Orijinalini görmek için tıklayınız : Insan dogasi
Sağolun açıklamananız için.
O halde insan zihinde değilse, iç güdülerinde değilde, insan nerededir?
"Ben yok muyum" diye soracaktım. Ama siz daha önce benliğin ilüzyon olduğunu yazmıştınız.
Yani yok muyuz aslında?
Veya hiç yorulmayın. Ben videoyu izleyeyim. Sizin zamanınızı hiç almayayım. Uzundur bu sorununun cevabı çünkü.
Veya hiç yorulmayın. Ben videoyu izleyeyim. Sizin zamanınızı hiç almayayım.
Estafrodin, forumda isem zaman buldugumdan :)
Şüpheci Dinsiz
17-06-2015, 10:37
Sevgili Obi-Wan
Estafrodin
Estafrodin'inize Estafrusc diyerek bir arttırıyorum. :)
Sevgili Obi-Wan
Estafrodin'inize Estafrusc diyerek bir arttırıyorum. :)
Ben de bir arttırarak Estafrth diyorum :)
İzledim videoları biraz. (Tamamını izleyemedim ilki ve sonuncusunun)
Doğru dedikleri;
Form olmasa zihin, zihin olmasa form bir anlam ifade etmez. Bu da boşluğa işaret eder. Bunlar birbirini yok ediyor.
İnsanların "ben" dedikleri şeyin, aslında kendileri olmadığını da görüyoruz. Gözlemle de görüyoruz sonuçta bunu. O halde "kendi ve ben" denilen şeyler de yalan.
Bunun sonucunda anlamsızlık çıkıyor. Ve karşımıza tercih çıkıyor;
Ya bunu kabul edeceğiz, ya da bunu umursamayacağız.
Şahsen kendim olarak en fazla "bilinçsiz robotlar olduğumuz düşüncesine kadar çıkabilirim." O tercihi yapamam, gerçek o olsa bile.
Bu tercihi yapanların neden dağa çıkıp, dünyadan ilişkilerini kestiklerini sezdim. Koca öğretiyi 1 saatte anlayamam ama. Sezdim sadece.
Şahsen arada Budizme göz atıp, felsefeye girmeden, bilimsel düzlem içerisinde gitmeye devam edeceğim. Yani "düşünüyorum o halde varım" sözünden, yoksa mantığı safdışı bırakıyor. Ayrıca da mutluluk denen ilüzyonu yok ediyor. Mutluluk oluyorsa, ızdırap da var oluyor tamam ama, bunu kabul etmek zor. "Kabul etmek" düşüncesi bile bir ilüzyon doğru. Fakat kabul ettiğini sanmak bile bir amaç, yoksa amaçsız kalınacağını düşünüyorum.
Bu durumun dünyada kargaşaya sebep olduğunu da anladım. Siz yazmıştınız.
Ben insan doğasını temelden "gen kopyalamak" amacıyla başlatıp, oradan ağacın dalları gibi türeyen güdüleri şartladığı düşüncesinden gitmeyi uygun buldum.
Çünkü "insan doğası yoktur" dememiz için, budizmi kabul etmek gerekiyor.
Obi Wan ben bu kıt bilgimle bile anladım Budanın boş konuşmadığını. Dekartı falan geçtiğinin de farkındayım. :)
Saygı duydum çok felsefene. Fakat bunu nasıl tarif etsem?
Mantığı bırakmak demek. Mantık ise benim değer verdiğim bir varlık.
Onu bırakmak benim için zor şimdilik.
O bok çukurundan çıkmak istemek de bir cesaret istiyor.
Ben şahsen söyliyim Korktum biraz. Budanın haklı olduğu korkuttu.