PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FKF - Gençliğin Haziran Tezleri

Şüpheci Dinsiz
11-06-2015, 02:15
FKF - Fikir Kulüpleri Federasyonu
Büyük Direnişin ikinci yılında Gençliğin Haziran Tezleri

http://fkf.org.tr/gencligin-haziran-tezleri
https://www.facebook.com/fikirkuluplerifederasyonu?fref=ts

Uzun ama dolu dolu bir manifesto.

Gezi forumlarında Gezi Halkı tarafından oluşturuldu. Zamanı geldiğinde müdahalesini yaptı, muktedirin kolunu kanadını kırdı. Ülkenin geleceğine ilişkin her alanda tezleri, yol haritası var.

Zaman, her şeyin kendiliğinden düzeleceğini bekleme, oturduğu yerden üfürme, her şeyden şikayet etme zamanı değil.

Zaman, örgütlenme, dayanışma, sorunları tespit etme, sorunların çözümü için doğru adımları atma zamanı.

--/--

Seçim sonrasında bir çok koalisyon formülü ortaya atıldı/atılıyor. Arada bazı kıyamet senaryoları da dillendiriliyor. Deniyor ki: "ülkeyi ciddi bir ekonomik kriz vurabilir, benim partim buna hazırlıklı olsun muhalefette kalsın, AKP denen parti ekonomik krizi birinin kucağına bırakacak, sonra erken seçimle %50'den fazla oyla geri gelecek, bu sefer bunları kimse durduramayacak."

Beni kimin kimle koalisyon yaptığı -şimdilik- pek ilgilendirmiyor. Beni öncelikle adalet, eğitim, basın, devlet kurumlarındaki çürümenin düzeltilmesi ilgilendiriyor ki, bence bu hamleler Cemaati de, AKP'yi de, kontr-gerillayı da, derin devleti de bitirmeye, sorumlularını da cezalandırmaya yeterli olacaktır. Bu hamleler seçenek değil, zorunluluktur.

Ülkeye bağımsız yargının kazandırılması (bakınız geri getirilmesi demiyorum, yargı önceden de bağımsız değildi, yalnızca bu kadar çürümemişti) çok çok önemlidir. Bağımsız yargıyı kurmayı başarabilirsek her şeyi bunun üzerine bina edebiliriz.

Önce bağımsız yargıyı kuralım, eşitlikçi özgür halkçı bir anayasa yapalım. Her ne yaparsak yapalım, şeffaf olmalı, her vatandaş tarafından denetlenebilir olmalı. Artık dokunulmaz bir devlet kurumu/kişisi kalmamalı. Dokunulmazlık, yasal hırsızlık ve yasal zalimlik demek.

Şimdilik düzen partilerin gündemi başka başka. İlkokulda sınıf başkanı olacak çocukların heyecanı içindeler.

Aktif olmalı, partilere baskı yapmalı, asıl beklentilerimizi, asıl yapmak gerekenleri sık sık hatırlatmalıyız.