PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınırdaki Suriyeliler

postalmarx
14-06-2015, 19:56
Bu seçim sonrası karambolünde hükümet Suriye sınırını kapatmış, haberde gördüm yüzlerce insan sınırda öyle duruyor, peki bunlar ne yiyor ne içiyor? Ne kadar Suriyeliyi barındırdık bir kaç kişi daha gelse nolur? Bu adamlara yazık değil mi? Geriye dönüp nereye gitsinler?

Bu konuda kimse malesef birşey söylemiyor. Tüm partilerin gündemi meşgul şu anda.

Bu konuyu birilerinin gündeme getirmesi gerek arkadaşlar. Keşke ülkede bir insan hakları güncesi falan olsaydı. Kendimiz yapamıyoruz bari uluslararası kuruluşlarınkini kullanıp geliştirelim. Amnesty'nin türkçe sayfası falan yok mu?

Popeye
14-06-2015, 20:17
Dunyanin sorununu biz mi cekmek zorundayiz. Baska ulkeler alsin. Zaten bu dusunce tarzindan dolayi gelisemiyoruz.

Aleph
14-06-2015, 22:26
Adamlar senin sınırındalar Popeye, sen alacaksın tabi. Alacaksın ve insani koşullarda barındıracaksın. Sonra BM'den bu masraflar için ödenek isteyeceksin..

Aborjin
14-06-2015, 22:31
Popeye biraz haritaya baksan he :)

İlahimasal
14-06-2015, 22:39
Maraşda öldürülenlere
Çorumda kesilenlere
Sivasda yakılanlara
Dersimde bombalanlara

Evini ,gönlünü açan oldumu....yooooook

Eskiden olsa yazık derdim.

Artık şekilciyim, bakdim içiinde turbanli kara çarşaflı var ,gebersinler ve cennetlerine ulaşsınlar dedim.

Kimisi kızıcak biliyorum ama beni onlar bu düşünceye sevk ettiler ,gebersinler boşverin bunlardan çok var.

Allahlarına yalvarsınlar. Varsa yardim eder.

Vefik Sami
14-06-2015, 22:50
Suriyedeki rejimin ne olduğunun bizi doğrudan ilgilendiren bir tarafı yok. Fakat Tayyip efendi, ABD politikaları doğrultusunda Suriyede ESED'e karşı savaşan güçleri açıkça kollamakta. Orada olan olayların ve ölenlerin sorumluluğu biraz da izlenen bu politikalara bağlı olarak Türk hükûmetinin üzerinde. Mecbûren göç edenleri almak durmunda kalıyor.

Memleketin her tarafı Araplarla doldu.
Ne olacak bu işin sonu bilinmez.

İlahimasal
14-06-2015, 22:51
Bunlar musluman işde.

Kadir mısırlıoğlu
Adnan oktar
Cüppeli

Tüm müslüman muslumanın kardeşidir diyen muminler haydi görev başına gidip yardim edin.

Edemessinizki. Etmezssiniz.

Riyakarlığınızı,yalancılığınızı yüzünüze vuralımki durum anlaşılsın

Elinde benzin bidonu oteli yakmaya giden mümnler nerdesiniz lan.

Amerikan ve batilı güçlerin yardımını isteyeceğinize,ramazanda geliyor bin aydan hayırlı, bol bol dua edin. Allahınıza dimi yani.

İlahimasal
14-06-2015, 22:57
Mavi marmara göreve diyen

Abdurrahman dilipak
Türgev
Deniz feneri

Nirdesiniz lan.

İlahimasal
14-06-2015, 22:59
Tısssssssssssss.fıssssssssssssssssssss

Amerikan kuruluşundan yardım istiyorlar. Ben utandım be.

İlahimasal
14-06-2015, 23:04
Bizim müminler yatsıyı edaa ettiler.sabah namazı için uyku ya geçtiler.sabah hocalari namazı kıldırdıkdan sonra partinin birne oy atmanın faziletini anlattıkdan sonra, suriyeliler için fatihaaaaaa okutup . Öğleni beklerler.

Popeye
14-06-2015, 23:30
Adamlar senin sınırındalar Popeye, sen alacaksın tabi. Alacaksın ve insani koşullarda barındıracaksın. Sonra BM'den bu masraflar için ödenek isteyeceksin..

Masraflar icin oyle birsey varsa alinsin ama ulkeye yayilmasin. Bu araplarin suratini gormek istemiyorum. Bize bilgili insan lazim. Saygili insan lazim.

Aleph
15-06-2015, 01:01
Sana nasıl insan lazım olduğu önemli değil. Bana göre insanların insanca yaşaması lazım. O insanlar hata içinde ve aldanmış olsalar bile...

Ülke içinde yayılmaları elbette yanlış. Sosyal dokuya zarar vermeden tecrit edilmiş halde ancak insani koşullarda yaşatılmaları lazım..

postalmarx
15-06-2015, 01:11
Neyse bizimkiler bugün sınırı açmışlar, ama IŞİD sınırın öbür tarafını tutmuş kimse çıkmasın diye, bu garibanlar da mayınlı bölgeden geçip diğer bir kapıdan girmişler. Allahtan kimseye birşey olmamış. Keşke baştan kapıları açsaymışız da böyle tehlikeli şeyler olmasaymış. Yazık bu insanlara.

Evet arkadaşlar bu mültecilerden dolayı olan masraflarımız için BM'den bir yardım alıyoruz diye biliyorum ben de ama bildiğim kadarıyla masrafımızın az bir oranını veriyorlar. Ama bu yaptığımız yine de bir insanlık görevidir, yani masrafımız da olsa bu insanları ortada bırakmamalıyız bence. Ayrıca savaş bitince gideceklerdir sanıyorum, burada kalmazlar heralde. Hem Vefik Sami'nin de dediği gibi bu adamların ülkesinde iç savaşa müdahil olduğumuz için bu sınırdan kaçanlara yardım etmek zorundayız artık diye düşünüyorum, çünkü biz de sorumluyuz artık onların ülkesinin bu halde olmasından değil mi? Müdahil olmasaydık da sınırları açmamız gerekirdi tabii. Bu insanlar nereye gitsinler?

Popeye
15-06-2015, 01:22
Sana nasıl insan lazım olduğu önemli değil. Bana göre insanların insanca yaşaması lazım. O insanlar hata içinde ve aldanmış olsalar bile...

Ülke içinde yayılmaları elbette yanlış. Sosyal dokuya zarar vermeden tecrit edilmiş halde ancak insani koşullarda yaşatılmaları lazım..

Anlamiyorsun hala. Ilerde sorun olacak bunlar. Simdiden oldular zaten. Dilencisi hirsizi vs. Oturduklari evler vs. Kendi milletimize bakacagimiza elin suriyelisini napalim? Bizim sinira yakin olmasinin ne onemi var. Diger milletler istese alamaz mi? Onun bunun sıkıntısını sadece biz mi cekecegiz. Ben ulkeye baktigimda bilgili insanlari gormek istiyorum cahilleri degil. Bizim millet bile yavas yavas egitiliyor bide bunlari mi egitelim?

İlahimasal
15-06-2015, 09:17
Suriyeli vatan hainleri tellerin önünden geldikleri yere

Emniyet güçleri tarafından püskürtüldü.

Türkiye tarafında bulunan vatan haini suriyeliler ise

Emniyet güçleri tarafından dağıtıldı.

İceri girenler ise suriyedeki 4 aile olduğu söyleniyor. Bu aileler toplasan 40 kişidir.

Bu aile mensupları kendi ülkesine hainlik eden ajan aileler olduğu kesin.

Bizim kendi ülkemiz ,yurdumuz,vatanımız olan TÜRKİYE nin topraklarına dışardan yabancı savaşcılar gelip ülkeyi parçalamaya kalksa yurttaşlar kaçmaz,direnç gösterir.

Bu hain alçak suriyeli göçmenler ülkelerinin işgalinden zevk alan hain dinci unsurlardır.

Kurtuluş savaşında anadolu işgal edilirken bu tip dinci yapilar düşmana her türlü desteği vermişdir.iskilipli atıfın yunan ordularina halifenin ordusu propagandası. Unutulmadı.

Suriyeli dinci vatan hainleri anca gidersiniz.

postalmarx
19-06-2015, 22:03
Şimdi ordaki sınır şehrinde çatışma bitmiş, millet geri dönmek istiyormuş ama bu sefer de PYD sınırın öbür tarafını kapatmış, işin ilginç tarafı önce bir kısım Kürtler geçtikten sonra Araplara sınırı kapatmış, ve denilene göre orada amaç bölgede Kürtlerin sayısal olarak fazla olması gibi, Arapların Türkmenlerin göç ettirilmesi gibi bir durummuş. Bunu geçen gün önce Bülent Arınç TV'de söyledi, bu amaçla insanların kasten PYD tarafından göç ettirildiğini söyledi, bugün de gastelerde böyle şeyler çıktı. Neyse, açıkçası ben bu başlığı açtığımda olayın bu boyutlarından, işin içinde bin tane dümen döndüğünden haberim yoktu.

Boolean
19-06-2015, 22:22
Hiçbir ülke bu şekilde dambur dumbur ülkesine almaz mültecileri. Kesin almaz. Ülkenin demografik yapısının içine etmez, bu şekilde. O insanlar ölsün de denmez bence, fakat böyle plansız programsız bir şekilde ülkeye de alınmaz.

30 yaşında, yobaz serserileri geç de, ufak çocuğun kabahati yok ki;

Bu işin uzmanları olması lazım. Onların bilmesi lazım. Bu sorunun nasıl çözüleceğini ben düşüncek değilim.

Fakat tahminim BM bunların İşid'e silah gönderdiğini falan bildiği için, madem ortalığı karıştırıyorsunuz ne haliniz varsa görün dedi.

Bu tür şeyler hep ülke dine göre yönetiliyor diye olan şeyler. Rasyonel akılla yönetilen bir ülke değil.

postalmarx
19-06-2015, 22:30
Hiçbir ülke bu şekilde dambur dumbur ülkesine almaz mültecileri. Kesin almaz. Ülkenin demografik yapısının içine etmez, bu şekilde. O insanlar ölsün de denmez bence, fakat böyle plansız programsız bir şekilde ülkeye de alınmaz.

Adam da IŞİD gibi birşeyden kaçıyor yani ne diyebilirsin ki. Diğer taraftan bizdeki Suriyeli sayısı 2 milyon falan oldu. Yakında ülke bir ekonomik krize girerse mesela hükümet kurulamaması yüzünden falan, mültecilerin bütçeye getirdiği yük de bunun yanında bir extra faktör olacaktır. Batı heralde bunları görüyor. Adamlarsa bu yükü onların da sırtlanması lazım, yani finansal açıdan. Bizim etimiz budumuz ne ki. Kişi başına 10bin dolarlık ülkeyiz.

Boolean
19-06-2015, 22:51
Adam da IŞİD gibi birşeyden kaçıyor yani ne diyebilirsin ki. Diğer taraftan bizdeki Suriyeli sayısı 2 milyon falan oldu. Yakında ülke bir ekonomik krize girerse mesela hükümet kurulamaması yüzünden falan, mültecilerin bütçeye getirdiği yük de bunun yanında bir extra faktör olacaktır. Batı heralde bunları görüyor. Adamlarsa bu yükü onların da sırtlanması lazım, yani finansal açıdan. Bizim etimiz budumuz ne ki. Kişi başına 10bin dolarlık ülkeyiz.

Haklısın. Fakat gözlemim, Avrupa da Tayyip'e gıcık oluyor artık. Belki de cezalandırıyorlar. Avrupa'nın ikiyüzlülüğü de var doğu devletlerine karşı. Hepsi birleşince cezasını Türkiyelilerin başına patlıyor.

Yine de sorumluluk bunların üstünde. İŞİD'den 4 senedir kaçıyorlar bu insanlar. 4 senede çözüm bulamadılarsa...

Mülteci konusunda illa ki; uzman profesyoneller vardır. Telekinezi uzmanlarını danışman alacaklarına, mülteci uzmanlarını danışman alsınlar.

postalmarx
19-06-2015, 22:58
Mülteci konusunda illa ki; uzman profesyoneller vardır. Telekinezi uzmanlarını danışman alacaklarına, mülteci uzmanlarını danışman alsınlar.

Güzel dedin :D