PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriyeye girmek için savaş çığırtkanlığı

İlahimasal
29-06-2015, 10:48
İşit denen pislik örgüt abd denen katil devlet tarafından suriye ve ırağa konuşlandırılıp.tüm lojistik ve insani kaynak desteği ülkem TÜRKİYE üzerinden
Geçiş yaptırılarak bu pislik örgüt baş edilemez hale döndü.

Bu pisliklerin burada yapılandırılmasının sebebi pyd nin orada batıya cici gösterilmesi içindi.işit ,pyd nin cilası yani.

Bu pislik işit örgütü amerika ve koalisyon güçleri tarafından guya vuruluyor ,ülkemizde bu koalisyona davet edilmesine rağmen girmedi

Bu gün ise tampon bölge uydurması ile oraya ordumuzu çekmeye çalışıyorlar bu amerikanın oyunumu ,düşmüş olan akp hükümetinin oyunumu sizce.

Bu gün suriyeye ordumuz tarafından atilacak tek kurşun savaş sebebi olucakdır.

Karşımızda iran hizbullahı,rusya ve çini bulacağımızı bile bile ateşe atlamak nedendir.

Bu gün öso diye kurdukları vahşi örgüte bile işit ile savaşacak eleman bulamayanlar türk ordusunu mu kulanacak.

Mustafa kemali bir kere daha seviyorum ve büyük bir lider olduğuna kanaat getirdim.

Yurtta sulh cihanda sulh derken bir bildiği elbet vardı.

Burdaki bir savaş 3 dunya savaşının başlangıcı olur.sonuda belli

İlahimasal
29-06-2015, 10:55
Yandaş kanallardaki kalemini satmış kişiler durumun farkındalar fakat halkı savaşa destek vermeleri için savaş çığırtkanlığı yapıyorlar.bunlardan bir tanesi savaş olsa önünü geçdim arkasında duramayacak kadar. Alçak,haysiyetsiz,namussuz kişilerdir.

Ordumuz düşmüş olan hukumet tarafından görevde oldugu esnada hükumet tarafindan yazılı emirle suriyeye girmesi icin zorlanmış.fakat ordu profosyonel bir ordu olduğu için bu görevi bekletmiş .bu gunlerde aynı çığırtkanlık devam ediyor.ordu sıkıştırılıyor.

Bu seçim sonuçlarından memnun olmayan bilinki meclis bu görevi verir ve bu görev artık birilerinin 2 dudağı arasında deil.meclis çoğunluğu vetoyu koyar.

Aborjin
29-06-2015, 10:57
Kefen giyenler gitsin savaşa. Savaş çıksa ve genel seferberlik ilan edilecek kadar ortalık karışsa yine de gitmem. Bu benim savaşım değil. Kimsenin politikaları için ölemem.

Barlas
29-06-2015, 10:59
Nükleer silah diye bir olay var, yani o kitle katliamı yapabilen silahlardan. Dünyada 6-7 ülke üretebiliyor bildiğim kadarıyla, biz tabii içlerinde yokuz (*öte su kaçarsa oruç bozulur mu, ve günaha girmeden kimi **kebiliriz sorularının yanıtını bulunca, bizim de olacak inşallah)

Yani bu silahları süs olsun diye, ya da müzede sergilemek için elbette üretmiyorlar, bir şekilde kullanılacak bunlar. Ama ne zaman, onu kestiremiyorum.

İlahimasal
29-06-2015, 11:12
Nükleer silah diye bir olay var, yani o kitle katliamı yapabilen silahlardan. Dünyada 6-7 ülke üretebiliyor bildiğim kadarıyla, biz tabii içlerinde yokuz (*öte su kaçarsa oruç bozulur mu, ve günaha girmeden kimi **kebiliriz sorularının yanıtını bulunca, bizim de olacak inşallah)

Yani bu silahları süs olsun diye, ya da müzede sergilemek için elbette üretmiyorlar, bir şekilde kullanılacak bunlar. Ama ne zaman, onu kestiremiyorum.

Savunma sanayii.
Saldırana misliyle karşılık verilir elbet.

Ordumuzun buradan çıkıp hint okyanusuna kadar ineceğine eminim fakat neden insin.sebep?

Birilerinin egoları ve pisliğini kapatmak için ordumuzu kullanmasımı.

Sevgili barlas emin ol nükleere falan gerek yok

Gazinin dediği gibi damarlarda akan kan. Birileri şimdi pis faşist,ırkcı diyebilir

Barlas
29-06-2015, 11:30
:) (6 karakter)

Aborjin
29-06-2015, 17:06
Nükleer savaş asla olmayacak ve birkaç yıl veya birkaç on yıl içerisinde tüm nükleer silahlar ortak anlaşma ile uzayın derinliklerine yollanacak. Dehşet dengesi denen bir şey var. Nükleer silahlar sadece büyük devletlerin küçükleri korkutma, sindirme ve caydırma aracı olarak kullanılıyor. Dehşet dengesini araştırın.

gur91
29-06-2015, 17:19
Kefen giyenler gitsin savaşa. Savaş çıksa ve genel seferberlik ilan edilecek kadar ortalık karışsa yine de gitmem. Bu benim savaşım değil. Kimsenin politikaları için ölemem.
Aynen öyle kendileri ve oğulları gitsinler , ne asker ne de millet bunların lafıyla savaşmak zorunda değil

Boolean
29-06-2015, 18:44
Sevgili barlas emin ol nükleere falan gerek yok

Gazinin dediği gibi damarlarda akan kan. Birileri şimdi pis faşist,ırkcı diyebilir

Yok efenim ne faşisti, ne ırkçısı. Bunun ırkçılıkla ne alakası var?

Türklerin kanlarında doğal olarak, Kaptan Amerika'nınki gibi bir serum bulunuyor olabilir.

Ve bu da Nükleer silah gibi teknolojilere karşı ve üstün bir direnç sağlıyor olabilir.

Bu araştırılsın!

http://investorplace.com/wp-content/uploads/2014/10/Captain-America2.jpg

İlahimasal
29-06-2015, 19:00
Sayın boolean

Başlığa vermiş olduğunuz muhteşem katkıdan dolayı çooook tşk ederim.

http://www.pembepatikler.com/wp-content/uploads/2015/04/kurt-adam-diyeti.jpg

Bu kurt işi çözer

Boolean
29-06-2015, 19:19
Sayın boolean

Başlığa vermiş olduğunuz muhteşem katkıdan dolayı çooook tşk ederim.

Bu kurt işi çözer

Rica ederim. :)

Suriye operasyonu gibi bir olayı, "damar ve asil kan" ile değerlendirmenize bir katkıda bulunmak istedim.

Keşke "İstesek 3 günde Suriyeyi temizleriz" diyenler de yapsalar da, doğal seleksiyon işe yarasın.

Sizlerin de Hint okyanusuna kadar açılmanızı dilerim.

İlahimasal
29-06-2015, 19:24
Rica ederim. :)

Suriye operasyonu gibi bir olayı, "damar ve asil kan" ile değerlendirmenize bir katkıda bulunmak istedim.

Keşke "İstesek 3 günde Suriyeyi temizleriz" diyenler de yapsalar da, doğal seleksiyon işe yarasın.

Sizlerin de Hint okyanusuna kadar açılmanızı dilerim.

Yurtta sulh( barış) ,cihanda ( barış) diyede belirtmişdik.burası hiç dikkate alınmamış.

Hint okyanusuna kadar inmek öz güven,fiili bir durum deil.

Boolean başımızda böyle egoistler olduğu sürece yurdu bile korumak imkansız gibi.

Adam diyorki bedeli ne olursa olsun oraya gireriz.
Bedel?
Halkın çocukları.
bu halkın çocuklari keriz deil.

Boolean
29-06-2015, 19:36
Yurtta sulh( barış) ,cihanda ( barış) diyede belirtmişdik.burası hiç dikkate alınmamış.

Hint okyanusuna kadar inmek öz güven,fiili bir durum deil.

Boolean başımızda böyle egoistler olduğu sürece yurdu bile korumak imkansız gibi.

Adam diyorki bedeli ne olursa olsun oraya gireriz.
Bedel?
Halkın çocukları.
bu halkın çocuklari keriz deil.

"Damar ve asil kan" ile "Allah'ın müslümanlara kuvvet vermesi" arasında hiçbir fark yok.

İkisi de gerçekçi düşünceden uzak insanları bir yere sürmek için söylenmiş sözler.

Bunların birisi doğru, ötekisi yanlış değil ki;

Ordunun içinde Suriye'ye gitmek isteyenler yok mu sanki?

Gitmek isteyenler, savaşmak isteyenler gitsinler.

Bu sadece Türkiye'de de değil. Irak'a giren Amerikan askerleri, vatan için çarpıştıklarını düşünüyorlardı.

Doğal seleksiyon işte bu.

Birileri yiyecek, birileri ölecek.

Türkiye'de de güç dengeleri var. Ordu içinde de, devlet içinde de.

Şimdi bu güç dengeleri çarpışıyorlar.

Not: Yurtta sulh( barış) ,cihanda ( barış) diyede belirtmişdik

Bu söz taktik için söylenmiş bir sözdür. Ülkeyi tekrar savaşa sokmamak için.

İlahimasal
29-06-2015, 19:44
"Damar ve asil kan" ile "Allah'ın müslümanlara kuvvet vermesi" arasında hiçbir fark yok.

İkisi de gerçekçi düşünceden uzak insanları bir yere sürmek için söylenmiş sözler.

Bunların birisi doğru, ötekisi yanlış değil ki;

Ordunun içinde Suriye'ye gitmek isteyenler yok mu sanki?

Gitmek isteyenler, savaşmak isteyenler gitsinler.

Bu sadece Türkiye'de de değil. Irak'a giren Amerikan askerleri, vatan için çarpıştıklarını düşünüyorlardı.

Doğal seleksiyon işte bu.

Birileri yiyecek, birileri ölecek.

Türkiye'de de güç dengeleri var. Ordu içinde de, devlet içinde de.

Şimdi bu güç dengeleri çarpışıyorlar.

Not:

Bu söz taktik için söylenmiş bir sözdür. Ülkeyi tekrar savaşa sokmamak için.

Tehlike dibimizde boolean .,suriyedeki kan buraya sıçramak üzere,birbirmizi beğensekde,beğenmesekde,o kan yağmuru hepimizin üzerine yağıcak.

Yağmaması icin,birlik şart.birlik savaş için deil savaşı çıkarmak isteyen egoistleri dirdurmak için şart.

Ayrica kan olayında ırk kimlik belirtmedim.muhtemel senin kan grubunla benim kan grubum aynıda olabilir.farkli grup olsa nolurki sonuçda kan işde.

Boolean
29-06-2015, 19:56
Tehlike dibimizde boolean .,suriyedeki kan buraya sıçramak üzere,birbirmizi beğensekde,beğenmesekde,o kan yağmuru hepimizin üzerine yağıcak.

Yağmaması icin,birlik şart.birlik savaş için deil savaşı çıkarmak isteyen egoistleri dirdurmak için şart.

Ayrica kan olayında ırk kimlik belirtmedim.muhtemel senin kan grubunla benim kan grubum aynıda olabilir.farkli grup olsa nolurki sonuçda kan işde.

Türkiye'de insanlar akılcı olsa bunlar olmaz. Sizin söylediğiniz "egoistlere" fırsat vermezler.

Bu İŞİD kontrolden çıkmasaydı, bunlar İŞİD'i kullanacaklardı. Fakat "birkaç asi çocuk" dedikleri vahşiler kontrolden çıkınca, bunların orta-doğu planları da sekteye uğradı.

İslamcıda öngörü yeteneği ne arar?

Fakat burada sizin benim yapacağımız bir şey yok.

Ordu içinde üst rütbeli subay olursunuz, güç dengesi içine girer safta yer alırsınız.

Veya halk örgütleri ile eylemler yaparsınız. Amerika'da Vietnam savaşına karşı yapılan eylemler gibi.

Sosyal ortamda yazılan yazıların bir caydırıcılığı bulunmuyor.

Caydırıcılıktan ziyade ancak fikir tartışmaları olabilir.

Açıkçası ben sizinle ortak noktada buluşmam.

Suriye savaşına karşısınız ama "damar ve asil kan" bakış açınız ile ülke içi savaşta bir piyonsunuz.

Kürdün de kanı Türkün kanı kadar asildir. Daha doğrusu asil kan diye bir şey yoktur.

İlahimasal
29-06-2015, 20:05
Türkiye'de insanlar akılcı olsa bunlar olmaz. Sizin söylediğiniz "egoistlere" fırsat vermezler.

Bu İŞİD kontrolden çıkmasaydı, bunlar İŞİD'i kullanacaklardı. Fakat "birkaç asi çocuk" dedikleri vahşiler kontrolden çıkınca, bunların orta-doğu planları da sekteye uğradı.

İslamcıda öngörü yeteneği ne arar?

Fakat burada sizin benim yapacağımız bir şey yok.

Ordu içinde üst rütbeli subay olursunuz, güç dengesi içine girer safta yer alırsınız.

Veya halk örgütleri ile eylemler yaparsınız. Amerika'da Vietnam savaşına karşı yapılan eylemler gibi.

Sosyal ortamda yazılan yazıların bir caydırıcılığı bulunmuyor.

Caydırıcılıktan ziyade ancak fikir tartışmaları olabilir.

Açıkçası ben sizinle ortak noktada buluşmam.

Suriye savaşına karşısınız ama "damar ve asil kan" bakış açınız ile ülke içi savaşta bir piyonsunuz.

Kürdün de kanı Türkün kanı kadar asildir. Daha doğrusu asil kan diye bir şey yoktur.

Bu seçim sonuçları meclisde egoistlerin durumuna fırsat vermez diye düşünüyorum.sizde bende,diğerleride bir şeyler yapdı.rey vererek.
Ortak nokda ?
Kan ile ilgili ırk belirtmedim.
Bu meclisden bu savaş kararı çıkmaz.umarım.
Yoksa çok kan akıcak.bu kanda kürdün,türkün,lazın,arabın kanı olucak.

Kan konusuna bu kadar takılmayın.

Boolean
29-06-2015, 20:16
Bu seçim sonuçları meclisde egoistlerin durumuna fırsat vermez diye düşünüyorum.sizde bende,diğerleride bir şeyler yapdı.rey vererek.
Ortak nokda ?
Kan ile ilgili ırk belirtmedim.
Bu meclisden bu savaş kararı çıkmaz.umarım.
Yoksa çok kan akıcak.bu kanda kürdün,türkün,lazın,arabın kanı olucak.

Kan konusuna bu kadar takılmayın.

Bir yerlerde buluşmamıza gerek yok;

Ben bunların Amerika'dan destek almadan veya para kaynağı bulmadan Suriye'ye girebileceklerini sanmıyorum. Türkiye ekonomisi savaşı kaldırmaz. Ekonomi çöktüğü anda kabak bunların başına patlar.

Onun için AKP kime güveniyor? Ona bakmak lazım. Muhtemelen Suudilere. Askerleri harcayacaklar masraflarını Suudilerden alacaklar belki.

Amerika da öyle yapıyor biliyorsunuz. Savaş zararları ve işgal edeceği topraklardaki petrol miktarını hesaplıyor. Eğer petrol masrafı kaldırıyorsa giriyor.

Yoksa bunlar insan canına kıymet vermezler.

Tayyip = Bush

Stres olduğum için Türk gazeteleri okumadığımdan Türkiye'de en son durum nedir bilgim yok şu an.

En son MHP'nin koalisyon yapmadığını biliyorum sadece.

İlahimasal
29-06-2015, 20:29
Bir yerlerde buluşmamıza gerek yok;

Ben bunların Amerika'dan destek almadan veya para kaynağı bulmadan Suriye'ye girebileceklerini sanmıyorum. Türkiye ekonomisi savaşı kaldırmaz. Ekonomi çöktüğü anda kabak bunların başına patlar.

Onun için AKP kime güveniyor? Ona bakmak lazım. Muhtemelen Suudilere. Askerleri harcayacaklar masraflarını Suudilerden alacaklar belki.

Amerika'da öyle yapıyor biliyorsunuz. Savaş zararları ve işgal edeceği topraklardaki petrol miktarını hesaplıyor. Eğer petrol masrafı kaldırıyorsa giriyor.

Yoksa bunlar insan canına kıymet vermezler.

Tayyip = Bush

Stres olduğum için Türk gazeteleri okumadığımdan Türkiye'de en son durum nedir bilgim yok şu an.

En son MHP'nin koalisyon yapmadığını biliyorum sadece.

Koalisyon konusunda emin ol bizde kimin ne tür oyun oynadıklarını anlayamadık bu ara bizim kılıçtaroğlu gözmü kırpiyor diyoruz?
Göz kırpdığı anda ilk seçimde bizde onu kırparız.

Paradan yana benim hiç bir kaygım yok .ben halkın çocuklarının ölmesinden korkuyorum.
Baska bir başlıkda adamın biri güneydoğudan şehit gelmiyor diye naralar atıyor. Fakat gözünün önünde sınırda milyonlar öldü haberi yok.suriye ile olası bir savaşda sanırim çok insan ölür.bu ölenleride görmeyip dünyaaaaa lideri diye peşinden ayrılmayan tipler ne yapar merak ediyorum.

Tüm müslumanların tek düşüncesi var kıyamet olmadan suriyede bir yapılanma bunun için mi bu kadar kan dökuyorlar acaba.

Halbuki islamda haram aylarda heleki ramazanda bu kadar kan dökmeye iştahlı müslumanlari görünce bu dinin kurallarının kan ile konulduğuna kesinlikle emin oluyorum.

Suudilerin bile oyuncağı olduysak daha ne söylenebilirki.

Bedevi
29-06-2015, 21:26
Bu arada PKK lideri Murat Karayılan, Türk Devleti'ne ültimatom niteliğinde bir ihtarda bulundu ve ''Kobani'ye dokunurlarsa Türkiye'yi savaş alanına çeviririz'' şeklinde sert bir uyarı yaptı. Kürt halkının geçmiş dönemlerde ki serhildanları göz önüne alınırsa bu uyarının sadece göz korkutma amacı taşıyan bir blöf olmanın çok daha ötesini ifade ettiği muhakkak.

İmralı'da ikamet eden liderlerinin burnu kanasa metropolleri ateşe veren Kürt halkının, Kobani gibi modern çağın Stalingard'ı niteliği taşıyan, Kürt toplumu nezdinde siyasi olduğu kadar manevi manada da büyük bir önem taşayan bir şehrin Türk ordusu tarafından ilhakına ve Kobani devriminin boğulması karşı sessiz kalacağı düşünülmemelidir!

Barlas
29-06-2015, 21:31
''Kobani'ye dokunurlarsa Türkiye'yi savaş alanına çeviririz''

Ah keşke bir çevirse(!) keşke, serhildan dediğiniz dalgaya bir kalkışsalar keşke - daha ne isterim Gök Tanrı'dan...

Yemez tabii ki.

spartacus
29-06-2015, 21:39
İşte diyorum ya

Filler tepişir çimenler ezilir...

O bölgeyide hem batı işine gelen biçimiyle hem de bu güne kadar İŞİD'e destek olan Türkiye kendilerine benzetmeye yöneldiler.

Irak, Suriye de yaşayan Kürtler, Türkmenler, Araplar(mezhep ayrımının mağdurları), bir araya gelmeli...

Eğer Türkiye bu yandan, ABD ve Batı öte yandan, Türkiye bir yandan ayrımcılık-bölücülük diye giderse, yine olan halklara olacak...

Türkiye şu ya da bu hiç biriside özünde insani bir çıakr gözetmiyor, hepside gelecekte Suriyeyi nasıl pay edeceğinin derdinde. Bu pay etmek öyle özünde toprak merkezli değil kaynak ve sermaye merkezlidir...

İŞİD bölgeye hakim olsaydı, bundan Türkiyenin gerici sermayesi hayli çıkar elde edecekti, şimdi ise telaşa düştüler, çünkü yeni oluşumlar Türkiye'nin kucağına oturmak-oturmamak konusunda renk vermiyorlar, verilen renk ise oturmamak temelinde...

Neyse
Bizim milliyetçi ve ırkçılarımız bakalım batının çanaklığını layıkıyla yerine getirecek, 3-5 kişinin sermaye ve kaynak sömürüs telaşı adına Ortadoğu cehennemine, ülke insanlarını sürebilecek mi? Orada birlik, beraberlik temelinden gitmektense, bölücülük, ayrımcılık temelinde ısrar edecek mi?(çanak)

Afyon ise dünden hazır;
Milliyetçilik, dincilik. 3-5 de sünniler, alevilerce katlediliyor dendi mi değmeyin bunalrın keyfine, hem dincileri hem ırkçıları yanına çekiverirler, ayağıyla gelen bir kulluk hizmeti, afyonda sağlam öl deseler ölürler...

Benim diyeceğim, Suriye, Irak halkı kendine bir iyilik etmek istiyorsa, milliyetçilik, mezhepçilik kara propagandasından ve Türkiye'den uzak durmalı ve tabi ABD'den de...

Barlas
29-06-2015, 21:45
Valla girmeyeyim diyorum şu konulara ama olmuyor. Yani memleketin hali hiç iyi değil bana göre - feriştahı gelse de düzeltemez. Mutlaka bir bela olacak - kesin.

Bugüne gelene kadar düşünecektik, vatanını seven herkes suçlu. ATATÜRK'ün ölümünden itibaren kimse emperyalizm denen kahpe mekanizmayı kaale almamış. Herkes yiyeyim, içeyim, düdükleyeyim, paramı kazanayım, evimi arabamı, mümkün oluyorsa bir de yazlığımı alayım falan filan - bu kafayla ömür tüketmişler.

İnsanın 20 m2 dükkanı olsa "aman bi şey olmasın" diye kepenk taktırır, alarm taktırır, kamera sistemi kurar, sigorta yaptırır vs.

Ama koskoca ülkenin güvenliği ve bekası için kimse kılını kıpırdatmamış - sonuç bu; iç savaş-bölünme-şeriat sistemi-Nato işgali (40'ın üzerinde üs var ülkemizde, sadece İncirlik ve Kürecik değil); birinden biri veya aklımıza gelmeyen bir başkası bizlere az ilerden el sallamaktadır.

Boolean
29-06-2015, 21:55
Bu arada PKK lideri Murat Karayılan, Türk Devleti'ne ültimatom niteliğinde bir ihtarda bulundu ve ''Kobani'ye dokunurlarsa Türkiye'yi savaş alanına çeviririz'' şeklinde sert bir uyarı yaptı. Kürt halkının geçmiş dönemlerde ki serhildanları göz önüne alınırsa bu uyarının sadece göz korkutma amacı taşıyan bir blöf olmanın çok daha ötesini ifade ettiği muhakkak.

İmralı'da ikamet eden liderlerinin burnu kanasa metropolleri ateşe veren Kürt halkının, Kobani gibi modern çağın Stalingard'ı niteliği taşıyan, Kürt toplumu nezdinde siyasi olduğu kadar manevi manada da büyük bir önem taşayan bir şehrin Türk ordusu tarafından ilhakına ve Kobani devriminin boğulması karşı sessiz kalacağı düşünülmemelidir!

Daha dün "Türkler ahlaksız bir milletti, İslam'la ahlaklandı" demiyor muydunuz siz? :D

Napsak acaba şimdi? "Pkk'yı mı savunsak?" :D

Bedevi
29-06-2015, 22:01
Daha dün "Türkler ahlaksız bir milletti, İslam'la ahlaklandı" demiyor muydunuz siz? :D

Napsak acaba şimdi? "Pkk'yı mı savunsak?" :D

Özür dilerim, anlayamadım?

Boolean
29-06-2015, 22:06
Özür dilerim, anlayamadım?

Siz dün "Türkler İslam'la şereflendiler konusuna, gelip İslam'dan önce Türkler, kadınların avret yerlerini açık açık okşuyorlarmış" türünden örnek vermediniz mi?

Verdiniz.

Konu Kobane ve Kürtler olunca, ondan bahsederken "Türk ordusu" diyorsunuz.

"Türk İslam Ordusu" deyin. Çünkü İslam olmayınca, Türkler sapık sizin düşüncenize göre.

Bedevi
29-06-2015, 22:09
Çünkü İslam olmayınca, Türkler sapık sizin düşüncenize göre.

Ben böyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum.

Nana Buluku
29-06-2015, 22:12
Bedevi forumun trollerinden. Sürekli fikir değiştirir.

Boolean
29-06-2015, 22:16
Ben böyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum.

Bu resmi;

http://s21.postimg.org/w65t6hbw7/bedevi.jpg

Şu da linki;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=29038&page=22

Bedevi forumun trollerinden. Sürekli fikir değiştirir.

Öyle gözüküyor.

Bedevi
29-06-2015, 22:22
Şimdi iktibas ettiğiniz yazımı tekrar okudum ama hala iddia ettiğiniz gibi bir ifadeye rastlayamadım. Benim söz konusu yazımda belirtmek istediğim meramım, İslamiyet öncesi Türk toplumunda ahlaki sistemin tam olarak oturmadığıydı ki bunu da Türk kabileleri ile iletişim kurmuş olan İbni Fadlan'ın hatıralarından alıntılar yaparak delillendirmişim.

Benim sizin yaptığınız şekilde bir toplumu ya da bir kültür grubunu aşağılayan veya rencide eden bir üslup kullanmam söz konusu dahi olamaz!

Nana Buluku
29-06-2015, 22:27
Fark edeceğiniz gibi Bedevi ve Özkan'ın üslubu çok düzgündür. Başka bir ortak yönleri de saçma sapan fikirleri olması ve fikirlerini çürütmenize rağmen düzgün cevap alamamanız.

Tüm troller için geçerli mi acaba ?

Boolean
29-06-2015, 22:27
Benim sizin yaptığınız şekilde bir toplumu ya da bir kültür grubunu aşağılayan veya rencide eden bir üslup kullanmam söz konusu dahi olamaz!

Ahaha :D

Sn. Bedevi yemem ben bunları.

Boolean
29-06-2015, 22:38
Bu konuyu karıştırmak isteyen sn. Bedevi;

Dün İslam öncesi Türklere ahlaksız diyordu, şimdi Türk Devleti, Türk ordusu diyerek, konuyu Kürtlere getirdi.

Bu arada PKK lideri Murat Karayılan, Türk Devleti'ne ültimatom niteliğinde bir ihtarda bulundu ve ''Kobani'ye dokunurlarsa Türkiye'yi savaş alanına çeviririz''

Bu da oltaya gelen sn. Barlas

Ah keşke bir çevirse(!) keşke, serhildan dediğiniz dalgaya bir kalkışsalar keşke - daha ne isterim Gök Tanrı'dan...

Yemez tabii ki.

Konuyu Kürt meselesine çekiyor ki; Milliyetçiler zıplayacak, biz PKK'yı savunacağız sonra AKP'nin yaptıkları arada kaynayacak.

Herkes gelmez oltaya Sn. Bedevi;

AKP'nin sizin gibi Bedevi Suudiler'den alacağı para yardımıyla (belki) nasıl Suriye'ye girmek istediğini biliyoruz.

Boolean
29-06-2015, 23:57
Bu arada PKK lideri Murat Karayılan, Türk Devleti'ne ültimatom niteliğinde bir ihtarda bulundu ve ''Kobani'ye dokunurlarsa Türkiye'yi savaş alanına çeviririz''

Sn. Bedevinin "bu arada" diyerek çıkışı komik. :)

Gördü ortam var. Solcu var, milliyetçi var. Dur ben şunların arasını kızıştırayım, PKK diyeyim, sonra bunları izleyeyim güle güle.

Uyanık sn. Bedevi.

Amerika'dan kopya taktikler bunlar.

Barlas
30-06-2015, 00:40
AKP'nin trollerinden yani bu Bedevi arkadaşımız, öyle gözüküyor?

Boolean
30-06-2015, 00:55
AKP'nin trollerinden yani bu Bedevi arkadaşımız, öyle gözüküyor?

Dinci troll. Para bile alıyor olabilir yaptığı şey için. Bunların niyeti başka.

Uzun zamandır Türkçe sosyal ortamlarda hiç bulunmadığımdan, ilk defa karşılaştım ben de.

Şaşırdım biraz. Gerçekmiş yani bunlar.

Barlas
30-06-2015, 01:02
Tabii tabii. Bizzat ofisleri bile var artık, gizlemiyorlar. Açılışını da Beşir Atalay yapmıştı. feysbuk ve tivitırda çok varlar da, burada da olacaklarını tahmin etmemiştim. Ama niye olmasınlar ki, her türlü imkan onlarda, verirler parasını 15-20 troll daha tutarlar, senin-benim vergimle. Ne güzel iş.

http://www.rotahaber.com/siyaset/iste-akp-nin-troll-ekibi-ilk-kez-goruntulendiler-h529404.html

İlahimasal
03-02-2016, 22:25
TROLİÇEMİZ hilal kaplan demişki " suriyeye girermiyiz?"
Hilalcim sen kendini hz aişe falanmı sandin?

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/hilalkaplan/2016/02/03/suriyeye-girer-miyiz

spartacus
03-02-2016, 23:20
Mükerrer

spartacus
03-02-2016, 23:20
Bu kafayla elbette Kürt Devleti kurulur. Bu dediğimi kurulmasından ya da kurulmamasından yana olmalıktan ifade etmiyorum...

Suriye Kürtleri(PYD) defalarca Suriyeden ayrı bir devlet istemediklerini, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı oldukalrını hatta bu konuda Esad ile görüşebileceklerini ifade ederken;
Türkiye'de de Kürtler, birlikte-ortak yaşamı savunurken, iktidar taraflı aleni biçimde Kürt düşmanlığı yapılmakta.

Suriyedeki toprak bütünlüğü diyor, Türkiye'deki diyor ama ne hikmetse Türkiye iktidarı İLLA AYRILIN der gibi ayrılık siyaseti üretiyor, hatta bakınız 8 aydır ülkede elektriğini, suyunu kesip insanları evlerine hapsedip, üzerlerine de tank, top gülleri yağdırabiliyorlar. Buradan çıkacak MESAJ nedir?

İkincisi Türkiye Suriye'ye giremez. Orada Kürtler ayrılmak isterse de bu sizi bağlamaz. Size ne yahu! Şimdi İsrail ile Filistin ayrılsa, ne yapacağız Filistin'e girip, filistinlileri mi katledeceğiz? Sizene, bizene? Bize ancak halkalrın nasıl bir hayat istediğine SAYGI duymak kalır..

Benim kardeşimle ben aynı evi paylaşıyorsak ve o ayrı bir evde kalmak istiyorsa, ilk yapmam gereken sebebini sormaktır. Eğer sebebi benim hal, hareketlerimden kaynaklı ise yapmam gereken kendimi, düzeltmektir, çünkü birlikte yaşamanın koşuludur... Bunu ona iletirim böylelikle ayrılmaktansa, birlikte yaşamı zorlarız. Bu aslında zorda değil, bana diyor, şu, şu, şunlarımda karışma, peki kardeşim, insan evinde özgür olmayacaksa nerede olacak? Evin çatısı ortak oldukça, kim ne yapabilir,diyebilir..

Üçüncüsü evet Türkiye Suriyeye giremez, içimizdeki abartıyla şanlı ordumuz, şanlı tarihimiz, yüce ordumuz laflarıyla bir halt olmuyor... Daha düne kadar elde Kırıkkale, 150 ama doğrusu 1930 lardan kalma ABD hibesi(ülkenin satılmışlığı) silahlarla nasıl ki olmuyorsa, bu da olmaz. Elde Kırıkkale, biz yüceyiz, böyüğüz, heee lafı doldurursunuz tüfeklerinize, bakalım iyi patlıyor mu?

Rusya, Çin, İran Suriye konusunda çoktan kararı vermiş... Hadi İran bir yana, İlahi Komedya süper söylemiş, troliçe, Rusya ve Çin ile savaşabileceğini mi sanıyor? Durmasın koşarak gitsin, ama sorun şu, bunlar kendi çocuklarını, kendi ülkesinde askere göndermeyenler, bu insanlara itimat etmek, ipi boyuna asmak demektir. İpini boynuna asan milyonlar çok, gitsinler de görsünler ne diyeyim... Hitler esip gürledi, etrafına saldırdı, tüm komşularıyla aynen AKP gibi kanlı bıçaklıydı, ama tüm dünyaya kafa tutacak güçtede bir silah donanımı vardı, liderliği Fransadan almış bir Almanya vardı... Gün geçtikçe her yönüyle, her kademede Hitler'e özenen her faşist gibi bizim faşistleşmiş iktidar da iyi düşünmeli... El şeyiyle kuyuya inilmez, yalakaların çok olduğu memleketlerde, yönetenler(yalakalarca etrafı sarılanlar), kurda, kuşa yem edilir(1 yıldır söylüyorum)... Tepedekiler hadi yolsuzlukları, vahşi kapitalistlikleri, aynı haramiliği taşımaları, tümü bir yana, biraz akıllı olsalar, bu türden lafazanlık eden yalakaları bir an önce kendilerinden uzaklaştırırlardı. Yalakaların, aman efendimcilerin, he efendimcilerin içinde kalan bir daha iflah olmaz, olamaz, çok sakat bir durumdur... Bu halkın vergisiyle medya ve yalakalar ordusu oluşturuldu ki böylesi bir çıkar zemininde yalakalara taç takmanın sonu iyi olmaz.

Misal bugün Erdoğan'ı kardeşim, dostum, kader arkadaşım dedikleri dahi eleştiremiyor, eleştirenin ise işi bitiyor, bu o kadar tehlikeli bir şeydir ki, tarifi imkansız... Yalakalar bu kıvama gelmiş birisini, kolaylıkla savaşa da yollar, intihara da yollar.

İlahimasal
04-02-2016, 00:42
Troliçeye kim bunları yaz dedi bilemeyiz ama hilal kaplan bunları yazacak kapasitede birisi deil

Türkiye suriyeye giremez .Evet giremez

Girememesinin sebebi Rusya,çin,iran dan çok abd devletinin musadesi ile alakalı bence.
Her zaman olduğu gibi abd Turkiyeye oraya giremezssin dedi.( firatin batısı meselesi) bu konuyla alakalı soylem unutulmadı.( muaviye camiinde namaz) buda unutulmadı .

Bu soylemler bizleri çok fazla enterese etmesede bu sözler birilerine verildi ve sözü alanlar her kim ise vadesi geldi çek edelim diyorlar .Bu durumda sıkışan sözverenler abd ye kafa tutamıyor.oraya girmeside şart,bölgede rusya var.
Ne yapmalı?

Uluslararası bir kaç sözde güçlü ulkenin desteği lazım kim onlar arap şeytan ùçgeni.Uluslar arası platformlarda biz destek aldik diyebilmek için.

Genelkurmay bu suriye olayında başından beri yok( ordu olatak girme) eski genelkurmay baskanı emekli oldu kurtuldu el-ilahın gölgesinden, yeni gelen ise halen diretiyor ama nereye kadar.karşısında el-ilahın golgesi var, diğer tarafda abd ,bir baska sorunda suriyedeki Rusya.

Bu genel kurmay başkanınıda ikna edemeyecekler.Arabistandaki o göruntuler ise zararın en azı görüntûler ama hiç unutulmayacak..hani adamın durumuna üzülmedim desem yalan olur. İşin en son deminde gel de genel kurmaya baskan ol ,birde kime dostum,kardeşim dediyse çelme takıp düşüren adam .bu durumuda bu şekilde kotarïrlarmı bilemem.

Gelecekdeki genel kurmay başkanını el ilahın golgesi direk seçer ya da o mevkiye kendisini atayarak suriyeye girme sözünü kime verdi ise yerine getirmeye el-ilahin izni ile uygular.

Bir ikinci ihtimalde
Bende artık samimiyetle kabul ediyorumki biz abd nin kuklasi olmuşuz .abd li abiletimizin canını bu adamlar fazla sıkarsa yaptırır bir darbe, ne kadar sol kafa varsa yine koparırlar ve bidikleti DİNCİ,İSLAMCİ,ALLAHCI kullanma yoluna devam ederler.

Bu yaşıma geldim doğu ile alakali çok olaya şahit oldum ama halkın üzerine topla,tüfekle,tankla gididiğini hiç gormemişdim,

Oradaki 1000 tane teröristin canı tuvaletin deliğine umurumda bile deiller ama halka gerçekden çok yazik ediyorlar.
Böyle giderse yeni terœristler üretilecek.12 eylül den kaynakli pkk olayı, 2016 sur dan sonra neyi üretir hepinizin malumu.

Bizim gördüğumüzü bu yöneticiler goremiyormu...

Kan davası hep devam eder.......bıkdık faşist, feodal,dinci kafa ile yönetilmekden.

Hakkaten bi tanrı olsada bu isleri düzeltse.yoksa bu adamlarla bu işler olmaz.

aliyarasfal
04-02-2016, 05:57
Hadi bir uçuk öngörüde de ben bulunayım;

Çok uçuk bulursanız hastayım şu sıra ona yorun.:)

2023 te TC resmen yıkılacak
2053 İstanbul konstantiye olup geri iade edilecek( boğazlar bölgesi)
2071 Bu coğrafyada türk kelimesi tarihe gömülecek

Kısacası her şey tersine işleyecek, çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
Uzun mesele ,komplo teorisi diyip geçebilirsiniz :9 Hastayım üleyn :)

Şimdilik saygımla gittim...

spartacus
04-02-2016, 13:03
Hadi bir uçuk öngörüde de ben bulunayım;

Çok uçuk bulursanız hastayım şu sıra ona yorun.:)

2023 te TC resmen yıkılacak
2053 İstanbul konstantiye olup geri iade edilecek( boğazlar bölgesi)
2071 Bu coğrafyada türk kelimesi tarihe gömülecek

Kısacası her şey tersine işleyecek, çünkü yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
Uzun mesele ,komplo teorisi diyip geçebilirsiniz :9 Hastayım üleyn :)

Emperyalist sömürü ve sermaye yayılımını insan ile eşek misaliyle düşünmek gerekir.

Eşeği öldürürsen semeri vuramazsın.

Eşeğe ölmeyecek, ama işini görecek kadar da yiyecek verirsin, bu ihtyiaç duyulan istikrardır.

Şimdi milyonlarca insanı nereye koyabilir? Kıyamet senaryoları pek geçerli olmuyor, zaten emperyalizminde işine yaramaz.

Türkiye zaten başta ABD olmak üzere batının arka bahçesi, bahçeyi yıkarak bahçeden faydalanamazlar.

Bahçe direndiği oranda istikrarsızlık üretirler, amaçları yıkmak değil paylaşmaktır. Birisi istikrar ister, sömürüyordur, diğeride istikrarı bozmak ister çünkü pay alamamış ya da daha fazla pay istiyordur. Kısaca eşeği öldürmeden pay etmeyi başarmaları gerekir. Başaramamaları onlara da zarardır...

Savaşların altında, bunların paylaşım savaşı yatar, o koşulalrda emperyalistler sağduyulu, aklı başında davranamaz ve bazı kaideler pratikte geçersizleşir. Bu durumda da coğrafya Ortadoğuya döner.

Kukla ülkeler ve kukla hükümetler belirli bir çıkar ilişkisiyle ayakta kalır. Örneğin aslında bugünün AKP'si, BİN PARÇAYA bölünmüş bir AKP, peki onca insanı bir arada tutan gönül bağı, siyaset, ideolojik bağ mıdır? Hayır, maddi, manevi çıkar ilişkileridir, yoksa en tepesine kadar bu düzeyde yolsuzluğa bulaşmış, bu düzeyde tek tipleşmiş, bu düzeyde 1 kişinin hükmü her alanda geçerli olur hale gelmiş, özünde siyaseten dahi kabullenilmesi mümkün değildir... Bu zedelenirse bin parça olur.

Kısaca, ülkelerin kaderi 1 avuç uyanığın çıkarları ekseninde, lakin hem emperyalistler hem de 1 avuç uyanık için eşek önemlidir. Öküz öldü ortaklı bitti meselesi gibi...

Emperyalizm coğrafik parçalanmışlıklardan değil, toplumsal kamplaşmalardan yanadır. Anti-laik yönetimlerden yanadır, böylelikle kamplaşmalar, siyasi alana taşınmış olur. Birisi sünnicilik, diğeri şiicilik, öteki Türkçülük, beriki Kürtçülük oynar, bu durumda olan hiç bir toplum birlikte, beraber olamaz, süreğen emperyalistler için zayıf karın olur...

Hasılı sosyo-kültürel aidiyetlerin, siyasi dolgu yapılması, kullanılması kullanana bir çok çıkar getirirken, kullanan ve kullandırtan milyonalr açısından bu köleliktir. Öylesi toplumlarda ne bilinçlenebilir, ne gerçek gündemine dönebilir ne de gerçekten kendilerini yönetebilirler, ipleri 3-5 kişinin elinde olan kuklalar gibi oynatılırlar. Onları oynatan kuklalarda daha büyük sermayenin kuklasıdır, bir kukla sahnesi düşünelim, ortada oynatılan milyonlarca kukla. Sonra o kuklaları oynatan 1 avuç kişiyi düşünelim, onlarda bir başka bir avuç tarafından oynatılan kukla... Neyse uzun mesele...

aliyarasfal
04-02-2016, 16:48
Sevgili Spartacus;

Yazdıkların doğru tespitler, katılmamam mümkün değil. Ancak ben parçalanmış bir senaryo üstünden yazmadım yazdıklarımı. Şu yukardaki üç kaba tarih parçalanmayı deil, siyasi ve ekonomik paylaşımın coğrafyadaki izdüşümü sonuçları olarak öngörmekteyim.

Şöyle diyeyim sence muhalefetin bize anlattığı gibi bağımsız bir ülkede mi yaşıyoruz yoksa adı kalmış tüm devleti devlet yapan unsurları çoktan yok edilmiş suç örgütlerince uyutulan, yönetilen inanç ve ırk temelli ucuz siyasetle ve ekonomik bağımlılık ve borç batağına batmış çıkarcılığın ön planda olduğu bir serbest bölgede haraç vererek mi yaşıyoruz?

Nasılki bu gün TC diye bir ülke kalmadığını, tüm dünyadaki güç odaklarını emrine amade bir han-(yolgeçen cinsinden) konumundayken farkında değilsek yarın bu dediklerim olduğundada biz hala bir ülkede yaşadığımızı sanan topluluk ,uyku düzeni ve dozu çeşitli uyuşturucularla ayarlanarak uyuyan hayalperest dinci-ırkçı masallarla uyutulmaya (aslında çokta farkında olarak)amma çıkarımız için gerçekleri görmeyen aptal rolüne devam eden bu sitede örneğine rastlanan insanımsı profillerin sayesinde adı var kendi yok ve öngördüklerim çeşitli kılıflar altında yutulurken veya kabul ettirilirken zaten muhalif olanların ya sesi çoktan kısılmış olacak yada şimdiki gibi kendini halk sanan sürülerin önüne din-ırk sosuna bulanarak vatanhaini- pis atayıst kıvamında atlıcak.

Neyse bekleyip görelim desem trajik olacak. Benimki yine burda not olarak dursun, gelecekte olurda bu arşiv kaybolmaz ise birileri(biz çoktan ölmüş oluruz) okur belki.

Deep
05-02-2016, 00:46
Spartacus,analizlerini severek okuyorum.Sadece bir konuda gorusunu alacagim:

Bu ulkenin onumuzdeki 4 senelik durumu nedir?

spartacus
05-02-2016, 00:48
Şöyle diyeyim sence muhalefetin bize anlattığı gibi bağımsız bir ülkede mi yaşıyoruz yoksa adı kalmış tüm devleti devlet yapan unsurları çoktan yok edilmiş suç örgütlerince uyutulan, yönetilen inanç ve ırk temelli ucuz siyasetle ve ekonomik bağımlılık ve borç batağına batmış çıkarcılığın ön planda olduğu bir serbest bölgede haraç vererek mi yaşıyoruz?
Sevgili aliyarasfal

Hastasın diye ellemiyom :) Şaka

İfadelerini geçersiz görmedim, lakin hani şu hikayeler olur, mal davası, kardeşler birbirini bile öldürür vs... Bütün dert PAYLAŞIM derdidir, aslında onada değinmiştim, tüm kaidelerin belirsizleştiği anlar olarak(senin ifadenin gerçeklik payı kazandığı zemin)... Bu karşılıklı hırlaşma yeri gelir çıakrlarında önüne geçer, savaşlar büyük çaplı hale gelir. Aslında bu yaptıkları mevcut durumun değiştirilmsidir, bazıları için o savaş olumludur, bazıları için ise olumsuz :)

Amerika misal, ortadoğuya elinden geldiğince askeri olarak girmek sitemiyor, çünkü bu büyük maaliyet. Lakin işi garantidir de, çünkü mezhep ayrılıkalrını, dini vb etkin biçimde kullanan, kamplaşmış bir toplum mevcuttur, böylelikle o kamplaşmış toplum zaten birbirini yiyecek, yerken de batı diplomatik yollarla kozlarını oynayacaktır. Piyonlar sahaya sürülecek ve maç başlayacaktır.. Genelde kukla hükümetler çıkar o kargaşadan, çıkmazsa kargaşa çıkana kadar sürer.

Amerika henüz dünya lideri değilken, dünya lideri Almanya idi, lakin Hitler'de cisimleşen vahşi kapitalizm, piranha sermayesi de Almanya'nın sonunu getireceğe benziyordu.

O zamanın ABD kalemşörü siyasetçielri, özellikle 3. Dünya ülkelerinde din faktörünün ağırlığı ve evet MİLLİYETÇİLİĞİ de beraberinde resmileştirmeyi öngörüyordu. Böylelikle 3. Dünya ülkelerinde siyaset hiç bir zaman siyasete konusu olmayacak sosyo-kültürel edinimleri, siyaset alanıyla kamplaştırıyordu...

bana bazıları kızacaktır, Türkiye Milliyetçilikle zaten baştan lades demiştir, bağımsızlığını tüketmenin ilk damgasını vurmuştur... Sonrada, sünnicilikle , siyasal islamla... Menderes Türkiyeyi, tam bir emperyalizm kölesi yapmanın cisimleşmiş isimlerinden biridir, salt milliyetçiliği değil yanında dinciliğide etkin biçimde siyaset sahnesinin afyonu ve kamplaştırma malzemesi olarak dahil etmiştir, karşılığını ABD'den alsa da, kişi olarak üzücü bir darbeye kurban gitmiştir(oysa darbeyi yapanlar, asli Amerikancıdır, ordudur ve Menderes Piyon ise, ordu Fildir)

Bu ülkenin bağımsızlaşması, milliyetçiliği ve her tür dini kamplaşmayı ve en önemlisi SINIR FETİŞMİZİNİ bırakmasıyla başlar, çünkü asli olarak bağımsızlık sanayiden, ekonomiden geçer, sanayi devrimini gerçekleştirmesi ile mümkün. beraberinde ORDU'yu sıfırdan örgütlemekle, yani Batının masasında satranç tahtasındaki FİL olma durumunu ortadan kaldırmakla, bürokratik(asker, polis, sivil bürokrasi) vesayeti kırmakla, LAİKLİĞİ gerçekleştirmekle(din, millet, etnisite, cins vb ayrımların siyaset ve hukuktan def edilmesiyle), vb bir çok örnek verilebilir.

Yine de kapitalizm çağında bağımsızlık mümkün değildir, her emperyalist ülkede bağımlıdır. Çünkü sistem BAĞIMLILIKTAN beslenen bir sistemdir, lakin karşılıklı bağımlılık ayrı bir olgu, efendi, köle bağımlılığı ayrıdır, Türkiyenin bağımlılığı efendi-köle bağımlılığı. Bu halde emperyalistlerde kölelere bağımlı-muhtaç...

2023 Türkiyesi daha fazla KAMPLAŞTIRILMIŞ artık sokakta insanalrın sen Kürtsün, sen alevisin, Sen sünnisin, sen Türksün davası güttüğü bir Türkiye olacak, hedef bu ve AKP üzerine düşen görevi fazlasıyla üstelik çok kısa vadede gerçekleştiriyor.

Misal Muhafazakarlık ile muhafaza arasında ciddi çelişki vardır, ne kadar fazla muhafazakarlık, o kadar fazla muhafaza edememek. Çünkü insan doğası gereği kolay keskin sirke yapılan bir canlıdır... Geleceğin Türkiyesi aşırı muhafazakar böylelikle sindirilmiş, SATATÜKOYU KABULLENMİŞ ve KORUYUCU bir toplumu gösteriyor, muhafazakarlık işte böylesine çelişkiler barındırır, mevcut durumu MUHAFAZA etmeye varır. Mevcut olan ne? Ülke büyükler arnenasında, tahtaki piyon. Muhafaza etmek demek, piyonluğu muhafaza etmek demektir, heleki btoplumsal bilincin bu düzeyde düşük olduğu, kamplaşmalarında bu düzeyde uç noktalara getirildiği ülkelerde.

neyse BOR madenleri vb şimdiden PAY ediliyor ve bu işin işbirlikçileri(AKP, bağımlı olduğu piranha sermayesi) payını alıyor... Aslında AKP demekte bir yerde hedef şaşırmak oluyor, özünde AKP değil, aha büyük bir faktör var, arkasında, perde gerisinde olan dünün hırsız, çarıklı, sarılı, sidikli sermayesidir. Bu sermaye piranha gibi düşünülürse ancak o zaman anlaşılabilir...

Bu konuda diyeceğim ise ne kadar ayrımcılık -> o kadar BÖLÜCÜLÜKTÜR.

Muhafazkarlığa verdiğim örneği düşünürsek, normalde insanlar bölünmez, karakteri sosyal yapıdadır, ayrıştırılır, buda böler. Ayrıştıran ise kapitalizmde RESMİ İDEOLOJİLERDİR, yani ortada ciddi bir insanlık düşmanı siyaset, ama beraberinde de bu siyasetin zarar verdiği ülkeler, coğrafyalar haritası vardır. Emperyalizm için biçilmiş kaftan...

Ne kadar sınır, bayrak edebiyatı -> o kadar piyonluk.
Ne kadar milelt, mezhep edebiyatı -> o kadar parçalanmışlık

Sonra ne olur, ölmüş ile olmuşa elden bir şey gelmez... Kısaca tek kelime özetliyor, AHMAKLIK :)
İşte 64 gündür SUR halkı, EVLERİNE HAPİS(elektrik yok, su yok, evler içinde insanalr olduğu halde tanklarla yıkılıyor). Bunlar bilinçli yapılıyor, tarihte böyle bir şeyin eşi, benzeri yoktur... AKP ve bağlı medyası işi sahtekarlığa kolayından bağlamış, teröristler demiş çıkmış, ama gerçekte yapılan Türk-Kürt çatışması, kamplaşmasını yeniden inşaa etmek. Böylelikle MUKTEDİR batının TAM DESTEĞİNİ alacağını umuyorum, çünkü Türkler çoğunlukta ve Kürtler azınlık, cahil toplumlar daim azınlığa vuruldukça, kuduz köpek gibi bir hal alır, gözü bir şeyi görmez, hemde hiç bir şeyi...

Sahtekar batı yeri gelir bir köpek evet bir köpek hunharca öldürülür, dünyayı ayağa kaldırır ama 7-8 aydır resmen kendi evlerinde hapis hayatı yaşatılan yüzbinlerce insanı ise görmez, çünkü işine gelir. bazı sivil toplum kuruluşalrı hık, mık eder o kadar, ya da salt haber değeri çerçevesinde aktarılır... Çünkü şu koşulda Türk-Kürt kamplaştırılması Erdoğan'ın işine geliyorsa, batınında İŞİNE gelendir. Erdoğan'a yüklenen ABD, bu süreçte ise yüklenmiyor, çünkü arzu edileni yapma yolunda, ister kendi kişisel çıakrı olsun ister olamsın sonuçta emperyalist çıkarlar örtüşüyor...

neyse uzun konular :)

aliyarasfal
05-02-2016, 01:41
Sevgili spartacus;

Hala hastayım çok elleşme .:)

Seninle yazdıklarınla ilgili örtüşmediğim konu yok desem yeri. Elbetteki sınırlara hapsedilmiş bağımsızlık mümkün değildir. Bağımlılığın çeşitleri vardır. Senin yazdıklarını Marksın daskapitalinin günümüz türkiyede yaşananların küçük ölçekli yada günümüz kapitalizminin eleştirisi olarak görmek mümkün.

Hani etki-tepki diyalektik, kürtlere saldırdıkça pkk güçlenir, ancak kurban edilen masum halktır, mitin kontrolündeki sözde gerilla değil , bölgesel kürt devleti kurulma isteği gün gibi aşikar,özgürlük, mülteci adında yerinden yurdundan canından edilen insanlar, egede boğularak ölenler kim soran yok, yalandan tayyibe kızan demokratik devletçikler bir yandan silah cephane yığmakta, bir yandan bu savaşı uzatmak için hiç bir üretimde bulunmayan ve savaşan binlerce ruh hastasına yiyecek nerden gelir sorulmamakta, finansal destek sağlayan katardı-suudilerdi ABD nin kucağındaki şeker oğlanlar, israile ses etmeyen süslüman kardeşler ki hepsi deşifre , rusya ıçkarını koruma peşinde amma karşısında emperyalizmin diğer kanadı piyonlarıyla dengede tutmakta savaşı( irana aniden ambargonun kaldırılması), osmanlıcılık asla bu coğrafyada tutmayacak bir olayken, özellikle arap coğrafyasında asla kabul görmezken bu hayallerin böyle ucuz siyasette çok işe yaradığı anadolu( bakınız İbrahim soyuna has din-araplar dışındakiler müslüman kabul edilmez ) ve bunların analizini yapmamış ve yapmadan bu coğrafyaya dalmış emperyalizm yoktur.

Bunun önemi şudur, İsrail ve araplar asla düşman değildir, bunun sadece çıkarsal değil inançsal anlamdada kardeşlik içeren bir bakışın ürünü olduğunu görmeyenler filistinlilerin araplarca asla savunulmayacağını, arap olmayan hiç kimsenin (kendine istediği kadar müslümanlar kardeştir masalı anlatsın) müslüman kabul edilmediğini kutsal kitaplarca bilmeyen anlamayan ve farketmeyenlerdir. Filistinliler araptır diyenlerde tevratı okuyup gelsin, bilsin gelsin.

Mesele tuhaf şekilde bu İbrahim oğulları meselesidir, üstün ırk, gücü elinde tuma ve yönetme , pastadan bu anlayış üstünden pay kapma olayıdır.

Türkler, persler, afganlar din adına savaştırılan(kolay yol) ama küçümsenen zavallılardır ibrahimoğullarınca.

Ne çok karıştırdın, ateşin mi çıktı diyorsun biliyorum.:)

Yok, amma aklı başında her insan görüyor isterse olan biteni, senin kadar ifade yeteneğim yok, kısacası özellikle ateist kesimin ırk olayınında dinler kadar tehlikeli olduğunu ve bu kulvara meyletmeden bu savaşıma katkı sunması gerektiğini düşünüyorum. Sınırlara hapsedilmiş insanlık hayal etmek sosyalistin işi değildir. Bu yüzden nerde hangi mezhep yada ırkta olursa olsun kurbanın insan olması yetiyor bana, kurban edenin insanımsı olmasıda ayrı konu.

Lütfen dediğim bu üç olayı iyi düşün, paylaşımın evreleri bunlar. Bizi yöneten üst akılsızların sittirettik derinliği değil. Birilerinin önlerine koyduğu üç hedef.

Şu marmaraya ikinci boğaz hikayesi nerden çıktı idi? Hani dalga geçiyor ya millet. Oysa o plan gelecekte avrupa ve asya arasındaki kalenin inşası, istanbul kontrol edilemez durumda, bu yakadaki milyarların durdurulmasını sağlayacak ana proje, denizden geçemezler, kontrolü kolay, bu açlığa yoksulluğa, susuzluğa mahkum olacak (gelecek 50 yıl içinde) sömürülmüş çoğunluğun durdurulmasını sağlayacak bir proje.

Hala mı ateşim var ne?:)Bir şey yazarken başka bişi geliyo onu yazıyom derken karışıyo, sonuç anlayana ödül veriyom :)

Neyse , sen anlamazsan kimler anlasın beni :)

Can dostum zaten ayrı, o hep anladı beni :)

Şüpheci Dinsiz
05-02-2016, 02:51
Paralel evrende uluslararası ilişkiler tam bir satranç tahtası.

Emperyal stratejistler Maddam'a, Mel-Kaide'ye yol verip sonra yok etme bahanesiyle işgal ve vurgunlar yaptılar. Şimdi de aynı oyunu MIŞİD ile yapıyorlar. MIŞİD, emperyallerin bölgedeki varlığını haklı göstermeye yarayan, yine emperyallerce kurulmuş veya kurulmasına göz yumulmuş, bölgede zulüm yapmasına müsaade edilmiş terörist bir örgüt. Şimdi de bu teröristlerle mücadele süsü verilerek bölgenin tasarımı yeniden yapılıyor.

--/--

Paralel evrendeki Mürkiye denen ülkedeki padişah bu stratejistlerin kurbanı durumunda. Önce yolsuzluklarına/diktatörlüğüne göz yumuldu, ancak kayıt altına alındı, sonra (17/25) zora sokularak yağlı urganın ucu gösterildi, şimdi ne denilirse yapmak zorunda. Musya'ya savaş aç dense açacak. MABEDE'nin çıkarını bir MABEDE'liden fazla düşünmek zorunda.

Bir yanda yüzlerce yıllık Mingiliz, Miran, Malmanya stratejistleri, diğer yanda kucaktaki padişah ile pek derin stratejisti!

--/--

Oooo ateşim çıkmış!

İlahimasal
07-02-2016, 21:41
Rusya halepi 11 şubata kadar suriye devletine teslim etmek için harekata başlamış.
Halepe giden tüm sevkiyat yollarını suriye devletinin yıkılması için terör eylemleri gerçeklestirenlere kapatması birilerinin oyununu bozdu.

Halepden Türkiye' ye olcak göç dalgasında islamcı teröristlerin Ülkemize giriş yapmasını engellemek şart.
İnandıkları el-ilahın bu islamcı teröristlere ve dış destekcilerine yardim etmemesi DÜŞÜNDÜRÜCÜ.

Rusyanın suriyedeki teröristleri yok etmesi ve el-ilahın binlerce nişanlı meleği yardıma yollamaması islam mensuplarını tedirgin ediyor.cuma namazlarındaki dualarda tutmadı.

Suriye devletinin başındaki kişiye el-ilahın yardim etmesi ve israil siyonist devletinin bizdeki dostlarının eteklerinin tutuşması islamcı alimleri kaygılandırıyor.

Amerika denenen ve parasınin üzerinde tanrı yazan ülkenin tanrısına büyük bir darbe vuruyor gomenez ruslar.

Suriye devleti ulkesindeki kargaşayı durdurup sakinleşirse bazı PETROL hırsızları ne BOK yiyecek görüceğiz.

spartacus
08-02-2016, 16:19
Spartacus,analizlerini severek okuyorum.Sadece bir konuda gorusunu alacagim:

Bu ulkenin onumuzdeki 4 senelik durumu nedir?
Sevgili Deep

Şu anda değil yıl, bir gün sonrayı dahi kestirmemizin güçleştiği, iktidarın tamamen kişi bazlı muktedirleştiği, muktedirlerin de solucan olduğu günleri yaşıyoruz... Yani diktatör o gün uykusunu alamamışsa bile etkili olabilir...

Kaba geçersek;
Gelecek 4 yıl, bugünleri de mumla aratacak diye düşünüyorum... Çünkü belliki 4 yılıda 17-25 aralık psikolojisi dolayısıyla emperyalsitlerede 2 kat daha fazla sığınılmış bir süreç şekillendirecek..

Erdoğan başkan olana kadar ülke sürekli kaos altında olacak, başkanlığı getirecek olan ise korkunç bir kamplaşma olacak.

Bu kamplaştırmanın bir yanı Kürtler diğer yanı da Aleviler üzerinden şekillendirilmekte, DİYANET'in bazı açıklamaları da dönem itibariyle şans eseri olması mümkün değil(çünkü gündem belirlenirse, gündeme bağlı herkes o yönde açıklamalarda bulunmaya başlar, özellikle bilmesi veya talimat alması gerekmiyor, düğmeye basılmıştır)...

Erdoağa'ın başını çektiği Kaosta ısrar devam ederse, bahar ayları bir kırılma noktası olabilir...

Tabi birde şu var, Erdoağa başkan olursa AKP bitmiş demektir çünkü Erdoağa kendisini kaos yönetimi üzerinden sağlama alırken, bu da toplum üzerinde bir çok yönüyle kırılmalar yaratacak, zira ülke salt maddi değil manevi bir yıkımda yaşamış olacak... Bu kırılmalar o düzeye varır ki, Erdoağa işte o zaman topun ağzına konabilir, kısaca ateşle oynuyor.

AKP'nin bitişi Erdoağanın Hitlerleşme yolunda izlediği siyasetinde belirlediği bir durum olacak gibi gözüküyor...

Arınç veya benzer kişilerde yükselen kaygılar ster bilerek, ister bilmeyerek olsun hissiyat düzeyine ulaşmış durumda.

Bir toplumu asker, polis jopu, postalıyla heleki adına Gladio dediğimiz özel kuvevtlerle(özel harekat sadece bir parçasıdır), uzun vadeli biçimde heleki kaos ortamından faydalanmak, ve terör yönetimi dediğimiz korku-kaygı yönetimi ve yönlendirmesiyle elde tutmak zordur...

Böyesine kaosa, teröre yönlendirilmiş siyasi bir çehrede, uzun vadeli tahminelrde bulunmak çok zor, çünkü üzerinde yürünülen köprü, buz'dandır, hiç umulmadık noktalarında ısınma ve kırılma gerçekleşebilir...

Daha durun, yandaşlar Erdoağa'yı Suriye cephesine yönlendirip, oalbildiğince savaş ekonomisi üzerinden piranhalık düşleyedursunlar, Suriye konusunda da ALDATILDIK diyecekler, her ALDATILDIK demelerinde topluma karşı yeni bir savaş açıyorlar...

Bahardan önce uzun vadeli tahmin zor, çünkü kaosun kaderini de bir yerde başkanlık istemleri belirleyecek, mevcut koşullar elvermiyorsa, faşizmde şaşmaz olan yöntem koşulları uygun hale getirmektir, kabullenmek değil.

Bahar açısından da bir çok insanlar farklı düşünüyor olabilirim, zira Türkiye'de ne kürtler, ne aleviler 100 yıllı aşkın baskı, yok sayma, kabullenmemeye karşı hiç bir zaman ayrılıktan yana olamdılar, lakin bu çizgi öyle bir ince ve kırılgan düzeydeki, Erdoağa'da kurtuluşunu bu tür kamplaşmalarda görüyor.. haliyle bunun sonu ayrılık örgütlenmesine varabilir ki, ben asla ayrılık isteyenleri hain olarak görmem, görmeyeceğim, hain kim olursa olsun, hangi çıkarları için yapıyor ve nasıl bir sahtekarıkla(ülke yararına, bütünlük, sınır politikaları gerçek değil yalandır, perdedir) olursa olsun birlikte yaşama gaspedenlerdir.Süreç o noktaya doğru ilerliyor, bu ise asker partisine tekrar gün doğumu yaşatabilir(darbe koşulları) ve Erdoağaların istikrarıda bir yerde Suriye'nin durulmasından geçiyor, zira elleriyle besledikleri paravan örgütlenmeler, dönüp kaos ortamında Türkiye'ye de etkin olacaklar hatta o örgütler paravan oldukları için kolayca kıble değişebilirler, yani Erdoağa, İsrail'e yakınlaştığı gibi Esad kardeşine de yakınlaşmak durumunda, lakin ne böyle bir öngörüsü var nede kendisini orada tutan asıl gücün, mezhepçilik üzerinden şekillenmiş, hırsız sermayenin(asıl yöneten!) sömürü arzusunu yenebilme göstergesi...

İlahimasal
14-02-2016, 13:00
Suriyeye girmek için suudi arabistandaki çöl bedevlerine bel bağlayanlar ORDUMU? HÜKÜMETMİ?

Hükümetin ne yapdığı ne düşündüğü ÖNEMSİZ ,ÇÜNKİ ÇAPSIZLAR.

Ordunun ne düşündüğü önemlidir.
Ordu kendi tarihi sürecindeki tüm olaylardan tecrübelidir diye biliyoruz.
Filimin koptuğu an ordunun en tepesindeki komutanın çöl bedevilerinin topraklarında ki aciz duruşudur.
Ömrum boyunca hiç bir ordu komutanının çöl bedevilerinin emri altına girdigini görmedim.

Çöl bedevilerinin :

_Atatürk düşmanı
_Cumhuriyet düşmanı
-Laiklik düşmanı
-medeniyet düşmanı( yobaz)
-Halk düşmanı ( katil)
-Kadın düşmanı (sapık)
-Çocuk düşmanı ( subyancı)
-Fakir düşmanı ( hırsız)
-Türk düşmanı olduğunu benim bildiğim kadar orduda biliyor.

Biliyor ama çöl bedevilerinin kanatlarının altına girme gibi bir pozisyon alması ORDUYA olan güveni kökünden sarsar.
Bu ordu; İnsanlıkdan nasibini alamamış çöl bedevilerinin ucube fikirlerine bel bağlayamaz.

Suriye'ye girmek mustafa kemalin " yurtta sulh cihanda sulh" söyleminide çiğner.

Suriye'ye girildiği gün Türkiye Cumhuriyeti diye bir yapıda kalmaz zaten.

slave
14-02-2016, 23:07
Son veriler Suriye'ye girdiğimizi gösteriyor.
Yüz yıldır savaşı tatbikatlardan ibaret sanan ordu bakalım nasıl davranacak.

İlahimasal
14-02-2016, 23:20
Son veriler Suriye'ye girdiğimizi gösteriyor.
Yüz yıldır savaşı tatbikatlardan ibaret sanan ordu bakalım nasıl davranacak.

Slave aldığın bir duyummu var?
Amerika bizim çapsıza gir demediği sürece giremez.
Girdiğimiz gün bittiğimiz gündür.

Rusya karadenizde tatbikat yapıyor.Milletin gözünden kaçırıyorlar.
Ruslar vuracağı hedefleri bile saptamışdır.
Bu durumu bilen ordu mensupları suriyede bu maceraya abd li abileri bile dese girmez.

Dialectics
14-02-2016, 23:24
Slave aldığın bir duyummu var?
Amerika bizim çapsıza gir demediği sürece giremez.
Girdiğimiz gün bittiğimiz gündür.

Rusya karadenizde tatbikat yapıyor.Milletin gözünden kaçırıyorlar.
Ruslar vuracağı hedefleri bile saptamışdır.
Bu durumu bilen ordu mensupları suriyede bu maceraya abd li abileri bile dese girmez.

Geçen bir tanıdığım bir yorum yaptı. "Kapitalizm artık tıkandı. Korkuyorum ki bu durumdan çıkmak için de savaş tek seçenekleri olarak kaldı"...

İlahimasal
14-02-2016, 23:38
Geçen bir tanıdığım bir yorum yaptı. "Kapitalizm artık tıkandı. Korkuyorum ki bu durumdan çıkmak için de savaş tek seçenekleri olarak kaldı"...

2.dünya savaşına girmeyen türkiye 3. Dunya savaşına da girmeden çıkabilir.

Gerçi başımızdaki kendini kurtarmak için abd li abileri ile bir olurmu? Olur.

İnönü dönemini anlamak zor gelmiyor artık.

Aleph
14-02-2016, 23:51
Dünya liderinin hem içeride hem dışarıda savaş çıkaracağını anladı eski AKP liler. Paniklediler, kendilerini aklamaya çalışıyorlar..

Kurdistannn
15-02-2016, 00:22
savaşa girersek olacak olan bu, ben de bunu derim:)
https://www.youtube.com/watch?v=QkM8uPF0xZs

spartacus
15-02-2016, 01:42
NATO'nun savunma alanında Suriye yok. Kısaca Suriye sahası, NATO açısından savunma alanında değildir, ülkede bir başbakan var, yıllarcada Dış İşlerle ilgilenmiş, ama bu kadarcığı ya bilmiyor, ya da işine gelmiyor olabilir mi? Sıkıştı NATO yanımızda dedi, sebep? Ne o Avrupa senin vahşi kapitalizminin veya Hitlervari, mezhepçi yayılma amacının yanında olabilir ne de ABD, olmaz, olamazlar... heleki osmanlıcılık deyip, Avrupayı da istila eden haritalardan söz etmişsen(Hitlerin yayılma hayalleride aynı idi, büyük Almanya). Avrupa halkı Erdoğan'ı da, AKP yide her geçen gün Nazi yapılanmasından farksız görmekte, o toplumların ülkeleri, hadi Rusya, Çin çekincesi ve pazar kaygıları bir yana, o halka rağmen zaten senin yanında yer alamazlar. Üstelik bu başbakan Dışişlerinde iken Salih Müslim'le de defalarca görüşmüş, hiç sorun yokmuş, ama sorun şuradan çıkmış;

Salih Müslim ve heyeti, PYD adına ESAD'A karşı savaşmayı retetmiş, bütün meselede ondan sonra çıkmış. yani kabul etseymiş, PYD cicim, canım olacaktı!

Bu düzeyde 6-7 yaş çocukların oyuncak kavgasını andıran çok bayağı bir politika izliyorlar, kafaları ise feodalce çalışıyor, kan davalı gibiler, siyaseti hasım ve kin gütme edebiyatı haline getirdiler... Kısaca Suriye sahasında, Suriye ile koordineli olmayan her hareket, karşıt güç NATO üyesi dahi olsa, NATO savunma alanında öngörülemeyeceği için, ancak bireysel hareket olarak ele alınabilir. Suriye'ye girmek demek, savaş çıkartmak demektir, fazla değil 2 hafta diyorum, 2 hafta sonra Rusyanın dizi dibine çöküp ne olur beni affet demeyle biter...

Yıllardır dillerde tüy bitiren IŞİD, El Nusra gibi ZOMBİ yapılar tehdit değilde, PYD mi tehdit? Sebep? Kürt oldukları için, oysa IŞİD ve El Nusra'ya verilen destek niye? "Ne oldukları" için destek veriliyor? Bir ırkçı yaklaşım yapacaksak, Arap olunca iyi mi oluyor? hem sanane yahu, komşunu seçme lüksün ne zamandır var? üstelik tüm komşularıyla, bir avuç hırsız sermayesine ganimet devşireceğim diye düşman olmuş bir ülke haline gelmişiz :) istenmeyen adam, istenmeyen ülke Türkiye olmuş, PYD değil ki...

Hem bu tutum, kendi ülkesinde milyonalrca Kürt'ede biz sizi istemiyoruz mesajı olmakta, ne olacak çözüm olarak bir bölgeye sıkıştırdığınız(yurtsuz kıldığınız, birlikte hayatı seçmektense ayrılığı örgütlediğiniz) 20-30 milyon insanı tümden yok mu edeceksiniz?...

Esad dahi PYD'yle masaya oturalım, konuşalım derken, şartım Suriye'nin toprak bütünlüğüdür, PYD de Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız derken, bunlara ne oluyor? Tek dertleri Esad'ın düşmemesi ve PYD'ninde bunda oynadığı rol, PYD'yi elimine etse -çünkü PYD Esad'a karşı savaşı değil, IŞİD'e karşı savaşı seçti- El Nusra ve IŞİD'e gün doğacak, başka tutarları yok. Burada EĞİT-DONAT diye eğittikleri adamlar patır, patır döküldü, tek muhatapları var El Nusra, IŞİD... IŞİD'in elini rahatlatmak için çalışıyorlar hasılı bu, ama küçük bir çocuğun ateşle oynaması gibi oynuyorlar... nasılsa paraları İsviçrelerde gömülü ve nasılsa ÇİFTE VATANDAŞLIKLARI var...

PYD ise IŞİD'le çatışan 50.000 leri bulmuş askeri bir yapısıda olan bir yapılanma haline gelmiş, Suriye'ye girmek demek Esad-PYD-Rusya-İran-Çin ile savaşa girmek demek, bu içeride yetiştirilmiş paravan IŞİD benzeri yapıların çatışmasına veya eve giren hırsıza benzemez, sen Dünyaca kabul edilmiş bir devletsin, bir devletin, diğerinin toprağına girmesi savaş demektir.

Bu tutumları ise(komşularına seni istila edeceğim, kılıfımda hazır tarz propagandaları) oradaki ülkeleri RUSYA'ya yakınlaştırıyor, buna Irak da dahil...

Şüpheci Dinsiz
18-02-2016, 19:39
Change.org'da açılan "Suriye'de savaşa hayır" imza kampanyası.
https://www.change.org/p/kamuoyu-suriye-de-sava%C5%9Fa-hay%C4%B1r

İmzalayalım ve elimizden geldiğince yayalım arkadaşlar.

Diken.com.tr (http://www.diken.com.tr/aydinlardan-suriyede-savasa-hayir-bildirisi-bu-imkani-erdogana-tanimayacagiz/)
Aydınlardan ‘Suriye’de Savaşa Hayır’ bildirisi: Bu imkanı Erdoğan’a tanımayacağız

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nin öncülüğünde 200’ü aşkın aydın, yazar ve sanatçı ‘Suriye’de Savaşa Hayır‘ başlıklı bir bildiriyle Türkiye’nin Suriye’ye müdahale edeceği iddiasından kaygı duyduklarını dile getirdi.

Change.org’da başlatılan imza kampanyasına (https://www.change.org/p/kamuoyu-suriye-de-sava%C5%9Fa-hay%C4%B1r) Baskın Oran, Ferhat Kentel, Hasan Cemal, Murat Belge ve Oya Baydar gibi isimler destek verdi.

Metinde “1 Mart 2003 Tezkeresi’nde deneyip yapamadığı şeyi, Türkiye’yi bir kirli savaşa sokup perişan etme imkanını R. T. Erdoğan’a tanımayacağız!” ifadelerine yer verildi.

Suudi uçaklarının İncirlik’e indiğini ve Suudi-Katar kara gücünün Türkiye üzerinden Suriye’yi işgal etmesinin konuşulduğu belirtilen bildiride “Kimselerin böyle bir ortamda Türkiye’yi savaşa girmeye zorladığı yok. İktidar, doksan yıllık TC tarihinde ilk defa bizzat böyle bir kapan kurdu ve içine gönüllü atlamaya çalışıyor” dendi.

Şüpheci Dinsiz
18-02-2016, 19:50
Bir kenarda dursun.

http://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/10647028_600680683416489_3471212582323774017_n.jpg ?oh=0cb0414028811d19673cc9ee5584f5ee&oe=57679615

Perperoglou
19-02-2016, 00:07
Yıllardır dillerde tüy bitiren IŞİD, El Nusra gibi ZOMBİ yapılar tehdit değilde, PYD mi tehdit? Sebep? Kürt oldukları için, [/B]

Bir insanın şu cümleyi kurabilmesi için ya süzme salak olması gerekiyor ya da PKK ile PYD'nin birbiriyle ilintili olmadığını zannedecek kadar saf...
Ne yazık ki spartacus mahlaslı zat ve onun ile benzer düşünsel sefaleti paylaşan Alevi zevat her iki vasfı da bünyesinde barındırabilecek kadar umutsuz bir vakaları teşkil ediyorlar.
Öncelikle belirtilmesi gereken dış politikanın, salt ulusal çıkar üzerine kurulu olan ve ahlaktan bağımsız, tamamen kendine özgü olgu ve kuralları olan bir etkinlik alanı olduğudur.
Yani bir ülkeye, topluma veya güruha verilecek desteğin kriteri onların taşıdığı olumlu vasıflar değil, bu desteği verecek devletin çıkarları ile olan ilişkisidir.
Bu doğrultuda Türkiye'nin, Orta Doğu gibi mezhepsel aidiyet duygularının ön planda olduğu bir coğrafyada rafızi olarak tanımlayabileceğimiz Alevi,Nusayri ve Şii ittifakına karşı Al Nusra gibi mezhepsel olarak kendisi ile aynilik taşıyan Sünni tandanslı örgütleri desteklemesi olağandır.
Bu desteğin bir diğer nedeni de söz konusu Sünni direniş gruplarının, Türkiye'nin toprak bütünlüğü için bir tehlike arz eden çeşitli silahlı Kürt terör odaklarına karşı Suriye'de bir denge unsurunu teşkil etmesidir.
Bugün PYD'nin Suriye kuzeyinde oluşturmayı amaçladığı ve verdiği silahlı mücadelenin temelini oluşturan koridor, kurulması amaçlanan ve Türkiye'nin topraklarının büyük bir kısımını da içerisine alması hedeflenen sözde Kürdistan için Akdeniz'e açılan bir nefes borusudur.
Öyle ki topraklarını Akdeniz'e bağlayan bu nefes borusundan yoksun bir Kürdistan, hemen şimdi kurulsa da hi çevre ülkeler tarafından boğulma riski ile karşı karşıya kalacağı için fazla uzun ömürlü olmayacaktır.
Bu bağlamda Suriye'de ki gelişmeleri, Türkiye'nin toprak bütünlüğüne zarar vermesi olası olan bir Kürt Devletinden bağımsız olarak düşünmek ve ''niye PYD'ye karşı Sünni İslamcı grupları destekliyor Türkiye yeaa'' gibi aptalca bir tepki vermek ancak siyasetin temel kaidelerini bilmemekle açıklanabilir ancak...

İlahimasal
19-02-2016, 11:30
Tipsiz abdurrahman dilip-ak-it gazetesi yazarı nin derdi başka.
Yazının son bölümünde kusmuş.

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/savas-uzerine-komplo-teorileri-13916.html

Dinci Milletin savaş çıkarda altin,döviz artar diye el-ilahlarina ettiği duaya bir ornekde etrafımdaki SAKALLI ESNAFLARDAN BİLGİ VEREYİM.

Savâş çıksada vergi borçlarımızı ödemesek muhabbetleri de var.Tamamı cumacı

Kurdistannn
19-02-2016, 12:03
Aslında, eğer dinciler ölecekse, ben bu savaşı isterim. Ama ayıklanmaz ki pirinç gibi..

Düşünsenize 10 milyon kadar dinci ölse, Türk ekonomisi dar boğazdan kurtulur, işsizlere iş açılır. Nasıl olsa, boşuna oksijen tüketiyorlar.

İlahimasal
19-02-2016, 12:36
BIYIKSIZ fakat SAKALLI bu adamı bize pyd li diye yutturuyor olabilirlermi?
http://img7.mynet.com.tr/hbr/2016/02/19/050859889/resmm-640x360.jpg

Bunlar neden hep birbirine benziyor.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5eGvNlhQZq-Ef1hzo06KX3jcVpK1INN-teU8ZC0i7-95ceS4m

Pyd cihatcıların piyonumu?

upuaut
19-02-2016, 22:39
Öyle görünüyor ki ülkemizde yaşanan olayların nedeni şu haritada görülmektedir:

http://odatv.com/images/resimler/image007(8).png (http://odatv.com/1-kasim-secimlerinde-hile-mi-var-1802161200.html)
http://odatv.com/images/resimler/image009(7).png (http://odatv.com/1-kasim-secimlerinde-hile-mi-var-1802161200.html)

Nokta.

spartacus
20-02-2016, 01:21
BIYIKSIZ fakat SAKALLI bu adamı bize pyd li diye yutturuyor olabilirlermi?
http://img7.mynet.com.tr/hbr/2016/02/19/050859889/resmm-640x360.jpg

Bunlar neden hep birbirine benziyor.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR5eGvNlhQZq-Ef1hzo06KX3jcVpK1INN-teU8ZC0i7-95ceS4m

Pyd cihatcıların piyonumu?
PYD ile hiç bir alakası, ilgisi yok... PYD iddiaları ret etti, Davidoğlunun verdiği adres bilgilerinde, öyle bir ismin hiç bir zaman varolmadığı, başka bir yerde o isimde birisinin olduğu lakin yaşınında 60 olduğu belgelendi(o belgeler muhtemel ABD'yede ulaştırıldı), sonra eylemi TAK üstlendiği halde bile, 2-3 saatte şipşak yapanı yapıştırdılar, yangından mal kaçırırır gibi belli değil mi? bilhassa son yıllarda olan hiç bir olayda gerçek deliller üzerinde durulmuyor veya deliller karartılıyor, yayın yasağı konuyor vs...

Sonrada bu türden olaylar hükümetçe nasıl menfaatleri doğrultusunda kullanılabilirlerse, o yönde algı oluşturuyorlar... Yani bu tür olaylar hükümet-ler için artık birer fırsat haline gelmiş, zaten krizler diğer yanıyla fırsattır. ne kadar fırsata dönüştürebilirler, o kadar başarı sayarlar.

daha doğru düzgün adli tıp raporları dahi yokken.

Bir önceki Ankara, ondan öncekileri hatırlayın. Uzun süre hükümet oylama yoluna gitti ve geçen süreyi delilleri karartmak veya tespitlerin sümenaltı olamsı için çalışıyor gibi bir tavır sergiledi.

Bu olayda ise saatlerle ifade edilebilir bir biçimde, ağızbirliğiyle PYD deyip çıktılar, üstelik kaç gündür de El Nusra, IŞİD vb, bilhaasa Cihadçı(AKP, Suud paravanı) örgütlerin elindeki stratejik konuma sahip şehir düşecek diye, havaya suya top yağdırdılar -üstelik bazı top güllelride isvil yerleşim birimlerine düşmüş-, Cihadçılara soluk aldırıp, o karmaşada bir kaç bin cihadçıyıda, ağır silahlarla Azez'e yerleştirdiler -ki Cihadçı konutanın açıklamalarında tank bile geçiyor. PYD şehre giremese bile, güneyden Suriye ordusu ilerliyor, yapabilecekleri tek diplomatik politika ise, aylardır kendi ülkesinde kendilerinin yaptığı katliamlar orta yerde dururken, sivillerin katledildiği olacak.

Örneğin video kayıtlarına dahi düşen Tahr Elçi'nin öldürülmesi... Bütün delilleri kararttılar, oysa görülen bir tür gladyo taktiğini andırıyordu, birde polislerin gerçek silahları belinde, çatapatları elinde video da vardı... Sözde suçlular, bir kaç adım ve bir karış mesafelerde yanlarından, ama silahını da polisin ayağının dibine atarak(al bunu gizle) kaçtılar...

Bir kaç saatle aydınlatılabilir denebilecek bir olay iken, hala aydınlanmış değil, diğer bombalama olayalrı da tamamen aynı..

Bilhassa IŞİD'in açıkca üstlendiği eylemlerde IŞİD demekten de imtina ettiler, sürekli bazı örgüt isimleri sayıp, araya DEAŞ, DAEŞ dedikleri haliyle IŞİD'i geçiştirdiler ve sol, demokrat yapıalrın yoğun lduğu semtlerde yargısız infazlı operasyonlar yaptılar, sözde 3-5 IŞİD'liyi ise kolalrına girmiş vaziyette(refakatçı pozisyonunda) yargıya taşıdılar, sonra serbest bıraktılar. hem de hepsinde bu tablo yaşandı.

Şimdi ise neden 3-5 örgüt ismi sayıp araya PYD tıkıştırmadılar? Çünkü yalan söylüyorlardı...

TAK 10-15 gün öncesinden bombalama yağacağını bildirmişti, TAK ise bizce uzun zamandır gizli servislerin(öncelikle MİT) eli altında kullandığı -heleki aktif ortaya çıkış zamanı- Kürt halkına karşı provakatif olarak kullanılma maksadı olasılığı yüksek bir birim. ne kitle çalışması ne de herhangi bir anlamlı stratejisi yok. Eskiden bu işler için Yeşil vb kullanılırdı...

http://t24.com.tr/haber/pkkdan-taka-eylemlerine-derhal-son-ver,109538

zavalli
20-02-2016, 01:46
http://odatv.com/images/2016_02/2016_02_19/ankara-saldirisi-icin-aciklanan-o-fotografin-altindan-bakin-ne-cikti-1902161200_m2.jpg

http://odatv.com/ankara-saldirisi-icin-aciklanan-o-fotografin-altindan-bakin-ne-cikti-1902161200.html

spartacus
20-02-2016, 03:59
Ölenlerin kim olduğunu dahi bilmiyorlar

http://odatv.com/olenlerin-kim-oldugunu-dahi-bilmiyorlar--1902161200.html

TAK 10-15 gün öncesinden bombalama yağacağını bildirmişti,
http://odatv.com/ankara-saldirisini-yapan-orgut-iki-hafta-once-boyle-tehdit-etmis-2002161200.html

ilahimasal
12-04-2018, 12:36
Batı ve müslüman kardeşlerin Vekalet savaşları tam olarak sonuç vermeyince , klasik yöntemleri olan " KIMYASAL silah kullandılar " yöntemi ile sonuca ulaşmak istiyorlar.

Kımyasal bir silah kullanıldı ise !!! Kullanıldığı ve kimin bunu kullandığı tespit edilir ve yaptırımlar uygulanır.

Batı ve burada ki MÜSLÜMAN kardesleri örgütü ne diyor ?

Esad yaptı ?? Diyorlar.

Anlaşılan o ki ! Batının , yani abd ve mütefiklerinin buradaki çomarları kimyasalı kullandılar. Bahane lazımdı ve bulundu.

abd nin (sarı baş) çomarı 1 hafta önce çekiliyoruz dedikten sonra , bu gün füzelerinden bahsediyor. Bu çomarın füzelerinden medet uman müslüman kardeşler ise yaygara koprıyorlar. " EYY AMERIKA ALLAH FÜZELERINE ZEVAL VERMESIN" diyorlar.

abd nin EMRI ile harekete geçeceklerini , aleni bir şekilde belli ediyorlar.

abd nin , seckin bop eş başkanları ne düşünüyorlar bilemiyoruz.

abd denilen alçak devlet buralara gelip meydan okuyunca MÜSLUMAN KARDESLERE cesaret geliyor. Hikmetini bilemiyoruz tabi ki !

Rusya , suriye de olduğu sürece , abd ve yandaşları bi halt yiyemez diye düşünüyorum.

Müslüman gardaşlar boşuna seviniyor diyorum. Babaları abd Rusya ya karşı cesaret edemez.

Troliçeler ve troller yine umutlanıyor ancakk birbirlerini yalamaktan başka şansları yok.

ilahimasal
12-04-2018, 13:23
Bu resmi hiç unutmayın.

Ve bu resimde kilerin ileride YERINDE DURUP DURMADIĞINA BAKIN .

Bu resimden ilk kim kopacak.ÇARK diyelim

https://lh6.googleusercontent.com/proxy/36v0zC88qkJYlLcuXgNb-NCdRqM-WRwr1O-3SWogv_TMvN7STH4F_1sop3cUXlNDeZls0LutOJ5oQfc_pTy4j JGb5fRqEcj-ztIWGFuVxQ=w536-h274-nc