ülkesini savunanlar hem ölmüş hemde öldürenler, kendi kendilerini öldürdü denmiştir -> örnek:p postalmark gibilerin Nazi merkezli propaganda tarzı)
Finlandiya, baltık Ülkeleri, macaristan, Almanya ve çevre ülkeler devrimci hareketlerin bastırılması ölü:200.000
Türk-Yunan savaşı: 1920-1922 ölü:100.000 üzeri, 1.500.000 insanın sürgün edilmesi
Avrupada faşizm kurbanları ölü: 150.000
Fransız İspanyol savaşı (1925-1926) ölü: 50.000
ABD nin Orta Amerika ve Karaiplere müdahalesi ölü: 50.000
Bolivya-Paraguay petrol savaşı(Chaco Savaşı 1931-1935) ölü: 150.000
Hindistan, Çin ve Çinhindinde Kıtlık ve hastalık kurbanları 1900-1945 ölü: 8.000.000
Çin de iç baskı ve iç savaş, 1931-1947 ölü: 1.000.000
Etiyopya da İtalyan faşizmi ölü: 200.000
İspanya da Franko(postalmarkist) faşizmi ölü: 700.000
İkinci Dünya Savaşı ve yahudi soykırımı dahil: 50.000.000
Çinhindinde Fransız işgal savaşı ölü: 1.200.000 Fransanın orada ne işi var?
Vietnam da Amerikan savaşı 1956-1975 ölü: 2.000.000
Madahgaskarda Sömürgeci baskısı ölü: 800.000
Kara Afrikada Sömürgeci baskıları 1945 ölü: 500.000
Cezayirde savaş: 1956-1962 ölü: 1.200.000
1965 Endonezya da Komünistlerin, sosyalistlerin, sosyal-demokratların toplu öldürülmesi 4.000.000(3 yılda!! bunun 10 katıyla işkence, hapis vb)..
Hindistan-Pakistan savaşı 1948 ölü: 300.000, 14.000.000 insan yerlerinden olmuştur, bu süreçdeki ölümler bilinmiyor...
Ortadoğuda İsrail-Arap Savaşı 1948-1973 arası... ölü: 300.000, 700.000 Filistinli Sürgün...
Türkiye de farklı ulusların bastırılması(örneğin kürtler) ölü:200.000
İran-Irak savaşı ölü : 600.000
ABD nin Nikaragua, Salvador, Guetemala, Panama, Dominik Cumhuriyetine dolaylı-dolaysız askeri müdahaleleri, ölü: 200.000
Doğu Timor savaşı ölü: 200.000
Şili, Arjantin, Brezilya, Peru, Bolivya, Kolombiya vb, ABD oyunlarını ve müdahalelerine karşı bastırmalar. ölü: 150.000
Orta Asya'da etnik çatışmalar 1990-1995 ölü:200.000
1995 çeçenistan savaşı ölü: 80.000
Angola ve Mozambik savaşı ölü: 3.000.000
Tutsilere karşı soykırım ölü: 500.000 ve (Somali, Ruanda, Burundi, Sierra, Leone, Kongo/Brazavville, Irk ayrımı ve kıtlık kurbanı + Sahel, Somali, Etiyopya bakımsızlık kurbanları) ölü:4.000.000(7 yılda)
Afganistanda köktendinci savaşı ölü: 700.000
Yugoslavya etnik savaş ölü: 200.000, 1 milyon sürgün
ABD-Irak savaşı (ABD ve diğer büyük devletlerin ortadoğu petrol hakimiyeti ve kaynak sömürüsü, egemenliği savaşı) 3.000.000 ölü
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Depression
postalmarx
29-05-2015, 01:16
Kıtlık evet ama Ukraynalıların demesine göre Stalin kasten bu kıtlığı yaratmış. Adamların tüm tahılına el koyup her kasabaya köye asker dikmiş, başka yere gitmek yasak. Yiyecek de bitmiş. Böyle böyle ölmüşler tam 4 milyon kişi. Şahsen ben Jolly Joker'le yıllar önce bu konuyu konuştuğumda o senin gibi bu olayın Stalin tarafından kasten yapıldığını inkar etmiyordu. Bunu devrimci şiddet bağlamında savunuyordu.
Bugün Ukrayna devleti 1932-33 kışında olmuş bu faciayı resmen soykırım olarak tanımaktadır.
Wikipedia'da sayfası var, Naziler mi yazmış? http://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
Kamboçya'da Khmer Rouge'un yaptığı manyaklıklar da peki Nazi propagandası mı?
Solzhenitsin Gulag Takımadalarını yazarken acaba Nazi propagandasından mı ilham almış?
George Orwell de bir Nazi miydi?
Kruşçev peki Stalin'in yaptığı hayvanlıkları bir nevi itiraf ettiği o meşhur konuşmasında Nazi propagandası mı yapıyordu? Dediklerine göre Stalin öldükten sonra toplama kamplarından milyonla adamı salmışlar.
Jean Paul Sartre, bu Kruşçev itiraflarını "işçi sınıfından saklayalım, davaya zarar verir" derken, ve komünist vahşetinin gerçekliğini kabul ederken Nazilik mi yapıyordu?
Çin'deki "Kültür Devrimi" katliamlarını mı konuşmalı, yoksa Che'nin Amerika'ya nükleer bomba atma hevesini mi? "Sosyalizm uğruna bir milyon insan ölecekse ölsün" diye verdiği röportajı Naziler mi uydurmuş?
Saymakla bitmez.
spartacus
29-05-2015, 04:13
Postalmark, öteden beri Stalin üzerinden yapılan kara propaganda biliniyor, bunların ciddi anlamda Nazi Enformasyon Bürosunca savaş öncesi algı ve psikolojik harp faaliyetleri olduğu ispatlandı yani çoğu savaş öncesi propaganda, faaliyet, istikrarsızlaştırm, güven kırma vb faaliyetleri. Bırak SSCB'yi, o faaliyetler Fransa içinde yapıldı ve git tarihsel kaynak ve belegeleri araştır, Fransa'nın neden 2 haftda yenildiğinin detayları orada...
Ukrayna Almanya tarafından işgali öngörülen ilk yerlerden, dilersen bunu Hitler, Kavgam kitabında bile görebilirsin ve Ukrayna da aşırı milliyetçi-sağ, haddinden fazla güçlü-örgütlü, belki bu gün bile öyledir ve o dönem bakarsan SBKP(Sovyetler Birliği Komünist Partisi), Ukrayna da sürekli suikastlere, büro baskınlarına, çok sayıda faili meçhul saldırılara sahne olmuş, maruz kalmış, yarısı aşırı milliyetçi, Hitler etkili faşizmden, yarısı da Almanya'nın operasyonel faaliyetlerinden kaynaklı... Yani ortam sandığın gibi güllük, gülistanlık filan değil ve Almanya karşısında SSCB aslında bir hiç o dönemler, hem askeri, hem teknolojik bakımdan... SSCB üstünlüğü çok sonraları sağlayabiliyor, o zamana kadar tanklara karşı etle savaşıyorlar, ne zaman KV1, KV4 tankları çıkıyor, ne zaman Kalaşnikof çıkıyor vb durum değişiyor, o zamana kadar Almanya zaten Moskova önlerine kadar girmiş...(SSCB nin traktör fabrikası kurması bile geciktiriliyor, en altta vereceğim kaynakta Alman ajanlarının Rusya da nasıl çalıştığının örneklerini görürsün, koskoca makinalar, çok basit yöntemle çalışmaz hale getiriliyor, dişlileri arasına demir talaşı atılarak, dişlerin krılması sağlanıyor, o makinanın parçaları ise ülkenin taaa öte yakasında, en altta vereceğim kitabı bul oku görürsün...) Yani Almanya savaşı 2.Dünya savaşından 10 yıl önce başlatmıştı, Fransa, Polonya, Ukrayna ve Rusya'da...
Stalin'den kocaman canavar yaratacam diye abartmaya gerek yok. Jadı da çıkmış demişti ki, Stalin 50.000.000 insanı öldürdü.... Ben ona 200 yıllık dünya da tüm savaş-kıtlık-salgın hastalık ölümlerinin bir kronolojik listesini çıkarttım. Bu kadar insan etmedi. SSCB'nin o tarihlerde nüfusu kaç yahu? Mao demişti 30.000.000 insan öldürmüş, kabul, nasıl dedim KITLIK sürdü önüme! Bende O'na KITLIK yıllarını serdim, tümüde eski yönetime ait idi! İnsaf...
Stalin konusunda bilhassa Nazi kaynaklı(2.Dünya savaşında Naziler yenilicne propapaganda ve bazı önemli aktörleri ABD ye oradan da CIA'a ihraç oldu, bunlarda biliniyor)... O CIA'ki kendi uçağını bile kaçırma operasyonları yapan CIA!
Çarkın'ın itiraflarını ne çabuk unutmuşsun!? İşte senle aramızdaki fark, ben şiddete gönülden karşıyım, ama sen çıkarıma değilse diye bir kriter koyuyorsun. İkincisi ben diyorum ki şiddete karşıyım, ama sistem ŞİDDETİ kullanıyor, bu halde etki/tepki durumu benim arzum ya da irademle ifade edilemez... Aramızdaki fark bu, sen ise şiddeti, savaş söylemi üzerinden meşrulaştrıyorsun, ama savaş dediğinde eğer bir ülke ultra-süper zenginlerinin ekonomi-politik çıkarları, piyasa, pazar, kaynak ihtiyaçları üzerine ise, milyonlarca insan ölse bile nasılsa diyorsun SAVAŞ'tır.... Buna savaş denmez, işgal vb denir ama hadi kabul, aynı kapitalizm, sosyalizm ile olan münasebetini de SAVAŞ olarak değerlendiriyor zaten, ilk fırsatda sosyalistleri top yekün öldürebiliyor... İç SAVAŞ'ta(Stalin dönemi ilk 20 yıl) bir SAVAŞTIR, Bak Suriye, Irak, Mısır, Yemen şu ya da bu sosyalistler mi? Kapitalist ülkeler mi?
PKK sürekli eleştirilir silahlı eylemde diye, ama PKK çıktığı günden beri, içinde olduğu savaşa KİRLİ SAVAŞ der. Yani tercih meselesinden değil, zaruriyetin dayattığı, getirdiği aşama... Ki ben PKK yıda tasvip etmem, silahlı mücadeleyide... Ama bir toplumun, bir görünüşün kendisini savunma, direnç noktasında silaha zorlanırsa, bunda da beis görmem, nefsi müdafaaya zorlamamak gerekir.
Bir dönem daha soğuk savaş açısından psikolojik üstünlük olarak bu propagandalar kullanıldı. Yekünü tutanlardan bir tanesinin Nazi Enformasyon Bürosuna ait olduğu, sadece ama adece çok basit kaynakla ispatlandı, Nazi arşivleri açılınca da geriye kalanalrın çoğunun Savaş Stratejisi ve Taktiği olarak kullanılan 5.Kol faaliyetleri olduğu görüldü, bu işler olup biteli yıllar oldu. Mesela bir tanesini Kanadalı bir gazeteci ortaya çıkarttı, Marksistler filan değil. Sosyalistler senin de yaptığın tarz karalamayı ciddiye alıp önemsemdiler, uzun bir dönem ve aslında hala önemsemiyorlar, karalama propagandasın her daim yapılacağını herkes bilir, alevilerin mum söndürmesi neuyse anti-sosyalizm de aynı kafayı kullanacak, biz bunları zaten biliyoruz..
Ukrayna üzerine efsanelerin ardından hayatında hiç oraları görmemiş, ömrünün kalanı adi suçlu olarak hapiste geçiren bir adam çıktı. Naziler bu işi-görevi ona vermişti ve adam hücresinde oturup hikaye yazmış, daha doğrusu belkide haberi bile olmadı, sadece adı kullanıldı(Naziler normal çalışmadılar, hiç bir konuda)...
Neva kaynaklarıyla paylaşmıştı daha önce, sanrım yine paylaşabilir sana!
Katyn katliamının dahi arşivler açıldığında Nazilerce yapıldığı ortaya çıktı-BELGE OLARAK!-, ama beri yanda Beyaz Rusya evvel baskı ve eskinin yerine yenisinin meşruiyeti idi, bazı şeyleri kabul etti, ve bizde oturup kimin yapıp, yapmadığını tartışıp durmadık, kim yaptıysa lanet olsun dedik, artık üzerinden siyaset yapmanın da eğrisi-doğrusu kalmadı..
Senin yaklaşımınla ben sana yaklaşsam, konulara bile giremezsin, insanların görüş, fikir ve düşüneleri böyle ele alınamaz. Staline taş çıkartacak bir düzine kapitalist bulurum... Ama aramızdaki fark ben her ikisinide eleştiriyorum, sen ise sadece Stalin'i, bir anti-propaganda malzemesi olarak kullanıyorsun. Üzerinden bizleri canavar filan görüyor, gösteriyorsun. Türkiye'ye bak, dünyaya bak, edebiyata bak, aydınlara bak, haddinden fazlası sosyalisttir, insaf, Ahmed Arif'in nesini gördün? Ruhi Su'nun, kapitalist devlet bu insanlara tedavi için yurtdışına çıkma pasaportu dahi vermedi yahu...
Bir yanda solculara çatıyorum beri yanda fasitlere bir bakıyorum birde senin gibiler, tencere, kapak.. Bu düzey çok alt bir seviye, hangi görüşten olursa olsun, sosyalist bile olsa bu tarz cehalet tarzı, yani sepeti boş, içi boş, kafa boş olan insanların, boş teneke misali tutumları, sloganları...
Sen şimdi sanıyorsun ki SSCB için her şey güllük gülistanlıktı, ne işgal, ne iç savaş, ne kıtlık ne de Almanya nın faaliyetleri vardı, SSCB kurulduğu andan itibaren Dünya SAVAŞ ilan etti, bu silahlı ya da silahsız her alanda bir savaş oldu. Yani diyorsun ya savaş, savaş demek her şeye çözüm ise bu bir savaştı... O SSCB, daha kurulduğu ilk yılında başlayan 12 kapitalist ülkenin işgalini de dize getirdi, düşün yani :) Sosyalist nüveli bile olsa, o tarz ülkeler, dışarıdan çökertilecek gibi değil, sosyalizm dışarıdan zor çöker, kolayda feth edilemez(Vietnam örneği gibi), içeriden ancak yozlaşma, kapitalist bürokrasi ya da ilişkilerin ağırlığıyla çökebilirdi, öyle de oldu...
Dünya kapitalizmi de fırsat vermiyor, sosyalizmde düzenli ordu dahi öngörülmez yahu. Ama kapıda savaş içeride savaş, 12 devlet işgal etmiş, nasıl olacak? Sen olsan ne yapardın? Tüm kapitalist ülkelerin desteklediği çarlık ordularının zayıf olduğunu filan mı sanıyorsun? Stalin dönemi, Lenin ve döneminde öngörülen geleceğin tam tersi mahiyetde... Ama şimdi Türkiyeye sosyalizm gelse bak bakalım kısa sürede çepe çevre sarılmayacak ve sürekli bir savaş içine çekilmeye çalışılmayacak mı?
SSCB, çekoslavak esirleri serbest bırakıyor, onlar 1.Dünya savaşının ve iç savaşın mahkumları, SSCB serbest bırakıyor, batılı ülkeler bunları tekrar lejyoner olarak Rusya içinde silahlandırıp konuşlandırıyor. Resşme bakabilirsin, yerde yatanlar insan değil mi? Bolşevik olunca ölmeleri ama hiç direnç göstermemeleri mi gerekir?
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ekoslovak_Lejyonu
Bu yukarıdaki kaynak bu da resim.. Bu bir SAVAŞ değil mi Postalmark?
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ekoslovak_Lejyonu#/media/File:Czechoslovaks_victims_of_Bolshveki_near_Vladi vostok.jpg
Nazi kara propagandası tüm ölen Bolşevikleri ve de üst, üste ekleyip, 12 devletin işgali, Japnyanın öldürdüğü askerler, bolşevik ve insanalrı da ekliyor, topluyor ve diyor ki, SSCB bu kadar insanı katletti vb... Kaynak? Kaynak yok, kaynak Nazi Enformasyon Bürosu arşivleri...
http://www.idefix.com/kitap/stalin-donemi-anna-l-strong/tanim.asp?sid=BIK82XO6TS8N170MLDDU
SSCB nin tüm tutuklu ve hapishane oranları inceleniyor, ABD den daha fazla çıkmıyor! Arşivleri de açılıyor ama batılıların Nazi propagandasındaki şeylere dair bir şeyler bulma ümidi %90 suya düşüyor. Nazi belgeleri ise içler acısı, hep yalan, yalan dolu...
ha diyeceksin ki sosyalizm bumu, işte biz sosyalizmin ne olmadığının pratiğini gördük... Neden o düzeye varıldığının da, kaygı, korku ve endişelerin kaynağınında. Sosyalistler kapitalist baskıyı anlayıp, analiz edemedi, bir çeşit tuzağa düştüler ve o koşullarda da Stalin tarzı askeri-bürokratik tarz kurtuluş yolu gibi çekici ve alımlı bir hal aldı -Nazilere karşı ise başarılı oldu, lakin sosyalizm adına ise asker-bürokrat-devlet, kült yönetimine dönüştü-, dışardan yapılan Almanya ve batı merkezli propaganda, içeride yapılan baskı altı psikolojisyle yapılan propagandalar, ortamı sisli hale getirdi. Bu tür şeyler zaten Türkiye'de dahi kullanılıyor..
Buyur sana en basit örnek, bak devlet eylemci kılığında Moltof atıyor, eskiden de köy basardı PKK lı kılığıyla, ya da herkesi kurşuna dizerdi asker kılığında ve Gazetelere bilgi verirlerdi PKK şurada katliam yaptı vb diye! (http://www.cnnturk.com/haber/guncel/idris-naim-sahin-serap-eseri-olduren-molotof-kokteylini-atan-mitciydi) Nazi Enformasyon Bürosu, bu tür şeyleri önce CIA'ya öğretti, CIA ise Türkiye'ye. 1960 dan sonra Türkiye, psikolojik harp sanatına geçti, geçirildi, bununda eğitimini, nasılını vb değin CIA örgütledi, verdi. Askeri kitapları var yahu, topluma karşı psikolojik harp sanatı kitapları, belgeli! Gladyo tarzı örgülenme İttihatçı olandan CIA tarzına evrildi, CIA tarzı ise özünde Nazi Enformasyon Bürosunun çalışma tarzının öğrenimiyle gelişti... Araştır, Koskoca Fransa neden 2 hafta direnebildi? Fransa öyle kolay, kolay yenilip, yutulacak bir ülke değildi, 2 hafta da neden düştüğü konusunda yapılan incelemelerin altından psikolojik harp sanatı, nazi Enformasyon Bürosu çalışmaları çıktı(10 yıllık!), yani 5. Kol faaliyetleri. Hitler'in savaşa girmesinden çok daha uzun yıllar önce 10-20 yıl! gibi çalışmalar yürütmüş. Çevre ülkelerde basın, yayın, propaganda ve satın alınan gazeteci, asker, bürokrat siviller var... Araştırın... Yani bu tür kara propagandalar SAVAŞ dönemi propagandaları, sen ise hala kullanıyorsun...
Stalin'i eleştirmekse eleştirelim, ki eleştiriyoruzda! Stalin üzerinden sosyalizm karalamasına ise onay vermem mümkün değil, bir kere benim içimde zerre buna benzer bir istem bulamazsın, karıncayı inciten dahi benim için kaba cahildir. Zira daha dün ABD Irak'ta 3.000.000 insanın ölümüne yol aldı, örnekledim işte sırf SSCB kuruldu diye 12 Kapitalist ülke Rusyayı işgal etti, bilanço 6.000.000 ları, etkilenen 10.000.000 insanı buluyor ve sen bu koşulda SSCB neden armut tıoplamadı, her şey ne kadar da güllük, gülistanlıktı filan diyorsun, o piskolojiyi idrak edebiliyor musun? 30 yıl savaş, savaş(önce çarlığın osmanlı savaşı, sonra çarlığın 1.Dünya savaşı, japınya ile savaş, sonra çarlığa karşı savaş, sonra kapitalist 12 işgal ülkesine karşı savaş, sonra Almanyaya karşı savaş! Savaş koşullarından hiç çıkılmamış ki).... Onca listeler var işte, ama çıkıp sana karşı bunu kullanmam(bu akademikte değil, etikte ne dersen değil), sistemi öyle ele alır eleştirirm, gidip bir ruh hastasının işleridir vb demem..
http://www.cnnturk.com/haber/guncel/idris-naim-sahin-serap-eseri-olduren-molotof-kokteylini-atan-mitciydi
http://www.garethjones.org/st_patricks/knickerbocker1.jpg
http://www.garethjones.org/soviet_articles/mowrer96dpimedium2.jpg
http://www.garethjones.org/soviet_articles/holodomor.jpg
http://www.garethjones.org/soviet_articles/thomas_walker/hearst_walker0021.JPG