PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim

SpeedyDNA
03-06-2015, 20:16
Burası yeri değil ama en çok bu forum okunduğu için buraya yazıyorum.

Sandık başkanı olanlar varsa, torbalarından 142 nolu belge ( sandık görevlilerinin oy kullanması için verilen belge ) çıktı mı?

Neva
04-06-2015, 10:52
Guncelleyelim, bilgisi olan varsa yardimci olacaktir.

"ictenlik"
31-03-2019, 23:14
Bu seçimde şunu gördüm.
Sosyal yarılma, ayrışma kutuplaşma bölünme mi deniyor? Seçimlerin tek ürettiği bu. O halde tahlili bu. Seçim toplumu bölmek için yapılır. Çatıştırmak için yapılır. Ayrıştırmak için yapılır. Özel bir düzenek gibi. Çok işe yarıyor. Gördük...

Taşra da eski köy bir merkez mahalledeydim. Kendi içinde hala bir köy adlandırması alıyor. Bura benim köyüm değil ancak bir süredir burdayım (yarı yerleşik) ve insanları tanıyoruz, görüyoruz, biliyoruz. Bu muhtarlık seçimi denilendeki kamplaşma ve kutuplaşma olaganüstü düzeydeydi. Konu komşu birbirini kırıyor, mahalle baskısıyla oy toplanıyor , sosyal pres yapılıyor. Ona oy verirsen şu buna oy verirsen bu, cinsinden sosyal tehditler var. İlişik kesme tehditleri, komşuluk ilişki tehditleri. Ben dehşete kapıldım..
Ben belki kendi sosyal tabanımda geçmişte böyle bir gözlemin içinde olmadığım için mi bilmiyorum ama aşırı rahatsız olduğumu ve bunu berbat bulduğumu söylemeliyim. Aile içi birbirine düşen bölünenler var. İşte ticari faaliyet yürüten var ve kişi desteklediği adayı desteklemiyor diye alışveriş ticari ilişki kesilen var.
Sosyal nefret var ya da genç bilinçsiz taban. Taraflılık yüklenmiş.

Bir şeye tanık oldun bu berbattı.
Biri gelmiş . Bir yerdeyim, adam beni hane üyesi sandı... Bana bir açıklama yapıyor. Adam bu köyde göçmen gibi. Köye dışarıdan başka bir uzak yayladan gelip sonradan yerleşmiş. Yerli değil. Adama sosyal çevreden konu komşu ne dedilerse; yok ben oyumu onlara atmadım da, bunlara attım da, şunlar beni yanlış anladı da.. Kulağı sağır duymuyor da... biz ailecek şuna attıkta. Dur dedim. Ben buralı değilim bana ne Hasandan Hüseyinden. İkisi de bizden/benden. İsteyen istediği yere oy atar... Ama sosyal korku, panik, bunalma hatta sosyal tedirginlik tarzında bir tavır. Kişi gariban mı diyeyim doğru tabir ne, yumuşak başlı biri.
Olana bitene lanet ettiğimi söylemeliyim... Aşırı irrite oldum...
Herkes gücü yetene, ben bunu gördüm. Toplumsal iflas...

Daha önce var mıydı böyle miydi bilmiyorum.
Berbattı...