PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Barış Süreci Biterr...

jumanji
26-07-2015, 16:28
Evet bitti. Senelerdir ölümler olmuyordu, yine başladı.

Kürtleri haklı buluyorum bu konuda ama, içgüdüsel olarak sanırım, yinede bu konuda türkiyeyi destekliyorum. Bir savaş ortamı olduğunda mantık yerini içgüdülere bırakıyor ve ister istemez taraf oluyorum. Ha yani kendini geliştirmiş, eğitimli kültürlü biri mantığını bir kenara ayırıp içgüdülerine teslim olur mu eleştirisi de normaldir, fakat savaş ortamı olduğunda durum bu oluyor. Müzakere çerçevesinde olsa evet kürtler haklı, fakat şehitler geldiğinde işler değişiyor benim adıma.

Geçen gece ışid ve pkk ya yapılan operasyonlar ne yalan söyliyim hoşuma gitti. Aslında milliyetçi biri değilim ama, yani böyle oldu işte. Böyle hissettim.

Umarım müzakere aşamasına gelinir kısa zamanda. Ki bu içgüdüler de yerini mantığa bırakır.

Olimpiyat
26-07-2015, 16:42
Uluslararası literatürde terör nedir konusunda bir uzlaşı yok maalesef.Bu yüzden senin teröristin benim teröristim olayına giriyoruz.
Mesela Abdullah ÇATLI ,Mehmet Ali AĞCA gibiler benim için terör işleyen teröristlerken, bir ülkücü için duvarına resimlerini koyduğu bir kahraman, bir dava adamı olabiliyor.

Abdullah ÖCALAN, birileri için terörist başı iken , Güneydoğuda çoğu evde bir kahraman, ulu bir önder. PKK militanları da kahraman birer gerilla onlar için.

Yani, bu işler de hangi safta olduğun , senin terör tanımını belirliyor. Bir de kim güçlü ise maalesef o haklı.

ABD, keyfi şekilde Irak a girdiğinde hangi güç onu durdurabildi ki.ABD, kendince terörist ilan etti Irak yönetimini ve ülkeye girdi. Kendi terör tanımını yaptı ve girdi.

Bu işler böyledir. Savaşlarda da, esasen haklı olan değil, güçlü olan kuralları koyar.

Terörün net tanımı olmadığına göre, teröristler teöristlere karşı da denebilir.

Boolean
26-07-2015, 16:42
Kürtleri haklı buluyorum bu konuda ama, içgüdüsel olarak sanırım, yinede bu konuda türkiyeyi destekliyorum.

AKP'yi destekleyip, İzmir'de domuz eti soran birisi için hiç şaşırmadım bu cümleye.

jumanji
26-07-2015, 16:50
Yazımı detaylı okuduysan şaşırmaman normal.

Kürtleri davalarında haklı buluyorum, fakat söz konusu savaş ortamı olursa, ülkemi desteklerim.

Konu net.

Boolean
26-07-2015, 16:52
Yazımı detaylı okuduysan şaşırmaman normal.

Kürtleri davalarında haklı buluyorum, fakat söz konusu savaş ortamı olursa, ülkemi desteklerim.

Konu net.

Kürtlerin de ülkesi değil mi o? Senin ülkem dediğin şeyin altında "milletimi" veya "ırkımı" sözü var. Ülkemi diyerek kendini kandırma bence.

Olimpiyat
26-07-2015, 16:53
Bir söz geldi aklıma.
Hiçbir diktatör, iç savaş çıkarmadan gitmez.
Bu diktatör de iç savaş çıkarmadan gitmeyecek, her yolu deneyecek orada kalmak için.

jumanji
26-07-2015, 16:54
Yalnız evet düşündüm haklısın.

Akpyi destekleyip chpye oy atıyorum, kürtleri haklı bulup ülkemi destekliyorum ve feci ateistim. Aynı zamanda domuz eti arıyorum biraz da dinin gerekli olduğunu düşünüyorum. (:

Evet haklısın baya gizemli biriyim kabul, napalım şindi ölek mi?

Aslında yeterli argümanım var ama hava sıcak, şindi yani hepsini ayrı ayrı yazmıyım

domuz eti konuma kimsecikler yasmadı? abi tatmak istiyorum ya. neyse konu ciddi sulandırmaylm

jumanji
26-07-2015, 16:56
Kürtlerin de ülkesi değil mi o? Senin ülkem dediğin şeyin altında "milletimi" veya "ırkımı" sözü var. Ülkemi diyerek kendini kandırma bence.

bazıları öyle görmüyor işte.

ülkenin adı türkiye, kürtlere diyorsun bu ülke senin.

ha tamam benimseyenlere eywllahta, isteyen de kabul etmez, normaldir.

Boolean
26-07-2015, 16:56
Yalnız evet düşündüm haklısın.

Akpyi destekleyip chpye oy atıyorum, kürtleri haklı bulup ülkemi destekliyorum ve feci ateistim. Aynı zamanda domuz eti arıyorum biraz da dinin gerekli olduğunu düşünüyorum. (:

Evet haklısın baya gizemli biriyim kabul, napalım şindi ölek mi?

Aslında yeterli argümanım var ama hava sıcak, şindi yani hepsini ayrı ayrı yazmıyım

domuz eti konuma kimsecikler yasmadı? abi tatmak istiyorum ya. neyse konu ciddi sulandırmaylm

eee tamam işte yani. Nihilistsin ama ülkeni umursuyorsun falan...

farkındasın en azından sen de kendinin zaten :)

Barlas
26-07-2015, 17:00
Bu olayların birdenbire başlamasındaki sebep nedir sizce? Bugün yine saldırı var polise, arkası kesilecek gibi de gözükmüyor. Bir sebep olmalı?

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/emniyet-mudurlugu-binasina-silahli-saldiri-893838/

errata
26-07-2015, 17:10
Buna lümpenlik deniyor jumanji. Veya ne şiş yansın ne kebapçılık. Bana dokunmasınlarcılık.

Şişler ve kepablar yanmaya başladımı da midenden başka düşünecek bir şeyin yok normal olarak.

IŞİD bahanesiyle PKK'yı bombalamak, AKP'nin son 6 ayki milliyetçilik ve militarizasyon gösterisi için anlaşılabilir bir durum. Nihayetinde bu yola girerek Kürd'leri kaybetti. Şimdi iyiden iyiye herşeyi kriminalize ederek despotlaşacak.

Ancak akıllı olduğunu düşünen insanların bu oltalara gelmesi üzücü.

Ha yanlış anlaşılmasın, dünyada istisnasız tüm memleketlerde insanların büyük çoğunluğu lümpendir. Lümpenliğin kötü olup olmadığı da tartışmalıdır bana göre. :)

dine mine ne
26-07-2015, 21:21

kendini niye kandiriyormus anlamadim

kürtün ülkesi degil acik ve net yaziyorum ,neden ?

o ülkenin adi türkiye degilmi ????, o ülkede türk yasar kürt degil

türk pasaportu olan türk vatandasidir , türk pasaportu olmayana turist denir

o ülkeyin adi türkiyedir ve icinde türk yasar bunu ögrenin artik

ermenisi , kürtü yasiyorsa elindeki pasaporta saygi duyacak
duymuyorsa cekip gidecek
o ülkede benim hakkim var diyen bunu dünya önünde masaya oturup anlatacak hakkini arayacak
gidibte o ülkenin evladini vurmayacak
türkiye,ye gücünü göstermek isteyene , türkiye,de gücünü gösterir türkün olmus olan topragini ve evladini korusun diye

burda kim kendini kandiriyor ?????

bu kandirmalara kananlar oldugu icin kan durmuyor

savasi kazanan belirler toprak hakini , ve bu yüzden terror savasir

terror gariban adamin savasidir , yani yas isdir

senin gibi adamlar böyle yazilar yazdigi müddetce bu kanlar durmayacak dir

senin gibi adamlarin bu ülkeye verdigi zarar budur

Boolean
26-07-2015, 22:49

duymuyorsa cekip gidecek
o ülkede benim hakkim var diyen bunu dünya önünde masaya oturup anlatacak hakkini arayacak
türkiye,ye gücünü göstermek isteyene , türkiye,de gücünü gösterir türkün olmus olan topragini ve evladini korusun diye

anladım. peki illuminati ile alakası olabilir mi Türkiye'deki bu olayların sizce? yani bir anda saldırıların başlaması falan. sanki birisi düğmeye basmış gibi Türkiye'yi karıştırmak için.

spartacus
26-07-2015, 23:39

duymuyorsa cekip gidecek

Ona suna bana ne?

Türk ayrı, Türkiye Pasaportu ayrı!

Yunanistanda yaşayan Türkler, buraya gelince Yunan mı diyorsun? Yunan mı oluyor bu insanlar. ne zaman öğreneceksiniz millet denilen şeyin, 200 yıllık geçmişi olduğunu ve bu konunun SOSYO-KÜLTÜREL olduğunu, ne zaman öğreneceksiniz dil denen şeyin İLETİŞİM ARACI olduğunu, hiç birinde hazreti, ilahi, yöce bir kutsallık, tabu olmadığını?

Dünya güneş sistemi dışında hayat olabilir mi diye düşünürken, araştırıken, sizin gibi Ortadoğu-Osmanlı kafalı dinciler(evet dindir, her türlü etiket, tabu ve bunalrın siyasi malzeme, KURAL, ŞART(İMAN), KAİDE yapılmasına din denir) hala oturup bunları tartışıyor, öte yanda çıakrları için insandan, doğaya her türlü canlıyı yok edip, talan eden bir kaç küçük kuduz köpek sürüsünün, kan savunusunu yapıyor...

Sizler daha bir canlı olarak kendi dünyanızda yaşayan insanı çözememişsiniz ki... Cehaletin bu düzeyine, yobazlığın bu düzeyine, ne diyeyim bilemedim, ama diyeceğim şu ki,

Bu ülkeye 2 şey zarar veriyor, DİN VE DİNCİLİK.

Bu dinler(ırkçılık, islam) egemen olduğu sürece de asıl zararı-ziyanı yaşamaya devam edeceğiz, sizde cehaletin, boynu zincirli, ayağı prangalı kürek mahkumu olursunuz işte böyle. Ötede birisi çıkıp zincirleri kırar, prangayı parçalar, özgürlüğe yelken açalım derse, aman karanlığınız alınmasın, hemen çullanıverin...

Sizler evet sizler bu ülkeye demiyorum, insana zarar veriyorsunuz, insansanız kendinize de. Ama pardon siz insan değil hazreti,Türk(S.A.V)'sünüz, yani ben sizden ayrıyım, çünkü türküm, sosyo-kültürel olarak, siz ise Türk(S.A.V)'sünüz, Allah'ın öteki adı, yobaz, bağnaz, tıknaz ve dinci.

Peki Türklüğün şartları, farzı, sünneti filan var mıdır? Nedir bu ırk saplantısı? İnsan olmayacak mısınız? 21. Yüzyıldayız yahu.

spartacus
26-07-2015, 23:53
IŞİD bahanesiyle PKK'yı bombalamak, AKP'nin son 6 ayki milliyetçilik ve militarizasyon gösterisi için anlaşılabilir bir durum. Nihayetinde bu yola girerek Kürd'leri kaybetti. Şimdi iyiden iyiye herşeyi kriminalize ederek despotlaşacak.

Aslında bir manipülasyon operasyonu idi. Çünkü İŞİD daha geçenlerde lüks otellerde toplantlarını yaptı. Tank, top, tüfek, çay, şeker, bisküvit(o da biliyor! En büyük suç ortağı MHP'dir, türk-silam tabanını sürekli projeler için kıvamlandırıp, hazırlar), aklımıza gelecek her türlü teçhizat, donanım, Türkiye üzerinden sağlanıyor. İşin merkezinde ise Erdoğan ve Davutoğlu ikilisi ve hizme ettikleri yeşil sermaye(Arabistan, Katar'da vb dahil) var, koordineli biçimde hayli zamandır İŞİD vb örgütlenlemerin lojistik, mühimmat vb desteği bu merkezden.

Örtülü ödenekler, kutulardan çıkan(bilinen bilinmeyenin binde biridir) paralar şu vb, aslında Katar, Arabistan'ın da verdiği doviz girdileri, tümüde İŞİD vb örgütlenmeler, yapıların organizesi içindi, kullanıldı...

PYD, PKK karşıtlığı ve hatta barışla kandır sürecinin dahi bitmesinin altında yatan, PKK'nın, PYD'nin, Irak Kürtlerinin İŞİD'e karşı yönelmesiyle devreye girdi.

Yani aslında bütün amaçları İŞİD'e karşı direnci kırmaktı, saman altından su yürütmek vb tümüde kabak gibi ortaya çıktı...

Şimdi ise işte bakın biz teröristlere karşı savaşıyoruz algısı üzerinden PKK ve DHKP-C'yi, İŞİD ile özdeşleştirme algısı yarattılar, bu birinci taş, ikinci taş ise, İŞİD liler göz altına alınırken misafir gibi, (onlarda istisnalar), diğerleri ise öldürülerek, üçüncü taş ise PYD ve Irak kürt yönetiminin Türkiye üzerinden lojistiğini, meşruiyetini yok ederek İŞİD'e stratejik-psikolojik destek...

Sonra İŞİD'i bombalıyoruz diye gidip Irak'ı bombaladılar, muhtemel sebebi ise fırsattan istifade Irak'ta İŞİD'e nefes aldırmak... PKK, PYD'nin vb, İŞİD'le çatıştığı cepheleri GENİŞLETMEK, geniş satıha yayarak PYD, PKK ve Irak kürtlerinin hareket alanını daraltmak, yeni cepheler açarak, bölgede yoğunlaşmış, İŞİD'e karşı savaşan güçleri daha geniş satıhla zayıflatmak. Kısaca en önemli strateji bence burada, cepheyi genileterek İŞİD'e karşı savaşan güçleri daha geniş cephelerde zayıflatmak ve operasyonlarla da vurmak, yani el altından İŞİD le birlikte savaşmak(dolayımlı)!.

Şimdi yakın zamanda yükselttikleri milliyetçilik ise kendi koyunlarının olduğu kadar diğer sözde AKP muhalefeti olan milliyetçileride bu projelerine çekmek, alet etmek... Aslında başarmış gibiler, zira son günlerde Milliyetçi kesimlerin sosyal ağlarda paylaşımları resmen bunu gösteriyor! Öküzlük parayla mı?

Hükümet sürekli provakatif katliamlar yapıyor, suçu ona buna atmaya çalışıyor, ama görsel medyanın olanakları bu imkanlarını kısıtlyor ve bir çok noktada gazeteciler hatta milletvekilleri dahi tartaklanıyor, köpek kolluk güçlerince(ve bizim milliyetçiler o kolluk güçlerinin artistliğini böbürlenerek paylaşmakta, resmen kendi kasabına aşk ilan etmekte, kendisine düşman yönetim anlayışını yüceltmekte. Toplumu, insanı, gazeteyi, haber alma hakkını vb hiçe sayan asker görünümü bizim bu gerizekalıları ihya etmekte. Halbuki aynı asker Sivas katliamından tutunda benzer tüm katliamalrın fiili sorumlusudur).

Çünkü provakasyon suya düşüyor, bu provakasyonalr amacına ulaşıp, algı oluşturuluncaya kadar sürecek ve bizim türk-islamcılar, o trene binecek. Suriyelere gidip alevi katledecekler, dertleri bu, bunun üzerinden, bu sayede ise, güç toplayacaklar, kendilerince meşru bir zemin yaratmış olacaklar...

Ahmaklar, nasıl bir geleceğe mahkum ediliyorlar haberleri bile olmayacak, ve çok basit bir kaç dini, bir kaç ırkvari sloganla, kararmakta olan ülke ve toplumu daha bir karartacaklar, karartanları ihya edecek, bunlar için asker olacak ve maceraları belli ki hazin bir sonla bitecek.

dine mine ne
27-07-2015, 00:03
anladım. peki illuminati ile alakası olabilir mi Türkiye'deki bu olayların sizce? yani bir anda saldırıların başlaması falan. sanki birisi düğmeye basmış gibi Türkiye'yi karıştırmak için.

erdogani getiren masondur , atatürkün masondur , cumhuriyetini mason kurmustur , kürdün silahini veren masondur , ortadadoguda arabin anasini belleyen masondur
suriye icin türkiyeyi kulanan mason oglu masondur

haberlerde 23 =5 , 24 =6 5 , 6 yada 56 doludur bugünlerde oldugu gibi

http://www.grihat.com.tr/turkiyeden-iside-2307-kisi-katildi-12579h.htm

burdan alinti ;
Türkiye’den IŞİD’e 2307 kişi katıldı

Alinti:

IŞİD Türk ordusuna böyle saldırdı! ... Türk ordusuna böyle saldırdı! 23/07/2015

TÜRKIYE 23/07/2015. Suriye sınırının Kilis Elbeyli kesiminde, IŞİD kontrolündeki bölgeden askerlere ateş açıldı. Astsubay Yalçın Nane şehit oldu, 4 asker ...

alinti:
HDP Eş Genel Selahattin Demirtaş dün Suruç'ta meydana gelen saldırıda ölü sayısının 32'ye yükseldiğini açıkladı.

alinti:
24 temmuz 2015 ışidin türkiye'ye savaş ilan etmesi (https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDYQFjADahUKEwid7P771fnGAhXDbxQKHe--BaM&url=https%3A%2F%2Feksisozluk.com%2F24-temmuz-2015-isidin-turkiyeye-savas-ilan-etmesi--4864773&ei=2Ee1VZ0gw99R7_2WmAo&usg=AFQjCNFJyCXMDXs6wDhJvRhDHGNamk6ahA)

ışid resmi hesapları "erdogan, islam devletine saldirinin hesabini 5 bombali aracla ödeyecek" twitleri attılar ve türkiye'ye savaş ilan ettiler.

daha sayayimi ????????????????????

dünya savaslari , büyük dinler bu adamlarin kurgusudur

maksat insan ölsün ve sayisi insin okadar

ama sana diyorum yazmayin böyle ülke adina seyler bunlar yanlis

kürtlük , ve ermeni konulari politk anlaminda konusulmaz
bunlar insani konulardir
burda kendi aramizda kürt , alevi , ermeni kardeslerimizle
sohpet ederiz ama bu hic bir zaman türkiyeyi baglamaz

Boolean
27-07-2015, 00:20
erdogani getiren masondur , atatürkün masondur , cumhuriyetini mason kurmustur , kürdün silahini veren masondur , ortadadoguda arabin anasini belleyen masondur
suriye icin türkiyeyi kulanan mason oglu masondur

haberlerde 23 =5 , 24 =6 5 , 6 yada 56 doludur bugünlerde oldugu gibi

http://www.grihat.com.tr/turkiyeden-iside-2307-kisi-katildi-12579h.htm

burdan alinti ;
Türkiye’den IŞİD’e 2307 kişi katıldı

Alinti:

IŞİD Türk ordusuna böyle saldırdı! ... Türk ordusuna böyle saldırdı! 23/07/2015

TÜRKIYE 23/07/2015. Suriye sınırının Kilis Elbeyli kesiminde, IŞİD kontrolündeki bölgeden askerlere ateş açıldı. Astsubay Yalçın Nane şehit oldu, 4 asker ...

alinti:
HDP Eş Genel Selahattin Demirtaş dün Suruç'ta meydana gelen saldırıda ölü sayısının 32'ye yükseldiğini açıkladı.

alinti:
24 temmuz 2015 ışidin türkiye'ye savaş ilan etmesi (https://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDYQFjADahUKEwid7P771fnGAhXDbxQKHe--BaM&url=https%3A%2F%2Feksisozluk.com%2F24-temmuz-2015-isidin-turkiyeye-savas-ilan-etmesi--4864773&ei=2Ee1VZ0gw99R7_2WmAo&usg=AFQjCNFJyCXMDXs6wDhJvRhDHGNamk6ahA)

ışid resmi hesapları "erdogan, islam devletine saldirinin hesabini 5 bombali aracla ödeyecek" twitleri attılar ve türkiye'ye savaş ilan ettiler.

daha sayayimi ????????????????????

dünya savaslari , büyük dinler bu adamlarin kurgusudur

maksat insan ölsün ve sayisi insin okadar

saymanıza gerek yok! ben tatmin oldum.

masonlar ve illuminati tabi ya... 5,6 dolayısıyla 56 şifrelerini iyi yakalamışsınız. :) Bu 56 rakamı bir şeyi temsil ediyor olabilir muhtemelen.

Boolean
27-07-2015, 00:50
İyi cevap veriyor yani sn. Spartacus. Üşenmeden uzun uzun da, karşıdaki önemli... Sizin söylediğiniz söz karşıdakinin anlayacağı kadardır. Çok berbat yani durum. Görüyorsunuz işte.

Ahmaklar, nasıl bir geleceğe mahkum ediliyorlar haberleri bile olmayacak, ve çok basit bir kaç dini, bir kaç ırkvari sloganla, kararmakta olan ülke ve toplumu daha bir karartacaklar, karartanları ihya edecek, bunlar için asker olacak ve maceraları belli ki hazin bir sonla bitecek.

Bu böyle....

Olimpiyat
27-07-2015, 01:39
Bu forumda sıradan ve düz mantıkla yorum yapan basit yorumcular çoğunlukta(kendimi de katıyorum, belki % 90 lardayız)

Ama spartacus, cenk varol, aleph, boolean gibi arkadaşlarımız çok üst skalada düşünüp yorum yazan arkadaşlar. Sizleri keyifle okuyorum. Bu işin güzel yanı ama acı yanı da var.

Maalesef sizler azınlıksınız. Sizler çoğunlukta olsanız AKP gibi partiler gözlerimizin içine baka baka bize yalan söyleyebilir miydi, bu kadar yalan dolana entrikaya bu kadar rahat at koşturmaya devam edebilirler miydi...

Maalesef, sizler azınlıksınız.Ama yine de sizlerden çok şey öğreniyorum.

dine mine ne
27-07-2015, 02:51
Ona suna bana ne?

Türk ayrı, Türkiye Pasaportu ayrı!

yapma yah o ne demek ? iste yaptigin hata burada o gördügün pasaport neden var acaba düsündünmü ??????

irk vardir bir de vatandas vardir
vatandas vatanin bir parcasidir bütün haklara sahiptir
irk gelip ülkede kalamaz ve hak sahibide degildir
yok onun , yok bunun ülkesi siz kafayi mi yediniz be kardesim????
kimin pasaportu var ise türk vatandasidir ve türk sayilir
türkiye de ona bütün haklari tanir ve basbakan dahi olabilir
ama ne yaziki o pasaporta bazi kisiler ülke adina hainlik yapiyor
degerini bilmiyor bilmek istemeyen pasaportunu yaka bilir neden yakmiyor ??? madem türk vatandasligi iyi degil neden cikmiyor bunu cevapla spartacus

Yunanistanda yaşayan Türkler, buraya gelince Yunan mı diyorsun? Yunan mı oluyor bu insanlar(alman pasaportum olsa)
ben almanyadan geldim,mi alman olurum bir sorunum oldumu
istanbuldaki alman konsolosluguna giderim
hangi ülkenin vatandasiysan o ülke sahip cikar sana
bunlari bosuna niye yazdiriyorsun bana

. ne zaman öğreneceksiniz millet denilen şeyin, 200 yıllık geçmişi olduğunu ve bu konunun SOSYO-KÜLTÜREL
olduğunu, ne zaman öğreneceksiniz dil denen şeyin İLETİŞİM ARACI olduğunu, hiç birinde hazreti, ilahi, yöce bir kutsallık, tabu olmadığını?
birincisi dinler konusuna türkiyeyi neden bagliyorsun ????
müslüman devleti oldugundan mi ????
hiristiyan olan ülkeler de var öyle degilmi ???
bu kürt ve ermenilerin gecmisi ve kültürü bu topraklarda olsa ne olur ??????????????????????????????????????????????
biz olmasin,mi dedik , vejahut yok mu dedik ?????
yunanlilarin durumu kötü istersen sen onlara da bir pay verelim türkiyeden ha nedersin ?????
pasaportu cebine soktuktan sonra benim oglumu askerde vuracak vejahut vuranlara arkacikip sempati duyacak
ve bunu neden yapicak toprak icin yapacak kendi kazigini cakmak icin
sonra sizin gibileride bu ülke senin mi onun,mu diyecek
ve kültürden konusucak
yahhh sizler ne bicim kafaya sahipsiniz ya , anlayamiyorum

kalmis ,ki bu topraklari son olarak türk insanina kim vermis
yada birakmis ,yani kendi sucu bilem degil hani

simdi ben kürt var ermeni var diye ben bu topraklara vatanim diyemiyecem,mi ???? ülkem diyemiyecemi ??????
DIYEMEZSIN
sizin demek istediginiz tam bu arkadas , baska bir sey degil

Dünya güneş sistemi dışında hayat olabilir mi diye düşünürken, araştırıken, sizin gibi Ortadoğu-Osmanlı kafalı dinciler(evet dindir, her türlü etiket, tabu ve bunalrın siyasi malzeme, KURAL, ŞART(İMAN), KAİDE yapılmasına din denir) hala oturup bunları tartışıyorsizin gibi adamlarin görüsleri bu ülkeyi karistirdigi
oglu ve evladi sehit düstügü müdetce ne Dünyayi nede Günesi gözü görecektir

, öte yanda çıakrları için insandan, doğaya her türlü canlıyı yok edip, talan eden bir kaç küçük kuduz köpek sürüsünün, kan savunusunu yapıyor...benim oglumu vurmayacaksin arkadas ,kuduz köpek dediginde benim ülkem
bu ülkenin gencecik delikanlisini vuran ne oluyor ??????
dilli ve kültürü icin vurdu diye insan oluyor, degilmi ?????
helal ulan sizin gibi adamlara vallahi helal olsun

Bu dinler(ırkçılık, islam) egemen olduğu sürece de asıl zararı-ziyanı yaşamaya devam edeceğiz, sizde cehaletin, boynu zincirli, ayağı prangalı kürek mahkumu olursunuz işte böyle. Ötede birisi çıkıp zincirleri kırar, prangayı parçalar, özgürlüğe yelken açalım derse, aman karanlığınız alınmasın, hemen çullanıverin...türkün evladi vurulucak sen onun bunun dillin den kültüründen bahs edicen türk müslüman diye bir de irkcilik yapistirican türklere ,kafadan senin aydiginligin bu mu ??????????

Peki Türklüğün şartları, farzı, sünneti filan var mıdır? Nedir bu ırk saplantısı? İnsan olmayacak mısınız? 21. Yüzyıldayız yahu.türk olmanin en büyük farzi vatandasini ******ca
arkadan vurmayacaksin
sünnetide her kim olursa olsun onu kardesin gibi seveceksin

türk budur

sana ben osmanlidan gögüsüm kabariyor dedimi ?
600 sene helal olsun dedimi,mi ?
türk herkesden üstün dedim,mi ?

akp,ye yeri gelir ben arka cikarim , yeri gelir onlarin yaptiklarini da anlatirim ama hep halkima iliskin yaparim bunlari
ama sizlerde halk sevgisi yok ,bunu acik ve net söylüyorum
sldirmak degil niyetim spartacus, ama yazilarinizdan bunu anliyorum ne yapiyim

bugün oylama olsa kürtler , ve ermenilere toprak icin oyumu vermezsem en büyük serefsiz ben olayim

aydinliga erismek icin konulari durumuna göre konusucakcin

sizlerin yaptigi gibi misal türkü islami devleti siyaseti karistirmayacaksin

saygilar

dine mine ne
27-07-2015, 03:13

bu olaylarin asil suclusu kimdir????? ismini yazabilirmisin

dine mine ne
27-07-2015, 03:43
saymanıza gerek yok! ben tatmin oldum.

masonlar ve illuminati tabi ya... 5,6 dolayısıyla 56 şifrelerini iyi yakalamışsınız. :) Bu 56 rakamı bir şeyi temsil ediyor olabilir muhtemelen.

bak boolean inanmiyorsan inanma kardesim
ama adam gibi cevab yaz
karsinda cocuk yok senin
tesadüfler dünyasinda yasayip mutlu olun

jumanji
27-07-2015, 17:59
Kimse kimseye gönül rızasıyla toprak vermez, vermiyor, vermedi de. Ya savaşarak alırsın ki zaten hep olan bu, ya da müzakere masasında birşeyler yaparsın. Savaşarak almaya kalktığında adamın vereceği varsa da vermez, artık ölümler olmuş, araya düşmanlık girmiş. Bu saatten sonra geri adım atmaz türkiye, atmamalı da. Bunca şehit boşa mı öldü.

Ayrıca sosyolojik olarakta ben kürtleri kendime yakın hissetmiyorum, hissetmek zorunda da değilim.

Bu konuda türkiyenin yanında yer almak bizi suçlu yapmaz. Kürtlerin bu konuda haklı olduğunu düşünüyorum fakat belli bir eşik aşılmış artık, bu saatten sonra al g.doğu doğu senin olsun demek anlamsız. O zaman niye baştan yapmadın da bunca insan öldü diye sorarlar. Kim davasında güçlü durursa onun dediği olacak artık.

Boolean
27-07-2015, 18:11
Ayrıca sosyolojik olarakta ben kürtleri kendime yakın hissetmiyorum, hissetmek zorunda da değilim.

Sosyolojik mi bilmem de, ben de seni kendime yakın hissetmiyorum. Hissetmek zorunda da değilim.

Gizli faşist'in durum değerlendirmesi de şöyle oluyor. :)

"Bunca şehit boşuna mı öldü?"

Git savaş o zaman doğuda. Ne işin var izmir'de? Yerine ölcek adamlar var nasıl olsa.

Aslında milliyetçi biri değilim ama, yani böyle oldu işte.

Milliyetçi değilmiş. Pehhh!

errata
27-07-2015, 18:33
O muameleyi siz başbuğlarınıza çekersiniz.

Benim Apo'yla Ato'yla işim yok, sen karıştırmışsın.

world
27-07-2015, 18:36
O muameleyi siz başbuğlarınıza çekersiniz.

Benim Apo'yla Ato'yla işim yok, sen karıştırmışsın.

Apo'dan daha Apo'cusun farkında değilsin .Kendi kurucu atalarına duyduğun kendi ülkenin değerlerine duyduğun nefret seni içten içe bitirmiş s.kik psikolojinle burda laf ediyorsun.Ulusalcılığın baş düşmanı olan toprak ağaları,berdelci kürtler ve aaşiretler senin için melek olmuş Türk askeri düşman kafayı yemişsin sen.