PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite Tercihi

alpeerkara
10-07-2015, 01:00
Bir yil bu forumdan ayri kaldım. Şimdi malesef boyle bir konu ile dönüyorum. Ts 2 de 1680. siralamadayim. Malesef ki üzgünüm. 3 soruyu okumadan yaptim sinav stresi sorulari degistirdim falan 5 6 soru kaybım var sacma bir şekilde. Napalim dedik devam ettik. Şimdi arkadaşlar boğaziçi tarih istiyordum. Giremeyeceğim gibi sacma hatalardan. Koç tarih geliyor ama bursdan korkuyorum kalirsam sıkıntı çekeceğim. Ve hazirlikta toefl istiyor. Diğer bir seçeneğim bogazici edebiyattan tarihe yatay gecis yapmak. Evet her sene gecenler oluyor ama o da riskli bir durum. Bilgisi olan arkadaşlar yardimci olursa mutlu olurum.

Yıldıztozu
10-07-2015, 01:28
odtü tarihe ne dersin

world
10-07-2015, 03:28
Ben de Felsefe bölümü okumak istiyorum Ege'de iş olanakları nasıl sizce?

Olimpiyat
10-07-2015, 11:15
Bir yil bu forumdan ayri kaldım. Şimdi malesef boyle bir konu ile dönüyorum. Ts 2 de 1680. siralamadayim. Malesef ki üzgünüm. 3 soruyu okumadan yaptim sinav stresi sorulari degistirdim falan 5 6 soru kaybım var sacma bir şekilde. Napalim dedik devam ettik. Şimdi arkadaşlar boğaziçi tarih istiyordum. Giremeyeceğim gibi sacma hatalardan. Koç tarih geliyor ama bursdan korkuyorum kalirsam sıkıntı çekeceğim. Ve hazirlikta toefl istiyor. Diğer bir seçeneğim bogazici edebiyattan tarihe yatay gecis yapmak. Evet her sene gecenler oluyor ama o da riskli bir durum. Bilgisi olan arkadaşlar yardimci olursa mutlu olurum.

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun.
Tarih bölümünün iş alanı çok dardır. Ben ODTÜ Matematik mezunuyum. O dönemler Tarih bölümünden arkadaşlarım vardı.Ailesi zengin olanlar ya da çevresi olanlar iş buldu ama diğerleri çok zorlandı hatta uzun süre işsiz kalanlar oldu.
Öğretmenlik de çok zor olacağına göre, senin elinde akademisyenlik kalıyor. Bence akademisyenliği zorla. Yatay geçiş ya da ÇAP yapmak çok zordur. Onlara garanti gözüyle bakma. Doğrudan istediğin okula git.
TOEFL zor bir sınav değil. En azından hazırlıktaki yeterlilik seviyesi açısından baktığında öyle aman aman bir şey istemezler.
Bence sen yine de hazırlık oku. 1 yılın boşa gitmez. O arada hem yabancı dilini daha da geliştirir, hem de o sırada 1. sınıfa da rahat hazırlanırsın.

Sana Koç Üniversitesini tavsiye ederim. Yurtdışındaki üniversitelerle bağlantısı çok iyi. Koç üniversitesinden bir arkadaşım,Lisansın 2 yılını Koçta tamamladı, kalanı Harvarda...

Umarım gelecekte iyi bir Tarihçi olursun. Tarafsız Tarihçilere ihtiyacımız var.

Aleph
10-07-2015, 22:24
Üniversite olarak ben de Koç'u öneriyorum. Bursum yanar diye korkma, bu senin daha iyi motive olmanı ve çalışmanı sağlayacaktır..

Bedevi
10-07-2015, 23:55
ÖYP(Öğrenci Yerleştirme Programı) 'yi muhakkak takip etmeni tavsiye ederim sana. En başarılı öğrencilere 3.500 TL gibi bir maaş ile yüksek lisans ve doktora yapma fırsatı veren bu program, akademik kariyer düşünen öğrenciler için büyük avantajlar sağlamakta. ALES puanının yüzde 50'si, not ortlamasının yüzde 35'i ve YDS sınavının yüzde 15'i üzerinden hesaplanan ÖYP puanına göre öğrenciler uygun görülen üniversitelere yerleştirilmektedir. Bu kapsamda hangi üniversiteyi veya hangi bölümü seçersen seç, muhakkak ortalamanı yüksek tutmaya, daha ilk yılından başlayarak ALES ve YDS ( Yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı)'ına yönelik çalışmalar yapmanı tavsiye ederim sana. ÖYP dışında Yüksek Lisans ve Doktora yapmaya kalkarsan 6 yıl(2 yıl yüksek lisans 4 yıl doktora) gibi uzun bir sürece tekabül edecektir ki bu da söz konusu süreçte çalışmadığın takdirde seni ekonomik olarak zorlayabilir.

Üniversite ortamı eğlencelidir. Hele ODTÜ' de daha da eğlencelidir. Gez, eğlen, kafayı çek, seviş ama ilk yıldan itibaren derslerini sıkı tutmaya çalış.

alpeerkara
11-07-2015, 02:46
Evet ama ODTÜ düşünmüyorum malesef. İstanbulda yaşıyorum. Koç ve Boun arasında kaldım. Boğaziçinin ortam ve imkanlar açısından istiyorum. Yatay geçişi sonuna kadar zorlama niyetim var. Koçu ise hayalimdeki bölüm ama üniversiteye ısınma anlamında sorunluyum.

Olimpiyat
11-07-2015, 10:53
Yatay geçişi zorla elbette. Ama senin gibi düşünüp daha sonra hayal kırıklığı yaşayan yüzlerce öğrenci tanıdım. Hem üniversite yıllarında hem de sonrasında...

BOUN Edebiyata geçeceksin ve yatay geçiş olmayacak. Ya sonrası?
Tekrar üniversite sınavlarına hazırlanmak gerekecek. Bir 2 yıl da oradan kaybedeceksin.

Mutlaka yatay geçiş düşünüyorsan, Koç Üniversitesini yaz. Oradaki Tarihten, BOUN tarihe geçersin.

İmkanlar açısından Koç ve Boun arasında ciddi fark yok.

Ben üniversite sonrası bilgisayar mühendisliği, ekonomi ve genetik alanlarında 3 tane master yaptım. Daha sonra da Genetikte doktora yaptım.
İzmirde önemli bir firmada işe alımlardan da kısmen sorumluyum.
Bize ne CV ler geliyor, ne öğrencileri mülakata alıyoruz bir bilsen. Ve ne Boğaziçilileri eliyoruz bir bilsen...

Şahsen ben, işinde tecrübeli bir lise mezununu, Boğaziçi mezununa tercih ederim. Ya da ODTÜ ,Koç mezununa..

Sen Koç a git. Orada sadece derslerine yoğunlaş. İyi bir ortalaman olursa BOUN Tarihe geçersin. Olmazsa da Koç mezunu olursun.

Üniversite adına takılma. Etiket aşığı olanların sayısı azalıyor.Torpil dönüyor her işte

İlahimasal
11-07-2015, 16:08
En güzeli ilahiyat okumak
Düşunsenize gelecekde camide ,tekkede,hücre evlerinde çok büyük iş imkanları olucak.tuvalete mıçmaya giden şeyhinin peşinden gidip.o miss amber kokuyu koklamak,kapalı hatunları hayal edip,şeyhinden sana kalirsa,mutayı yapıpp bir geceligine ilahi fakültede onuna beraber olmak.halvetten çıkdıkdan sonra o hatunu boşayıp diger müride teslim ettikden sonra,allaha ulaşmak için namaz kılıp dualar ettikden sonra,tekrar hangi mürit kardeşımin bacısını nikahima alırım diye istihare uykusuna yatmak .hatunu yakalar yakalamaz geceleyin onunla uçmak.sabaha kadar muhammed kadar da olmasada tam tesetturlü o hatunla 5 posta elham okumak çok hoş olur.

Şeyhin el attığı her mürit geleceğin yöneticisi olucakdır.o yöneticiye minumum 4 hatun ,çerez paralık mercedes,atıştırmalık cariye ve ezan okuma karşılığında dolgun maaaş alıcakdır.

Ne yapicaksınız bilimsel üniversiteleri .ilahi universiteler daha eğlenceli.