PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim güvenliği sağlanabilir mi?

Şüpheci Dinsiz
29-05-2015, 07:08
Sevgili arkadaşlar,

Seçim güvenliği büyük sorun bu memlekette. Kaç seçimdir, sandıktaki oyların güvenliğinden şüphe duyuyorum, hatta en az %10 oy hırsızlığı yapıldığından emin gibiyim.

Burada (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/287106/Fuat_Avni_7_Haziran_da_AKP_nin_calacagi_oylarin_sa yisini_acikladi.html) bir haberde önümüzdeki seçimde en az %7 hile yapılacağı konusunda iddialar yer almış. Buna binaen örneğin CHP'de, elektrikler kesilirse sandıkların üzerine oturacağız" gibisinden safiyane önlemler dillendiriliyor. Bence boşuna, çünkü memleketin bu haliyle seçim güvenliği sağlanamaz.

Sanılıyor ki oylar satın alınıyor, sandıklar çalınıyor, içindeki oylar değiştiriliyor, sayım belgesi tahrif ediliyor filan. Muhtemelen böyle hileler de oluyordur, ama asıl hile başka bence.

Sürekli seçim görevlisi olan en az 10 yakınım var. Bunlara göre seçimde sandıklar çalınmıyor, içindeki oylar değiştirilmiyor, sayım belgesi tahrif edilmiyor, yapılıyorsa bile tek tük oluyordur diyorlar. Böyle hile yapılıyor olsa, partilerin elindeki imzalı sayım belgesini ibraz eder, YSK'ya düzelttirirlermiş.

Peki asıl hile nedir?

Bence asıl hile, hükümet kontrolünde olan organların sağladığı sahte kimliklerle, kişilere birden fazla oy kullandırmak şeklinde yapılıyor. Önceden hile yapılacak mahalleler belirleniyor, burada hayali (veya gerçek) adresler ve bu adreslerde oturan hayali kişiler uyduruluyor, böylece kişiler birden fazla sandıkta oy kullanıyorlar. Bunun ortaya çıkmaması için parmak boyası işlemi iptal edildi, ve ısrarla parmak boyasından kaçınılıyor. Bu risksiz versiyon.

Bir hile şekli daha var ama riskli.
Almanya'da şöyle bir olay oldu. Bir cami imamı, seçim saatinin bitimine kadar iki kez oy kullandı, yani birileri seçim saatinin bitimine yakın "filan seçmenler gelmedi" diye bir yerlere haber uçuruyor. Artık nasıl yapıyorlarsa, gelmeyen kişiler adına hemen bir kimlik uydurup oy veriliyor.

Organize işler bunlar.

Nasıl engellenir bilemiyorum. Nüfus müdürlükleri, YSK, polis, asker, hukuk, guguk hepsi bunların elinde.

Neva
29-05-2015, 07:38
“Güzel insanlar, şahit olduğum gerçekleri yazmak zorundayım. Asla ümidinizi kırmayın, seçim hilesi yapacaklara göz açtırmayın. AKP, seçim hileleri için A Takımı kurdu. A Takımı’nın illerde, ilçelerde, köylerde uzantıları oluşturuldu. Hile yapacak kişiler belirlendi. Yaklaşık 174 bin seçim sandığı ile ilgili hedefler verildi. Her sandık için en az 20 oy hırsızlığı hedefi verildi. Türkiye genelinde 3 milyon 480 bin oy çalmak istiyorlar. Hedefe göre %7 civarı oy hırsızlığı yapıldığında AKP’nin tek başına iktidar hedefi gerçekleşmiş oluyor. AK-Hırsızlar seçim günü sabah namazında en yakın camide dua ederek hırsızlık çalışmalarına başlayacak.”
“CİHAD OLARAK ELE ALIYORLAR”
“Tüm teşkilat bunu bir cihad olarak ele alıyor. Hırsızların Allah’tan duası da yakalanmamak. Ancak sandık bekçileri bu defa AK-Hırsızları tek tek yakalayıp deşifre edecek. Bu seçimde herkes dikkatli olmalı..

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/fuat-avniden-7-haziran-icin-sok-iddialar-844770/

Bakalim melekler bu cihadda kime yardim edecek !?

Suphesiz Allah(!) tuzak kuranlarin en hayirlisidir.

turin
29-05-2015, 08:56
Bu iddialar bana göre asılsız, kuruntu ve paranoyaklık seviyesinde.. Tabiki hile, hurda-trafo, kedi durumları yok demiyorum(özellikle son yerel seçimlerde boku çıktı) ama verilen rakamlar akp karşısındaki kişilerin kendi kendilerine yapmış oldukları bir hakaret bana göre-onca insanın eli armut toplamamalı bir yerde..
Şimdi bir kaç istatistik verecem;

Son genel seçimlerde akp 21.399.082, chp ise 11.155.972 adet oy almış.
Akp parti üye sayısı ise 8 milyonun üzerinde- 1 üye demek - kitleyi ve sosyal/dini durumlarını, eşlerin birbirinden etkilenmesi vs düşündüğünüzde (karı-koca) 2 oy demek oluyor.. Bu da zaten 16 milyon yaparki, rantı/adanmışlığı akraba genelindede olabileceğini düşünerek 2 ile çarpmak bana adil geldi(ne eksik ne de fazla)- ve akpye oy verenler sadece parti üyesi insanlardan oluşmuyor ve gördüğüm adamlar(akp), toplumun farklı kesimlerinde değişken nedenlerlede olsa oy kapmayı beceriyorlar.. Bunlara birde parti üyesi olmayan tarikat, aşiret ve bazı sivil kuruluşları eklersek 20 milyon rakamlarını görmek çok zor olmuyor..

Bu tarz haberler önlem ve ciddiyet açısından faydalı ama 10 sene önceki "bu adamlar şeriat getirecekler" kadar da paranoyakça..

Bana göre durum bu!!

Ayrıca eşim yüksek ihtimal hdpye verecek, ben oy kullanmayacağım.. Son genel seçimdede hayatında ilk ve son kez oy vermiş biri olarak akpye verdim ak

Sevgiyle kalın

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/2011_Türkiye_genel_seçimleri
http://m.sabah.com.tr/gundem/2013/11/10/hangi-partinin-kac-uyesi-var

Vefik Sami
29-05-2015, 12:42
Bu iddialar bana göre asılsız, kuruntu ve paranoyaklık seviyesinde.. Tabiki hile, hurda-trafo, kedi durumları yok demiyorum...

Yıllar önce Zeki ALASYA-Metin AKPINAR ikilisinin baş rollerini paylaştığı "Aslan bacanak" filminde geçen "Kedidir kedi" replik'inin, günümüzde bu denli "anlam"(!) kazanacağını kim bilebilirdi ki ? :)

upuaut
29-05-2015, 14:57
“Güzel insanlar, şahit olduğum gerçekleri yazmak zorundayım. Asla ümidinizi kırmayın, seçim hilesi yapacaklara göz açtırmayın. AKP, seçim hileleri için A Takımı kurdu. A Takımı’nın illerde, ilçelerde, köylerde uzantıları oluşturuldu. Hile yapacak kişiler belirlendi. Yaklaşık 174 bin seçim sandığı ile ilgili hedefler verildi. Her sandık için en az 20 oy hırsızlığı hedefi verildi. Türkiye genelinde 3 milyon 480 bin oy çalmak istiyorlar. Hedefe göre %7 civarı oy hırsızlığı yapıldığında AKP’nin tek başına iktidar hedefi gerçekleşmiş oluyor. AK-Hırsızlar seçim günü sabah namazında en yakın camide dua ederek hırsızlık çalışmalarına başlayacak.”
“CİHAD OLARAK ELE ALIYORLAR”
“Tüm teşkilat bunu bir cihad olarak ele alıyor. Hırsızların Allah’tan duası da yakalanmamak. Ancak sandık bekçileri bu defa AK-Hırsızları tek tek yakalayıp deşifre edecek. Bu seçimde herkes dikkatli olmalı..

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/fuat-avniden-7-haziran-icin-sok-iddialar-844770/

Bakalim melekler bu cihadda kime yardim edecek !?

Suphesiz Allah(!) tuzak kuranlarin en hayirlisidir.

Yanlış! Aynı şeyleri İstanbul'un fethinde de yaptılar, ne oldu? (Bkz. İslam Seferleri ve Konstantinapolis'in... (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=550088#post550088))

Her yerde ve zaman söylerim: Bunların dilini bir tek BATILILAR anlar. BATILILAR 100 yıl önce buraya geldiler ve onlarla nasıl konuşulması gerektiğini gösterdiler. Onlar ne yaptı peki? Denize düşen yılan misali Anadolu halkı kendisini kim kurtacak ise onun yanında yer alarak...

İşte onların anladıkları tek dil bu!

Sen ise kalkmış, onlar bu seçimi bir cihad olarak görüyor diyorsun. Tabii ki öyle diyecekler. Çünkü din kılıfı olmadan bu işi başka türlü yapamazlar.

Anlasana be adam! (*) Onlar da BATILILAR gibi refah içinde yaşamak ama herşeyin kendi kontrolü altında olmasını istiyorlar. Fakat ortada bir fark var: 13 yıldır sadece yediler, içtiler,..., herşeyi tarumar ettiler ama asla özendikleri BATILILAR gibi olamadılar. Çünkü aralarında adına "Medeniyet" denilen büyük bir fark vardı.

İşte bunu bildikleri için bir gün İstanbul'un ellerinden çıkacağını çok iyi biliyorlar ve bu yüzden çok korkuyorlar (Bkz. Mehmet Şevki Eygi'nin köşe yazılarına).

Eh, bize de BATILILAR'ın bir gün İstanbul'a gelip işgal ettiğinde ne olacağını görmek düşüyor!

(*) Yezid bin Muaviye'nin sözü. Umarım, bana darılmazsın!

Şüpheci Dinsiz
29-05-2015, 17:38
Sol.org.tr (http://haber.sol.org.tr/turkiye/dikkat-hayali-dairelere-secmen-kagidi-dagitiliyor-118013)

Bugün’de yer alan habere göre, olmayan dairelere gelen seçmen kağıtlarını gösteren apartman sakinlerinden Nalan Dilaverler, “Bizim apartmanımızda daire numarası 4’ten başlıyor ve son daire 11 numaradır. Ancak olmayan 1, 2, 3 ve 12 numaralı dairelere seçmen kağıtları geldi” dedi. 20 yıldır aynı adreste ikamet ettiğini belirten Dilaverler, daha önceki seçimlerde böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirti.

"Üstüne basarak söylüyorum olmayan kişilere değil olmayan dairelere seçmen kağıdı geldi" diyen Dilaverler seçmen kağıtları geldikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Önce muhtara gittim. Bir şey yapamayacağını söyleyerek Nüfus Müdürlüğü'ne gönderdi. Oradan da binalarda numaralandırmayı belediyenin yaptığını söyleyerek belediyeye gitmemi söylediler. Belediyeden de sonuç alamadım. Son olarak İlçe Seçim Kurulu'na gittim. Burada da sorunun Nüfus Müdürlüğü'nde çözüleceğini söylediler.”

Nalan Dilaverler, hayali seçmenleri kimlik numaraları olmadığı için tespit edemediklerini belirterek "Oy kullandığım sandıkta görev alıp bu kişileri takip edeceğim. Yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Şüpheci Dinsiz
31-05-2015, 15:44
Sokakmedyasi.com (http://www.sokakmedyasi.com/secimler-yaklastikca-sosyal-medya-durulmuyor-1714h.htm)

http://www.youtube.com/watch?v=Jlti3cfnA4o

Neva
04-06-2015, 14:57
New York’ta Adres Hatasından Dolayı Oy Kullanmayan Seçmen Tepkili

ABD’nin Doğu eyaletlerinde bulunan bazı seçmenlerin ikamet adreslerinin yanlış girilmesinden dolayı oy kullanmadıkları ortaya çıktı
İkamet adreslerine göre New York Başkonsolosluğu’na bağlı olan bazı seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na göre farklı adreste bulundukları için oy kullanamadı. ABD’de genelinde seçmenlerin yüzde 20’si oy kullanırken, katılımın beklentilerin çok altında kaldı.
Adres yanlışlığından dolayı mağdur olan seçmenlerdenİsmail Alptekin, “Teksas eyaletinde hiç yaşamadım ama malesef, YSK’taki adresim Teksas çıktı. 14 yıldır New York ve New Jersey bölgelerinde yaşadığım halde neden adresimin Teksas çıktığını hiç anlamadım” dedi.
“Bir vatandaş olarak seçme hakkını kullanmak için zamanından fedakarlık yaparak oy kullanmak üzere New York Başkonsolosluğu’na gittiğini” belirten Alptekin, sandık başkanının kendisine New York’ta oy kullanamayacağını söylediğinde çok şaşırdığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde New York’ta oy kullandığını hatırlatan Alptekin “Oy kullanacağım yeri daha önceden YSK’tan kontrol ettim ve New York olduğunu gördüm. Ama sandığa gittiğimde oyumu ancak Teksas’ta kullanabileceğimi öğrendim. Oysa ben Teksas’ta hiç yaşamadım ve orada herhangi bir adresim yok” şeklinde serzenişte bulundu.
New York’tan Teksas’a uçakla gitmenin 4 saat sürdüğüne dikkat çeken Alptekin “Bütün yasal işlemlerimi New York’ta yapıyordum. Tekrar adresimi kontrol ettiğimde New York olduğunu gördüm. Ama malesef oyumu kullanamadım. Bu durumu YSK’ya ve diğer yetkililere aktardım. Ama herhangi bir sonuç almadım. Sadece teknik hata olduğunu söylediler. Vatandaşlık hakkımı kullanamadım. Sonra öğrendim ki benim gibi çok sayıda seçmen oy kullanamamış. Bu tarz sorunların çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

http://nycturk.com/v3/new-yorkta-adres-hatasindan-dolayi-oy-kullanmayan-secmen-tepkili/

Umarım, bana darılmazsın!

Yok darilmam, zira haberin yazari, dahasi Fuat Avni ben degilim, ancak yazdiginiz mesaji , calismanizin linkiyle birlikte gazeteye filan yollarsaniz, daha genis kitleye ulasirsiniz.

Benim kisisel yorumumsa sadece bir ironi habere iliskin, anlayana!

ahura mazda
04-06-2015, 20:11
Bu ülke çöküş ve iç savaş yaşamadan yüzeye çıkamaz. İslamcıların akli melekeleri düzgün çalışmıyor halkın ekseri kısmı apolitik bir kitle. Bu zamana kadar akp'yi devletin kurumsal yapısı idare etti,artık taşıması imkansız. Erdoğan haklı bu gömlek dar geliyor diyor doğru diyor. Devlet rasyonel bir tavırla inşa edilen bir mekanizmadır. Eğer yönetenler irrasyonelliğin dibine vurmaya devam ederse ya çöker ya başka bir devlet tarafından işgale uğrar. Kabuk değiştirir vs. Şimdi bizim islamcılar ne tam olarak ışid tipi gibi davranıyorlar ne din bilgileri var,şeriat kurallarını algılayışları bile net değil. Şeriat isteyen kitle nasıl bir şeriat istediğini dahi bilmiyor. Mesela ışid devleti ele geçirse hakikaten kurallarla yönetebilirler çünkü din bilgisine sahipler ve eğip bükme gereği hissetmiyorlar ve kuralları herkes için işletiyorlar. Çağ dışı bir yapı kendi izahatını yapabiliyor ve kendini öyle yada böyle doğrulayabiliyor. Seçimi bir cihad olarak gördükleri doğru ama bu dayatılan bir unsur İsrail'e cihad ilan etseler bunu mantıklı buluruz bir sebep - sonuç,bir alt metin ve inanç vardır ancak bunlar bakkala gitmeyi bile cihad kategorisine sokuyorlar.

spartacus
05-06-2015, 02:01
Neden olmasın? gayet akıllıca...
AKP seçimlere 2 gün kala HDP'yi baraj altında bırakmak için yeni bir algı operasyonu başlattı. Yasak olmasına rağmen bugün peş peşe yayınlanan 2 ankette HDP yüzde 12 gösterilirken, bu partiye barajı geçmesi için emanet oy verecek seçmen üzerinde "HDP zaten barajı aşıyor. HDP'ye değil kendi partinize oy verin" algısı oluşturulmak isteniyor.

http://www.hbrdr.com/siyaset/akp-den-secimlere-2-gun-kala-son-anket-oyunu-h4045082.html

Seçim Güvenliğine gelince,
Bu şartlarda çok zor, hemde çok, çok zor...

Bir kere hükümet olan partinin, sandığa-halkın tercihlerine- tecavüz ettiği bir ülkede seçim güvenliğinden de, demokrasiden de bahsetmek, sanırım çölde serap görmekten daha farklı değildir.

Neden bu seçim sistemi hala ilkel dönemlerde seyrediyor, işte neden ortada...

Neden her iktidara gelen gelmeden önce barajı kaldırmaktan bahsederde, gelince pekiştirir?

+ 500 madde yer sıkıntısı nedeniyle iptal edildi, eklenmedi...

İşte neden ortada, ülke demokratik bir ülke değil, o halde nedir? nedir? OHAL'dir... :)
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Ola%C4%9Fan%C3%BCst%C3%BC_h%C3%A2l)

kut
05-06-2015, 02:19
Dünyadaki hiçbir ülkede %10 gibi bir baraj yok, Türkiye tek örnek. Ne de olsa "ileri demokraasi" ülkesiyiz. Bakınız (http://en.wikipedia.org/wiki/Election_threshold)

Neva
07-06-2015, 08:03
İlahiyatçılar uyardı: Dinin siyasete alet edilmesi toplumu bölüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın seçime iki gün kala okuttuğu cuma hutbesindeki siyasi mesajlar tepkilere yol açtı. Bazı imamların, parti ismi vererek hutbeye ilaveler yapması gerginliği artırdı. İzmir, Bursa ve İstanbul’da bazı camilerde cemaat ile imamlar arasında tartışma yaşandı. Dinin siyasete alet edilmesine ilahiyatçılar sert tepki gösterdi. Yazar İhsan Atasoy, “Bugüne kadar çok siyasi yanlışlar oldu ama bu derecesini daha önce yaşamadık. Bunlar İslam’a zarar veriyor.” dedi. Bursa emekli vaizi Mustafa Hacet, camide siyasetin insanları kutuplaştıracağını söyledi.

(http://www.zaman.com.tr/indeks/diyanet-i%C5%9Fleri-ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1)
Diyanet İşleri Başkanlığı (http://www.zaman.com.tr/indeks/diyanet-i%C5%9Fleri-ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1)’nın seçime iki gün kala imamlara gönderdiği cuma hutbesindeki siyasi mesajlar camileri karıştırdı. Hutbeye bazı imamların, parti ismi vererek ilaveler yapması sıkıntıyı büyüttü. Irkçılık konusunun işlendiği hutbede isim belirtilmeden yapılan çağrılar, ‘bazı partilere oy vermeyin’ şeklinde yorumlandı. İzmir, Bursa ve İstanbul’da bazı camilerde cemaat ile imamlar arasında tartışma yaşandı. Hutbeyi devletin resmi kuruluşu Anadolu Ajansı’nın cuma saatinden önce servis etmesi de propaganda iddialarını güçlendirdi. Bu yolla dinin siyasete alet edilmesine ilahiyatçılar sert tepki gösterdi. İlahiyatçı aydınlar bu tip tavırların cami cemaatleri arasında ciddi tartışmalara ve bölünmelere neden olacağı uyarısını yaptı.

http://www.zaman.com.tr/gundem_ilahiyatcilar-uyardi-dinin-siyasete-alet-edilmesi-toplumu-boluyor_2298689.html

Neva
07-06-2015, 11:57
Oy pusulaları askeri helikopterle taşındı

Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerine güvenlik gerekçesiyle seçim görevlileri ve içerisinde oy pusulası bulunan torbalar helikopterle taşındı.

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/95999/4369/1/29217187/oy-pusulalar-askeri-helikopterle-ta-nd

Atatürk Ortaokulu’ndaki 1373 nolu sandıkta görevli CHP’li sandık kurulu üyesi Mehtap Gökçe’nin göğsüne taktığı Atatürk rozetinin siyasi simge olduğunu iddia eden aynı sandıktaki AKP görevli İbrahim Küçükörs, tutanak tutulmasını istedi. CHP’lilerin duruma tepki göstermesi üzerine durum parti teşkilatlarına bildirildi.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/sandik-basinda-ataturk-rozeti-tartismasi-852536/

STANBUL Üsküdar’da bulunan Saffet Çebi İlköğretim Okulu’ndaki 3266 nolu sandıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm ailesi oy kullanacak. YEMİNLİ GÖREVLİ DEĞİŞTİRİLDİ
Erdoğan ve ailesinin oy kullanacağı sandıkta sandık görevlisi krizi yaşandı. Sabah saatlerinde yemin edip sandık görevlisi olan AKP’li olduğu tahmin edilen görevlinin yerine saat 7:45′te gelen başka bir sandık görevlisi yerleştirildi. Sandık başından alınan yeminlinin yerine başka biri getirildi.
“YEMİN ETMİŞ SANDIK GÖREVLİSİ DEĞİŞTİRİLEMEZ”
Sandıkta müşait olarak görev alan Sözcü Gazetesi muhabiri Bora Erdin aynı okulda oy kullanacak olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a yaşanan sandık görevlisi değişimini sordu. Tanal şöyle konuştu: “Yemin etmiş sandık görevlisi yerinden alınamaz. Usülsüz bir işlem yapılmış. Bu kesinlikle yanlış bir uygulama.”

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/erdoganin-sandiginda-usulsuz-islem-852475/

İlahimasal
07-06-2015, 12:31
sandık başındaki türbanlı karılar beni çok şaşırttı. neden?

müslümanların mezhep baya genişlemiş ,türbanlı karılarını kızlarını ortalığa bırakmışlar, hadi başlarına bir iş gelirse.türbanlı karılarının ve kızlarının.

allahlarının emirleride kafi gelmiyor. oy çalmak için türbanlı karılarını erkeklerin gözünün önüne sergi gibi koymaya.

bazılarınız kızacak diline sahip olmuyorsun diyede,bazılarıda diyecekki türbanlı karılarımız kızlarımıza güveniriz biz. istediğiniz kadar güvenin hırsızlık yapmak için gönderdiğiniz karınıza kızınıza.bana nasıl güveneceksiniz, hırsızlık için gelen türbanlı karılarınız ve kızlarınız her yola müsaittir.

Synem
07-06-2015, 12:49
Türbanlı kadınları eleştire eleştire first lady olarak başımıza kadar getirdiniz.
AKP'yi başımıza getiren sizlersiniz İlahi Komedya...
Sizin yüzünüzden memleket bu halde...

İlahimasal
07-06-2015, 13:00
biri gelir biri gider. synem

türbanlı karılarını ve kızlarını hırsızlık yapmak için kullanıyorlar mesaj budur.

turban ( hristiyan kilisesi rahibe kadın tipi)

baş örtüsü ( anadolu tipi)

ayırt etmesini çok iyi bilirim.

Synem
07-06-2015, 13:25
2 kişiden biri ampulcu
Hile vs. hikaye...
Gerçek bu, kendinizi kandırmayın, hırsızlıktı bilmem neydi diye...

İlahimasal
07-06-2015, 13:31
2 kişiden biri ampulcu
Hile vs. hikaye...
Gerçek bu, kendinizi kandırmayın, hırsızlıktı bilmem neydi diye...

idaanı kanıtla.
hırsızlık zaten , muhammed döneminden bu döneme evrimleşmiş bir yöntem.

eskiden kervan soyguncusu olan muhammedin ,varisleri bu gün turbanlı karılarına ve kızlarına oy çaldırıyor.

AerA
07-06-2015, 13:32
Oy kullandığım okula bir anda 100-200 tane Suriyeli tip geldi. Sakallı makallı... Ulan İŞİD ne ara işğal etti burayı diye düşündüm. Meğer onlar seçim güvenliğini sağlayacak olanlarmış...

Synem
07-06-2015, 14:04
idaanı kanıtla.

Kanıt çevremdeki oy kullananların, 2/1'inin ampulcu olması
Başı kapalı, açık, dindar, az dindar, biri de dinsiz...
İkna etti mi kanıtım?

İlahimasal
07-06-2015, 14:12
Kanıt çevremdeki oy kullananların, 2/1'inin ampulcu olması
Başı kapalı, açık, dindar, az dindar, biri de dinsiz...
İkna etti mi kanıtım?

benim çevremde akp ci hiç yok ,ikna olmadım.

İlahimasal
07-06-2015, 15:00
Mutahit.... demirden çalar

Esnaf....vergiden çalar

Taksicisi....müşterisini uzak yoldan götürüp parasını çalar

Sütcüsü....sütten çalar

Ekmekçisi hamurdan çalar

Hükümeti vatandaşdan çalar

Trafik polisi gizli radar kurup vatandaşına pusu atar.

Say say bitmez bunlar' sorsan hepsi müslüman

Bunların hepsinin ortak hali cuma namazında buluşup dua etmeleridir.

Kaldıkı oy çalmıycaklar.

Aleph
07-06-2015, 15:15
Türbanlı kadınları eleştire eleştire first lady olarak başımıza kadar getirdiniz.
AKP'yi başımıza getiren sizlersiniz İlahi Komedya...
Sizin yüzünüzden memleket bu halde...

Ne kadar doğru bir tespit.. :D

Neva
11-06-2015, 07:45
Hollanda, Türkiye'deki seçimler öncesi, "HDP'ye oy verilmemesi" çağrısıyla gündeme gelen Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz'ün görevden uzaklaştırılmasını istiyor. (http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/06/150610_hollanda_rektor_islam)

AKP yanlısı görüşleriyle bilinen Akgündüz, HDP'ye verirlecek oyların "eşcinsellere, Ermenilere, din düşmanlarına" destek olacağı açıklaması yapmıştı.
Hollanda Eğitim Bakanı Jet Bussemaker, Akgündüz'ün, "pılısını pırtısını toplayıp gitmesini" istedi. Bakan, Akgündüz'ün kovulması için ısrarcı olacağını açıkladı.
Akgündüz, daha önce de Gezi protestoların ilişkin görüşleri nedeniyle tartışma konusu olmuştu. Gezi'ye ilişkin, "dinsizlerin, Ermenilerin, Alevilerin işi" açıklaması, Hollanda Parlamentosu'nun tepkisine neden olmuştu.
Muhalefet IUR'nin derhal kapatılmasını istemiş, Eğitim Bakanlığı da okul hakkında üç ayrı soruşturma başlatmıştı.
IUR Rektörü Akgündüz soruşturmalar sürerken, bu kez de Facebook hesabından Türkiye'deki seçimlere ilişkin bir çağrı yaptı.
Akgündüz, "HDP'ye oy vermek isteyen Müslüman kardeşlerime!" diye başlayan çağrıda, şöyle seslendi:
"Verdiğiniz oyla, gaylere (eşcinsellere), Ermenilere, dini değerleri yok etmek isteyenlere, ırkçılara, teröristlere, Amerika ve Avrupa'da Türkiye'ye düşman olan basın organlarına destek olacağınızı tekrar düşününüz..."
Akgündüz, seçimler için, "Türkiye'yi Mısır gibi yapmak isteyenlerin planladıkları ikinci bir Gezi olayı" değerlendirmesini de yaptı.

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/06/150610_hollanda_rektor_islam

Neva
05-09-2015, 15:00
Bakalim onumuzdeki secimde guvenlik nasil olacak..

Neva
30-09-2016, 04:57
Bu Feto grubu denen yapi, neredeyse ulkedeki birimlerin her yerine girmis, hatta yatak odamiza kadar o derece yani, peki acaba bu yapi YSK'ya da girmis mi? Ilgililer bunun da arastirilmasi yonunde talimat vermis mi?

Velhelebe
24-06-2018, 18:45
Sosyal medyada birtakım videolar çıktı. Arka arkaya pusulaları mühürlüyorlardı. Ama bu gerçek mi yoksa manipülasyon mu belli değil gibi görünüyor. Çeşitli fikirler yürütülüyor, herkes kendi inanmak istediğine inanıyor. Peki gerçekten hile yapılıyor mu yoksa yapılmıyor mu nereden bileceğiz? Videolar yetersiz mi veri anlamında sizce?

spartacus
24-06-2018, 20:15
Sosyal medyada birtakım videolar çıktı. Arka arkaya pusulaları mühürlüyorlardı. Ama bu gerçek mi yoksa manipülasyon mu belli değil gibi görünüyor. Çeşitli fikirler yürütülüyor, herkes kendi inanmak istediğine inanıyor. Peki gerçekten hile yapılıyor mu yoksa yapılmıyor mu nereden bileceğiz? Videolar yetersiz mi veri anlamında sizce?
Velhelebe
2 milyon mühürsüz oyu kabul eden YSK ile seçime giriliyorsa, şu yada bu örgütün, şu ya da bu kişinin hile yapması dahi ufak kalır. YSK bir kurt, oy sandıkları kuzu.
Yani bunları bile, bile bu soruyu sorman anlamsız oluyor.

Bazı bilgiler ise şu başlıkta
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=623746#post623746

Velhelebe
24-06-2018, 20:39
Velhelebe
2 milyon mühürsüz oyu kabul eden YSK ile seçime giriliyorsa, şu yada bu örgütün, şu ya da bu kişinin hile yapması dahi ufak kalır. YSK bir kurt, oy sandıkları kuzu.
Yani bunları bile, bile bu soruyu sorman anlamsız oluyor.

Bazı bilgiler ise şu başlıkta
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=623746#post623746

Referandumu çok takip etmemiştim ama benzer videolar ortaya çıkmıştı diye hatırlıyorum. Mühürsüz oy da çok söylenmişti ama kesin mi bilmiyorum, haber kaynaklarına güven olmuyor. Haberleri test etme imkanınız yok gibi görünüyor. Ama YSK resmi açıklama yaptı mı bilmiyorum referandum hakkında. Sandıkta partiden insanlar var. YSK'da da var deniyor, oyları muhalefetin de ayrıca sayabildiği falan söyleniyor, hilenin mümkün olmadığı söyleniyor ama bilgim yok. İnsanlar neye inanacak ne düşünecek bunu şaşırmış durumda.

spartacus
24-06-2018, 20:40
https://www.facebook.com/YolTelevizyon/posts/1856973337657005

Velhelebe
24-06-2018, 20:55
https://www.facebook.com/YolTelevizyon/posts/1856973337657005

Zarftaki YSK mühründen mi gerçek olduğu anlaşılıyordu? Suruç'tan birçok haber geldi ve video da geldi ama gerçekten orda ne olduğunu bilmiyoruz ama bir şeyler olmuş gibi görünüyor haberlere göre.

İnsanlar şöyle bakıyor meseleye. Muhalefet manipülasyon yapıyor olabilir diyenler var. O kadar kişi arasında ve kamera önünde hile yapılamayacağı söyleniyor ama bu da kesin değil. Her şey olabilir bana göre ama bunu bilme imkanımız yok gibi. Sadece haberleri kıyas edebiliriz, gerçekten orda ne oluyor oraya gitmeden nereden bilebiliriz? Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ama o sesleri değil direk kaynağı bilmek lazım. Bir çözümünüz var mı bilgi konusunda?

Seçim sonuçları konusunda da ciddi tartışmalar var ama bilgi yok insanların elinde. İnsanlar çaresiz, kafalar karışık.

spartacus
24-06-2018, 21:12
YSK
Mühürsüz oylar kabul edilmeyecek.
2 milyon mühürsüz oy çıktı
YSK
Kabul etti.

Şimdikiler için değerlendirme de bulunmak için henüz erken, lakin YSK da başkanı da aynı kişiler! Hile olsa ne olur, olmasa ne olur?

Velhelebe
24-06-2018, 21:24
YSK
YSK
Kabul etti.

Şimdikiler için değerlendirme de bulunmak için henüz erken, lakin YSK da başkanı da aynı kişiler! Hile olsa ne olur, olmasa ne olur?

Haber sitelerinde mühürsüz oyların kabul edileceği söylenmiş referandum için ama YSK'nın kendi sitesinde kabul edildiğine dair bir şey var mı?

Yıldıztozu
24-06-2018, 21:29
Erdoğan, aday olduğu her seçimi kazanır ve kazanmaya devam edecektir. Bunun için herhangi bir hileye ihtiyaç yok.

Erdoğan, milletin %50'sinin kafasının içine kazınmış halde. Ülke batsa bile o kesim her zaman erdoğana tapmaya devam edecek.

Herhangi bir rakibi yok ve yaşadığı sürece de olmayacak.

Dijwar
24-06-2018, 21:36
Aslında hile yapılmasa dişli bir rakibe kılpayı olsa kaybedebilir Erdoğan ama asıl önemli olan, Erdoğanın yenilmez olduğu algısının bilinçaltımıza yerleşmesi.
Kabullenilmiş çaresizlik gibi birşey oluyor sanırım :)

Ama yaşadığı müddetçe yenilmeyecek gibi görünüyor. %40ın üstünde garanti bir kitlesi var. Erdoğan ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin oy verecek olan bir kitlesi var. Gerisi hile hurda ile kapatılıyor ve iş bitiyor. Dolayısıyla kaybetmiyor.

dine mine ne
24-06-2018, 21:52
Hadi geçmiş olsun çocuklar, yeni yönetim sistemimiz ülkemize milletimize hayırlı olsun.

Neva
24-06-2018, 21:57
YSK
YSK
Kabul etti.

Hala cok erken, bazi illerde henuz oy cuvallari acilmis degil, tamamen manupilasyon yoluyla algi yaratmaya calisiyorlar.

Neva
24-06-2018, 22:09
Ysk baska telden caliyor, AA baska telden caliyor.

spartacus
24-06-2018, 22:09
Bu tablo özetliyordu bazı şeyleri.
http://www.sosyalmanset.com/d/news/7943.jpg

Neva
24-06-2018, 22:11
Su an fox tv de hala ciddi sayida acilmamis sandik oldugu aciklaniyor.

ilahimasal
24-06-2018, 22:11
Ysk da resmi olarak açılan ve işlenen oy oranı henüz % 50 bile değil . Kaldı ki açılan sandıklar seçmeninin az olduğu sandıklar.

Ankara , istanbul , izmir gibi illerin ilçelerine ait oyları henüz sisteme girilmedi.

Yaniiii

Anadolu ajansi denilen amerikan köpeğinin verdiği sonuçlar faso fiso dur.

Sokaklara çıkan çomarlar boşa çıkmayın.

Anadolu ajansı seni Atatürk kurdu ama çomar oldun.

Neva
24-06-2018, 22:15
Medya ellerinde diye manipule etmeye calisiyorlar, henuz sandiklarin yarisi girilmis halde...

spartacus
24-06-2018, 22:17
Sonuç itibariyle AA ne derse o olacak, YSK, AA aynı yapıların elinde.

Tek, tek oyları sayabilecek kimse yok, arka planda bir program işletiliyor, arka plandan veritabanında rakamlarla oynanabiliyor...

Erdoğan'ın mitingleri takip edildiyse, geçmişteki coşku kadar kitlede yoktu yani yarısı kadardı(her ne kadar memuru, işçiyi, çalışanı, zorla! mitinglere götürseler bile)

ilahimasal
24-06-2018, 22:21
Meral Akşenerin berat alabayrak denen yuzükcünün anadolu ajansı denen çomarlara saat 21: 30 da kayınpederimi % 52 gösterin dediği twiti hatırlayın

Neva
24-06-2018, 22:30
Sandik acmak onemli degil, sandiktan gelen verilerin girilmesi onemli...Sozde balkon konusmasiyla veri girisi engellenmeye calisiliyor. Bazi illerde silah seslerinin yukseldigi soyleniyor.

ilahimasal
24-06-2018, 22:35
Ysk varken
Anadolu ajansının verdiği sonuclarlarla erduvan balkon konuşması yapıyor

dine mine ne
24-06-2018, 22:36
Türkiye Cumhuriyeti Devleti seçim güvenliği konusunda ve seçim sistemi konusunda Avrupa ülkeleri ve dünya ülkeleri içerisinde en güvenli seçim sistemine sahip olan ve sonuçları en hızlı açıklayan ülkelerden bir tanesi. Ülkemizin seçim tecrübesi bildik haliyle devam ediyor ve bu ülkenin seçimleri ve milletimizin seçimlere gösterdiği ilgi ve tabii ki bir demokrasi kültürünün de sonucu olarak önümüzde büyük bir demokrasi olgunluğu içerisinde yaşandı ve sonuçları da hiçbir şüpheye mahal olmaksızın açıklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sözcüsü de açıkladı yaklaşık 600000 sandıkta görevlilerinin olduğunu söyledi her sandığın başında bütün siyasi partilerin müşahitleri varken ve her sandıktan siyasi partilerin temsilcileri ve diğer siyasi partilerin de temsilcilerinin ıslak imzalı tutanakları alınıyor ve bunlar bütün siyasi partilerin ellerinde. Bütün siyasi partiler sonuçları beraberce Takip ediyorlar Türkiye bir hukuk devleti ve Türkiye'nin kurumlarının meşruiyetini sorgulamak ve bunlar üzerinden oluşturulacak bir şaibe ve itibarsızlaştırma her şeyden önce bizim birliğimize beraberliğimize zarar verecek hususlardır. Özellikle bazı kurumlarımızın bizzat hedef alınarak tehdit edilmesine izin yoktur.

Konuyla alakalı iktidar bunları söylüyor.

Sandıktaki görevliler, partilerin müşahitleri bilmem bunların ıslak imzağları olsun, takibi de beraberinde yapıyorlar daha ne olsun veya sizce daha ne yapılmalı, eksik olan nedir. Sosyal meda videolarına mı kaldı bu iş.

Adamın biri güya takur tükür oy basıyormuşda biri de geçmiş önüne bunu kayd ediyormuş, yok çöpde oy çıkmalar, yav bu nasıl olabilir, olamaz ki, nasıl olsun.

Neva
24-06-2018, 22:40
Ysk varken
Anadolu ajansının verdiği sonuclarlarla erduvan balkon konuşması yapıyor

Konusma yapiyor ama gayriresmi sonuclara gore konustugunu belirtti.
Secim bitmeden baskanligini aciklayan kisi guvenilirligini kaybeder.

Neva
24-06-2018, 22:42
Türkiye Cumhuriyeti Devleti seçim güvenliği konusunda ve seçim sistemi konusunda Avrupa ülkeleri ve dünya ülkeleri içerisinde en güvenli seçim sistemine sahip olan ve sonuçları en hızlı açıklayan ülkelerden bir tanesi. Ülkemizin seçim tecrübesi bildik haliyle devam ediyor ve bu ülkenin seçimleri ve milletimizin seçimlere gösterdiği ilgi ve tabii ki bir demokrasi kültürünün de sonucu olarak önümüzde büyük bir demokrasi olgunluğu içerisinde yaşandı ve sonuçları da hiçbir şüpheye mahal olmaksızın açıklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin sözcüsü de açıkladı yaklaşık 600000 sandıkta görevlilerinin olduğunu söyledi her sandığın başında bütün siyasi partilerin müşahitleri varken ve her sandıktan siyasi partilerin temsilcileri ve diğer siyasi partilerin de temsilcilerinin ıslak imzalı tutanakları alınıyor ve bunlar bütün siyasi partilerin ellerinde. Bütün siyasi partiler sonuçları beraberce Takip ediyorlar Türkiye bir hukuk devleti ve Türkiye'nin kurumlarının meşruiyetini sorgulamak ve bunlar üzerinden oluşturulacak bir şaibe ve itibarsızlaştırma her şeyden önce bizim birliğimize beraberliğimize zarar verecek hususlardır. Özellikle bazı kurumlarımızın bizzat hedef alınarak tehdit edilmesine izin yoktur.

Konuyla alakalı iktidar bunları söylüyor.

Sandıktaki görevliler, partilerin müşahitleri bilmem bunların ıslak imzağları olsun, takibi de beraberinde yapıyorlar daha ne olsun veya sizce daha ne yapılmalı, eksik olan nedir. Sosyal meda videolarına mı kaldı bu iş.

Adamın biri güya takur tükür oy basıyormuşda biri de geçmiş önüne bunu kayd ediyormuş, yok çöpde oy çıkmalar, yav bu nasıl olabilir, olamaz ki, nasıl olsun.

Dine mine ne, Almanya'da secim sayimlari bitmeden, sisteme girilmeden, biri cikip baskanligini ilan eder mi? Demokrasi olgunlugundan bahsedebilir misin?

Velhelebe
24-06-2018, 23:00
Sonuç itibariyle AA ne derse o olacak, YSK, AA aynı yapıların elinde.

Tek, tek oyları sayabilecek kimse yok, arka planda bir program işletiliyor, arka plandan veritabanında rakamlarla oynanabiliyor...

Erdoğan'ın mitingleri takip edildiyse, geçmişteki coşku kadar kitlede yoktu yani yarısı kadardı(her ne kadar memuru, işçiyi, çalışanı, zorla! mitinglere götürseler bile)

Tek tek sayılma olmadan veritabanına girilebilir mi oylar? Girilse bile muhalefetle YSK verisi tutmazsa itiraz hakkı doğmaz mı? Çok güvenlikli sistem olduğunu söyleyenlerin dediği doğru değil mi?

"ictenlik"
24-06-2018, 23:13
bu seçimin dersi.
devlet her sandıkta her partinin müşahit güvencisini sağlamalıdır.
muhalefet partilerininin müşahit tutanakları toplamının bu rakamları yakın sağlaması durumunda seçimde şekil şartsal/görüntüsel ciddi bir şaibe olacağını sanmıyorum
adil bir seçim değildi kabul ediyoruz ancak burası bu ülke zaten_düşler ülkesi değil..
öte yandan oy zaten sandıktan önce çalınık ya da ele geçirilmiş
irade_ler çalınık ya da birleşik irade
ya da herhangi birleşik iradenin sayısal çoğunluğunun matematiği bunu veriyor...
ki oylar ve irade çalınmasa da çalınık. aslında a ya değil b ye atanın ki de çalınık..
seçim denilenin ve sistem denilenin kendi de çalınık.
a ya karşı b çıkarken a ya karşı b yi seçerken bir çalınma var....
kutuplaşma denilen var ve bir blok olmadı diğerine geçişmeden devam etti ...sanırım öte beri kucaklayıcılıkla bu oluyor...
iki ayrı çapraz ve yarı birleşik kutup
seçimin galibi sanırım bahçeli gibi..
çok fazla bilinmeyen...
öte yandan amerikadan fransa ya kapitalizm denilenin seçimleri her yerde şaibeli ya da belki altta oyunlar ve sayısal çarğıtmalar belki de var
seçimlerin bir şey ifade etmediğini görmüş olduk..
insanlığın yanıtları siyasette değil sanırım...

seçime gölge düşürecek bir şaibe olduğunu sanmıyorum diğer taraftan varsa bu çok saçma . o zaman herşey saçma.seçmekte saçma
bu müşahitlik denilen varsa ve ilk oydan son oya o sandik birden çok müşahitçe gözlenebiliyorsa?

öte yandan insanlığın bilinçliliği, tümbilinçliliği ve tüm seçimleri şaibelidir. yaşamı ve gerçeği hepten şaibe ve tümden çalınık. bilgisi ve bilinci ve deneyimi de zaten oyundan önce çalınık..
bizler ölümlüleriz.
hayal kırılıkları ve umutların tadını çıkaranlar bizleriz ..
lanet! bir yolunu bulup hep kazanıyorlar ya da bu irade bloku çoğunluk. farkeden ne?

siyaset midemi bulandırıyor. seçim demekte öyle..
dünyaya ona değil de bu topluma nerdeyse bütün aidiyetimi kaybetmiş hissediyorum

ilahimasal
24-06-2018, 23:15
İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek; Erdoğan’ın damadının Anadolu Ajansı’na (AA) AK Parti’nin oy oranını seçim gecesi saat 21.30’da yüzde 52 olarak ilan etmesini istediğini öne sürdü

2 saatir erduvanın oyları aa da % 52 de

Neva
24-06-2018, 23:27
Fox tv kendilerine yapilan yogun elestiriye iliskin, anlasmamiz AA ile oldugu icin sadece buna iliskin sonuc veriyoruz, bunun disinda bilgi alamiyoruz demekte...

Chp'li Peksen, ysk'nin sisteme oy girisini durdurdugunu belirtiyor.Gecersiz oylarin neden bildirilmedigini soruyor.

dine mine ne
24-06-2018, 23:30
Dine mine ne, Almanya'da secim sayimlari bitmeden, sisteme girilmeden, biri cikip baskanligini ilan eder mi? Demokrasi olgunlugundan bahsedebilir misin?

Öyle bir durum mu var ortada, haberim yok bundan.

Neva
24-06-2018, 23:34
Öyle bir durum mu var ortada, haberim yok bundan.
Var elbette, hem demokrasi, kural vs. Deyip, secim sonuclari resmi olarak aciklanmadan Cumhurbaskani cikip secim sonuclarina iliskin aciklama yapar mi? Kendiyle celisir mi, gayriresmi sonuclar diyerek?

Burada kimin onde oldugunun onemi yok, yapilan manipulasyon soz konusu olan..

ilahimasal
24-06-2018, 23:46
Topal perinçek ve partisi meclise giremedi.

Secimlerin en iyi sonucu bu !

dine mine ne
24-06-2018, 23:59
İYİ Parti Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek; Erdoğan’ın damadının Anadolu Ajansı’na (AA) AK Parti’nin oy oranını seçim gecesi saat 21.30’da yüzde 52 olarak ilan etmesini istediğini öne sürdü

Meral Akşener söylüyorsa doğrudur, çünkü 15 temmuz suikastınıda bilmişdi bu kadın.
Bu kadın uzaylı mıdır nedir belli değil. Bu bilgileri nerden aldığını kesin söyleye bilmesi lazım ki bir işe yarasın.

Dijwar
25-06-2018, 00:07
Anadolu Ajansı, YSK dan sonuç alıp paylaşacığına, YSK nın haberinin olmadığı sandıkları bile açıkladı.
Eskiden hırsızlığı gizli yaparlardı, şimdi gözlerimizin içine baka baka yapıyorlar.

Hırsızlık, polis baskısı, yalan dolan,iftira....
İyi ki ömrümün kalan günlerini Amerikada yaşayacağım.
Yoksa çekilmez Türkiye. .Adalet yok, hukuk yok...

Perinçek ise ayrı garebet:)

dine mine ne
25-06-2018, 00:15
Var elbette, hem demokrasi, kural vs. Deyip, secim sonuclari resmi olarak aciklanmadan Cumhurbaskani cikip secim sonuclarina iliskin aciklama yapar mi? Kendiyle celisir mi, gayriresmi sonuclar diyerek?

Burada kimin onde oldugunun onemi yok, yapilan manipulasyon soz konusu olan..

Neva, yav ne demokrasi kuralı. Tv ye rakamlar aydan gelmiyorya nerden geliyor. Adam oturmuş tv iszliyor ve tv rakamlarına göre hareket ediyor.
Adam aradaki farkı görüp bu iş olmuşdur artık niye diyemesin. Ysk nın açıklamasını beklemek mecburiyetinde mi. İnce onca puan geride kalmış adam daha neyini beklesin. Tv deki rakamlar zaten nerden geliyor, YSK dan gelmiyormu.

Neva
25-06-2018, 00:18
Cumhurbaskani cikip hem secimin guvenligine golge dusurulmesin demekte, hem de milletim bizi secmis AA oyle diyor demekte, Cumhurbaskanina sormak lazim bu ulkede Ysk ne ise yarar?
Sokakta gosteriler basladi. A haber ysk gibi davraniyor.

Hukuk devleti!????

Neva
25-06-2018, 00:24
Neva, yav ne demokrasi kuralı. Tv ye rakamlar aydan gelmiyorya nerden geliyor. Adam oturmuş tv iszliyor ve tv rakamlarına göre hareket ediyor.
Adam aradaki farkı görüp bu iş olmuşdur artık niye diyemesin. Ysk nın açıklamasını beklemek mecburiyetinde mi. İnce onca puan geride kalmış adam daha neyini beklesin. Tv deki rakamlar zaten nerden geliyor, YSK dan gelmiyormu.

Diyemez efendim, sen cumhurbaskanisin boyle bir luksun olmamali..

Tabi ki beklemek zorunda, girilmeyen oylari cope mi atacagiz? O zaman ne diye secim yapildi? Insanlari sokaga dokmek marifet degil ki? Once halkin kendi gozleriyle sahit oldugu manipulasyon problemini gidersin, yoksa guvenilirligi haliyle sorgulanir.

dine mine ne
25-06-2018, 00:58
Cumhurbaskani cikip hem secimin guvenligine golge dusurulmesin demekte, hem de milletim bizi secmis AA oyle diyor demekte, Cumhurbaskanina sormak lazim bu ulkede Ysk ne ise yarar?
Sokakta gosteriler basladi. A haber ysk gibi davraniyor.

Hukuk devleti!????

YSK oyları açıp bakmıyormu, bakdiğında da sürekli olarak bunu AA sina bildirmiyormu, Tv de oranlar sürekli değişmiyormu. Ne demek YSK ne işe yarıyor. Cumhurbaşkanı AA sının sunduğu oranlara niye inanmasın. Sana oranların aydan gelmediğini bu yüzden yazıyorum.
Bunlar kupayı almadan nasıl sevine bilir der gibisin.
Adamlar 20 gol önde niye çıkıp ortaya konuşmasın.
Aradaki fark bir iki puan değilki korkup beklesinler. Bu iş yine tamamdır deyip açıklama yapmalarını normal karşılıyorum ben.

dine mine ne
25-06-2018, 01:16
Diyemez efendim, sen cumhurbaskanisin boyle bir luksun olmamali..

Tabi ki beklemek zorunda, girilmeyen oylari cope mi atacagiz? O zaman ne diye secim yapildi? Insanlari sokaga dokmek marifet degil ki? Once halkin kendi gozleriyle sahit oldugu manipulasyon problemini gidersin, yoksa guvenilirligi haliyle sorgulanir.

Cumhurbaşkanı konuşma yaptı diye oylar niye girilmesin canım , olurmu öyle şey. O sokağa çıktı diye milettin oyu niye atılsın.
Oy farkından kaynaklanıyor bu tür şeyler. Kafa kafaya bir yarış olsaydı herkes acaba ne oldu diye oturup beklerdi.
Ama fark çok olunca işte dedğim gibi önceden davranmayı risk görmüyorlar. Maniplasyon propleminede partilerin kendisi göz kulak olacak. Herkez kurt olacak gidip uymayacak orda.

Neva
25-06-2018, 08:32
Kafa kafaya Yaris nasil olacakti dine mine ne, saf misin sen yahu, insanlarin oylari calindi, silahla tehdit edildi vs. sen kalkmis kafa kafaya yaristan bahsediyorsun!?

dine mine ne
25-06-2018, 14:40
Kafa kafaya Yaris nasil olacakti dine mine ne, saf misin sen yahu, insanlarin oylari calindi, silahla tehdit edildi vs. sen kalkmis kafa kafaya yaristan bahsediyorsun!?

Sevgili Neva
Sen algı hayallerine dalacağına parti temsilcelerini sorgula. Kaç yıldır hep aynı tantana. Çaldırıyorlarsa nediye oy vermeye gidiyorsunuz. Senin temsilcin kaç yıldır oyunu çaldırıyor, sen bunu sorgulacağın yerde algı masallarına inanıyorsun.

Kaç yıldır hep aynı tantana ama görevini yerine getirmeyen temsilcelerin yakasına yapışanı daha görmedim. Niye bunların yakasına yapışmıyorsunuz. Seçimi kaybedenler algı üretiyor gibi geliyor çünkü adım atmıyorlar, atamaszlarda zaten.
Youtube de adam elinde çuvalla dışardan içeri giriyor, kadının tekide bunlar kim diyerek yayagara koparıyor. Soruyorum sana.. bu kadın niye bağırıyor. 10 tane polis var orada bakıyor diye bunlara kadın allah belanısı versin diyor, böyle birşey normal mi. Sokakta herkes kend bildiğine göre hakaret edebilirmi.

Bu kadın içerdeki parti temsilcisine güvenmiyormu. Sandık için Parti temsilcisinin ıslak imsazı lazım
olduğunu bilmiyormu bu kadın. Ahanda bak lan geldiler görüyormusunlarla olacak işler değil ki bu işler. Hadi biz halimizden memnunuz ama siz bu Parti görevlilerinin yakasına neden yapışmıyorsunuz ben bunu anlamıyorum. Yaahu kaç yıl oldu, kendinizi sorgulayacağınıza hep karşı tarafı eleşdiriyorsunuz.
Parti temsilciniz kalkmış kaç yıldır oyunusu çaldırıyor siz kalkmış hırsız arıyorsunuz.

Madem oylara sahip çıkamıyorlar nediye o zaman insanları sandığa çağrıyorlar.
Ama çalıyorlar, ehh çaldırma sende aç gözünü niye demiyorsun.

Leonardo
25-06-2018, 16:05
Yarış meselesi değil.

Modern dünyada 1 kişi medyayı elinde tutamaz.

Ben mesela. Tüm radyo / TV kanallarını denetleeyim, hepsi bana çalışsın. 1 ay içinde erken seçimle parti marti olmadan iktidara gelirim.

Oy çalma da var. tamam.

Ama cahil insanın bilgi kaynağı televizyondur. TV kanalları senin kontrolünde oldu mu iş bitti. Ancak İran'daki gibi açlık / sefalet filan oluşa uyanır. Yoksa 40 sene filan öylece gider.

Neva
24-03-2019, 10:31
Ulaştırma Bakanı, 31 Mart akşamı sokaklarda anarşi oluşmaması için türlü önlemler aldıklarını söyledi. Alınan o türlü önlemleri 24 Haziran gecesi yaşananlardan biliyoruz...

Yerel seçimlere az bir zaman kalmışken görünürde herkes 'itidal' çağrısı yapıyor. Özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her konuşmasında ''Yeter, artık bu kavga dili bitsin'' diyor. Buraya kadar oldukça olumlu. Okuyanlarda ve duyanlarda 'sakin' bir seçim geçeceği hissi uyandırıyor. Ama 31 Mart'a giden yol kısaldıkça sokaktaki gerilim de tırmanıyor, tartışmaların şiddeti artıyor. Süreç AKP yöneticilerinin ve adaylarının seçmenleri tehdit etmesiyle başlamıştı. Artan gerilim bunun eseri. Türkiye'nin dört bir yanından hemen her gün ''Bize oy vermezseniz...'' diye başlayan ve seçmene cebren oy verdirmeye kalkanları haberlerini okuyoruz. Bu bazen, ''Bize oy veren cennete gider'' şeklinde oluyor, bazen de ''PKK'yla kol kola girenlere mi oy vereceksiniz'' ya da ''Bize oy vermezseniz Türkiye'nin önü kararır, beka sorunu yaşanır'' ifadeleriyle. Mealen bu içerikteki açıklamaları defalarca okuduk. Böyle sözlerin sarf edilebildiği bir ülkenin önü daha ne kadar kararabilir, bu ayrı soru tabii...

Derken dün dikkat çekici bir açıklama yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 31 Mart yerel seçimlerinde "seçim sonuç anarşisinin oluşmaması için" önlem aldıklarını söyledi. 31 Mart akşamı sokaklarda anarşiyi önlemek için önlemler aldıklarını söyleyen Turhan, bu tedbirlerin içeriğine pek de girmemeyi tercih etmiş. İçeriği tahmin etmek zor olabilir, o nedenle biz farklı bir yoldan gidelim.

Son birkaç seçimdir sokağa iki tip çıktı. Bunlardan ilki, seçimdeki şaibelere itiraz etmek ve olayların takibini yapmak için sandık başlarındaki görevleri bitince Yüksel Seçim Kurulu binalarının önüne giden yurttaşlar. Her seferinde de 'marjinal' ilan edildiler, örneği çok az da olsa şaibeli seçim sonuçlarını düzelttirmeyi başaranlar oldu.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/m/secim-gunu-silahli-milahli-kim-bu-anarsikler-makale,16169.html