PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm ve inanç istatistikleri

Yıldıztozu
22-07-2015, 15:54
Amerikada bazı topluluklar arasında yapılan anket sonuçlarına göre tanrı inancı yüzdeleri ortalaması şu şekilde;

Mahkumlarda %90
Halk arasında %80
Bilim insanları arasında %33 (bunların birçoğu dinsiz deist)
Felsefeciler arasında %14
Üst düzey saygın bilim insanları arasında %7 (bu azınlığın da birçoğu dinsiz deist)

Görüldüğü üzere seviye arttıkça inançsızlık bariz bir şekilde artıyor. Buradan iki sonuç çıkartıyorum.

1- Kuranda birçok ayette ''aklınızı kullanmaz mısınız, düşünmez misiniz'' tarzı tavsiyeler vardır. Fakat bu ayetler anlamsızdır. Çünkü aklını kullanma oranı arttıkça Allahsızlık da artıyor.

2- Sözde Allah'ın kurduğu bu sistemde akıllı insanların çoğu cehenneme giderken, daha az düşünenlerin çoğu cennete gidecektir. Yani cehenneme gitmelerinin suçu akıllı olmak, mantıklı düşünmeye çalışmak. Ne kadar adaletli bir tanrı değil mi:)

Bu arada anketlerdeki yüzdeler birkaç puan oynayabilir ama sıralama değişmez.
Bazı kaynaklar da vereyim. Sırasıyla;

http://natskep.com/only-0-07-of-prisoners-are-atheists-according-to-a-2013-federal-bureau-of-prisons-report/

http://www.pewforum.org/2009/11/05/scientists-and-belief/

http://io9.com/what-percentage-of-philosophers-believe-in-god-485784336

http://www.freethoughtpedia.com/wiki/Scientists_and_atheism

Olimpiyat
22-07-2015, 16:46
Amerikada bazı topluluklar arasında yapılan anket sonuçlarına göre tanrı inancı yüzdeleri ortalaması şu şekilde;

Mahkumlarda %90
Halk arasında %80
Bilim insanları arasında %33 (bunların birçoğu dinsiz deist)
Felsefeciler arasında %14
Üst düzey saygın bilim insanları arasında %7 (bu azınlığın da birçoğu dinsiz deist)

Görüldüğü üzere seviye arttıkça inançsızlık bariz bir şekilde artıyor. Buradan iki sonuç çıkartıyorum.

1- Kuranda birçok ayette ''aklınızı kullanmaz mısınız, düşünmez misiniz'' tarzı tavsiyeler vardır. Fakat bu ayetler anlamsızdır. Çünkü aklını kullanma oranı arttıkça Allahsızlık da artıyor.

2- Sözde Allah'ın kurduğu bu sistemde akıllı insanların çoğu cehenneme giderken, daha az düşünenlerin çoğu cennete gidecektir. Yani cehenneme gitmelerinin suçu akıllı olmak, mantıklı düşünmeye çalışmak. Ne kadar adaletli bir tanrı değil mi:)

Bu arada anketlerdeki yüzdeler birkaç puan oynayabilir ama sıralama değişmez.

Amerikan halkı çok dindar. Türk halkı ile dindarlık oranında kafa kafaya gider.
Bir gün New Yorktaki arkadaşımı ziyarete gittiğimde; Tanrı üzerine bir şekil konuşma açtım. Açtığıma pişman oldum.
Adamlar kaşlarını çattı, suratını eksilttiler.Bir tanesi, bizim paramızda bile Tanrı vardır, biz dindar bir halkız dedi.

Bana, eğer dinimize laf edeceksen s.ktir git ülkene demek üzereydiler.Hatta üstü kapalı öyle de dediler.
Bunu bir iki yerde daha yaşadım, ondan sonra halk arasında din ve Tanrı üzerine bir daha konuşmadım Amerika da.
Ama üniversite ortamında, rahattık. Her milletten insan vardı, ama dindar oranı çok düşüktü, rahatlıkla dinlerle dalga geçerdik .

Üniversitemizdeki en kaliteli profesörlerin hepsi dinsizdi. O zaman anladım ki, zeka ve kültür arttıkça dindar oranı çok azalıyordu.
Bunun da nedeni sorgulama tabi.Çünkü sağlam bir bilim adamı olmak için biat kültüründen vazgeçmen gerekli.Her türlü biat kültüründen...

Yıldıztozu
22-07-2015, 16:57
Öyle ama gün geçtikçe halk arasında da dindar oranı azalıyor. Geçmişteki anketlerle kıyaslanınca açıkça görülüyor.

Ayrıca;

If all the Atheists & Agnostics left America, they'd lose 93% of The National Academy of Sciences & less than 1% of the prison population:)

Olimpiyat
22-07-2015, 17:04
Öyle ama gün geçtikçe halk arasında da dindar oranı azalıyor. Geçmişteki anketlerle kıyaslanınca açıkça görülüyor.

Ayrıca;

If all the Atheists & Agnostics left America, they'd lose 93% of The National Academy of Sciences & less than 1% of the prison population:)

Amerikan halkı genel manada aptal.
Eğitimleri berbat. Amerika da liseyi bitirip, İngilizce bir metni adam gibi okuyamayanlar var. Dini vakıflar ne para kırıyorlar bir bilsen. Dincilikte bizim Türk halkı ile yarışırlar.

Amerikan yönetiminin de işine yarıyor aptal bir halk. Onları rahatlıkla kandırıp, onları oyu ile Dünyayı sömürüyorlar.